2022-08-11
Hibiki啲和牛同刺身真係超新鮮!刺身拼盤有我最鍾意食嘅北寄貝、帶子,而老公好鍾意食嘅三文魚刺身都好肥美好大件!因為我哋兩個都唔食生蠔,所以我哋直接攞咗啲生蠔落去燒,燒完仲係好Juicy同好鮮味~燒肉拼盤入面有八款肉類,包括咗豬、牛、雞,我最鍾意食美國牛肋骨同澳洲和牛胸腹,肉味好濃,肉質同口感都非常好!和牛唔需要燒好耐,輕輕將兩邊燒熟,保留返少少粉紅色,咁係最軟嫩最好味㗎!其次呢度嘅菠蘿都好甜好香,和牛食到一半會開始覺得有少少膩,呢個時候點一片菠蘿嚟燒就最好不過~之後我哋仲額外點左三文魚刺身、雞皮串同埋一口澳洲和牛粒,好鍾意食燒到脆卜卜嘅雞皮呀!但當然呢個都係要靠撞彩燒得咁好啦~一口澳洲和牛粒比較厚身,肉味都好濃郁,但我比較喜歡薄切嘅和牛多啲~每次食放題都必點嘅紫芋圓、榴槤炸彈、芝士年糕,喺呢度都要各點一粒試吓味!佢個榴連炸彈嘅榴槤味真係好香濃!!勁正呀~~紫芋圓同芝士年糕個皮好煙韌,yummy🫶🏻呢度嘅肉類、飲品、前菜、雪糕都係無限任添嘅~但我哋好珍惜食物,點足夠份量就夠,連一塊伴碟嘅茄子都冇浪費~最後見個肚仲有少少位食甜品,就叫咗Dreyers嘅甜筒同Movenpick雪糕,剛剛
刺身拼盤有我最鍾意食嘅北寄貝、帶子,
而老公好鍾意食嘅三文魚刺身都好肥美好大件!
包括咗豬、牛、雞,我最鍾意食美國牛肋骨同澳洲和牛胸腹,
肉味好濃,肉質同口感都非常好!
好鍾意食燒到脆卜卜嘅雞皮呀!
但當然呢個都係要靠撞彩燒得咁好啦~
呢度嘅肉類、飲品、前菜、雪糕都係無限任添嘅~
但我哋好珍惜食物,
點足夠份量就夠,
連一塊伴碟嘅茄子都冇浪費~
最後見個肚仲有少少位食甜品,
就叫咗Dreyers嘅甜筒同Movenpick雪糕,
剛剛好就是最好~