2019-03-03
服務差:1. 追單追幾次。兩點落單,大部分食物都快到(呢點讚既),唯獨一杯凍檸茶遲遲未到,兩點半開始前後追左三次,有一位侍應竟然回覆:“係咪落左架啦?你等下啊,宜家好多單啊!”,當時遲過我地到既隔離檯杯凍檸茶到左。最後(追第四次)向一位疑似最高負責人講漏單情況,一分鐘就即刻有,當時兩點搭十一。2. 好難得全店職員都冇笑容,而且惜字如金,亦只有顧客單向對職員講野(唯一雙向就係上面話翻我轉頭既侍應)。追單唔覆“好,我睇睇啊”“唔好意思”之外,埋單問收唔收卡,只講三個字“收現金”,唔作解釋。不衛生:有位侍應一次過攞四杯滿載既熱飲經過細佬身後既走廊,不斷滴濕滴污穢地下,好彩冇掛衫係椅背。之後一直冇人拖過地。離開餐廳既時候,冇行過滴污穢個條走廊,不過鞋底都痴笠笠。味精重:冬瓜湯好重味精,根本就係胡椒湯,程度不亞於其他微辣菜式。想清淡啲都唔得。抵食:午餐$55,碟頭飯,飯夠多,set跟小食、湯同埋港式熱飲。