2023-01-12 13 浏览
今日去左呢間比較新式嘅川菜,位於旺角黑布街嘅辛手村~餐廳裝修比較韓式style,小清新風,成間cafe 咁👍🏻聽餐廳職員講原來餐廳每晚9點30就會調校燈光,改變成酒吧形象🤩不過今次比較早食dinner,見吾到餐廳變身,下次有機會會夜d再黎食😋我地嗌左個2人餐,有串燒x4、乾鍋x1、柚子冰粉x2、飲品x2,超級豐富😍呢間辛手村最signature 嘅菜式應該就系佢地嘅fushion 乾鍋,而日式壽喜燒味乾鍋麻辣黑松露/日式壽喜燒味干鍋等口味是餐廳自家創~所以我地就揀左日式壽喜燒味乾鍋,入面有超多材料:肥牛片、豬頸肉、雞軟骨、薯仔等,而且係超大鍋🤣🤣俾佢個份量嚇親,味道好夠味,送飯一流👍🏻👍🏻另外串燒方面,點左雞肉軟骨棒、川燒牛肉串、川燒經典豬頸肉、川燒翠玉瓜😋比平時其他串燒店明顯燒得更用心,肉質好彈牙,燒到啱啱好🔥 嘢飲方面,有幾款果味烏龍冰茶(菠蘿/芭樂等等)最後食川菜梗係要有冰粉作結尾,perfect ending 🥳

2023-01-10 57 浏览
❤️《旺角 MK – 辛手村Spiced Hamlet》Date of visit: 09.01.2023 大愛川菜嘅我表示想試好耐🤓結果都無令我失望😚終於係旺角尋到寳嘅感覺😇1️⃣❤️辛手酸菜魚(小辣)(2-3人份)(HK$228)【份量好足😌 我地3個人食唔曬🙈湯底酸辣度啱啱好 係我懷念酸菜魚嘅味道🥰 而且夠熱😎!魚片都好嫩滑好入味😋 配埋白飯一個字 正🤤】2️⃣❤️辛手村麻辣黑松露乾鍋(HK$250 – 加不同配料價錢會不同)-多蔥、多芝麻、BB辣-配料本身有蓮藕、娃娃菜及土豆-另選4款配料:蝦、福州丸、椰菜花、雞軟骨【黎之前見好多人推介哩款乾鍋💁🏻‍♀️雖然有個朋友唔係好食得辣 但最後都比我說服左試哩個麻辣乾鍋😆 但叫左BB辣 結果我朋友都食到☺️都係非常足料 食到抱住個肚走😌福州丸幾得意 魚蛋包住肉咁 可以一試😉而且麻辣乾鍋配白飯真係一流配搭 好開胃 亦好暖胃🤤黑松露味雖然唔明顯 但無損整體感覺👍🏼 多芝麻係加分🆙】3️⃣❤️柚子/菠蘿冰粉(有菠蘿肉/柚子絲)免費任食 (不過會sold out)【第一次食冰粉 好驚訝佢嘅解辣程度🤭有兩款口味 兩款都好味 我就比較鍾意菠蘿味 – 甜啲😆好似食jelly
❤️《旺角 MK – 辛手村Spiced Hamlet》
Date of visit: 09.01.2023

大愛川菜嘅我表示想試好耐🤓
結果都無令我失望😚
終於係旺角尋到寳嘅感覺😇

1️⃣❤️辛手酸菜魚(小辣)(2-3人份)(HK$228)

【份量好足😌 我地3個人食唔曬🙈
湯底酸辣度啱啱好 係我懷念酸菜魚嘅味道🥰 而且夠熱😎!
魚片都好嫩滑好入味😋 配埋白飯一個字 正🤤】

-多蔥、多芝麻、BB辣
-配料本身有蓮藕、娃娃菜及土豆
-另選4款配料:蝦、福州丸、椰菜花、雞軟骨

黑松露味雖然唔明顯 但無損整體感覺👍🏼 多芝麻係加分🆙】

【第一次食冰粉 好驚訝佢嘅解辣程度🤭
有兩款口味 兩款都好味 我就比較鍾意菠蘿味 – 甜啲😆
好似食jelly嘅感覺 好舒服 我一個人都食左三碗🤭🤭】

4️⃣❤️飲品:芭樂/鳳梨烏龍冰茶(HK$34)

【(少甜少冰)好少飲芭樂味飲品 又係好舒服好解辣😌
甜度冰度都好適中 而且幾”kum”飲😂 】

❤️另外 餐廳服務都幾好👍🏼 有禮貌 野食都黎得好快☺️
最後食唔曬waiter有幫忙打包☺️
埋單時waiter問我地覺得野食點 有無需要改進地方 我諗一諗 竟然無野可以彈😂
美中不足可能係個toilet🥴 要兜去後巷先去到 細膽嘅我表示有啲驚🥴 但小問題一個😂

結論:大滿足🤤!路過旺角絕對會encore試埋啲串燒😆😋 推介💁🏻‍♀️
——————————————————
辛手村Spiced Hamlet (旺角黑布街21號地舖)
麻辣黑松露乾鍋
柚子/菠蘿冰粉
芭樂/菠蘿烏龍冰茶
2023-01-09
麻辣黑松露乾鍋
柚子/菠蘿冰粉
芭樂/菠蘿烏龍冰茶
2023-01-08 40 浏览
旺角新開的辛手村,環境簡約舒服,原來不是cafe而是主打川菜的餐廳。這裡的干鍋除了有傳統口味外,還有自家創作的麻辣黑松露和日式壽喜燒味,蠻有特色的~ 另外餐廳每晚9點30分都會調校燈光,搖身一變為酒吧的形象,吃完飯來喝一杯也是不錯的選擇🍸🔸串燒先吃點串燒作前菜,點了辛手雞棒肉串、岩燒厚切牛舌心、川燒經典豬頸肉和辛燒魚腐串,即叫即燒誠意十足💓 沒想到主打川菜但串燒吃起來都很有驚喜,雞棒肉和牛舌心juicy多汁魚腐外脆內軟,正🔹辛手酸菜魚 主菜點了辛手酸菜魚,很大一份兩個人分享剛好呢。湯頭香氣十足,酸辣開胃,鱸魚份量大方,鮮嫩順滑而且完全無骨😋 加了碗白飯,很滿足呢🔸飲品選了鳳梨烏龍冰茶和芭樂烏龍冰茶,冰涼解喝🍍🔹柚子冰粉吃完酸菜魚店員就送上食川菜必備的冰粉,賣相晶瑩剔透,柚子口味不會很甜,非常清新解膩✨

辛手雞棒肉串

🔸串燒
辛燒魚腐串

魚腐外脆內軟,正

🔹辛手酸菜魚
鳳梨烏龍冰茶

🔸飲品
選了鳳梨烏龍冰茶和芭樂烏龍冰茶,冰涼解喝🍍
柚子冰粉

🔹柚子冰粉
辛手雞棒肉串
辛燒魚腐串
鳳梨烏龍冰茶
柚子冰粉
2023-01-07 10 浏览
最近很多人介紹了旺角黑布街的新派川菜裝潢以明亮純白色搭配木枱木凳為主看似像間cafe 其實是川菜店.ᐟ‪‪.ᐟ🤣🤣餐廳主打串燒&自創新派特色干鍋: 麻辣黑松露/壽喜燒都是出名的干鍋‼️~另一賣點 餐廳在每晚9點30會調校燈光改變成酒吧形象‼️ ~🍴串燒系列。川燒經典豬頸肉。川燒厚切牛舌心。辛手雞肉軟骨棒。川燒翠玉瓜燒到外脆內軟碟邊有孜然粉跟辣粉 調味啱啱好雞棒似肉餅般的鬆軟中間有軟骨粒 增添口感~🐮👅牛舌心質地軟腍彈牙帶點油脂感灑上岩鹽黑椒粒調味更香~🐷豬頸肉呈粒粒狀 更易入口配上蜜糖🍯烤熟 甜甜的 另一風味😋~翠玉瓜 🥒烤得濕潤不過老 爽口不過腍~辛手村日式壽喜燒味乾鍋🇯🇵🍲壽喜燒味是辛手村少有的唔辣菜牌配菜方面有肥牛片🥓福州丸🍥蟹柳蓮藕片乾鍋醬汁 超惹味 配白飯一流~🥃 鳳梨烏龍冰茶冰茶帶有淡淡🍍味 又飲到烏龍茶香 不錯巨峰梳打🍹 解膩解辣一流~甜品:冰粉🍧分別是淡淡柚子蜜味的柚子冰粉及菠蘿冰粉用了柚子蜜跟蜜餞菠蘿 好refreshing 解膩一流👍🏻
最近很多人介紹了旺角黑布街的新派川菜

及菠蘿冰粉
用了柚子蜜跟蜜餞菠蘿
好refreshing 解膩一流👍🏻

2023-01-06 9 浏览
之前行過見到呢間《辛手村》以木系風格為主題,純白格調睇落唔錯,所以今日收工就去試吓先😀!原來餐廳會係每晚9點半將D燈光調校至酒吧效果,又變成另一感覺👍🏻!二人餐(串燒四款)🐔辛手雞肉軟骨棒~味道最惹味,內裏有軟骨,咬落脆脆的口感不錯!🐷川燒經典豬頸肉,肉汁好Juice!🐮岩燒厚切牛舌心,厚切有口感,亦夠哂軟嫩,簡單加點調味已經好好!🐟日式烤鰻魚串,燒得剛剛好!乾鍋麻辣黑松露乾鍋,係餐廳自家創,當然要試試啦,配料有土豆、娃娃菜和蓮藕,另外加選了肥牛片、香腸和蝦,大量芝麻味道超香,微微辣度的確惹味!芭樂/荔枝烏龍冰茶大大杯不太甜,茶底清爽解膩,配上淡淡果香,飲咗相當舒服😌!甜品青提子冰粉,啫喱般的清甜口感搭配酸酸甜甜的新鮮提子果肉,簡簡單單亦好清新!

二人餐(串燒四款)
🐷川燒經典豬頸肉,肉汁好Juice!
🐟日式烤鰻魚串,燒得剛剛好!

乾鍋

芭樂/荔枝烏龍冰茶
大大杯不太甜,茶底清爽解膩,配上淡淡果香,飲咗相當舒服😌!

甜品
青提子冰粉,啫喱般的清甜口感
搭配酸酸甜甜的新鮮提子果肉,簡簡單單亦好清新!

1K
2023-01-04 254 浏览
# #旺角 @spiced_hamlet之前同閨蜜經過見到間以金色、白色、木系為設計主調的小店, 好靚好清新舒服, 仲有 Shisa 本以為是咖啡輕食 Café, 原來是干鍋、串燒、酸菜魚??? 咁特別??? 是日相約去試試看! 💁店員推介: 麻辣黑松露/日式壽喜燒味干鍋, 這些口味是餐廳自家創, 另有酸菜魚, 用 QR Code 落單, 簡單方便! 🐟由於閨蜜好喜愛食魚, 就來個辛手酸菜魚 $228, 辣味可選! 望上去好似好油…但竟然完全沒有! 酸菜好爽口, 魚片好嫩滑, 有萵苣、金菇等, 份量好好好大份, 加上芝麻更香! 湯底好香好鮮, 配上香軟白飯, 整盤全清!! 🍊送我們 “柚子冰粉” 川菜必定會有的冰粉, 清香微甜, 好清新, 淡淡的柚子味道! 🍹芭樂烏龍冰茶 & 荔枝烏龍冰茶 @$34 ~ 大大杯, 滿到拎唔到! 味道清新又唔假, 好解渴! 辛手雞棒肉串 $32/串 ~必點! 好讚好讚好讚! 有少許軟骨碎, 好有層次, 一絶! 川燒牛肉串 $34/串 ~ 肉味香濃, 有點咬口! 川味扇貝 $68/2件 ~ 好新鮮, 好鮮甜, 熟度剛剛好, 調味恰到好處, 粉絲入晒味, 絶
# #旺角 @spiced_hamlet

川燒牛肉串 $34/串 ~ 肉味香濃, 有點咬口!

川味扇貝 $68/2件 ~ 好新鮮, 好鮮甜, 熟度剛剛好, 調味恰到好處, 粉絲入晒味, 絶妙!

辛燒魚腐串 $22/串 ~ 必點! 外皮燒得香脆, 內裡軟滑, 全無鯹味, 讚!

餐廳有酒牌, 每晚9點30會調校燈光,改變成酒吧形象!

📍辛手村
🚦旺角黑布街21號地舖
#foodies #hkfoodie #igfood #hkfood #greatfood #foodblog #foods #food #foody #foodieHK #美食 #香港美食 #食 #食評 #吃貨 #食好西 #相機食先 #instafood #instagood #ilovefood #yummy #gourmet #酸菜魚 #乾鍋 #四川料理 #川菜 #旺角美食
  • 酸菜魚
  • 辛燒魚腐串
  • 柚子冰粉
  • 辛手雞棒肉串
2023-01-01 17 浏览
辛手村研發的創新味道的干鍋,完全把干鍋「年輕化」,沒想到辛手村的酸菜魚同樣了得,集酸,麻,辣於一身,和串燒一樣讓人一吃上癮,愛不釋口。辛手村在燒烤及火候掌控上訓練有素,川燒厚切牛舌心取口感最為細嫩的牛舌部位去烤,外層烤出焦香氣,中心則柔嫩爽彈,嚼感掌握得宜,嚼在口中便有豐美的油脂慢慢釋放,簡單的川式調味已很好吃。帶有微微焦香酥皮的辛手雞肉軟骨棒,藏有些雞軟骨,雞軟骨脆度十足,雞肉嚐來鬆軟不膩,濃醇的新紀元雞蛋混入雞肉軟骨棒中,大大加分,更能吃出雞肉軟骨的原味雞汁。日式燒鰻魚串蠻高質量,鰻魚串抹上燒汁,炭火現烤,一上桌香味撲鼻,讓人忍不住想馬上開動。日式燒鰻魚串烤得漂亮細緻,魚刺清理乾淨,能感受到辛手村的用心,鰻魚油亮的膠質融化在嘴中,燒汁滲進鰻魚肉中,真的是人間美味。朋友極稱讚辛燒魚腐串,大廚簡約地以蜜糖提味,辛燒魚腐串結合蜜糖後,外層香甜酥脆,抿在嘴裡,魚味在口腔中漫延開來,裡頭魚肉軟嫩如豆腐,盡顯辛手村好功夫的烤工。葡萄控絕對不能錯過辛手村的巨峰梳打,巨峰梳打杯緣靠鼻,一聞就是巨峰葡萄香。巨峰葡萄漿搭配清爽的梳打氣泡,巨峰梳打酸酸甜甜,飯後來一杯幫助消化。芭樂烏龍冰茶老少咸宜,芭樂

芭樂烏龍冰茶老少咸宜,芭樂配上烏龍茶完全是絕佳的組合,甜甜的芭樂果香讓清香的烏龍茶產生微妙變化,開胃又解渴,芭樂烏龍冰茶相當舒心。

辛手酸菜魚滿滿的料,除了主要的魚肉與酸菜,還有金菇,萵筍以及其他辛香料。酸菜魚的靈魂自然就是魚肉,做成魚片的魚肉口感嫩中又帶有彈性,再加上湯頭的浸潤與辣椒的辣度,吃起來好不過癮。酸菜魚中的精髓當然是酸菜,酸菜的酸香越嚼越香,還有花椒的麻香,難怪辛手酸菜魚這麼下飯。

一般冰粉都是透明無色,而柚子冰粉加入柚子汁與柚子肉,頓時變成淡淡的黃色。柚子冰粉簡單不花巧,徹底地嚐到柚子的清甜酸美,冰粉爽滑無比,柚子冰粉有別於傳統口味的冰粉。
2022-12-31 14 浏览
❣︎ 一望入去以為係文青cafe環境裝修以木系為主吧枱位仲有棵樹🌲相當雅致🌟環境唔細座位都幾舒服都幾適合一班人聚會睇真啲menu發現原來係食川菜😂🌶️Menu除左有川菜外仲有cocktail 可以配杯cocktail 一齊食川菜都幾正😍今日揀左酸菜魚見佢仲有干鍋下次想試下🥰🤭😍😍♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.9/5 🐟辛手酸菜魚(2-3人份)$228辣度可供選擇因為朋友怕辣所以叫左bb辣怕辣的朋友都食到👍🏻魚量好足魚肉好滑完全係無骨 小朋友都唔怕除左魚之外 配料仲有芽菜·金菇同酸菜🐖川燒經典豬頚肉(1串)$42帶點孜然香肉質好厚入口好爽🍍磯燒菠蘿(1串)$22一共有3片菠蘿🍍好juicy同埋好自然的甜 幾正😍🐔辛手雞棒肉串 (1串)$32好正✨食到一粒粒肚軟骨多重口感的享受🍢炭燒帆立貝 $47夠鮮香 完全唔腥🍚白飯 $12食酸菜魚唔配個飯真係差咁啲野🤭🍧冰粉解油膩解辣🍹芭樂烏龍🍹初心-荔枝味

❣︎ 一望入去以為係文青cafe

🍧冰粉
解油膩解辣

🍹芭樂烏龍
🍹初心-荔枝味
📷一見到餐廳門口 已經有打卡位小店座位唔多 另設有bar 枱如果想飲番杯嘅要留意一到9:30pm 燈光就會轉暗 變身酒吧但未變之前都可以飲🥂之前俾佢嘅麻辣黑松露吸引但天氣凍冰冰 食個酸菜魚暖身都唔錯 🐟呢到嘅酸菜魚都幾清澈冇一層紅油喺表面 但溫度依然 滿滿嘅芝麻配料有金菇 萵筍 酸菜 魚片等魚肉呈薄身 冇骨 入口滑溜好似食緊蛋白咁 份量適中萵筍切咗長方體 更有口感幾入味 🌶都有1-2 特別鐘意佢嘅麻香幾重 但唔會食到流鼻水🤧🤧跟咗兩碗白飯 第一次係跟飯個人鐘意跟薯粉😂😂但食澱粉質會更飽肚 🍢另外仲食咗串燒👅牛舌芯佢係厚切版 但口感好似牛柳一啲都唔靭 冇筋膜 有肉汁🐓雞肉棒溝咗啲雞軟骨 增加口感外層有啲吉列炸粉 唔算熱氣🍍燒菠蘿上枱熱辣辣 爆汁 好推介🤤燒過後 甜度上升 必叫❣️🐷豬頸肉同樣厚身 食落爽口唔油有輕微嘅蜜味 另外可沾 辣椒粉 孜然粉等🥂Cocktail 今晚打老虎 🍇自己柚 💛 店員同店主大部份都係👦🏻全部都好後生 值得支持
📷一見到餐廳門口

今晚打老虎 🍇
自己柚 💛

店員同店主大部份都係👦🏻
全部都好後生 值得支持
辛手村旺角黑布街21號地舖行過旺角黑布街 見到新開文青cafe 見到餐廳原來係食四川野😆同佢地傾計先知道原來干鍋同黑松露係佢地自創新款辛手酸菜魚成個鍋好足料 仲愈聞愈香魚片完全無骨👍🏻魚片入口好嫩滑 仲好多配菜金菇 酸菜 萵荀我地叫左小辣🌶️其實算係微辣 唔食得辣既人都可以叫但微微辣 加上酸度十足 食得好過癮🤣岩岩好食哂一碗飯😚串燒系列牛舌芯厚切牛舌一流 用牛舌膽黎做串燒用料一啲都唔馬虎 燒得岩岩熟食落一啲都唔會韌 厚切有口感牛舌味香濃 啖啖肉🌟自家制雞軟骨雞肉串雞軟骨嘅爽脆感加埋雞肉再炸加埋辣椒粉 做到外脆內軟 味道好香😆非常新穎嘅配搭😝重口味成都燒苕皮入口好似食左好多蒜頭咁😂好重蒜味 個皮好煙韌 好好咬口菠蘿冰粉食落有淡淡菠蘿味 仲有菠蘿肉粒🧊冰冰涼涼好岩食四川菜 好清爽荔枝烏龍冰茶同芭樂烏龍茶荔枝味唔太甜 茶味🍵好濃芭樂味其實係番石榴味道好特別同烏龍茶樂夾😋去到9:30 突然餐廳燈變暗 勁有氣氛😍以為咩事😂😂原來每日9:30都會變酒吧咁可以慢慢同好朋友繼續慢慢閑聊❤️好chill
辛手村

以為咩事😂😂原來每日9:30都會變酒吧咁
可以慢慢同好朋友繼續慢慢閑聊❤️好chill
2022-12-28
2022-12-22 26 浏览
辛手村天氣轉涼,想食辣嘢,再一次嚟到旺角黑布街,門面光亮嘅辛手村,一睇就知係"辛"辣😆估你唔到麻辣黑松露干鍋 $254因為唔食得辣,挑選了B B辣🌶,干鍋內有肥生片🥩,豬頸肉,蝦,魚豆腐,非常足料,雖然是黑松露干鍋,但麻辣及芝麻味非常出眾,相對黑松露就不太明顯。干鍋配飯是一流😆磯燒菠蘿(1串)$22菠蘿串非常Juicy,係我最喜歡嘅串燒之一川味扇貝(兩件)$68扇貝味道與干鍋非常相似,有少量麻辣味,加上大量粉絲,鹹味較出川燒厚切牛舌心(1串)$68另外非常推介牛舌心,肉質軟熟但非常彈口,內裏仲係粉紅色😋川燒經典豬頸肉(1串)$42豬頸肉炭燒香味出眾,味道也不錯,但相對會更推介另外兩款串燒鳳梨烏龍冰茶$34芭樂烏龍冰茶$34食辣嘢就一定要點飲品,鳳梨味會比較突出,芭樂姐係石榴,兩杯都係酸酸甜甜👍🏻🙂
辛手村

估你唔到麻辣黑松露干鍋 $254

磯燒菠蘿(1串)$22
菠蘿串非常Juicy,係我最喜歡嘅串燒之一

川味扇貝(兩件)$68

川燒厚切牛舌心(1串)$68
另外非常推介牛舌心,肉質軟熟但非常彈口,內裏仲係粉紅色😋

川燒經典豬頸肉(1串)$42
豬頸肉炭燒香味出眾,味道也不錯,但相對會更推介另外兩款串燒

鳳梨烏龍冰茶$34
芭樂烏龍冰茶$34

旺角这间川菜店真的好不一样,店内装潢以为是下午茶餐厅,走文艺小清新的风格,到了晚上9:30还会转灯变成酒吧😲666!他们家最吸引我的就是黑松露麻辣干锅和💰0冰粉,进了餐厅还发现店员小哥和老板都是帅哥🤭-📌估你唔到麻辣黑松露干锅💰250份量很大,两个人吃这一份杠杠的。黑松露味道的干锅真的没想到这么好吃!!没有被麻辣味给掩盖住,保留了松露的香味,还撒上满满的白芝麻,越吃越香🥰🥰配料很多有午餐肉、猪颈肉、虾、藕片、花菜、白菜📌辛手酸菜鱼💰228川菜最不能少的就是酸菜鱼了!!他们家的酸菜鱼酸菜很够味,酸酸的汤汁泡饭真的太下饭了😋鱼肉新鲜嫩滑没有刺,配菜还有金针菇和莴笋。份量够2-3人吃📌盐烧厚切牛舌💰58火候把握得刚好,吃起来软嫩弹牙微微带点油脂感📌川烧鸡脆皮💰22鸡皮烤制的焦脆,一点油都没有,很像撒满了调料粉的小零食😋📌菠萝冰粉/柚子冰粉💰0冰粉是赠送的👍🏻里面有真的菠萝和柚子的果肉,柚子微苦我更喜欢菠萝味,冰粉吃起来很清爽舒适📌今晚打老虎/自己抽💰88/杯 💰158/2杯今晚打老虎是葡萄味🍇的鸡尾酒,葡萄果味毕竟浓,酒味淡淡的,比较温和,适合女生喝,颜值也很高自己抽是日本柚子味,没那么甜微

📌估你唔到麻辣黑松露干锅💰250

📌辛手酸菜鱼💰228

📌盐烧厚切牛舌💰58
鸡皮烤制的焦脆,一点油都没有,很像撒满了调料粉的小零食😋

📌菠萝冰粉/柚子冰粉💰0

📌今晚打老虎/自己抽💰88/杯 💰158/2杯
自己抽是日本柚子味,没那么甜微苦,酒味比上一款浓
📸 辛手村有留意開為食妹 都知我特別中意食川菜前排見到好多人介紹呢間新派川菜今日有時間終於去咗試外面睇仲以為係cafe黎架🤣🤣🤣米白裝修加上暖黃既燈光感覺特別溫柔又親切🍴川味扇貝 $68💛8/10同平日酒樓食既扇貝大致差不多都係有蒜蓉粉絲配搭不過就加入咗少少辣度令扇貝更鮮更惹味🍴串燒系列豬頸肉 $42 牛舌芯 $68雞棒肉串 $32💛 9/10串燒燒到外脆內軟加上孜然粉同辣粉 調味啱啱好食到手指都食啜埋🙈🙈🙈🍴麻辣黑松露香鍋 $234💛8.5/10可選辣度 配料因為同行友人唔食得太辣所以叫咗bb辣微微辣搭配黑松露反而更加好味兩者唔會搶咗大家風頭配料方面就揀咗肥牛|五花肉|魚腐|金菇素葷菜都有得試吓咁配料比得好重手 唔似出面食既 得啲乾椒係度*黑松露呢款比較多芝麻唔食芝麻既朋友仔可能要諗諗食辣野梗係要叫翻杯野飲咁當然唔會叫汽水咁普通🥃 烏龍冰茶 $34鳳梨芭樂各叫咗一杯試試飲落淡淡水果味 又飲到烏龍茶香甜品方面仲有冰粉🥹🥹🥹食落有淡淡柚子蜜味 冰冰涼涼啱曬解辣📍 旺角黑布街21號地舖#wwh食勻旺角#wwh川菜
📸 辛手村

• 川燒經典豬頸肉
  • 估你唔到麻辣黑松露干鍋
  • 辛手雞棒肉串
2022-12-18 17 浏览
今次約咗喺澳洲返嚟嘅朋友仔,冇理返香港仲食咁多西餐嘅,所以就揀咗間幾特別嘅Fusion川菜餐廳👍🏻。🌟辛手酸辣魚(BB辣)首先叫咗個酸辣魚,今次揀嘅BB辣對👧🏻👧🏻嚟講係真BB級,基本上都食唔出辣味(唔好比鋪面嘅辣椒乾嚇倒🥹),可以比唔太食辣嘅👧🏻都一嚐酸菜魚風味😍。魚片份量🐟實際上係夠3個人食🤣,幼滑冇骨食得好放心!青胡椒味頗特出,絕對係易入口!配菜就有萵筍、金菇,再撈埋白飯食,唔小心又食左成碗飯😌。🌟岩燒厚切牛舌芯//川燒經典豬頸肉呢到串燒選擇眾多!牛舌芯外夾內腍又夠厚!至於豬頸肉爽口充滿油香,面層掃上大量蜜糖,可以幫手解辣🤣。🌟辛燒魚腐串//炭燒雞肉串炭燒雞肉串其實係雞肉軟骨串,有啲似日式居酒屋🏮食到果種,面層灑上不少 然粉同辣粉,辣味係慢慢慘出嚟🥵,要靠豬頸肉嘅蜜糖解辣 🤣。🌟芭樂烏龍冰茶//忘了愛今次就叫左一杯酒精飲品同一杯非酒精飲品。芭樂烏龍冰茶就幾有台式飲品風味又唔太甜;忘了愛就係荔枝味嘅Cocktail,酒感有點重。(呢間餐廳21:30後會化身為酒吧,不過之前都有得叫酒飲😝)

🌟辛手酸辣魚(BB辣)

🌟岩燒厚切牛舌芯//川燒經典豬頸肉

🌟辛燒魚腐串//炭燒雞肉串

🌟芭樂烏龍冰茶//忘了愛
2022-12-12 23 浏览
🉐多款獨特口味乾鍋🉐人氣小店〈辛手村日式壽喜燒味乾鍋〉🇯🇵🍲上次試過黑松露味乾鍋,今次想試吓餐廳另一個特色乾鍋,呢款壽喜燒味係唔辣嘅,平時因為怕辣而唔食乾鍋嘅朋友可以試吓,配菜方面就揀咗肥牛片🥓、豬頸肉🐷、魚豆腐🍥、金針菇🍄。金針菇索晒乾鍋嘅醬汁,超惹味,而豬頸肉好有咬口,同乾鍋好夾。〈重口味成都燒苕皮 〉🔥依款串燒好新奇,原來苕皮既口感係類似寬粉既感覺😮,苕皮包住一大堆蒜同酸豆角,辣辣酸酸啱晒重口味朋友🌮〈川燒厚切牛舌心 〉🐮👅果然係招牌串燒,牛舌厚得黎但係係一咬就化🍖,牛味又香又嫩,超推介😍〈川燒經典豬頸肉 〉🐷佢嘅豬頸肉係一粒粒,我反而仲鍾意因為更易入口,配埋蜜糖🍯甜甜地好想一啖接一啖去食😋〈辛手雞棒肉串 〉🐤🍗雞棒肉串好驚喜,因為肉串入邊有少少軟骨🦴,令到成條雞肉串個口感更好更有咬口🤟🏼〈蜜糖爆蒜雞翼串 〉🍯🧄🍖雞翼煎得好香脆,但又唔會煎得過火,一咬落去依然好多雞油爆出黎,雞肉仲係好嫩🤤〈荔枝烏龍冰茶〉〈芭樂烏龍冰茶〉🍹兩杯飲品味道調校得幾好,烏龍茶味同水果味好balance,飲落唔會好甜,仲好Fresh,啱晒食重口味嘢既時候飲👍🏻
🉐多款獨特口味乾鍋
🉐人氣小店