2020-06-26 385 浏览
BEST LO MIN IN TOWN! 我成日都推介呢間撈麵俾d friend,因為佢d辣醬真係冇得輸😋😋————————🔸印尼撈麵 $10 (+燒賣 $8)雖然都係印尼撈麵,但7仔個d真係冇得同佢比😂麵質偏硬,我最鍾意!加埋佢個辣醬,又香又辣,好好好好好好好好食🤩🤩🤩評分:🌕🌕🌕🌕🌕————————辣醬有得揀辣度,唔太食得辣既揀小小辣🤓一定要加!成個撈麵既精粹就係呢到!————————
————————
🔸印尼撈麵 $10 (+燒賣 $8)
評分:🌕🌕🌕🌕🌕

2020-04-04 236 浏览
呢間陳記魚蛋 值得一食嘅地方就係佢嘅醬汁。 我發覺佢可能撈咗啲 生果 可能係蘋果定係啤梨 所以有少少甜甜地亦都食到有啲蔬菜嘅纖維 效果不錯。 有少少辣 小辣 同埋大辣 你喜歡嘅可以叫個小辣 再溝 小小大辣 都得。 個人嚟講大辣都真係好辣下而且你會見到醬汁有一條條完整嘅辣椒 睇下你食得有幾辣。
2019-10-31 251 浏览
呢間野早排開到成行成市,周街都有好多假嘅分店。早排喺鰂魚涌食過一次,揀咗佢嘅BB辣叫咗燒賣同埋腸仔。BB辣喺鰂魚涌比我嘅感覺係偏甜入邊有好多香料。今次咁岩經過紅磡,又見到有哂嘅魚蛋,俾多次機會佢。今次都係叫咗燒賣同埋牛柏葉,又係揀咗BB辣。原來唔同嘅分店佢哋嘅醬汁係唔一樣,今次嘅醬汁比較好味,唔會偏甜少少辣再加埋濃濃嘅香料,加埋豉油,都唔錯。至於燒賣,佢彈牙同埋有魚味,唔似食咗成口粉係個口度。但係個牛柏葉就煮得過熟,有啲過硬。你問係唔係一定要必食,我覺得我未必會返頭食。
你問係唔係一定要必食,我覺得我未必會返頭食。
2019-10-31
2019-10-01 265 浏览
今晚同男朋友一齊放左工之後突然想篤串魚蛋🍢, 男朋友💁🏻‍♂️話陳記魚蛋幾出名就帶小妹嚟試下🙆🏻‍♀️ 我地叫左牛栢葉同魚蛋, 要bb辣👶🏻🌶😋辣汁濃郁, 香味撲鼻, 辣汁偏向甜甜地, 辣味一開始都係唔太辣嘅, 但愈食愈辣, 條脷會慢慢感覺到熱👅之後辣味開始攻上去, 果然辣味十足, 辣得好!過!癮!🤭😝☺️魚蛋口感彈牙, 肉質結實, 好味!😋 牛栢葉幾爽口但相比之下無魚蛋咁索汁, 味道較淡! 建議唔太食辣嘅朋友仔就買定野飲解辣啦😂🤣🤣

2019-09-30
  • 辣魚蛋
兩年前已經嫌棄左陳記魚蛋個特醬辣醬, 跟手diss埋佢魚蛋燒賣牛柏葉, 反正要加醬嘅野都唔想再試. 由於之前已經食左少少野, 唔想食正餐, 經過陳記買左魚肉碗仔翅, 諗住呢個唔駛加醬無事, 點知都係要出事😑呢碗野如果唔要埋魚肉根本就只係食馬蹄粉漿, 材料只有極少量木耳粉絲肉絲, 食嗰時係少到無乜存在感, 但有魚肉都唔係咩好事, 魚肉只係軟patptat無彈性嘅粉團. 雖然魚肉口感唔掂, 但又未至於令人嘔心, 一舊無味嘅野都入得口, 咱有加多啲紅醋一齊食, 成碗野就變左好似浄係食紅醋咁, 呢間野以後真係乜都唔駛再試......十八蚊碗價錢正常, 但質素太唔正常!魚肉白雪雪,  如同佢嘅味道一樣咁清白......
魚肉碗仔翅
十八蚊碗價錢正常, 但質素太唔正常!
魚肉碗仔翅
魚肉白雪雪,  如同佢嘅味道一樣咁清白......
2019-06-02
2019-06-01 205 浏览
剛巧另一檔小食檔沒開,可是又很想吃點港式小食,於是跟朋友來這裡。這店光顧的人也不少的,剛巧遇上學生放學時間,一群群學生們都在這裡買下午茶吃。點了魚蛋燒賣加腸粉各一份,這裡以其咖喱汁最為人熟悉,因為朋友不太能吃辣,所以點了小辣嚐嚐。原來這裡的咖喱汁是偏甜的!連不能吃辣的朋友也覺得帶甜味的!相反,腸粉中加的辣油更辣。整碟熱辣辣,魚蛋彈牙,燒賣是蒸得軟軟的那種(是本人的口味),腸粉也不是乾身的那種,給的醬汁多(早前吃過鴻福堂的腸粉後,才知道這麼簡的豬腸粉都可以弄得難吃( ̄Д ̄)ノ)是一個簡單可又飽肚的下午茶。
是一個簡單可又飽肚的下午茶。
  • 魚蛋
  • 燒賣
  • 腸粉
2019-04-08 242 浏览
陳記魚蛋 我細細個就聽過呢個名喇細個食已經俾佢個醬汁吸引住 每次經過都會抵受唔住誘惑去食 事隔多年佢仲做緊生意 實在感動 多年都只係加咗少少價 醬汁依然係舊有既好味道醬汁係佢既賣點 食佢都係食佢個醬唔好睇少個醬 佢唔係普通咖哩汁 係有自己溝過既醬 味道似沙嗲 厚身 可以包裹住成舊野食 唔係水水既/野食還野食 汁還汁既加上可以自己揀辣度 小小辣 小辣 同 大辣 真係好貼心今次嗌咗 魚蛋 腸仔 牛栢葉 同 水魷魚 配小小辣我本身就唔食得辣 但係陳記既小小辣絕對係唔食得辣既你都可以食 佢厚身野味既沙嗲醬 唔係齋識辣 而係辣得黎帶點甜 絕對係可以連續享受小小辣帶黎既刺激 又唔會忘懷既味道只係佢有一個缺點 食完係會成條脷黃咁咁既如果你經過陳記 我實在推薦你去食佢 個醬
陳記魚蛋 我細細個就聽過呢個名喇

醬汁係佢既賣點 食佢都係食佢個醬
加上可以自己揀辣度 小小辣 小辣 同 大辣 真係好貼心

今次嗌咗 魚蛋 腸仔 牛栢葉 同 水魷魚 配小小辣

只係佢有一個缺點 食完係會成條脷黃咁咁既

如果你經過陳記 我實在推薦你去食佢 個醬

2018-11-23 323 浏览
每次經過都忍唔住買啲小食食,呢度種類好多燒賣魚蛋魷魚牛柏葉孫齋撈麵乜都有。佢個招牌咖喱醬都好好食,第二度都食唔番佢呢隻味,所以每次經過都好想買來食。老闆娘亦都好好人
2018-03-21 584 浏览
我鍾意周圍食唔同既辣汁,所以一見呢寫住A級辣汁,又有三個辣度,見到都流曬口水,相信店主都係愛辣加細心既人。要食要食。呢度係冇錯位嘅,好似街邊嘢食咁,不過就喺有舖頭,點都衞生好多! 我賣咗佢嘅牛柏葉同埋魚蛋: 魚蛋非常彈牙,細細粒舊式魚蛋果款,好好味; 牛栢葉雖未至於脆,但好爽好爽,跟住再加埋小辣嘅辣汁,WOW 非常惹味呀! 大家可以再睇下佢用個外賣杯,係Donald duck黎,得意、靚仔, 如果帶小朋黎實好開心!

,跟住再加埋小辣嘅辣汁,WOW 非常惹味呀!

2017-11-06 559 浏览
咁岩經過男朋友話呢間陳記好出名就試下啦!!佢魚蛋個醬汁好好好特別,但我味覺比較遲鈍所以形容唔到係乜嘢味,但係係好食的,我地揀左小小辣,都其實已經幾辣!!燒賣就正常,落左辣椒油都幾多下,但都唔係feel到好辣(p.s. 我已經係一個唔食辣的人)!!環境方面就幾一般睇落有d唔整潔嘅感覺!不過我見到小小事,我對上個女仔買撈面,個女仔想要d汁(應該係魚蛋d汁)但女職員唔比,話本身撈面已有本身嘅汁,但個女仔夾埋都買左40幾蚊,我個人覺得人地欣賞你d汁咪比小小囉😂😂
環境方面就幾一般睇落有d唔整潔嘅感覺!
2017-10-30 453 浏览
陳記魚蛋,開到成行成市,雖然沒法考察究竟陳記魚蛋最初開業的時候,第一間店舖是不是這兒,還是其他地方,但是這一間陳記,應是我第一次吃陳記的分店。由於之後還要吃東西,但是又很想吃其魚蛋,於是就只點了一串魚蛋及香腸。阿姐很快趣,將魚蛋放入紙杯內,然後用夾,將香腸夾爛,一併放入紙杯內。這個小小辣汁,其實也不算小辣,那如果叫正常辣度的話,可能會非常之辣、嗆。魚蛋彈牙,不算是舊式陳皮魚蛋那一種(面頭有坑文那種魚蛋),但是也夠彈牙,而且沒有什麼魚腥味。
。由於之後還要吃東西,但是又很想吃其魚蛋,於是就只點了
一串魚蛋及香腸。
2 分钟 (外卖自取)
下午茶
2017-06-24 449 浏览
曾經聽過朋友介紹陳記魚蛋唔錯,今日經過諗住試下,但卻係失望收場......魚蛋唔彈牙之餘無魚蛋味,而且辣醬帶少少甜,味道很奇怪,辣醬唔香口唔惹味。唔明點解咁出名,但試過一次就夠了。
2017-06-18 868 浏览
食物質素固然重要,但街頭小吃隨處可見,很多時候突圍而出就靠醬汁。這裡的秘製辣醬分小小辣、小辣及大辣 (不知道為什麼不直接分大中小辣),幾年前曾經吃過大辣,記得那時候辣得根本嘗不出食物的味道,因此這次要了小辣。味道跟記憶大不同,入口時甜味很重,後勁上來才感覺到辣味,雖然辣味挺明顯,但在後頭才發揮出來吃着還是覺得只有甜味。我既是無辣不歡,又不太愛吃甜,不喜歡這種辣醬。溫馨提示,此辣醬上色能力極高,進食時要小心,我不小心沾在白色的手機殼上,出動藍威寶與納米海棉還是無法完全洗掉,然後因為把手機殼拆出來清洗,電話在沒保護的情況下掉地上花了,悲劇......燒賣質感偏軟,口感有欠,雖然不太喜歡,但街邊一般都是這種質素,也不能說差, 不過沾着這個不喜歡的辣醬再扣分......陳記魚蛋什麼時候不用陳皮魚蛋了?!我記得以前吃的可是陳皮魚蛋!陳皮魚蛋外表圓得有些不規則,表皮較厚,咬下去立刻感受到特別有口感,內裡顏色偏暗黑,密度高,所以韌性好,我認為是口感最好的魚蛋。現在這個魚蛋內裡雪白,不像陳皮魚蛋能感受到表皮與內裡的口感分別,雖然彈性是不錯,但是口感及上不陳皮魚蛋。牛柏葉口感爽,沒有難以咬碎的問題,達到
小辣

燒賣
魚蛋
魚蛋
牛栢葉
牛柏葉口感爽,沒有難以咬碎的問題,達到一般水平,可是牛柏葉本來是沒味道,單靠醬汁調味,既然我不愛這裡的辣醬,自然對它喜歡不來。
印尼撈麵
看來日後我不會再買需要它的秘製辣醬調味的食物,再來光顧大概是為了印尼撈麵,雖說不過是用熱水把即食麵泡開來,但是買回家吃,質感依然乾爽有彈性,麵條沒有因為長時間悶在盒子裡變軟。不知道是即食麵牌子的功勞,還是員工掌握煮麵時間得宜,或是純粹好運氣呢,留待下次揭曉。
2017-06-18
印尼撈麵
2017-06-18 301 浏览
食魚蛋識食緊係要食辣嘅🌶,隊長B就認為最好「大辣」辣到識噴火同標眼淚,咁先夠過癮🤤🤤🤤~不過隊員W食辣能力一般,淆底下再三同魚蛋姐姐強調要「小小辣」,點知姐姐都係比左「小辣」😈,唯有認命啦呵呵🙊~----------------------大辣嘅陳記魚蛋啲汁係會變成差唔多黑色嘅👅,唔好以為同平時啲淨加辣椒油嘅魚蛋一樣,因為佢係香辣惹味同時帶少少甜味,而且小杯中會見到粒粒堅大辣椒🔥,紅通通嘅顏色真係令人忍不住興奮🙈~不過要注意陳記魚蛋有好多檔,檔檔價錢都有些微分別,黃埔呢度就$7/6粒啦,算係抵食😌~魚蛋細細彈牙力可以接受,最重要係個汁好味~ps 「小辣」其實都唔算好辣嘅😀,唔太食得辣嘅朋友都可以試下先😍~----------------------好味指數😋:8.5/10翻啅指數🙆🏻:8/10人均消費💰:10-99服務態度👨🏼‍🍳:7/10乾淨指數🌝:6/10----------------------
好味指數😋:8.5/10
翻啅指數🙆🏻:8/10
人均消費💰:10-99
服務態度👨🏼‍🍳:7/10
乾淨指數🌝:6/10
2016-11-23 658 浏览
經過陳記魚蛋,就買咗一串燒賣魚蛋加腸仔。全部食物放哂係杯度,方便拮。魚蛋,燒賣實心。今次重點想講下個醬汁,今次揀咗小小辣,醬汁好*潔*食,食落醬汁有一粒一粒嘢,仲有濃濃嘅咖喱味,感覺到店舖係係醬汁落咗好多功夫,同埋感到好重本。但個人認為呢個醬汁實在太甜太甜,掩蓋左辣嘅味道,仲有得好少醬汁,忍唔住返去要多少少醬🙊係香港好少食到有咁潔身既醬汁,但希望下次落少啲糖,保持辣嘅惹味。
2016-11-21
外卖自取