2024-12-04 286 浏览
琴晚朋友去咗間新開嘅日本餐「酒津」,而家重有九折優惠添,真係好抵食!裝修以淺木色為主,好有日式嘅簡約風格,啲座位布局都好慳心思,坐得舒服之餘又保持到私密感,啱晒同朋友慢慢傾計食嘢。首先上枱嘅係煙燻蘿蔔漬配北海道芝士,煙燻蘿蔔漬本身夠晒開胃,配埋香滑濃郁嘅北海道芝士,味道層次豐富雲海A4和牛刺身配上日本蛋黃,賣相十分高級!肉質油花勻稱,入口即溶,配埋個秘製醬汁,配料同埋紫菜,口感層次完全上升豚足就煮到軟爛,肉質鬆化,骨髓香濃得嚟唔會漏油,非常之惹味牛油果松葉蟹肉軟殼蟹卷都好有新意,牛油果香滑,蟹肉鮮甜,軟殼蟹炸到金黃酥脆,賣相同味道都一流。地雞白湯鍋就更加係驚喜,個湯底用雞腳同雞殼慢燉,啖啖都係純正雞味,骨膠原多到將住個口,飲完仲想添!最後要講吓佢哋自家製嘅浸酒,檸檬味清新醒胃,梅子味甜中帶酸,兩款都唔會好烈,飲落好舒服!最啱同朋友慢慢傾計嗰陣享用。買單嘅時候發現仲有九折優惠,以食材質素同環境嚟講算係非常之唔錯嘅選擇

豚足就煮到軟爛,肉質鬆化,骨髓香濃得嚟唔會漏油,非常之惹味

2024-12-01
  • 雲海A4和牛刺身
  • 豚足
4天前 0 浏览
-首先,串燒要等45分鐘先有 而侍應嘅解釋係將我哋嘅單擺埋咗一面 -遲嚟先上岸 ,隔籬枱係熟客就優先款待佢哋但明明係我哋落單先-食物唔差,但係體驗差到冇晒胃口食完少少前菜要等45分鐘先有其他嘢食肚餓嘅人真係唔好去,除非係熟客!佢哋會款待熟客先☺️-食咗八百幾蚊,但係完全冇飽肚感

-首先,串燒要等45分鐘先有
侍應嘅解釋係將我哋嘅單擺埋咗一面

-遲嚟先上岸 ,隔籬枱係熟客就優先款待佢哋
但明明係我哋落單先

-食物唔差,但係體驗差到冇晒胃口
食完少少前菜要等45分鐘先有其他嘢食
肚餓嘅人真係唔好去,除非係熟客!
佢哋會款待熟客先☺️

-食咗八百幾蚊,但係完全冇飽肚感
4天前
2024-12-18 0 浏览
最近喺銅鑼灣發現咗間新開嘅日式餐廳,感覺好似未有好多人知道,但食物質素真係幾唔錯,想同大家分享下。呢間餐廳喺一座有好多高質日式餐廳嘅大廈入面,環境簡單舒服,啱晒鍾意靜靜地食好嘢嘅人。 嗰日我哋點咗水八爪魚刺身,超級新鮮,咬落去爽脆彈牙,冇一絲腥味,食完感覺好清爽。松露油鯛魚薄切刺身都幾特別,鯛魚片切得好薄,入口滑溜,加埋陣陣松露油嘅香味,淡淡地幾開胃。 主食方面,試咗佢哋嘅海膽吞拿魚腩三色丼,真係完全唔失望。呢碗丼集合咗加拿大海膽、吞拿魚腩同埋吞拿魚腩蓉,每種都各有特色,味道鮮甜,魚腩嘅油脂同海膽嘅濃香混埋一齊,真係超滿足。仲有赤蝦松葉蟹肉海膽醬冷稻庭烏冬,雖然係冷麵,但冬天食都幾舒服,因為醬汁香濃,烏冬麵條彈牙,仲有大大隻赤蝦同松葉蟹肉,每口都係滿滿嘅鮮味。 食咗咁多野,人均只不過係二百幾原來佢哋新開有全場八折優惠(加埋一服務費後),性價比算幾高。感覺係銅鑼灣區一個幾有潛力嘅選擇

食咗咁多野,人均只不過係二百幾

2024-12-10
2024-12-18 29 浏览
今日放工去食咗間個名好有趣嘅日本料理,叫酒津,環境有鬼太郎特色,幾有日本feel。我哋叫咗油甘魚刺身,厚切勁有咬,味道清新、油脂重;帶子刺身就因為挨住青檸片放,有檸香,好refreshing,加上帶子本身都好新鮮,有海水香。牛脷$48一串,聞落去好香,食落彈牙有咬口,而且油香豐富,肉質鮮美,值得一試。銀魚西京燒入口滑溜,味道香濃,醬汁帶有微微甜味,令人回味。冷烏冬配上濃郁嘅海膽同新鮮嘅松葉蟹,加上大大隻嘅蝦肉,口感豐富,海膽味突出、蟹肉新鮮而且足料,起碼唔會得啲碎肉、蝦肉刺身意外地好夾個烏冬,另外都幾欣賞佢嘅煙燻,係令到成件事得到一個昇華。黑松露炸雞係唔錯嘅佐酒小食,黑松露味唔會搶到風頭,但炸得香脆,而且雞件大件,非常滿足。

牛油果軟殼蟹手卷
黑松露炸雞
牛舌
波子汽水
2024-12-15 0 浏览
餐廳地點好,在銅鑼灣鬧市,希慎廣場對面,崇光百貨和銅鑼灣廣場一期的中間位置,軒尼詩道525號澳門逸園中心七樓酒津酒埸,在這裡用餐是意想不到的超值,無論食物環境服務都是一流的。中午有豐富實惠套餐選擇,定食只是百多元,包括跟餐沙律,前菜,麵豉湯,而且是照單八折。😘😘虎蝦金柚沙律有點似泰式生蝦,鮮蝦肥美配沙律金柚,美味之餘還裝點得非常漂亮,中間的公仔打開就是酸辣汁超正。🦐🦐🍅🥕青魚刺身平時都是吃燒鯖魚🐟,第一次吃青魚刺身原來是這樣美味的刺身肉厚鮮甜不膩,有特殊的青魚香味,非常喜愛這種味道。😍😍套餐一海膽吞拿魚腩三色丼新鮮的刺身鋪滿飯面,配有青瓜酸姜芥辣,海膽吞拿魚塊和魚腩蓉超新鮮甜美,還有大粒的魚子,食材絕對滿分。👍👍套餐二月見咖哩飯配照燒美國西冷頂級西冷扒燒到半熟,配上蒜片香菇翠玉瓜,加一碗月見咖哩飯,西冷扒嫩滑肉味濃香,配咖哩飯食超爽。😋😋這里還有不同種類的清酒供應價錢實惠使享受歡樂時光摸酒杯底傾計談心的好地方,最重要是價錢超便宜。🤩🤩

在這裡用餐是意想不到的超值,無論食物環境服務都是一流的。

青魚刺身

套餐一
海膽吞拿魚腩三色丼

套餐二
月見咖哩飯配照燒美國西冷

2024-12-15 0 浏览
I stumbled on this restaurant while looking at the directory in Macau Yat Yuet. Found out that they were fairly new and just opened in November. They had a decent range of appetizers, sashimi, skewers and cooked food. I ordered the chicken skin and fried fish which had a mixture of macadamia nuts, some herbs and pieces of squid. I normally don’t like squid but this tasted really good. Then I ordered the toro, Saba and a seasonal fish which were super fresh and tasty. The flounder, uni and crab r

Then I ordered the toro, Saba and a seasonal fish which were super fresh and tasty. The flounder, uni and crab roe were equally fresh and tasty. We then ordered ox tongue skewers which was perfectly grilled and so tender. Fish soup was not gamely at all and was rich and tasty.

Service was excellent. They had a good range of sake as well. I took their recommendation on the sake which had a good balance of dry and sweet. Highly recommended.
2024-12-09
2024-12-13 0 浏览
銅鑼灣呢個地方真係美食雲集,今日我哋食嘅呢間日本居酒屋我俾咗好大嘅驚喜我哋!嗱嗱臨同大家分享吓先!刺身盛我哋叫咗一個刺身拼盤,裏面有帶子,吞拿魚腩,拖羅,油甘魚,赤蝦,海膽等等,不得不說佢哋嘅用料全部都好講究,每一款都好好味!印象最深嘅係佢個帶子,好鮮甜!另外赤蝦都好正,咬落去軟軟糯糯,夠曬鮮美!安格斯肉眼厚燒呢個肉眼燒都唔錯,佢選用嘅係高質嘅安格斯牛,而裏面就包裹住蔥絲,安格斯煎到脆脆地,咬落去啲牛肉汁混和住蔥嘅清香一齊併發出嚟,口感好豐富!燒雞皮佢哋嘅燒雞皮好特別,唔會好似外邊咁一串串燒,而係一片片咁樣攤薄嚟燒!所以個雞皮特別薄同脆!不錯!牛肉卷鵪鶉蛋呢個係店員推介嘅其中一串燒,果然有驚喜!佢係用牛肉片捲着一粒鵪鶉蛋,呢個搭配好新鮮!外層嘅牛肉有少少脆身,裏面嘅鵪鶉蛋咬落好Creamy,兩者融合得相當好!大贊!海膽蟹柳烏冬呢個烏冬絕對值得一試!佢個烏冬係凍嘅,每一寸都包裹着海膽,而且佢哋用嘅海膽好高質素,好Creamy又好香濃!我哋九秒九已經食晒!厚岸蠔最後我哋都嗌咗兩隻蠔,佢哋選用嘅係日本嘅厚岸蠔,佢隻蠔好大隻,而且係新鮮到食之前都仲係郁緊嘅!上面點綴左一啲醬汁同埋大大粒嘅蝦子,

刺身

安格斯肉眼厚燒

燒雞皮

牛肉卷鵪鶉蛋

海膽蟹柳烏冬

厚岸蠔
最後我哋都嗌咗兩隻蠔,佢哋選用嘅係日本嘅厚岸蠔,佢隻蠔好大隻,而且係新鮮到食之前都仲係郁緊嘅!上面點綴左一啲醬汁同埋大大粒嘅蝦子,一啖咬落去超級鮮味!

講真,呢間餐廳真係很不錯,睇得出佢哋真係好用心咁樣去為食客提供最優質嘅食物!就算喺銅鑼灣呢一個美食匯聚嘅地方都絕對可以佔一席位!推薦大家下次經過銅鑼灣都可以嚟試吓,保證你唔會後悔!
2024-12-11 0 浏览
呢間新開嘅居酒屋喺SOGO附近地理位置十分方便座位唔算多 人少少 有日式居酒屋氣氛!食物選擇都唔少 值得一提係呢到有提燈食唔係到到有嘅菜式 可以試吓✨虎蝦金柚沙律 前菜沙律好清新,有少少泰式feel配埋夏威夷果 酸酸哋即時開胃✨本日推介-梭子魚刺身 本日推介嘅刺身有幾種 會定時更換有比較少食嘅梭子魚同白子 我哋揀咗梭子魚魚肉係比較鬆軟油份唔多 但火炙過嘅魚皮 就油份充足食落唔會係好漏 但係鮮味十足✨提燈 提燈作為比較少見嘅食材係因為佢屬於比較特別嘅部位係雞卵巢加未孵化的蛋 所以真係唔係到到有得食蛋黃半生熟 一咬就爆開而肉嘅部位就充滿肉焦香 比較Q彈✨鹽燒原件雞皮 鹽燒雞皮好考師傅功夫呢個唔留神就會燶咗呢到燒得超級脆,充滿油香啱晒配啤酒✨宮崎A4和牛火鍋6片大大片嘅和牛 睇相都知啲油花超靚半生熟嘅靚牛係永遠都唔會令人失望超好味🤤超軟嫩蔬菜鍋份量亦都十分充足菜 菇 粉絲 應有盡有
呢間新開嘅居酒屋喺SOGO附近
地理位置十分方便
座位唔算多 人少少 有日式居酒屋氣氛!

食物選擇都唔少 值得一提係呢到有提燈食
唔係到到有嘅菜式 可以試吓

✨虎蝦金柚沙律
前菜沙律好清新,有少少泰式feel
配埋夏威夷果 酸酸哋即時開胃

而肉嘅部位就充滿肉焦香 比較Q彈

✨鹽燒原件雞皮
鹽燒雞皮好考師傅功夫
呢個唔留神就會燶咗
呢到燒得超級脆,充滿油香
啱晒配啤酒

• 提燈
  • 梭子鮮刺身
  • 鹽燒原件雞皮
  • 宮崎A4和牛火鍋
📍位於銅鑼灣澳門逸園中心7樓居酒屋「酒津」🍶新開張試業中推出折扣優惠午市全單八折,晚市全單九折。店內裝潢獨具特色,以鬼太郎為主題,營造出溫馨而神秘嘅氛圍。店員會詳細介紹本日推介及店長推薦,上枱時亦推薦最佳嘅進食次序,讓人感受到貼心嘅服務💯▫️自家製浸酒🍶話梅酒 菠蘿酒必點😌酒味好出 冰雕設計打卡好靚梅酒酒味濃郁,搭配熊仔雕刻,菠蘿酒則以玫瑰花雕刻,清新可口,各具特色,酒味十足▫️平目刺身薄切,搭配淡雪鹽及柚子醬油,口感清新。柚子醋嘅柑橘香氣與微甜味道,完美襯托了生魚片嘅精緻風味,作為開胃菜好perfect▫️岩手蠔🦪岩手蠔肉質飽滿,口感滑嫩,海味濃郁▫️海膽醬玉子燒玉子燒柔軟嫩滑,配埋濃郁嘅海膽醬,好正😋▫️火灸A4和牛壽司🙌🏻店員親自喺面前用火槍現場燒熟和牛肉質柔嫩入口即化,搭配滿滿嘅蛋液和醬汁,每一啖都散發著濃郁嘅蛋香味yummy yummy😌▫️地雞雜炊天氣轉凍🤨地雞雜炊無疑係暖胃嘅最佳選擇米粒軟糯,充分吸收雞肉嘅精華,香氣四溢,搭配香菇香蔥,食完暖笠笠✨💫買單時餐廳還提供心願木牌畀客人寫心願,並掛喺門口打卡,增添了用餐嘅趣味性👍🏻

▫️自家製浸酒
🍶話梅酒 菠蘿酒
必點😌酒味好出 冰雕設計打卡好靚
菠蘿酒&話梅酒

▫️平目刺身
平目刺身

▫️岩手蠔
🦪岩手蠔肉質飽滿,口感滑嫩,海味濃郁
海膽醬玉子燒&岩手蠔

▫️海膽醬玉子燒
玉子燒柔軟嫩滑,配埋濃郁嘅海膽醬,好正😋

▫️火灸A4和牛壽司

• 海膽醬玉子燒
  • 岩手蠔
  • 地雞雜炊
2024-12-04 160 浏览
銅鑼灣又有居酒屋新開張,這家「酒津 」位於澳門逸園中心7樓,地理位置超方便,最啱放工去飲杯酒食個晚飯,居酒屋裝潢以深色木系設計,滿滿日式風情,顧名思義連餐廳名字都有個「酒」字,當然就是以酒友,多款不同種類嘅清酒供應,美食方便以串燒、刺身、壽司、炸物、一品料理等等,而且價錢非常相宜👍⭐️而且新張期內有折扣優惠午市全單八折|晚市全單九折▪️朴葉味噌牛舌定食 $ 88包括(前菜、味噌汁、白飯)用鐵板放上牛舌保持溫度,牛舌口感超級軟腍,而且用上朴葉味噌調味夠晒入味,味道帶麵豉的獨有甜香,配一口熱辣辣嘅白飯真係人間美味,伴菜仲有冬菇和炸蒜,牛舌愛好者真係絕對不能錯過👍▪️白鱔配金山寺味噌 $ 88串燒這裏亦做得非常之好,白鱔新鮮厚肉,而且爽口又彈牙,師傅用上金山寺味噌調味,令白鱔鮮味中帶一點甜香,好味道▪️雞肉配柚子胡椒 $ 28燒雞肉用上厚厚的雞髀肉,雞皮燒得香脆,肉質軟嫩香滑夠晒Juicy,味道充滿天然鹽香,再配上柚子胡椒增添風味▪️免治雞肉雞 $ 48自家製嘅雞肉棒,好有口感,可以食到爽口又香脆嘅肉質,配上日本蛋黃和自家製燒汁 ,必食推介▪️日本鮮奶布丁 $ 28甜品亦相當有心思,這個自家製鮮奶布丁,
銅鑼灣又有居酒屋新開張,這家「酒津 」位於澳門逸園中心7樓,地理位置超方便,最啱放工去飲杯酒食個晚飯,居酒屋裝潢以深色木系設計,滿滿日式風情,顧名思義連餐廳名字都有個「酒」字,當然就是以酒友,多款不同種類嘅清酒供應,美食方便以串燒、刺身壽司、炸物、一品料理等等,而且價錢非常相宜👍

⭐️而且新張期內有折扣優惠
午市全單八折|晚市全單九折

▪️朴葉味噌牛舌定食 $ 88
包括(前菜、味噌汁、白飯)

▪️白鱔配金山寺味噌 $ 88

▪️雞肉配柚子胡椒 $ 28

▪️免治雞肉雞 $ 48

▪️日本鮮奶布丁 $ 28
甜品亦相當有心思,這個自家製鮮奶布丁,用一個雞蛋型嘅器皿承載,令人覺得甜品特別美味,鮮奶布丁非常香滑充滿奶香,配合綿綿嘅紅豆,非常完美
  • 朴葉味噌牛舌定食
  • 雞肉配柚子胡椒
  • 日本鮮奶布丁
2024-12-03 125 浏览
經開澳門逸園,好肚餓,一個人衝上去食新餐廳,呢間日本料理有啲驚喜💞用心製作💪🏻,食得出師傅又要求👄老闆都好有Heart, 值得推介!由前菜到壽司,都好好味,之後飲咗碗湯暖暖胃,再開始食燒物,個人認為師傅燒得好好,串燒好香口,會令你想食完再食,我一個人都食咗好多嘢🤣🤣🤣特別大讚前菜白子好好味,岩蠔新鮮好Creamy!火炙左口魚裙邊壽司、赤貝壽司都好推介,不過壽司就唔記得影相!味噌湯加咗櫻花蝦啱晒飲完酒後飲😂😂所以飲完個胃暖返,再食燒物,成件事好滿足!

去咗銅鑼灣行街 經過見到有間新開嘅日式餐廳餐廳晚市有九折、午市都有八折優惠🔖食完仲有得夾波波tim🤪消費滿$500有一個Coin可以夾一次😝禮物好豐富🎁可能係小飾物😏好彩嘅話會有小食送添🤩⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 1️⃣牛油果沙律 ($68)牛油果超級新鮮🥑唔係未熟嗰種爽口😙又唔係熟到起晒一點點👍🏼👍🏼👍🏼 連埋沙律醬同蟹子一齊食🤓好好味😋2️⃣珍寶牡丹蝦刺身 ($158)媲美龍蝦刺身的最高級蝦刺身就是牡丹蝦🦐珍寶牡丹蝦手掌咁大隻🤩🦐 好厚肉😎有蝦王之美譽👑肉質透白,緊緻同有彈性🤩味道甘甜濃郁🤤好鮮甜🤓🦐鮮味💯 3️⃣磯煮鮑魚($68)「磯煮」就係用係以昆布加鰹魚片、日本醬油、清酒、味醂等將鮑魚以小火煮淋😇除咗可以保持鮑魚鮮嫩彈牙既肉質😄仲令鮑魚更入味😝4️⃣提燈($48)一隻雞只有一串提燈🐣🐓係店內招牌作之一😇係師傅心機之作🤓香港只有極少數專門做雞串燒的燒鳥店先食到😜係雞既輸卵官及未生成蛋殻的蛋黃部分😊由裁切技巧,燒製,直到上枱😎要令蛋黃保持半熟流心效果而唔會爆開😉食落爽脆有咬口🤪5️⃣雞頸 ($28)雞頸肉原來係頸肌肉🫣 每一隻雞只有一塊😗要

1️⃣牛油果沙律 ($68)
牛油果沙律

2️⃣珍寶牡丹蝦刺身 ($158)
肉質透白,緊緻同有彈性🤩味道甘甜濃郁🤤好鮮甜🤓🦐鮮味💯
珍寶牡丹蝦刺身

3️⃣磯煮鮑魚($68)
磯煮鮑魚

4️⃣提燈($48)

5️⃣雞頸 ($28)
雞頸肉原來係頸肌肉🫣 每一隻雞只有一塊😗要做成一串就要用幾隻雞🐔 因為雞頸係經常郁動嘅部位🤩所以食落都幾爽口😚配埋甜甜地嘅燒汁食😍味道都唔錯😋
提燈  &  雞頸

6️⃣芝士松葉蟹膏飯團($68)
飯團面舖滿蟹膏😍 松葉蟹膏質感細膩幼滑😙再用特調醬汁燒過飯團🍙外脆內軟🤓飯粒又充滿蟹膏濃郁的香味😚
芝士松葉蟹膏飯團

7️⃣海膽玉子燒($88)
放咗勁多海膽喺中間😎一層層蛋漿包住😋食落去軟淋淋超嫩滑😚好似食緊蛋糕咁軟綿綿🤓一啲都唔老☺️綿密細膩🤨
海膽玉子燒

8️⃣魚湯茶漬飯 ($88)
飯上面有三片魚生🍚 另外有一個魚湯仲係keep住熱🍲 食法係將魚湯倒入個飯碗度 之後冚蓋等大概30秒就得啦😍 魚生片俾熱嘅魚湯碌一碌 啱啱好熟入口即溶🐟 魚湯超級鮮甜好味👍🏼 最後一滴都飲埋🤤
魚湯茶漬飯

9️⃣鯛魚燒伴雪糕 ($38)
鯛魚燒入面充滿紅豆蓉🐟🫘鯛魚燒好好食😝唔似出邊食嗰啲咁粉😋 連埋抹茶雪糕一齊食🍨超級夾🤩
鯛魚燒伴雪糕

🔟自家製浸酒 ($136)
有梅酒同菠蘿酒😉店員建議用餐前飲梅酒先😋之後餐後先飲菠蘿酒🍻 梅酒用咗熊仔冰粒,飲落首先好香酸梅味😜after taste 有少少甜味😋 酸酸甜甜咁好開胃😍 菠蘿酒用咗玫瑰花冰粒🌹 飲落清清哋有少少菠蘿嘅甜味🤤啱晒影相📸超級有心思❤️
自家製浸酒

1️⃣1️⃣特盛碎葱吞拿魚腩卷(6件) ($128)
超級多吞拿魚腩蓉🍣鋪到成座山咁🤩 每一啖都食到好多魚蓉🤣魚蓉入口即溶🤩加埋少少蔥香同三文魚子 相當好食😋
特盛碎葱吞拿魚腩卷(6件)

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心7樓
🚇 港鐵銅鑼灣站D2出口,步行約2分鐘
2024-11-28 159 浏览
🍶酒津🍶銅鑼灣新開超高質質素嘅居酒屋 食完佢之後 喺我心目中已經係香港數一數二嘅居酒屋 食物質素非常之高 重點係價錢一啲都唔貴 食滿$500會送一個抽獎機會 隨時下次送好多免費嘢食😍😍😍🥢牛油果沙律 $68勁大盆 沙律醬嘅調味啱啱好 而且牛油果比足一粒你超級多份量 牛油果好大隻 面頭仲鋪滿蟹籽 麻麻哋食沙律嘅我都覺得勁正🤤🥢磯煮鮑魚 $68鮑魚煮到超級入味 肉質軟腍腍得來又彈牙 調味啱啱好 連內臟都食得👍🏻🥢珍寶牡丹蝦刺身 $158牡丹超級巨型 大過一隻手板 肉質鮮甜結實 連佢嘅蝦膏我都唔放過🤤🥢雞頸串燒 $28肉質鮮嫩 係雞稀有嘅部位 師傅燒得啱啱好 調味非常唔錯👍🏻🥢提燈 $48咁稀有嘅部位呢度只係買$48一串 建議一定要試‼️仲未熟悉嘅雞蛋燒得啱啱好放入口有種爆漿嘅感覺😍🥢特上魚生卷 $98呢個真係一定要試 超級足料嘅魚生卷 平時人哋係飯多過魚 佢竟然係魚多過飯超級多 仲要啲魚係好肥美 面頭鋪滿鮮甜海膽同埋三文魚子 唔試真係會後悔🥹🥢芝士松葉蟹膏飯團 $68喺飯團表面鋪滿松葉蟹膏同埋芝士 再用火槍燒佢哋 底層嘅飯焦好脆 連埋紫菜一齊放入口,口感層次非常多👍🏻🥢魚湯茶漬飯 $88魚湯
🍶酒津🍶

😍

🥢特上魚生卷 $98

🥢芝士松葉蟹膏飯團 $68

🥢魚湯茶漬飯 $88
魚湯非常濃郁鮮甜 完全飲得出大量魚去熬製 將魚湯淋入米飯入邊 就會得出一碗超濃郁嘅魚湯飯😍
魚湯漬飯

🥢鯛魚燒伴雪糕 🍧 $38
鯛魚燒燒得好脆 而且入面夾滿紅豆 連埋雪糕一齊食 有冰火交融嘅感覺 呢個價錢真係買個雞蛋仔都就快做唔到🥹超級抵食👍🏻
鯛魚燒伴雪糕

‼️值得一提嘅係佢哋舖頭搞咗個好有趣嘅活動 只要客人食滿$500 佢哋就會送一個銀仔俾你去出邊嘅夾公仔機夾佢哋嘅抽獎波波 入邊嘅禮品,非常豐富 唔單止有小禮物 而且入邊會連帶一個附送嘅菜式 下次你就可以免費食到啦 我就抽到A4和牛刺身😍‼️聽老闆講最勁嗰個可以送一支🍶比你
魚湯漬飯
2024-11-28 136 浏览
周末同老公去左這家新開的居酒屋食飯,全店用左好鬼太郎做擺設, 除左店員制服外, 就連個豉油碟都係有牆壁怪,感覺幾特別。食物方面叫左酢物蠔、磯煮鮑魚,作為前菜的確是不錯的選擇。而刺身拼盆都有好多款,非常新鮮都埋有一定厚度、性價比高。除左串燒外, 都試左個日式小炒王同原件燒雞皮,送酒一流。其實食到都幾飽,但因為坐近出餐位, 見到好多人都點特盛吞拿魚蓉卷同明太子長芋,結果都忍唔住叫埋黎食,果然無令我地失望。最後食埋個牛奶布甸好滑又唔算好甜,好好食,真係大滿足。加上員工服務態度又好,又唔限時,整體體驗好好,一定會再幫襯。

除左串燒外, 都試左個日式小炒王同原件燒雞皮,送酒一流
好滑又唔算好甜,好好食,真係大滿足。
日式小炒王
特盛吞拿蓉卷
燒雞翼
明太子長芋
牛奶布甸
🍽️前菜▪️虎蝦金柚沙律虎蝦剝埋蝦尾 非常細心沙律菜新鮮清爽 配上清甜嘅金柚 非常開胃•▫️雲海A4和牛刺身選用精選部位做和牛刺身加上清爽既青瓜絲 酸薑 蔥再撈埋秘製醬汁同蛋黃 正!完全冇腥味 食緊生肉嘅感覺•🥚海膽醬玉子燒玉子燒入口即溶 非常嫩滑配上濃郁海膽醬 滋味無窮•🍣特上魚生卷6件魚生卷大大件 包住三文魚 吞拿魚面頭鋪上鮮甜嘅海膽同三文魚籽令人忍不住一口接一口!•🍙芝士松葉蟹膏飯團飯團表面焦香 外脆內軟配上濃厚蟹味嘅蟹膏+配邪惡嘅芝士超級推薦 必點🦀•🍡串燒提燈口感非常特別 咬下瞬間爆發蛋黃香味•白鱔配金山寺味噌串金山寺味噌同普通味噌唔同係將米、大麥、大豆的穀物加上麴菌再跟茄子、生薑、紫蘇等蔬菜一起自然發酵提煉出甘甜、鹹味濃厚香氣既發酵味噌白鱔外皮香脆肉厚彈牙 加埋金山寺味噌 好有驚喜~•免治雞肉棒(自家製)外脆內嫩 配上日本無菌雞蛋蛋黃👍🏻•🍧甜品▫️日本鮮奶布丁 鮮奶布甸奶香味突出 口感嫩滑 入口即溶•▪️鯛魚燒伴雪糕熱辣辣嘅鯛魚燒加埋抹茶紅豆雪糕 完美總結呢一餐
🍽️前菜
▪️虎蝦金柚沙律
虎蝦剝埋蝦尾 非常細心
沙律菜新鮮清爽 配上清甜嘅金柚 非常開胃

▫️雲海A4和牛刺身
選用精選部位做和牛刺身
加上清爽既青瓜絲 酸薑 蔥
再撈埋秘製醬汁同蛋黃 正!
完全冇腥味 食緊生肉嘅感覺

🥚海膽醬玉子燒
玉子燒入口即溶 非常嫩滑
配上濃郁海膽醬 滋味無窮

🍣特上魚生卷6件
魚生卷大大件 包住三文魚 吞拿魚
面頭鋪上鮮甜嘅海膽同三文魚籽
令人忍不住一口接一口!

🍙芝士松葉蟹膏飯團
飯團表面焦香 外脆內軟
配上濃厚蟹味嘅蟹膏+配邪惡嘅芝士
超級推薦 必點🦀

🍡串燒
口感非常特別 咬下瞬間爆發蛋黃香味

金山寺味噌同普通味噌唔同
係將米、大麥、大豆的穀物加上麴菌
再跟茄子、生薑、紫蘇等蔬菜一起自然發酵
提煉出甘甜、鹹味濃厚香氣既發酵味噌
白鱔外皮香脆肉厚彈牙 加埋金山寺味噌 好有驚喜~

免治雞肉棒(自家製)
外脆內嫩 配上日本無菌雞蛋蛋黃👍🏻

加埋抹茶紅豆雪糕 完美總結呢一餐
雲海A4和牛刺身
海膽醬玉子燒
芝士松葉蟹膏飯團
免治雞肉棒(自家製)
日本鮮奶布丁
雲海A4和牛刺身
海膽醬玉子燒
  • 特上魚生卷
  • 芝士松葉蟹膏飯團
  • 日本鮮奶布丁
  • 免治雞肉棒(自家製)