2018-07-02 92 浏览
在尖沙咀鬧市中竟然有一間舒服的用餐日式素食餐廳,坐位空間很寬闊設計風格像園野一樣,用木為主的枱凳連餐具都是,天花板吊了一盞盞柔和吊燈,還播著一些輕鬆的音樂,令人感到好舒服。之前上網看見這間日式素食餐廳吸引我來食的原因是店長精於Macrobiotics長壽飲食法,務求客人能吸收整體營養,所以食材不單是100%有機,沒有用食物添加劑、加工食品、精製澱粉、白砂糖等。今時今日真的要追求食的健康和天然,我和朋友兩人點了兩個午餐。天貝茶漬飯 配 茄子南蠻漬 $88一個片片黃黃地色天貝是發酵食品有黃豆蛋白質,發酵食品有好豐富維他命B很適合素食者,對腸胃也有好處有很多益生菌。還有芝麻和紫菜有紫蘇紫色酸酸可以開胃,加入日本茶米茶令茶漬飯清淡而神。配有茄子南蠻漬帶有南萬醬令茄子酸酸甜甜帶有微辣好醒胃。是日更替餐 - 洋食 $99 蕃茄長通粉-蕃茄味很濃郁帶有點辣令人開胃焗南瓜藜麥- 藜麥好健康野菜沙律-羽衣甘藍,好新鮮好脆口麵豉湯- 有豆類有海帶豐富蛋白質兩個餐份量都很豐富,食到很飽。不知不覺我們是食到最後的客人。

天貝茶漬飯 配 茄子南蠻漬 $88

是日更替餐 - 洋食 $99
蕃茄長通粉-蕃茄味很濃郁帶有點辣令人開胃
焗南瓜藜麥- 藜麥好健康
野菜沙律-羽衣甘藍,好新鮮好脆口
麵豉湯- 有豆類有海帶豐富蛋白質
2018-06-30 106 浏览
近期開始注重健康養生,尤其工作忙碌,更加想注重養生保健,聽說呢間餐廳選用有機自然食材,著重天然無添加,全是素食。今晚做完瑜珈🧘🏼‍♀️,食素keep fit 都好不過!餐廳以日式風格,枱和椅都好和風,感覺好像到了日本餐廳!陰陽平衡素餐-洋食是日餐渴麵䜴湯,開餐前飲好開胃!蕃茄長通粉,用真正蕃茄煮,好有蕃茄味,份量比之多。野菜沙律,好清新!焗南瓜藜麥,軟硬適中,南瓜好配,不錯天貝茶漬飯配茄子南蠻漬,玄米健康,配上茶一起食很美味,份量比之大,連超級食物埋羽衣甘藍菜,營養豐富!抺茶布丁,抹茶味濃,又香滑,再加上杞子好養生!日本有機無糖豆奶,不太甜,豆味濃,好啱我口味,我幾喜歡!

餐廳以日式風格,枱和椅都好和風,感覺好像到了日本餐廳!

陰陽平衡素餐-洋食
是日餐渴麵䜴湯,開餐前飲好開胃!
蕃茄長通粉,用真正蕃茄煮,好有蕃茄味,份量比之多。

野菜沙律,好清新!

焗南瓜藜麥,軟硬適中,南瓜好配,不錯

抺茶布丁,抹茶味濃,又香滑,再加上杞子好養生!

日本有機無糖豆奶,不太甜,豆味濃,好啱我口味,我幾喜歡!

2018-06-27 140 浏览
尖沙咀好多餐廳都限時90分鐘,唔係就一係好貴,一係好嘈。一次無意中搵到呢間餐廳,舒適任坐,一定要大力推介。餐廳光猛簡潔,有柔和音樂,講嘢都會斯文啲冷熱水,餐具自助,環境令人放鬆~唔好以為食素會好悶,只要配搭一下就會有驚喜。今次叫咗紅菜頭藜麥天貝沙律($98)。份量比較少,紅菜頭清甜,有藜麥墊底,天貝烤過好香口。我第一次食天貝,原來天貝係印尼食物,用黃豆同天貝菌發酵做成。簡單黎講就係黃豆餅,口感似豆腐乾。跟住食蕃茄醬燴素丸($68)。原來係蓮藕蓉丸子,咬落爽口,配埋蕃茄醬藜麥同茄子真係好好味~味噌野菌意大利麵($118)。意粉清新彈牙,充滿菇菌味。自家製日式咖喱飯($98)。咖喱味唔重,叫南瓜汁飯比較貼切。配有秋葵茄子元貝南瓜,甜甜地好fresh。南瓜燴飯($98)。啖啖都有南瓜香,杰身醬汁好味到令我想lam碟飯面仲有兩塊脆脆蓮藕片。總結係,無論係情侶閏蜜,想搵個靜靜地嘅地方清清地食一餐,隨然就啱曬你喇~
餐廳光猛簡潔,有柔和音樂,講嘢都會斯文啲

冷熱水,餐具自助,環境令人放鬆~

唔好以為食素會好悶,只要配搭一下就會有驚喜。

味噌野菌意大利麵($118)。意粉清新彈牙,充滿菇菌味。

飯面仲有兩塊脆脆蓮藕片。

2018-06-24 82 浏览
老公的肚腩隨住年紀增長,牛羊雞豬無肉不歡,典型的「掃食者」,咩都掃晒落個肚度。我決定每星期定一日green day,好讓我倆排排毒,今天便是實行的第一天。尖沙咀寶勒巷這間「隨然有機玄米菜食料理」,提倡「吃出健康」,選用有機食材,拒絕對我們身體有害的人工添加物、加工食品、白砂糖。這並不是一間素食餐廳,但比起大杯酒大塊肉的飲食,它也算green。餐廳利用玻璃幕牆採光,室內日光充足。擺了十數棵盆栽,營做綠化環境空間。餐廳為自助形式,自己拎杯倒水;自己到櫃台點菜;自己拿餐具。閱畢菜單後,我選了「天貝茶漬飯」,加了$68轉套餐。老公則點「陰陽平衡套餐 — 和食」。天貝茶漬飯套餐 $176店員大力推介茶漬飯,我自己也喜歡茶漬飯便點了。套餐包了麵豉湯、新鮮的羽衣甘藍、茶漬飯和酸蘿蔔片,還有一杯特色飲品,我選了豆奶咖啡。整體味道不錯,吃後感覺很清新,是輕食的好選擇。猶喜愛她的豆奶咖啡,香濃幼滑,絕不遜色於用牛奶調制的咖啡。陰陽平衡套餐 — 和食 $138主食是由魚豆腐、白蘿蔔和紅蘿蔔組成的關冬煮,配有一碗糙米飯。另有酸蘿蔔片、羽衣甘藍、凍豆腐、麵豉湯和日本茶。白蘿蔔和紅蘿蔔炆得稔身入味,非常好味。。。

天貝茶漬飯套餐 $176

陰陽平衡套餐 — 和食 $138

吃畢後絕無飽濟感,今天的Green day相當成功。驟眼看,老公的肚腩好像細了!
2018-06-23 76 浏览
經過一星期的大吃大喝, buffet, 燒肉, 放題均已吃到膩了, 小妹突然想吃點清新淡吃, 藉此可以洗滌一下身心。是次就要來到寶勒巷4樓的有機小店, 清空一下心靈同胃部。店家裝潢雅緻清優, 寧靜舒服的環境讓人可以忘記日常的煩瑣。店家以木系為主色調, 連食物的筷子器皿的色調亦讓人非常舒服。天貝茶漬飯配茄子南蠻漬 $108 轉套餐(小鉢沙律, 湯, 有機日本番茶 +68)小妹從來對茶漬飯均有情意結, 是次來到亦不忘一嚐。在沒有任何人造調味料加工下, 店家精心天然自在烹調下的味道, 令人吃得安心又放心, 而且茶漬飯的份量亦不少, 小妹吃過已飽腹了7成。 另, 套餐配酸甜黑醋汁下的雨衣甘藍沙筆非常配搭。 茄子充份吸收烹調的湯汁, 入味又軟糯。飽飯一頓, 突然覺得自己已洗滌身心一樣, 已經充滿力量。

2018-06-15 108 浏览
Green Monday於某一個下著雨的星期一前往位於公司附近的隨然素食裝潢雅緻 給人很舒服的感覺心境十分平和這裡要主動到付款處點餐點了set lunch 和食水跟餐具都是自取set lunch套餐裡有kale沙拉、miso、小砵、pickles、主菜跟發芽米飯是日主菜是類似關東煮的東西湯底很甜 豆腐先煎再放進去 整體感覺一般 味道一般 而且有點油而且有點貴以這樣的質素來說⋯會比較喜歡灣仔那家日式素食餐廳但這裡來說 環境清幽 來喝杯茶 平和地度過一餐也不錯
Green Monday

而且有點貴以這樣的質素來說⋯
會比較喜歡灣仔那家日式素食餐廳
但這裡來說 環境清幽
來喝杯茶 平和地度過一餐也不錯
昨晚與姨婆和姨公到隨然有機玄米菜食料理吃晚餐。預祝姨婆的農曆生日。 這裡有日式家居的感覺。因為整間店都是淺色木桌椅、木地板、木櫃、米白色布簾幕……木櫃上有杯、冷熱水和牙簽。客人要自行取用。 牆壁上沒有多餘的裝飾。只因天花板的縷空球形吊燈已足夠粉飾這間店了。餐廳的最裡面是收賬櫃台。客人點菜要到那裡下單及先付款。消費滿$250才可以使用信用卡付款。這裡沒有加一服務收費。因為是半自助形式的餐飲服務。餐具在收賬櫃台前,客人也是自行取用。全都是木製的。有木筷子、木匙和木叉子。 另一邊是落地大玻璃窗。加上沒有間隔的關係,整間餐廳的感覺寛敞舒適。桌子下有布籃讓客人存放手袋。洗手間則在升降機旁。 連「留座」牌也是木製的。設計風格貫切至細微處。還有日式的陶瓷杯。 我們先點了兩個套餐。因為姨婆吃很少份量。她的陰陽平衡套餐 — 洋食,$138。 有是日更替漬物。這是醃漬大根,即白蘿蔔。以為是梅子汁,因為是粉紅色。但沒有酸味,應該不是了。大根切得很薄,有兩片。口感爽脆。 野菜沙律是羽衣甘藍,配黑醋汁。味道不算太甘苦。 焗南瓜藜麥。我只吃了藜麥。是原味,沒有加入醬汁。 是日餐湯是麵鼓湯。有海帶和金菇。味道不會太
昨晚與姨婆和姨公到隨然有機玄米菜食料理吃晚餐。
預祝姨婆的農曆生日。

這裡有日式家居的感覺。
因為整間店都是淺色木桌椅、木地板、木櫃、米白色布簾幕……

木櫃上有杯、冷熱水和牙簽。
客人要自行取用。

牆壁上沒有多餘的裝飾。
只因天花板的縷空球形吊燈已足夠粉飾這間店了。

餐廳的最裡面是收賬櫃台。
客人點菜要到那裡下單及先付款。
消費滿$250才可以使用信用卡付款。

這裡沒有加一服務收費。
因為是半自助形式的餐飲服務。
餐具在收賬櫃台前,客人也是自行取用。

全都是木製的。
有木筷子、木匙和木叉子。

另一邊是落地大玻璃窗。
加上沒有間隔的關係,整間餐廳的感覺寛敞舒適。

桌子下有布籃讓客人存放手袋。
洗手間則在升降機旁。

連「留座」牌也是木製的。
設計風格貫切至細微處。

還有日式的陶瓷杯。

陰陽平衡套餐 — 洋食
我們先點了兩個套餐。
因為姨婆吃很少份量。

她的陰陽平衡套餐 — 洋食,$138。

醃漬大根
有是日更替漬物。
這是醃漬大根,即白蘿蔔。

以為是梅子汁,因為是粉紅色。
但沒有酸味,應該不是了。

大根切得很薄,有兩片。
口感爽脆。

羽衣甘藍野菜沙律
野菜沙律是羽衣甘藍,配黑醋汁。
味道不算太甘苦。

焗南瓜藜麥
焗南瓜藜麥。

我只吃了藜麥。
是原味,沒有加入醬汁。

麵鼓湯
是日餐湯是麵鼓湯。
有海帶和金菇。
味道不會太鹹。

番茄長通粉
主食是番茄長通粉。

番茄醬汁味道少酸多甜,還有黑胡椒的味道。
姨婆很喜歡。
但她只吃了一半,胃口真的很小。
其他的與我們分享。

長通粉煮得不軟不硬,口感不錯。

陰陽平衡套餐 — 和食
我的陰陽平衡套餐 — 和食,$138。

與洋食套餐一樣的是日餐湯和是日更替漬物。

冷豆腐
季節更替小鉢(2件)應該是上圖看到的羽衣甘藍野菜沙律和這碟冷豆腐。

豆腐的豆味濃郁。
軟得像豆腐花的口感。

糙米飯
糙米飯。

米飯口感軟糯,但不會是糯米飯的黏。

豆類主食
豆類主食。

有炸豆腐、燙紅蘿蔔、白蘿蔔和海帶。
豆腐是略為炸過,只有表面有炸成皺起的軟口感。
內裡的口感是軟滑的。

紅蘿蔔和白蘿蔔則口感軟腍。
味道清甜。

五目御飯
後來再多點一份主食給姨公 — 五目御飯,$88。

是五款蔬菜炒飯。
米飯看起來有點油光光,但吃了一口並不覺得很油膩。
姨公也覺得不算油膩。

有甜醬油的味道。
看到的配料有菜和冬菇。

加$68改成套餐。
有小鉢沙律和湯。
(與我們的一樣。)
也包括飲品。

有機日本番茶
有機日本番茶。
有麥茶的味道。

套餐是免費包括此飲品。
而單點主食改成套餐則可以選擇有機黑咖啡、有機荳奶咖啡或有機日本番茶。
套餐如要將番茶改成咖啡,加$15便成。

餐廳是純素。
而這裡的食物在餐單上也註明是有機、無添加、不使用白砂糖和沒有五辛的。
可以照顧不同的素食者。
2018-05-26
糙米飯
豆類主食
有機日本番茶
2018-05-08 1503 浏览
跟素友在尖沙咀搵食, 上OR看看, 見到有間開業不久的有機素食店, 就在寶勒巷, 地點非常方便, 於是便決定一試餐廳環境很清幽, 簡單的水泥牆, 配上落地大玻璃,  如果在日間來, 應該更好享受;  而且店裡播放著很輕很輕的大自然音樂, 讓人有種進入了禪修課堂的感覺, 坐下來很快心裡便平靜, 預備好好享受這個晚餐餐廳主打以 Macrobiotics 為重點, 食物以養生及有機作重要元素, 跟市面一般的素食店有少少分別; 今晚跟素友share 一份套餐再加一個日式咖哩飯先叫了個醬燒黃豆天貝作前菜, 味道簡簡單單的, 醬油味夠鮮和食套餐包括了味噌湯、羽衣甘藍沙律、磨菇通粉、紅菜頭藜麥+焗南瓜,  加送日本三年番茶; 食物都是很易消化的種類, 但配以心思配撘,  平時單一食法的食材, 就變得出色了. 紅菜頭的清甜味令藜麥更好味道, 配上南瓜更易飽肚長通粉配上磨菇, 少少的白汁味道帶點味噌湯味, 比起平時的白汁更好味; 而且因為較清淡, 即使吃光光所有長通粉也不會覺得太飽滯朋友的自家製日式咖哩飯, 沒有五辛的調味, 但有足夠的咖哩香

今晚跟素友share 一份套餐再加一個日式咖哩飯

先叫了個醬燒黃豆天貝作前菜, 味道簡簡單單的, 醬油味夠鮮

紅菜頭的清甜味令藜麥更好味道, 配上南瓜更易飽肚

• 羽衣甘藍沙律
  • 紅菜頭藜麥
  • 磨菇通粉
2018-05-05 301 浏览
朋友在尖沙咀返工,今日約了我食午餐,說要介紹他的飯堂給我認識,原來是要帶我食素食。這間餐廳同平時的素食有點不同,簡單得來不平凡,平凡得來幾好食。朋友點了他最愛的和食套餐,餐具好靚。蘿蔔、豆腐都幾入味,味道清淡而不會覺單調。糙米飯有少少乾身,配味噌湯啱啱好。我要了全日早餐,超驚喜,賣相都幾吸引,有營養價值之餘,又健康。用米餅代替薯餅,不會油膩。羽衣甘藍清清地,對身體有益,仲有一粒粒合桃,好有咬口之餘又健康。雖然是樓上鋪,但環境雅緻舒服,食物又健康,唔錯。

2018-05-05
2018-05-01 306 浏览
今天想遠離繁囂找到了一家日式感覺的餐廳日式感覺包括了舒適、氣氛、食物及員工態度整體來說都很像日本小店食品很注重健康及養生主張食天然冇加工食材就地取材套餐有和食及洋食先説說陰陽平衡套餐(和食)主菜是豆類主食炸豆腐配籮白煮物所有材料也很入味汁料帶點味噌一口主食加一口玄米飯非常健康套餐內還有味噌湯、漬物、季節小鉢及日本茶而洋食呢一樣有味噌湯、漬物、季節小鉢及日本茶而主菜樣子有點像平常西餐的長通粉蘑菇、羽衣甘藍長通粉用上白汁重要是這些白汁不是平日creamy食完至肥的那種我細問之下知道是餐廳特製的健康白汁而洋食附有沙律非常新鮮的焗南瓜配紅菜頭藜麥藜麥是我近年喜歡吃的東西南瓜非常甜我給這個沙律滿分吃飽飽見其他人也開始閲讀、看文件、靜思我也被感染拿起書本來了
今天想遠離繁囂
找到了一家日式感覺的餐廳

日式感覺包括了舒適、氣氛、食物及員工態度

整體來說都很像日本小店

食品很注重健康及養生
主張食天然冇加工食材
就地取材

套餐有和食及洋食
先説說陰陽平衡套餐(和食)

主菜是豆類主食
炸豆腐配籮白煮物

所有材料也很入味
汁料帶點味噌

一口主食加一口玄米飯

非常健康
套餐內還有味噌湯、漬物、季節小鉢及日本茶

而洋食呢

一樣有味噌湯、漬物、季節小鉢及日本茶
而主菜樣子有點像平常西餐的長通粉

蘑菇、羽衣甘藍長通粉用上白汁
重要是這些白汁不是平日creamy食完至肥的那種
我細問之下知道是餐廳特製的健康白汁

而洋食附有沙律

非常新鮮的焗南瓜配紅菜頭藜麥

藜麥是我近年喜歡吃的東西
南瓜非常甜
我給這個沙律滿分

吃飽飽見其他人也開始閲讀、看文件、靜思
我也被感染拿起書本來了
  • 陰陽平衡套餐(洋食)
2018-04-24 204 浏览
好舒適嘅環境, 裝潢佈置令人感覺舒服... 好日式嘅感覺食物味道賣相都ok店員有禮貌, 雖然店入面半自助, 自己攞水, 餐具, 點餐完即刻比錢我同朋友分別點左沙律 — 佢係天貝黎麥, 我係南瓜豆腐kale, 我再點多個味噌湯味道唔錯, 但最大問題係份量少得可憐 😨以咁嘅價錢, 個湯唔係幾啖就飲曬囉... 本來都好期待試2 個甜品, 但可惜已經賣曬收費尖沙嘴區唔算平但可以接受, 但份量真係要多返啲另外星期一晚市得我2 個人一檯客. 情況令人擔憂
好舒適嘅環境, 裝潢佈置令人感覺舒服... 好日式嘅感覺

食物味道賣相都ok

味道唔錯, 但最大問題係份量少得可憐 😨

以咁嘅價錢, 個湯唔係幾啖就飲曬囉...

本來都好期待試2 個甜品, 但可惜已經賣曬

收費尖沙嘴區唔算平但可以接受, 但份量真係要多返啲

另外星期一晚市得我2 個人一檯客. 情況令人擔憂
2018-04-23
2018-04-21 272 浏览
因為我近年開始注重養生既關係,都會睇下d健康飲食資訊,前排學左個term叫Macrobiotic,意思即係按比例咁食天然冇加工既食物。其實如果屋企自己煮飯,要follow呢個macrobiotic原則唔算難,例如食糙米、菜、豆類同堅果 (不過其實如果要就屋企人都可能麻煩,以我屋企為例,我啊媽係極唔鐘意食糙米話覺得硬,所以都會選擇白米同紅米兩溝)。至於出街食就更加難,前排經雜誌介紹,我去左間sell Macrobiotic既餐廳食飯。一入到餐廳坐低靜落黎就覺得呢度好有禪修既感覺,因為呢度係極度寧靜,同播住d 令人好relax既音樂。我同朋友叫左個陰陽平衡套餐($138)同蕃茄醬茄子意大利粉($98)。陰陽平衡套餐有蘿蔔味噌湯 - 濃味而且唔會咸蘑菇、羽衣甘藍長通粉 - 用味噌煮拉麵就成日見,用黎煮長通粉好似第一次見。第一啖食覺得有點淡,一定要撈埋d汁一齊食。平時食意粉總係有白汁忌廉,呢個相對健康好多。紅菜頭藜麥 - 上到枱見到煮到粉紅色已經好賞心悅目,我原本都驚紅菜頭會有草腥味,但呢個完全冇,仲帶點清甜。藜麥真係好有營養,而且又飽肚,喜歡羽衣甘藍 - 有輕微既苦味,其實味道上我就唔多鐘意

陰陽平衡套餐有蘿蔔味噌湯 - 濃味而且唔會咸

紅菜頭藜麥 - 上到枱見到煮到粉紅色已經好賞心悅目

羽衣甘藍 - 有輕微既苦味,其實味道上我就唔多鐘意,但為左健康都會照食。 羽衣甘藍係近年新興既超級食物,能夠抗癌排毒,但要注意唔好食過量,每星期食一次兩次就夠。

跟餐加左杯無糖豆奶($15) - 熱辣辣重豆味

蕃茄醬茄子意大利粉 - 我好喜歡食蕃茄意粉,但係唔鐘意食creamy既,酸酸味味先岩我。呢度既蕃茄意粉好岩我口味,蕃茄味幾濃的。

總結呢個地方可以食到好天然新鮮既食材,追求健康飲食既朋友會喜歡。仲有呢度又靜又有wifi,真係好適合假日慢慢hea 。

2018-04-15 226 浏览
今日去左尖沙咀食飯,見到有間樓上健康素食,環境好文青好大好舒服,主打有機菜。成日出街食飯多肉少菜,間中食下素食對身體都好好呀門口都有文青味道。餐廳有套餐,有和食和洋食,我叫左和食套餐。賣相好靚好舒服糙米飯非常驚喜,飯香重味道濃郁,豆腐香滑豆味非常濃厚,蘿蔔吸哂清甜醬汁,配飯好夾羽衣甘藍是我最愛,味道夠豐富清新又健康,味噌湯咸香無添加味精,另有冷豆腐和醃蘿蔔。套餐配上日本蕃茶,清清地好滿足,又一個健康午餐。

門口都有文青味道。
餐廳有套餐,有和食和洋食,我叫左和食套餐。
賣相好靚好舒服
2018-04-15 151 浏览
今日去左尖沙咀一間餐廳食午餐,朋友介紹一間樓上素食店,主打天然有機素食,間中健康一下都是不錯選擇。餐廳環境好文青,以木系為主裝修非常舒服。我一人行叫左和食套餐。糙米飯好好味飯粒好香好煙韌,豆類為主主食,豆腐豆香濃郁,麵豉湯咸香無添加味精,喜歡羽衣甘藍!入口好健康好清新,旁邊仲有前菜,冷豆腐!整個套餐都好健康,味道天然,成日出街食飯所以間中素食一餐都好呀我想大讚糙米飯,用上大量糙米無加入白飯,每口飯香濃郁。
餐廳環境好文青,以木系為主裝修非常舒服。
我一人行叫左和食套餐。
糙米飯好好味
我想大讚糙米飯,用上大量糙米無加入白飯,每口飯香濃郁。
2018-04-14 144 浏览
成日話養生 , 真係同生活息息相關, 飲食一定要好配合, 呢一間有機素食小店, 食物選擇唔算豐富, 只推一種理念就係食得自然與身體配合, 所以佢除咗係素食店同使用有機材料之外, 食材配搭都花過心思,因為每一種材料都不會相沖,而且適合各種體質及人士適用,店員介紹男女老幼都啱食,所用食材都會令身體特別容易消化, 所以的確係養生嘅套餐。入到去環境真係覺得幾清幽舒服,簡單乾淨俐落嘅一枱一陣,入到去令人有一種好relax嘅感覺,食嘢要relax都係一種養生之道。陰陽平衡套餐 -和食, 有蘿蔔麵豉湯,醬油豆腐,漬物,糙米飯同羽衣甘藍沙津。所有食材都係原材料, 簡簡單單而且煮法,好有媽媽手作風味,肯定冇加太多調味料。 陰陽平衡套餐-洋食, 洋食嘅烹調手法比和食多少少心思, 你睇個焗南瓜配紅菜頭藜麥就知啦, 另外個意粉個汁非牛奶類製品, 佢使用咗豆奶去做呢個汁, 都一樣好味。套餐跟番茶或有機咖啡,既然選擇吃得健康 簡單,簡單叫番杯番茶飲下養生啲。呢個日本番茶係用發酵咗三年嘅茶葉沖出嚟, 對身體有益。跟餐加30蚊可以叫一個甜品, 分別叫咗一個朱古力布甸及豆腐布甸, 布甸裏面冇用到牛奶,都係用豆奶代替,

陰陽平衡套餐-和食

陰陽平衡套餐 - 洋食

跟餐加30蚊可以叫一個甜品, 分別叫咗一個朱古力布甸及豆腐布甸, 布甸裏面冇用到牛奶,都係用豆奶代替, 味道就覺得豆腐布甸較適合, 朱古力冇咗牛奶食落去有點清淡, 兩個布甸都好滑溜

朱古力布甸及豆腐布甸

2018-04-06