2022-04-24 393 浏览
餐廳無人服務真係第一次見😂 我哋入去好乖自動自覺嘟安心出行,之後就揾位坐🤔 如果唔係成嗰park yoho得佢一間食肆,一定唔會嚟食😅 入到去睇完餐牌叫嘢,啲服務態度仲差😅 係咪真係因為獨市生意😅到講嘢食😅 四川重慶口水雞飯餐 $68 (配老火湯) - 口水雞值嘅,嗰麻辣汁係正嘅😋板燒牛扒配沙律 $48 - 一食就知”拿”過,但睇佢嗰價錢嚟講就係大件夾抵食😗仿鮑魚絲火腿通粉配煎雙蛋牛油多士 $42 - 呢個正常嘢,但太貴了迷你咖哩牛肉飯 $48 - 估唔到迷你,係BB餐咁😂 千期唔好嗌仲有仲有!啲飯真係好難食,似係溝咗米😡如果係住戶,上返club house食吧😂

到講嘢食😅

仲有仲有!啲飯真係好難食,似係溝咗米😡

如果係住戶,上返club house食吧😂

2022-03-29 145 浏览
突然喺附近返工要喺Park YOHO 叫外賣食,點知就中伏!未試過食咁垃圾嘅嘢!3大罪狀!1) 份量少之餘,牛扒飯真係得牛扒!一條菜都無!2) 飯唔熟全部硬的!本身我食嘢無要求,但都怕食到胃痛食到一半無食。3) 飯入面有一大條鋼絲!好彩無食到
1) 份量少之餘,牛扒飯真係得牛扒!一條菜都無!
3) 飯入面有一大條鋼絲!好彩無食到
黑椒牛扒飯
2022-03-29
外卖自取
2022-03-09 162 浏览
疫情嚴重,係嘅...但並非=食物服務下降吖嘛?! 偶然知道Park Circle有金記,稔住私人屋苑+交通不算便利,膽粗粗早少少去堂食個午餐。 可能11:30太早客人真係好少,計埋我得2枱跟住都陸續有人入點左2個午餐客家蝦醬蒸腩片飯 + 熱奶茶好鹹呀,又唔係好熱。已講出重點了粟米汁焗魚柳意粉一個字“熱”, 即焗✔️ 味道適中,ok最最最劣係個男仔服務員不是放下食物,係掟低食物。相對女服務員好好多。不過再比起同區另店就差好遠了,唔怪之得,疫情間果間金記仍客人不絕啦後記: Park Circle呢間冇掃碼落單,餐牌又唔同另一間(特別係午餐牌),點解嘅
疫情嚴重,係嘅...但並非=食物服務下降吖嘛?!

跟住都陸續有人入

點左2個午餐
客家蝦醬蒸腩片飯
+ 熱奶茶
好鹹呀,又唔係好熱。已講出重點了

客家花醬蒸腩片飯

粟米汁焗魚柳意粉

一個字“熱”, 即焗✔️ 味道適中,ok
粟米焗魚柳意粉

最最最劣係個男仔服務員

不是放下食物,係掟低食物。
相對女服務員好好多。

2022-03-09
午餐
2022-02-24 105 浏览
之前食過一次,今次都非常之懷念佢哋嘅早餐,所以就走咗入去食嘢啦!叫咗一個仿鮑魚是火腿通粉配多士煎雙蛋!好豐富嘅早餐啊真係,我好鍾意食呢一度嘅牛油多士,牛油多士外皮已經係好香脆!而且呢一度嘅通粉都好好食,湯底青得來仲有好香濃嘅雞湯味道!配合埋火腿同埋鮑魚絲一齊食真係好夾

2021-12-03 196 浏览
今日入去Park YOHO搵朋友,晚上喺附近搵食,竟然金記茶餐廳開到嚟呢度,地方又大又新,當然要入去試吓!主打懷舊港式食品,食物價錢便宜!芝士焗豬扒飯,芝士味香濃,厚切豬扒啖啖肉!經典港式鐵板牛扒配黑椒汁,厚切牛扒,在鐵板上慢慢煎熟,再淋上香濃嘅黑椒汁,夠晒經典!鐵板什扒,有脆炸魚柳、雞翼、豬扒等等,啱晒食肉獸!特別抵讚係薯菜,熱辣辣嘅即炸薯條,係另外上,唔會放埋喺鐵板度整到林晒👍懷舊紅豆冰,夏日炎炎消暑一流!喺入面選擇雖然唔多,但係餐廳都冇交行貨!

主打懷舊港式食品,食物價錢便宜!

芝士焗豬扒飯,芝士味香濃,厚切豬扒啖啖肉!

鐵板什扒,有脆炸魚柳、雞翼、豬扒等等,啱晒食肉獸!

懷舊紅豆冰,夏日炎炎消暑一流!

喺入面選擇雖然唔多,但係餐廳都冇交行貨!
2021-11-10 111 浏览
又到訪元朗,今日隨意試了一間冰室。首先,餐廳環境舒服,間距充足,不會有很大的壓迫感。但食物方面就真的有待改善。叫了一個套餐,沙嗲金菇肥牛粉絲煲配白飯連老火湯。先上了一碗老火湯,很是失望,很稀,可能接近收工時間,份量不足,好似溝咗水咁🤦🏻‍♀️濫竽充數。 而沙嗲金菇肥牛粉絲煲是好食的,溫度夠熱,味道足,啱晒送飯,食完暖粒粒,可一試。另外,亦叫了養生之選,豬手肉骨茶配白飯加桂圓紅棗桃膠茶。真的真的非常失望,肉骨茶 茶味不足,又不夠香,用料不足,寥寥可數,又不入味,而且又不夠熱,真的不會再試。桂圓紅棗桃膠茶是好飲的,甜絲絲的,正。還加了白灼菜心增加蔬菜的吸收,菜心冧甜,是可以的,但不知是否因為天氣開始凍,上菜時 菜已經不熱了。

又到訪元朗,今日隨意試了一間冰室。
首先,餐廳環境舒服,間距充足,不會有很大的壓迫感。
但食物方面就真的有待改善。

2021-10-08 81 浏览
到錦田探望朋友,順道在樓下吃晚餐。朋友推薦這家冰室,尤其是鐵板😋🐔客家砂薑雞套餐 $68套餐包括飯🍚、餐湯🥣和飲品☕️。鹹香開胃的沙薑醬搭配芝麻,令雞塊味道更香,肉質入口嫩滑,雞皮香滑,雞軟骨部分口感爽脆。🥣老火湯 $0節瓜🥒胡蘿蔔🥕湯🐂鐵板西冷牛扒 $102上桌熱騰騰🔥我選了蒜蓉汁🧄和薯菜🍟牛扒🥩肉質厚實有嚼勁,肉味香濃,脂肪適中。配菜有洋蔥🧅、西蘭花🥦、玉米🌽和車厘茄🍅很喜歡他們的薯菜,配上鹽🧂、胡椒和番茄醬🍅食用,外脆內軟。🥩鐵板海陸空(🐷豬扒、🐟吉列魚柳、🐔雞全翼) $92這份好豐富,份量很大!搭配了黑椒汁和薯菜🍟豬排🥩軟嫩,肉汁多。吉列魚柳🐟炸皮十分薄脆,魚肉香滑熱騰騰!雞全翼🐔外皮酥脆,個頭大。🥛紅豆冰 +$10來茶餐廳一定要喝!喜歡奶香和紅豆的香甜味。🍋熱檸水、🍫熱朱古力 $0套餐免費的飲品,喜歡他們的熱巧克力,味道挺濃郁吃飽飽,心滿意足回家嚕,有下次!

🐔客家砂薑雞套餐 $68

🥣老火湯 $0
節瓜🥒胡蘿蔔🥕湯

🐂鐵板西冷牛扒 $102

🥩鐵板海陸空(🐷豬扒、🐟吉列魚柳、🐔雞全翼) $92

🥛紅豆冰 +$10
來茶餐廳一定要喝!喜歡奶香和紅豆的香甜味。

🍋熱檸水、🍫熱朱古力 $0
套餐免費的飲品,喜歡他們的熱巧克力,味道挺濃郁

吃飽飽,心滿意足回家嚕,有下次!
2021-10-01 76 浏览
呢日去park Yoho 揾人,揾完之後就同娘親去食晚飯,諗住上次係屯門果間金記唔錯,見park Yoho又冇咩選擇,就揀食金記。.我哋下晝6點入去,唔洗等有好多位Staff好熱情叫我哋隨便揾位坐。我哋入去之後就陸陸續續有好多人入嚟,睇得出係park yoho既社區飯堂😂😂好似個個都識咁。.環境方面,位置好闊落,感覺上都算乾淨,.嘢食方面,呢間同其他分店唔同,呢間係冇小菜食既,晚餐有晚餐既menu,我哋嗌左個口水雞同牛扒,牛扒真心唔錯,冇諗過100蚊既牛扒都有咁既質素,仲有得嗌5成熟👍🏻然後印象最深刻就係佢哋既老火湯,強力推介一定要嗌湯,有啲要加錢但真心好好飲😍好足料又唔會太鹹!仲有得加錢嗌個菜👍🏻👍🏻.呢間都算唔錯,如果有去park yoho,都不妨去食個下午茶☕️
呢日去park Yoho 揾人,
揾完之後就同娘親去食晚飯,
諗住上次係屯門果間金記唔錯,
見park Yoho又冇咩選擇,
就揀食金記。
我哋下晝6點入去,
唔洗等有好多位
Staff好熱情叫我哋隨便揾位坐。
我哋入去之後就陸陸續續有好多人入嚟,
睇得出係park yoho既社區飯堂😂😂
好似個個都識咁。
環境方面,
位置好闊落,
感覺上都算乾淨,
嘢食方面,
呢間同其他分店唔同,
呢間係冇小菜食既,
晚餐有晚餐既menu,
我哋嗌左個口水雞同牛扒,
牛扒真心唔錯,
冇諗過100蚊既牛扒都有咁既質素,
仲有得嗌5成熟👍🏻
然後印象最深刻就係佢哋既老火湯,
強力推介一定要嗌湯,
有啲要加錢但真心好好飲😍
好足料又唔會太鹹!
仲有得加錢嗌個菜👍🏻👍🏻
呢間都算唔錯,
如果有去park yoho,
都不妨去食個下午茶☕️
2021-09-28
2021-08-31 67 浏览
很久沒見到元朗廣場有新食店,見到有幾間新店,一於試試,今次到了金記茶餐廳。餐廳主打港式食品,説得出的都有,而且價錢便宜!鐵板西冷牛扒,十吋長的厚切牛扒,係幾百度的鐵板上,再淋上香濃嘅黑椒汁,睇見已經開心又開胃🤣茶餐廳點會少得紅豆冰,起沙紅豆配上黑白淡奶,消暑一流!晚市二人餐亦非常實惠,$158已經有兩個小菜,湯和飲品。新鮮菠蘿咕嚕肉,即叫即煮,鑊氣十足!XO醬蝦球炒西蘭花亦份量十足。在商場裏人均消費不到100元,地方乾淨,能吃到有獲氣的經典巧手小菜,不錯。

餐廳主打港式食品,説得出的都有,而且價錢便宜!

茶餐廳點會少得紅豆冰,起沙紅豆配上黑白淡奶,消暑一流!

晚市二人餐亦非常實惠,$158已經有兩個小菜,湯和飲品。

新鮮菠蘿咕嚕肉,即叫即煮,鑊氣十足!

XO醬蝦球炒西蘭花亦份量十足。

2021-07-26 74 浏览
💖今天去朋友家附近玩,晚餐順便到他家樓下的餐廳。這間冰室裝修乾淨摩登,環境舒適。1⃣️鐵板西冷牛扒(配薯菜、燒汁)🥩 $102💖看到很多人都有叫鐵板餐,滋滋的聲音十分吸引,所以也來嘗試。我要了薯菜,再配燒汁。西冷牛扒五成熟,淡粉紅的牛肉嫩滑,配上熱騰騰的燒汁、西蘭花和玉米🌽,十分豐富。薯菜份量挺多,我和家人要一起分享才能吃完😂牛扒餐另外免費包括一杯熱飲。2⃣️四川重慶口水雞套餐🐔 $68💖套餐包括湯🥣、飯🍚和熱飲☕️。老火湯內有冬瓜、蘿蔔和豬肉🐷,喝起來沒有味精味😋我平日最喜歡吃重慶口水雞,這裏的口水雞雞肉嫩滑,配上麻油、豆瓣醬、辣椒粉等,味道香辣惹味,配上白飯吃一流。3⃣️咖喱牛腩飯🐂 $65💖咖喱牛腩煮得軟淋入味,薯仔🥔粉嫩。咖哩位🍛香濃但不會太辣,搭配白飯很快吃完😋4⃣️雪糕紅豆冰🍦+$15💖咖喱牛腩飯跟餐配特飲半價,我要了一杯雪糕紅豆冰。雲呢拿雪糕味道香甜,紅豆給得足料。5⃣️黑牛(朱古力雪糕可樂)🥤+$10💖口水雞套餐特飲加$10,要了一杯黑牛。可自行添加屈臣氏可樂,看起來除了有滿滿的碳酸泡泡,還有香甜的朱古力🍫碎。💖晚餐選擇挺多,食物質素不錯,上菜速度快。吃完到網上看了看,發現原來有很多分店,下

1⃣️鐵板西冷牛扒(配薯菜、燒汁)🥩 $102

2⃣️四川重慶口水雞套餐🐔 $68

3⃣️咖喱牛腩飯🐂 $65

4⃣️雪糕紅豆冰🍦+$15

5⃣️黑牛(朱古力雪糕可樂)🥤+$10

💖晚餐選擇挺多,食物質素不錯,上菜速度快。吃完到網上看了看,發現原來有很多分店,下次可以去其他分店吃飯。
2021-06-23 101 浏览
去朋友家打機, 是元朗較入既屋苑, 去到樓下都冇咩野食, 好在仲有間茶餐廳開左。裝修都幾好, 感覺坐係到食都好正, 夠大夠闊落。 不過人地都快關門, 就急急腳叫外賣走人。佢地包野都唔錯, 野飲仲有內隔, 少左倒野既機會。叫左老火湯, 個日是西洋菜湯, 都好足料, 好多西洋菜同豬骨。唔會好味精好咸, 味又夠, 都唔錯沙薑雞飯, 幾香, 沙薑味重, 雞肉既肉都好嫩, 唔會粗。朋友叫左咖哩牛腩, 呢個抵讚, 咖哩好茶餐廳式, 夠香濃惹味, 而且料都OK多。送飯一流, 忍唔住送多啖飯。兩杯野飲都OK, 特別是紅豆冰, 味道足唔會好水, 紅豆又多。好飲。整體呢間唔錯, 套餐有湯飲, 個湯都OK, 要是可以坐又舒服, 下次去朋友家可以再去。

佢地包野都唔錯, 野飲仲有內隔, 少左倒野既機會。

沙薑雞飯, 幾香, 沙薑味重, 雞肉既肉都好嫩, 唔會粗。

2021-06-23 446 浏览
下午茶話說昨日去了峻巒的表姐家,和媽媽、小晴探完剛出生的b b和表姐,就去了附近的Park Circle食金記冰室。沒有加一服務費,食完埋單大概234元,平均每人78元。食物質素ok ,環境空氣通爽乾淨,價錢亦都不貴,看來下次再來探表姐和b b,都可以再來這餐廳食飯。吉列魚柳配沙律$42吉列魚柳一大條,切開一半 ,厚度份量十足。外皮炸得脆口熱騰騰,十分香口。配以沙律醬,味道再添色彩。旁邊有沙律,份量亦都不少,沙律醬亦好多,酸酸甜甜的沙律,好開胃。金記生炸雞髀配沙律$48雞髀炸到外皮又薄又脆,雞肉不老不乾。肉質都不硬 ,連雞皮食都不覺得肥膩,可能因為雞皮已經炸到十分之薄,所以食下去,只是感覺到又脆又香。沙律和吉列魚柳的配送沙律是一樣的。地道霸王雞飯餐$68,有跟送老火湯,霸王雞的雞肉好嫩滑,不硬不老,又有蔥條點綴,一起食,增添口感和味道。豉油有一點點甜,鹹甜的豉油用來拌飯,都幾開胃。仿鮑魚絲火腿通粉$42,跟餐跟煎雙蛋牛油多士,牛油多士牛油味都好重,外皮硬脆。仿鮑魚絲火腿通粉清清地,湯底不太濃,不太鹹,小朋友都食到。紅豆冰,跟下午茶餐叫就半價優惠,$14。跟飯餐叫就加$10。紅豆份量都幾
下午茶

吉列魚柳配沙律$42

金記生炸雞髀配沙律$48

紅豆冰,跟下午茶餐叫就半價優惠,$14。跟飯餐叫就加$10。紅豆份量都幾多,整杯飲品甜度適中,夏天飲,好解渴 。

2021-06-21
2021-06-23 70 浏览
朋友住附近,無意中黎試左呢間金記冰室,一入門口寬敞,有好多卡位,感覺舒服。餐牌都新淨企理,飯都好多款式,本來諗住試下西多,點知原來只係晏晝先有得供應😂之後我地就叫左個set dinner鐵板牛扒,set仲有湯同半貨加特飲,咁緊係要特飲啦,我地仲叫左兩杯黑牛,出面好少有得飲,我地前後仲一人兩杯😂😂牛扒大大塊,仲可以自己倒汁,重點係薯條係即炸,仲有鹽粉,好好味😋食完想再食,但想再單嗌薯條就無了。之後再叫個沙薑雞飯,沙薑雞唔錯,份量ok,個汁夠味上面又勁多芝麻,我好鍾意食芝麻🤣食完都好似未夠喉,見到有雞髀飯,但唔想食飯,於是叫人地幫我地雞髀蛋飯走飯丫唔該😂😂最後滿足埋想食雞髀既慾望☺️20:45就要清場,我地岩岩好食飽,點知一出門口落大雨,好彩出面好多的士,搭到西鐵都唔貴,好方便丫😊

食完想再食,但想再單嗌薯條就無了。

2021-06-01 79 浏览
今日,去咗探朋友,佢地帶左我去屋企樓下間金記食飯。一入到去,個環境好舒適,裝修雅致,唔似一般茶餐廳嘅擠逼,好有私隱度。 首先,我地叫左個什果沙律,冰涼嘅水果、沙律醬,好開胃! 然後上枱嘅係我朋友推介必食的蒜茸牛扒,切開塊牛扒,有厚度。肉質有咬口、牛肉味香濃!用鐵板上可以保持牛扒嘅溫度,慢慢品嘗都得!估唔到薯條會另上,避免比d汁整到淋曬,好貼心!薯條係我至愛嘅粗薯條,炸得香脆,上面灑上少許鹽! 沙薑的辛香味十分獨特,上面灑上一層芝麻,雞肉嫩滑,啖啖肉,配上白飯,十分好味!仲有送一個餐湯,紅蘿蔔豬骨湯,料都唔少! 咖哩牛腩同白飯簡直係絕配,令我哋食指大動,濃郁的咖哩香味帶一絲絲椰汁香味,撈飯一流,辣度適中,我唔多食得辣嘅覺得恰到好處,牛腩夠爽! 飲品方面,我叫左杯白雪公主,又軟又滑嘅雪糕加上去,慢慢溶化,令汽水味道都變得不一樣!

首先,我地叫左個什果沙律,冰涼嘅水果、沙律醬,好開胃!

• 鐵板西冷牛扒
2021-05-25 74 浏览
今日去咗元朗既峻巒探朋友仔,原來屋苑都有個小型商場,有間金記冰室,我地就決定醫咗肚仔再探朋友仔啦🤭雖然係高尚住宅區,但餐廳價錢非常平民化,仲要環境清幽,坐得好舒服😌餐湯一碗加$10,但真係好好飲,足料又無味精喎👍🏻唔錯唔錯呀標準餐廳凍奶茶/凍檸茶👍🏻茶底夠濃巨大咖哩雞肶飯😝咖哩汁有薯仔架,咖哩汁夠香濃野味🌶️👍🏻又大又脆既炸雞肶,食完雞肶都飽飽啦😅😅燒汁豬扒煎蛋飯,塊豬扒好得,又淋又juice 🥳燒汁夠香口送飯餐廳環境唔錯,啱哂我同朋友吹水👍🏻👍🏻

餐湯一碗加$10,但真係好好飲,足料又無味精喎👍🏻

唔錯唔錯呀

標準餐廳凍奶茶/凍檸茶👍🏻茶底夠濃

巨大咖哩雞肶飯😝

咖哩汁有薯仔架,咖哩汁夠香濃野味🌶️👍🏻

又大又脆既炸雞肶,食完雞肶都飽飽啦😅😅

餐廳環境唔錯,啱哂我同朋友吹水👍🏻👍🏻