2018-04-19
今年老公生日前幾天已經搵佢班朋友攪左驚喜生日派對,正日想兩個人靜靜地食好嘢。好朋友介紹這間韓國fusion菜好似幾特別,決定試一試。可能因為是星期三,即日打電話去都book到位。上到去7時多,只有幾枱客,侍應很好問我們想坐邊度,我們選了個corner位。打開餐牌選擇蠻多,很多菜式也很吸引,最後我們以包剪捶形式選了金槍魚salad、我們家鄉環形天橋的和西冷牛排配迷迭香及大蒜。首先出場的是金槍魚salad,金槍魚很多很大cube啖啖肉,配的醬汁酸甜少少spicy,好開胃,a very good start.我們家鄉環形天橋其實是泡菜薯仔絲剪餅,熱呼呼入口脆卜卜,沾醬好惹味,好有驚喜。主角香煎西冷牛排present在熱石板上,香噴噴之餘又不怕食得到最後凍晒唔好食。牛排外脆內軟,跟岩鹽、蒜泥和芥末醬,味道很好,order時侍應有提及因為放在熱板上所以不會煎太熟怕會overdone, 幾細心值得讚﹗西冷扒送一杯飲品,我選了韓國啤酒。老公另外叫了杯blueberry yogurt smoothies,很足料,甜酸度剛剛好,也不會太凍,很不錯。本來見甜品幾吸引,但已經好滿足,冇位再食,留番下次~
本來見甜品幾吸引,但已經好滿足,冇位再食,留番下次~