2019-10-15
同事請我食生日飯,去左公司附近新開的日本餐廳Kura,我地一搭入大廈門口Reception會即刻問你去邊層,仲幫我地按埋Lift~ Kura係一樓,原來樓上仲有RedMR and Cosmos, 放假要搵個機會上去玩下。 原來餐廳係Omakase形式,今次試Premium Sushi Platter Lunch Set($3xx), 雖然你唔知會有咩壽司,但師傅會問你有咩唔食,好貼心,Omakase...頭盤有沙律&蒸蛋,沙律汁調得好好,蒸蛋夠哂熱夠滑,內有瑤柱&菇&肉。壽司有不同種類的魚,例如拖羅,亦有海膽,帶子,重點係所有食物都非常新鮮!我剛剛去完日本回港,係日本食唔到呢種質素!真心推介!Lunch Set有十件壽司加一個手卷,師傅會逐件逐件上,期間會同你吹下水,但唔會煩住你,呢個時候你會覺得時間突然過得好慢好慢。。。。。甜品有蕨餅,我一般都好抗拒好甜嘅嘢,但師傅講明係話自己製造,減咗甜,一食果然味道啱啱好,又好"煙un", 一反我對日本甜野嘅感覺!好味!總評:1. 師傅親切,除咗會主動同你傾吓計之外,每上一件壽司都會介紹係咩魚,食嘅魚都比較少見,學到野!good!2. 侍應有笑容
壽司有不同種類的魚,例如拖羅,亦有海膽,帶子
總評:
2. 侍應有笑容,會主動問你室溫啱唔啱; 當有吉碟,都會好快收起,務求令枱面保持整潔。
3.##最值得一讚食物質素極好!新鮮!一級棒!##
環境方面,好舒服的環境,坐Bar枱最怕同隔離撞手,係呢到完全唔會!
以上咁嘅質素亦只係3百幾,呢餐生日飯食得好開心!