疫情憂慮之下,已有好幾個月,沒有出街坐定定慢慢燒塊牛扒了,難得有一間咁近平日搭車的小巴站,人流也能保持旺場,係時候要試一試。進店前店員先協助在點餐機落單,進入小店雖然空間唔算大,但二人檯空間感也算足夠,特別要一讚店長與店員的服務態度,由點單、就檯位放餐到更換石燒板都親切細心。香港一般的石燒牛餐店都有自助沙律、白飯及餐湯,而呢到嘅沙律用玻璃蓋封好,比較上更新鮮衛生,白飯有自助飯素任加,沙律醬亦有三款,細節上好有誠意。誠意加分還有每人贈送的自家制桂花烏龍,整整一瓶完全足夠一餐為燒肉解渴。美國prime肩胛肉眼$78大大片兩塊上檯,肉身厚度平均,方便燒肉時的時間掌握,肉質咬口較實淨,建議燒到六成熟左右口感味道最為理想。美國prime封門柳$98較為高質的牛肉位置,口感軟熟,燒起來較多汁juicy,將其切片點上燒肉汁吸收,味道同咬口都對得起呢個價錢。如果慢慢逐塊肉燒,燒到一段時間一定需要更換新的石燒板,店員也反應好快,一下子就可以換新的,我地就迎接燒一款海鮮: 藍青口$20藍青口本身易熟,所以放上石板無耐,已傳出海鮮鮮香,建議可以加個原汁原味的海鮮為呢一餐加一份豐富。👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5✨環

疫情憂慮之下,已有好幾個月,
沒有出街坐定定慢慢燒塊牛扒了,
難得有一間咁近平日搭車的小巴站,
人流也能保持旺場,係時候要試一試。

進店前店員先協助在點餐機落單,
進入小店雖然空間唔算大,
但二人檯空間感也算足夠,
特別要一讚店長與店員的服務態度,
由點單、就檯位放餐到更換石燒板都親切細心。

香港一般的石燒牛餐店都有自助沙律、白飯及餐湯,
而呢到嘅沙律用玻璃蓋封好,比較上更新鮮衛生,
白飯有自助飯素任加,沙律醬亦有三款,細節上好有誠意。

誠意加分還有每人贈送的自家制桂花烏龍,
整整一瓶完全足夠一餐為燒肉解渴。

美國prime肩胛肉眼$78
大大片兩塊上檯,肉身厚度平均,
方便燒肉時的時間掌握,
肉質咬口較實淨,
建議燒到六成熟左右口感味道最為理想。

美國prime封門柳$98
較為高質的牛肉位置,口感軟熟,
燒起來較多汁juicy,
將其切片點上燒肉汁吸收,
味道同咬口都對得起呢個價錢。

如果慢慢逐塊肉燒,燒到一段時間一定需要更換新的石燒板,
店員也反應好快,一下子就可以換新的,
我地就迎接燒一款海鮮: 藍青口$20

藍青口本身易熟,
所以放上石板無耐,已傳出海鮮鮮香,
建議可以加個原汁原味的海鮮為呢一餐加一份豐富。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2020-09-28 26 浏览
一間全新體驗的石板燒專門店半自助式的石板燒專門店依間石板燒專門店既門口有一個自助點餐機睇啱就可以用佢嚟點餐界面都易操作但只可以比信用卡如果要比現金都可以同店員講依間比起其他傳統嘅石板燒價錢平但係絕對冇渣流攤仲物超所值佢價錢由$78-$248連餐餐係可以任食白飯/湯/沙律茶就加$10或者可以要番跟餐罐裝汽水西班牙黑毛豬梅肉 $108/200g好鐘意佢有跟埋蒜片🤤🤤上餐嘅熟度全部都係1成熟左右到剛剛好全熟少少焦嘅時候大概用咗3分鐘左右嘅時間石板傳熱好夠但又唔會好快就燶曬豬肉本身係冇調味但夾埋蒜片加少少鹽食已經好正唔會膻又唔會韌到好難切唔到如果食開重口味嘅可以去自助嘅加燒肉醬/豬扒醬/黑椒汁美國prime封門牛柳 $98/200g食完豬食埋牛真心覺得新鮮嘅食材真係簡簡單單嘅調味都可以好好食!!上餐預設約1成熟放上石板大概一分鐘左右到5成熟加咗少少鹽胡椒試第一舊仲有少少肉汁但嫩口牛味好出!$98食到咁嘅質素真係抵到爛!!芝麻雞翼 $20/2隻雞翼本身有醃過炸粉都有味道我地最後先食雞翼都放咗10分鐘左右但佢都依然好脆同好香大家可以去試下性價比真心高!最重要係咩啊!就腳!
一間全新體驗的石板燒專門店

美國prime封門牛柳 $98/200g
上餐預設約1成熟
放上石板大概一分鐘左右到5成熟
加咗少少鹽胡椒試第一舊
仲有少少肉汁但嫩口牛味好出!
$98食到咁嘅質素真係抵到爛!!

芝麻雞翼 $20/2隻

性價比真心高!
最重要係咩啊!
就腳!
2020-09-28 16 浏览
今日又去食石燒牛, 係MK先達對面。點餐係用自助點餐機, 揀左兩份牛同小食。同其他石燒牛餐廳一樣, 佢都有D自助既沙律, 湯。沙律醬or汁有3款, 有d選擇, 幾好。今日既湯係忌廉湯, 但就比較多水, 有d希。USA PRIME 肩胛肉眼呢到既肉係煎好左個面先上, 肉同石板係分開上, 唔似其他石燒牛餐廳既做法。呢塊肉就比較硬, 不過牛味就重DUSA PRIME 封門柳呢塊肉好軟, 易入口, 係暫時食過咁多間石燒牛最有驚喜既一次。肉類醬汁佢有3款汁比人揀1. 燒肉汁2. 黑椒汁3. 豬排汁燒肉汁就同牛肉幾夾, 黑椒汁就麻麻地小食-芝麻雞亦&榴槤爆蛋芝麻雞亦好香脆 榴槤爆蛋好濃榴槤味 榴槤迷一定要食飲品呢到得2款, 蜜桃烏龍茶同桂花烏龍茶, 所以2款都叫。 佢呢地既茶係冇加糖, 好健康。飲落好fresh。另外值得一提既係, 呢到既waiter 好nice好helpful。抵讚。
今日又去食石燒牛, 係MK先達對面。
點餐係用自助點餐機, 揀左兩份牛同小食。
同其他石燒牛餐廳一樣, 佢都有D自助既沙律, 湯。
沙律醬or汁有3款, 有d選擇, 幾好。
今日既湯係忌廉湯, 但就比較多水, 有d希。
USA PRIME 肩胛肉眼
呢塊肉就比較硬, 不過牛味就重D
USA PRIME 封門柳
肉類醬汁
佢有3款汁比人揀
1. 燒肉汁
2. 黑椒汁
3. 豬排汁
燒肉汁就同牛肉幾夾, 黑椒汁就麻麻地

小食-芝麻雞亦&榴槤爆蛋
芝麻雞亦好香脆
榴槤爆蛋好濃榴槤味 榴槤迷一定要食

飲品
2020-09-28 12 浏览
之前食過幾間石燒都高質,但價錢都有番咁上下,今次經過通菜街見到新開,價錢又咁親民,即管入去試!舖頭環境ok,唔算大,逆 (疫)市開店,各方面都做得叫足,有partition ,檯同檯都有小小距離!嘢食選擇唔算多,石燒嚟講係咁上下,牛豬海鮮都有,牛分幾級,豐檢由人!所有石燒扒都包埋semi-buffet, 白飯任裝,湯任飲,沙律任食!牛扒: 今次試咗個平嘅,嚟到係全生咁滯,中意幾成熟,就自己調節番!牛扒唔厚,都熟得頗快,注意火候,今次我哋就燒得過熟,有小小韌,牛係夠味嘅,燒完畀小小粉紅岩鹽已經好夠味!仲有三隻汁揀,燒汁,黑椒汁同豬扒汁!西班牙豬: 淋得嚟,豬腥味唔重,最重要唔鞋,呢個高質!小食就比較一般,正常水準!兩支冷泡茶幾出色,味清茶底又唔濁,飲完可以refill, 可以重泡兩三次,飲唔晒拎咗番屋企,第三轉加水都仲係好有味!線括嚟講,CP value 高,咁嘅價錢食到semi-buffet 石燒,絕對係超值,幾個後生仔女自己創業,經過不妨幫襯一下!

西班牙豬: 淋得嚟,豬腥味唔重,最重要唔鞋,呢個高質!

小食就比較一般,正常水準!

2020-09-27 13 浏览
依家出街食石燒牛仲抵過屋企煮,因為喺超市平平哋買都要幾十蚊一塊。呢度嘅石燒牛最平$78,最好嘅係有自助沙律吧:沙律🥗、湯🥣及飯🍚係任添!呢度嘅沙律預先入咗玻璃樽,所以相對地衛生。飯有飯素可以俾加㗎,有日式風味。落咗單就去沙律吧度拎嘢食先。之後店員就會呈上鐵板及肉。▶️美國肩胛肉眼$78呢個幾大塊,肉質結實,有牛香,燒一陣就得!▶️美國封門柳$98呢個肉質較林,牛味幾重,又夠Juicy,幾好食!呢個反而要燒耐少少,如果唔係未夠熟,燒到四五成就剛剛好!加咗$10叫冷泡茶系列,兩款都好好飲!▶️蜜桃烏龍茶帶有蜜桃味嘅清香,而且有淡淡烏龍茶嘅茶味,又有果香又有茶香,好飲!▶️桂花烏龍茶典型桂花烏龍茶,桂花及茶香又夾又好飲!另外叫咗兩款小食:▶️芝麻雞翼呢個真係超乎想像!雞翼皮炸得金黃,面上有芝麻,特別香口;而且入邊嘅雞肉夠滑,芝麻雞翼好香好食!▶️ 青口一份有五隻,凍食,味道都唔錯。

落咗單就去沙律吧度拎嘢食先。之後店員就會呈上鐵板及肉。

▶️美國肩胛肉眼$78
呢個幾大塊,肉質結實,有牛香,燒一陣就得!

▶️美國封門柳$98

加咗$10叫冷泡茶系列,兩款都好好飲!

▶️蜜桃烏龍茶

▶️桂花烏龍茶
典型桂花烏龍茶,桂花及茶香又夾又好飲!

另外叫咗兩款小食:
▶️芝麻雞翼

▶️ 青口
一份有五隻,凍食,味道都唔錯。
2020-09-26 891 浏览
知道餐廳係新開冇耐就去試下😚,位於旺角通菜街,旺中對面行前多小小就到,位置好易搵☺️由入去到走個一刻都keep住有客,好好生意🤣🤣環境都好乾淨,座位唔會好迫。服務態度都好好,店入面既員工都好後生,多多支持一下佢哋創業喇💕💕模式同一般石燒牛一樣自助式✨仼食飯、湯、沙律不得不讚沙律用一個個樽裝,十分衛生❤️食完之後餐廳仲有提供熊寶貝,比你噴番香件衫,好貼心❤️另外,我覺得好特別既係沈落去牛扒度嘅岩鹽同埋黑椒係用自動既容器,禁實就會自動出灑岀嚟,比起傳統嗰隻成日扭都扭唔岀,又勁油既,真係好好多😂😝-🤍美國安格斯西冷 $128🤍美國prime扁胛肉眼 $78🤍自家製蜜糖烏龍冷泡茶/自家製桂花烏龍冷泡茶(+$10)🤍芝麻雞翼$20-🤍 美國安格斯西冷⭐️⭐️⭐️⭐️會附送牛油比你燒熱左先,有埋牛油真係超香!而西冷雖然睇落脂肪都小多,但肉與油香平衡,牛味香濃,放上石燒板時加少許的鹽便能夠引出牛的香濃肉味,肉質軟腍!/🤍 美國prime扁胛肉眼 ⭐️⭐️⭐️依塊睇落同食落都冇好肥既感覺,肉質滑嫩,十分鮮甜,一放上石燒板上肉汁滿溢😍不過要注意盡量燒唔好太耐,免得會耐左變得好老!/🤍芝麻雞翼$20
模式同一般石燒牛一樣自助式
✨仼食飯、湯、沙律
不得不讚沙律用一個個樽裝,十分衛生❤️
食完之後餐廳仲有提供熊寶貝,比你噴番香件衫,好貼心❤️
🤍美國安格斯西冷 $128
🤍美國prime扁胛肉眼 $78
🤍自家製蜜糖烏龍冷泡茶/自家製桂花烏龍冷泡茶(+$10)
🤍芝麻雞翼$20
🤍 美國安格斯西冷
⭐️⭐️⭐️⭐️
🤍 美國prime扁胛肉眼
⭐️⭐️⭐️
🤍芝麻雞翼$20
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
即叫即整,一咬就爆哂汁🥰下次一定試埋香芋丸🥺🥺
環境:8/10
服務:10/10
好味指數:8/10
回頭率:8.5/10
2020-09-25
2020-09-26 269 浏览
今晚嚟到旺角一間新開嘅鐵板日式餐廳食嘢🥰6:30嚟到都見到好多人🙈同埋價錢幾平幾正👍🏻而且呢度有自助沙律吧,沙律,湯同白飯都可以任食💕美國prime封門柳 ($98/200g)一大舊生嘅封門柳同埋鐵板分開上,可以調校自己適合嘅生熟程度😆而且有牛油俾你~亦都可以揀選自己鍾意嘅油程度😊鐵板封門柳肉汁超多🥰一咬落去成個口都係肉汁🤣而且好新鮮,好滋味😋西班牙黑毛豬梅肉($108/200g)一上碟就有黑毛豬梅肉喺鐵板上邊,有塊餐巾嵌住,啲肉汁都彈晒出嚟😆同樣都有超多肉汁😍黑毛豬肉好易入口👍🏻好Juicy😋肉質嫩滑,食得好滿足💕沙律菜加咗芝麻醬嘅沙律菜~幾新鮮🥰而且健康👍🏻中和返食鐵板燒肉嘅油膩感~榴槤炸彈($20/3粒)我同friend都好鍾意食榴槤😍呢個榴槤炸彈外層脆卜卜🥰一咬落去煙煙韌韌💕入面嘅榴槤漿爆曬出嚟🤣超級美味👍🏻自家製蜜桃烏龍冷泡茶($10)有蜜桃嘅香味😍仲有茶嘅回甘味,幾好飲👍🏻自家製桂花烏龍冷泡茶($10)好香濃嘅桂花味💕幾清香🥰而且自家製嘅特別~餐廳嘅老闆職員都好好人🥰好值得一試👍🏻而且鐵板燒來講幾平~又可以試到好味嘅燒肉💕

美國prime封門柳 ($98/200g)

西班牙黑毛豬梅肉($108/200g)

沙律菜

榴槤炸彈($20/3粒)

自家製蜜桃烏龍冷泡茶($10)
有蜜桃嘅香味😍仲有茶嘅回甘味,幾好飲👍🏻

自家製桂花烏龍冷泡茶($10)
好香濃嘅桂花味💕幾清香🥰而且自家製嘅特別~

西班牙黑毛豬梅肉
美國prime封門柳
榴槤炸彈
2020-09-25
西班牙黑毛豬梅肉
美國prime封門柳
榴槤炸彈
沙律菜
行過旺角見到先遲附近新開呢間石燒牛,其實石燒都食過好多間,間間都有唔同特式同吸引之處,今次俾牛小排同榴槤炸彈引左入去。沙律是分配好一罐罐再自己加汁,幾好,避免啲人簡黎簡去,又唔驚啲人手殘整跌晒湯-是羅宋不是忌廉湯,好甜,是疏菜同牛的甜味,似自己屋企煲咁,正呀,飲左兩碗美國安格斯西冷 - 二百克,呢個牛脂位置會比較香,香味不錯,配上牛油更加錦上添花。不過好快過熟,最好逐少放上鐵板燒美國安格斯牛小排 - 二百克,兩塊咁大,初初期望唔高,但有驚喜,食落油脂均衡,香,冧,軟,味道又正,有啲似坊間和牛級,唔怪得148,都值。蜜桃烏龍茶-好鐘意呢種茶包,唔甜但又茶果香味,好似「無*」啲茶包咁,仲要透心涼。榴槤炸彈-榴槤控必點,熱辣辣,食住等個扒就岩晒。值得一讚,店員都好熱心,好快手,又好細心咁介紹每隻牛既分別,老闆又親自落手,以半自助燒肉度燒肉店好難得有咁好既服務。同埋個扒佢分碟上咁就可以慢慢燒,唔驚一次熟晒!

美國安格斯牛小排

榴槤炸彈-榴槤控必點,熱辣辣,食住等個扒就岩晒。

美國安格斯牛小排
和朋友去完先達廣場買完所需要的電子產品,又是時候去吃晚飯,我們在附近街找吃的,想不到這裡居然有石板燒店,應該是最近開業吧,我們決定吃石板燒作為晚飯。我們既想吃豬,又想吃牛,所以各點一份美國Prime肩胛肉眼及西班牙黑毛豬梅肉石板燒套餐,套餐包括沙律菜,湯和白飯無限任添,保證可以吃到飽。湯方面有麵豉湯與羅宋湯供應,羅宋湯用料太豐富吧,隨便一撈就滿滿的牛肉和雜菜,羅宋湯盡是牛肉鮮味和雜菜的酸甜滋味,我一喝就愛上它。朋友通常在外都不太喝麵豉湯,因為不是太鹹就是太淡,要找到剛剛好的,真的有難度。這裡的麵豉湯濃郁不過鹹,裡頭大量海帶和豆腐,這麵豉湯朋友竟然整碗喝完。自家制蜜桃烏龍冷泡茶不使用化學香精香料,以最真實果茶去呈現,蜜桃烏龍冷泡茶組合很清爽,蜜桃沒有搶去茶味,卻有淡淡的果香,回甘不澀口。自家製桂花烏龍冷泡茶有著桂花的淡雅花香和烏龍茶的甘醇,兩者搭配起來讓人覺得速配,桂花烏龍冷泡茶十分清新,越喝越順口。朋友迫不及待把美國Prime肩胛肉眼放在石板上烤,不過大家記謹烤前要先於石板塗上牛油啊,那麼才可烤出美美的肉品。肩胛肉五分熟是最完美的狀態,嫩而不油,且肉質鮮美,嘴邊溢出大量牛汁。肩胛肉外層
肩胛肉外層微焦,內層粉嫩,色澤太過誘人,牛肉香氣濃郁,原味或是沾點岩鹽吃即可,比較重口味的話,可以沾些許黑椒粒,嚐起來也不錯。
西班牙黑毛豬梅肉超有厚度,豬肉類一定要烤至全熟呢。黑毛豬梅肉肉香濃濃富油花,不是說笑,豬梅肉邊烤時油脂會小噴。豬梅肉烤的時間比肩胛肉費時,不過很值得,一口咬下,肉汁滿滿的流出,豬梅肉咬感細嫩,彈性十足,令人難以忘懷。朋友喜歡配燒肉汁,他說燒肉汁是烤肉的王道。
吃了鹹的,又想來點甜的,我們推薦大家吃這兒的香芋丸和榴槤炸彈,圓滾滾的香芋丸金黃香脆,香芋內餡綿密甜美,不會乾巴巴,是會讓人想一口接一口的甜點。
一口咬開榴槤炸彈,榴槤給得相當大器,它幾乎接近爆漿狀態,視覺效果一流。榴槤炸彈脆脆的表層,結合細膩香甜的榴槤漿毫不衝突,榴槤郁香充斥口腔之中。
2020-09-21 32 浏览
想食石板燒好耐架啦!!!終於去食啦今日😀🤪🤪🤪🤪一入到去間鋪頭,細細地嘅~不過坐位都幾闊落架~防疫措施都有做晒!坐低即刻睇睇menu!見到兩款抵食嘅牛肉😊就叫左美國嘅prime 肩胛肉眼同埋prime封門柳!!!兩款都好香肉味!我同朋友都中意封門柳多啲嘅,我地吾中意咬口🤪🤪🤪但係都好味嘅!仲有佢嘅調味料都係電子🤤第一次見😛😛仲有 佢有沙律bar,有得自己拎飯食添!醬汁都有幾款添👍🏻👍🏻👍🏻
想食石板燒好耐架啦!!!
終於去食啦今日😀

🤪🤪🤪🤪
一入到去間鋪頭,
細細地嘅~不過坐位都幾闊落架~
防疫措施都有做晒!

坐低即刻睇睇menu!
見到兩款抵食嘅牛肉😊
就叫左美國嘅prime 肩胛肉眼同埋prime封門柳!!!

但係都好味嘅!
仲有佢嘅調味料都係電子🤤第一次見😛😛

仲有 佢有沙律bar,有得自己拎飯食添!
醬汁都有幾款添👍🏻👍🏻👍🏻
喜歡選擇早點食晚餐, 一來唔使排隊, 二來可以慢慢享受!6點係旺角附近四圍搵, 想搵間好嘢食吓, 嘆吓。見到一間不太起眼嘅鋪頭, 但入邊已經差不多坐滿客, 好奇心嘅驅使下我哋就入去試喇。石板燒, 係我至愛之一, 因為可以傾吓食吓, 而D食物仍然係熱辣辣。經店主介紹, 兩個人揀咗, 一個肩胛肉眼$78, 一個西班牙黑毛豬梅肉$108, 原來個餐係包埋, 沙律, 麫豉湯同白飯, 仲要係任食喎, 可以唔使其他食物都一定可以食到飽!但真係好耐冇出街食飯啦, 就好似剛放出來, 不停叫, 不停叫...芝麻雞翼$20, 虎蝦兩隻$60, 珍寶帶子$40, 藍青口$20, 香芋丸$20, 平均每人都係兩百蚊, 超滿足!先講肩胛肉眼, 店長介紹話這款較有咬口, 哈哈,就揀佢啦,上枱時,有兩大塊呀,質感真的有𡁻頭,我鍾意。而且夠平!最抵食👍🏻黑毛豬是朋友揀的,佢話夠腍,都滑的,唔錯。其實,我好主張自己燒,生熟程度可以按自己喜好去煮。一定食得滿意呢😍佢哋嘅芝麻雞翼好正,真係炸到外脆內軟,好滑溜。必叫呀!藍青口有五隻,可以試試,有鮮味。其餘虎蝦,燒烤恰到好處,帶子夠大,夠嫰...真係樣樣都好啱口味,唔知係咪因
黑毛豬是朋友揀的,佢話夠腍,都滑的,唔錯。
佢哋嘅芝麻雞翼好正,真係炸到外脆內軟,好滑溜。必叫呀!
藍青口有五隻,可以試試,有鮮味。
其餘虎蝦,燒烤恰到好處,帶子夠大,夠嫰...真係樣樣都好啱口味,唔知係咪因為好耐冇出街食飯呢😂😂
2020-09-12
2020-09-18 49 浏览
去做facial前,諗住係附近搵野食。見到呢間鋪新開張冇耐,有75折優惠,於是入去試下先。.🌸美國Prime 封門柳 $98生牛扒上檯 一開始覺得有d奇怪,因為去其他地方食都係會先煎到一兩成熟先端上來。老細解釋話,因為每個客人想要嘅熟度唔同,有d客人可能想食生d,但上到黎可能已經超過咗佢要嘅熟度。所以都係自己由頭開始啦~.封門柳,為牛橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,較為罕有。肉極厚身且肉味較重,油花較少,適合喜歡肉味濃者。.我先將兩邊各煎一至兩分鐘,再拎返盤中切自己想要嘅厚度,再拎返去燒中間嘅肉。咁樣就唔會太熟 亦唔會太生~.🌸榴槤炸彈💣 3粒 $20酥脆外皮 入邊榴槤超足量~榴槤控必食.🌸蜜桃🍑烏龍 $10自家製烏龍蜜桃🍑,淡味烏龍 去油膩一流~價錢真係好平~十蚊一支。飲唔曬仲可以拎走。.抗議期間 扒同嘢飲都係75折,埋單先$101咋~老細勁nice,會問下客人嘅感受。畢竟係新開鋪,會想知多d feedback。

🌸美國Prime 封門柳 $98

🌸榴槤炸彈💣 3粒 $20
酥脆外皮 入邊榴槤超足量~
榴槤控必食

🌸蜜桃🍑烏龍 $10
自家製烏龍蜜桃🍑,淡味烏龍 去油膩一流~
價錢真係好平~十蚊一支。
飲唔曬仲可以拎走。
抗議期間 扒同嘢飲都係75折,埋單先$101咋~
老細勁nice,會問下客人嘅感受。
畢竟係新開鋪,會想知多d feedback。
2020-09-12
  • 美國Prime封門柳
2020-09-16 46 浏览
今日響旺角做野,於是放工就響附近食晚飯,經過見到有間新開既石頭燒牛,裝修得都唔錯,同埋見到新開張有折扣,於是入去試下😂首先值得一讚係職員安排好座位後,佢地好細心介紹佢地既餐牌,仲有提醒我地有手套,有圍裙,有各種調味,真係做得好好同好有禮貌👍🏻👍🏻我同朋友分別叫左肩胛肉眼,封門柳,我本身以為牛扒會放響石頭一齊上,原來佢地係分開,呢個值得加分,我地可以慢慢煮熟塊牛扒,想食時先燒,唔會令成塊扒過熟,同埋石頭唔熱可以更換,呢樣真係做得好好👍🏻👍🏻講返牛扒,肉眼同封門柳都相當唔錯,小弟就比較鍾意封門柳,佢肉質好軟熟,牛味重,仲有係因為唔係間間餐廳有得食,多數都係肉眼,西冷,所以大家黎呢度食可以試下😋😋🌟封門柳(推薦)🌟肩胛肉😋除左牛扒,我地仲叫左榴槤炸彈,芝麻雞翼,同埋兩支烏龍茶,首先兩樣都炸得好脆口,內裏軟熟,而榴槤炸彈入面係流心,榴槤控必點😋😋👍🏻👍🏻 芝麻雞翼炸得岩岩好,入面好有肉汁,唔會炸到好乾,真心唔錯👍🏻👍🏻烏龍茶係無糖,配返食石燒牛扒一流,大家黎試可以叫返一支試下👍🏻🌟榴槤炸彈 x 芝麻雞翼

🌟封門柳(推薦)
封門柳

• 榴槤炸彈
  • 芝麻雞翼
  • 桂花烏龍茶
2020-09-16 20 浏览
‼️希望大家都黎試下😋真係好抵好好食‼️-🐖西班牙黑毛豬梅肉|💰108✨利申係出面未食過咁厚身但咁好咬口既豬✨啲豬既腥臭味都無,豬味又夠濃第一次咁鐘意食豬.🐄美國prime封門柳|💰98見到有血但又唔腥,好重牛味 ✨肉唔unnn但又幾好咬,好多汁側邊仲有筋都幾易咬‼️呢個價竟然有兩大塊.佢地有電動黑椒機同埋岩鹽機,但係我哋連汁都冇點∠( ᐛ 」∠)_因為實在太好食。齋食肉嘅鮮味已經好滿足,同埋塊石板真係好堅‼️擺勁耐啲肉都仲夠熱.🌟自助沙津吧(白飯|沙津菜|湯‼️任添‼️)沙律菜一罐罐擺喺雪櫃✨唔會攞到呢咁Hea又唔會唔衛生再去旁邊嘅醬料區,自己落鍾意嘅醬料🤟🏻有和風沙律醬|芝麻醬|沙律醬✨白飯都係用珍珠米靚米.🐣芝麻雞翼兩隻|💰20✨超酥脆‼️入邊既肉超嫩多汁又入味.🐚藍青口五隻|💰20呢個價錢冇期待好多,✨但係估唔到竟然好香海水味!✨海鮮味好出,唔腥,雖然細細隻都幾厚肉-🥤桂花烏龍🥤蜜桃烏龍✨一開蓋就已經聞到好香蜜桃味但係唔甜既,解膩啱啱好-我切到好樣衰,店員忍唔住過嚟幫手切👍🏻同埋店員都幾有趣,幾好吹👍🏻餐廳仲提供埋手套同圍裙好貼心👍🏻同埋凳係梳化凳👍🏻好坐-
‼️希望大家都黎試下😋真係好抵好好食‼️

🐖西班牙黑毛豬梅肉|💰108
✨利申係出面未食過咁厚身但咁好咬口既豬
✨啲豬既腥臭味都無,豬味又夠濃
第一次咁鐘意食豬

🐄美國prime封門柳|💰98
見到有血但又唔腥,好重牛味
✨肉唔unnn但又幾好咬,好多汁
側邊仲有筋都幾易咬
‼️呢個價竟然有兩大塊

🌟自助沙津吧
(白飯|沙津菜|湯‼️任添‼️)
沙律菜一罐罐擺喺雪櫃
✨唔會攞到呢咁Hea又唔會唔衛生
再去旁邊嘅醬料區,自己落鍾意嘅醬料
🤟🏻有和風沙律醬|芝麻醬|沙律醬
✨白飯都係用珍珠米靚米

🐣芝麻雞翼兩隻|💰20
✨超酥脆‼️入邊既肉超嫩多汁又入味

🐚藍青口五隻|💰20
呢個價錢冇期待好多,
✨但係估唔到竟然好香海水味!
✨海鮮味好出,唔腥,雖然細細隻都幾厚肉

🥤桂花烏龍
🥤蜜桃烏龍
✨一開蓋就已經聞到好香蜜桃味
但係唔甜既,解膩啱啱好

2020-09-15 25 浏览
由於昨日晚餐食得有點不夠飽搞到我訓醒就連肚都餓了🤢唯有近近地係旺角附近覓食順便發掘有咩新美食開左先❤️上網見到這家新開嘅石板燒👀然而肉食對於我咁肚餓來講真係非常適合位置喺先達附近鄰近地鐵站👍🏻非常方便另外可能係新店開張緣故 📣竟然仲要有75折⋯係75折呀📣只限12日🤭咁就梗係趁優惠期試吓啦同樣旁邊都會提供自取的沙律,湯,飯更有多款有唔同醬汁選擇🤤甚至喜歡簡單的💁🏻‍♀️桌上也有黑椒/鹽肉會先以一成熟狀態用碟上枱這樣可防止送達期間煎得過度👏🏻客人才能自行烹調至喜愛的熟成度而且仲可以慢慢影相打卡添📸美國Prime封門柳 $73.5油花雖少 但肉味偏重♥️且肉質帶點厚實感覺所以若然係喜歡香濃肉味者🙋🏻‍♂️頗為適合就算不需任何調味亦已足夠美國Prime肩胛肉 $58.5肩胛肉較有口感 因當中包含筋部而脂肪比例相對豐富😋使得肉感較前者的鬆軟,細嫩但牛肉的羶香卻又夠濃烈🙌🏻芝麻雞翼 $20小食均是即叫即製🔥所以上枱時全都是熱得冒煙的雞翼上色均勻🐥外皮金黃酥脆咬開後是雪白嫩滑的雞肉更有肉汁及油脂湧出👻非常可口香芋丸 $20外脆內軟🙆🏻‍♀️芋蓉內餡香甜細膩且口感煙韌不黏牙用作過口癮最適合不過🤤蜜桃烏龍茶(無
由於昨日晚餐食得有點不夠飽

位置喺先達附近鄰近地鐵站👍🏻非常方便
另外可能係新店開張緣故
📣竟然仲要有75折⋯係75折呀📣
只限12日🤭咁就梗係趁優惠期試吓啦

同樣旁邊都會提供自取的沙律,湯,飯
更有多款有唔同醬汁選擇🤤

就算不需任何調味亦已足夠

美國Prime肩胛肉 $58.5
肩胛肉較有口感 因當中包含筋部
而脂肪比例相對豐富😋
使得肉感較前者的鬆軟,細嫩
但牛肉的羶香卻又夠濃烈🙌🏻

芝麻雞翼 $20