2019-05-04 23 浏览
味道:4/5環境:4/5服務:4/5 首先就order咗個芒果蟹籽沙律 配料好夾個沙律 感覺好清新 令人十分開胃 到正菜嗌咗三個菜式分別係海鮮炒烏冬、雜錦天婦羅同燒茄子 咁多款料理入面最值得嗌係海鮮炒烏冬 因為大大碟 份量又足又新鮮 真係大件夾抵食!海鮮配料有硯肉、蝦、蟹肉、雜菜等 $98就食到咁多材料 真係幾化算架! 最後什錦魚生盛 有唔用魚生比你任君選擇 有選擇困難症嘅朋友 嗌呢個雜錦魚生盛就唔使咁煩惱啦 更加滿足到你5個願望可以試晒五種唔同嘅魚生 都幾正架 而且用料非常新鮮 值得一試!
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
2019-05-02
2019-05-04 12 浏览
首先前菜就嗌咗個芒果蟹籽salad 一食落去感覺好fresh好新鮮 配料同salad都好match 熟食方面 分別order咗個海鮮炒烏冬、雜錦天婦羅同燒茄子 其中最值得推介係雜錦天婦羅 炸物黎講炸得好均穩 唔會炸得太濃或過火 而且食落唔會太過油膩之餘 仲keep到鬆脆既口感 魚生方面就order咗什錦魚生盛 個名都唔係浪得虛名架 什錦魚生盛份量十足 而且材料新鮮 食落唔會有一陣海腥味 如果鐘意試唔同味道既魚生既朋友 必定要嗌呢個什錦魚生盛!
賀喜位於大圍雲疊花園,由大圍站行去都要10分鐘,對外區客來說唔算好方便,所以食客都以附近的居民為主,小店式經營,裝潢簡潔。價錢唔算好平,但食材高質,真心令人驚喜!即使當日到訪時外面下著傾盤大雨,呢度都好滿座下!一套統一的賀喜餐具。-屬於我一個人的刺身拼盤💕💕💕有鰝心魚、油甘魚、生蠔、帶子、大拖羅,真心認為每樣刺身都好新鮮!!生蠔超大隻勁肥美,真係同一般放題/自助餐食到既係唔同級數。油甘魚和拖羅都係厚切,吃到魚油甘香,重點係有鮮味!鰝心魚比較少見,特別的嘗試🤩-刺身咁得,壽司都唔會差,所以又點了賀喜招牌卷、北海甜蝦、三文魚腩、八爪魚、韓國馬糞海膽,真係超級滿足😍賀喜招牌卷係鰻魚放面的,塊鰻魚厚肉又燒得不錯,值得試。北海甜蝦非常鮮甜又大隻,三文魚腩超厚切,很肥美😚最後食點暖野落肚,小店超好,特地為孤身一人的我準備了一人前叉燒烏冬,彈牙烏冬配叉燒,為這一餐畫上完滿的句號。總結,寫番出黎都好懷念呢度既刺身!!質素頗佳!

一套統一的賀喜餐具。

生蠔超大隻勁肥美,真係同一般放題/自助餐食到既係唔同級數。
油甘魚和拖羅都係厚切,吃到魚油甘香,重點係有鮮味!
鰝心魚比較少見,特別的嘗試🤩

賀喜招牌卷係鰻魚放面的,塊鰻魚厚肉又燒得不錯,值得試。
北海甜蝦非常鮮甜又大隻,三文魚腩超厚切,很肥美😚

總結,寫番出黎都好懷念呢度既刺身!!質素頗佳!
尋找大圍日本🇯🇵小店😋呢間小店2人經營 雖然價錢中上 但食材高質.#蒲燒大白鱔 時價價錢有啲貴 但食到新鮮大白鱔 間唔中食下都幾正😋質感同鰻魚係相約 但比鰻魚厚肉🤩 肉質紮實略嫌去骨唔夠 有少少碎骨 但皮脆內軟👍🏻超香蒲燒鰻魚汁.#雜錦天婦羅 $88有紫薯🍠、南瓜🎃、秋葵、大蝦🍤、冬菇紫薯甘甜😍係日本空運到港 超正南瓜食落唔會粉 味道都幾甜大蝦🍤鮮甜 新鮮爽口 冬菇爆汁😂超正啊👍🏻.#雜錦刺身 $45-55有三文魚、日本帶子、油甘魚、拖羅剌身係超鮮甜🤤帶子值得一讚由北海道空運 肉質好爽 絕對唔會同放題咁 冇乜味🥰拖羅油脂分佈平均👍🏻食落有甘甜
尋找大圍日本🇯🇵小店😋
呢間小店2人經營 雖然價錢中上 但食材高質
#蒲燒大白鱔 時價
價錢有啲貴 但食到新鮮大白鱔 間唔中食下都幾正😋
質感同鰻魚係相約 但比鰻魚厚肉🤩 肉質紮實
略嫌去骨唔夠 有少少碎骨
但皮脆內軟👍🏻超香蒲燒鰻魚汁

#雜錦天婦羅 $88
有紫薯🍠、南瓜🎃、秋葵、大蝦🍤、冬菇
紫薯甘甜😍係日本空運到港 超正
南瓜食落唔會粉 味道都幾甜
大蝦🍤鮮甜 新鮮爽口 冬菇爆汁😂
超正啊👍🏻

#雜錦刺身 $45-55
有三文魚、日本帶子、油甘魚、拖羅
剌身係超鮮甜🤤帶子值得一讚
由北海道空運 肉質好爽 絕對唔會同放題咁 冇乜味🥰
拖羅油脂分佈平均👍🏻食落有甘甜
  • 蒲燒大白鱔
大圍話大吾大,話小吾小,都有好多尋覓美食地方。今次晚餐食日本菜「賀喜」。雖然店舖小,所以很快就坐滿食客之餘,外邊已經出現等位! 食物款式尚算繁多,有刺身,壽司,卷物,沙律,手卷,魚生飯,燒物,串燒,料理,主食及飲品等...而且每個組別的選擇也不少呢!先食日本池魚刺身,非常鮮味!仲可以二食!食完刺後,剩低的魚頭和身可選擇炸或加入味噌湯,每碗湯就加$10,想飲熱湯!飲湯暖身最好!牛舌厚切 , 質感軟綿腍滑 , 也充滿了舌味和油脂 , 調味得宜 , 很是惹味 ~刺身拼盤可自選款式,當然選了三文魚、油甘魚、八爪魚、活帶子,好肥美!又鮮!無得彈!日式三文魚炒飯飯粒炒得粒粒分明,而且油份不多,整體味道豐富,十分滿意!其他小食,天婦羅,炸豆腐都質數高!食完埋單,因滿$500送$50現金劵,下次再食過!總括來說 , 食物水準高 , 服務態度良好 , 性價比高

日式三文魚炒飯
飯粒炒得粒粒分明,而且油份不多,整體味道豐富,十分滿意!

其他小食,天婦羅,炸豆腐都質數高!

食完埋單,因滿$500送$50現金劵,下次再食過!

總括來說 , 食物水準高 , 服務態度良好 , 性價比高
  • 厚燒牛舌串燒
2019-04-14 31 浏览
朋友終於旅行回來了,看她的相片都不能止喝,今天約了出來到《賀喜》吃飯詳談啦! 地點位於大圍站F 出口步行8分鐘的 雲疊花園。 以服務街坊客為主,跟他們對話中便知是常客! 環境燈光柔和中帶點點藍燈。三文魚腩(半份) HKD 32三文腩位特別多魚油,還要是厚切!縞參魚 簿切半份 HKD 148最為適合夏天,鮮甜沒有腥味。比雞泡魚更甜、有海鮮味~甜蝦 (半份)HKD 48色澤光亮,鮮甜又多膠質,清潔也沒有馬虎! 沙津 - 松葉蟹腳 HKD 68有原整的一隻蟹腳! 肉質鮮甜雪白,也沒有雪味!而牛油果、沙津、甜蛋、蟹柳、蟹籽的配搭把整件壽司口感好滑流又有點牛油果香氣,豐富了口感串燒 厚燒牛舌 HKD 52到串燒物,牛舌清潔得乾淨,肉質很厚,口感爽又可自行加檸檬串燒 刺身帶子煙肉燒 HKD 48咸咸地煙肉有咬口,而帶子肉質仍保持其肉汁,沒有過火。 共有3件串燒 日本甜薯 Mini size 甜薯很得意,很甜。 共有4件料理 鰻魚丼 HKD 108 佔有半條鰻魚,有光澤,再淋上鰻魚汁,香氣撲鼻!生蠔蠔鮮又肥美,而且很creamy,正! 最後,還有甜品作結。今天很整體滿意,可回頭!

地點位於大圍站F 出口步行8分鐘的 雲疊花園。

以服務街坊客為主,跟他們對話中便知是常客!

環境燈光柔和中帶點點藍燈。

三文魚腩(半份) HKD 32
三文腩位特別多魚油,還要是厚切!

縞參魚 簿切半份 HKD 148
最為適合夏天,鮮甜沒有腥味。比雞泡魚更甜、有海鮮味~

甜蝦 (半份)HKD 48
色澤光亮,鮮甜又多膠質,清潔也沒有馬虎!

沙津 - 松葉蟹腳 HKD 68
有原整的一隻蟹腳! 肉質鮮甜雪白,也沒有雪味!

串燒 厚燒牛舌 HKD 52
到串燒物,牛舌清潔得乾淨,肉質很厚,口感爽又可自行加檸檬

串燒 刺身帶子煙肉燒 HKD 48

串燒 日本甜薯
Mini size 甜薯很得意,很甜。 共有4件

料理 鰻魚丼 HKD 108
佔有半條鰻魚,有光澤,再淋上鰻魚汁,香氣撲鼻!

生蠔
蠔鮮又肥美,而且很creamy,正!

最後,還有甜品作結。

今天很整體滿意,可回頭!

2019-04-11 19 浏览
最近到了大圍,發現了一家新開的日本料理店, 餐廳位於大圍私人屋苑商場地下, 容易找到。餐廳距離鄰近大圍港鐵站,路程約需十分鐘左右,因此港鐵未必是最佳的選擇,但卻有小巴及巴士也可輕易到達。餐廳裝潢方面,以簡約為主配合半開放式廚房,一目了然,乾淨衛生。刺身方面我點選了,日本池魚,吞拿魚腩,三文魚腩,甜蝦。食物用料新鮮,沒有辜負日本料理店的招牌。帆立貝黃金海膽燒,還算是誠意之作,用料十足, 上面的海膽大大份,最重要就是原材料新鮮,完全沒有腥味,更帶有陣陣鮮甜。這是一個愉快的旅程,定必再次光臨。

這是一個愉快的旅程,定必再次光臨。
2019-04-08 48 浏览
數數手指,原來已經有2年沒有回過日本了!今日正值月圓,思鄉心情特別濃......人在大圍,食肆不少,但想找間日本餐廳卻不易。走到田心村附近,看到這間門面充滿日本風情的店,下意識決定一試。看完menu,我旋風式的點了數道菜。首先點了松葉蟹腳沙律,蟹腳是刺身😳,超鮮味,一啖就令我諗起大坂蟹道樂!極高性價比,可以話係必點。之後係呢度招牌嘅彩虹海膽丼。放在飯上面的有超鮮甜嘅海膽,肥美嘅三文魚腩,鮮味粗壯嘅海蝦,還有幾款不同刺身😋!食落去真係有北海道🗻嘅味道!接住嘅雜錦天婦羅亦有驚喜,除了種類繁多外,其中的蝦頭天婦羅簡直是邪惡軸心😍, 超多蝦膏,這個菜很難在香港吃得到!燒油甘魚頭啖啖油香,又多肉,真係食魚有魚味。最後嘅炒雜菜正正常常, 總算是均衡飲食👍。埋單仲有coupon送,下次再食仲抵食咗!如果下次去大圍我一定會再食!

看完menu,我旋風式的點了數道菜。
松葉蟹腳沙律

彩虹海膽丼

雜錦天婦羅

燒油甘魚頭

燒油甘魚頭啖啖油香,又多肉,真係食魚有魚味。
炒雜菜

最後嘅炒雜菜正正常常, 總算是均衡飲食👍。

2019-04-08
松葉蟹腳沙律
彩虹海膽丼
雜錦天婦羅
燒油甘魚頭
炒雜菜
2019-04-08 45 浏览
大圍近期越開越多美食,開始不停尋找未食過的餐廳😍這間日本料理位於田心村附近!地點不難找,門口也有咪錶泊車,非常方便。門口有個彩色燈牌寫住廚師推介,大家有興趣入去前可以望一望。首先來的是帶子,三文魚腩刺身。食落去新鮮,職員話係空運到港😆再來的彩虹卷,壽司面層有牛油果,三文魚同呑拿魚,夾住蟹柳絲,蛋絲,牛油果! 食落好好味,味道有驚喜!這餐最期待的池魚刺身!刺身用薑汁淹過,食落去鮮甜!除了刺身可以再整一碟餸。刺身有整條魚上碟,拍照一流👍炸魚頭!骨也炸的脆口,竟然可以整個食哂😻😻自家製雞肉軟骨扒,非常特別,第一次食!再點蛋漿吃!建議大家來吃🤗安格斯牛肉烏冬,食左半隻蛋先記得影相😆牛肉不會煮得太熟,有豐富牛香味。俾錢時店員給了一張現金券,食滿$500會有$50現金卷,下次食飯不限金額也可以使用😌
大圍近期越開越多美食,開始不停尋找未食過的餐廳😍

門口有個彩色燈牌寫住廚師推介,大家有興趣入去前可以望一望。

帶子三文魚刺身

彩虹卷

這餐最期待的池魚刺身刺身用薑汁淹過,食落去鮮甜!除了刺身可以再整一碟餸。
池魚刺身

刺身有整條魚上碟,拍照一流👍
池魚刺身

炸魚頭!骨也炸的脆口,竟然可以整個食哂😻😻

炸池魚

炸池魚
雞肉軟骨扒
安格斯牛肉烏冬
2019-04-08 364 浏览
等朋友O係附近收工, search下附近有咩日本野食, 見到呢間都D刺身好吸引. 朋友至愛食刺身, 所以就試下喇~店內唔算好大, 但都坐得舒適~刺身拼盤我地叫左油甘魚腩, 三文魚腩, 赤貝, 吞拿魚, 牡丹蝦.油甘魚腩, 三文魚腩非常肥美!!而且師傅刀功好好, 切好得靚~牡丹蝦好彈牙鮮甜, 仲好大隻呀~赤貝亦好爽口, 點少少豉油更提鮮~所有刺身都好新鮮!! 成個presentation都好靚~海膽黃金卷海膽味道甘甜, 口感幼滑. 三文魚亦都好新鮮!每一啖都覺得好滿足!入面有甜蛋同蟹柳~炸軟殼蟹外皮香脆, 而且唔會好厚炸漿~一開四, 方便食~入口鬆軟, 仲食到有D蟹膏tim呀!鹽燒手羽燒得好靚好香, 亦keep到D肉質唔會鞋.而且起骨既技巧好好, 可以輕易咬走雞翼骨, 啖啖肉~廣島蠔煙肉燒廣島蠔好肥美! 外層煙肉香口, 裡面既廣島蠔juicy鮮味, 口感一流!鵝肝煙肉炒飯好香又勁足料既炒飯, 顏色亦好靚!鵝肝同煙肉一齊炒都唔會覺得個飯好油, 正!D鵝肝粒粒好有口感~而且每啖都食到鵝肝, 非常美味!!埋單仲有coupon送! Overall, 食物好高質, 而且店員好friendly, 刺
等朋友O係附近收工, search下附近有咩日本野食,
見到呢間都D刺身好吸引. 朋友至愛食刺身, 所以就試下喇~

店內唔算好大, 但都坐得舒適~

刺身拼盤
我地叫左油甘魚腩, 三文魚腩, 赤貝, 吞拿魚, 牡丹蝦.
牡丹蝦好彈牙鮮甜, 仲好大隻呀~
赤貝亦好爽口, 點少少豉油更提鮮~
所有刺身都好新鮮!! 成個presentation都好靚~

刺身

海膽黃金卷
海膽味道甘甜, 口感幼滑. 三文魚亦都好新鮮!
每一啖都覺得好滿足!
海膽黃金卷
入面有甜蛋同蟹柳~

炸軟殼蟹
外皮香脆, 而且唔會好厚炸漿~
一開四, 方便食~
炸軟殼蟹

入口鬆軟, 仲食到有D蟹膏tim呀!

鹽燒手羽
燒得好靚好香, 亦keep到D肉質唔會鞋.
而且起骨既技巧好好, 可以輕易咬走雞翼骨, 啖啖肉~
鹽燒手羽

廣島蠔煙肉燒
廣島蠔煙肉燒

鵝肝煙肉炒飯
好香又勁足料既炒飯, 顏色亦好靚!
鵝肝同煙肉一齊炒都唔會覺得個飯好油, 正!
鵝肝煙肉炒飯

D鵝肝粒粒好有口感~而且每啖都食到鵝肝, 非常美味!!
鵝肝煙肉炒飯

埋單仲有coupon送!

刺身新鮮之餘, 其他燒物同炸物都非常出色!
見D晚市套餐都幾抵, O係大圍站只係行多一陣,
就食到咁豐富同新鮮既日本料理都好值得呀!!
2019-04-02
  • 鵝肝煙肉炒飯
  • 海膽黃金卷
  • 炸軟殼蟹
2019-04-02 27 浏览
老友升職話要高興吓,去左佢村口食日本野,估唔到屋村小店都幾高質,等我逐一介紹吓。五色刺身二人前 $260真鯛、三文魚腩 、帶子同埋呑拿魚,見到個陣容就知道是十分精緻。當中最正的係炙燒真鯛,魚皮部分烤得很香,魚肉夠鮮夠嫰,見番D相都不禁流口水。當中有兩件特別的刺身卷,係鯛魚片卷入紅色海藻。一早已調味加上又嫰滑又爽口的特別口感,咁大個人第一次食咋。除此之外,三文魚腩亦係好肥美,充滿入口即溶的油脂,邪惡得來好好味。另外帶子同埋吞拿魚都好高質,大大驚喜。海膽壽司 + 梅子油甘魚壽司 + 北海甜蝦壽司+鰻魚壽司 $210四色壽司,件件都是我最喜愛的選擇。鰻魚暖暖地,又香又肥。有別於一般無頭甜蝦,呢間的北海甜蝦夠大隻,爽肉鮮甜。海膽味濃又鮮,推介。鹽燒油甘魚鮫$98燒到金黃色,上枱經已有陣陣魚香,魚肉燒得幾嫩滑。可惜份量細左D,兩人分享,少食多滋味。芝士焗蠔$78兩隻芝士夠多夠濃,外層脆脆入面就好 creamy , 蠔肉大隻又鮮味,仲有唔少煙肉碎碎增加口感。不過要小心辣口,因為都幾熱吓!叉燒烏冬$70三片大塊厚切日式叉燒,加上口感彈牙的讚崎烏冬,半熟流心蛋,香濃豬骨底..... 大大碗份量足。最後

五色刺身二人前 $260

真鯛刺身

另外帶子同埋吞拿魚都好高質,大大驚喜。

三文魚腩刺身

四色壽司,件件都是我最喜愛的選擇。鰻魚暖暖地,又香又肥。

壽司

有別於一般無頭甜蝦,呢間的北海甜蝦夠大隻,爽肉鮮甜。
壽司

海膽味濃又鮮,推介。

鹽燒油甘魚鮫$98

鹽燒油甘魚鮫

芝士焗蠔$78兩隻

叉燒烏冬$70
三片大塊厚切日式叉燒,加上口感彈牙的讚崎烏冬,半熟流心蛋,香濃豬骨底..... 大大碗份量足。最後湯都飲埋,好味又好飽。
叉燒烏冬

門口仲有廚師推介,選擇都幾多,值得再來。

三文魚腩刺身
鹽燒油甘魚鮫
叉燒烏冬
2019-04-02 21 浏览
今日早放工,心情靚靚到田心村走走,田心村環境几舒服的,所以有時間我都會來散散心,還有賀喜美食,更加會多D來。今日來到,店長推薦烤帆立貝,這個帆立貝鮮甜不得了啦!配上芝士的烤焗十分之濃香惹味帆立貝有成個手掌🖐️甘大淡淡貝肉鮮甜無比,最上層是海膽,不僅是點精,簡直是靈魂鮮甜精粹,好值得推薦!!!令我回味無窮還有點左刺身盆和幾件壽司,新鮮八瓜魚爽口帶點咬口,甜蝦鮮甜嫩滑,三文魚腩肥美、超新鮮帶子一開四非常鮮甜美味!還有海膽壽司帶點微咸海水好新鮮、鮮甜,齒甲留香,好滋味!好豐富的晚餐,值得推薦賀喜!我會常光顧的
還有賀喜美食,更加會多D來。

淡淡貝肉鮮甜無比,最上層是海膽,
不僅是點精,簡直是靈魂鮮甜精粹,好值得推薦!!!
令我回味無窮
還有海膽壽司帶點微咸海水好新鮮、鮮甜,齒甲留香,好滋味!
好豐富的晚餐,值得推薦賀喜!我會常光顧的
2019-03-30 26 浏览
今年暫時都未有時間返"鄉下" 對於東京既魚生刺身 小妹實在係非常牽腸掛肚 小胖男友見我成日發牢騷 就係openrice四圍搵好既刺身帶我食上個禮拜佢就帶左我去宏疊花園試左呢間賀喜我地點左半份池魚, 大拖羅, 仲有甜蝦大拖羅超肥美入口即溶雖然一人一件真係唔係好夠喉 但係大圍都食到咁既質素既大拖羅仲想點池魚肉質非常新鮮 入口超爽口即使同大拖羅相比都一d唔輸蝕唔點wasabi 改點餐廳特別調制,薑味既汁 又別有一番滋味土佐豆腐外脆內軟蕃薯同南瓜天婦羅都做得唔錯 唔會太厚粉同油膩另外仲叫左個清酒煮蜆 小胖男友就略嫌較重海水味 但最鐘意食貝殼類,又識食既小妹我就認為呢d叫鮮甜味最後食埋餐廳推介既鯛魚湯烏冬 奶白色既鮮魚湯底 食完成個人都暖笠笠 好滿足無諗過大圍都有咁既質素既日本餐廳 今次真係要讚下小胖男友
上個禮拜佢就帶左我去宏疊花園試左呢間賀喜
我地點左半份池魚, 大拖羅, 仲有甜蝦
大拖羅超肥美入口即溶

池魚肉質非常新鮮 入口超爽口
即使同大拖羅相比都一d唔輸蝕
土佐豆腐外脆內軟
蕃薯同南瓜天婦羅都做得唔錯 唔會太厚粉同油膩

無諗過大圍都有咁既質素既日本餐廳 今次真係要讚下小胖男友
  • 池魚刺身
➡️ 呢度啲刺身超新鮮係必點😍🔸️叫咗鯛魚刺身半條($180) 魚肉新鮮,咬落爽口鮮甜,點埋個秘製醬汁,一流👍🔸️三文魚半份($28)肥美厚切,脂肪夠多🔸️吞拿魚半份($45)夠林,有吞拿魚鮮味🔸️加拿大海膽($70)🤤 夾埋個青瓜花一啖食落去, 鮮甜美味😍➡️ 鯛魚刺身頭尾及骨用咗嚟整味噌湯🥣好鮮甜🐟 ($20)➡️ 壽司🍣一樣咁新鮮☺ 梅子油甘魚($46)、火炙日本帶子($48)、火炙三文魚($34)及蟹子軍艦($36)🉐️🉐️🉐️ 火炙壽司燒得好香 🉐️🉐️🉐️ 壽司都係高質💜➡️ 冷稻庭手打烏冬($55)最鍾意有薑同蔥撈埋個汁點嚟食,烏冬會更彈牙煙韌😛➡️ 熱食叫咗雜錦天婦羅($95)天婦蝦🍤好新鮮,仲有矮瓜、番薯、南瓜等➡️ 食咗咁多已經好滿足原來食滿$350就會送甜品或生果😆我哋揀咗甜品係紅豆丸子🍡真係大滿足食滿$500,仲送咗張$50 coupon畀我哋 又可以再嚟食

➡️ 呢度啲刺身超新鮮係必點😍

🔸️三文魚半份($28)肥美厚切,脂肪夠多
🔸️吞拿魚半份($45)夠林,有吞拿魚鮮味

➡️ 鯛魚刺身頭尾及骨用咗嚟整味噌湯🥣好鮮甜🐟 ($20)

➡️ 食咗咁多已經好滿足

食滿$500,仲送咗張$50 coupon畀我哋
又可以再嚟食

2019-03-29 11 浏览
今日和老公係仁安探完B, 超餓, 途經大圍田心街比我發現一間日本「正」野!😋魚生新鮮,特別係帶子,超厚和鮮甜,特別之處係食完蝦刺身,個蝦頭可以免費炸脆咗,熱騰騰,好脆好香蝦膏味🦐老公最愛牛舌,超厚又淋又juicy, 食到佢眼咪咪,串燒雞翼也不錯,好滑,即叫即做,夠熱,也燒得剛剛好👍🏻我覺得賀喜炸野燒野做得特別好,日本蕃薯和南瓜夠熟,冇油,超甜,我忍不住獨自霸哂嚟食,只分了一塊蕃薯比老公食😝嘩!呢個湯係我最想介紹俾大家嘅,係鯛魚湯,完全冇味精,但係好夠味,又夠材料。呢間小店員工好有禮貌,嘢食又好,我會再返嚟食👍🏻食過$500仲有$50下次可以用,正呀!
2019-03-27