2018-09-16 267 浏览
平價美食薩莉亞大家都知道每到晚餐時間都非常多人排隊,今次平日夜晚黎到,只是等了10mins就入到。今次安排坐卡座,sofa坐得非常舒服。餐廳設飲品自助吧,方便客人。我同朋友都非常喜歡pizza,所以點左煙肉菠蘿薄餅,菠蘿酸酸甜甜,好開胃,薄餅底不會太厚,煎得很香。再點左一個野菌忌廉意大利粉,蘑菇香味撲鼻,意粉沾上忌廉粉,異常美味,而且意粉焗得岩岩好,有咬口。仲有一個肉醬白汁焗飯,攪拌之後,香氣四溢,忍唔住快快送入口。

2018-08-19 241 浏览
從未見過一間餐廳衛生情況可以咁差,每次黎食都見到d碗碟痴滿油積,根本冇認真洗過,d枱又係唔會抹乾淨,次次都見到有人地食剩既野食冇抹走。堂堂一間連鎖餐廳,居然最基本既野都做唔好

堂堂一間連鎖餐廳,居然最基本既野都做唔好
2018-07-11 315 浏览
a sudden and heavy rain ☔️ made me stay a while Wandering around The Italian restaurant is always a great hiding place inexpensive Various kinds of western dishes Light or rich Namely All kinds of everything I am a lover of baked food Spinach is also appreciated for Popeyes's fans a rich Cheap Healthy food 🥘 Only At this Italian cafeteria 25$
2018-07-09
  • 辣味雞翼
  • Baked  spinach  and  chicken
2018-06-19 346 浏览
昨晚7個人本來到九龍灣得寶分店食晚飯,非繁忙時間,5點9開始等左9個字先入到去,以為想拍埋2人台比張8人台比我地所以要先等耐D,但原來入到去係喺另一邊4人卡位搭張2人枱,如果你一開始就識咁做我地唔會嘈,但等左8個字之後要一大班男仔坐得咁屈質有冇搞錯?之後我地見另一邊可以拍到4張2人枱,就同店員提出想轉位,但店員竟然叫我地同店長講,話佢地新黎唔敢出聲,ok, 我地過到果邊之後同店長講,果位一來就已經黑口黑面嘅店長同我地講只能安排6人枱比我地就行開左,但係我哋七個人呀點樣坐六人枱呀? 佢串串貢話安排左原先個位,我地質問返明明一開始就可以有條件可以咁做,點解要我地等足9個字先比枱? 佢就話總之只會安排6人枱比我地仲話一開始冇4人卡位+2人枱,我地咁多隻眼望住有位呀大佬! 然後連續兩次眾目睽睽之下,問都唔問就拉開我地張枱,態度差到沒有更差!我地其實一坐底已經落單,你為左做夠出面等緊嘅8個人頭嘅生意,而得失緊7個已經點餐既客,真係咁做生意?本身只想見人少少又時候早,人多等都唔會好耐 ,點知最後等足9個字仲要受你個店長一肚氣?簡直不知所謂! 我一世都唔會再踏入呢間完全冇服務質素可言既店!簡直受到前
本身只想見人少少又時候早,人多等都唔會好耐 ,點知最後等足9個字仲要受你個店長一肚氣?簡直不知所謂! 我一世都唔會再踏入呢間完全冇服務質素可言既店!簡直受到前所未有既侮辱同唔尊重。
题外话/补充资料: 之後返屋企睇下佢地FACEBOOK專頁, 發現呢個店長唔止一次比人投訴, 點解有咁多分店既舖頭一個管理層既服務態度可以咁惡劣?比人多次投訴仲可以不知悔改? 平靚正既大把, 我點解仲要入黎受你氣? 以後真系請我都唔去。
2018-06-18
2018-05-23 299 浏览
本人日前到以上分店進食,如常咁叫左野食,一開始幫我點野既waiter都好好人好nice,咁就繼續慢慢食,無啦啦有個waiter衝過黎唔知講左句咩,跟住就比左第2張單我。我跟住心諗咩事想問下佢,但佢就好似刻意唔行過黎我張枱咁避開,永遠都係得其他waiter係隔離serve我,不過佢地既態度都好好。到最後我都唔記得左問番佢地張單加左咩,因為趕時間急急腳走左。所以我整體上都希望部份員工既態度可以好番啲。同埋睇到我食評既人如果有咩不滿都應該盡快提出,唔好好似我咁谷鬼氣。
2018-04-29 363 浏览
今日收半晝遲左,同媽媽黎食午餐,已經接近3點,最近附近商場又開了分店,本身以為少左人,但人氣依然多,等左差唔多10張枱先到今次叫左3樣野,一意粉一pizza一沙律。如果要飲品就要加錢,除左冷熱水可以自取。自助形式,有需要就禁鐘仔,不過由於太多人,要等一陣先有人招呼。但上菜速度都算快。水牛芝士薄餅,要自己切,薄餅唔算厚,有d脆,芝士味夠。蕃茄煙肉意粉,一般般,蕃茄味濃,煙肉都多,意粉軟硬適中。反而最欣賞個雞絲沙律,雞絲配合個粉味道好出,菜又夠多又夠脆,加上薩莉亞獨有既沙律醬,混合一齊好惹味呀

水牛芝士薄餅,要自己切,薄餅唔算厚,有d脆,芝士味夠。

蕃茄煙肉意粉,一般般,蕃茄味濃,煙肉都多,意粉軟硬適中。

2018-03-26 302 浏览
薩莉亞一向受歡迎,每次去都要大排長龍。但因為價錢平,叫多幾樣都抵食所以就會照排🤣每次泥食我都會叫好多野食,呢度食物份量都算正常,選擇都越泥越多😊周打蜆肉湯:吾知點解每次點都係吾熱🤷‍♀️,不過都會想飲。哈蒜香法包:呢個好好食。烤得好香又軟。真係必點!甜蝦沙律:好食!蝦既分量又夠多,拌沙律醬夠清新好味魷魚🦑:呢個真係好平,一條又夠大條!平時出去食好貴,呢度平靚正!抵食香辣腸:又係好食!吾似平時腸仔,係脆皮腸,又係烤得好香,正黑松露意粉:嗅落好香,食落都有少少味既,一個人食份量岩岩好蘑菇汁意大利飯:反而覺得呢個麻麻,太濕同個菇味太重,有點奇怪牛扒:好咸,同煎到過火,係全熟,無牛味,吾好食
薩莉亞一向受歡迎,每次去都要大排長龍。
但因為價錢平,叫多幾樣都抵食
所以就會照排🤣

蒜香法包:呢個好好食。烤得好香又軟。真係必點!

甜蝦沙律:好食!蝦既分量又夠多,拌沙律醬夠清新好味

香辣腸:又係好食!吾似平時腸仔,係脆皮腸,又係烤得好香,正

黑松露意粉:嗅落好香,食落都有少少味既,一個人食份量岩岩好

牛扒:好咸,同煎到過火,係全熟,無牛味,吾好食
2018-03-21
2018-03-10 247 浏览
想信唔少人都認識呢間超抵食嘅意式餐廳,已經有一排冇食,又覺得佢幾好食喎,又抵食又大碟。今次叫左碟挪威三文魚,唔好以為平野就唔好,事實佢好新鮮又肥美,加上酸酸嘅檸檬汁,味道更加好。仲有人氣No.1嘅辣味雞翼,外表金黃,賣相吸引,非常香口,令人越食越上癮,最少要食8隻先夠。主菜叫左個墨魚汁意大利粉,意粉爽口,條條分明,味道不錯。墨魚汁亦很香,配合意大利粉亦很好。如果想平平地食餐西餐,大家不妨考慮下呢間餐廳啦!

如果想平平地食餐西餐,大家不妨考慮下呢間餐廳啦!
2018-02-28
2018-01-30 286 浏览
是日一個人晚餐, 去左薩莉亞. 果度等位真係超恐怖, 基本上幾點都係要等.....一個人真係有啲唔想等...不過好彩今次等左一陣就有位. 見MENU 出左個新意粉 - 番茄海鮮意大利粉. 睇圖貌似唔錯, 於是就叫左. 仲叫左個挪威煙三文魚做前菜, $24 有咁多塊, 都算係咁啦~之前覺得薩莉亞啲野差左, 所以都冇黎一排. 但今日一食, 又覺得好返啲. 番茄海鮮意大利粉內有青口同魷魚, 與MENU 圖相近,  冇花假個番茄汁幾好味, 青口尚算肥美, 魷魚口感爽口, 都唔錯.

個番茄汁幾好味, 青口尚算肥美, 魷魚口感爽口, 都唔錯.

2017-11-11 557 浏览
價錢公道,質素也好!等位係多人啲,但又要平又要好食,仲想唔使等?有時去食啲大型店,價錢較貴既pizza都要等啦~不過呢間上菜快,人流都快~水牛芝士pizza,好好好味,芝士味香濃,簿餅鬆脆,正辣味雞翼,有4隻和8隻,分別係17和32蚊較辣蒜汁燒魷魚,鐵板上,好腍身唔會話咬到牙骹軟,不過個汁較鹹,但28元大大隻好抵囉! 黑松露野菌忌廉意粉,好香好好食!又足料算大碟,食完後朋友還買了這個外賣做第二天午餐!最後一個卡邦尼忌廉意粉,我比較喜歡黑松露那個,這個太黏口,不過也不錯!另外還有12元任飲水吧,有汽水、咖啡、朱古力飲品,汽水機出來的,一般啦,而且得百事,無可樂。但總括來講,呢間真係平靚正,良心餐廳,會多啲來幫襯
水牛芝士pizza,好好好味,芝士味香濃,簿餅鬆脆,正
水牛芝士簿餅

卡邦尼意粉
  • 水牛芝士薄餅
  • 辣味雞翼
2017-11-02 357 浏览
星期六lunch想食西餐,平平地去左薩莉亞食。但這裡永遠都要等枱,今次都要等40mins, 可能這裡價廉物美,性價比高。例牌會叫煙肉菠蘿薄餅、野菌忌廉意大利粉、辣味雞翼。這三款食物味道很好,最like 全部都熱辣辣上枱,特別好味!今次試了新菜,有脆焗香味雞球,味道很好,咬落唔乾身。仲平平地叫左蒜香法包、意大利菜湯、粟米忌廉湯。蒜香法包看落很香口,可惜食落沒有蒜香味,有些失望。係這𥚃食到幾飽都很化算,經濟實惠!

蒜香法包看落很香口,可惜食落沒有蒜香味,有些失望。

係這𥚃食到幾飽都很化算,經濟實惠!

2017-10-20 333 浏览
平價之選平民午餐,12:00pm呢個時段去食,等左一陣就有位啦,都算快;之前試過7:00pm左右去食,等左差不多60分鐘先有位,呢間野長期滿位;落單快,黎野食都快,有好有壞,因為啲野食好快凍曬;免收加一服務費感覺好似平左
煙肉菠蘿配辣腸pizza
黑椒蜆肉鐵板煮
辣味雞翼
2017-10-12 304 浏览
是日放假喺九龍灣唔知食乜好,就求其嚟咗呢間食,已經好耐冇食過呢間嘢。因為嚟到已經2點幾3點所以等位都係半小時內嘅事。一入到去張枱係唔乾淨的,叫咗幾次先有個侍應幫我哋哋抹返乾淨。然後揀好想落單㩒咗好多次鐘都冇人嚟幫手,起碼等咗10分鐘以上個企門口嘅經理先睇唔過眼嚟幫我哋落單,全程見部分侍應都好得閒喺後半場行行企企。今次嚟見menu更新咗叫咗個周打蜆湯同沙律做頭盤,沙律不過不失,湯份量略嫌有點少,味道都ok呢個就係新品,有隻半熟蛋喺意粉上面,有啲煙肉,食落都ok唔會覺得好膩。然後就係呢個黑松露意粉,好似都係新出咗一排,黑松露味唔係幾夠,個汁有少少cream,食晒成碟會覺得有啲膩,不過30幾一個咁嘅意粉算係咁。最後叫咗個雞肉鐵板,粟米好甜,應該係罐頭嗰種,雞肉平平穩穩冇話好嫩亦唔會好“鞋”,整體嚟講呢碟嘢都一般。

今次嚟見menu更新咗

2017-10-02
下午茶
2017-10-02 1826 浏览
差唔多到月尾,又係時候食平DD。去德福廣場行完街,就行去得寶商場「薩莉亞」食超抵嘅意式快餐。CP值高,所以每次嚟到,都會見到長長人龍。原本想喺度堂食,點知撳咗張飛出嚟,見號碼太後,要等好耐,所以決定外賣 。款式選擇都好多,仲好抵。雞肉多利亞 $29 + $1 (外賣)每次嚟到必點~ 係我至愛。雞肉粒鋪喺飯上面,再拎去焗至金黃色。雞肉唔乾,白汁份量仲好慷慨,每一啖飯都食到白汁,好 creamy,但食晒又唔會覺得好膩。雞肉粗管麵 $29 + $1 (外賣)見有新菜式推出,就叫嚟試試。原來味道同雞肉多利亞一樣,只係飯轉左做粗管麵,同樣做得唔錯。水牛芝士薄餅 $29 + $1 (外賣)薄餅有6件,出去超市買,都唔止呢個價,所以好抵食~薄餅底好脆口,水牛芝士味道香濃,好食。
CP值高,所以每次嚟到,都會見到長長人龍。

款式選擇都好多,仲好抵。

雞肉多利亞 $29 + $1 (外賣)
雞肉多利亞
每次嚟到必點~ 係我至愛。

雞肉粗管麵 $29 + $1 (外賣)
雞肉粗管麵

水牛芝士薄餅 $29 + $1 (外賣)
水牛芝士薄餅
薄餅有6件,出去超市買,都唔止呢個價,所以好抵食~
薄餅底好脆口,水牛芝士味道香濃,好食。
2017-09-22
外卖自取
雞肉多利亞
雞肉粗管麵
水牛芝士薄餅
2017-09-22 407 浏览
文章較長,請耐心看完!首先我同朋友下午四點幾去食lunch去到人少少,只有幾台客我地叫左個一個意粉仲有一個番茄義大利飯(?)既套餐即係只有一個人享有飲品任飲落單後我去斟左杯Mocha食完飯後我叫朋友幫我再斟多杯Mocha比我再次傾到飲完杯野佢就主動幫我出去斟左杯Creamsoda但佢唔知我唔鍾意飲,我又唔想浪費就叫佢飲晒杯野(三分一杯左右)之後又出左去斟Milo我飲左一啖覺得太甜又比左朋友搞掂佢當兩杯野飲晒之後,有個年紀較大既女員工走埋黎+語氣超差咁同我地講:你地係咪兩個都叫左飲品吧架?我睇得好清楚你地兩個都有飲嘢,我地野飲唔比共飲wor,你地咁樣要加多$12(如果個嬸嬸態度好D,語氣柔和D我地都會比返$12,但係佢態度差到令我地都覺得非常唔舒服點解態度可以差成咁?講到好似我地特登咁做- 呃個飲品吧既錢,我地又唔係比唔起!仲有就係,點解佢一開始我地犯左規嗰陣唔同我地講明 — 只有一人任飲,就算唔岩飲or飲唔晒,其他人都唔可以掂 哪怕一滴?係有心令我地犯規之後,過一段時間先黎同我地講 要我地比多$12?)我地講多兩句:但係我係飲唔到唔想浪費先比佢飲,而唔係用一人價錢斟兩杯各飲各之後佢一直
文章較長,請耐心看完!

首先我同朋友下午四點幾去食lunch
去到人少少,只有幾台客

我地叫左個一個意粉
再次傾到飲完杯野
佢就主動幫我出去斟左杯Creamsoda
之後又出左去斟Milo
我飲左一啖覺得太甜又比左朋友搞掂佢

之後佢一直話講到明唔可以共飲,一直重複呢句,仲話:你飲唔到咪擺喺度唔好飲
而態度、語氣極度唔耐煩!可以稱得上鬧緊我地

又指左個錯既地方話 '呢度咪講左不可共飲' 但係佢係指左不另收加一個度

之後講左句我搵經理黎指比你睇就行開左,返黎之後就開多張已經加左$12既單比我地

呢個時候我地呆左,件事都未解決就已經逼我地比多$12?

埋單嗰陣黑色衫個位男員工態度囂張,擾嚷左一陣之後,我覺得冇必要再同佢係度晒時間,就同朋友講算數,唔好再講(因為朋友一直幫我口)就比左錢。轉身離開個時男員工仲好似贏左場交咁、用一個好開心同輕佻既語氣講左句:多謝晒~

呢個時候我就同朋友講:我地以後都唔好再黎呢間食!究竟係咩態度?就算我地係唔啱在先,點解唔可以用一個令人感到舒服既語氣黎同我地溝通?
全間舖至少有半數我係見唔到有一個態度較好的員工!上樑不正下樑歪,我相信店長/經理對客人態度好D,普通員工係唔會對客人咁冇禮貌,甚至係鬧客人!

另外,餐具同飲品杯都洗得唔乾淨,餐具依然見到有積、凍飲杯斟完飲品之後面頭有油、熱飲杯非常多黑色一點點既污跡!
2017-09-22