2017-08-23 2268 浏览
我地之前黎過幾次呢個人廈, 見到好多食肆都好多人, 所以決定每逢黎開 就試下受歡迎 o既店鋪啊~想打邊邊, 但又怕限時食得急, 所以決定呢間就 唔貴無限時任食又幾好呀~因為幾乎全場坐滿 人來人往, 所以唔好意思影到人地...快手紀錄 一下, out out 地 fo... SorrySorry... XD有自助餐小食, 見到樣子好正路, 都好多人拎, 但係我地想主打食打邊邊嘢, 所以無拎呀; 自助形式野飲種類唔算多, 但我地都輕易揾到啱口味嘅~ ;)一次性的: 蠔皇扣飽魚 (配: 我們是晚最愛任飲)我地要咗雙拼: 皮蛋芫茜 + 冬瓜瑤柱一次性的: 至尊水餃皇我好鍾意佢條長尾巴啊~我最鍾意食水餃皮... >///<1人1隻, 我食曬 2條皮, 比曬總共 8火木卜廿一次性的: 環球海鮮拼盤一次性的:  醉翁亨極級牛頸脊(我地嘅是晚最愛)瘦得黎有點油香, 口感淋滑 食落牛肉濃~我平時總係留比佢食, 但都忍唔住食咗幾塊呀... >///<一次性的: 刺身拼盤無意中 總係兜到 d 瑤柱絲, 心情大好~ XD魚皮大大片 厚得黎 脆!因為佢本身 一次性 o既料都多呀,
因為幾乎全場坐滿 人來人往, 所以唔好意思影到人地...

自助形式野飲種類唔算多, 但我地都輕易揾到啱口味嘅~ ;)
一次性的: 蠔皇扣飽魚
(配: 我們是晚最愛任飲)
我地要咗雙拼: 皮蛋芫茜 + 冬瓜瑤柱
一次性的: 至尊水餃皇
我好鍾意佢條長尾巴啊~
我最鍾意食水餃皮... >///<
1人1隻, 我食曬 2條皮, 比曬總共 8火木卜廿
一次性的: 環球海鮮拼盤
一次性的:  醉翁亨極級牛頸脊
(我地嘅是晚最愛)
瘦得黎有點油香, 口感淋滑 食落牛肉濃~
一次性的: 刺身拼盤

無意中 總係兜到 d 瑤柱絲, 心情大好~ XD

魚皮大大片 厚得黎 脆!

因為佢本身 一次性 o既料都多呀, 所以我地唔係叫咗好多嘢咋另外~ ;)

另點嘅牛牛...
質量一般, 可能係頭先食咗哥啲質量好得多, 寵壞咗...
雪梨飲 清清地 微甜 都好 ok 呀~
2017-08-23 282 浏览
聽朋友介紹話這間火鍋店用料高質,而且冇限時,就決定黎試。地點很方便,鄰近地鐵站,很數分鐘就到。入到去,環境不錯,坐無虛席,幸好還有位。餐具整齊,清潔,感到放心。蠔皇扣鮑魚,鮑魚新鮮,有咬口,冬菇很淋,蠔油味香用料新鮮,三文魚肥美,吞拿魚口感不錯。海鮮盤用料新鮮,蝦有彈性,蟶子有咬口冇沙,帶子肉質嫩滑牛頸脊充滿牛味,有咬口,好味水餃配料有3,4隻蝦,很重蝦味飲品算齊,有紙包飲品,汽水。雖然另加肥牛,海鮮要錢,但其他配件都很齊,唔洗擔心冇野食其他配料質素都很高,例如魚皮同響鈴夠脆,蔬菜爽甜。最後同朋友食左3個多鐘先走,好正,hea住吹水打邊爐,又唔趕你走,真係好岩晒一大班fd黎。
入到去,環境不錯,坐無虛席,幸好還有位。

餐具整齊,清潔,感到放心。
蠔皇扣鮑魚

蠔皇扣鮑魚,鮑魚新鮮,有咬口,冬菇很淋,蠔油味香
刺身拼盤

用料新鮮,三文魚肥美,吞拿魚口感不錯。
環球海鮮盤

海鮮盤用料新鮮,蝦有彈性,蟶子有咬口冇沙,帶子肉質嫩滑

牛頸脊

牛頸脊充滿牛味,有咬口,好味

水餃皇

水餃配料有3,4隻蝦,很重蝦味

飲品算齊,有紙包飲品,汽水。

雖然另加肥牛,海鮮要錢,但其他配件都很齊,唔洗擔心冇野食

其他配料質素都很高,例如魚皮同響鈴夠脆,蔬菜爽甜。
,真係好岩晒一大班fd黎。
2017-08-22
環球海鮮盤
水餃皇
我第一眼看到這餐廳已經不能相信,呢度不是創興劣食廣場,點解可以咁平。四個人來打邊爐,任飲任食,自上次吃個四部曲覺得物有所值後,原來天外有天,人外有人,今晚的醉翁亭更加不得了。每位$268,絕對是一個不錯的價錢,在任食的環境下,還有四款開場白歡迎你。首先,每人一客鮑魚是真材實料的,那件冬菇也是不錯的貨色。另外更有不少小食,拍青瓜是首選。送上的刺身有幾種,不是什麼名貴刺身,但也叫人尚算滿意。之後開始火鍋,選了雞煲,我覺得味道還可以,雖然顯然沒有第二間以雞煲為主角的咁好味,但可接受。那些火鍋選擇不算很多,但其實都一定夠食。第四部送的是大雲呑,仲大粒過那些沾仔記的朋友,叫人驚訝,特別中間那係勁新鮮爽口的大蝦。送上的牛肉又是精品,你出面叫碟都要三百蚊的貨色,說真,份量咁多,真心覺得好值得來吃。最後的海鮮拼盤有帶子、蟶子、蝦、青口、鱔片等等,叫人吃得極快樂,呢個又是任食offer的其中一個,基本上你個口冇得停。$268有咁多野食,怪不得全場爆滿,最重要係冇時間限制,因此全場人都吃得高興,特別是我隔離枱的後生仔,食足四小時,真係屋企都冇咁平。

首先,每人一客鮑魚是真材實料的,那件冬菇也是不錯的貨色。

另外更有不少小食,拍青瓜是首選。

送上的刺身有幾種,不是什麼名貴刺身,但也叫人尚算滿意。

那些火鍋選擇不算很多,但其實都一定夠食。

2017-08-22 390 浏览
今日晚上7點同男朋友一齊去試下食,提早左3日book枱,一坐底個冷氣勁凍好似雪櫃咁~如果去呢間野食飯,記我著多幾件衫。無病都比個冷氣吹到病! 入面系無限時任食的,但系有5款野食每人只系得一份,魚生 本人覺得 極度唔生鮮 , 最好食既個海鮮拼盤同牛肉,另外可以任食既野都一D都唔吸引,雖然任野既野都有海鮮,但同送的那個拼盤味道完全唔一樣差天共地。雖然無限時 但因為冷氣太凍同野食都唔系話太過吸引既關系,都只系食了2小時就走了!仲有入面系無可樂飲的 打邊勞 怎麼可能沒有可樂的???觀塘其實好多野食~真系唔會再簡佢

2017-08-21
  • 牛頸脊
  • 刺身拼盤
2017-08-20 339 浏览
4大2小飲茶-午市,入座時用餐愉快😊,但最後埋單時,一睇張單,竟然茶芥收左6位,服務員解釋係,小朋友3歲以上要收茶錢,呢個ok,一位小朋友未到過左3歲未到4歲,但另一位小朋友2歲都未到就話因爲呢位小朋友用左餐具就話要收錢,為人父母都知,小朋友外出用餐自備餐具係比較衛生,所以我地都會自備,最後叫左經理過嚟改單。呢位服務員態度也極差,我地唔會再幫襯醉翁亭,特別係觀塘鰐魚恤呢間
2017-08-19
午餐
2017-08-20 335 浏览
牛肉,海鮮不是任食!系按人數分配!食完冇得再order的!極5抵食,重要特登入到官塘幫襯佢、佢介紹啲牛肉話係頂級,真系當我膚淺啦!我完全感受5到有牛肉味囉! 完全唔系佢話嘅質素!勁嬲!任飲佢5包酒精飲品,無啤酒!甘咪自己order囉~ 細支裝啤酒 竟然收二十幾蚊一支超過份!!自己帶酒去! 又要加收開瓶費每支收$60!哈!竟然而家仲有酒樓收開瓶費!奇境!當日係我朋友生日 10個人去! 帶咗生日蛋糕去!佢地仲想收切餅費!! 我覺得簡直係畀佢個短片廣告蒙蔽咗! 其他食肆一般兩個鐘嘅放題超好食過佢呀!完全唔會再考慮佢!我地永遠不會再幫襯! x 100
牛肉,海鮮不是任食!系按人數分配!
食完冇得再order的!
極5抵食,重要特登入到官塘幫襯佢、
佢介紹啲牛肉話係頂級,真系當我膚淺啦!
我完全感受5到有牛肉味囉!
完全唔系佢話嘅質素!勁嬲!
其他食肆一般兩個鐘嘅放題超好食過佢呀!
完全唔會再考慮佢!
我地永遠不會再幫襯!
x 100
2017-08-04
庆祝纪念
生日
2017-08-19 251 浏览
正值8月,香港日日都30幾度,但香港人仍然熱愛火鍋!今日行完apm,就行去鱷魚恤大廈試新野-------》醉翁亭位置方便,喺apm有接駁天橋行過去,落雨都唔怕朋友事先book左8點,去到坐無虛席,平日都滿哂,相信朋友冇介紹錯。星期一至四每位$268加一,牛肉,水餃,鮑魚,海鮮每人一份,其他任食刺身拼盤魚生新鮮,冇雪味冬菇炆鮑魚打邊爐竟然有炆鮑魚食炆得幾淋同幾入味新鮮牛頸脊牛肉上枱個陣真係嚇左一嚇,呢個質素既新鮮手切牛坊間應該要$250-300一碟油花分佈均勻,肉質鮮嫩,好快就比我同朋友KO哂海鮮拼盤有蝦,龍躉,聖子,青口,魷魚巨型水餃,爽口彈牙,我諗每隻水餃入面最小有兩隻蝦食完限定菜其實都開始飽飽地,但抱住唔蝕底既宗旨,仍然叫到一枱都係野最後真係飽到上心口埋單每人$300都唔洗!值得一讚既係呢度只有加一服務費,冇坊間既醬油,同前菜收費,明碼實價會推薦比其他朋友

位置方便,喺apm有接駁天橋行過去,落雨都唔怕

魚生新鮮,冇雪味

冬菇炆鮑魚
打邊爐竟然有炆鮑魚食
炆得幾淋同幾入味

新鮮牛頸脊
油花分佈均勻,肉質鮮嫩,好快就比我同朋友KO哂

海鮮拼盤
有蝦,龍躉,聖子,青口,魷魚

巨型水餃,爽口彈牙,我諗每隻水餃入面最小有兩隻蝦

最後真係飽到上心口

會推薦比其他朋友
2017-08-17 203 浏览
中學時讀過歐陽修的醉翁亭記,這晚就和朋友來到醉翁亭打邊爐!任飲任食價錢都算合,星期一至四,成人每位$268。衛生環境都ok,最重要坐得舒服!冷盤任食有泰式鳳爪,木耳青瓜等~湯底我們選了冬瓜瑤柱,清清地不怕熱氣!刺身拼盤 (二人份量) ,排得幾靚~指定一次的食物有以下:刺身有三文魚、吞拿魚、北寄貝和希靈魚。算新鮮,也夠凍!冬菇扣鮑魚,炆得好入味,鮑魚有咬口!至尊水餃皇,內裡是原隻蝦,足料~還有環球海鮮盤, 有蟶子、青口、魷魚、海蝦、鯇魚片蟶子大大隻,夠新鮮!魷魚爽口!醉翁亭極級牛頸脊,2至3位係獲得細碟一份,牛頸脊有均勻油脂,好有肉味~好稔!羊肉片口感有勁度,不羶!炸枝竹和響鈴都可以吸湯,正!四寶丸細細粒,鮮制,彈牙,不怕會過滯!墨魚滑好彈牙,真材實料!醉意想不到竟然會有鴕鳥肉,口感軟滑!菜類都好新鮮!這家任飲任食火鍋有驚喜,食物新鮮值得一試,沒有漏單,大家都好滿意!
中學時讀過歐陽修的醉翁亭記,這晚就和朋友來到醉翁亭打邊爐!
任飲任食價錢都算合,星期一至四,成人每位$268。
衛生環境都ok,最重要坐得舒服!

冷盤任食有泰式鳳爪,木耳青瓜等~
湯底我們選了冬瓜瑤柱,清清地不怕熱氣!

刺身拼盤 (二人份量) ,排得幾靚~

指定一次的食物有以下:
刺身有三文魚、吞拿魚、北寄貝和希靈魚。
算新鮮,也夠凍!
冬菇扣鮑魚,炆得好入味,鮑魚有咬口!

至尊水餃皇,內裡是原隻蝦,足料~

還有環球海鮮盤, 有蟶子、青口、魷魚、海蝦、鯇魚片
蟶子大大隻,夠新鮮!魷魚爽口!

羊肉片口感有勁度,不羶!
炸枝竹和響鈴都可以吸湯,正!

四寶丸細細粒,鮮制,彈牙,不怕會過滯!
墨魚滑好彈牙,真材實料!

醉意想不到竟然會有鴕鳥肉,口感軟滑!

菜類都好新鮮!
2017-08-17
2017-08-16 72 浏览
醉翁亭其實係咪前身係北斗翁呢? 記得以前食過北斗翁都幾OK 所以就算見到有咁多負評我都唔怕一試 先黎5款無得encore之食物 無得encore真係好食D架wor 我選左雞煲 幾嫩滑 而且辣度最少可以選微辣 唔怕辣到食唔到其他味 雞煲份量好多 4個人食都差D食唔晒 真係食完個雞煲已經飽左 見我地食到仲有幾件雞 侍應已經好醒咁問我地要唔要加湯 等水滾嘅依個時候 刺身、海鮮併盤、極級牛頸脊、扣鮑魚、至尊水餃皇 都上晒枱了 刺身好似一般放題食到個D咁 如果有自選都會好D 因為入面的 希靈魚 咁啱大家都唔食 好似好浪費咁 見到D併盤及牛頸脊咁新鮮 忍唔住要開動了 而牛頸脊係平時要比幾百蚊食個D 一大碟收$400個種 所以真係超值架 海鮮除左魚次外 蝦、帶子、聖子、魷魚、青口都覺得好鮮甜 由其是帶子及聖子 係又爽又甜又鮮 至尊水餃皇就真係堅啦 入面可以放4隻大蝦 出面仲有自助小食 沙薑豬手、泰式鳳爪 食左2 round自選邊爐配料 飽到無朋友 正常放題配料 魚皮就比例喊 依個真係喊到食唔到 同埋希望有手打丸之類最後叫到一枱都 另外就係之前見到有好多負評係講員工無
醉翁亭其實係咪前身係北斗翁呢?
記得以前食過北斗翁都幾OK

真係食完個雞煲已經飽左

見我地食到仲有幾件雞
侍應已經好醒咁問我地要唔要加湯

等水滾嘅依個時候
刺身、海鮮併盤、極級牛頸脊、扣鮑魚、至尊水餃皇 都上晒枱了

刺身好似一般放題食到個D咁

而牛頸脊係平時要比幾百蚊食個D
一大碟收$400個種

所以真係超值架

海鮮除左魚次外
蝦、帶子、聖子、魷魚、青口都覺得好鮮甜
由其是帶子及聖子

另外就係之前見到有好多負評係講員工無禮貌
所以行親過來serve我的我都尊登睇下佢叫咩名
其中有一位叫King gei 嘅真係好服務到不得了
而其他嘅我都唔覺得特別唔好
唔通真係因為見到負評改善了?
一行四人打邊爐,特選醉翁亭的環球海鮮盤。L本身不好刺身,但見賣相都很好。同行三人亦吃得津津有味。海鮮盤有海蝦,蟶子,青口,鮮魷魚及鯇魚,配上冬瓜瑤柱湯底。帶子很大隻很新鮮,必食!這裡的烏冬是L極力推介,彈牙爽口。只需放入熱湯一陣就食得。牛頸脊係牛隻活動最多的部位,脂肪較小而且肉質鮮嫩。豬肚,豬腰,粉腸和豬潤都洗得很乾淨。 冇騷味。大量款式的飲品任飲!值得一提的是醉翁亭地方夠大坐得好舒服 ,而且侍應服務非常好。 以每位三百蚊不到的任飲任食的價錢是物有所值。
一行四人打邊爐,特選醉翁亭的環球海鮮盤。

L本身不好刺身,但見賣相都很好。同行三人亦吃得津津有味。

牛頸脊係牛隻活動最多的部位,脂肪較小而且肉質鮮嫩。

豬肚,豬腰,粉腸和豬潤都洗得很乾淨。 冇騷味。

大量款式的飲品任飲!

2017-08-03
  • 烏冬
  • 刺身拼盤
  • 海鮮盤
  • 水餃皇
  • 牛頸脊
2017-08-11 167 浏览
自從上個星期打邊爐,打開有條癮,今日又再打邊爐,今次呢間係任飲任食,我地4人食,送左4鮑魚,海鮮盤,刺身,牛頸脊,水餃王,分量足夠,之後我地再叫左其他,總類多,有餐前小食,反而野飲就無甘多。環境舒服,餐枱夠大,食物新鮮,值得推薦。

2017-08-10 230 浏览
今日同朋有系apm shopping ,行完就搵個地方食飯吹下水,見到醉翁亭火鍋館可以無限時食,坐位又舒適又唔使趕時間可以慢慢食。每位都有至尊水餃皇,刺身拼盆,蠔皇扣鮑魚和牛頸脊送。餐前小食:無骨白雲鳳爪甜甜地辣辣地好入味,豬手,青瓜和木耳都好爽口仲要系任食。加$80轉龍蝦湯底至尊水餃皇大大粒爽口彈牙又夠,蝦又大大隻又新鮮。牛頸脊夠大碟,切得薄薄地肉質嫩滑,好白香牛味。海鮮拼盆:帶子,蝦,青口,聖子全部都好新鮮。飲品任飲刺身:三文魚,赤貝,希靈魚和吞拿魚都好新鮮。蠔皇扣鮑魚
每位都有至尊水餃皇,刺身拼盆,蠔皇扣鮑魚和牛頸脊送。
加$80轉龍蝦湯底
至尊水餃皇
至尊水餃皇大大粒爽口彈牙又夠,蝦又大大隻又新鮮。
牛頸脊
牛頸脊夠大碟,切得薄薄地肉質嫩滑,好白香牛味。
海鮮拼盆
海鮮拼盆:帶子,蝦,青口,聖子全部都好新鮮。
飲品任飲
刺身拼盆
刺身:三文魚,赤貝,希靈魚和吞拿魚都好新鮮。
2017-08-07
至尊水餃皇
海鮮拼盆
刺身拼盆
  • 水餃皇
  • 海鮮盤
2017-08-10 3319 浏览
聽朋友介紹,觀塘開了間新的火鍋館,淨係頭盤都已經非常名貴而且份量非常大份和抵食,所以今天就和老公特意來試一試!這間新開的食店叫<醉翁亭火鍋館>,位於鱷魚恤中心3樓,一出地鐵站穿過APM就到,非常方便呢!店內的面積非常之大,感覺很開揚坐低後再看清楚有什麼名貴頭盤,嚇了一跳!原來這頁除了火鍋湯底外全部都是送的頭盤!!當然我知道宣傳單張不能盡信,所以抱着懷疑的心態等到食品正式上菜才會真正放心下來在食物未到來之前,我們選的冬瓜瑤柱湯底首先到來。別以為這個湯底會很清淡,其實除了有冬瓜和瑤柱外還有淡淡的瘦肉味,非常鮮甜喔飲品櫃亦有很多飲品任君選擇。先來海鮮拼盤,有海蝦,青口,蟶子,魷魚,元貝和魚片。看起來都新鮮飽滿。食下才知全部都沒有腥味,非常很新鮮,鮮味十足。而我則最喜歡海蝦,非常彈牙爽脆,每人兩隻真有點不夠另一樣贈送的牛頸脊,上枱果下好震驚,無論分量,色澤都完全唔會覺得係贈品。急不及待就烚一塊,幾秒鐘可夾返上來, 牛味甚燶,入口軟稔,好食順帶一提,任飲飲品當中有無糖的道地烏龍茶,真令人高興喔而另外贈送的刺身水準亦很不錯,一點也不吝嗇的厚切,而且非常鮮甜美味,超正呢而水餃王亦是k

店內的面積非常之大,感覺很開揚

冬瓜瑤柱鍋湯底

在食物未到來之前,我們選的冬瓜瑤柱湯底首先到來。

任飲飲品

飲品櫃亦有很多飲品任君選擇。

環球海鮮盤(二人份量)

先來海鮮拼盤,有海蝦,青口,蟶子,魷魚,元貝和魚片。
而我則最喜歡海蝦,非常彈牙爽脆,每人兩隻真有點不夠

極級牛頸脊(二人份量)

順帶一提,任飲飲品當中有無糖的道地烏龍茶,真令人高興喔

刺身拼盤(二人份量)

至尊水餃王(二人份量)

而水餃王亦是king size的登場,內裏居然有三隻大大隻的鮮蝦!

蠔皇扣鮑魚(二人份量)

贈食頭盤之中壓軸登場的是蠔皇扣鮑魚

這個真的不得了,鮑魚一點也不細隻,而且炆得非常稔滑,居然隱約還有一點溏心的感覺

而且冬菇也絕不失禮,非常的厚身,吃後感覺好像賺到了

其實吃完贈送的五款頭盤後已經覺得差不多飽,雖然如此但一點也不會覺得蝕了。
因為價錢只需$268,即使只吃這五樣也絕不過分。

雪花肥牛

作為牛魔王的老公,一碟牛頸脊又點會夠,再order多一碟雪花肥牛,雖然牛味較淡,不過口感十足,比較有o趙頭,也很好的喔

黑豚肉,蘿蔔,豬頸肉

最後我們也點了黑豚肉,蘿蔔和豬頸肉。
豬肉薄切,不過大大塊,由於夠薄關係,好快就熟,所以食落依然十分嫰滑,而且比想像中更加爽口

而蘿蔔清甜無喳,絕對係火鍋嘅好朋友

最後豬頸肉亦沒有令我們失望,非常爽口好吃

最後一定要一讚的是負責招待我們這一台的侍應姨姨態度非常好而且很用心招待, 服務態度絕對是五星。

由於我們加點了$58的雪花肥牛所以二人價錢連加一後結帳價錢是$653。但能夠吃到這五樣超高質素的名貴頭盤還有任吃火鍋,絕對超值。下次要帶埋爸爸媽媽再來吃好東西呢
2017-08-03
冬瓜瑤柱鍋湯底
任飲飲品
環球海鮮盤(二人份量)
極級牛頸脊(二人份量)
刺身拼盤(二人份量)
至尊水餃王(二人份量)
蠔皇扣鮑魚(二人份量)
雪花肥牛
黑豚肉,蘿蔔,豬頸肉
2017-08-09 221 浏览
我經常都覺得香港打邊爐係好專業,但一般任食打邊爐環境都係比較污糟,但呢一間環境係好好,好乾淨,每一個位空間感絕對夠。呢一間打邊爐比較特別,有前菜任食雖然有啲普通,但夏天嚟講,熱辣辣食啲冰凍食物係爽嘅,有冰鎮豬手,泰式鳳爪,木耳青瓜。然後揀完煱底之後,就會有餐前小吃食。有冬菇鮑魚、水餃皇、牛頸肉,翅身 (吞拿魚,三文魚希靈魚同北奇貝),海鮮拼盆樣樣都好好食!而好少任食打邊爐公仔面係出前一丁任食。而炸魚皮係必食!

2017-08-09 192 浏览
天時暑熱,熱到冇氣抖, 市區都竟然37度,真係乜嘢都唔想做, 只但係一寸光陰一寸金,總係要搵啲嘢做下嘅,呢個時候就梗係約好姊妹出去打邊爐啦。坐言起行一於約姊妹到醉翁亭打邊爐, 一個價錢任點任食 呢度有好多嘢食好抵食, 星期一至四,成人每位$268。 打邊爐最重要就係湯底,呢度個湯底唔錯㗎我哋叫咗-冬瓜瑤柱鍋-味道又清又好味刺身拼盤 (二人份量) 刺身有三文魚、吞拿魚、北寄貝、希靈魚,味道都唔錯,只要唔挑剔,就會覺得好好食。環球海鮮盤, 有海蝦、蟶子、元貝、青口、鯇魚片,係用嚟打邊爐嘅生料,好大盤海鮮睇見都覺得好豐富,元貝堅大隻又鮮甜好味。呢啲牛肉係叫 醉翁亭極級牛頸脊,2至3位係獲得細碟一份, 都幾好食好有肉味, 只可以有一次,打邊爐就係要食牛肉,唔食牛肉就唔好打邊爐! 我話嘅!蠔皇扣鮑魚 (每位一隻) 無論係冬菇定係鮑魚都炆得好入味, 估唔到任飲任食火鍋,都有大酒樓嘅級數。水餃王, 餡料好豐富好多,又好大隻, 好好食。魚皮餃、餛飩、黑豚肉 都係一定要叫,味道都唔錯既,黑豚肉好滑嫩好有肉味。雖然唔係必要,但或多或少都要叫啲蔬菜嚟食,大家都知道蔬菜係乜嘢樣所以就冇影相。呢間酒樓個場又大又

水餃王, 餡料好豐富好多,又好大隻, 好好食。

呢間酒樓個場又大又乾淨,樓底又高坐得好舒服,服務又好下次一定再嚟。