2023-11-06
之前喺朋友屋企開party試過呢間生蠔,新鮮又唔貴,今日落去試下先除咗天后仲有尖沙咀分店,主打生蠔同海鮮裝修簡約,餐具都已經消毒好放喺餐盒入邊,乾淨衛生首先黎個Seafood Platter ,有五款蠔,由淡至濃排好,仲有北海道帶子同加拿大海膽店員態度非常好,逐一介紹食物同食既次序🦪Tia Maraa Pearl 🦪Josephine 🦪Cocollos No.2 🦪Tarbouriech Oyster 🦪 Gillardeau No.2生蠔即叫即開非常新鮮,店員仲教我地一個非常簡單嘅方法,就可以食埋生蠔上嘅帶子,好成功啊,第一次食到咁完整嘅帶子,非常鮮甜我比較鍾意Tia Maraa Pearl 肉質爽脆鮮甜,海水味重如果鍾意蠔味比較重嘅可以揀Gillardeau No.2肉質肥厚,爽口有彈性,海水味重帶子都好厚身,好鮮甜加拿大海膽非常厚實,質感細膩綿滑入口即溶,完全冇腥味回甘鮮甜,配紫菜食增加口感法式鵝肝多士香脆嘅多士配上外脆內軟嘅鵝肝帶酸味嘅醬汁,提升味道層次,減少油膩感蒜香蜆肉意粉🍝蜆肉大隻鮮甜,蒜蓉意粉炒得好香
除咗天后仲有尖沙咀分店,主打生蠔同海鮮
裝修簡約,餐具都已經消毒好放喺餐盒入邊,乾淨衛生
店員態度非常好,逐一介紹食物同食既次序
如果鍾意蠔味比較重嘅可以揀Gillardeau No.2
肉質肥厚,爽口有彈性,海水味重
帶子都好厚身,好鮮甜
加拿大海膽
非常厚實,質感細膩綿滑
入口即溶,完全冇腥味
回甘鮮甜,配紫菜食增加口感
法式鵝肝多士
香脆嘅多士配上外脆內軟嘅鵝肝
帶酸味嘅醬汁,提升味道層次,減少油膩感
蒜香蜆肉意粉🍝
蜆肉大隻鮮甜,蒜蓉意粉炒得好香