2017-08-09 225 浏览
打電話book 8點,朝早收到電話confirm booking, 叫我早10分鐘黎攞枱,點知夜晚7點50分去到,話要等有枱先可以比到,再問即係要等幾耐?小姐話:答唔到你喎,有人走咪有枱囉!我地叫你早十分鐘到,係叫你攞定枱,只係有枱就優先比你。呢個真係book枱新定義呀!小姐仲要話:我地一般只留7點半booking, 平時唔留8點既,所以你要等人起身。咁我booking 時點解唔同我講清楚?7點半入座會有枱8點走?明知8點有booking, 點解唔係留定枱?間野好唔好食?唔知呀!因為最後無食到喇!

間野好唔好食?唔知呀!因為最後無食到喇!
2017-08-08 460 浏览
今個月Victor 好叻仔又爆數了,我又帶他去慶功,醉翁亭剛好7月份新出了一個任飲任食的海鮮火煱,既然在公司樓下當然今晚就去食過痛快吧!  The waitress is super nice , she open a Comfortable Room for us to have Hot Pot and air conditioner is super Great, we feel so cold and comfortable in that room !除了任点任食的環節,竟然每桌有一個賣相十足的刺身拼盤,有肥美的三文魚,吞拿魚,銀針魚和北極貝,刺身很新鋒肥美,口感十足!另外送的還有極級牛頸脊,至尊水餃皇和蠔皇扣鮑魚!不得不提還有一個環球海鮮盤,有海蝦,蟶子,龍躉片,大青口,饍片,鱿魚,真的好像一個海鮮大集會,因為每天的海鮮也不一樣的!另外我們叫了一個重慶雞鍋是鍋底,雞煮得又香又濃又嫩滑,我們吃得停不了口!另外鍋底我們選了冬瓜瑤柱鍋,所有海鮮食材十分新鮮,在炎熱的夏天,在冷氣下嘆任飲任食火煱, 真的是人生一大快事!

另外送的還有極級牛頸脊,至尊水餃皇和蠔皇扣鮑魚!

2017-08-08
2017-08-07 442 浏览
今晚朋友請食飯,2個人黎左呢間醉翁亭打邊爐, 貪佢任飲任食仲要話唔限時間, 唔使食完急急腳要走, 可以吹下水.我地2個人俾左個卡位我地, 坐得超舒服, 2至4個人黎食就最好, 個卡位真係好好坐! 我地叫左個冬瓜湯底, 味比較清d! 醬料bar都算幾齊佢有分任食同收費, 選擇都算ok, 係牛肉就冇得任食囉一黎就自己上左盤剌身, 整體都好新鮮,又唔會切到細細舊咁!呢碟鮑魚都係送, 好腍好入味呢碟都係送, d蝦好新鮮, 唔會話好似出面食個d梅晒!呢碟牛肉都係送既, 再叫就要俾錢, 個牛肉真係幾好味, 睇個樣都知同出面個d好大分別!其他食物都唔錯, 係個玉子豆腐真係唔知食緊乜, 原完冇味總括黎睇比起出面任食好好多, 每人300蚊到,

我地叫左個冬瓜湯底, 味比較清d!
醬料bar都算幾齊
佢有分任食同收費, 選擇都算ok, 係牛肉就冇得任食囉
一黎就自己上左盤剌身, 整體都好新鮮,又唔會切到細細舊咁!

呢碟鮑魚都係送, 好腍好入味
呢碟都係送, d蝦好新鮮, 唔會話好似出面食個d梅晒!

其他食物都唔錯, 係個玉子豆腐真係唔知食緊乜, 原完冇味
總括黎睇比起出面任食好好多, 每人300蚊到,
题外话/补充资料: 佢d員工股務唔錯, 好快就會過黎幫你, 出面個d叫你等等, 等下等下就唔見左人
2017-07-25
今晚陪朋友apm買相機,買完搵地方食飯,行過少少鱷魚恤大廈,貪佢食肆夠晒多,火煱從來是我心頭好,今晚就揀左呢間醉翁亭。餐廳有一個任飲任食火煱餐,但同坊間那些連鎖式酒樓最大分別,這裡是高級版本。環境舒適很多,我地被安排在卡座,座位是梳化,仲有大形腰墊,坐得很舒服,而且檯與檯之間有足夠空位,完全無嘈吵感覺套餐有多款食品贈送蠔皇鮑魚,鮑魚夠腍身又有鮑魚鮮味,質素相當高,就算出邊散叫,我估都要一百元以上刺身拼盤,共有四款,三文魚,希靈魚,吞拿魚,北寄貝,三文魚夠鮮,希靈魚很甜。至尊水餃皇,很大隻,以為是普通料點知灼完成個乒乓波咁大,成隻水餃都係蝦,蝦肉夠晒彈牙,果然係皇牌。侍應很貼心,問我們要甚麼湯底,雖然有雞煲可選,但我地揀左個清清地嘅冬瓜瑤柱窩,真係有好多瑤柱喺入邊。海鮮拼盤,入邊有蟶子,帶子,墨魚,鯇魚片,海生蝦四隻及青口,全部都很新鮮,蟶子很鮮甜,海生蝦夠大隻,青口灼熟亦夠晒爽口鮮味手切牛肩脊,很大碟,油脂分怖很均勻,牛肉味濃又唔韌,正野食完贈送食物,到自選食物,墨魚丸蝦丸都是手打,細細粒相當彈牙,個人較喜歡蝦丸,蝦味極濃, 炸魚皮很脆口,大大籃一份夠晒食,生根 唐生菜 ,飲品方面,當

套餐有多款食品贈送

至尊水餃皇,很大隻,以為是普通料

手切牛肩脊,很大碟,油脂分怖很均勻,牛肉味濃又唔韌,正野

炸魚皮很脆口,大大籃一份夠晒食,生根 唐生菜 ,

飲品方面,當然是任飲,選擇都很多

吃完這麼多食物,肚子已很飽到不得了, 埋單計每位大約300元,很超值,下次來這區必定再試
2017-08-06 3138 浏览
現在火鍋放題愈來愈不簡單,雞煲加火鍋已經不足夠,就如這家新開的火鍋館,除了雞煲火鍋,還有鮑魚和刺身吃,知道有好物就當然要來試吧!整層都是這家菜館的,門口有大大個魚缸和酒櫃看。入面空間好大好多座位,又寬敞企理,坐著都感到舒適。任食可自取飲品和涼菜,種類頗多的呢。這裡是無限時吃的,這點最吸引!點菜紙第一版是每人一份的,後頁的火鍋料就任叫任食。只看前頁的已好豐富蠔皇扣鮑魚雖然不大隻,但味道鮮,也有鹹和甜的味道,靭度十足非常有咬口刺身拼盤也不賴,尤其三文魚好肥美,一咬就有豐腴的三文魚油滲出來,好香!北寄貝和希靈魚都鮮甜又爽口,比想像中還要好吃鍋底我們選了重慶雞煲,事先煮得均勻入味,雞件的肉嫩滑,只是覺得不夠辣~限定的海鮮有蟶子皇,帆立貝,青口,虎蝦,魚片和魷魚,全部都非常新鮮!尤其蟶子皇和虎蝦都是大大隻,啖啖肉,爽口彈牙味道鮮甜,正到暈!!!!就連牛頸脊都好大碟,脂肪量少,牛味濃郁,肉質也軟滑,涮到剛剛熟來吃就是最好吃的吃到這裡還是限定的食物。水餃皇每隻內有四隻鮮蝦和木耳絲,非常爽口又甜,吃了上面那些都開始飽了,才開始吃任食的火鍋料。四寶丸都是手打的,加上蝦滑和墨魚滑全部都是彈牙的,好好咬吃了
現在火鍋放題愈來愈不簡單,雞煲火鍋已經不足夠,就如這家新開的火鍋館,除了雞煲火鍋,還有鮑魚和刺身吃,知道有好物就當然要來試吧!

任食可自取飲品和涼菜,種類頗多的呢。

重慶雞鍋

四寶丸

吃了牛已經不想吃其他肉,點了這些基本的火鍋料。蔬菜類全用來淆湯讓湯更甜,午餐肉、出前一丁和魚皮餃都是不可或缺的。雲吞當然沒水餃皇那麼豪華,但蝦粒也是爽口的。

邊吃邊談天,這一餐我們吃了近三小時,每人都是三百元左右就能吃足一整晚
這裡的用料都好靚,尤其限定的食物,全部都新鮮味美,又鮑魚又刺身又海鮮又牛頸脊,抵食啦!
2017-08-01
重慶雞鍋
四寶丸
2017-08-06 301 浏览
觀塘區試過多間中式及日式任食火煱,300元內也不會有期望,畢竟一碟A4和牛在日本也不止這個價錢,不期望真的會有和牛或海鮮。今次吃到醉翁亭有驚喜,任食價錢包一碟牛肉,魚生,水餃,海鮮拼盤,扣鮑魚。牛是靚牛頸脊,有牛味;蝦及鱔片是新鮮街市貨;魚生中三文魚腩最好,不像一家連所外賣店吃到的又霉又出水;水餃則有數隻大蝦,其實吃完這些已半飽;任點食物沒有牛,有少量海鮮,鱔片好吃,拼盤吃了後再追加。一家餐廳用不用心經營可從其洗手間看出,這𥚃的洗手間十分乾淨,完全不用閉氣,值得一讚。火煱店也有數款清酒,價錢不底,沒有點。當中更有一支要6千多元(除十四代及新澤酒造外不能想像清酒需這個價位)。唯一怪怪的是那個扣鮑魚,味道正常但跟其它菜有點格格不入,如果可以,換成雪糕應該會較受歡迎。

任點食物沒有牛,有少量海鮮,鱔片好吃,拼盤吃了後再追加。

2017-08-04 282 浏览
今晚每年一度小學同學聚餐,今次就柬左觀塘呢間火鍋店,我地7點就齊晒人,入到去環境都唔錯又唔迫夾,不過可能我地大家都係剛收工,大家一坐底大家就不約而同咁提意叫魚生黎食,一上到枱望見都流晒口水。之後我地叫左個鴛鴦火鍋湯底同肥牛,海鮮就叫左蝦,聖子,青口,帶子同善片,上到枱都排得幾靚,我都忍唔住影返幅相,不過食完就無我預期咁驚喜最後我地埋單每人要350幾,真係有點兒貴,不過勝在坐得舒適又可以比我地開心一晚講過不停都算唔錯。

之後我地叫左個鴛鴦火鍋湯底

2017-07-31
可以食完馬上又期待下次再來的食店實在不多,但醉翁亭火鍋實在令人驚喜又回味,而且不貴, 還有要讚的是他們的店員,每一個人都非常有禮貌,令人有賓至如歸的感覺,食物質素很高,而且任叫任食,食起來夠盡情~~ 醉翁亭火鍋館就在觀塘鱷魚恤中心3樓,地鐵站走過去才幾分鐘,地點非常方便 裝修很有氣派,而且很高樓底, 令空間感高,加上位和位之間很有空間, 沒有局促感, 也沒有平時去的酒樓那種的嘈吵 門口的魚缸展示著大量的生猛海鮮 平日$268一位,假日就$298一位,接著就可以點湯底,也可以點雞煲 7位以上就可以點兩個鍋 下單後店員會送上限定食物,之後就可以再加單點生料打邊爐 調味架~基本上可以不用,因為湯底已經好夠味,加上生料都好新鮮 前菜~在等水滾之時可以出去取些前菜頂肚~ 雞腳很好食,尤其是白雲那款 飲料也是自助的,選擇也很多 限定的刺身拼盤,很新鮮 湯底來了,我們點了鴛鴦湯底,一邊是冬瓜湯底,夠消暑又清甜,而且入面竟然有一絲絲的瑤柱,味道很鮮。而麻辣湯底夠惹味,看起來很辣實際其實只是很香帶點辣,相信不食辣的人,食少少都接受到 限定的原只冬菇炆鮑魚,非常矜貴的一

裝修很有氣派,而且很高樓底,

令空間感高,加上位和位之間很有空間,

沒有局促感,

也沒有平時去的酒樓那種的嘈吵

門口的魚缸展示著大量的生猛海鮮

7位以上就可以點兩個鍋

下單後店員會送上限定食物,之後就可以再加單點生料打邊爐

前菜~在等水滾之時可以出去取些前菜頂肚~

雞腳很好食,尤其是白雲那款

飲料也是自助的,選擇也很多

限定的刺身拼盤,很新鮮

原只冬菇炆鮑魚

限定的原只冬菇炆鮑魚,非常矜貴的一道
鮑魚大只又厚又腍又入味,加上冬菇的香氣,為這一餐加分不少

海鮮拼盤,一上桌也是令人滿心歡喜的

大蝦

大蝦好新鮮,煮熟了也足足一只碟那麼大
原只帶子

大大只的原只帶子

非常鮮甜,記緊只要涮一下就可以食了

蟶子非常之大隻,不用加任何調味已經夠鮮,食起來很爽脆

限定的極級牛頸脊,份量非常大方,平時出面散點也要百多元一盤的

我覺得用麻辣湯底去涮最美味,牛肉的脂肪比例合適,不太肥不太廋,加上麻辣特有的香氣,食起來非常滋味

限定的至尊水餃皇,好大隻的水餃,比平時食的大好幾倍,內裡都是原隻鮮蝦,咬下去會有爆汁的口感

食完限定的食物基本上已經好飽,我真心勸大家要先食完限定的食物才好再追加放題生料,他們家真的很大方,追加的食物也非常有質素

每一款食物都非常大份,我們不知情下,一開始下單一次過點了一系列的生料,點到成桌都是食物~

油麥菜~

追加的牛肉雖然不及極級牛頸脊,但也非常新鮮呢

苦瓜有助清熱~

埋單一人$300左右,這個質素是超水準,食完已經又再期待下次再來食!在門口見到下午茶的優惠宣傳,點心$6.8起,燒鵝瀨$18.8,過幾日就和媽媽來飲茶試試看!!!
原只冬菇炆鮑魚
大蝦
原只帶子
早前看到社交網站的宣傳,看到有包冬菇鮑魚,海鮮盤,牛頸脊,魚生,大水餃每人一份,另外還有各種的火鍋料選舉,重點還沒有限時,所以就吸引決定去試試。晚上7點鐘到達,人還不算太多,被安排到窗口的四人位環境:雖然酒樓面積不算很大,但不會坐得太擁擠。而且桌子也不會太小,可同時放數碟大盤的火鍋料也不大問題。味道:食材新鮮,鮑魚仔雖細小,但還算有咬口,冬菇都爽口。海鮮盤不會霉,每樣都彈牙,尤其大蝦,帶子和蟶子。大水餃亦不錯,每隻當中亦可食到3隻蝦,鮮甜彈牙。牛頸脊油脂分佈平均,肉亦呈鮮紅色。其他任食食材亦中規中矩,肉類亦鮮紅,沒有變黑等情況。另外亦有一些冷盤任食,如泰式鳯爪,白雲鳯爪,毛豆,手拍青瓜雲耳。魚生就較為遜色,不算肥美,亦不鮮甜。服務:服務員態度不算差,詢問職員鴛鴦鍋當中的沙爹湯底換成冬瓜瑤柱,亦無有拒絕。任食火鍋很多時都有漏單的情況,本身看食評亦害怕會遇到,但這次一共叫了三轉,亦算到齊。總體:任食來就,食物新鮮值得一試,同時與朋友聚會能慢慢詳談,用餐不用太趕。

。晚上7點鐘到達,人還不算太多,被安排到窗口的四人位

環境:
雖然酒樓面積不算很大,但不會坐得太擁擠。
而且桌子也不會太小,可同時放數碟大盤的火鍋料也不大問題。

味道:
牛頸脊油脂分佈平均,肉亦呈鮮紅色。

魚生就較為遜色,不算肥美,亦不鮮甜。

服務:

總體:

2017-07-30 811 浏览
朋友生日,想試試呢間新的任食火鍋原本睇食評都有d擔心,但可能無期待下反而有d驚喜我們7大1細,叫左兩個鍋底: 雞煲同蕃茄龍蝦鍋(+$80)兩個鍋底同水餃好快就到先食雞煲,幾香幾惹味,但唔會太鹹,好快就分晒,再加湯做湯底,唔似其他店咁油,都唔錯蕃茄龍蝦鍋,龍蝦係斬碎左的,唔算太多肉水滾即落水餃,爽口彈牙,可惜一人只有一隻,encore就要俾錢,都係留肚食其他野之後再等多陣先有2碟細牛、鮑魚、海鮮盤同刺身盤到。最like海鮮盤,d蝦同聖子超新鮮。其實食到呢度而經飽左7成。之後再加左九菜餃,炸魚皮,響鈴,鱔片,魚頭,鵝腸,粟米,油麥菜同公仔麵。除左油麥菜漏單外,其他野都齊,同d侍應講漏左單,亦都好快上返俾我們。由6點坐到9點,坐得舒服,野食都幾好,請埋生日位朋友,每人$400, 大家都好滿意
朋友生日,想試試呢間新的任食火鍋
原本睇食評都有d擔心,但可能無期待下反而有d驚喜
我們7大1細,叫左兩個鍋底: 雞煲同蕃茄龍蝦鍋(+$80)
兩個鍋底同水餃好快就到
蕃茄龍蝦鍋,龍蝦係斬碎左的,唔算太多肉

2017-07-29
庆祝纪念
生日
水餃皇
  • 海鮮拼盤,水餃皇
2017-07-25 658 浏览
完全唔值得一食,話任飲任食海鮮火爐,但選擇超少,好多平常打邊爐店都有ga佢都冇,例如蝦,漏單超嚴重(當晚只有一半入座率),9點,10點都分別入左次單,1次都冇送黎,問佢就叫我再寫,到接近10點半話last order,咁我咪再寫多次,佢真係有黎,但係2張紙點GA野一齊黎,重要話食唔哂要收錢,我即刻話你漏單叫我寫,唔係我玩野,佢先收聲,接近11點就開始趕人走,員工比說話客人聽,話阻住佢收工,網頁寫住收12點,你都唔係11點就趕人走掛?埋單連加1每位330,食物服務都唔值所收,唔建議大家食。
2017-07-23
2017-07-25 901 浏览
在書展幫才子買了几本書,今天在觀塘交收,順道晚餐。才子就建議火鍋,於是來到這家火鍋店了。曾在這飲食集團的太子釣魚X分店,嚐過高質火鍋。這家也許不錯吧!晚市剛開始,客人不多,我倆可在卡位安座。這卡位本應是四人座呢!現在二人就座,感覺十分舒適。要點鍋底了。大家都想享用多款口味,選了鴛鴦鍋:皮蛋莞茜 及 沙嗲。然後才慢慢選擇任食款式。職員也提示,外面有熟食可任添,飲品任飲。 枱面的一大一小的豉油碟,色澤各有深淺。大碟豉油的味道較淡,小碟豉油的味道較鹹。幸好自己聽覺靈敏!聽到主管教導下屬的對話,才知道是濃味中式豉油及淡味的魚生豉油。但是職員没有主動告知我倆呢!  任食火鍋的固定款式先上來。蠔皇扣鮑魚 鮑魚真係細左少少,但肉質不算太硬,味道還算不錯。而冬菇很厚身,絶對比得上新年送禮的冬菇呢!至尊水餃皇 好大隻的水餃,內裡都是原隻蝦蝦蝦蝦。所以就叫做至尊囉!刺身拼盤環球海鮮盤 鱔片 很難得有鱔片,而且也是任點呢!鱔片有微微的酸味,夠新鮮。再在任點系列來第二輪了!蟶子 大大隻,拌蒜蓉蔥花豉油,味道一流。青口,蝦都交給才子了!極級牛頸脊 二至三人,可享細份。即是二人分享細碟,就是1/2碟牛肉啦!計落二
在書展幫才子買了几本書,今天在觀塘交收,順道晚餐。
現在二人就座,感覺十分舒適。要點鍋底了。
大家都想享用多款口味,選了鴛鴦鍋:皮蛋莞茜 及 沙嗲。
然後才慢慢選擇任食款式。
職員也提示,外面有熟食可任添,飲品任飲。
枱面的一大一小的豉油碟,色澤各有深淺。
大碟豉油的味道較淡,小碟豉油的味道較鹹。
但是職員没有主動告知我倆呢!

任食火鍋的固定款式先上來。
蠔皇扣鮑魚
鮑魚真係細左少少,但肉質不算太硬,味道還算不錯。
而冬菇很厚身,絶對比得上新年送禮的冬菇呢!
至尊水餃皇
好大隻的水餃,內裡都是原隻蝦蝦蝦蝦。
所以就叫做至尊囉!
鱔片
很難得有鱔片,而且也是任點呢!
鱔片有微微的酸味,夠新鮮。再在任點系列來第二輪了!
蟶子
大大隻,拌蒜蓉蔥花豉油,味道一流。青口,蝦都交給才子了!
極級牛頸脊
二至三人,可享細份。
即是二人分享細碟,就是1/2碟牛肉啦!計落二人最著數。
紅白相間的牛肉,保証有肉味,也有油脂味。
每片牛肉都是中間相連,以蝴蝶形攤開,這就是刀功了!
還要排得靚靚上碟。
不要浪費極品靚牛,先調校至細火,慢慢把牛肉浸熟。
細火浸熟的牛肉,可保持肉質嫩滑。
然後是任點系列的款式。
原來真係要追要催,食物才會出現嫁。
脆鯇片
如鯇魚夠新鮮,煮熟後,魚肉會變得十分彎曲,魚皮會強烈收縮,甚至魚鱗位也會撓起來。
黑豚肉
要以細火浸熟,豬肉才會保持嫩滑。不過這黑豚肉,豬肉味很濃郁。
豬膶
還是要保持細火,把豬膶浸熟。果然没有令人失望,成功浸出脆口豬膶。

炸枝竹
拌蒜蓉蔥花豉油,好味。不過炸枝竹豆味很濃。
白蘿蔔
火鍋,主角就是白蘿蔔了!
吸收了各食材的精華,終於變為軟棉棉的白蘿蔔,好味又健康。
不枉早早把白蘿蔔放入鍋裡。
每位298元,全晚不限時任飲任食。
我倆食量一般,在此火鍋,志在吹水。
坐足整晚6至10,按4小時來計算,價格總算合理。埋單盛惠650元,即係每位三百多元。
不過,這晚餐是才子請食生日飯,呵呵呵!
2017-07-22
庆祝纪念
生日
2017-07-21 871 浏览
朋友介紹試下冇限時任食,一行7大1細,3歳以下免費,正!計環境,以任食場計環境真的不錯,唔迫坐得舒服。5款精選食材,以牛頸脊最掂👍海鮮食得出真係新鮮貨鲍魚ok啦,朋友話好味,但我一向麻麻地鮑魚水餃確係大隻嘅,都多蝦係入面,食多兩隻都飽刺身都唔錯鍋㡳我地揀雞煲,食完雞煲加湯打邊爐但其實都已經飽飽地,因餐前食左D白雲鳯爪,沙薑豬手好彩冇限時,唔係就蠢左。最尾慢慢打最後坐左四個鐘。整體呢間值得推介,但需要加多D人手,睇得出人手唔係太夠!
。5款精選食材,以牛頸脊最掂👍
牛頸脊
海鮮食得出真係新鮮貨
海鮮盤
鲍魚ok啦,朋友話好味,但我一向麻麻地鮑魚
扣鮑魚
水餃確係大隻嘅,都多蝦係入面,食多兩隻都飽
刺身都唔錯
刺身拼盤
鍋㡳我地揀雞煲,食完雞煲加湯打邊爐
雞煲
但其實都已經飽飽地,因餐前食左D白雲鳯爪,沙薑豬手
自助小食
2017-07-19
牛頸脊
扣鮑魚
雞煲
自助小食
2017-07-20 586 浏览
鮑魚細隻 味道一般蝦都正常 聖子同蜆勁多沙 帶子無味一粒大粒既水餃 無特別腥 唔新鮮 質素差以為有咩特別 食落仲差過普通肥牛任食配菜:魚皮餃:有骨丸同滑:一般貨色豬頸肉:應該係成餐最高質既配菜響鈴:淋既其他野都係任食火鍋既水準環境都算坐得舒服服務態度就麻麻,員工無咩禮貌,講野串串咀咀最離譜係我地食剩左半碟丸,佢拎走左換個碟上比隔離台食完返屋企即屙整體黎講收268加一完全唔值你收168都唔會再黎市面好多200蚊上下幾款海鮮火鍋都高質幾倍

鮑魚細隻 味道一般

豬頸肉:應該係成餐最高質既配菜
響鈴:淋既
其他野都係任食火鍋既水準

環境都算坐得舒服

服務態度就麻麻,員工無咩禮貌,講野串串咀咀

最離譜係我地食剩左半碟丸,佢拎走左換個碟上比隔離台

食完返屋企即屙

整體黎講收268加一完全唔值
你收168都唔會再黎
市面好多200蚊上下幾款海鮮火鍋都高質幾倍

2017-07-18 588 浏览
呢間所謂任食火鍋,論質素,除送既一碟牛脊可見下人外,冬菇鮑魚,五蚊size,海鮮拼盤都係一般貨色,其他任點既野,都係好普通野,但以二百幾近三百蚊,連牛都無任食,就真係貴。以呢個價錢其他地方都好過佢好多。 食物普通都算,最離譜就係啲服務。order左野就似石沉大海,寫七樣野,衹黎兩三樣,其他全漏單,叫伙記跟單,有D得個應你,跟住繼續呆等,最頂隱有個阿姐話唔催得架,D廚房會鬧人,又話唔衹服待我一枱,下,我叫丸,腸仔同菜,呢D係放落碟唔使煮,加上我已忍左成15分鍾以上先催單,真係食左唔少嘅放題,任食火鍋,韓燒,都未遇過呢D情況,不衹係我,隔離幾台都一樣,亦未試過鄰枱有多左野share同我地食我抱住試下去食點知中伏,我見都全場爆,我就唔知佢地係咪都係試下心態去食,如果唔係,我真佩服😂,總之,以近300蚊價錢換嚟88蚊cheap 酒樓火鍋質素(服務可能還比上去)我必會推介呢間比我嘅 仇人 去食!
。以呢個價錢其他地方都好過佢好多。
2017-07-17