2024-04-27 49 浏览
九龍灣站地鐵一出係1期,馬莎直出就可以過2期,考完試去Namco 玩掉彩虹,夾零食,就去埋隔離搵食喇。德福 Foodeli 好多人,同阿囡行左個圈睇下想食咩,佢見到越男仔個店名覺得好搞笑,又未食過越南野食特別好奇。囡囡揀左: 招牌海南雞黃薑飯,同姨姨點好野食主動去搵位先,我就揀左Dinner Set : 招牌手撕雞扎肉椰汁酸湯檬粉+ 黑糖無骨鳳爪沙律+ 越式炸春卷+ 龍眼冰。 慶祝新店開幕,晚市飲品減$8 !! 雞份量好足,和飯比例就算成人都好夠食。椰汁酸湯幾特別,另上左仲有提供辣椒油可以自由加落湯底,個餐好豐富,小食黎講都唔少, 春卷裡面粉絲和蘿蔔絲咬落去滿滿的。環境一啲都唔迫,唔算好嘈,地方都感覺乾淨,搵位速度都好快。

慶祝新店開幕,晚市飲品減$8 !!

雞份量好足,和飯比例就算成人都好夠食。

環境一啲都唔迫,唔算好嘈,地方都感覺乾淨,搵位速度都好快。
2024-04-26 51 浏览
今晚去咗Foodeli 食晚餐,我哋揀咗「越男仔」,菜單有好多選擇,包括飯及湯粉麵,小食,等等👍🏻蔥油香茅豬扒配黃薑飯,豬扒煎得香脆,再加上蔥油同香茅嘅香味,令味道更加突出。黃薑飯做得又香又軟,真係好開胃!😋香茅豬扒冬蔭公湯檬粉,湯底醇厚,搭配上香茅豬扒同冬蔭公嘅滋味,令味蕾感到滿足。🤤雙層芝士豬頸肉撈檬粉,豬頸肉入味,加上濃郁嘅酸辣汁,每一口都好滋味!🍛🍲🍜又一開飯好地方👍🏻😋

又一開飯好地方👍🏻😋
2024-04-25 28 浏览
Fooddeli 其實好適合喺香港發展因為一個大大嘅堂食範圍有成10間8間餐廳選擇越男仔嚟到呢到 作為新派越南菜代表揀咗個套餐嚟食 A+B+C+D 即係主菜兩份小食 加埋飲品黑糖無骨鳳爪沙律 用黑糖撈鳳爪一齊食,真係第一次見酸酸甜甜,估唔到都幾開胃另外加咗兩份小食 蒜椒脆雞翼(3隻) 秘製沙嗲串燒雞(2串)煙三文魚手撕雞檬紙卷一道輕盈美味菜餚 一定要落酸酸甜甜醬汁檬粉 菜蔬 紅蘿蔔絲 仲有少少酸菜一直都覺得呢個似係食緊冰凍版春卷招牌海南雞配椰汁酸湯檬粉嫩滑 海南雞 雞皮雞肉同樣滑捋捋椰汁酸湯 始終係越男仔一大特色 可以話係鎮店之寶椰香 酸爽 湯檬粉一齊食
Fooddeli 其實好適合喺香港發展
因為一個大大嘅堂食範圍有成10間8間餐廳選擇
越男仔嚟到呢到 作為新派越南菜代表
揀咗個套餐嚟食 A+B+C+D 即係主菜兩份小食 加埋飲品
黑糖無骨鳳爪沙律 用黑糖撈鳳爪一齊食,真係第一次見
酸酸甜甜,估唔到都幾開胃

煙三文魚手撕雞檬紙卷

嫩滑 海南雞 雞皮雞肉同樣滑捋捋
椰汁酸湯 始終係越男仔一大特色 可以話係鎮店之寶
椰香 酸爽 湯檬粉一齊食

2024-04-23 55 浏览
🥢皇牌3+2撈檬粉 $68(手撕雞, 豬頸肉絲, 脆豬肉, 扎肉絲, 烤牛肉)$68勁大碗 真心好抵食覺得份量多到足夠兩個女仔食🤣滿滿嘅餸鋪面烤牛肉有用火槍烤👏🏻撈檬配有青瓜絲 食落好fresh***🥣 Combo dinner🥢牛豬椰汁酸湯檬粉 $94🥢手撕雞沙律🥢手撕雞檬紙卷本身係蕃茄湯 +$5轉左椰汁酸湯椰汁味幾香 但係稍微油左啲配有一小兜蝦油蒜頭店員教要落埋落湯食我自己就鐘意就咁點黎食 更香口🫢一樣都係大大碗手撕雞本身鹹鹹味 好味🤤***🥢秘製沙嗲串燒雞 $29/2雞肉本身有香茅味+埋沙爹醬 啱重口味人士😗***🥢凍檸水 跟餐+$4🥢凍檸茶 跟餐+$4做緊新張優惠 飲品每杯-$8🥳
🥢皇牌3+2撈檬粉 $68
(手撕雞, 豬頸肉絲, 脆豬肉, 扎肉絲, 烤牛肉)
$68勁大碗 真心好抵食
皇牌3+2撈檬粉
牛豬椰汁酸湯檬粉
秘製沙嗲串烤雞
2024-04-22 26 浏览
呢日經開九龍灣做嘢,同事去咗food Court快食, 發現到呢間越男仔,原來都幾好食。呢度個food court都幾寬敞,坐得都算舒服。招牌蔥油三味(豬頸肉+豬扒+燒扎肉)配黃薑飯:豬頸肉有嚼勁且多汁,豬扒則帶有香脆的外皮和嫩滑的內部,而燒扎肉則有著獨特的燒烤風味。蔥油的香氣與豬肉的鮮美相得益彰,讓整道菜更加美味。黃薑飯則增添了一種微妙的辛香味,使整體口感更加豐富。鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+雞件+香脆雞)椰汁酸湯檬粉:脆雞皮外酥內嫩,帶有極具誘人的口感,手撕雞則鮮嫩多汁,雞件則有著濃郁的肉汁和嫩滑的口感,而香脆雞則是外酥內嫩,帶有炸得恰到好處的金黃色外皮。椰汁酸湯賦予整道菜一種清新的味道,並與檬粉的微酸味相互融合,使整體口感更加豐富。蒜香牛油雞翼:雞翼表面呈現金黃色的酥脆外皮,內部保持著豐富的肉汁和嫩滑的口感。蒜香牛油醬增添了一種濃郁的香氣和奶油般的柔滑口感,與雞肉的鮮美相互融合。每一口都散發著濃郁的蒜香,非常美味。凍龍眼花蜜茶:香甜多汁,涼爽解渴的飲品。凍檸檬紅茶:檸檬和紅茶的風味完美結合,帶來涼爽的感覺。

招牌蔥油三味(豬頸肉+豬扒+燒扎肉)配黃薑飯:

鎮店四鳥(脆雞皮+手撕雞+雞件+香脆雞)椰汁酸湯檬粉:

蒜香牛油雞翼:

凍龍眼花蜜茶:
香甜多汁,涼爽解渴的飲品。

凍檸檬紅茶:
檸檬和紅茶的風味完美結合,帶來涼爽的感覺。

2024-04-22 15 浏览
呢日響德福同阿仔上完課外活動,就行咗去food court食嘢,見到依間越男仔啲嘢好似幾抵幾好味,就揀咗啲嘢食。招牌精裝海南雞配黃薑飯:海南雞的肉質鮮嫩多汁,入口即化,雞皮薄脆,帶著微微的香氣,配以黃薑飯,米粒飽滿,帶著淡淡的薑味,與雞肉相得益彰。黑糖無骨鳳爪+越式炸春卷:黑糖無骨鳳爪外皮脆嫩,配上香甜的黑糖醬汁,增添了豐富的口感和獨特的風味。越式炸春卷則是酥脆可口,內餡豐富多樣,讓人愛不釋口。胡志明市紅蕃茄四寶(豬扒+豬頸肉+脆豬肉+扎肉)湯檬粉:湯底濃郁鮮美,以紅蕃茄為基礎,豬扒、豬頸肉、脆豬肉和扎肉增添了豐富的肉香。搭配湯檬粉,粉條Q彈有嚼勁,與湯底的鮮味相得益彰。凍柚子蜜:柚子的酸甜與蜜糖的甜味相融合,帶來了一種口感平衡的美妙滋味。鮮水果茶:鮮水果茶的天然甜味配以茶飲,是解渴又健康的選擇。

招牌精裝海南雞配黃薑飯:

黑糖無骨鳳爪+越式炸春卷:

胡志明市紅蕃茄四寶(豬扒+豬頸肉+脆豬肉+扎肉)湯檬粉:

凍柚子蜜:

鮮水果茶:
鮮水果茶的天然甜味配以茶飲,是解渴又健康的選擇。
招牌精裝海南雞配黃薑飯
黑糖無骨鳳爪+越式炸春卷
凍柚子蜜
鮮水果茶
2024-04-22 7 浏览
越男仔終於開到九龍灣啦🥳❤️‍🔥招牌去骨海南雞脾椰汁酸湯檬粉 $88❤️‍🔥牛油雞翼 $29❤️‍🔥牛豬蕃茄湯檬粉懶人Combo Dinner $95❤️‍🔥手撕雞沙律 +$8❤️‍🔥越式炸春卷 +$8✨椰汁酸湯好驚喜,有啲似椰汁雞湯,好清新開胃🥥雞髀肉超嫩滑!十分推介💯蕃茄湯唔係講笑!好似擺咗10個蕃茄落去煲咁🍅超濃郁~配料都好多樣,有齊熟牛、烤牛、豬頸肉、豬扒,一次過滿足晒我嘅願望😋😋小食同炸物都好出色,雞翼同春卷都炸得好香脆,手撕雞沙律酸酸溜溜好開胃解膩😇✨Combo Dinner 包主食一份、沙律一份同小食一份,仲可以用加餐價加飲品,德福越男仔新開張晚市加飲品仲可以-$8🤩我地嗌咗一杯檸檬紅茶,跟餐價$ 9減$ 8,即係一蚊咋🤩勁抵
越男仔終於開到九龍灣啦🥳

❤️‍🔥招牌去骨海南雞脾椰汁酸湯檬粉 $88
❤️‍🔥牛油雞翼 $29
❤️‍🔥牛豬蕃茄湯檬粉懶人Combo Dinner $95
❤️‍🔥手撕雞沙律 +$8
❤️‍🔥越式炸春卷 +$8

越男仔登陸九龍灣德福Foodeli啦🤩🪄由旺角大排長龍開始食佢(當時要排一個鐘🥲)到依家開到旺角、沙田、荃灣、啟德、九龍灣都有佢嘅分店,真係好開心😚越男仔係香港我覺得數一數二好味嘅越南菜🇻🇳屬於比較新派嘅越南菜,有啲fusion菜感覺🔺鎮店四烏 椰汁酸湯檬粉 $85 一碗麵有齊脆雞皮、手撕雞、雞件、香脆雞🫶🏻嫩滑嘅手撕雞同雞件、香脆可口嘅炸雞🐔試齊唔同味道唔同口感!個椰汁酸湯好清甜,淡淡椰汁香味,個人好鐘意!🔺 招牌精裝海南雞配黃薑飯 combo dinner海南雞係佢哋招牌!無誇張,雞肉超嫩滑多汁,連雞皮都好好味😂😂combo dinner包小食同沙律,沙律可以揀黑糖無骨鳳爪沙律或者手撕雞沙律,或者+$15轉煙三文魚沙律;小食可以揀手撕雞檬紙卷,或者+$8轉越式炸春卷/+$15轉煙三文魚手撕雞檬紙卷!食啖炸物再食啖沙律,好清爽解膩!🔻牛油雞翼 +$29特別一定要介紹嘅牛油雞翼,牛油味超香🥹蒜蓉同牛油融合埋一齊,炸到勁香脆,100分💯
越男仔登陸九龍灣德福Foodeli啦🤩🪄

🔺鎮店四烏 椰汁酸湯檬粉 $85

🔺 招牌精裝海南雞配黃薑飯 combo dinner

🔻牛油雞翼 +$29

2024-04-17 18 浏览
收工想食個快飯,來到德福food court,呢度好似聯合國,每個國家都有間代表餐廳咁睇落越男仔menu圖文並茂,肯定就是你C5.招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉($95)姐姐叫餐時有提我要拎辣椒,會惹味一點!因為係晚餐套餐,有另外送小食,因為已經要咗手撕雞,但係跟餐嘅小食都係手撕雞沙律/春卷結果就加咗少少錢,試多啲唔同口味。煙三文魚沙律(+15)越式炸春卷(+8)煙三文魚正正常常,但係沙律係用淡魚露做汁,口味非常越式!而且比較清新,唔會膩。越式炸春卷係Deep Fried,所以感覺油分較多,但內餡係粉絲同埋木耳絲,所以都不會太Heavy龍眼梳打冰(+26)跟餐半價飲品,建議加,會食得舒服好多,龍眼都算多,撈到五六粒!L2.窩蛋香茅烤牛肉配黃薑飯咁啱見到大家取餐時候都係嗌呢個黃薑飯,都嗌咗嚟試吓,牛肉醬汁好濃,黃薑飯香,雞蛋新鮮撈飯更好食。呢度普遍地方空間算大,枱面可以放幾道菜。#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔九龍灣店 #九龍灣美食

睇落越男仔menu圖文並茂,肯定就是你

C5.招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉($95)
招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉

姐姐叫餐時有提我要拎辣椒,會惹味一點!

結果就加咗少少錢,試多啲唔同口味。

招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉

煙三文魚沙律(+15)
越式炸春卷(+8)
煙三文魚沙律&越式炸春卷

越式炸春卷

龍眼梳打冰(+26)
龍眼梳打冰

L2.窩蛋香茅烤牛肉配黃薑飯
窩蛋香茅烤牛肉配黃薑飯

呢度普遍地方空間算大,枱面可以放幾道菜。

2024-04-08
等候时间
20 分钟 (堂食)
煙三文魚沙律&越式炸春卷
越式炸春卷
龍眼梳打冰
窩蛋香茅烤牛肉配黃薑飯
2024-04-16 15 浏览
今日去咗九龍灣foodeli揾嘢食, 呢度真係雲集好多各國美食, 最後揀咗呢間越男仔。呢度嘅套餐好抵食, 唔使$100 有個主食+沙律+小食, 有需要仲可以優惠價配埋嘢飲, 我哋揀咗兩個套餐, 招牌精裝海南雞 黃薑飯及 牛豬蕃茄湯檬粉餐, 手撕雞沙律, 越式炸春卷, 手撕雞 檬紙卷。招牌 精裝海南雞 黃薑飯: 一放落枱已經聞到好香嘅黃薑味, 飯質粒粒分明唔會黏口, 雞肉 嫩滑 啖啖肉牛豬蕃茄湯檬粉: 呢款大推, 蕃茄味濃郁, 唔似出面嗰啲 罐頭 蕃茄湯, 佢呢個湯底用好多蕃茄 煮出嚟 淡淡蕃茄鮮味😋, 裏面仲有幾款嘅豬牛肉配搭, 份量十足 好惹味😍

2024-04-15 11 浏览
今日去咗德福二期廣場food court搵食,見到呢間新開越南菜,一於試試佢鎮店四鳥(脆雞 皮+手撕雞+雞件+香脆雞):鎮店四鳥的匯集了多種不同的口味和風味。脆雞皮是酥脆美味,手撕雞鮮嫩多汁,雞件豐富且有嚼勁,香脆雞則是外酥內嫩,一個菜品內就可以品嚐到多種雞肉的風味和質地,無論是口感還是風味都非常豐富。椰汁酸湯檬粉:這道椰汁酸湯檬粉給人一種清新的感覺,椰汁的香甜和酸湯的清爽結合在一起,散發出獨特的風味,搭配檬粉增添了一絲微酸的風味,清爽怡人。咸檸七:這杯咸檸七是一款相當特別的飲品,酸甜的檸檬混合著微微的咸味,清涼又開胃,非常適合作為餐後清爽之選。招牌去骨海南雞:這道招牌去骨海南雞肉質鮮嫩,搭配香氣十足的飯和特製的海南雞肉醬,風味獨特,給人留下深刻的印象。脾椰汁酸湯粉絲配湯檬粉:這道椰汁酸湯粉絲濃郁香醇,搭配清爽的湯檬粉,湯汁中散發出的椰香和微微的酸味交相輝映,非常開胃和美味。熱椰香漏漏啡:這杯熱椰香漏漏啡散發出濃濃的椰奶香氣,濃郁的咖啡與椰香的結合,帶來了一種濃滑的口感和獨特的風味。

鎮店四鳥(脆雞 皮+手撕雞+雞件+香脆雞):

椰汁酸湯檬粉:

咸檸七:

招牌去骨海南雞:

脾椰汁酸湯粉絲配湯檬粉:

熱椰香漏漏啡:

2024-04-13 23 浏览
前幾日係九龍灣行街,見到呢到開左間越南餐廳,平時都幾中意食越南野,一於就試一試!手撕雞&豬頸肉絲&脆豬肉&扎肉絲&烤牛肉配撈檬粉呢款原來係餐廳皇牌,超級豐富,足足有5種配料,有雞有豬有牛仲有埋札肉,一次過滿足哂每樣想試少少的人,其中最出色莫過於豬頸肉絲,咬落爽口彈牙,帶少許油脂香味,另外,烤牛肉味都唔錯,味道甜甜地亦帶少許焦香味!香茅豬扒冬蔭公湯檬粉呢款冬蔭公味道偏酸,食落幾開胃,完全唔會辣,所以幾岩唔食辣的朋友仔食,豬扒都大大塊!另外加左杯凍椰香漏漏啡,淡淡的椰香味,味道唔錯!
前幾日係九龍灣行街,

手撕雞&豬頸肉絲&脆豬肉&扎肉絲&烤牛肉配撈檬粉

,其中最出色莫過於豬頸肉絲,咬落爽口彈牙

香茅豬扒冬蔭公湯檬粉
呢款冬蔭公味道偏酸,

另外加左杯凍椰香漏漏啡,淡淡的椰香味,味道唔錯!

2024-04-09
用餐时段
2024-04-13 19 浏览
佢地下晝有個Combo set 自由選最平$95已經食到4樣嘢,自由選有A(主食)+B(小食)+C(小食)+D(飲品)寶寶點左招牌精裝海南雞配黃薑飯,雞夠嫩滑彈牙,賣相好睇佢個黃薑飯有椰香味好特別😍,飯又乾身味道一流丫仲有紅蕃茄四寶湯檬粉,份量十足蕃茄夠哂濃、豬扒同豬頸肉好有口感juicy 手撕雞檬紙卷就一定要淋上甜酸汁食😚😚而家新開張仲有幾款凍飲,唔使加錢,免費轉飲😍😍寶寶就叫咗凍鹹檸七抵丫
寶寶點左招牌精裝海南雞配黃薑飯,雞夠嫩滑彈牙,賣相好睇
佢個黃薑飯有椰香味好特別😍,飯又乾身味道一流丫
手撕雞檬紙卷就一定要淋上甜酸汁食😚😚
而家新開張仲有幾款凍飲,唔使加錢,免費轉飲😍😍
寶寶就叫咗凍鹹檸七抵丫

2024-04-13 15 浏览
今個假期去九龍灣行商埸行街到左晚飯時候入左Foodeli竟然發現咗間越南菜😋同朋友一齊叫左兩個套餐。蔥油三味配黃薑飯跟餐小食揀左黑糖無骨鳳爪沙津配手撕雞檬紙卷再加餐飲青檸冰(依家晚市飲品仲可以減$8)黑糖無骨鳳爪沙律:味道酸酸甜甜好開胃。手撕雞檬紙卷:有大量青瓜絲,紅蘿蔔絲,檬粉及手撕雞,前菜非常豐富。蔥油三味配黃薑飯:有豬頸肉好爽口,香芧豬扒,烤扎肉拼黃薑飯一人份量好滿足。窩蛋香茅烤牛肉黃薑飯:香茅烤牛肉好入味加埋窩蛋黃薑飯好夾👍套餐仲可以加$29加多一個小食揀咗蒜香牛油雞翼,鋪滿左蒜頭脆脆地好惹味。#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔九龍灣店 #九龍灣美食

黑糖無骨鳳爪沙律:味道酸酸甜甜好開胃。

窩蛋香茅烤牛肉黃薑飯:香茅烤牛肉好入味加埋窩蛋黃薑飯好夾👍

2024-04-12 21 浏览
越男仔原來九龍灣都有分店了行開呢頭見到就食呢間啦,佢地既食物質素做得幾好所以再食今次兩個人點左兩個餐招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉配熱龍眼花蜜茶推薦呢個檬粉湯底酸酸的好開胃好正,難怪話係招牌菜,啲肉都好入味,椰汁又清甜配搭一起係好夾好好味,我自己就好鐘意呢個味道,咁好味既湯底買少見少,龍眼花蜜茶有好幾粒龍眼係里面,好適合女士飲,唔會過甜剛剛好雙層芝士豬頸肉撈檬粉配白雪椰汁冰&越男仔鮮水果茶芝士味道好濃郁仲要打孖上好正,豬頸肉口感鮮嫩,肉質口感不錯,檬粉爽滑易入口,淋埋汁更好食更抵讚,水果茶里有橙同青瓜,唔止檸檬,好鮮甜好飲,椰汁冰都唔差冰鎮蜜糖凍蕃茄好新穎好好味,店員推薦的,我覺得好食店員落單快手又有笑容,對客人態度超好,位置又易搵,下次必再幫襯
越男仔原來九龍灣都有分店了

行開呢頭見到就食呢間啦,佢地既食物質素做得幾好所以再食

今次兩個人點左兩個餐

招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉配熱龍眼花蜜茶

推薦呢個檬粉

雙層芝士豬頸肉撈檬粉配白雪椰汁冰&越男仔鮮水果茶

冰鎮蜜糖凍蕃茄

冰鎮蜜糖凍蕃茄好新穎好好味,店員推薦的,我覺得好食

雙層芝士豬頸肉撈檬粉

龍眼花蜜茶

2024-04-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
冰鎮蜜糖凍蕃茄
雙層芝士豬頸肉撈檬粉