2022-07-21 83 浏览
小店在土瓜灣站地鐵出口,容易到達室內環境舒服乾淨,洗手間仲要係日本智能廁所,及有電視播放MV食物製作一絲不苟,食材新鮮,特別推介龍蝦湯底及雞白湯😋😋😋小食日式煎餃子皮薄不油膩
小店在土瓜灣站地鐵出口,容易到達
食物製作一絲不苟,
食材新鮮,特別推介龍蝦湯底及雞白湯
😋😋😋
小食日式煎餃子皮薄不油膩
2022-07-20 73 浏览
🍛🍺第一次食佢嘅吉列🐽扒飯去拉麵店食飯通常係有d冒險不過呢日真係好想食飯🤤想不到,有驚喜😋yeah炸豬扒勁crunchy, 🐽又唔會鞋烚烚!食到最後一舊都無淋batbat👍🏻👍🏻👍🏻真心好食!!!我平時好小食吉列食物,今次first try, very good架呢👍🏻😋咖喱汁又好香咖喱味,又有少少辣添🤤小店真係要好好支持下,經常encore的店👍🏻😋💵:$128(另外叫了啤酒)
🍛🍺
第一次食佢嘅吉列🐽扒飯
去拉麵店食飯通常係有d冒險
不過呢日真係好想食飯🤤
想不到,有驚喜😋yeah
💵:$128(另外叫了啤酒)
2022-07-16 70 浏览
最近望返以前去日本旅行嘅相,發現每次去親食得最多嘅一定係拉麵!望住啲拉麵相真係好難忍口,即刻搵間拉麵店食返碗先😌.📍金鶴拉麵.🍜北海道極濃蟹湯拉麵 ($138) - 店員大推呢個新出嘅蟹湯拉麵,於是就叫左黎試試佢!嘩~好多蟹肉啊~~連啖湯都好有蟹味好鮮甜🥰叉燒似係慢煮咁唔會好肥膩喎,一啖麵一啖湯真係好滿足啊❤️🍜鯛魚雞白湯拉麵 ($138) - 以雞白湯拉麵做到出哂名嘅呢間拉麵鋪頭,今次呢碗加入鯛魚,燒過嘅魚肉都好香好好食~🐟蒲燒活鰻魚串 ($68) - 灑上山椒粉,入口果個油香好正~鰻魚好肥美好好味🤤
📍金鶴拉麵

2022-07-03 125 浏览
上一次同男朋友食過金鶴拉麵,食過白雞湯拉麵覺得好正,今日再黎食,介紹比朋友我朋友好鐘意食拉麵,又係附近住!就約係土瓜灣既分店食啦室內好闊落,店員仲有拎箱仔比我地放袋,好好服務今次我地都嗌左餃子做小食,一樣煎得金黃色,見到都比佢吸引,忍唔住食啦今次我試下新推出既龍蝦湯拉麵,有豚肉,紫菜,溏心蛋,木耳,大蔥,荀等作配料,好豐富。而湯底係好濃郁既龍蝦湯呀!就咁飲直頭好似飲緊龍蝦湯咁!而拉麵麵質硬度,粗幼度亦係適中,岩晒我口味朋友嗌既就係雞白湯沾麵,配料真係好多,除左豚肉仲有雞胸 沾麵用既麵條有d唔同,較粗身,令到麵條可以較掛湯呢兩款拉麵同沾麵都係$138一個,以呢個水準既拉麵黎講,我地都覺得價錢相宜,店員服務又好好,下次再帶其他人黎試不過呢到除左有堂食次外,仲有外賣自取,朋友住附近仲話下次要買外賣返屋企慢慢嘆

我朋友好鐘意食拉麵,又係附近住!就約係土瓜灣既分店食啦

室內好闊落,店員仲有拎箱仔比我地放袋,好好服務

朋友嗌既就係雞白湯沾麵,配料真係好多,除左豚肉仲有雞胸
沾麵用既麵條有d唔同,較粗身,令到麵條可以較掛湯

2022-07-02 69 浏览
土瓜灣愈開愈多不同餐廳,一直想試金鶴的雞白湯拉麵正正在地鐵站附近,馬上約朋友去試,傳統店面在吧枱位置,雞湯味道香氣撲鼻,樓上位置闊落舒適,麵可依照個人喜好來點。✅極濃龍蝦湯拉麵✨✨先喝一口湯,龍蝦湯頭濃稠,鮮味十足,配有大片叉燒,叉燒夠嫩滑,帶淡淡肉香,下次要再加龍蝦尾來一試😆極濃雞白湯拉麵🌟🌟招牌菜必試,主打傳統雞白湯味道,濃滑奶白色的湯底,湯頭香醇帶油香而不膩,一口湯一口麵,惹味香濃,炸牛蒂酥脆,溏心蛋細滑,層次分明又豐富,雞胸肉意想不到的多汁嫩滑,跟湯底絕配,與豚肉各有千秋,大滿足的日本味道。日式唐揚炸雞炸雞餃子都是拉麵店常點的小食,炸得一點不馬夫,外皮炸至金黃脆口不過厚,肉汁鎖住雞塊,肉質軟嫩,加上檸檬汁更帶有風味🍻值得推介的招牌雞白湯拉麵🍜,用心烹調的湯底和優質的食材令人回味,每個麵即叫即造,新鮮熱辣上枱,誠意心機連鎖店,希望日後有更多分店!👍🏻👍🏻👍🏻

極濃龍蝦湯拉麵✨✨

極濃雞白湯拉麵🌟🌟

日式唐揚炸雞

• 極濃雞白湯拉麵
  • 唐揚炸雞
2022-06-27 60 浏览
📍 To Kwa Wan Japanese ramen #金鶴拉麵 Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛 💛Price Range:💰 $70-$150Favourite:💖 Fried chicken curry ramen ------------------------------- Set lunch is a real deal - Cripsy fried chicken with rich curry soup ramen - Nice decor------------------------------
📍 To Kwa Wan

- Nice decor
咖哩炸雞拉麵
咖哩炸雞拉麵
2022-06-27 58 浏览
呢間鋪出名白雞湯拉麵,係openrice 即時買左2張78蚊優惠卷👏🏽。平時拉麵會用紫菜黎放旁邊,呢間佢特別之處佢個白雞湯拉麵係用炸牛旁絲,又脆又好味湯底都好湯雞味,拉麵入面有2塊厚身既雞肉相伴,雞肉唔會鞋,另外仲有木耳絲,一塊叉燒同半隻糖心蛋。另外我地仲叫左3款小食:燒魷魚筒,呢個好食,魷魚唔會硬,d魷魚鬚尾身燒到帶點脆燒雞皮同明太子雞翼,雞翼相對黎講唔太好食,入面係釀咗明太子,但食落口味道無咩明太子味服務都唔錯,會好主動加茶

服務都唔錯,會好主動加茶

2022-06-27
用餐优惠
優惠券
  • 金鶴雞白湯拉麵
2022-06-20 53 浏览
這天去吃拉麵!餐廳就在地鐵站旁邊,地點很方便!我吃的是史上極濃雞白湯拉麵。這個湯底真的很濃厚!它的質感又點像牛奶,味道不重,卻非常濃香。麵條是偏硬,帶一點彈性的。配料有炸牛蒡、雞肉、叉燒、溏心蛋、木耳及蔥花。最吸引目光的是炸牛蒡,它無比香脆,是即炸的吧!而我最喜歡的配料是雞肉,它很細嫩。雞肉沒有丁點脂肪,咬開亦沒有湯汁。它是單純的嫩滑,細嫩得叫人難忘!雞肉味道是清淡的,很適合配搭這個濃郁的湯底。朋友吃醬油拉麵,加點了溏心蛋及菠蘿波子汽水,朋友大讚她的拉麵,但我覺得還是我的雞白湯拉麵更美味!
這天去吃拉麵!
餐廳就在地鐵站旁邊,地點很方便!
2022-06-20 58 浏览
金鶴拉麵 (九龍城道) (土瓜灣)土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B舖超近地鐵站,一分鐘都唔洗就到我食個日落大雨都冇有怕 我叫咗個極濃雞白湯拉麵$138雞湯係用赤雞熬製6小時雞白湯好清甜 一啲都唔鹹飲得出係真材實料 唔係味精湯食完之後唔會好口渴要飲水牛蒡拌碟好靚仲好香脆 雞肉肉質非常嫩滑拉面好彈牙但唔算好掛湯我建議食嘅時候用匙羹一啖湯一啖拉麵咁食會好食另外我仲叫咗汁燒完隻魷魚筒同埋鰻魚兩個都非常出色大家可以去試吓
金鶴拉麵 (九龍城道) (土瓜灣)
土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B舖

超近地鐵站,一分鐘都唔洗就到
我食個日落大雨都冇有怕

另外我仲叫咗汁燒完隻魷魚筒同埋鰻魚
兩個都非常出色
大家可以去試吓
2022-06-19 49 浏览
屋企人之前食過話好食嘅拉麵店今次就試一試佢果然無令我失望·濃郁龍蝦湯底拉麵🍜$138佢分別有兩種選擇:可加配/不加配龍蝦尾🦞我哋今次就冇加配龍蝦尾啦杰身既湯頭易掛湯 配埋拉麵真係無得彈食到最後連湯都飲晒😂拉麵連埋瘦叉同流心蛋瘦叉瘦得嚟一啲都唔會韌人氣NO.1雞白湯拉麵$98超濃稠嘅雞白湯 又係一碗飲晒啲湯都唔口渴嘅湯底職員話我地知 金黃色個啲係啲植物嚟架 可以食用食落感覺好似薯條咁 好香口佢仲有雞胸同叉燒平時我唔鐘意食雞胸 今次覺得出奇地好味!!!我最欣賞真係依個 明太子雞翼$48雖然佢個大細俾預期中略細但佢入面啲明太子爆滿 少少辛辣 超惹味食完超想再encore 但已經超飽啦🤭煎餃子🥟$38皮薄有肉汁配埋餃子汁好開胃😋但我地掛住食個拉麵搞到個餃子都凍晒 如果我地嚟到即刻食 一定會更加好味綠茶軟凍(4PCS)🍵食埋甜品剛好😎一啲都唔會好甜 依個都推薦😚‼️‼️走個時仲見到好多人外賣拉麵🍜下次有機會買翻公司食都係唔錯嘅選擇🥰
屋企人之前食過話好食嘅拉麵店

又係一碗飲晒啲湯都唔口渴嘅湯底
職員話我地知 金黃色個啲係啲植物嚟架 可以食用
食落感覺好似薯條咁 好香口
佢仲有雞胸同叉燒
平時我唔鐘意食雞胸 今次覺得出奇地好味!!!

我最欣賞真係依個 明太子雞翼$48

依個都推薦😚‼️‼️

走個時仲見到好多人外賣拉麵🍜
下次有機會買翻公司食都係唔錯嘅選擇🥰
2022-06-19 41 浏览
好好味,無論雞湯底定係醬油湯底,個湯都幾好飲,而且會員迎新仲好似送罐汽水而且佢好足料,雞肉同埋火腿都唔錯值得一試只係價錢有少少貴,不過食拉麵好似都差唔多都係依一啲價格
而且佢好足料,雞肉同埋火腿都唔錯
值得一試
只係價錢有少少貴,不過食拉麵好似都差唔多都係依一啲價格
2022-06-16 44 浏览
金鶴拉麵 (九龍城道) (土瓜灣)呢間拉麵🍜好高質😍😍經開土瓜灣就同朋友去食😚😚下次如果自己食都可以外賣返屋企食😛😛極濃.雞白湯拉麵$138超濃嘅雞湯🥰🥰入面有雞肉同流心日本蛋,好惹味🤩🤩炸牛蒡好香脆,拉面彈牙,口感一流☺️☺️雞肉肉質鮮嫩,再加埋個超濃郁嘅雞湯,推介😋😋極濃龍蝦湯拉麵$138濃濃嘅龍蝦湯,賣相已十分吸引😚😚入面仲有豚肉片同流心日本蛋,湯底唔會太鹹,好入味👍👍仲有塊紫菜都好好食添😆唐楊炸雞赤雞三件$38炸雞好香脆,肉質嫩滑👍👍好味😍😍地址:土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:4/5
金鶴拉麵 (九龍城道) (土瓜灣)

極濃.雞白湯拉麵$138

極濃龍蝦湯拉麵$138

唐楊炸雞赤雞三件$38
炸雞好香脆,肉質嫩滑👍👍好味😍😍

地址:土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5

2022-06-16 36 浏览
今次相約朋友於土瓜灣吃晚飯,原來這邊開了一間拉麵店,就在土瓜灣啲出口行幾分鐘便到達。日式唐楊炸雞三件 $38雞皮炸得極香脆,肉嫩Juicy極濃雞白湯拉麵$138極龍雞白湯拉麵,超濃厚的雞湯適合追求傳統日本式味道的朋友湯底經過多小時製成,口感濃郁順滑,飲後不會口乾,值得一題,炸牛旁要即時享用,香脆好味,拉麵附上兩片雞胸一片豬肉,雞肉嫩滑非常,一試難忘。拉麵有嚼勁,而且份量很多。醬油拉麵$88湯底是鰹魚高湯,並用以日本醬油去調味, 口感細緻清新,香甜味美

日式唐楊炸雞三件 $38
雞皮炸得極香脆,肉嫩Juicy

極濃雞白湯拉麵$138
極龍雞白湯拉麵,超濃厚的雞湯適合追求傳統日本式味道的朋友

醬油拉麵$88
  • 極濃雞白湯拉麵
2022-06-15 26 浏览
仲未有得出國食碗拉麵當去咗日本🇯🇵😂呢間去咗咁多次水準都保持得好好金鶴拉麵個雞白湯拉麵真係好吸引我食咗咁多次都唔厭🤤Btw女生應該食唔晒一碗真係太大碗🙈佢仲有個濃郁版係餐廳主打No.1極濃雞白湯拉麵🍜個湯底係用赤雞熬製6個鐘而成口感超級順滑濃而不膩🫢而且飲個湯都唔會頸渴另外要特別讚下佢兩塊雞肉佢係比較健康嘅部位似係雞胸肉但完全唔「鞋」另外豚肉都好有口感我仲好鍾意拉麵上面脆脆嘅配菜影相又靚食落去又有口感
仲未有得出國

另外豚肉都好有口感

我仲好鍾意拉麵上面脆脆嘅配菜
影相又靚食落去又有口感

2022-06-15
位於土瓜灣嘅一間拉麵店,見到OpenRice有好多個like 所以今日就黎試吓啦。試咗佢嘅招牌白雞湯,試過之後發現。。。完全冇乜特別!普通拉麵一碗😅拉麵旁邊啡色嗰啲炸牛蒡,我今次係第一次食炸牛蒡,但係佢炸到超級多油,上菜時候牛蒡嘅油又係滴緊出嚟,感覺上唔係好健康,味道都冇乜特別😅唔明點解要有咁嘅配搭。啊,可以講吓佢餐廳嘅女廁,佢個廁所係超級大,可能有我屋企嘅主人房咁大,入到去係日式嘅廁所,廁所蓋會自動動打開,仲有個電視喺度播緊一隊男團唱歌(唔知係咪BTS)🤣總括嚟講,餐廳廁所好大,不過唔好食,唔會再返嚟食😅

總括嚟講,餐廳廁所好大,不過唔好食,唔會再返嚟食😅