2023-03-24 130 浏览
同朋友一齊搵晚餐,上網搵返附近有咩食,見到一間幾靚,😽咁啱我地都好耐無食過火鍋,決定係呢度食一次,不過我地係Walk in 勁多人,即刻拎個位先,😽平時夜晚真係預約應該會比較好,我地再係附近兜個圈,就到我地啦😹環境真係好有Feel,😺呢度勝在夠多位,行到入去已經香噴噴,見到其他人個樣食得律律有味,而我地就坐係卡位位置,😺睇一陣已經諗好食邊啲,價錢親民公道😸我同男友真係食到好飽,😽一邊食都一邊講呢度係特別有質素,我地我別鐘意食海鮮,食咗既鮑魚好香滑,😺而且粒粒都好肥大,跟住再食花甲,數量都有好多,🙀花甲個殼超靚,口感好新鮮,😸我地都食得好滋味,狀元及第豬什我地都勁鐘意,真係好足,全部都好似加大碼咁,而墨魚滑,😹蝦滑都係值得推介,😺放落口真係墨魚味好濃好香,我地仲食左其他野,都唔差的,總知啲食物好鮮,粒粒都好有份量😽

2023-03-20 216 浏览
- ̗̀ 𝑯𝒂𝒑𝒑𝒚 𝒃𝒊𝒓𝒕𝒅𝒂𝒚  ̖́-婆婆生日快樂啊!我哋為咗呢一餐飯已經籌備咗好耐!因為我哋好難得一家人同事請一日假同婆婆食晚餐❤️今日就到時間實在太好啦😚我諗婆婆一定都好開心‼️呢一間餐廳座位都幾闊落,而且可以容納到我哋10幾人真係好唔錯🤫咁高興嘅日子,我哋一定要食返夠本先至夠開心🙌🏻⋆⸜♡⸝‍⋆雜菇拼盤$68 👉🏻真係有幾款菇類,平時食你食去都係冬菇同埋金針菇,呢度有幾款實在太好了。⋆⸜♡⸝‍⋆刁鑽豬腳筋$138 👉🏻平時好少食到呢啲刁鑽嘅位置!呢度都有得叫你試吓。我自己覺得幾好味㗎幾有趙口!⋆⸜♡⸝‍⋆頂級蟹棒$68 👉🏻呢一個蟹棒就係叫俾小朋友食嘅!佢哋最鍾意就係食蟹棒,見佢哋食得咁開心,我自己都食咗一條,發覺同普通嘅蟹柳,真係爭咗一陣鮮味,唔怪得知連小朋友都咁鍾意食啦。⋆⸜♡⸝‍⋆海中蝦 $128 👉🏻每一隻都好生猛!婆婆知道我唔鍾意剝殼,仲親手幫我剝🥰真係唔捨得佢年紀咁快大⋆⸜♡⸝‍⋆黑柏葉$98 👉🏻我啲姨姨同埋叔叔都幾鍾意食,所以都叫咗一份!佢哋話識落真係好似特別爽口。⋆⸜♡⸝‍⋆牛王莫六盛合 $398👉🏻呢一個拼盤都幾抵食!好似咩位置嘅牛肉都可以嘗試一下。(本地頂級牛頸

(本地頂級牛頸脊、抓邊、金錢展、牛胸爽、封門柳、黑柏葉)
⋆⸜♡⸝‍⋆新西蘭羊肉片 $128 👉🏻食羊嘅朋友記得記得要試吓!因為佢哋嘅羊肉有一種甜味😍令人食到停唔到口。

⋆⸜♡⸝‍⋆狀元及第豬什 $188 👉🏻婆婆好鍾意食㗎,不過年紀大唔可以食咁多,今日佢生日我哋就俾佢食少少,佢不知幾開心呀!佢話唔係度度地方都有得賣!今日真係還咗佢一個心願!

⋆⸜♡⸝‍⋆湯底:台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐+胡椒豬肚鮮粉腸$188👉🏻我自己就鍾意麻辣湯底多啲,可能我自己比較鍾意食辣啦,如果大家多人一齊食飯嘅話都可以叫呢個湯底,感覺上好似都幾抵食!
2023-03-20 186 浏览
今次終於夾到時間同朋友黎試呢間街頭火鍋,係金利文2樓全層,夠晒大間。我地真係好中意食牛,一次過叫晒啲極品既牛,先黎本地手切牛($398)雙拼就再要再加$40,呢個係牛頸脊同抓邊,兩款都係好嫩嘅牛肉,係一啲好特別嘅部位,一隻牛只有好少,所以好難食到🫣本地牛牛味都好濃,又夠晒新鮮,超爽的( ´▽`)另外叫既牛就係呢個牛王莫六盛合($398)本地頂級牛頸脊,抓邊,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉,聽到都覺得豐富🫢牛胸爽簡直係女士恩物,佢係胸腔肋骨中間既軟骨,好爽脆,口感好好,女人食完皮膚又滑又彈,好似食緊好多骨膠原咁(¯︶¯)我地同時都有叫魚,龍躉片($98)呢度嘅龍躉係真材實料嘅,唔係用其他嘢去扮出嚟🥹所以啲肉好大嚿好實,而且龍躉對女士最好嘅龍躉皮都好厚好滑,好重膠質,食得多真係好養顏(≧▽≦)我地亦都試埋呢個狀元及第豬什($188)入面有豬潤、粉腸、豬肚、豬肺,每一樣都係好新鮮,豬潤比較粉,口感有啲綿密,豬肺好爽口,好少食到,全部都好特別,好好食O(∩_∩)O湯底我地叫佐豬什豬骨煲,依個湯底嘅豬什都好足料,有豬腳筋添,好彈牙好爽口😌豬骨亦都好多,所以成個湯都好濃,好奶白色,好多膠質,又係女

湯底我地叫佐豬什豬骨煲,依個湯底嘅豬什都好足料,有豬腳筋添,好彈牙好爽口😌豬骨亦都好多,所以成個湯都好濃,好奶白色,好多膠質,又係女士養顏嘅湯底)^o^(
成班朋友敘舊最啱就係一齊打邊爐,朋友推介銅鑼灣必食嘅一定係街頭火鍋👍🏻,估唔到質素又幾唔錯。💋喜勝沙嗲呢個嘅沙嗲鍋湯底,味道非常濃郁,滿滿嘅香料調製而成,但又唔會太鹹,味道岩岩好。💋本地手切牛我地揀左雙拼就有1️⃣牛頸脊2️⃣抓邊。💋牛王莫六盛合有六款牛1️⃣本地頂級牛頸脊2️⃣抓邊3️⃣金錢展4️⃣牛胸爽5️⃣封門柳6️⃣黑柏葉。全部牛肉都有好濃郁嘅牛肉味,加上都係薄薄地切成一片,打邊爐就岩哂。賣相非常吸引,兩款都好推介大家叫❤️💋龍躉片魚肉滑嫩,入口有魚肉鮮甜味道。💋狀元及第豬什豬什冇腥味,質感非常爽口。💋鮑魚鮑魚肥美,而且又煙韌有咬口。💋聖子聖子非常鮮甜,食得出好新鮮。
💋喜勝沙嗲

💋本地手切牛
我地揀左雙拼就有1️⃣牛頸脊2️⃣抓邊。
💋牛王莫六盛合

💋龍躉片
魚肉滑嫩,入口有魚肉鮮甜味道。

💋狀元及第豬什
豬什冇腥味,質感非常爽口。
💋鮑魚
鮑魚肥美,而且又煙韌有咬口。
💋聖子
聖子非常鮮甜,食得出好新鮮。
2023-03-17 138 浏览
餐廳位於港鐵銅鑼灣站 C 出口, 步行約2分鐘,交通超級方便,而且好易搵,唔驚迷路!營業時間係18:00-24:00, 大家來之前記得book位先啦~👉🏻推介美食👈🏻🔥香脆響鈴🔥蝴蝶腩🔥韮菜餃🔥水餃🔥杏汁豬肺湯🔥梅菜豬肉丸包餃拼盤 呢個拼盤分別有魚皮餃、水餃、雲吞同埋西洋菜餃,鍾意食餃子嘅朋友一定要叫!我自己都幾鍾意佢個西洋菜餃子!一入口已經好香西洋菜味!狀元及第豬什 $188熱愛食內臟,除左用新鮮來形容,每一件都好大塊,份量十足炸三寶$88豆卜,魚皮,魚腐全部都好香脆好足料!😋😋龍躉片$98全部都係厚切的!!🔥🔥真係夠新鮮,啲肉係好爽滑,味道仲好香添,放落火鍋度最欣賞就係唔會散,仲係完整一塊😌😗😍😋台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐& 胡椒豬肚鮮粉腸 $188辣度夠勁,配料好多,食完容易上癮。湯底好入味,胡椒豬肚味好濃👍🏻👍🏻😗

👉🏻推介美食👈🏻
🔥杏汁豬肺湯
🔥梅菜豬肉丸
包餃拼盤
狀元及第豬什 $188
熱愛食內臟,除左用新鮮來形容,每一件都好大塊,份量十足
炸三寶$88
豆卜,魚皮,魚腐全部都好香脆好足料!😋😋
龍躉片$98
台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐& 胡椒豬肚鮮粉腸 $188
2023-03-17 130 浏览
為了慶祝妹妹生日❣️成家人連埋妹妹朋友一齊去超級火鍋做生日飯❣️叫左好多❣️大家都話要比個好評❣️呢度真係唔錯❣️每樣價錢合理便宜❣️食物質素比價錢還要好💜💜💜極品第一刀💜💜💜份量好大,好熱愛豬肉,一次過放晒落鍋好過隱,滾好之後同原塊一樣,豬肉味超級濃郁,肉質爽口,食完個個讚不絕口👄💜💜💜手包餃拼盤💜💜💜睇外表簡簡單單,有魚皮餃,水餃,雲吞,西洋菜搞,魚皮餃好滑,裡面魚肉較鮮,水餃🥟好出色,呢個拼盤好抵食,一個價錢可以食盡晒咁多款👄💜💜💜豬什豬骨煲💜💜💜由於妹妹好怕食辣,所以簡呢個煲,裡面豬骨好大舊,而且飛晒水無起過泡,湯底味道好香豬骨,佢地都話好食👄💜💜💜牛王莫六盛合💜💜💜六盛合真係夠巨型,簡輕係重量級,全部都好高質,開始食到頂肚,適合家庭式食用,每一舊都爽口👄💜💜💜黑柏葉💜💜💜因太好食所以又再叫多一碟,黑柏葉原汁原味,係沒有經過等別漂白加工,成條食連湯汁包袱著,美味可口👄💜💜💜花甲💜💜💜份量都想不到咁多,肉質鮮甜細嫩,我地個個都啱食👄💜💜💜本地手切牛💜💜💜遇見牛又點會錯過,基本上打邊爐都係必食,特別叫雙拼只係加$40部位係牛頸脊,抓邊,牛味超正 👄
💜💜💜極品第一刀💜💜💜
💜💜💜手包餃拼盤💜💜💜

💜💜💜豬什豬骨煲💜💜💜

💜💜💜牛王莫六盛合💜💜💜

💜💜💜黑柏葉💜💜💜

💜💜💜花甲💜💜💜

份量都想不到咁多,肉質鮮甜細嫩,我地個個都啱食👄
💜💜💜本地手切牛💜💜💜

部位係牛頸脊,抓邊,牛味超正 👄
2023-03-15 113 浏览
今日契媽同我哋屋企拜年,邀請咗我哋去呢一間餐廳食飯!我自己覺得價錢上面貴咗少少,但係食物質素真係喺返度💯.ᐟ.ᐟ本地手切牛 $438可能你會話普通一般嘅火鍋店手切牛都唔使咁貴🤔但係我想講呢度真係貴得有價值。雙拼我哋揀咗💁🏻‍♀️牛頸脊同💁🏻‍♀️抓邊,識落口真係有好香濃嘅牛肉味,而且非常嫩,完全冇雪味👍🏻.ᐟ.ᐟ海中蝦 $128🦐每一隻蝦都好似識跳舞咁!全部都係跳跳紮,所以成個口嘅時候係超級彈牙嘅肉質😆呢一間餐廳絕對唔係!唔會攞啲死蝦比客👍🏻.ᐟ.ᐟ極品第一刀 $128呢個豬肉就勁抵!都有十幾片!而且佢哋嘅豬肉味超級濃,食落去嘅口感肉質比較爽口。唔會好似平時食開嘅豚肉咁腍👍🏻我自己幾鍾意。.ᐟ.ᐟ新鮮雞子$138唔知有冇人同我一樣,好鍾意食雞子呢?😎但係真係普通喺自助火鍋店真係好難食得到,一定要來一啲單點嘅火鍋店先會有!估唔到百幾蚊有咁大兜好抵食喎👍🏻🔱火鍋湯底,我哋就揀咗大家都啱食嘅喜勝沙嗲,有少少微辣,但係好香口嘅沙嗲味,大家都讚口不絕。
.ᐟ.ᐟ本地手切牛 $438
.ᐟ.ᐟ海中蝦 $128
.ᐟ.ᐟ極品第一刀 $128
.ᐟ.ᐟ新鮮雞子$138

2023-03-15 82 浏览
今日又凍番,又係出動打邊爐既時間啦,呢暗銅鑼灣既火鍋店就好唔錯,入面好多好特別既食材。$188鴛鴦湯底🈵我地簡佐係台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐同埋胡椒豬肚鮮粉腸,超級豐富,淨係湯底都好多野食,雞紅好滑好嫩,真係好新鮮,冰豆腐都好吸收到啲辣味;胡椒豬肚都好入味,粉腸都好夠味又好新鮮好爽,好正!$128極品第一刀㊙️呢個係每隻豬先得一件,我都係第一次食到,係啲豬送去檔口第一刀被人斬嘅位,望到好多油花,但食落去完全唔油,幾爽口,口感好特別!$98龍躉片🉐呢個價錢既龍躉好抵,件數唔少,仲要係厚既,魚肉好實,唔會淥完一夾就散,口感好好,啲皮都好厚,超級鍾意食!$398本地手切牛♨️原來雙拼加$40,我地就簡佐牛頸脊同抓邊,好特別好少食到既,抓邊好嫩,牛味好重,比牛頸脊更嫩,可以食到真係好好既嘗試呀!
$188鴛鴦湯底🈵
$128極品第一刀㊙️
$98龍躉片🉐
$398本地手切牛♨️
2023-03-10 179 浏览
呢間叫街頭火鍋既係銅鑼灣,好大間,通風好到打完邊爐都唔會成身邊爐味,好舒服。極品第一刀 $128呢個係好罕有,每隻豬得一件,一碟就用好多隻豬整出黎架啦🫣呢度呢啲仲要好靚,有晒雪花,好甘香,而且肉質好爽好嫩,超正!刁鑽豬腳筋 $138呢個都係罕有之材料,豬腳筋每隻豬得 2 條,好爽脆,好似咬緊軟骨咁,仲要好多膠質好滋補🤭豬腳房附近嘅肉呢就好嫩,口感咁好好!新西蘭羊肉片 $128呢度既羊肉片好厚好大塊,好重羊味🫢又唔會太騷,勁好食,好嫩,好正!牛王莫六盛合 $398呢個有齊本地頂級牛頸脊,抓邊,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉,超豐富🤗牛頸脊係我最中意食既,牛頸脊既肉好嫩,特別嘅嫩滑,淥一淥就食得,牛味超濃,好正呀!鴛鴦湯底 $188湯底黎講呢個都特別豐富,係台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐同埋胡椒豬肚鮮粉腸,兩邊都好足料🫡個湯底本身已經好多材料,麻辣湯入邊嘅雞紅好滑,亦都吸晒啲湯嘅辣味,胡椒豬肚湯嘅豬肚好爽,湯底亦都好驅寒,好補身!

極品第一刀 $128
刁鑽豬腳筋 $138
新西蘭羊肉片 $128
牛王莫六盛合 $398
鴛鴦湯底 $188
2023-03-10 133 浏览
呢間係銅鑼灣金利文廣場2樓既火鍋店好大間,佔佐成層,所以啲位都好闊落,唔會好逼好焗,超級好坐。湯底我地簡佐喜勝沙嗲,一個混合多種醬料既湯底,沙嗲味好濃,唔會好辣,有啲花生粒,所以好香,好惹味,打邊爐岩晒(^◇^)除佐海鮮,我最中意呢度既雞子,新鮮雞子$138,呢度嘅雞子係每日新鮮喺街市度拎返嚟,所以好大粒,好鮮味,完全唔係急凍雞子,口感超好,好高質V(^_^)V海鮮黎講呢度啲蝦係估唔到咁大隻,海中蝦$128,呢個價錢食到真正新鮮既海蝦,好鮮甜好彈牙,好爽好好食,完全無霉呀(^o^)/另外呢度都有得食鮑魚,鮑魚唔係一定成日有,都係要睇當日有冇新鮮喺街市拎到返嚟,我哋今次食嘅鮑魚真係好新鮮,唔係好大隻,但係已經size好適中,好爽嫩,好好食(^з^)普通啲既海鮮呢度都有,墨魚滑+蝦滑$88,兩款嘅質素都好好,真係手打出嚟,所以好彈牙,入邊真係有好多墨魚粒同埋蝦肉粒,所以好鮮味(≧∇≦)另外小食都係要提既,炸三寶$88,有炸豆卜,魚皮,魚腐,每款都炸得金黃香脆,炸豆卜炸完都仲好有豆味,好脆好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

2023-03-10 103 浏览
今日同班舊同事食飯,就嚟咗呢一間餐廳!估唔到食物質素都幾好,而且人流都幾旺,我都忍唔住想介紹俾大家啊୧😆وQ:叫咗咩湯底啊?👧🏻我哋差唔多八個人,所以就叫咗一個雙拼嘅湯底,有辣有唔辣,真係任君選擇㗎 !左邊嗰款就係台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐湯,右邊個款就係胡椒豬肚鮮粉腸。我自己就比較鍾意胡椒豬肚粉腸湯底!因為未煮之前仲可以飲啖湯潤吓喉先!Q: 邊啲食物你哋覺得值得推介?👧🏻我哋都食咗好幾樣嘢,不過主要都想推介大家食刁鑽豬腳筋、頂級蟹棒同埋雜菇拼盤!原因1️⃣係因為豬腳筋唔係度度有!呢度有梗係要好好把握!食落口好有韌勁可以慢慢咀嚼!原因2️⃣係因為呢度嘅蟹棒唔會好容易散開!而且食落口真係有一浸鮮味,所以超推介大家叫黎試吓!原因3️⃣最主要你嘅目的都係因為呢個雜菇拼盤!我唔知有冇人同我一樣都勁鍾意食菇類,但係好多時餐廳指會得一兩款菇類俾大家選擇,但係呢度有幾款可以俾大家一次過食晒真係好爽!整體嚟講,我覺得無論係價錢、食物定係職員態度方面都係CP值勁高!如果大家好多人一齊嚟呢度食飯嘅話,超級建議叫呢個牛王莫六盛合🤫因為一定夠飽!入邊嘅金錢展同埋牛胸爽真係勁好味❤️
Q:叫咗咩湯底啊?

Q: 邊啲食物你哋覺得值得推介?

👨🏻DADDY生日,本身諗住帶佢去食日本嘢,但佢話麻麻哋食魚生寧願打邊爐,最後就決定嚟呢間銅鑼灣都幾出名嘅街頭火鍋。👨🏻DADDY最鍾意食牛,揀咗呢個超高級嘅牛王莫六盛合,價錢方面係 $398。不過食物質素CP值好高,佢有齊晒六隻唔同嘅牛肉,本地頂級牛頸脊,抓邊,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉。DADDY話啲牛幾正,我自己識落都覺得牛肉味道好濃郁。湯底方面就揀咗呢個豬什豬骨煲,呢個真係好推介,除咗湯底好濃郁之外,都係10分足料,入面啲配料多到食完都夠晒飽。仲有唔少得梗係我最鍾意嘅海鮮!超級鍾意食佢哋嘅花甲,食落勁鮮甜!另外仲有頂級蟹棒,味道都唔錯。
2023-03-09 119 浏览
牛王莫六盛合 $398👉🏻呢一個拼盤都幾抵食!好似咩位置嘅牛肉都可以嘗試一下。(本地頂級牛頸脊、抓邊、金錢展、牛胸爽、封門柳、黑柏葉)手包餃拼盤 $88魚皮餃,水餃,雲吞,西洋菜餃,四款味,多選擇😋😋😋水餃🥟雲吞都大大粒,超級足料😍😍😍呢個價錢可以食到咁多隻味真係好抵!性價比高!鮑魚想講真係超級新鮮,夠晒爽滑,有好重既鮑魚味道花甲份量都想不到咁多,肉質鮮甜細嫩,我地個個都啱食😜😝😎而且仲大大粒,好足料,又無咩沙👍🏻👍🏻洗得好乾淨😎喜勝沙嗲湯底我哋自己就叫咗沙嗲湯!因為感覺上沙嗲好似濃味少少,而且我個仔都可以食到店員服務周到,不時主動前來加湯,最重要不是加水,加返原本既湯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻湯底好足料好夠味
手包餃拼盤 $88
鮑魚
想講真係超級新鮮,夠晒爽滑,有好重既鮑魚味道

花甲
喜勝沙嗲

2023-03-08 88 浏览
上星期同阿妹撐枱腳,近近地揀咗收工附近嘅銅鑼灣食嘢,咁啱又涼涼地就決定咗食呢間街頭火鍋🤤環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)酸梅湯$48酸酸甜甜好開胃,最啱打邊爐食大餐飲。刁鑽豬腳筋$138以形補形!最近隻腳整親,所以要食下啲豬腳筋補一補,食落超爽口😆極品第一刀 $128賣相睇落好吸引,呢款豬肉超級濃郁,肉質又爽口,果然係極品🥰黑柏葉$98黑柏葉原汁原味,冇經過任何漂白,但係完全冇腥味,又爽口。我地仲散叫左其他食材,款式選擇好多,全部食物都好滿意,比起外面嘅水準好好多😍
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
酸梅湯$48
酸酸甜甜好開胃,最啱打邊爐食大餐飲。
刁鑽豬腳筋$138
極品第一刀 $128
賣相睇落好吸引,呢款豬肉超級濃郁,肉質又爽口,果然係極品🥰
黑柏葉$98
黑柏葉原汁原味,冇經過任何漂白,但係完全冇腥味,又爽口。

2023-03-08 87 浏览
之前已經黎食過,今日放工又再同男朋友黎到銅鑼灣金利文廣場的《街頭火鍋》食,上次食完,佢已經話好正,要再食!今次我地叫左一個沙嗲鍋。喜勝沙嗲🍲橙紅色的沙嗲湯濃郁超夠味!少少辣,好惹味,好刺激食慾!湯底味道有多種層次,有驚喜!本地手切牛 $398雙拼加$40,有牛頸脊和抓邊,碟牛超大碟。抓邊超正呀,呢個部位的肉與肉之間帶有少少油花及筋位,口感爽口,牛肉味較重,成口牛味在口中打轉。牛頸脊肉質夠腍身及夠Juicy。有點像坑腩。總之就2樣都好好味!頂級蟹棒,蟹棒非常鮮甜,入口啖啖肉,超幸福。芝士腸,咬落去外皮好脆口呀👍手包餃拼盤 $88包括有魚皮餃,水餃,雲吞,西洋菜餃,隻隻飽滿足料架!

頂級蟹棒,蟹棒非常鮮甜,入口啖啖肉,超幸福。

芝士腸,咬落去外皮好脆口呀👍

手包餃拼盤 $88
包括有魚皮餃,水餃,雲吞,西洋菜餃,隻隻飽滿足料架!