2010-06-14
大家不約而同到了北角大家對這間店都好奇了大家於是都坐下來吃飯了今晚特別, 我們點了 加拿大蟹: 好多雪白雪白的蟹肉, 味道鮮甜, 蟹膏甘香! 雖然佢唔及麵包蟹咁多膏, 但對我來說已經好足夠了! 同時又會有白酒醋奉上for點蟹, 是香的但太濃同甜, 會好搶蟹味, 建議搵隻淡少少會好啲! 蒜蓉包: 未送出黎已經好香啦! 囉黎送蟹膏簡宜係一流 翡翠螺: 見到好多食評都極力推介, 小女子也是翡翠螺既fans, 當然抱好大其望啦! 食滿 $300蚊又用hsbc埋單就會送4隻! 見到隻螺好大隻又綠, 真係好開心架, 但一食落就好失望, 肉是結實不梅, 是新鮮但係唔甜又無味~感覺係煲湯完既渣! 唔知係咪呢log既問題呢?? 但係我就無以上食評既味道焗蠔: 好好味! 因為佢地打既薯蓉好滑好cream, 又有少少火腿同煙肉味, 面頭焗到金黃色, 好吸引! 蠔是鮮蠔~有少少咁味同埋海水味, 裏面又是結實既蠔肉! 掂~豉汁蒸班頭腩: 豉汁味好香但唔太咸! 好有魚味, 但係厭佢斬得太細件, 食起黎唔夠爽! 服務係ok的~我地拆蟹時都不停為我地清碟, 我地問得多又唔厭我地煩, 有時間又會同我地傾兩句! 環境
大家對這間店都好奇了
大家於是都坐下來吃飯了
今晚特別, 我們點了
蒜蓉包: 未送出黎已經好香啦! 囉黎送蟹膏簡宜係一流
環境就細少少啦~太概只可以容納 10至15人, 門口都有兩張枱! 天氣熱都係坐裏面好啲啲! 洗手間係好乾淨的! Good
價錢唔係話好扺食, 但都覺得合理的! 無搵笨感覺
不時都有人黎買外賣, 加拿大蟹供應有限, 要早少少買就真! 我地買既時候仲有好多但係未拆完就已經賣哂, 結果佢地要食麵包蟹!
總括來說是滿意的~ 但如果我係附近住我都會選擇買外賣係屋企食