2012-09-15
無任何頭緒情況下,見到啲間韓國野,橫掂未食過,咪試下囉。叫左兩款「美食」,分別47蚊的豬肉石頭窩飯同60蚊的泡菜湯飯。點菜五分鐘後,首先黎到係石頭窩飯,心諗咁快0既,點知係度撈啲飯時,一聲吱吱聲都無,配菜底係白飯,又無汁又無味道,問佢拿豉油,仲要俾麻油我囉(咩料呀),啲下野我忍你。誰不知好戲在後頭,泡菜湯飯黎埋喇,色水怪怪的,個味又唔知想點,夾起面頭舊豆腐,然後下面竟然係腸仔,仲有午餐肉添(天呀!!雖然我唔係韓國人,但我都曾經係梨乜園或金巴利道啲韓國餐廳食過泡菜湯飯丫)。去到啲下,真係接受唔到囉,最終搵條友理論,最型係佢竟然大大聲話自己間野係「正宗韓國食店」同個窩入面咪有泡菜囉,60蚊我唔係俾唔起,但都唔好咁丫,經過一番爭論,佢都肯取消啲款「極品」,60蚊竟然叫我食腸仔餐肉,咪玩啦!!!另外一件搞笑事,見到其他食客的單唔係落漏就係落錯,人手又錯配,負責斟茶竟然落單,落單0既去斟茶,叫外賣的人等左半粒鐘話仲未有。好心佢地關門幾日整理下內部工作先開業啦,若果唔係好快拜拜喇,哈哈。。。