2019-02-13 358 浏览
平時食開深水埗的貴族甜品,今次過去長沙灣就試吓長沙灣嘅貴族甜品,一見到個賣相比平時食開的更吸引,我自己叫咗一個星空,個朋友叫咗個榴槤,另外亦叫咗個類似芒果腸粉的一齊吃,個芒果腸粉外皮幾好味芒果超甜,榴槤嘅產品榴槤味超勁,連我這些不吃榴槤的人也覺得幾好味,而我的星空份量都唔細,食咗好耐都食唔晒,只不過比較多類似西米粒要咬,個口比較攰。
2019-01-31 264 浏览
食完飯和朋友們去食甜品!朋友之前在長沙灣讀書,所以帶了我們去貴族甜品!餐廳的選擇都比較多,價錢合理。我叫了一個椰王燉蛋白雙丸($53)。可能是即燉的,所以我們都等了大概10-15分鐘。蛋白燉的很嫩滑椰子味道都重!椰王夠熱而且清甜裏面更有西米。椰王裏面的雙丸是黑芝麻湯丸,芋圓和地瓜圓。黑芝麻湯丸有兩粒,而且咬開就會流沙,十分不錯。芋圓和地瓜圓比較軟糯,但是芋圓和地瓜的味道都較出這個椰王燉蛋白雙丸配搭新鮮。不過到最後我都未能食曬一個,個人覺得比較浪費,如果大家係食飽再去的話!可以兩個人Share 一個甜品食!因爲都好大個下。

2019-01-01
2019-01-02 286 浏览
天氣太乾燥 ,收工返到樓下去貴族甜品食糖水滋潤下皮膚, 諗唔到今日元旦居然唔使等就可以直接入去坐, 得六七個人坐係度,平時一般都要等二十幾分鐘以上先有位坐, 今日元旦 居然咁好 , 唔使等就有位坐 ,叫咗個杏汁蓮子燉雪耳, 紅棗雪蓮子燉桃膠紅棗雪蓮子燉桃膠 才料足夠,甜味係合我心意,為一不足之處係紅棗有核,糖水係 滋潤皮膚 , 紅棗有核大打折扣 ,希望佢改善下。杏汁蓮子燉雪耳, 杏汁味好重 畀我感覺呢個唔似糖水似糊仔多啲 , 今晚呢餐甜品美中不足有少少遺憾。
天氣太乾燥 ,收工返到樓下去貴族甜品糖水滋潤下皮膚, 諗唔到今日元旦居然唔使等就可以直接入去坐, 得六七個人坐係度,平時一般都要等二十幾分鐘以上先有位坐, 今日元旦 居然咁好 , 唔使等就有位坐 ,叫咗個杏汁蓮子燉雪耳, 紅棗雪蓮子燉桃膠

2018-12-16 253 浏览
甜品種類同味道不過不失,但服務態度超差🙄黎錯雪糕球味道但店舖伙記企硬自己冇落錯單x2🤷‍♀️老實講大家又冇錄音,雙方都証明唔到邊個係啱邊個係錯。如果你好聲好氣問可唔可以照食,我相信好多客人都唔會介意照食,唔會刻意留難話一定要轉番。加上雪糕球咁基本,分分鐘下個客已經要,再唔係你擺番入雪櫃亦得,唔會蝕大本同浪費,冇需要為左咁得失客人呱?建議店方伙記落完單重複講一次order內容,咁之後咪包你地拗得贏囉🤐
甜品種類同味道不過不失,但服務態度超差🙄

$50 (宵夜)
2018-12-01 177 浏览
一個深水埗區已經有兩間貴族甜品,之前喺第二度食過都覺得性價比幾高,今次夜晚嚟到食左2款甜品都冇失望紅豆相思,都係$30一碗,有齊紅豆仙草芋圓等等,仲要係椰汁底,雖然係比較甜但係真係好好食,佢嘅芋圓仲要好彈牙另外叫咗個士多啤梨吐司金磚,等左差唔多20分鐘,不過嚟到嗰下都覺得好驚訝,因為啲吐司真係烘得好靚,好似每一面都烘過。味道方面因為有雪糕同埋jam,配合埋外脆內軟嘅多士真係好好食!好食過果間連鎖台灣餐廳既吐司好多!

2018-11-30 130 浏览
#魔鬼的誘惑 $42雖然個名特別咗少少 但係其實係一個朱古力綿綿冰佢嘅朱古力味好濃 而且仲加咗啲朱古力醬上去 濃上加濃🤤🤤配料有小丸子 紅豆同香蕉🍌佢比嘅分量真係好多 其他舖頭通常都係比得幾塊香蕉塊你但係依到係成條比曬 而且小丸子超級煙韌 超正!🤤評分:8/10
#魔鬼的誘惑 $42
但係依到係成條比曬
而且小丸子超級煙韌 超正!🤤
評分:8/10
2018-11-11 144 浏览
一到夜晚就好有意慾想食糖水,長沙彎呢間分店糖水鋪都好多人食,眼見佢D糖水價錢都唔算貴,所以同老婆就衝左入去一試。天氣開始轉涼,所以我地二公婆都係叫熱食糖水;我叫左個北海道牛奶燉蛋白,至於老婆就叫咗桂花酒釀芝麻湯丸。我叫嘅北海道牛奶燉蛋白整體味道都唔錯,都算滑,幾香牛奶味,最緊要夠熱,$22蚊算係甘,不過老婆個桂花酒釀芝麻湯丸就一般般,個酒釀味道怪怪的,而且太甜,甜到好漏,同個湯丸又唔多夾,好彩個芝麻湯丸總算食得下。

2018-06-19 333 浏览
成班朋友食完飯,又好似未傾夠計嘅話,當然係搵間糖水鋪坐下,再啟動埋第二個胃啦!可能因為落雨,所以唔係好多人。呢度嘅店員都幾好,我地講明可能要坐耐dd因為有一個朋友會遲d到,佢就講笑話佢地收零晨,我地坐幾耐都得(個時10點左右),之後我地個個冷氣位勁凍,佢又主動安排我地轉過個位。女仔,少不免都有dd綠茶控嘅成分,佢嘅綠茶吐司同宇治金時都的確唔錯,最有誠意係佢打個個綠茶厚忌廉,茶味好濃又香又滑個芒果卷都好正!夠多果肉,芒果本身又夠甜👍🏻呢d仲有得揀食甜品放題,有機會可以挑戰下😂😂

個芒果卷都好正!夠多果肉,芒果本身又夠甜👍🏻
呢d仲有得揀食甜品放題,有機會可以挑戰下😂😂
2018-06-03 159 浏览
約咗朋友係屋企附近見面,附近可以坐得比較舒適的甜品店大概只有這間貴族甜品。所以晚上大概10時,仍然坐滿了人,門口仍有數個人在等。兩個人分享了一份$48的朱古力心太軟。雪糕有兩球,可以選的味道包括朱古力,士多啤梨,雲呢拿,綠茶,芝麻等等。作為綠茶的忠實粉絲,加上綠茶和朱古力是絕配,就叫了兩個綠茶雪糕。點朱古力心太軟都必然是需要較長的等候,另外又因為鋪頭比較多人的緣故,甜品等了大約15分鐘才來到。首先必須讚一下賣相,朱古力醬的裝飾有技巧,再灑上糖霜,感覺高貴。另外綠茶雪糕用cream固定好,認真細心。整體來說,蛋糕的部份大約2cm厚,是濕潤又厚實的brownie的感覺, 然後裏面都是濃郁的朱古力漿。朱古力心太軟的溫度也相當夠熱,最愛心太軟也是因為喜歡熱和冷交織的感覺。綠茶雪糕的味道是類似手作之店的那個味道,感覺軟滑唔會有碎冰。

朱古力心太軟

朱古力心太軟
晚上食完正餐,雖然好飽,但當諗起可以食甜品,立即醒神,行多幾個圈希望加快消化。黎到甜品店集中地深水埗,左諗右諗,就入左貴族甜品。款式頑多有中有西,明顯芒果當造,有一整頁的選擇。叫左白雪公主和龍珠二世。白雪公主的椰條感覺清新。龍珠二世,有我喜觀的龍眼和好好咬口的黑珍珠,但配珠古力ice-cream有點怪,下次我會改叫雲尼拿or Mango ice-cream。兩款的芒果份量都至少有半個,食完十分飽,好满足。最緊要是食完透心涼....冷氣有點凍,真係由內到外都降溫不少每人$33,都算好ok

款式頑多有中有西,明顯芒果當造,有一整頁的選擇。

叫左白雪公主和龍珠二世。白雪公主的椰條感覺清新

兩款的芒果份量都至少有半個,食完十分飽,好满足

每人$33,都算好ok

龍珠二世

白雪公主就是有白色椰條

2018-05-27
$33 (宵夜)
龍珠二世
白雪公主就是有白色椰條
2018-05-07 92 浏览
食完飯,再食埋甜品就真喺超滿足了。所以,一食完飯就喺OpenRice 搜尋,最後決定來這間甜品店。夏天來臨,一個適合食芒果嘅季節。所以選了這個人氣推介嘅白雪黃金卷。白雪黃金卷意思喺以椰汁粉條包裹芒果而成的卷物。白滑嘅粉條與超甜芒果,配上涼涼的芒果沙冰,還不錯。不過椰汁粉條嘅椰汁味超淡。還點了這個窩夫配班戟。班戟感覺普通,而且内裏忌廉較多。窩夫脆而微溫。不過我還想窩夫內裏比較鬆軟。至於雪糕可算不同口味,而我們則算了芒果味。配料芒果則因爲加了焦糖醬喺面,味道過甜。窩夫配上雪糕還好,但不太建議配上焦糖芒果。整體而這還可以。無甜品店可去會再去。
食完飯,再食埋甜品就真喺超滿足了。

夏天來臨,一個適合食芒果嘅季節。
白雪黃金卷

整體而這還可以。
窩夫配班戟

甜品店可去會再去。
2018-05-04
媽媽來香港玩 帶她來吃甜品今晚點了椰汁燉燕窩 甜品來了以後 燕窩細細的幾乎沒有 這我可以不抱太多期望 整個甜湯 水水的 一看就是水加太多 又過甜 吃了幾口完全無法強迫自己吃完,一碗還要$78。很明顯的偷工減料 和照片上的40%都不像...和店員反應過後 他們說可能說水加太多,最後說會扣掉這一項 我們要付錢時請老公對一下單 但他們沒有給一張update 的單 所以我要老公等等看清後再付, 收錢的小姐聽到後竟然態度很不好, 非常無禮、粗魯的問我們到底要用什麼付錢?! 八達通還是什麼?! 還擺一張臭臉!沒想到現在客人不但對於消費的東西沒有和餐牌上的類似,感覺被騙以外,連想要對單都還要被惡劣的態度催促快一點,今晚真的是浪費錢和時間! Like they know how to do business and treat the customer. What an awful experience tonight.
2018-04-21 65 浏览
4個人食左5人份量既甜品,因為其中一個朋友叫左一客雙人分量既情侶窩夫諗住叫黎一齊share,因為窩夫同心太軟都係即叫即做,所以等既時間會耐啲啲,窩夫唔太厚唔太薄,外脆內軟唔錯,心太軟熱辣辣不過少少偏甜,整體不過不失~
2018-04-21
從來未食過咁少料既甜品 叫咗個椰汁燉桃膠 啲桃膠十隻指頭數得出 仲要加西米 都算 啲西米少到呢⋯⋯ 我比$38黎飲椰汁麼?! 再者 椰汁有啲假 太甜又漏 發誓唔會再幫襯 垃圾糖水店 真係好嬲囉 有圖為正
2018-02-09 117 浏览
食完晚飯後仲想食d甜品,就去咗屋企附近嘅貴族甜品,都有幾多人幫襯,差不多滿座。首先我哋叫咗個心太軟配兩球綠茶雪糕,雪糕可以揀唔同嘅口味,有朱古力士多啤梨等等,而心太軟真係超好食,外面蛋糕軟綿綿而且入面有熱嘅流心朱古力,配上凍嘅綠茶雪糕感覺一流,$48有得食性價比都算高。之後仲叫咗一個熱嘅燉鮮奶,唔太甜不過奶味唔算濃郁。原來而家like and share 佢Facebook 有黑糖小丸子送。有咬口嘅小丸子配上黑糖味道唔錯。睇到Menu覺得好多甜品都好吸引,下次會再食。
朱古力心太軟配綠茶雪糕
燉鮮奶