兩個人到這兒吃晚餐。味道不算差,以份量而言,就算偏貴。埋單約兩佰塊,唔值!點了燒雞軟骨($28/三串)、燒椒鹽墨魚咀($32/三串):中規中舉,份量少!烤三文魚印度薄餅($38/四小片):香口濃郁惹味,份量少!菠菜海鮮石鍋飯($68):菠菜忌廉汁幾濃,惜米飯相當「削身」,都係份量少!粉紅玫瑰茶($34):味道唔得,垃圾!(圖示)此區而言,環境算靚(有仿水晶燈!),服務還可以(比茶餐廳好好多和附近那些「芝士x」有禮少少),貴些都係預料中事。不過,好老實講,無下次。
烤三文魚印度薄餅($38/四小片):香口濃郁惹味,份量少!
粉紅玫瑰茶($34):味道唔得,垃圾!(圖示)
不過,好老實講,無下次。
2005-08-10 3 浏览
今日生日撞正考mid-term走吾到堂,做完facial後同男友黎食tea,5點左右得1,2臺客.我地叫左2個tea set:煙三文魚caesar salad $32---一客都有5大片三文魚,而且都算新鮮,romaine亦夠新鮮,軟殼蚧$32---炸得頗脆及乾身.但$32似乎貴左d.餐飲要左凍奶茶及凍檸茶,不過不失.我地6:15先埋單,所以要加一,用匯豐卡有85折,$61,都算抵,服務亦合格.

餐飲要左凍奶茶及凍檸茶,不過不失.

(非会员)
我喜歡這裡的石頭飯!正!特飲也泡製得不錯啊!要試試。旺角區雅緻的餐廳不多,這一間算是不錯。
我喜歡這裡的石頭飯!正!特飲也泡製得不錯啊!要試試。
旺角區雅緻的餐廳不多,這一間算是不錯。
2005-07-04 1 浏览
Among the several restaurants in this street, DIF has a better environment. The food used to be pretty good, but we visited again last Saturday, and it is 跌Watt1.DIF 豬扒包:6分, signature dish, bread is OK, but 豬扒太韌, deducts point.2.焗豬扒飯:6分, similar standard as 大家樂.3.凍檸茶:6分, syrup is served sepearately, just make itself like a higher standard restaurant.鵝肝is another signature dish. Original price is $68. Now it increases to $98. At this price, there should be much more choices other than DIF to tr

鵝肝is another signature dish. Original price is $68. Now it increases to $98. At this price, there should be much more choices other than DIF to try 鵝肝.
2005-06-04 10 浏览
同朋友食tea,叫左三文魚凱撒salad + 意大利包. 食物幾新鮮,野飲大大杯,好飽~ 貴係貴左d,咁要食裝修,差唔多lu~佢用咁多水晶燈,grand的裝修,更加應該o係服務同食物方面配合o丫. 但係d碟全部都崩ga,好怪. tea time非常少人,但不停抹枱收野,有d被趕的感覺.

2005-02-09 16 浏览
光麗西餐廳,又似茶餐廳,食物都係一般,有扒有意粉。只是裝飾吸引,望落又大又靚,但其實食物不外如是。俾我唔會再去。
2005-02-08 21 浏览
仿水晶燈係靚! 不過D 野食太貴!我都係食左個2人既$68 既TEA !得2片三文治... 2個炸雞(勁硬) .2件春卷.... 2杯COFFEE !吞拿魚法國飽2件..... 最正係甜品! 杯布甸好正, 反而個雪糕球味道好假!
仿水晶燈係靚! 不過D 野食太貴!
我都係食左個2人既$68 既TEA !

今日同媽咪黎食tea. 三點三黎到, 多人到要等位.我地叫左兩個tea set, 媽咪要黑椒一口牛意粉, 我就要左個鮮果雪糕窩夫, 可以自選兩球雪糕. 我問佢可唔可以揀日本雪糕, 佢話每加五蚊就可以轉一球日本雪糕, 咁我就加左五蚊要左芝麻雪糕, 另外就揀左芒果雪糕.一路等食物時, 我地身邊不斷有d廚房女工攞住茶餐廳用黎洗碗碟o個d灰色大盤行黎行去, 雖然成間餐廳都係水晶大吊燈, 但係我o既感覺就好似o係茶餐廳裡面等緊野食咁.另外, 現場好多人都叫o既招牌high tea set, 遠睇個high tea 架好似好grand咁, 但係睇下個menu, 我覺得d食物其實就係平時茶餐廳會叫o既小食, 只不過係用一個high tea架盛住. 意粉上先, 賣相都係似茶餐廳o既炒意粉, 唔太討好, 但係食落個牛肉好腍, 係靚牛柳, 唔係用梳打粉"拿"出, 質素幾好. 過左一陣, 我個窩夫都上檯. 呢個賣相幾靚. 正方形o既窩夫, 脆身質感, 似日式cafe o個種, 配埋朱古力sauce食, 幾好. 芝麻味雪糕係一貫日式cafe質素, 但係個芒果味就係dairy farm貨色, 下次情願加多五蚊換
今日同媽咪黎食tea. 三點三黎到, 多人到要等位.
意粉上先, 賣相都係似茶餐廳o既炒意粉, 唔太討好, 但係食落個牛肉好腍, 係靚牛柳, 唔係用梳打粉"拿"出, 質素幾好. 過左一陣, 我個窩夫都上檯. 呢個賣相幾靚. 正方形o既窩夫, 脆身質感, 似日式cafe o個種, 配埋朱古力sauce食, 幾好. 芝麻味雪糕係一貫日式cafe質素, 但係個芒果味就係dairy farm貨色, 下次情願加多五蚊換多球日式雪糕.
餐茶杯咖啡都幾好.
埋單原來唔駛加一, 兩個人都只係$70度, 幾抵.
總括黎講, 食物質素其實幾好, 但係如果佢地想o係呢個area創出一個高級cafe, 我諗佢地要重新諗諗計。
2004-08-30 12 浏览
去食lunch同個朋友一齊叫左個芥末蜜糖牛扒飯個汁勁稀,唔覺有任何味道牛扒一個全熟一個得六成熟(我地冇叫幾成熟)有個阿嬸級的waitress 好似唔想撈咁冇D禮貌D水杯又污糟除左裝修靚冇咩可取
去食lunch
同個朋友一齊叫左個芥末蜜糖牛扒飯
個汁勁稀,唔覺有任何味道
牛扒一個全熟一個得六成熟(我地冇叫幾成熟)
有個阿嬸級的waitress 好似唔想撈咁
冇D禮貌
D水杯又污糟
除左裝修靚
冇咩可取
2004-08-12 1 浏览
肉眼扒, 鵝肝加紅酒汁,一流!總共一百三十蚊埋單,值得一試
肉眼扒, 鵝肝加紅酒汁,一流!
總共一百三十蚊埋單,值得一試
2004-07-26 2 浏览
上次睇電視介紹過諗住去試下!酒店佞色食物質素,有水晶裝修,以Mong kok 地區來講算吾錯!倥下次會再去食品!仲有HIGH-TEA供應,一定試!
2004-07-23 4 浏览
很喜歡吃鵝肝的我,知道這家店有五星廚師及高質素鵝肝,便去了一試!發現無花無假,鵝肝不用配汁也叫人有驚喜,份量也不小,吃的時候肉汁不其然流出來...而這樣的享受100蚊便有找!不過,入座安排仍有待改善.而想快有位,觀察所得,二人同行就快!不過最好訂枱,因為訂咗都要等架,唔好話無訂個D呢!
2004-07-23 2 浏览
昨天是第一次來到這家餐廳,食物水準也很好,也不用久等才上菜.但入座安排卻叫人感到萬分氣憤!早知要等位,所以我早於中午已訂位.我們一行三人到埗後,經理很有禮貌請我們進店內近門口位置的坐位等候.而叫枱號的女接待員則於問外叫號,由於門是關上的,女接待員每一次也要重覆推門向店內排排坐的客人再次叫枱號.雖然已訂座,卻還是等上一小時,我更不時問接待員何時到我們,她禮貌地回答下一張枱便到我們...於是我們又繼續等...誰不知這時有三位客人進來,說下一張枱便到他們.我便很氣憤向接待員問個究竟,她竟說已向店內再叫號,只是沒有人回應她,她便把枱給下一位客人.但我們三個人六只耳仔好肯定沒有聽到,因為她每一次推門叫枱號我們也會很留意.但她仍堅持己見,我們便算了...而那三位已進來等候的客人等了又等,但還沒有被安排入座,其中一人又問接待員,接待員竟是只是叫他們入店內"準備"入座!最後,那三位客人最後竟跟我們同時間入座.估不到這間店會出此招數留住客人!那也算了,我們也"準備"入座,但那個已埋單的客人又遲遲不走,到有另一張空枱,另一位服務員竟沒有安排我們入座,而安排了遲我們到的客人入座!其實這家店的食物水準很高,只是享受食物的心情已給惡劣的安排而大打折扣.希望店長能加以改善!
2004-07-22 17 浏览
呢間餐廳個中文名好似係叫"永恆之鑽"
呢間餐廳個中文名好似係叫"永恆之鑽"
2004-07-21 0 浏览
去呢度食set lunch,覺得好抵!二十幾蚊,有齊湯,包,飯,飲品,可以食到飽。叫左個粟米魚柳飯,都幾好食,跟湯既包用中式蒸籠放,好得意。今次侍應service都幾好喎!環境方面,d燈好光呀!

今次侍應service都幾好喎!環境方面,d燈好光呀!