坐低睇menu 已經覺得好有台灣早餐店feel 既小食店。 Menu 花多眼亂,有蛋餅、多士仲有好多豆製品😍 💛魚肉煎豆腐魚肉彈牙、厚度岩岩好,豆腐豆味濃郁,外脆內嫰,岩晒最鐘意食豆腐既我💛油占多多士烘得鬆脆,牛油同果占份量多💛鐵板蛋煎腸粉腸粉煎得香脆,加埋洋蔥同蛋,營養滿分💛肉鬆蛋餅餅皮香脆,加上非常足料既肉鬆,配合蘿蔔絲同芽菜,非常香口💛吞拿魚煎蛋刈包餅皮甜甜甜地煎得香脆,吞拿魚沙律份量十足,加埋蛋同生菜,好味又健康💛原味豆漿原味都不太甜,豆味濃又幼滑💛黑芝麻豆腐花豆腐花嫰滑,芝麻粒香脆可口,增添層次感

💛魚肉煎豆腐

💛油占多
多士烘得鬆脆,牛油同果占份量多

💛鐵板蛋煎腸粉
腸粉煎得香脆,加埋洋蔥同蛋,營養滿分

💛肉鬆蛋餅
餅皮香脆,加上非常足料既肉鬆,配合蘿蔔絲同芽菜,非常香口

💛吞拿魚煎蛋刈包

💛原味豆漿
原味都不太甜,豆味濃又幼滑

💛黑芝麻豆腐花
豆腐花嫰滑,芝麻粒香脆可口,增添層次感
2025-01-07 0 浏览
喺旺角行街時,見到呢間新開嘅餐廳,都有唔少人幫襯,就一於試吓👍✨老乾媽炒麵呢款炒麵炒得好香,辣辣地,非常惹味,另外,佢嘅面炒得啱啱好,好乾爽👍✨肉鬆蛋餅肉鬆蛋餅好好味,入面有雞蛋、肉鬆同紅蘿蔔絲,味道同口感都好豐富👍✨吞拿魚芝士多估唔到都好多吞拿魚,好足料,配埋芝士同多士食,好味😋✨鐵板蛋煎腸粉我好鍾意食腸粉,呢款煎腸粉啱晒我,煎咗嘅腸粉估唔到都幾好味😋✨蘿蔔糕蘿蔔糕煎到啱啱好,而且好厚實,抵食👍✨杞子圓肉紅棗黑糖豆漿好飲又養生👍✨開心果豆腐花呢款開心果豆腐花好正啊,唔係咁易有開心果味嘅豆腐花,真係好濃嘅開心果味,配埋少少花生水,同豆腐花好夾😋大家經過可以試吓👍

✨老乾媽炒麵

✨肉鬆蛋餅

✨吞拿魚芝士多
估唔到都好多吞拿魚,好足料,配埋芝士同多士食,好味😋

✨鐵板蛋煎腸粉

✨蘿蔔糕
蘿蔔糕煎到啱啱好,而且好厚實,抵食👍

✨杞子圓肉紅棗黑糖豆漿
好飲又養生👍

✨開心果豆腐花

大家經過可以試吓👍

2025-01-05 145 浏览
今日唔係初一食素都唔會揀呢間食!嗌個外賣姐,店員西口西面(唔係冇表情嗰種!近乎係黑面及態度急干)企咗門口15分鐘!外賣得咗都唔會出嚟問下!要自己親自入去查詢!我明白呢個地點租金唔平,食物價錢偏貴我都理解。但整個過程一句多謝都冇聲!服務咁差!應該冇下次
服務咁差!應該冇下次

2024-12-31
15 分钟 (外卖自取)
2025-01-05 0 浏览
名過其實囉,有點兒要想d 食評嘅真的嗎?薑汁豆漿同芝麻豆漿應該是熱的嗎?蘿蔔糕收$3×急凍好食過佢囉,炒米粉,我覺得自己炒得正常過起碼唔會一舊舊,魚肉豆腐,魚肉還魚肉,豆腐還豆腐,,咁嘅食物質素真係唔明點解可以有咁多人好評,定新派食法?想去試的話,停一停想一想,咁嘅價錢嘅嘢比你no
no
2024-12-12
外卖自取
2025-01-01 76 浏览
店舖地點方便,簡餐為主,款式多,當日路過因趕時間食飯,被鋪外的廣告牌吸引而入內。點了招牌麻婆腐皮蛋餅和杏仁豆腐,店內人不多,但需10多分鐘才上菜。蛋餅味道一般,麻婆像是一些現成的麻辣醬,過咸。杏仁豆腐的杏仁糊有糊水分離,豆腐花雖滑,但沒有甚麼豆味,以豆為名的鋪頭,豆腐花不合格。枱面不太清潔,員工不熟手,應該不會再來。

蛋餅味道一般,麻婆像是一些現成的麻辣醬,過咸。

枱面不太清潔,員工不熟手,應該不會再來。
杏仁豆腐花,招牌麻婆腐皮蛋餅
2024-12-09
旺角新開店「豆公館」啱曬喜歡豆腐的我們,星期六午市高峰時去探店。門外有四五位客人等候中,我看見店內有些只有-位、兩位客人獨佔整張枱,於是我問店員可否搭枱,他說可以,但我心諗點解店員吾為客人安排坐位,後來發現原是店舖內加埋廚房職員只得三人,所以根本冇時間為客人安排入坐。攪到企系外面儍等。對於吃開銅鑼灣某豆腐店的不然會用它來作指標。煎魚肉釀豆腐-碟四件超迷你,冇唸過可以咁……豆腐也薄得過份,魚肉和豆腐自然分開,淡而無味。炒麵見到廚房職員都炒吾切,所以客人order 也變成即點即炒,上枱超級慢。炒麵上色均勻,入口不會過過咸,配料也不少,合格。肉鬆蛋餅蛋皮帶小小煙靭,肉鬆吾太多,加上小許甜醬油調味,但味道仍然偏淡。冇糖淡豆漿溫度足冬天飲特別舒服,豆味中規中矩。整體食物質素一般以下 ,上菜速度慢,份量少,偏貴,不推薦。

旺角新開店「豆公館」
啱曬喜歡豆腐的我們,
星期六午市高峰時去探店。

攪到企系外面儍等。

對於吃開銅鑼灣某豆腐店的不然會用它來作指標。

煎魚肉釀豆腐

-碟四件超迷你,冇唸過可以咁……
豆腐也薄得過份,魚肉和豆腐自然分開,淡而無味。

炒麵

炒麵上色均勻,入口不會過過咸,配料也不少,合格。

冇糖淡豆漿

溫度足冬天飲特別舒服,豆味中規中矩。

整體食物質素一般以下 ,上菜速度慢,份量少,偏貴,不推薦。
2024-12-28
2024-12-25 493 浏览
最近經過旺角見到呢間新開小食店,諗住唔算太肚餓就入咗去試吓,味道又真係唔錯喎!😋肉鬆蛋餅首先試咗肉鬆蛋餅,餅皮薄薄的,外脆內軟,配上香濃嘅蛋同鬆軟嘅肉鬆,真係每一口都好滿足!😋魚肉煎豆腐煎得金黃香脆,外面焦香,裡面又嫩滑,搭配醬油一流。😋蘿蔔糕口感扎實,裡面有好多蘿蔔絲,味道好豐富。外層煎得正好,香脆可口。😋豉油王炒正常發揮。😋鐵板蛋煎腸粉鐵板蛋煎腸粉係我新發現嘅驚喜!腸粉韌韌的,加上蛋香味,好有層次。😋杞子圓肉紅棗黑糖豆漿 + 杏仁豆漿豆漿濃郁,不過紅棗冇味,杞子嘅清香都係加分,杏仁豆漿就係香香滑滑,甜度剛好。😋黑糖豆腐花 & 開心果豆腐花好少見有呢兩隻味嘅豆腐花,味道唔錯,不過質感比較嚡,爭少少。總括來講,呢間小食店嘅菜式多樣化,下次都會再嚟!

😋肉鬆蛋餅

😋魚肉煎豆腐
煎得金黃香脆,外面焦香,裡面又嫩滑,搭配醬油一流。

😋蘿蔔糕

😋豉油王炒
正常發揮。

😋鐵板蛋煎腸粉

😋杞子圓肉紅棗黑糖豆漿 + 杏仁豆漿

😋黑糖豆腐花 & 開心果豆腐花

總括來講,呢間小食店嘅菜式多樣化,下次都會再嚟!
2024-12-12 732 浏览
旺角新開左呢間荳品專門店 可以話結合左新派&傳統元素 環境行文青風 食物都同傳統荳品店有分別🤤主要有各類豆漿、特色豆腐花、台式蛋餅、中式炒麵、滷水豆品 早午晚食都好岩🙌🏻✨薑汁豆漿 $22✨黑芝麻豆漿 $22 ✨杞子圓肉紅棗黑糖豆腐花 $42 豆漿同豆腐花款式非常多 入口充滿真材實料嘅大豆香 感覺幾養生豆腐花特別出色🫶🏻超級滑 唔會有嗰種食到石膏粉嘅奇怪口感🫔肉鬆蛋餅 $38 🫔招牌麻婆腐皮蛋餅 $38蛋餅都幾大份 餅皮係台式嗰種有啲少少煙靭 肉鬆香口 招牌麻婆口味原來係加辣醬 幾惹味又唔會太鹹 好足料 但係 一個人食一份都唔會滯

✨薑汁豆漿 $22

招牌麻婆腐皮蛋餅

蛋餅都幾大份 餅皮係台式嗰種有啲少少煙靭

滷水豆腐
2024-12-05 618 浏览
新式的木製建築風格專賣豆腐製品,充滿新派台灣感的港式豆腐店,內裏環境感覺開揚通氣。所以就睇跑了入去一探究竟,價格相當便宜,叫了多種食物如下:魚肉煎豆腐豆腐大小十分適中,容易入口,不用擔心豆腐會斷開,配上豉油和辣椒醬,一點也不老土,少女進食完全冇問題。椰汁豆腐花充滿口感的椰子碎,與有層次感的豆腐花共食,感受到淡淡的椰香與豆腐花天然地混埋一體,解辣一流。招牌麻婆腐皮蛋餅榨菜絲花生香蔥等材料鋪滿新鮮滾熱辣的蛋餅上,相當香口惹味,煙韌的蛋皮包滿軟熟的蛋香夾雜著紅蘿蔔絲以及芽菜,口感豐富。老乾媽炒麵意想不到的麻辣配炒麵,開胃的感覺,大把大把吃入炒麵之後,可以感受到一粒粒的脆脆及濃味豆豉辣醬風味,辣度為少女辣,炒出乾身的質感,非常有鑊氣,配上熱辣辣的白粥一流。杞子圓肉紅棗黑糖熱豆漿拉出皮的豆漿,有薑汁味,內有的杞子圓肉和紅棗份量非常充足,比例大概為四分之一,而且相當有益養生,食用完後整個人也暖起來。另外這裏的芽菜突粗呢,無論在早餐午餐或晚餐都十分適合,超級健康。

椰汁豆腐花

招牌麻婆腐皮蛋餅

杞子圓肉紅棗黑糖熱豆漿

2024-11-18
2024-11-27 1001 浏览
今日嚟到旺角嘅登打士街,發現咗一間新舖頭,主要係啲豆製品,好似以前某間舖頭咁,但係呢度注入咗新元素,而且啲staff都係啲後生仔女,啲食嘅嘢,飲嘅嘢就有啲突破,例如唔同口味嘅豆腐花啦,豆漿啦......不如就入去試下啦。有啲口渴,叫咗「杏仁豆漿」和「黑芝麻豆漿」飲住先,有杏仁味,芝麻味的豆漿都唔錯,又可以解渴;豆製品店唔少得煎豆腐及滷水嘢,喺4樣豆腐小食揀咗以下两款:係「魚肉煎豆腐」和「滷水豆卜」,魚肉有魚味,即場煎即時食好好味,滷水豆卜亦够入味。將墙上嘅Q版「肉鬆蛋餅」搬到嚟現實嘅「肉鬆蛋餅」,現實中的仲靚仔添。除咗肉鬆還有芽菜絲,紅蘿卜絲,材料够豐富,味道亦相當好,下次來會試埋第二啲味。豆腐花有鹹嘅「招牌麻婆豆腐花」,麻婆豆腐食得多,豆腐花滑過豆腐,所以味道都可接受,而甜嘅「綠豆沙豆腐花」當然都唔會輸。「老乾媽炒麵」和「柴魚花生粥」除咗飽肚外,也值得推介👍👍

2024-11-26 906 浏览
豆公館旺角登打士街43號登打生廣場地下3及5號舖裝修主打簡潔 木系大地色 一眼睇晒左手邊廚房右手邊坐位開放式廚房 唔怕俾你睇 可以睇住佢點樣處理食物 呢個位置人來人往 旺角中心地帶夠晒方便一間主要食豆類製品豆漿 豆腐 豆腐花真係沒有其他 重味嘅唔多健康清淡為主老乾媽炒米粉呢個係有啲辣 好香口 鍾意食老乾媽嘅一定要試如果覺得份量唔夠,記得加大魚肉煎豆腐清清地食豆類製品 魚肉加豆腐肉鬆蛋餅紅蘿蔔絲 肉鬆 主要係呢兩樣做餡沈上蔥花 仲有秘製醬油
豆公館

真係沒有其他 重味嘅唔多
健康清淡為主

老乾媽炒米粉
呢個係有啲辣 好香口 鍾意食老乾媽嘅一定要試
如果覺得份量唔夠,記得加大

清清地食豆類製品 魚肉加豆腐

紅蘿蔔絲 肉鬆 主要係呢兩樣做餡
沈上蔥花 仲有秘製醬油
2024-11-25 711 浏览
旺角新開左間豆品餐廳, 之前已經見勁多人排隊食, 今日終於到我👍🏻Laoganma fried noodles首先點左老乾媽炒麵, 麵條炒得岩岩好keep到有啲咬口, 而老乾媽醬味都幾濃, 唔算好辣, 中間夾雜左菜絲、豆豉等overall好惹味😋Pork fluss chinese omelet肉鬆蛋餅幾特別, 蛋餅皮偏向似手抓餅質感, 炕到好脆口, 入面嘅肉鬆份量勁多, 仲mix左少少酸菜味道豐富Pan fried tofu with fish pasteSignature魚肉煎豆腐, 呢間啲豆腐係比較硬淨唔會夾到散曬, 外表煎得金黃色, 而魚肉餡食落就鮮嫩彈牙, 重點係唔會好油膩👍🏻Black rice tofu pudding大推黑糯米豆腐花🌟豆腐花嘅質感就軟滑好多, 而且雖然黑糯米漿嘅份量都幾多, 但唔會死甜, 同豆香balance得好好Coconut soy milk, Sugar free soy milk飲品點左椰汁豆漿、無糖淡豆漿各一杯, 個人重口味啲比較中意椰汁豆漿, 飲落超smooth, 而淡豆漿就健康啲, focus係豆本身嘅香味

Laoganma fried noodles

Pork fluss chinese omelet

Black rice tofu pudding
2024-11-25 709 浏览
平日要食到好食又平嘅蛋餅都要去台灣旅行先得, 今日我竟然喺油麻地度發現到一間好好食又環境舒適的新豆品店!我嗌咗幾樣嘢試下, 可以講話係平靚正!🐑杞子圓肉紅棗豆漿(熱) $22天氣轉凍咗好多, 飲咗呢一杯熱豆漿之後好似覺得個人暖咗好多, 加上佢又有杞子圓肉紅棗, 亦都好啱女士養生, 飲完好舒服. 啱哂秋冬季啦!🐑魚肉煎豆腐 $28煎得恰到好處, 厚實嘅豆腐和煎香的魚肉配上佢嘅豉油, 味道好夾.🐑肉鬆蛋餅 $38呢個肉鬆蛋餅真係好驚喜, 佢係超大舊, 個蛋皮煎得香脆,呈現金黃色,裡面有好多鬆軟可口的肉鬆餡料, 食完都好飽, 覺得好抵!🐑黑芝麻豆腐花 $26呢個每日新鮮自家製豆腐花亦都好大碗,好滑溜, 黑白芝麻煎香咗喺面度, 加上香濃嘅芝麻糊, 食落去好有層次.🐑蘿蔔糕 $35蘿蔔糕質感厚實, 配上甜醬, 亦都好好食.我食咗咁多嘢埋單都係$149超抵呀!

🐑杞子圓肉紅棗豆漿(熱) $22

🐑魚肉煎豆腐 $28

🐑肉鬆蛋餅 $38

🐑黑芝麻豆腐花 $26

🐑蘿蔔糕 $35

蘿蔔糕質感厚實, 配上甜醬, 亦都好好食.

我食咗咁多嘢埋單都係$149
超抵呀!

2024-11-20
2024-11-24 631 浏览
第一次食咁多豆製品🤣 全部都係每日新鮮製造~又用咗優質加拿大大豆,都幾特別喎💓 一次過食勻佢哋嘅四大名物😋 想同大家講早餐真係勁抵食✨廿蚊包埋豆漿,整翻個ɢᴏᴏᴅ ᴍᴏʀɴɪɴɢ先啦💯1️⃣ 老乾媽炒麵🥢成日都聽老乾媽呢個名,今次真係第一次食,原本以為好辣,原來都仲可以接受到喎🤣 彈牙夠鑊氣嘅面條加上蔬菜絲、蔥花同埋豆豉,食落係微微嘅鹹鹹辣辣,勁快就食哂😚 1個人食應該啱啱好,我同👸🏻2個人ꜱʜᴀʀᴇ食,有啲後悔點解唔嗌特盛ꜱɪᴢᴇ🫣2️⃣ 魚肉煎豆腐🐟完全就係家常菜嘅味道🤩 細細件嘅豆腐上面舖咗魚肉,煎完出嚟好香✨一定要蘸埋辣醬豉油食,簡單嘅小食食完好舒服😌3️⃣ 肉鬆蛋餅🥚此蛋餅不同彼蛋餅🤣 呢度嘅蛋餅較挺身,煎到微微有咬口,內層就有雞蛋、大量嘅蘿蔔絲同埋肉鬆做餡🤩面層仲有啲榨菜,夠晒滋味👅
第一次食咁多豆製品🤣 全部都係每日新鮮製造~

廿蚊包埋豆漿,整翻個ɢᴏᴏᴅ ᴍᴏʀɴɪɴɢ先啦💯

1️⃣ 老乾媽炒麵🥢

2️⃣ 魚肉煎豆腐🐟

魚肉煎豆腐

一定要蘸埋辣醬豉油食,簡單嘅小食食完好舒服😌

3️⃣ 肉鬆蛋餅🥚

肉鬆蛋餅

面層仲有啲榨菜,夠晒滋味👅

2024-11-24 389 浏览
途經登打士街見到有間新裝修好嘅店鋪, 店內裝潢主要懷舊中式feel,配上一系列木枱木凳加上開放式廚房,它們主打豆製食品。當日我倆下午茶兼晚餐,所以都叫吃咗好多唔同款嘅食物品嚐。1. 魚肉煎豆腐即叫即煎,熱辣辣,鱼肉比較簿但都好香魚肉味,豆腐軟滑。2. 滷水豆腐豆卜豆腐豆卜索滿滷水汁,滷得入味,滷水汁底味道幾好👍3. 老乾媽炒麵有鑊氣,辣辣地,夠惹味4. 肉鬆蛋餅好足料,每一啖都滿滿餡料,皮煎得非常香脆5. 麻婆豆腐花第一次試咸辣嘅豆花,幾特別,香滑豆花配上麻辣醬及炸菜粒,幾過癮。6. 薑汁豆腐花夠薑好味7. 杞子元肉紅棗黑糖豆漿女仕們至受,適逢入秋,滋潤香甜8. 柴魚花生粥粥底夠綿,真材實料。♦️總括店鋪品種不算多,但各品種款式 選擇口味多元化,服務員有禮,细心,當日見到很多遊客進來,他们都套用不同語言詳細介紹食品给予顧客👍

當日我倆下午茶兼晚餐,所以都叫吃咗好多唔同款嘅食物品嚐。

1. 魚肉煎豆腐
即叫即煎,熱辣辣,鱼肉比較簿但都好香魚肉味,豆腐軟滑。

2. 滷水豆腐豆卜
豆腐豆卜索滿滷水汁,滷得入味,滷水汁底味道幾好👍

3. 老乾媽炒麵
有鑊氣,辣辣地,夠惹味

4. 肉鬆蛋餅
好足料,每一啖都滿滿餡料,皮煎得非常香脆

5. 麻婆豆腐花

6. 薑汁豆腐花
夠薑好味

7. 杞子元肉紅棗黑糖豆漿
女仕們至受,適逢入秋,滋潤香甜

8. 柴魚花生粥
粥底夠綿,真材實料。

2024-11-11