2023-02-06 912 浏览
朋友介紹過嚟食牛肉粉, 喺九龍塘呢又一城可以食到一個咁有質素嘅牛肉粉我都覺得唔錯中, 牛肉好靚,湯底淡咗少少。 炸物拼盤都好ok。餐廳環境都好光猛,職員服務態度都勤快。
2023-02-03 1033 浏览
一個人喺又一城行完街,去錦麗嘆返個下午茶😚掃QR code點餐都好方便,今次叫左個下午茶餐,有生牛肉河粉、越式魚餅、熱清甜甘蔗汁!每樣野上枱都熱辣辣,牛肉河粉的湯底好好味😋,甘蔗汁不太甜,美中不足之處就係份量偏小。
一個人喺又一城行完街,去錦麗嘆返個下午茶😚

2023-02-03
  • 生牛肉河粉
2023-01-03 842 浏览
行完商場求其搵啲嘢食,好耐無食生牛肉河好想食🐂🦥錦麗生牛肉粉錦麗始終係連鎖集團,比一般牛肉河貴,但係質素就比較好,晚市設有一人餐,可以選埋小食我正係選咗牛肉粉,驚食唔灑🤣湯底牛肉味濃,每啖都食到牛肉香,將一碗簡單嘅河粉整得好好食🍜雖然性價比唔高,但偶然都會想食😂🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤 錦麗 (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城2樓28號舖
行完商場求其搵啲嘢食,好耐無食生牛肉河好想食🐂
🦥錦麗生牛肉粉

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
錦麗 (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城2樓28號舖
2022-08-23 1783 浏览
記得幾年前錦麗引入黎香港時,我專登襯佢新開張去APM試,試完覺得佢嘅胡志明綜合湯河好正宗,湯底好鮮甜而且冇乜味精,而牛丸係勁彈牙多汁,所以間中就去食事隔一兩年,原來佢多咗咁多間分店,而又買咗“賞你食”coupon,所以諗住去食番當日嘅味道點知湯底已經俾我感覺重咗味精,而且餐廳冇再主動俾芽菜同九層塔,呢兩樣配菜冇咗真係唔配叫做胡志明嘅pho咁我唯有主動問,點知送上枱嘅芽菜差唔多全部都爛嘅,真係好失望。。。雖然牛肉同牛丸依然唔錯,但下次唔會再黎呢間分店食了,希望其他分店可以保持到水準
胡志明綜合粉

配菜

特色小食拼盤
蔗蝦
用餐优惠
現金券
特色小食拼盤
2022-08-10 1121 浏览
又一城行街行到攰上foodcourt揾下野食抖下foodcourt隔離有連續三間餐廳未試過錦麗menu個蟹肉餅湯粉又好吸引,試下啦越色蟹. 肉餅蕃茄湯粉蕃茄味濃 仲有蟹味 就咁飲個湯都得蟹肉餅幾大塊 啖啖蟹肉仲有扎肉 豆卜索哂d湯 推薦胡志明綜合粉湯底牛骨味濃 牛肋條煮得剛剛好 一d都唔韌牛丸同生牛肉都好好味可以跟餐 包一杯風味飲品另外加錢可以配埋小食$22/1款 $40/2款 $54/3款加左庶蝦 普普通通 無兩款粉麵咁出色
又一城行街行到攰

上foodcourt揾下野食抖下

foodcourt隔離有連續三間餐廳
未試過錦麗

menu個蟹肉餅湯粉又好吸引,試下啦

越色蟹. 肉餅蕃茄湯粉

加左庶蝦 普普通通 無兩款粉麵咁出色
  • 胡志明綜合粉
  • 越色蟹. 肉餅蕃茄湯粉
2022-07-25 1003 浏览
星期日下晝3:30諗住去食個晏,小弟因為唔食澱粉質,所以嗌咗一碗粉,咁我就要求將個粉另上,可以分俾我老婆同個仔(已經每人叫一碗)。嗰度啲侍應如果唔講我以為我爭佢錢,我好聲好氣同佢講,佢話唔得㗎喎,我想你你自己夾起佢。咁我覺得真係好搞笑,如果我叫外賣咁點算?我純粹係想飲啖湯,想啲粉另上係因為唔想啲碳水入落渴入邊。再加上嗰度啲侍應唔知係咪未出糧,黑口黑面。雖然佢個湯係吾錯,但係咁樣嘅服務態度我真係接受唔到!

雖然佢個湯係吾錯,但係咁樣嘅服務態度我真係接受唔到!
2022-07-24
2022-07-16 790 浏览
今次第二次幫襯,今早叫左豬扒早餐,內容有牛角包,炒蛋同豬扒金邊粉,加一杯凍咖啡少甜。首先炒蛋同牛角包到左,炒蛋幾特別,放左香葉炒,食落去幾好,牛角包一般,最後豬扒金邊粉到左,豬扒厚切,賣相可以,跟住問樓面取青檸芽菜,早餐冇提供,大佬我黎食越南早餐,你地冇提供,有少少失望,跟,住試下豬扒,一般唔好食,比我去銅鑼灣蘭芳道X色,差好遠。最後凍咖啡少甜比左一杯凍咖啡少少少少少甜。

最後凍咖啡少甜
比左一杯凍咖啡少少少少少甜。
2022-07-16
$45 (早餐)
2022-06-17 950 浏览
🇻🇳🇻🇳高級越南菜🇻🇳🇻🇳果日好早就肚餓所以決定去食early dinner去到嘅時候仲有lunch set 同下午茶餐,不過呢啲咁大食嘅女仔,都係叫返lunch set hahaha叫咗一碗胡志明河粉同埋一杯三色冰😋😋個河粉有生牛肉,熟牛肉同埋牛丸三個配菜都有surprise到我!生牛肉好滑,熟牛肉應該係用咗牛腩位,超級淋,牛丸有勁重牛味同彈牙!食到我個人好開心🥳因為前一日食咗碗好難食嘅拌麵!今日可以補償番佢個三色冰又係好出色!甜度偏低,但係佢啲椰汁落得好重手!超級濃!
🇻🇳🇻🇳高級越南菜🇻🇳🇻🇳

果日好早就肚餓所以決定去食early dinner

叫咗一碗胡志明河粉同埋一杯三色冰😋😋
個河粉有生牛肉,熟牛肉同埋牛丸
三個配菜都有surprise到我!

佢個三色冰又係好出色!
甜度偏低,但係佢啲椰汁落得好重手!超級濃!

2022-01-23 1038 浏览
老公一直說帶我去嚐嚐越南米粉,所以晚餐去嚐嚐這家店怎麼樣,沒有等位,店內人還蠻多,環境還不錯,乾淨衛生,服務也算周到,我們點了一份小火鍋還有一份米粉,有點小失望,口味一般
2021-12-19 785 浏览
正宗越南餐廳😊錦麗好似成日見到,但食就真係第一次食,發現原來都幾好味😋火車頭飯,$82食越南嘢通常都係食火車頭飯,因為夠豐富,乜都食到,呢度都係呀,好正。最好味係魚餅,少少辣,好正。香茅豬扒都好味,仲有扎肉同雞翼,好似食緊小食拼盤咁,好豐富。火車頭河粉,$98安格斯牛小排、牛丸、牛筋、牛腩、黑柏葉,真係勁足料,成碗都係肉🤣啱晒牛魔王。佢嘅湯好味,大大條牛腩好入味,有嚼勁,而牛小排就有牛味又易入口,都好味,粉都好滑好入味。越式清保涼,$34原來清保涼都有越式,入面有紅棗、海帶同桂圓,甜甜地但係好清,有啲似飲綠豆湯嘅味,唔錯。羅望酸梅冰,$34呢杯同平時飲嘅酸梅汁差唔多,酸酸甜甜,消暑解渴又開胃。以咁嘅價錢可以係九龍塘食到咁足料嘅飯,真係好抵。
正宗越南餐廳😊

錦麗好似成日見到,但食就真係第一次食,發現原來都幾好味😋

火車頭飯,$82

火車頭河粉,$98

越式清保涼,$34

羅望酸梅冰,$34

呢杯同平時飲嘅酸梅汁差唔多,酸酸甜甜,消暑解渴又開胃。

以咁嘅價錢可以係九龍塘食到咁足料嘅飯,真係好抵。
2021-12-08 606 浏览
又一城舊麥記個位而家開左我平時都會幫襯食Pho嘅越南餐廳,諗住食越南粉嘅時候,睇到佢有火鍋推介,好岩今日呢個凍凍地嘅天氣食呢~帽子火鍋用嘅湯底同平時牛肉粉比較,少咗d香料味,但牛味依然重。餸料係肉眼、牛筋、熟牛肉、牛丸、魚丸、札肉、生菜同金邊粉,設計上係好似個環咁加上火鍋上面黎放餸料,形成頂帽咁。食嘅時候我推哂d餸落鍋到,一時唔為意湯嘅高度高過帽嘅部分,濺左d湯出黎,原來係唔可以太心急,要分次落料架~肉眼同生熟牛肉當然係最好味,話哂都係佢招牌菜喎,加埋其他餸料真係好豐富,而價錢又同食碗粉差不多,冬天絕對值得encore 呀~老公話要食飯先飽,叫左個火車頭飯,有香茅炸豬扒、蔥油雞翼、札肉、魚餅、煎蛋、香蔥。個飯可以加錢要咖哩汁,但老公話蔥同豉油都夠,食哂成碟飯,仲有勁多餸,香茅豬扒同雞翼都好香口惹味,而我就最鍾意呢度嘅魚餅。仲有特飲係好味的,羅望酸梅冰,真係有羅望子同酸梅,酸酸甜甜咁;越式清保涼,有龍眼、海帶、蓮子、薏米、加左少少蜜糖,清甜潤喉,唔錯嘅冬天晚飯~
越南帽子火鍋

火車頭飯
越式清保涼
羅望酸梅冰
2021-12-06 532 浏览
去又一城睇完戲出嚟好肚餓,見到以前麥當勞位置換上其他餐廳,見係錦麗仲有得打邊爐,就衝左入去。呢間店舖設計幾特別,除咗同其他兩間餐廳造成店中店嘅感覺之外,仲有天花大大小小唔同嘅波波燈,出嚟感覺又幾靚!我叫嘅帽子火鍋造型真係好似一頂帽咁,同平時食開嘅唔太一樣,所有食材已經好喺爐邊,方便夾落爐中,又唔阻太多地方擺放食物,用餐感覺更加闊落!火鍋配料有好多,牛丸魚蛋生菜呢啲基本不缺,仲有牛肉片、牛筋、同埋牛腩!當中一定要讚一讚炆得又淋又入味嘅牛腩,食落有咬口但唔會韌,入口鬆化又超有牛味,牛肉片都有幾多塊,而且牛味唔錯,另外都鍾意佢個超甜嘅粟米,食落爆汁又甜!朋友食火車頭飯,夠晒大堆頭,有香茅豬扒、扎肉、泰式魚餅、雞翼等等,仲有隻靚靚太陽蛋,佢就話個扎肉最正,香料十足!天氣凍凍地叫杯龍眼玫瑰花茶舒舒喉嚨,飲落有花香又清清地甜甜地,個人好鍾意!

2021-12-01
2021-12-05 315 浏览
講起食越南野,相信大家都會第一時間諗起錦麗,見咁耐冇食過,今晚於是去食下。😏〈越式帽子火鍋〉🍲🇻🇳真係第一次食越南火鍋,原來係咁有特色嘅,首先會將唔同嘅配料放喺火鍋邊,用生菜鋪墊,而配料就有扎肉🫓、牛筋、牛腩🐮、粟米🌽、蕃茄🍅、牛丸🍢、墨魚丸同生牛肉🥓等等,好有食一人火鍋嘅感覺。〈火車頭飯〉🚂🍚呢款主食係店員誠意推介,顧名思義即係有好多唔同嘅配料拼成,包括有炸豬扒🐷、泰式魚餅、扎肉、越南雞翼🍖,同埋唔少得嘅燶邊太陽蛋🍳,啱晒想試多幾款唔同種類小食嘅朋友試吓。〈羅望酸梅冰〉🧉呢杯酸酸甜甜嘅飲品就最啱我口味,就好似酸梅湯咁,食完啲油膩野就最啱飲呢杯嘢就夠晒開胃啦。〈凍越式清補涼〉🍹呢杯飲品嘅材料非常之多,有海帶、龍眼肉、紅棗、薏米等等,非常清熱解毒,好有清新紓解熱氣嘅感覺。

〈越式帽子火鍋〉🍲🇻🇳

〈火車頭飯〉🚂🍚

〈羅望酸梅冰〉🧉

〈凍越式清補涼〉🍹
2021-12-05 203 浏览
今日去九龍塘上堂,落左堂之後好鬼肚餓,直接走去又瑋城搵食,原來錦麗有新野食,有個火鍋好似幾吸引,見咁岩唔使點等位就入去食。火車頭飯 $82有香茅炸豬排、扎肉、家鄉魚餅、蔥油雞翼及煎蛋,全部新鮮炸起十分之香肥,招牌豬排同雞翼好入味,配上特製蔥油送飯一流帽子火鍋 $88呢個一人邊爐有牛肉眼、牛筋、熟牛肉、牛丸、魚丸、扎肉、菜蔬、金邊粉,份量超多,牛肉好新鮮有牛味,湯底都唔錯,冬天暖笠笠羅望酸梅冰 $34越式清補涼 $34仲叫左新出既呢兩杯飲品,的確有驚喜

火車頭飯 $82

帽子火鍋 $88

羅望酸梅冰 $34

越式清補涼 $34

仲叫左新出既呢兩杯飲品,的確有驚喜
九龍塘錦麗的位置是跟隨太興其下的敏華及亞參餐廳連繫著的。去錦麗,多數都是食生牛肉金邊粉,但今日見到個新餐牌頗為吸引便即管試一下。帽子火鍋($88), 在越式菜館都比較少見,是用上一頂越南帽子外型的鍋身來打邊爐,鍋身用來煮湯,鍋邊放著跟火車頭相似的食材,有牛肉眼,牛筋,熟牛肉,牛丸,魚丸,扎肉,蔬菜及金邊粉。湯底牛香清甜。熟牛肉夠淋身,牛肉眼嫩滑。份量都足夠2人食。火車頭飯($82)跟火車頭河粉的配料是完全不同的。火車頭河粉以牛為主,而飯就有香茅炸豬扒,肉質鬆軟入味。扎肉及家鄉魚餅味道微辣惹味。蔥油雞翼,蔥油可以用黎撈飯更好味。蛋是脆邊蛋。連飲品都有新攪作,有越式清保涼及羅望酸梅冰。清保涼選用龍眼、海帶、蓮子,薏米等材料沖調而成,清甜潤喉。而羅望酸梅冰就酸酸甜甜很開胃。兩杯的材料都十分豐富。
九龍塘錦麗的位置是跟隨太興其下的敏華及亞參餐廳連繫著的。

2021-11-30