📍「霜月居酒屋」- 佐敦今次食食食之旅黎到佐敦😌呢排碌社交平台見到個個都影日本🇯🇵櫻花🌸,搞到👦🏻👧🏻思鄉之情湧哂出嚟,唯有搵返啲日本🇯🇵野食安慰下自己先😌📷餐廳位於白加士街,門面木系🤎風居酒屋,店內帶有水泥色嘅牆身,牆身掛起日本風畫布,充滿🇯🇵居酒屋feel🤗🍴霜月刺身五點盛💰HK$238✨推薦指數:8.5/10五款刺身擺放得好靚,分別係三文魚、油甘魚、鰹魚、甜蝦同帶子,各3切😇三文魚厚身肥美,啖啖肉好正😋油甘魚都幾厚身,正常發揮😗鰹魚食落第一啖係好爽口,之後就好gel口,呢個好感好正,榮升👧🏻最愛❤️帶子鮮甜,但切得比較薄身,厚切會更滿足甜蝦新鮮,正常發揮👍🏻🍴霜月卷💰HK$188✨推薦指數:9/10呢份係餐廳招牌卷物,一碟8件,size 岩岩好,可以一啖放哂落口度😍面頭鋪滿海膽、拖羅蓉同漲卜卜嘅三文魚籽,份量都唔少,食落海膽夠鮮甜唔腥,拖羅蓉口感腍身,層次好豐富😇壽司中間包住爽口青瓜,中和返成份嘅油膩感,必嗌‼️‼️‼️🍴日本A4和牛湯烏冬💰HK$118✨推薦指數:7.5/10和牛薄身入口未有話即溶咁誇張,不過油脂感亦都好足夠,和牛由於俾熱湯浸住,上到枱都唔會話過熟😋烏冬口感煙韌,湯底比
📍「霜月居酒屋」- 佐敦

今次食食食之旅黎到佐敦😌
🍴霜月刺身五點盛
💰HK$238
✨推薦指數:8.5/10
三文魚厚身肥美,啖啖肉好正😋
油甘魚都幾厚身,正常發揮😗
🍴霜月卷
💰HK$188
✨推薦指數:9/10
🍴日本A4和牛湯烏冬
💰HK$118
✨推薦指數:7.5/10
烏冬口感煙韌,湯底比較淡味,濃味少少🤏🏻會更好🤗
🍴雜錦魚生沙律
💰HK$98
✨推薦指數:8.5/10
佢嘅魚生有好多款,有三文魚、吞拿魚、油甘魚,食落新鮮肥美,配埋蟹籽、玉子、青瓜、新鮮沙律,夠哂豐富😚
幾欣賞佢哋嘅魚生唔會切得太細件無口感,配埋黑醋醬,酸酸甜甜好開胃🤤
🍴厚燒仙苔牛舌
💰HK$48
✨推薦指數:9/10
牛舌好厚身,食落勁彈牙,胡椒海苔味好香,好入味,必嗌‼️😍
🍴秘汁燒牛小排
💰HK$43
✨推薦指數:8.5/10
食牛怪👦🏻大愛呢款,因為牛小排油脂部分比較少,食落唔會話太油膩,同埋牛味會比較濃啲,而且夠厚身好腍🤣不過👧🏻就覺得醃料重手咗,鹹左啲🤭
  • 霜月卷
2024-03-22 27 浏览
今次到訪佐敦嘅霜月居酒屋,環境舒服,食物品質亦有驚喜,回味無窮🥰💕▫️ 蟹肉沙律 🥗 $78蟹柳絲配爽口蟹籽,清新開胃!▫️ 軟蟹卷 $168軟殼蟹新鮮即炸,配以牛油果、蟹籽及少量沙律醬調味👍🏻creamy 又唔膩!串燒🍢:▫️雞腎 $30▫️厚燒仙苔牛舌 $48▫️雞中翼 $33▫️大蔥雞肉串 $33▫️黑豚蘆筍卷 $33所有串燒於香港來講質素極高!厚燒牛舌牛味重又juicy ,其他燒鳥亦火候控制得宜,表面微焦,完美地保留內裏的鮮味😋💕▫️鵝肝多士 $98最回味無窮嘅一道菜!鵝肝厚身煎至甘香焦脆,一咬便感受到滋味既油香爆發👍🏻▫️雜錦天婦羅🍤 $128本身對炸物無太大感覺嘅我亦覺得有驚喜!餐廳選用日本蕃薯🍠另有南瓜、茄子及秋葵,外皮炸粉偏薄身,香脆之餘毫無油膩感!💬 食物嘅質素絕對值得再訪 ,推薦!Visited Shimotsuki Izakaya in Jordan this time, the environment was comfortable, and the food quality was surprisingly good, leaving a lasting imp

▫️ 蟹肉沙律 🥗 $78
蟹柳絲配爽口蟹籽,清新開胃!

▫️ 軟蟹卷 $168

▫️大蔥雞肉串 $33
▫️黑豚蘆筍卷 $33

▫️鵝肝多士 $98

▫️雜錦天婦羅🍤 $128

💬 食物嘅質素絕對值得再訪 ,推薦!

Visited Shimotsuki Izakaya in Jordan this time, the environment was comfortable, and the food quality was surprisingly good, leaving a lasting impression 🥰💕

▫️ 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 🥗 $78
Crab stick strips with refreshing crab roe, appetizing and fresh!

▫️ 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐑𝐨𝐥𝐥 $168
Freshly fried soft shell crab, served with avocado, crab roe, and a hint of salad dressing 👍🏻 creamy yet not greasy!

Yakitori 🍢:
▫️ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐤𝐢𝐝𝐧𝐞𝐲 $30
▫️ 𝐓𝐡𝐢𝐜𝐤 𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐨𝐱 𝐭𝐨𝐧𝐠𝐮𝐞 $48
▫️ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐧𝐠𝐬 $33
▫️ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝 𝐬𝐜𝐚𝐥𝐥𝐢𝐨𝐧 𝐬𝐤𝐞𝐰𝐞𝐫 $33
▫️ 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐩𝐨𝐫𝐤 𝐚𝐧𝐝 𝐚𝐬𝐩𝐚𝐫𝐚𝐠𝐮𝐬 𝐫𝐨𝐥𝐥 $33
The quality of all the skewers is extremely high in Hong Kong! The thick grilled ox tongue is flavorful and juicy, while other grilled chickens are perfectly cooked, with a slightly charred surface, retaining the freshness inside 😋💕

▫️ 𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $98
A dish with endless flavors! The foie gras is thick and pan-fried until fragrant and crispy, with an explosion of oily fragrance in every bite 👍🏻

▫️ 𝐀𝐬𝐬𝐨𝐫𝐭𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐦𝐩𝐮𝐫𝐚 🍤 $128
As someone who isn't particularly fond of fried foods, I was pleasantly surprised! The restaurant uses Japanese sweet potatoes 🍠 along with pumpkin, eggplant, and okra. The batter is thin and crispy, without any greasiness!

💬 The quality of the food is definitely worth another visit, highly recommended!
2024-03-21 37 浏览
佐敦霜月居酒屋.味道:8/10🌟抵食:8.5/10🌟環境:7/10🌟.大癲!竟然俾小編搵倒$58嘅炙燒三文魚丼!仲要送汽水🥤😍丼飯有約6片三文魚,配上紫菜,真係幾抵食🥢另外仲叫咗雙月三色丼,雖然價錢高小小,但都算係誠意十足,有齊三文魚、海膽同帶子🥰跟餐會附送沙律,小菜同麵豉湯🥘想食好啲就不妨追加多幾片魚生小編追加咗三文魚同油甘魚,兩樣都頗新鮮🍣蟹子沙律都唔錯,好fresh🥗最後甜品推介比較特別嘅米雪糕🍚真係食到一粒粒米超得意🌾
佐敦
霜月居酒屋
味道:8/10🌟
抵食:8.5/10🌟
環境:7/10🌟
2024-03-21 25 浏览
小妹我不嬲都中意食🇯🇵日本野, 今日黎到位於佐敦嘅呢間日式居酒屋, 點咗一系列嘅日式料理,包括🍣壽司、刺身、🍢串燒等等😳✨🍣三反卷 $108✨🍣飛魚子壽司 $22✨🍣芥辣八爪魚壽司 $22✨🐟三文魚刺身 $68✨🍗芝麻雞翼 $38✨🥟煎餃子$68✨明太子玉子燒$48✨🐷黑豚腩串燒$33✨🥩牛小排串燒 $43✨帶子壽司 $58✨🐟炸池魚BB $68✨🐟原條鰻魚 $118✨🍹熱情果梳打 28呢度將黑豚腩串燒🐷嘅肉切到好薄, 食落唔會好多肥膏, 配上獨特嘅調味粉,水準好高😍三文魚刺身夠晒厚切,味道鮮美。 至於芝麻雞翼CP 值都好高, $38 有3隻, 炸得香脆內嫩!😳 整體味道幾好!
小妹我不嬲都中意食🇯🇵日本野, 今日黎到位於佐敦嘅呢間日式居酒屋, 點咗一系列嘅日式料理,包括🍣壽司刺身、🍢串燒等等😳

✨🍣三反卷 $108
✨🐟炸池魚BB $68
✨🐟原條鰻魚 $118
✨🍹熱情果梳打 28

2024-03-19 45 浏览
佐敦有好多唔同嘅餐廳,最近發現新開咗一間居酒屋,細細間大概有40個座位,門口裝飾好有日本居酒屋嘅風格,當然一入到去就已經播緊好好聽嘅日本歌啦 🎶 所以坐落氣氛都幾好,都幾適合同朋友一齊嚟聚餐👍 居酒屋當然有好多嘢食啦,又有壽司又有串燒,所有都好想試🤭串燒 - 厚燒仙苔牛舌 🐮 串燒就揀咗我最鍾意食嘅牛舌,真係好厚切,好有口感,食落好滋味😋明太子玉子燒 🥚 呢個超推介,玉子燒上面有好多明太子,仲要係入口即溶添,好好食😍芝麻雞翼 🐥 小食就試咗呢個芝麻雞翼,一共有三隻,炸得好香口🤗卷物 - 天蝦卷 🍤 卷物都有好幾款揀,天蝦卷就指天婦羅蝦喺壽司入邊👍 天婦羅炸得好脆😊壽司 - 鰻魚、金目鯛 🍣壽司都有好多款式㗎,每款兩件,試咗鰻魚同埋金目鯛,性價比好高🤩特選壽司盛 - 霜 🍱如果想同朋友一齊分享試多啲嘅話,可以叫佢啲壽司盛,每個款式一件,樣樣都試吓都幾滋味😋 呢個就包括有赤身、油甘魚、三文魚、紋甲魷魚、左口魚邊、甜嘏、穴子同海膽 🍣 全部都好新鮮🥰日本A4和牛湯烏冬 🍜呢個A4和牛好好食,簡直係入口即溶,好有質素👍 佢嘅烏冬都好有口感,食完暖笠笠😎白桃熱情果梳打 🍹除咗每人都會有一杯熱茶之

串燒 - 厚燒仙苔牛舌 🐮
厚燒仙苔牛舌

明太子玉子燒 🥚
明太子玉子燒

芝麻雞翼 🐥
小食就試咗呢個芝麻雞翼,一共有三隻,炸得好香口🤗
芝麻雞翼

卷物 - 天蝦卷 🍤
天蝦卷

壽司 - 鰻魚、金目鯛 🍣
壽司 - 鰻魚、金目鯛

特選壽司盛 - 霜 🍱
特選壽司盛 - 霜

日本A4和牛湯烏冬 🍜
日本A4和牛湯烏冬

白桃熱情果梳打 🍹
除咗每人都會有一杯熱茶之外,另外都叫咗呢個白桃熱情果梳打,甜甜地都唔錯㗎😉
白桃熱情果梳打
特選壽司盛 - 霜
日本A4和牛湯烏冬
白桃熱情果梳打
2024-03-18 15 浏览
放工去佐敦搵發掘新美食🤩見到呢間新裝修嘅日本餐廳,價錢屬於中等👌🏻小店地方唔算大,但算坐得舒服👍🏻牆壁有幾幅相撲手掛畫做裝飾,另外仲有幅係波浪加哥斯拉🤣小店提供嘅食物種類算多,有壽司、刺身、串燒,亦有唔少熟食😋當然唔少得啤酒同清酒🍻🍶🏮蒜頭漬醃咗嘅蒜頭🧄食落冇生蒜嗰種氣味🤣小小濃味送酒一流🏮特選壽司盛 - 霜有八件壽司😍包括三文魚、油甘魚、赤身、魷魚、海膽、穴子、甜蝦、灸燒左口魚😋每款都好新鮮,味道唔錯幾平均👍🏻而且有部份係飛機貨😊🏮霜月卷上菜時非常吸睛😍見到卷物佈滿海量嘅拖羅蓉🤤上面有海膽同三文魚子,一啖有三種口感,好滿足呀😚超級推介呢款卷物💯🏮明太子玉子燒明太子醬鹹鹹地加上甜玉子好惹味🥳🏮蒜蓉牛油蘆筍炒帶子帶子大大粒,超級有誠意🤩蘆筍充滿牛油同蒜蓉香味🥰滋味爆燈👍🏻

放工去佐敦搵發掘新美食🤩見到呢間新裝修嘅日本餐廳,價錢屬於中等👌🏻小店地方唔算大,但算坐得舒服👍🏻牆壁有幾幅相撲手掛畫做裝飾,另外仲有幅係波浪加哥斯拉🤣小店提供嘅食物種類算多,有壽司刺身、串燒,亦有唔少熟食😋當然唔少得啤酒同清酒🍻🍶

🏮蒜頭漬
醃咗嘅蒜頭🧄食落冇生蒜嗰種氣味🤣小小濃味送酒一流

🏮特選壽司盛 - 霜

🏮霜月卷

🏮明太子玉子燒
明太子醬鹹鹹地加上甜玉子好惹味🥳

🏮蒜蓉牛油蘆筍炒帶子
2024-03-18 12 浏览
佐敦多左廟街夜市之後熱鬧左好多,除左夜市附近都有好多餐廳,去完夜市湊熱鬧之後搵左呢間餐廳食日本野。霜月卷 $188以海膽、呑拿魚蓉和三文魚籽為主的卷物,呑拿魚蓉都幾多,食落都算新鮮,配青瓜絲和洋蔥一齊吃吾錯,不過略嫌價錢比較進取。燒大虎蝦 $68一隻大虎蝦13-15cm長,頭雖然大但都好多肉,以椒鹽燒方式,蝦殼會食到粒粒鹽味,比較咸,建議用手剝蝦殼,蝦肉幾香鹽味。燒牛小排 $43用秘製醬汁去燒,味道好好,牛小排厚切,肉幾嫩同入味,推介!黑豚露荀卷 $33黑豚薄片肉包住露荀,黑豚肉會有少少軟骨,食落有咬口感,以黑椒去調味,亦吾會好咸。明太子雞翼 $48明太子放滿去雞翼內,脹卜卜,燒雞翼都幾juicy。日式海鮮炒烏冬 $168比較有驚喜既炒烏冬,原本以為會好一般,點知配料高質又豐富,有大粒帶子、青口、蝦、魷魚鬚、蟹柳、三文魚籽等,烏冬炒得乾身入味。

霜月卷 $188

燒大虎蝦 $68一隻

燒牛小排 $43
用秘製醬汁去燒,味道好好,牛小排厚切,肉幾嫩同入味,推介!

黑豚露荀卷 $33

明太子雞翼 $48
明太子放滿去雞翼內,脹卜卜,燒雞翼都幾juicy。

日式海鮮炒烏冬 $168

2024-03-17 20 浏览
♨️霜月佐敦白加士街127號地舖♥️佐敦新開日式居酒屋,店舖細細食物種類繁多,食後感性價比高幾唔錯,員工態度有禮,啤酒仲有兩小時任飲,店舖播住流行日文歌輕輕鬆鬆chill住又一晚🔷螢光魷魚好酸好酸好醒胃🔷枝豆夠晒大碟,送酒一流🔷鱈魚乾最鍾意食鱈魚乾🔷生雞皮串炸得香脆爽口🔷厚燒仙苔牛舌超推介牛舌,爽口重牛昧又帶肉汁香🔷秘製燒牛小排都好食,相對下牛舌高分啲🔷活蝦天婦羅皮薄餡靚,蝦夠鮮甜🔷鵝肝多士最鍾意食鵝肝,口感都幾好🔷蟹肉蟹膏軍艦🔷油甘魚壽司🔷中拖羅壽司三款壽司都出色,尤其中拖羅充滿魚香🔷鰻魚炒飯好鬼大碟食到飽一飽🔷Premium Black🔷Premium White 其實兩小時任飲啤酒好吸引,但有少少咳地費事飲咁多,叫咗一杯止下癮就算食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:8/10。。。
♨️霜月

最鍾意食鱈魚乾
🔷生雞皮串
炸得香脆爽口
🔷厚燒仙苔牛舌
超推介牛舌,爽口重牛昧又帶肉汁香
🔷秘製燒牛小排
都好食,相對下牛舌高分啲
🔷活蝦天婦羅
皮薄餡靚,蝦夠鮮甜
🔷鵝肝多士
最鍾意食鵝肝,口感都幾好
🔷蟹肉蟹膏軍艦
🔷油甘魚壽司
🔷中拖羅壽司
三款壽司都出色,尤其中拖羅充滿魚香
🔷鰻魚炒飯
好鬼大碟食到飽一飽
🔷Premium Black
🔷Premium White

食物:8.5/10
抵食:8.5/10
環境:8/10

2024-03-15 17 浏览
每晚放工與朋友的美食之旅,才是每天的重點,最期待的環節,今晚就來到佐敦的小店品嚐日本料理。霜月卷$188以吞拿魚蓉、海膽、魚子製作而成,口感豐富,色澤也很吸引。蟹膏蟹肉軍艦$58一口一件,蟹肉加蟹膏的組合相當鮮味,滋味在口中散發。厚燒仙苔牛舌$48牛舌的口感堅實而多汁,調味適宜,口感爽中帶嫩,燒得剛好。鱈魚干$58鱈魚干烤得香脆,沾上沙律醬更好吃。蒜蓉燒生蠔$54/隻蒜香撲鼻,生蠔的鮮嫩與蒜蓉的香味十分配合,飽滿的生蠔充滿口感。黑豚露筍卷$33黑豚薄片燒到微焦,包著清甜露筍感覺平衡。清酒煮大蜆$88大蜆肉質飽滿,我們最欣賞它煮到半熟,不會過老,非常嫩口,湯汁亦很鮮味。大啡菇$33切成幾件,肉質緊實,帶有自然的香甜。秘汁燒牛小排$43牛小排的肉質柔軟,秘汁的味道濃郁而且深入肉中,令人一口接一口不停。

霜月卷$188
以吞拿魚蓉、海膽、魚子製作而成,口感豐富,色澤也很吸引。

蟹膏蟹肉軍艦$58
一口一件,蟹肉加蟹膏的組合相當鮮味,滋味在口中散發。

厚燒仙苔牛舌$48
牛舌的口感堅實而多汁,調味適宜,口感爽中帶嫩,燒得剛好。

鱈魚干$58
鱈魚干烤得香脆,沾上沙律醬更好吃。

蒜蓉燒生蠔$54/隻

黑豚露筍卷$33
黑豚薄片燒到微焦,包著清甜露筍感覺平衡。

清酒煮大蜆$88

大啡菇$33
切成幾件,肉質緊實,帶有自然的香甜。

秘汁燒牛小排$43

2024-03-13 239 浏览
📍霜月居酒屋佐敦白加士街127號地舖佐敦不嬲都多美食,呢間居酒屋開左幾個月,雖然店鋪面積唔算好大,但食物種類同選擇都幾多,而且食物質素都幾有驚喜😝好岩同朋友黎飲返杯!🍣霜月刺身五點盛 $238有五款刺身,有三文魚、油甘魚、甜蝦、帶子同埋魷魚,全部都好新鮮,三文魚仲好肥美🤤係厚切黎架,油脂滿滿。🍶清酒煮大蜆 $88呢個大推!大蜆粒粒都脹卜卜😍 清酒味唔會過濃 ,而且份量唔小,好抵食!🍚鰻魚炒飯 $138呢個cp值極高,本身個飯夠味得黎唔會太咸,食鰻魚炒飯最怕就係啲鰻魚汁,加埋個炒飯會變得好咸😖但呢個真係啱啱好,每一啖飯都可以食到鰻魚🤪小食🔘 炸墨魚咀 $58🔘 明太子玉子燒  $48🔘 酒盗芝士  $68小食方面選擇都有好多,而有明太子嘅嘢我係一定會叫😙玉子燒熱辣辣,蛋香味濃,配埋明太子真係好夾!另外酒盗芝士好有驚喜,真係好岩下酒!酒盜其實係一種醃漬物,主要係用魚內臟。點解會叫酒盜係因為真係好岩下酒,會令人忍唔住飲完一杯又一杯🍻串燒🍢🔘 日本提燈串 $48🔘 厚燒仙苔牛舌 $48🔘 焦糖菠蘿 $53串燒方面叫咗呢幾款嚟試吓,香港其實比較少地方可以食到提燈串,而我自己都係第一次食🥳幾特別,
📍霜月居酒屋

串燒🍢
🔘 日本提燈串 $48
🔘 厚燒仙苔牛舌 $48
🔘 焦糖菠蘿 $53

串燒方面叫咗呢幾款嚟試吓,香港其實比較少地方可以食到提燈串,而我自己都係第一次食🥳幾特別,大家可以試吓!厚燒仙苔牛舌十分厚,而且有嚼勁又唔韌。另外佢個菠蘿係鋪咗一層堂再用火槍燒到照焦香,所以食落會有薄薄一層焦糖🍍食咗咁多串燒,用嚟解膩就prefect池啦!

加$98仲有生啤任飲呀,黑啤白啤都可以任飲架🍻酒鬼食串燒岩哂!
2024-03-05
  • 🍶清酒煮大蜆
  • 霜月刺身五點盛
去完永安九龍中心拎野,撞正係lunch hour,就即刻openrice搵吓附近有咩好食🤪結果見到呢間日本野,就拉埋老公一齊去食!呢度嘅午餐𝓢𝓮𝓽有好多選擇See menu below ⬇️ 但我就比較偏好食生嘢🍽️我同老公都嗌咗,每人一個壽司set ($88)壽司set ($88)(配烏冬/三文魚手卷)另外,仲可以加配刺身($20三文魚/$25油甘魚or炙燒左口魚裙邊etc)我鍾意食佢個魷魚,好脆🤭好新鮮🤍細件又甜甜地嘅帆立貝壽司🍣每件都真係放得入口,性價比超高🥢回頭率🔅🔅🔅🔅🔅另外仲有麵豉湯,入面仲有甜甜嘅蜆肉!甜品仲有一粒朱古力泡芙!飲品,可以要多款汽水🥤提提你⚠️呢度仲要係免+1服務費嘅🤣兩個人食咗$200都唔使😅坐得好舒服。行過嘅你,一個人都可以入去食下架:)你都會一定好享受👍🏻🌟Ps: 沒有享用餐廳任何特別優惠

呢度嘅午餐𝓢𝓮𝓽有好多選擇
See menu below ⬇️

壽司set ($88)(配烏冬/三文魚手卷)
我鍾意食佢個魷魚,好脆🤭好新鮮🤍
細件又甜甜地嘅帆立貝壽司🍣
每件都真係放得入口,性價比超高🥢
回頭率🔅🔅🔅🔅🔅
另外仲有麵豉湯,入面仲有甜甜嘅蜆肉!
甜品仲有一粒朱古力泡芙!

飲品,可以要多款汽水🥤
提提你⚠️呢度仲要係免+1服務費嘅🤣
兩個人食咗$200都唔使😅坐得好舒服。

行過嘅你,一個人都可以入去食下架:)
你都會一定好享受👍🏻🌟

Ps: 沒有享用餐廳任何特別優惠
2024-03-10 18 浏览
佐敦這家居酒屋,座位較少,但空間感大,坐得舒服🤡有台大電視會播著日本節目,有氣氛👍🏻今次食晚飯咩都叫d😁串燒小食:明太子玉子燒🎎 $48必食!剛好的濕潤和香濃的明太子和玉子味道😋活蝦天婦羅 🍤🎎$88 蝦是新鮮大隻的,炸得金黃大蔥雞肉串🎎 $33 它的燒物調味剛好,不會搶去食物原味。芝士年糕🎎 $38 年糕口感煙韌,中間夾有濃濃芝士香,好滿足😍壽司🍣盛:特選壽司盛-月 🎎$368魚生新鮮,海膽很鮮甜,口感順滑,沒有半點腥味!😍😍😍下次想集中點海膽壽司!日本A4和牛湯烏冬 🎎$118最近才發現,不是A5和牛=最好吃,原來A4才是最佳選擇😆✨給大家參考一下餐廳大廚的建議:若分等級,可以選擇A4等級的和牛而不是A5,一般日本人食會選用A4和牛,「因油脂分布最符合和牛吃起來最美味的程度」

串燒小食:
活蝦天婦羅 🍤🎎$88 蝦是新鮮大隻的,炸得金黃
大蔥雞肉串🎎 $33 它的燒物調味剛好,不會搶去食物原味。

壽司🍣盛:
特選壽司盛-月 🎎$368

日本A4和牛湯烏冬 🎎$118
最近才發現,不是A5和牛=最好吃,原來A4才是最佳選擇😆

2024-03-10 13 浏览
佐敦新開居酒屋,見佢新開張優惠有$98生啤任飲兩小時,我同朋友都係酒鬼梗係入去試一試啦!同朋友叫咗刺身,壽司拼盤,大蝦,同串燒送酒!刺身非常厚!蝦勁大隻!兩個鐘頭,我哋每人都飲咗六七杯,除返開每杯10幾蚊,真係抵到爛!(佢唔係出面放題既罐裝同枝裝,而係新鮮嘅生啤)侍應做嘢都好快手,每次叫生啤都好快就送到,唔會好似出面有啲會不斷拖你時間!最重要係價錢親民,最後一直飲飲到12點關舖,真係飲飽食醉,10分滿足!下次一定會再返來!不過佢而家係新開張優惠,唔知會promote到幾時,希望優惠唔好咁快取消!

同朋友叫咗刺身壽司拼盤,大蝦,同串燒送酒!刺身非常厚!蝦勁大隻!

2024-02-21
  • 牛肉半生燒
2024-03-07 19 浏览
🧚🏻‍♀️👉🏻👉🏻👉🏻廟街附近佐敦一家新開不久的居酒屋🎏今次和朋友兩個人食晚飯,坐在一台電視機前的餐桌座位,侍應非常有禮,服務很好🌷餐廳座位不多(記得提前預約),但就騰出更多空間留白,坐得舒適自在👍🏻特選壽司盛-月 $368/10貫(大拖羅、中拖羅、鰹魚、油甘魚、白身魚兩款、牡丹蝦、帶子、海膽、三文魚子)餐牌提供三款壽司盛,這款是特選。魚生的口感順滑,海膽很驚豔😍😍😍,非常鮮甜!完成沒有腥味!日本A4和牛湯烏冬 $118半熟的A4和牛和日本烏冬,最簡單又完美的結合😋居酒屋串燒小食是必點的🤡:明太子玉子燒 $48✨ 🤤必食!熱辣辣好香濃好juicy!芝士年糕 $38 ✨ 🤤推!好Q!裡面的芝士🧀好香!大蔥雞肉串 $33 ✨😋配大蔥清爽冇咁油膩,調味好香,但不會太重口味而蓋住原食物的味道。活蝦天婦羅 $88 ✨😋蝦炸得爽脆金黃,不油膩,很大隻呢!
🧚🏻‍♀️👉🏻👉🏻👉🏻廟街附近
佐敦一家新開不久的居酒屋🎏
今次和朋友兩個人食晚飯,
坐在一台電視機前的餐桌座位,
侍應非常有禮,服務很好🌷
餐廳座位不多(記得提前預約),
但就騰出更多空間留白,
坐得舒適自在👍🏻

特選壽司盛-月 $368/10貫

日本A4和牛湯烏冬 $118
半熟的A4和牛和日本烏冬,最簡單又完美的結合😋

居酒屋串燒小食是必點的🤡:
明太子玉子燒 $48✨ 🤤必食!熱辣辣好香濃好juicy!
芝士年糕 $38 ✨ 🤤推!好Q!裡面的芝士🧀好香!
活蝦天婦羅 $88 ✨😋蝦炸得爽脆金黃,不油膩,很大隻呢!
2024-03-06 15 浏览
今日經過佐敦呢一間居酒屋,望落門面都幾靚,於是就入咗去試吓🥗牛油果沙律$88-牛油果熟成度剛好軟熟 蕃茄面層有焦糖 底有酸醋沙律菜 甚為開胃🦐大虎蝦$68-原隻大虎蝦灑上椒鹽燒 蝦肉彈牙濃甜 椒鹽吊味🥚明太子玉子燒$48-玉子燒上加入鹹香味道得明太子 蛋嫩滑幾香🌽燒粟米$48-除咗食粟一燒之外 燒粟米其實都幾過癮 粟米粒微微煙韌口感 燒得幾香幾甜🍠日本番薯天婦羅$68-天婦羅衣酥脆夠薄 溫熱嘅番薯甜度高 配上鹹味天婦羅汁更出色 相當好食🦪蒜蓉牛油蘆筍炒帶子 $108-帶子都幾大粒 原粒連埋內臟 蒜香味出眾 蘆荀幾嫩🐠銀雪魚西京燒198-西京燒成色吸引 加入燒汁慢烤 鹹味較甜味較突出 魚肉質感嫩滑 油脂香味重🧀芝士年糕38-芝士年糕軟綿綿 甜味包裹住流心芝士嘅鹹味 口感柔軟🦀蟹膏豆腐 $68-冷豆腐放入三文魚子及蟹膏 清香豆味當中帶有海鮮鮮甜味店家每台會送擦擦卡 可以每台換一張 我就中咗特飲啦總括嚟講,味道唔錯,值得推薦!
今日經過佐敦呢一間居酒屋,望落門面都幾靚,於是就入咗去試吓

🥗牛油果沙律$88

-芝士年糕軟綿綿 甜味包裹住流心芝士嘅鹹味 口感柔軟

🦀蟹膏豆腐 $68
-冷豆腐放入三文魚子及蟹膏 清香豆味當中帶有海鮮鮮甜味
店家每台會送擦擦卡 可以每台換一張 我就中咗特飲啦
總括嚟講,味道唔錯,值得推薦!