餐厅: 韓樂 (TKO Gateway西翼)
资讯:

2020-10-02 697 浏览
#下午茶 #韓國菜 #koreanfood 免加一 #吉列脆炸魚柳 #炸薯條 #薯條 $30魚柳薄身~新鮮即炸,脆卜卜幾好食😋薯條都幾香~旁邊有酸沙律醬沾幾鍾意佢嘅 #凍奶茶 ☕️偏甜,茶味和奶量適中 #黑松露野菌炒滑蛋香脆牛角酥 #牛角酥 #黑松露炒滑蛋 $35不過不失,滑蛋有淡淡的黑松露味,牛角包都算香。#特飲 加$8 #芒果蘆薈雪碧底下有一粒粒蘆薈,有些體積太大飲管吸唔到,比想像中好飲,是濃郁芒果味汽水。ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6.5/10
#下午茶 #韓國菜 #koreanfood 免加一

#吉列脆炸魚柳 #炸薯條 #薯條 $30

幾鍾意佢嘅 #凍奶茶 ☕️偏甜,茶味和奶量適中
吉列魚柳配薯條

黑松露雜菌滑蛋牛角包

不過不失,滑蛋有淡淡的黑松露味,牛角包都算香。

#特飲 加$8 #芒果蘆薈雪碧

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6.5/10

2020-10-02
下午茶
吉列魚柳配薯條
2020-08-08 858 浏览
網上訂購,完全不能準時取食物,要求了多次check 單,staff也冇乜反應,最後Delay了35分鐘,太過份!以後,也不會網上訂購,直接到歺廳買時間更快!今次買個教訓!
以後,也不會網上訂購,直接到歺廳買時間更快!今次買個教訓!

外卖自取
行過見間餐廳都幾似樣,於是就決定去嘆過下午茶餐。由朋友介紹下,我點咗一個set,係很普通的煉奶粗粒花生醬厚多士及一杯齋啡。當碟多士放在枱上,它並沒有發放任何光芒,或許我以貌取多士的第一印象吧了,我以為中伏,於是用了很矛盾而無奈的心情去品嚐這多士。可是這平凡的傑作,一入口就不得了……我的口腔已承受不了很精彩的味道呀,其"内在味"包括甜而不膩的花生醬混和煉奶,再加添數十花生粒及較軟身的麵包,我認為是拍案叫絕的美食作品。最後以淡淡苦澀的齋啡,極具甜中有澀、澀中有甜的輝映效果。
行過見間餐廳都幾似樣,於是就決定去嘆過下午茶餐。

最後以淡淡苦澀的齋啡,極具甜中有澀、澀中有甜的輝映效果。
煉奶粗粒花生醬厚多士
煉奶粗粒花生醬厚多士
2020-06-25 542 浏览
長話短說環境:差,個別位地上好油,有垃圾,開頭坐的位有野咬腳,自己行去第二張枱,地下都係有垃圾,不過費事再行,由佢啦。落單:因為加裝左隔板,好難招到伙計落單,好多餐廳都有呢個問題,無計。食物:叫左三份。1,牛扒餐五成熟,目測真係五成熟,唔係我食,屋企人話75分。2,野菜豚肉炒粉絲,屋企人表示65分。3,咖喱牛腩飯,薯仔同牛腩數量算ok,飯ok, 個汁好唔掂,只有辣味,咖哩汁無咖哩味,唔識俾分。服務:無乜嘢服務啦,自助好過,自己去拎水飲,自己去找餐具(個位餐具無補充),收銀個妹妹幾好禮貌,完。
長話短說
食物:叫左三份。
2,野菜豚肉炒粉絲,屋企人表示65分。
2020-06-25
2020-05-10 973 浏览
📍韓樂 半溶芝士 脆炸薯條 包熱飲一杯 轉凍飲加$3 @ $29-呢間野之前小妹介紹過。小妹係芝士控,次次去韓樂都會點呢個餐。已經食左無數次,性價比好高!-之前佢地係用薯角整,今次就轉左薯條,一樣都係咁多芝士,睇下芝士撈勻左都仲有好多。再睇埋拉絲效果,睇到都覺得十級邪惡,真係啱曬芝士怪黎食。加$3轉凍奶茶,好大杯,茶味出,奶味香濃。埋單先$29,抵!-地址:將軍澳TKO Gateway西翼地下
地址:將軍澳TKO Gateway西翼地下
半溶芝士薯條
半溶芝士薯條
2020-03-06 1516 浏览
今日難得有機會同男朋友一齊食早餐,因為平時都瞓到好晏先起身,冇機會食早餐。呢間韓樂既早餐時段好長,由7:00至11:30都係早餐時段,岩晒我。早餐選擇好多,我揀左野菌炒蛋烤多士配熱檸水,男朋友揀左漢堡扒番茄濃湯扁意粉配熱阿華田。野菌炒蛋烤多士隻炒蛋唔錯,不過好邪惡,應該落左好多牛油去炒,所以滑身。烤多士搽左勁多蒜蓉醬,但係好油。多士應該擺左一段時間,已經唔脆,好普通。漢堡扒番茄濃湯扁意粉,男朋友話普通,番茄唔夠多唔夠濃味,漢堡扒冇乜特別,意粉唔錯。熱飲大杯,唔錯。
熱飲大杯,唔錯。
2020-03-05
早餐
2020-02-23 915 浏览
低食韓國菜,味道仲要唔錯👍🏻👍🏻海鮮煎餅外面非常香脆,內面海鮮非常足料👍🏻👍🏻呢個石煱撈烏冬同石煱飯一樣落湯撈勻食,嗰張辣辣地幾好食😋另加2杯新出熱飲,食辣野飲熱飲真係錯晒😂
低食韓國菜,味道仲要唔錯👍🏻👍🏻
海鮮煎餅外面非常香脆,內面海鮮非常足料👍🏻👍🏻
呢個石煱撈烏冬同石煱飯一樣落湯撈勻食,嗰張辣辣地幾好食😋
另加2杯新出熱飲,食辣野飲熱飲真係錯晒😂
2020-01-31 682 浏览
正所謂一日之計在於晨!至於點樣先至有一個好嘅早晨呢?就係可以食一個開心嘅早餐今朝早同同事喺將軍澳做完嘢,大家都好肚餓,但又過咗11點好多餐廳都已經冇早餐set了。咁岩行過見到呢間韓國餐廳,地方好闊落,而佢嘅早餐時段去到11:30am,所以就決定入去食啦!佢嘅一早餐選擇都好多,又想食麵又想食炒滑蛋,最後我揀咗一個野菌沙嗲牛肉麵轉米粉,個店員推介話加$6可以加埋炒滑蛋,咁就滿足晒我兩個願望啦!佢嘅沙嗲牛肉同其他茶餐廳有少少唔同,不過湯底唔咸,食物都足料!佢嘅炒滑蛋,應該加咗牛乳所以隻蛋好滑又帶出奶味,都幾唔錯!總結一下,呢一度嘅店員好細心,會幫你諗下點樣最慳到錢又食到鍾意嘅野!地方好大唔使同人迫,價錢都合理。唯獨是係如果可以執乾淨啲地方就更好啦

野菌沙嗲牛肉麵轉米粉

炒滑蛋

佢嘅炒滑蛋,應該加咗牛乳所以隻蛋好滑又帶出奶味,都幾唔錯!

2020-01-20
$36 (早餐)
2019-11-10 1136 浏览
卡邦尼扁意粉 ~ 麻麻,太多芝士汁但不濃,意粉沒有吸收芝士味道,感覺是汁同意粉分開。野菜豚肉炒讚岐烏冬 ~ 反而比預期好食,配菜多(如:椰菜絲,紅蘿蔔絲,洋蔥絲),而且整碟烏冬很入味。
午餐
2019-10-19 914 浏览
行到累,諗住食個下午茶抖下,點知到到都好多人排隊,所以就揀左最快有位既韓樂食。入到去,嘩,成地垃圾,台面又痴立立咁,環境好污糟,不過可能無人手啦。睇餐牌佢既下午茶都幾平,個食物名又好吸引咁,所以就叫左溫泉蛋流心芝士西多士個樣好吸引,金黃色又勁厚,仲脆卜卜咁既樣。食落去,真係好厚,食面包多過食芝士咁,芝士又唔香,隻蛋又完全唔夾多士,2個人食左一半就放棄了呢個蛋三文治係我地唔記得叫烘底,如果烘左可能會好食少少既...最好食係呢隻柚子蜜糖雞翼,又脆、又多汁、又甜甜地,好好食!佢包左2杯野飲,2杯都係熱奶茶,都幾大杯既總結:價錢平,雞翼、飯類、飲品都正常,但環境太污糟了

個樣好吸引,金黃色又勁厚,仲脆卜卜咁既樣。

最好食係呢隻柚子蜜糖雞翼,又脆、又多汁、又甜甜地,好好食!

佢包左2杯野飲,2杯都係熱奶茶,都幾大杯既

總結:價錢平,雞翼、飯類、飲品都正常,但環境太污糟了
下午茶
  • 柚子蜜糖雞翼
今日同朋友飯聚,佢話想食K food,就揀咗韓樂,平價港式韓式料理😂因為之前食過佢旗下嘅餐廳都唔差,所以就決定去韓樂食物質素整體都算中上,以呢個價錢。餐廳服務好好,好熱情由於朋友係第一次食乜樂乜樂,佢表示裝潢好靚都好有feel呀~招牌韓式拌飯雖然話係招牌,但我同朋友都食唔出有咩咁特別😅😅😅唔會難食都唔係好食,可以唔試。韓式泡菜年糕呢個幾好食,年糕夠煙韌,汁都係酸酸甜甜辣辣,夠開胃辣炒韓國雞呢個係三樣嘢食入面最好食😄夠味同埋好有口感,可以一食,分量都幾多,兩個人勉強食曬

韓樂食物質素整體都算中上,以呢個價錢。餐廳服務好好,好熱情

招牌韓式拌飯

韓式泡菜年糕
呢個幾好食,年糕夠煙韌,汁都係酸酸甜甜辣辣,夠開胃

辣炒韓國雞

2019-09-29
2019-10-07 496 浏览
呢間之前都食過幾次石頭鍋牛肉飯好足料又夠味 價錢都合理今日試新野就即中伏見到原條鰻魚炒珍珠米好似好吸引咁黎到賣相都好吸引點知一切就知中伏切極都切唔開 好似橡筋咁食落去都好腥 攪到食左半條就頂唔順以後都係食返石頭鍋飯算
呢間之前都食過幾次石頭鍋牛肉飯
切極都切唔開 好似橡筋咁
食落去都好腥 攪到食左半條就頂唔順
以後都係食返石頭鍋飯算
2019-09-23 531 浏览
🥘🍛🥤選擇款式很多,價格也不貴,午市套餐$48~56左右包飲品,現今香港,很難找相同收費的食店,食品水準一贯中中水平,不會令人失望,🍗🐔單點的韓式炸雞粒,肉小粉槳太厚,訂價低不能夠強求高質,石頭鍋飯很夠熱,⏳在午市繁忙人流較多,需要等位,一般15分鐘可入座!🙋‍♂️😴缺點是舉手下單時,要用3幾分鐘時間,才有職員回應,人客太多,忙於上餐及下單,也不可以怪責吧!整體服務可以接受!👌😅
2019-09-21 467 浏览
食個tea先回家去,過左泥試下韓樂。入面餐廳好大,好多卡座,環境舒適。原來都係百分百集團,難怪甘相似。下午茶餐牌👇🏻韓式豚肉粉絲:份量都好多,粉絲好滑,雜菜豚肉都多。不過個汁好咸,撈匀後都咸,但個味道係好食!韓式牛肉湯粉絲:呢個湯完全無味,粉絲一夾就爛哂,又淋又碎牛肉得4小片,勁少,又無牛味,反正就係一舊肉,完全吾好食配菜冬菇同隻蛋就幾好食🤣紅豆冰:紅豆得6分一杯左右,全部都係花奶,吾好飲。完全啜吾到啖啖紅豆。下午茶係抵食,但甘既質素無下次了。

下午茶餐牌👇🏻

韓式豚肉粉絲:

韓式牛肉湯粉絲:
呢個湯完全無味,粉絲一夾就爛哂,又淋又碎

牛肉得4小片,勁少,又無牛味,反正就係一舊肉,完全吾好食
配菜冬菇同隻蛋就幾好食🤣

紅豆冰:

下午茶係抵食,但甘既質素無下次了。
2019-09-19
2019-09-06 528 浏览
和hubby去完將軍澳醫院探病後揾地方醫肚,佢搭巴士嚟嘅時候見到韓樂,決定今晚去試下。我哋唔算太餓,所以沒有叫晚餐而叫三款非主食食物,包括:1. 韓食豚肉生菜包 - 豚肉碎好惹味丶份量多,生菜片新鮮,原來還配一細碗米飯2. 魔鬼芝士一口牛 - 原本想叫炸雞但已售罄,一口牛味道也不錯,喜歡芝士人仕必食3. 人參雞湯娃娃菜 - 湯底見到一些人蔘鬚,娃娃菜及雞肉份量多,雖人參味欠奉,但味道不錯基本上食物份量多丶味道好、價格平,見佢全港只有三間店鋪,而且都唔近我,希望可以開多D分店,讓多D人有機會食用。

我哋唔算太餓,所以沒有叫晚餐而叫三款非主食食物,包括:

韓式豚肉生菜包
魔鬼芝士一口牛