餐厅: 교자상
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-10-27 396 浏览
位於銅鑼灣加寧街Fashion Walk 地舖,好近地鐵站,裝修高級時尚, 有室內和戶外位置。附送3款前菜,其中蓮藕非常爽脆,好開胃。💛海膽拌冷麵:落咗勁好新鮮嘅海膽,味道濃郁,好鮮甜,加上彈牙嘅醬油帶子,色彩繽紛嘅配料,真係食個最高級的冷麵❄️🐄海膽紫菜包飯:哩個都係推介,上面有嫰滑嘅牛肉他他、海膽&魚子,入面有青瓜、紅蘿蔔、蛋絲、醃蘿蔔🐖烤泡菜五花肉:店員會幫手烤,五花肉的肥瘦啱啱好,好香口🦑海鮮煎餅🍊See you 🍹🍸Lavender Seoul 127

附送3款前菜,其中蓮藕非常爽脆,好開胃。

💛海膽拌冷麵

海膽紫菜包飯

🐖烤泡菜五花肉:店員會幫手烤,五花肉的肥瘦啱啱好,好香口

🦑海鮮煎餅

🍊See you 🍹
🍸Lavender Seoul 127

• 海膽拌冷麵
平日喺銅鑼灣搵食 , 嘗試 walk in Gyojasang !! 好彩時間尚早 😆😆 仲有室外位置 ! 由於依家天氣已經涼涼地 , 坐出邊啱啱好好 , 舒服又冇壓迫感 ~ 望望餐牌 , 係傳統韓國菜色入面加入左好多特色 ~ 原來菜式係由韓國當地大廚研發 , 再加上由濟州直送嘅新鮮食材 😌😌前菜有常見嘅大豆芽同菠菜 , 口感好爽 , 調味岩岩好 , 仲有比較少見嘅麻醬蓮藕 😲😲原來兩者係咁夾 ! 海鮮煎餅 ($180)😱😱 好大個煎餅啊 !! 上面鋪滿密麻麻嘅海鮮 , 有魚仔 , 八爪魚同海量好香嘅蔥 , 點埋醬汁辣辣地 🤤🤤 超級惹味 , 送酒一流 !海膽紫菜包飯 ($380)賣相精緻嘅程度好似去咗食 fine dining 咁 😃😃 加咗海膽 , 魚子醬同生牛肉嘅紫菜包飯第 1 次食 😋😋 味道好夾 , 毫無違和感 海膽拌冷麵 ($290)海膽完全將呢個冷麵 upgrade 咗去另一個層次 , 擺盤簡約但富有藝術感 ! 醃青瓜有驚喜 , 酸酸辣辣好惹味 , 醬油帶子有淡淡咸鮮味 ! 呢個冷麵好清新 , 可以減低食完燒肉同煎餅嘅油膩感 ❤️烤泡菜五花肉 ($410)五花肉厚薄適中 ,

前菜
海鮮煎餅 ($180)
海膽紫菜包飯 ($380)
海膽拌冷麵 ($290)
烤泡菜五花肉 ($410)
五花肉厚薄適中 , 層次分明 , 包埋蒜片 , 泡菜 , 整生菜包 , 真係冇得輸 , 超好食 ! 佢地嘅泡菜味道好突出 , 質感好好👍👍
The Night Begins (右) ($108)
用左韓國燒酒 , 橙汁 , 鳳梨汁同蘋果醋調配 , 酸酸甜甜 , 好開胃 ~

See You (左) ($108)
同左韓國燒酒 , 番石榴 , 檸檬汁同蘋果梳打水調配 , 番石榴都幾突出 , 味道幾特別 ~

整體嚟講 , 食物精緻 , 足料 , 調味恰到好處 , 服務貼心 , 真係搵唔到有咩可以彈 , 絕對係物有所值 , 推介😍😍😍
  • 烤泡菜五花肉
  • 海鮮煎餅
自成一區的銅鑼灣Fashion Walk 裡面有不少特色餐廳,這間高級韓式居酒屋供應多款新派韓式料理,由韓國當地大廚主理及研發菜式,再用上濟州新鮮食材去烹調,令食客可以品嚐到真正的韓國風味。餐廳裝潢高級雅致,營造充滿格調的氣氛,坐在室外露天位置感覺更寫意。甫坐下店員先送上3款韓式前菜,包括大豆芽、菠菜及麻醬蓮藕,蓮藕口感爽脆,平時較少見。❥ 海膽紫菜包飯 ($380) 🍙完全是被這個海膽紫菜包飯吸引而來,光看著就已感受其滿滿的奢華感。紫菜壽司包飯上放上了橙黃色的海膽、魚子醬及生牛肉,海膽入口鮮甜幼滑而略帶黏稠口感,加上鮮嫩的生牛肉和矜貴的魚子加持,味蕾和視覺的衝擊都令人難忘,推薦必食。❥ 烤泡菜五花肉 ($410) 🥓店員會幫忙烤肉,我們乖乖坐著等吃就可以,而且火候控制得宜,五花肉烤得焦脆。豬肉油花與肉的比例相當完美,燒炙過後帶來滿滿的油脂甘香及酥脆口感,以清新的生菜、芝麻葉、辣椒、蒜片、菠菜、泡菜及燒肉醬配搭燒肉一起吃,豐富的層次滿足味蕾。❥ 海鮮煎餅 ($188) 🦐海鮮煎餅份量相當大,上面舖滿香蔥、魷魚、青口仔、脆魚仔等餡料,餅邊位置都煎得香脆可口而不油膩,沾上特製酸甜醬汁,份外

❥ 海膽紫菜包飯 ($380) 🍙

❥ 烤泡菜五花肉 ($410) 🥓

❥ 海鮮煎餅 ($188) 🦐
海鮮煎餅份量相當大,上面舖滿香蔥、魷魚、青口仔、脆魚仔等餡料,餅邊位置都煎得香脆可口而不油膩,沾上特製酸甜醬汁,份外惹味。

❥ 海膽拌冷麵 ($290) 🍝
蕎麥冷麵質感煙韌彈牙,配料有海膽、帶子剌身、青瓜、蛋花及紫菜,帶子刺身用了醬油醃得入味,冷麵與甘甜的海膽拌勻一起吃,味道清爽解膩。

❥ See You ($108) 🍹
Cocktail 成分有韓國橘子燒酒、番石榴泥、檸檬汁及蘋果蘇打水,酒精味道不太濃,酸酸甜甜非常容易入口。

❥ The Night Begins ($108) 🥃
由首爾夜李子燒酒、青檸汁、蘋果醋和菠蘿汁調配而成,味道清新,酸甜味道平衡得宜,尤其適合配搭重口味的燒肉。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿 교자상 GYOJASANG
𖤣𖤥 銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
位於📍銅鑼灣Fashion Walk既高級韓式居酒屋교자상由韓國當地大廚主理研發菜式,用上濟州新鮮食材,包括海產類等勁新鮮~😍環境裝潢夠雅致,十分有格調。👍🏿💫 海膽紫菜包飯 $380黎到呢度見到枱枱都會點!✨鮮嫩幼滑、入口即化既海膽配上生牛肉同魚子,味道超鮮甜😍💫 海鮮煎餅 $188即煎既海鮮煎餅勁足料😍口感勁香脆😋上面鋪滿魷魚、青口仔、香蔥、辣椒等,更特別既係佢加左銀魚仔,咸香酥脆!😌💫 烤泡菜五花肉 $410席前即烤既五花肉肥瘦相間,外皮口感彈牙爽口、裏面肉質細緻🤤;五花肉無特別調味,所以單食可以試到原味;亦可以點一下麻油鹽。配搭酸辣泡菜、芽菜同菠菜,再用生菜包住黎食,味道層次更豐富😁💫 海膽拌冷麵 $290呢款都好好味!😋蕎麥冷麵好爽口彈牙又掛汁,上面放有鮮味既海膽😍旁邊仲有蛋絲、海苔絲、青瓜同埋帶子刺身😄味道好清爽💫 See You $108💫 The Night Begins $108

💫 海膽紫菜包飯 $380

💫 海鮮煎餅 $188

💫 烤泡菜五花肉 $410

💫 海膽拌冷麵 $290

💫 See You $108
💫 The Night Begins $108

2024-10-24 142 浏览
睇完黑白大廚後遺症🙈,就係想食韓國菜喇~同舊同事聚會就約左有格調的【교자상 GYOJASANG】😋餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk入面,有室外室內座位,兩者皆各有氣氛情調👍🏻~餐廳以傳統韓食加上創意👍🏻,簡食到精緻菜式都有。店員話菜式均由當地韓國大廚研發嘅,而且用上濟洲新鮮當季食材。🥬前菜最愛黑芝麻蓮藕❤芝麻香濃,蓮藕爽脆!🍙海膽紫菜包飯賣相精緻誘人🤩~海膽鮮味濃郁甘甜😋,仲有滑溜麻油香的生牛肉,令原先平淡的紫菜包飯提升滋味🆙️!!🥓烤泡菜五花肉鐵板料理🔥五花肉煎到金黃😍,脆口有肉汁,最鍾意配泡菜同食,微辣惹味,有口感👍🏻~🦑海鮮煎餅非一般煎餅🥰面層加了炸脆的魚乾仔😋,令煎餅味道提升,海鮮料滿滿而且彈牙! 🍜海膽拌冷麵  🌟豪華版冷麵🌟海膽加埋冷麵及伴料,濃滑香甜,好味👍🏻~醬汁帶有紫蘇葉香氣,清爽唔膩!🍸The Night Begins 酒味唔會太濃,帶有柚子及青檸🍋的味道,開胃醒神!🍹See You🍎果香味濃,甜度剛好,酒味不濃,易入口😏~下次再約埋其他舊同事一齊再聚,試多啲其他菜式🤤
睇完黑白大廚後遺症🙈,就係想食韓國菜喇~
同舊同事聚會就約左有格調的【교자상 GYOJASANG】😋

🥬前菜
最愛黑芝麻蓮藕❤
芝麻香濃,蓮藕爽脆!

🍙海膽紫菜包飯
賣相精緻誘人🤩~

🥓烤泡菜五花肉
鐵板料理🔥

🦑海鮮煎餅
非一般煎餅🥰

🍜海膽拌冷麵
🌟豪華版冷麵🌟
海膽加埋冷麵及伴料,濃滑香甜,好味👍🏻~
醬汁帶有紫蘇葉香氣,清爽唔膩!

🍸The Night Begins
酒味唔會太濃,帶有柚子及青檸🍋的味道,開胃醒神!
🍹See You
🍎果香味濃,甜度剛好,酒味不濃,易入口😏~

下次再約埋其他舊同事一齊再聚,試多啲其他菜式🤤
2024-10-21 251 浏览
環境優雅,設有室內及露天位置,賣點係由韓國當地大廚主理研發菜式,用上濟州新鮮食材,令食客可以品嚐到真正的韓國風味。⚇前菜大豆芽、菠菜、麻醬蓮藕,麻醬蓮藕爽脆,幾特別,平時好少見⚇海膽紫菜包飯海膽真係好鮮甜,配上魚子醬、生牛肉、紫菜包飯,成個配搭好滋味😋正!⚇烤泡菜五花肉韓式烤肉,必食五花肉!店員會於旁邊烤好再上菜,烤得好香,外邊焦脆,肉質爽彈,用生菜加入配料包住一齊食,好好食。⚇海鮮煎餅每次必食,好味又抵食!好足料,超多海鮮,鋪滿銀魚仔,煎得好乾身、好香口,一啲都唔油膩,同埋唔厚粉,配搭埋個特製醬汁,辣辣地甜甜地,真係𝘃𝗲𝗿𝘆 𝗴𝗼𝗼𝗱!⚇海膽拌冷麵又係海膽😍蕎麥麵口感彈牙配上酸甜清爽的醬汁,拌上海膽、紫菜、蛋絲、醬油帶子等,感覺好Fresh,口感豐富⚇𝗧𝗛𝗘 𝗡𝗜𝗚𝗛𝗧 𝗕𝗘𝗚𝗜𝗡𝗦韓國燒酒、橙汁、鳳梨汁、蘋果醋為主,感覺酸甜Fresh,好飲🫶🏻⚇𝗦𝗘𝗘 𝗬𝗢𝗨 韓國燒酒、番石榴、檸檬汁、蘋果梳打水為主,酸酸甜甜,番石榴味突出,好易入口。一間令人會再回訪的韓國餐廳𖧧

⚇前菜
大豆芽、菠菜、麻醬蓮藕,麻醬蓮藕爽脆,幾特別,平時好少見

⚇海膽紫菜包飯

⚇烤泡菜五花肉

⚇海鮮煎餅

⚇海膽拌冷麵

⚇𝗧𝗛𝗘 𝗡𝗜𝗚𝗛𝗧 𝗕𝗘𝗚𝗜𝗡𝗦

⚇𝗦𝗘𝗘 𝗬𝗢𝗨

一間令人會再回訪的韓國餐廳𖧧

2024-10-21 441 浏览
🇭🇰GYOJASANG·呢間韓國餐廳係銅鑼灣fashion walk個度 環境幾好✨而且佢既菜式係由韓國當地大廚主理研發 再用埋濟州新鮮既食材 滿足到睇完黑白大廚想食韓國野既慾望🤣🤣🤣·海膽紫菜包飯$380佢呢個紫菜包飯個樣超靚 食落去都好好食🤤佢下面係一個韓式飯捲 上面嘅生牛肉 肉質好新鮮 調味好好🐮配埋上面好甜嘅海膽 成個combo口感好好😌·烤泡菜五花肉$410 l 海鮮煎餅$188 l 海膽拌冷麵$290之後佢呢度係烤肉係會幫你烤埋既😈而且佢係有好多banchan同埋幾款蔬菜俾你包住食🥬之後佢個五花肉都烤到好脆身 不過佢呢度既五花肉係連皮嘅 我自己覺得口感微微冇咁好🐷🤣🤣另外佢個海鮮煎餅都好脆 好多海鮮 而且比較特別係佢上面有好多炸既細魚仔 食落去超鹹香🐟🐙之後個海膽拌冷麵都唔錯 不過佢個拌汁係偏甜少少嘅 我自己覺得個紫菜包飯好食啲😎·#rbyeat#rby韓國菜#rby銅鑼灣·📍銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
🇭🇰GYOJASANG
海膽紫菜包飯$380
#rbyeat
#rby韓國菜
#rby銅鑼灣
📍銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
the  night  begins
the  night  begins
呢間應該係我食過最好食嘅韓式海鮮煎餅因為呢佢唔會太油仲要煎到嗰邊係脆嘅上面除咗有海鮮仲有啲白飯魚成件事加埋口感非常之豐富點埋佢個汁真係Perfect 隔籬枱見到我哋個枱個海鮮煎餅好似好好食所以特登加單同埋我本身就好鍾意食海膽個海膽紫菜包飯一嚟到我哋兩個已經食晒同埋個海膽拌冷麵都好好食因為佢仲有啲紫菜同埋蛋同埋帶子撈埋一齊成件事好清新同埋蕎麥麵非常之健康配埋個烤泡菜五花肉真係一流最開心係唔使自己燒同埋嗰度服務態度都超級好又特登攞個大啲嘅籃俾我放我個袋又會將啲嘢幫我轉細碟成件事係一個幾好嘅Experience 啲嘢食又幾新鮮同平時出邊食嘅韓國嘢有啲唔同再加埋嗰兩杯菠蘿同埋荔枝梳打兩個人真係食到勁飽捧住個肚走
呢間應該係我食過最好食嘅韓式海鮮煎餅
同平時出邊食嘅韓國嘢有啲唔同
再加埋嗰兩杯菠蘿同埋荔枝梳打
兩個人真係食到勁飽
捧住個肚走
在銅鑼灣的Fashion Walk,GYOJASANG 교자상這間韓國餐廳以其精緻的菜式和高品質的食材吸引了不少食客。由韓國當地大廚主理,這裡的每一道菜都充滿了濟州新鮮食材的風味,讓人一試成主顧。海膽紫菜包飯:奢華的開胃菜 🌊海膽紫菜包飯除了新鮮的海膽,還有生牛肉他他和魚子醬,口感層次分明。海膽的鮮甜與牛肉的嫩滑相得益彰,魚子醬的鹹香更是為整道菜增添了奢華感。每一口都讓人感受到海洋的氣息,真是一道不容錯過的開胃菜!烤泡菜五花肉:燒烤的完美搭配 🔥烤泡菜五花肉,五花肉即席燒烤,油香四溢,搭配上他們特製的麻油鹽,味道更加出色。生菜包裹著五花肉,清新的口感讓人一口接一口,簡直是燒烤的完美搭配。這種吃法不僅健康,還能讓你享受到食材的原汁原味。海鮮煎餅:酥脆的美味 🥞海鮮煎餅外脆內嫩,裡面包裹著新鮮的海鮮,每一口都充滿了海的鮮味。這道菜的搭配醬汁也非常出色,讓整體味道更加豐富。海膽拌冷麵:清爽的主菜 🍜海膽拌冷麵配料中還有原粒帆立貝,讓人驚喜。冷麵的口感滑順,海膽的鮮味與帆立貝的甜味交織在一起,讓人感受到夏日的清爽。 精緻的雞尾酒:完美的搭配 🍹在飲品方面,我選擇了兩杯雞尾酒。第一杯是THE N

海膽紫菜包飯:奢華的開胃菜 🌊

烤泡菜五花肉:燒烤的完美搭配 🔥

海鮮煎餅:酥脆的美味 🥞

海膽拌冷麵:清爽的主菜 🍜

精緻的雞尾酒:完美的搭配 🍹

在飲品方面,我選擇了兩杯雞尾酒。第一杯是THE NIGHT BEGINS,酸酸甜甜的口感非常清新,與海鮮類的菜式相得益彰。第二杯Misang Jeju Citron Soju則是甜酸適中,搭配韓式燒烤都非常合適。

2024-10-13 285 浏览
呢度嘅野食都由韓國當地大廚主理研發菜式 用上濟州新鮮食材✿ 海膽紫菜包飯 $380這新鮮海膽與醋飯包裹在紫菜中 口感滑嫩 海味濃郁✿ 清燉牛肋骨 $358牛肋骨經過長時間慢煮 湯底清甜 搭配薑片和蔥的香氣 有著家的味道✿ 半半炸雞 (芝士/甜辣)$178外皮酥脆 內裡多汁 炸雞的調味恰到好處✿ 薯仔雞蛋煎餅 $168煎餅外脆內軟 薯仔香氣與雞蛋的鮮味交融 簡單卻讓人滿足✿ 荔枝蘇打 $48✿ 冷壓橙汁 $68清新酸甜開胃 橙味比想像中淡𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 9/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10
呢度嘅野食都由韓國當地大廚主理研發菜式 用上濟州新鮮食材

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️
𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 9/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10
朋友話由上次見到我食海膽紫菜包飯已經覺得好吸引😂再聽到話菜式係由韓國當地大廚主理研發,連食材都係用濟州新鮮食材,就更加想食🤩所以今次約食晚飯嘅地點好自然就係呢間韓式居酒屋😙餐廳嘅環境同食物都冇令佢失望😌🍣海膽紫菜包飯 ($380)專程為佢而嚟,又點可以唔叫😌海膽都係咁鮮甜,creamy又唔腥😋配搭生牛肉同魚籽醬,唔只為整個紫菜包飯嘅賣相加分,更令口感更豐富😙😙🥩烤泡菜五花肉 ($410)果然係高級居酒居,烤五花肉都可以做咁精緻🤭店員貼心地比我哋先打卡,再拎去工作枱即場烤☺️烤肉香氣撲鼻,令人好期待🤤🍕海鮮煎餅 ($188)煎餅有驚喜😍海鮮好多,鋪滿銀魚仔令煎餅更香口🤤煎餅表面香脆又乾身,一啲都唔油膩,餅底微煙靭,粉感又唔重👍🏻沾埋醬汁叫人停唔到口🤣🍜海膽拌冷麵 ($290)連冷麵都有海膽真係好奢侈😆將海膽拌勻冷麵,每啖都充滿海膽嘅香氣😌拌埋酸酸甜甜嘅冷麵汁,既creamy又清新🤤🍹柚子梳打 ($48)🍸荔枝梳打 ($48)

海膽紫菜包飯
🍣海膽紫菜包飯 ($380)

烤泡菜五花肉
🥩烤泡菜五花肉 ($410)

海鮮煎餅

🍕海鮮煎餅 ($188)

海膽拌冷麵

🍜海膽拌冷麵 ($290)

烤泡菜五花肉

🍹柚子梳打 ($48)
🍸荔枝梳打 ($48)

烤泡菜五花肉
銅鑼灣Fashion Walk一向都有不少時尚品味的店子,但其實都有不少特色餐廳,今次去到一間高級韓式居酒屋〔GYOJASANG교자상〕,餐廳主要供應多款新派韓式料理,而且由韓國當地大廚主理研發菜式,再用上濟州新鮮食材去烹調,除了裝潢高級雅致外,浪漫格調氣氛都拉滿,室外都有不少座位給客人享用,而且服務態度亦很有禮貌周到。【前菜】一入座店員會自動擺上3款韓式前菜。【海膽紫菜包飯】(HK$380)其實是衝著這個海膽紫菜包飯吸引而來,一看就有滿滿的奢華感,紫菜壽司包飯上放上了橙黃色的海膽、魚子醬及生牛肉,一啖放入口,新鮮的海膽入口鮮甜幼滑而略帶黏稠口感,加上生牛肉的鮮嫩,再有魚子矜貴加持,味道及鮮艷的視覺效果都令人難忘,推薦必食。【海膽拌冷麵】(HK$290)蕎麥冷麵份量十足,入口冷麵麵質口感都非常好,拌碟有海膽、帶子剌身、青瓜、蛋花及紫菜,帶子刺身用了醬油醃得入味,冷麵拌勻甘甜的海膽一起吃,冰涼清爽又解膩。【烤泡菜五花肉】(HK$410)店員會捧出來讓你看看及打卡,然後店員會拿開去即席烹調,五花腩烤得香脆,更有一盤生菜、芝麻葉、辣椒、蒜片、菠菜、泡菜、芽菜及燒肉醬可以配搭燒肉一起吃。【海鮮

【前菜】
一入座店員會自動擺上3款韓式前菜。

【海膽紫菜包飯】(HK$380)
海膽紫菜包飯
【海膽拌冷麵】(HK$290)

海膽拌冷麵
【烤泡菜五花肉】(HK$410)

烤泡菜五花肉
【海鮮煎餅】(HK$188)

海鮮煎餅相當大份,每啖都有不少餡料:香蔥、魷魚、青口仔及脆魚仔,整個餅邊位都煎得香脆可口,而且不油膩,沾上特製酸甜醬汁,味道特別惹味。
海鮮煎餅
【See You】(HK$108) (左)
Cocktail有個Sweet的名字,由番石榴泥、檸檬汁、蘋果蘇打水及韓國橘子燒酒調配而成,酒精味道不太濃,酸酸甜甜非常容易入口。

【The Night Begins】(HK$108)(右)
由青檸、蘋果醋、菠蘿汁和首爾夜李子燒酒調配而成,有微微的酸味,味道都平衡得很好,配烤五花肉一起吃一流。
〔GYOJASANG 교자상〕@gyojasang
🇭🇰香港銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖
Shop C, G/F, Fashion Walk, 1-3 Cleveland Street, Causeway Bay, Hong Kong
2024-10-03
海鮮煎餅
高級新派韓式居酒屋被賣相精緻海膽紫菜包飯吸引到,果然冇令我地失望!! 傳統既kimbap上面鋪滿咗生牛肉他他同海膽,海膽既份量都唔少,生牛肉他他好嫩而海膽都好鮮甜,海膽紫菜包飯餡料有青瓜、紅蘿蔔、蛋絲、醃蘿蔔,上面放咗超新鮮和嫰滑嘅牛肉他他、鮮甜嘅海膽&魚子,味道好有層次,豐富味蕾 清燉牛肋骨燉煮得肉嫩滑可口, 啖啖肉香味夾埋蔥絲一起食更加好味半半炸雞一次個可以滿足,兩個口味我哋叫咗原味同埋洋蔥芝士炸雞,外脆內軟又多汁,沒有厚重的炸粉cocktail叫咗see you & the night begins配炸雞一流薯仔雞蛋煎餅 大推!煎得外脆內軟~ 外層脆卜卜,中間係好香又軟綿綿嘅薯仔蓉夾雜有口感嘅薯仔絲點酸醋食好正!

清燉牛肋骨
燉煮得肉嫩滑可口, 啖啖肉香味夾埋蔥絲一起食更加好味

半半炸雞一次個可以滿足,兩個口味

cocktail叫咗
see you & the night begins
炸雞一流

薯仔雞蛋煎餅 大推!

2024-09-26
  • 海膽紫菜包飯
  • 半半炸雞
  • 清燉牛肋骨
  • 海鮮煎餅
位於銅鑼灣的GYOJASANG,是我一直都很想來的店~GYOJASANG由韓國當地大廚主理研發菜式,用上濟州新鮮食材,在醉人的晚上,品嚐高級獨特的食物♡⧐ 海膽紫菜包飯 HK$380 ⧏就是被這個海膽紫菜包飯吸引而來,終於都能吃到♡賣相也太吸引了吧,大家說對不對.ᐟ紫菜包飯上盛著份量不少的海膽,滿口都充斥著海膽香氣,在口腔中蔓延~紫菜包飯中還有青瓜和蘿蔔等蔬菜,十分清新♡⧐ 烤泡菜五花肉 HK$410 ⧏烤泡菜五花肉的份量很多,作為主菜也很合適~店員會先端出來讓你看看和打卡,然後會拿去燒,燒完之後再拿出成品出來就可以包裹生菜吃了♡五花肉烤得金黃色剛剛好,排列整齊的很治療~泡菜入口是先甜後辣的,這種味覺的變化很奇妙.ᐟ⧐ 海鮮煎餅 HK$188 ⧏我吃韓國菜很多時候都會點海鮮煎餅,因為容易share,而且基本上大家都喜歡♡這裡的海鮮煎餅可謂高水準,乾身不油膩,而且很香脆,搭配沾汁很美味~⧐ 海膽伴冷麵 HK$290 ⧏海膽控表示還不滿足,所以亦點了海膽伴冷麵~將海膽與冷蕎麥麵伴勻後便可以食用,每條冷麵都有濃郁的海膽味道,很滿足♡旁邊還有醬油帶子,十分奢華的一道~⧐ SEE YOU HK$
前菜
位於銅鑼灣的GYOJASANG,是我一直都很想來的店~
在醉人的晚上,品嚐高級獨特的食物♡
⧐ 海膽紫菜包飯 HK$380 ⧏

就是被這個海膽紫菜包飯吸引而來,終於都能吃到♡
賣相也太吸引了吧,大家說對不對.ᐟ
紫菜包飯上盛著份量不少的海膽,
滿口都充斥著海膽香氣,在口腔中蔓延~
紫菜包飯中還有青瓜和蘿蔔等蔬菜,十分清新♡
⧐ 烤泡菜五花肉 HK$410 ⧏

烤泡菜五花肉的份量很多,作為主菜也很合適~
店員會先端出來讓你看看和打卡,然後會拿去燒,
燒完之後再拿出成品出來就可以包裹生菜吃了♡
五花肉烤得金黃色剛剛好,排列整齊的很治療~
泡菜入口是先甜後辣的,這種味覺的變化很奇妙.ᐟ
⧐ 海鮮煎餅 HK$188 ⧏

我吃韓國菜很多時候都會點海鮮煎餅,
因為容易share,而且基本上大家都喜歡♡
這裡的海鮮煎餅可謂高水準,
乾身不油膩,而且很香脆,搭配沾汁很美味~
海膽伴冷麵
⧐ 海膽伴冷麵 HK$290 ⧏

海膽控表示還不滿足,所以亦點了海膽伴冷麵~
將海膽與冷蕎麥麵伴勻後便可以食用,
每條冷麵都有濃郁的海膽味道,很滿足♡
旁邊還有醬油帶子,十分奢華的一道~

THE NIGHT BEGINS
⧐ SEE YOU HK$108 ⧏
⧐ THE NIGHT BEGINS HK$108 ⧏

這樣精緻的美食少不了搭配合適的酒精飲品,
SEE YOU和THE NIGHT BEGINS都很適合佐餐,
清新的味道不會蓋過餐點,而是相輔相成的~
還有的是很喜歡THE NIGHT BEGINS這個名字♡
2024-10-02
海膽伴冷麵
THE NIGHT BEGINS
  • SEE YOU
開心星期五黎到銅鑼灣Fashion Walk搵好嘢食見到呢間有啲戶外座位都幾chill餐廳店員服務快速 如果叫肉嘅話會燒比你睇由韓國當地大廚主理研發菜式 用濟州新鮮食材整體用餐體驗唔錯 等天氣涼啲過嚟吹風飲返杯🍺.海膽紫菜包飯 $380餐廳招牌 款式比較特別 必點之選!牛肉海膽加啲黑松露 賣相已經好吸引🤩入口唔會好膩 鮮味十足.薯仔雞蛋煎餅 $168剪得剛剛好 絲絲薯仔好脆有咬口煎餅中心有隻蛋 好特別😂.清燉牛肋骨 $358牛肋骨燉得軟嫩唔會好韌 唔需要牙力都OK味道清淡 叫店員攞個韓式辣椒醬 好夾過癮.半半炸雞 $178See You $108The Night Begins $108韓國菜點可以唔食炸雞飲酒酒呢🤣最棒的下酒菜 今日叫了醬油味同甜辣味醬油味 醬汁十足唔會太乾 意外地味道濃郁👍🏻
開心星期五黎到銅鑼灣Fashion Walk搵好嘢食
見到呢間有啲戶外座位都幾chill
餐廳店員服務快速 如果叫肉嘅話會燒比你睇
由韓國當地大廚主理研發菜式 用濟州新鮮食材
整體用餐體驗唔錯
等天氣涼啲過嚟吹風飲返杯🍺
海膽紫菜包飯 $380
餐廳招牌 款式比較特別 必點之選!
牛肉海膽加啲黑松露 賣相已經好吸引🤩
入口唔會好膩 鮮味十足