2022-07-18 130 浏览
今晚一放工就即刻去接埋老婆去到位於尖沙咀嘅「韓珍」,呢間已經bookmark咗好耐!想食好耐啦今次終於輪到我啦!😋醬油蟹(1pcs)Marinated Soy Sauce Crab 🦀 $250呢個醬油蟹認真出色!唔單止夠哂鮮仲好甜!而且仲有好多膏😋食到我哋舔舔脷😂宮廷燉牛肋骨Premium Braised Short Ribs $228呢個認真不得了,燜得非常淋之餘,仲非常之入味!一擺入口,入口即溶!🤤50cm長韓式雞蛋卷50cm Korean Egg Roll $158呢個完全冇改錯名,真係成張枱咁長,我同太太兩個人真係食唔晒!好誇張😜泡菜豬肉湯Kimchi Stew W/Pork $88水準之作不過不失!😂

醬油蟹(1pcs)

宮廷燉牛肋骨

50cm長韓式雞蛋卷
50cm Korean Egg Roll $158

Kimchi Stew W/Pork $88

水準之作不過不失!😂
2022-07-15 102 浏览
鮮甜足料海鮮鍋ꕀꕀ⇢ఌ 韓珍ꔐ 餐前小食最愛是泡菜ꕀ酸爽到不行ꔐ 醬油蟹($250)醬油蟹肥美ꕀ爆滿的蟹膏甘甜蟹肉好厚而嫩滑ꕀ超級滿足醬油醃醬調味剛好ꕀ不會蓋過蟹的鮮甜味(•̀ᴗ• )重點是完全無腥味ꔐ 鐵板烤小章魚($310)店員會在現場炒ꕀ邊炒邊散發的香氣味覺視覺的最佳享受ꕀ✩•‿•章魚QQ嫩嫩 ꕀ還有蔬菜豆芽吸盡精華雖然紅噹噹但不用擔心會太辣不吃辣的朋友表示很可以ꔐ辣魷魚海鮮湯跟麵($288)超大條魷魚ꕀ海鮮擺放得齊齊整整(•͈⌔•͈⑅)店員會將魷魚剪小塊ꕀ滾起來的海鮮湯真的很吸引海鮮湯很濃海洋的味道ꕀ鮮甜中帶點層次的香辣海鮮量很多ꕀ帶子鮑鮑鮮蝦應有盡有最棒是後來加進去的泡麵超級邪惡但又忍不了口°o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧° °o‧°難怪朋友那麼喜歡韓珍ꕀ除了食物質素很棒外店員服務亦很貼心ꕀ 基本只有結賬時要舉手其他時間都會主動幫手不過由於我叫兩款都是滾湯類要小心衣服沾到醬汁(ෆ˙ᵕ˙ෆ)
鮮甜足料海鮮鍋ꕀꕀ⇢ఌ 韓珍
ꔐ 餐前小食
最愛是泡菜ꕀ酸爽到不行

ꔐ 醬油蟹($250)
醬油蟹肥美ꕀ爆滿的蟹膏甘甜
蟹肉好厚而嫩滑ꕀ超級滿足
醬油醃醬調味剛好ꕀ不會蓋過蟹的鮮甜味(•̀ᴗ• )
重點是完全無腥味

ꔐ 鐵板烤小章魚($310)
店員會在現場炒ꕀ邊炒邊散發的香氣
味覺視覺的最佳享受ꕀ✩•‿•
章魚QQ嫩嫩 ꕀ還有蔬菜豆芽吸盡精華
雖然紅噹噹但不用擔心會太辣
不吃辣的朋友表示很可以
ꔐ辣魷魚海鮮湯跟麵($288)
超大條魷魚ꕀ海鮮擺放得齊齊整整(•͈⌔•͈⑅)
店員會將魷魚剪小塊ꕀ滾起來的海鮮湯真的很吸引

難怪朋友那麼喜歡韓珍ꕀ除了食物質素很棒外
店員服務亦很貼心ꕀ 基本只有結賬時要舉手
其他時間都會主動幫手
不過由於我叫兩款都是滾湯類
要小心衣服沾到醬汁(ෆ˙ᵕ˙ෆ)
韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖其實你一入到黎就感受到人頭湧湧,要排隊,成個帝國中心呢度就最旺啦,一定有原因啦,因為真係好好味呀嘛,又坐得舒服。醬油蟹&牛油飯免費 250撈飯一流!利用醬油醃製嘅生蟹,將飯放入蟹蓋與蟹膏一齊食吃,可以將醬油蟹的精華食到盡!剝開殼的時候會發出清脆的聲音,代表醃得好入味!呢度嘅醬油蟹蟹膏勁鮮甜,濃郁蟹肉味!要用匙羹刮開蟹蓋邊邊嘅蟹膏,真係一滴都唔放過佢。發酵人蔘雞湯 128人參味極濃,食雞嘅時候就會感受到,人蔘味入晒落啲雞度,但啲湯係唔苦嘅,重好甜,其實適合冬天飲,而家夏天食完真係熱辣辣,極度補身。純豆腐辣湯88熱辣辣嘅豆腐湯,配菜好足料,有蚵仔,有冬菇,有蛋,豆腐勁滑,湯又好味,食到個人㷫烚烚,但又停唔到喎。炸醬麵 88勁大一碗囉,上面嘅豬肉好肥美,配醬濃郁又夠甜,麵質彈牙嘅,但最緊要隻蛋一絕,好食。Kiwi🥝 48奇異果味嘅梳打果汁🍹偏甜Grapefruit Ade 48西柚味勁勁勁濃,飲到你成個人精神晒韓國梨汁 20韓國桃汁 20韓國嘅果汁有一種特色,就係充滿果肉,讓你感受到粒粒嘅感覺,呢杯嘢唔止攞嚟飲嘅,

韓珍 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

醬油蟹&牛油飯免費 250

發酵人蔘雞湯 128

純豆腐辣湯88

炸醬麵 88

Kiwi🥝 48
奇異果味嘅梳打果汁🍹偏甜
Grapefruit Ade 48
西柚味勁勁勁濃,飲到你成個人精神晒

韓國梨汁 20
韓國桃汁 20
韓國嘅果汁有一種特色,就係充滿果肉,讓你感受到粒粒嘅感覺,呢杯嘢唔止攞嚟飲嘅,仲可以有咬口。

士多啤梨雪糕 20
雲呢拿雪糕 20

其實食完咁熱熱辣辣嘅嘢,就梗係要食返個雪糕先會圓滿到呢一餐啦,呢度甜品得雪糕,咁我梗係照食啦。
2022-07-09 1702 浏览
鐘情韓國菜的我又黎食過,韓珍again今次去尖東帝國中心之前都係黎烤護心肉同食拌牛呢次係....衝住醬油蟹而黎配合揀自己最愛的護心肉同五花腩再嗌個湯又韓燒,又醬蟹,又牛腸湯真係咩都齊大滿足推介前菜魚仔豆角護心肉$150同五花腩$150一如之前一樣食材新鮮,原味沾麻油同鹽,夠做啦小試牛刀,叫左個牛腸牛肚鍋$338係韓國食過,好少係香港的韓國餐廳有一試,不得了為呢個牛肚牛腸鍋瘋狂呢度好好地道,不過冇韓國咁激辣牛肚爽脆,牛小腸牛脂香粉絲掛哂湯汁一路嗌好辣,一路勁食今晚主角:醬油蟹$250一隻睇相就知,橙黄色羔,肉身都尚實醬汁先係焦點微辣鹹香,冇死鹹,撈紫菜飯一流回頭指數韓珍地址尖東帝國中心#阿妹食呢d#阿妹食少少#阿妹食在尖沙咀#韓珍#尖東帝國中心
鐘情韓國菜的我
又黎食過,韓珍again
今次去尖東帝國中心

之前都係黎烤護心肉同食拌牛
呢次係....衝住醬油蟹而黎

配合揀自己最愛的護心肉同五花腩
再嗌個湯
又韓燒,又醬蟹,又牛腸湯
真係咩都齊
大滿足

推介前菜魚仔豆角

護心肉$150同五花腩$150
一如之前一樣
食材新鮮,原味沾麻油同鹽,夠做啦

小試牛刀,叫左個牛腸牛肚鍋$338
係韓國食過,好少係香港的韓國餐廳有
一試,不得了

為呢個牛肚牛腸鍋瘋狂
呢度好好地道,
不過冇韓國咁激辣
牛肚爽脆,牛小腸牛脂香
粉絲掛哂湯汁

一路嗌好辣,一路勁食

今晚主角:醬油蟹$250一隻

睇相就知,橙黄色羔,肉身都尚實
醬汁先係焦點

2022-07-04
  • 護心肉
  • 牛腸牛肚鍋
2022-07-06 113 浏览
期待左好耐嘅韓國餐,今晚去左尖東食,聽講呢間餐廳係必食醬油蟹❤️一入到去個環境,同韓燒店冇咩分別,但重點係前後左右枱都係韓國人坐,勁似響韓國😂而坐位與坐位之間都相隔遠,而且好闊,坐得舒服😌前菜有芽菜,鵪鶉蛋,泡菜,沙律,仲可以免費任添☺️😉🍴 醬油蟹🍴標榜住每日新鮮製作,真係幾鮮,蟹唔算好大,但配埋飯真係已經夠飽,而比較重麻油味,非常提鮮😉🍴 酸甜炸雞🍴比想像嘅大碟,個質感同中式嘅咕嚕雞球差唔多,要厚粉先可以帶出個汁,勁多嚿!性價比高👍🏻🍴 泡菜餅🍴比較厚粉,唔太夠泡菜,冇咩爽口嘅感覺,但勝在有個辣汁,個辣汁真係一流,酸辣,好開胃😍🍴純豆腐辣湯🍴呢間嘅豆腐湯唔算好辣,易入口,而且配料十足,仲有白飯跟,係超滿足😄呢間韓國餐廳份量都算多,醬油蟹由其出色👍🏻必食推介🤩

🍴 醬油蟹🍴

🍴 酸甜炸雞🍴

🍴 泡菜餅🍴

🍴純豆腐辣湯🍴

呢間韓國餐廳份量都算多,醬油蟹由其出色👍🏻必食推介🤩
  • 醬油蟹
甫踏入餐廳,就有種重返首爾的感覺,老闆及部份店員均為韓國人,服務親切殷勤。🥗前菜沙律、泡菜、青瓜、枝豆配鹹魚仔、芽菜、鵪鶉蛋,每樣都好有韓國風味😆🦀醬油蟹 ($250)蟹肉鮮甜十足,呈燈黃色的蟹膏滿滿,醬油蟹每日新鮮製造,空口食都唔會過鹹,亦唔會有腥味🤤蛋黃紫菜飯帶着麻油味,放在蟹膏上,紫菜飯的鹹香伴入蟹膏的鮮味,絕對是白飯神偷🤣八方美人 ($588)共有八款海鮮及肉類:包括牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬頰肉、醬油雞肉、烤大蝦、鮮鮑魚🐷護心肉算係豬嘅稀有部位,係橫膈膜同肝之間嘅筋肉,食落有嚼勁亦不會肥膩🐮 雪花牛肉脂肪分布平均,牛味很重,厚薄適中,食落入口即溶🦐大蝦肉質彈牙,燒埋個蝦頭,有好多膏🤤👅薄切牛舌邊位咬落有少少脆,入面就有少少嫩,非常爽口😋店員幫忙把鮮鮑魚烤得恰到好處,肉質軟腍得嚟又有少少咬口🥬將啲肉加入生菜,再配埋蒜頭🧄等其他配菜,口感豐富。🍳跟餐亦附送蛋餅,上碟時熱辣辣香噴噴,記住要快啲食喔🤤💁🏻‍♀️餐廳滿座,店員應接不暇,但都會主動幫你翻一下肉、燒蝦剝殼、換燒烤網👍🏻雖然大部份人都係食燒肉,店內油煙抽氣極佳,食完都唔會成陣味。

🥗前菜
前菜

🦀醬油蟹 ($250)
醬油蟹

八方美人 ($588)
八方美人

🐮 雪花牛肉脂肪分布平均,牛味很重,厚薄適中,食落入口即溶
八方美人

🦐大蝦肉質彈牙,燒埋個蝦頭,有好多膏🤤

👅薄切牛舌邊位咬落有少少脆,入面就有少少嫩,非常爽口
八方美人

😋店員幫忙把鮮鮑魚烤得恰到好處,肉質軟腍得嚟又有少少咬口

🥬將啲肉加入生菜,再配埋蒜頭🧄等其他配菜,口感豐富。

🍳跟餐亦附送蛋餅,上碟時熱辣辣香噴噴,記住要快啲食喔🤤

前菜
2022-06-27 191 浏览
之前未試過此間韓烤店,見幾多人話好食即管了解試吓,首先地點好近地鐵站是幾好嘅,第二大家來里度食,一定一定要時先book位,因為果日本身我已經喺openrice⋯⋯book咗台所以冇摸門釘,我見跟我後面等位夫婦因為冇book到所以摸門釘今次我試了個$588⋯⋯2人套餐,牛肉好味好香油脂味,朱肉因為太大火燶咗,所以唔比評了,湯有D辣味不錯的,南瓜沙律我本身唔太喜歡里個食物不評了,前菜小食好味,店員好親切非常好👍🏻。
2022-06-24
  • 前菜
  • 雪花牛肉
2022-06-23 136 浏览
自從前年係韓國🇰🇷旅行後回來有時都會好想食醬油蟹🦀不過係香港要食到正宗又好食既真係要用心去發掘😂今晚等埋親親放工就黎左位於尖東帝國中心由韓國🇰🇷人主理既《韓珍》叫完嘢食餐廳就先上前菜除咗必定有嘅泡菜🥬芽菜之外🙌仲有沙律🥗及鵪鶉蛋添😍今晚我地就為醬油蟹而來既梗係要一人一隻啦🤪上枱即刻要比相機📷食先🥰蟹蓋上充滿橙色蟹膏🤤將飯倒到蟹蓋混合滿滿蟹膏拌飯一流🤤醬油味唔會太濃過鹹😜加上晶瑩剔透的蟹肉非常鮮甜🤤邊食邊病齒頰留香的鮮甜蟹味呀🤩食完醬蟹飲啖熱辣純豆腐辣湯好暖胃😋石鍋盛載紅紅的一鍋湯😇 湯頭好濃郁配料有韓式泡菜特有的辣椒🌶️香辣滋味😋中間既豆腐好嫩滑順口🥰飲完一碗再一碗👍韓國🇰🇷米酒點少得🤤好鍾意佢地沿用能夠保冷既米酒壺及米酒兜😂真係感覺自己係韓國一樣🥰

今晚我地就為醬油蟹而來既梗係要一人一隻啦🤪
醬油味唔會太濃過鹹😜加上晶瑩剔透的蟹肉非常鮮甜🤤
邊食邊病齒頰留香的鮮甜蟹味呀🤩

2022-06-21 135 浏览
食物一般,但服務業態超級差!食嘢途中服務員推跌我們的食物不但出聲又不道歉,我們訂咗6:30由8:00開始吹我哋買單,服務員用盡各種方法趕我們走例如放外買盒比我們,最後幾個服務員在我們面前不停講食兩個鐘叫我們自己去睇!我最後一啖食物年吞到吞唔切,就要馬上離開以後唔會再去。
2022-06-20
《#Korean_taltal | #TsimShaTsui_taltal 》🇭🇰 韓珍 (帝國中心) ℍ𝕒𝕟𝕔𝕙𝕒𝕞 𝕂𝕠𝕣𝕖𝕒𝕟 𝔹𝔹ℚ ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 (𝔼𝕞𝕡𝕚𝕣𝕖 ℂ𝕖𝕟𝕥𝕣𝕖) @ 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚誤打誤撞嘅機會下搵到呢一間由韓國人主理嘅韓國菜🇰🇷平日收工去都勁多人,座無虛席!餐廳人多氣氛亦都好好👍🏻最重要座位之間好闊落!❥ 𝐏𝐨𝐫𝐤 & 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐁𝐐 𝐬𝐞𝐭 | $𝟓𝟖𝟎蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨 ᴘᴏʀᴋ ʙᴇʟʟʏ + ᴘᴏʀᴋ ɴᴇᴄᴋ + ᴍᴀʀɪɴᴀᴛᴇᴅ ʙᴇᴇғ ʀɪʙs | 牛油果&生果沙律 ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ & ғʀᴜɪᴛ sᴀʟᴀᴅ | 泡菜豬肉湯 ᴋɪᴍᴄʜɪ sᴛᴇᴡ ᴡɪᴛʜ ᴘᴏʀᴋ | 柚子茶 ᴄɪᴛʀᴏɴ ᴛᴇᴀ一個二人份量嘅燒肉set已經咁多嘢食!由頭盆度嘢飲都照顧得度🍹呢個set絕對足夠兩個人食,唔需要再嗌其他小食/主菜。蜂窩五花肉燒熱好香口,豬堅肉啖啖肉又唔會太油,而調味特級牛肋骨亦好正宗🥩配埋白飯食最夾!而泡菜豬肉湯勁大煲🍲勁足料!滿滿泡菜+豬肉碎+豆腐。飲菇落唔會好辣,仲有啲開胃!❥ 芝士鮮扇貝 𝐒𝐜𝐚𝐥

❥ 𝐏𝐨𝐫𝐤 & 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐁𝐐 𝐬𝐞𝐭 | $𝟓𝟖𝟎
牛油果&生果沙律

Pork & Beef BBQ Set

泡菜豬肉湯

❥ 芝士鮮扇貝 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩𝐬 𝐰/ 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 | $𝟏𝟔𝟎
芝士扇貝

滿滿嘅芝士放喺扇貝上,經過一陣嘅火燒,扇貝嘅汁同芝士碎完美融合🧀

❥ 醬油蟹配牛油飯 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐒𝐨𝐲 𝐒𝐚𝐲𝐜𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐑𝐢𝐜𝐞 (𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥) | 𝟏𝐩𝐜 $𝟐𝟓𝟎
 醬油蟹

必點✨其實係人生第一次食醬油蟹😋點知啜咗一啖之後就返唔到轉頭!好好食呀❗️醃製之後唔腥好新鮮,仲要有蟹膏俾我哋撈飯,好滿足🤎

🤍 𝐨𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:整體性價比極高,好適合聚會一大班朋友嚟食!而且店員主動幫手燒,又勤換烤網,服務一流👍🏻埋單仲送咗支搓手液😂
———
📍 Shop 43, UG/F, Empire Centre, 68 Moddy Road, Tsim Sha Tsui | 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $500up
▫️ ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ ᴛᴀɢ - #尖沙咀_taltal
Pork & Beef BBQ Set
2022-06-17 1338 浏览
➽Pork & Beef Set Menu $580呢個真係大滿足, 乜都有D, 而且兩個人食夠晒開心➽➽五花肉, 豬肩肉, 調味特級牛肋骨肉類有質素5花肉好岩我食, 有肥肉, 而且侍應幫我地燒得岩岩好肉質唔靭, 入口岩岩好, 好香, 喜歡!豬肩肉都好食, 少肥, 肉質比5花肉彈口D我比較少食牛, 覺得牛肋骨都幾好食燒得入面微紅, 肉質就岩岩好跟住將D 肉加入生菜包再加其他既韓配菜, 好似大豆芽, 腸仔等等一齊食口感好豐富, 好開心, 幸福!➽➽甜南瓜沙律呢個正南瓜真係好甜而且佢個汁既少酸帶甜, 好好食!➽➽泡菜豬肉湯好多好多料真係好豐富既泡菜味道較重, 咸味較重, 辣味適中整體幾好飲! ➽➽柚子茶食到最尾, 用一杯清淡既柚子茶作美好既完結➽醬油蟹一隻 $250醬油蟹想試好奈外形都幾吸引入口鮮味足夠而且有醬油既咸味同朋友分享一隻好滿足整體黎講, 味道幾好, 食物有質素侍應幾有禮貌, 見我地多食物都問洗唔洗去張大D 既枱(但其實我地已經用緊張4個枱, 哈哈)而且都好勤力幫我地燒肉有樣野要讚, 佢吸油煙方面做得幾好我走個陣既油煙味唔重我地去係星期4既日子都坐到差唔多滿, 都幾多棒場客!
➽Pork & Beef Set Menu $580
呢個真係大滿足, 乜都有D, 而且兩個人食夠晒開心

➽➽五花肉, 豬肩肉, 調味特級牛肋骨

肉類有質素
5花肉好岩我食, 有肥肉, 而且侍應幫我地燒得岩岩好
肉質唔靭, 入口岩岩好, 好香, 喜歡!

豬肩肉都好食, 少肥, 肉質比5花肉彈口D

我比較少食牛, 覺得牛肋骨都幾好食
燒得入面微紅, 肉質就岩岩好

跟住將D 肉加入生菜包
再加其他既韓配菜, 好似大豆芽, 腸仔等等一齊食
口感好豐富, 好開心, 幸福!

➽➽甜南瓜沙律
呢個正
南瓜真係好甜
而且佢個汁既少酸帶甜, 好好食!

➽➽泡菜豬肉湯
好多好多料
真係好豐富既泡菜
味道較重, 咸味較重, 辣味適中
整體幾好飲!

➽➽柚子茶
食到最尾, 用一杯清淡既柚子茶作美好既完結

➽醬油蟹一隻 $250
醬油蟹想試好奈
外形都幾吸引
入口鮮味足夠
而且有醬油既咸味
同朋友分享一隻好滿足

整體黎講, 味道幾好, 食物有質素
而且都好勤力幫我地燒肉

有樣野要讚, 佢吸油煙方面做得幾好
我走個陣既油煙味唔重

我地去係星期4既日子
都坐到差唔多滿, 都幾多棒場客!
2022-06-16
2022-06-16 170 浏览
1️⃣[ Pork & Beef Set BBQ 🍖🥩]ʜᴋᴅ580✍🏻 呢個二人餐超級抵🥰有選擇困難嘅你嗌呢個就啱啦又有燒肉,沙律,韓式湯同甜品而肉有齊五花肉,豬肩肉同牛肋骨 牛肋骨重牛味 而且有少少脂肪食落好香口😋😋五花肉同豬肩肉都好juicy用傳統方法生菜包住食就fit晒而沙律我哋就揀左南瓜沙律食落竟然有陣陣柚子味 😝南瓜經過調味之後有絲絲甜味配埋柚子嘅酸就更開胃!😆牛胸肉大醬湯都唔錯湯料十足 亦唔會太鹹而牛肉都有唔少 食唔到辣可以試呢個湯😎2️⃣[ 醬油蟹 🦀]ʜᴋᴅ250✍🏻 見唔少食評都有推介醬油蟹我哋都叫左一隻 而且仲有跟一大碗紫菜飯!😋經過腌製之後蟹肉嘅鮮甜味非常突出蟹膏都唔少 用少少力一擠就有晶瑩剔透嘅蟹膏食調味啱啱好 唔會太重醬鹹 同時帶有鮮味一啖蟹肉撈埋紫菜飯食一流!☺️☺️______________________________🥑整體嚟講🥚每次去韓國餐廳都好注重佢嘅泡菜呢間嘅泡菜啱晒我心水 唔會過酸同過濕包燒肉食就啱啱好啦🤓而且食物都好味 份量又大燒肉仲唔使自己燒 絕對適合我呢啲手殘人士😁食緊飯嘅時候仲聽到有好幾枱客人講韓文更加覺得自己去左韓國咁!🥳😋好味指數:8.5/
✍🏻 呢個二人餐超級抵🥰
有選擇困難嘅你嗌呢個就啱啦
又有燒肉,沙律,韓式湯同甜品
而肉有齊五花肉,豬肩肉同牛肋骨
 牛肋骨重牛味 而且有少少脂肪

更加覺得自己去左韓國咁!🥳

😋好味指數:8.5/10
🏃回頭指數:8.5/10
2022-06-16 179 浏览
今日朋友帶咗我嚟呢間正宗嘅韓國料理😍😍入到去大部分都係韓國人☺️☺️全部都好友善親切 😚😚同佢地講簡單嘅英文都會識聽😝😝完全唔會落漏單,而且上菜又快🤩見到座無虛席,真係值得推介😙🥢醬油蟹 1/pc $250呢隻醬油蟹食落口完全唔腥,入面仲超多膏🤩餐廳好甜心,一早就分開咗幾份,方便進食🤩口感鮮甜,真係好新鮮,完全唔怕食完會肚痛😌😌配埋紫菜飯真係一流嘅享受🥰🥰🥢發酵人蔘雞湯 $108雞湯真材實料,大大隻雞沉睡咗係個蔘雞湯到😍😍雞肉啖啖肉仲好嫩滑😌大陣嘅人蔘味撲鼻😝😝底下仲有浸淋左嘅飯粒,夠晒軟熟😙😙夠哂惹味😝😝🥢香炸雞粒 $190本身以為得好少,點知出到嚟份量真係十足,驟眼睇都見到有成20幾粒🤩🤩完全夠4個朋友食呀🤤🤤咬落口真係啖啖肉,唔多炸粉😆😆我地食唔哂仲打包埋返去比屋企人分甘同味😌😌🥢泡菜煎餅 $130煎餅有成個燒肉pan咁大片🥺煎餅唔會炸到好燶同埋唔會成口粉漿,食落去都唔覺得熱氣😜仲有佢嘅泡菜味道濃郁,點埋佢嘅秘製醬汁😌真係完美絕配😙😙

🥢醬油蟹 1/pc $250

🥢發酵人蔘雞湯 $108

🥢香炸雞粒 $190

🥢泡菜煎餅 $130
2022-06-15 141 浏览
無得去韓國旅行,又想食下韓國菜,一定諗起韓珍,呢間係由韓國人開既餐廳,記得book左位先好黎食,有時walk in 食唔到。今日出面落大雨,餐廳都坐滿人,生意好好。今次黎想試下新推出既醬油蟹,好懷念以前去韓國旅行可以任食醬油蟹既日子,今晚兩個人食一隻都夠,隻蟹好大隻,好多膏,將啲膏撈落啲紫菜飯,超好食,啲鮮甜味不得了,感覺一個人食晒成碗飯都可以。燒肉時候,服務員都好好,全程幫晒你燒,等我地可以專心食。

2022-06-12 112 浏览
期待咗好耐嘅醬油蟹!朋友話好難book但最後佢都book到~ 所以我哋就一齊去食醬油蟹啦❤️醬油蟹真係超好味!第一次食!好似食緊海膽加刺身嘅感覺~好得意! 口感非常特別同埋美味!佢仲配埋紫菜飯一齊食,超級美味呀!個紫菜飯好香,加埋醬油蟹配搭得好好!餐廳係叫餐之前就會想好多小菜~好似泡菜,芽菜,青瓜,腸仔等,仲送埋雞蛋~我哋仲叫咗海鮮套餐自己燒~ 個海鮮套餐有扇貝,魷魚,花蜆,鮑魚,青口,虎蝦超級豐富嘅海鮮套餐!個魷魚真係超大隻!燒到好香!扇貝都超新鮮!我哋仲叫咗泡菜煎餅,泡菜煎餅好香口美味,加埋特別嘅泡菜煎餅汁一齊食真係好開胃!如果想要好多泡菜一個口嘅話我都建議連埋小食嘅泡菜一齊!雙重嘅泡菜口感!正!

個魷魚真係超大隻!燒到好香!扇貝都超新鮮!