2022-07-27 960 浏览
周末指定動作...去飲早茶🤭🤭又左去九龍香格里拉酒店嘅中菜廳香宮,今次叫咗佢哋嘅週末點心套餐,有五道菜,另外再加多個我最愛嘅楊枝甘露🥰滿足既一餐😝千絲桂林蝦丸 ⭐️⭐️⭐️⭐️、醋汁青瓜伴滷水墨魚⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️、四喜烤麩⭐️⭐️⭐️⭐️龍蝦湯灌湯餃⭐️⭐️⭐️帶子燒賣⭐️⭐️⭐️⭐️、潮州粉果⭐️⭐️⭐️、三絲脆春卷⭐️⭐️⭐️、蜜汁叉燒酥⭐️⭐️⭐️、五香鹹水角⭐️⭐️⭐️雪菜火鴨絲煎米粉⭐️⭐️⭐️銀耳燉萬壽果⭐️⭐️⭐️楊枝甘露⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍽 環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️🤵🏻‍♀️ 服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💵 CP值⭐️⭐️⭐️⭐️🤓 Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😇 回頭度⭐️⭐️⭐️⭐⭐️

龍蝦湯灌湯餃⭐️⭐️⭐️

💵 CP值⭐️⭐️⭐️⭐️
🤓 Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
😇 回頭度⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
2022-07-22 870 浏览
香宮🫖🥢 ……….香宮係一間位於九龍香格里拉酒店嘅米芝蓮一星嘅中菜廳。地方位於地庫,所以無外景睇,但裝修好雅緻帶點堂皇嘅感覺,環境都熱鬧但算清靜。今次係同朋友staycation package包$800酒店消費額,所以減後更加抵食,食物質素都有一定水準,夠哂足料,令人一試難忘,推薦🤩……….🦀黃金炸釀鮮蟹蓋 $238🌟•推薦!外層金黃色嘅炸皮炸得好香脆,入面充滿住一絲絲嘅蟹肉,真正嘅啖啖滿足!蟹肉本身都好鮮甜,再蘸埋蟹醋,更加令味道提升🤤🦞龍蝦湯脆米海鮮泡飯 $328🌟•一煲龍蝦湯泡飯可以分到大概六碗,湯底有好香濃嘅龍蝦味,而且夠晒鮮甜,真材實料!另外有上到脆米同油條,浸落去一齊食,口感好豐富同足料😍🐓手吊淋油脆皮雞 (半隻) $338🌟•脆皮雞嘅皮真係好皮薄又香脆!雞肉肉質好鮮嫩嫩滑,夠多汁,無得彈!另上檸檬汁同鹽可蘸,試下多種味道配搭😋🐖果醋咕嚕肉 $258•咕嚕肉量都不少,食落口感較紮實,調味剛剛好,配料都好新鮮,特別係菠蘿好鮮甜😙⚫️鮮奶芝麻卷 $58 •芝麻卷食落有咬口,有鮮奶味,芝麻味再香濃d就更好😆🍰美點雙輝 (贈送)•食完哂主菜,到最尾就會贈送甜品樹,上面放了不同的糕點
香宮🫖🥢

🦀黃金炸釀鮮蟹蓋 $238🌟

🦞龍蝦湯脆米海鮮泡飯 $328🌟

🐓手吊淋油脆皮雞 (半隻) $338🌟

🐖果醋咕嚕肉 $258

⚫️鮮奶芝麻卷 $58
•芝麻卷食落有咬口,有鮮奶味,芝麻味再香濃d就更好😆

🍰美點雙輝 (贈送)
•食完哂主菜,到最尾就會贈送甜品樹,上面放了不同的糕點,包括餅乾,紅棗糕,桂花糕等,味道不錯。呢個贈送嘅甜品樹令到呢餐飯更完滿🥰
……….

💰人均 $681 /per person (3人) [折後 ~每人$410]
2022-07-08 841 浏览
香宮位於香格里拉酒店嘅地庫,雖然冇窗冇景睇,但係室內嘅裝潢絕對唔會比窗外風景差!食物質素都唔會令人失望!張師傅老火靚湯 $128- 傳統老火湯,好清甜黄金炸釀鮮蟹蓋(每位)$238- 蟹肉好多好鮮甜,真材實料- 中間有啲洋蔥絲,令到個蟹蓋食落去唔會好膩果醋咕嚕肉 $258- 肉炸得偏乾同好細碟,唔係咁抵食手吊淋油脆皮雞(半隻)$338- 雞好嫩滑- 個皮炸得夠薄夠脆金汁如意自製豆腐 $218- 好有特色嘅一碟菜- 豆腐嫩滑+面頭綠色嘅係一塊類似海苔嘅食物,食落去就會有又軟又脆兩種口感- 個南瓜汁亦都做得好好香宮招牌炒飯 $358- 好足料👍🏻仲有些少蟹肉,增加咗個飯嘅鮮味栗蓉西米焗布甸 $88- 布甸暖暖地好好食,略嫌個栗蓉甜咗少少楊枝甘露 $68- 味道正正常常,無咩特別滋補腰果露 $68- 好濃腰果味,但好似有少少燶味餐廳最後仲送咗個甜品樹,即係傳統嘅美點雙輝映,依個造型打卡一流♡味道就普普通通 ╮(╯▽╰)╭ 不過前菜嘅琥珀合桃就好好食~

張師傅老火靚湯 $128

- 傳統老火湯,好清甜

張師傅老火靚湯

黄金炸釀鮮蟹蓋(每位)$238

- 蟹肉好多好鮮甜,真材實料

- 中間有啲洋蔥絲,令到個蟹蓋食落去唔會好膩

黄金炸釀鮮蟹蓋

果醋咕嚕肉 $258

- 肉炸得偏乾同好細碟,唔係咁抵食

果醋咕嚕肉

手吊淋油脆皮雞(半隻)$338

- 雞好嫩滑

- 個皮炸得夠薄夠脆

手吊淋油脆皮雞(半隻)

金汁如意自製豆腐 $218

- 好有特色嘅一碟菜

- 個南瓜汁亦都做得好好

金汁如意自製豆腐

香宮招牌炒飯 $358

- 好足料👍🏻仲有些少蟹肉,增加咗個飯嘅鮮味

栗蓉西米焗布甸 $88

- 布甸暖暖地好好食,略嫌個栗蓉甜咗少少

楊枝甘露 $68

- 味道正正常常,無咩特別

滋補腰果露 $68

- 好濃腰果味,但好似有少少燶味

2022-06-16
張師傅老火靚湯
黄金炸釀鮮蟹蓋
手吊淋油脆皮雞(半隻)
金汁如意自製豆腐
  • 黃金炸釀鮮蟹蓋
2022-07-02 847 浏览
如果要我選擇酒店中菜, 九龍香格里拉酒店「香宮」一定我心水三甲中。Dinning City 同匯豐卡合辦restaurant week推出套餐優惠,$698 一位已經包括有六道菜:。炸千絲黃金蝦丸,蔥油紅海蜇頭,蜜汁叉燒外皮脆卜卜蝦丸爽口彈牙,麻油香,海蜇頭爽口,叉燒外皮燒得香脆,肉質嫩滑。太子蔘海螺燉竹絲雞足料,鮮甜。陳皮豉汁蒸南非鮑魚選用南非九孔鮑魚,優質美食。海味扒菜苗有竹笙花膠冬菇,鮮味無窮。滑蛋帶子伴煎米粉雖然食到呢度好飽,但太好味啦我清曬。腰果露湯圓拼桂花糕香濃新鮮腰果打磨,不太甜,好好味。贈送甜品架特色曲奇及甜品外表十分吸引,每一件都有唔同特色,幾飽都食曬😋📍九龍尖沙咀香格里拉酒店地庫一層📞27338754依家仲可以喺OpenRice 直接訂位

。炸千絲黃金蝦丸,蔥油紅海蜇頭,蜜汁叉燒

。太子蔘海螺燉竹絲雞
足料,鮮甜

。陳皮豉汁蒸南非鮑魚
選用南非九孔鮑魚,優質美食

。海味扒菜苗
有竹笙花膠冬菇,鮮味無窮

。滑蛋帶子伴煎米粉
雖然食到呢度好飽,但太好味啦我清曬

。腰果露湯圓拼桂花糕
香濃新鮮腰果打磨,不太甜,好好味

。贈送甜品架特色曲奇及甜品
外表十分吸引,每一件都有唔同特色,幾飽都食曬😋

📍九龍尖沙咀香格里拉酒店地庫一層
📞27338754

依家仲可以喺OpenRice 直接訂位
2022-06-16
2022-06-04 1116 浏览
非常之失望的一歺!看到好多人都說這個套歺好味、抵食心思思咪試吓啦!結果差強人意完全唔入流😌成個套歺只係隻炸蟹鉗同粒🦐有水準之外其他都係茶餐廳水平,螺頭燉湯淡如水、上菜擺碟九唔搭八毫無美感!三杯雞完全唔係個風味、冇雞味似急凍雞肉!最後送上四小點其中兩件係曲奇🍪干完全冇誠意😃一句講晒唔值得,廚師冇心煮嘢。

2022-06-04 802 浏览
訂了枱去一試由前菜至甜品都很驚喜Welcom tea 桂圓茶琥珀合桃套餐包括1)千絲炸蟹鉗拼叉燒好好食,蟹鉗好彈牙,用料新鮮2)燉湯熱騰騰,用料十足,驅去寒意,飲完暖笠笠3)三杯爆雞球本來無抱期望,但菜一上桌,香氣直衝而來,雞嫩無腥味,九層搭與其他配料相當配合,絕配4)金湯翡翠花膠竹笙卷原個小南瓜盛著金湯上桌,賣相極精緻。有驚喜!5)豉汁大蝦煎米粉好吃到不得了。其實前幾碟菜式,份量好像很少,但都令人飽飽地的了。不過這蝦一上桌,先會忍不住吃下那煎得脆脆的米粉,醮滿豉汁,真是太可口,大蝦當然是無得頂,大廚拿捏火喉得很到位。6)甜品:川貝陳皮蜜餞桃膠釀梨子稍微休息一會後,請侍應上甜品,太好吃。造型漂亮,原個梨子上,上面有薄荷裝飾成葉子,原個梨入釀滿桃膠,一面吃,一面覺得很養顏。本來我有一點喉嚨發炎,吃下這個蜜餞汁後,好像舒緩了我原來的喉嚨不適,真是意外收穫。接著侍應再送上香宮甜品樹,讓晚宴畫上完美句號,難怪連續獲得米芝蓮星級推介,從一坐下,服務,環境,美食都是一場享受,摘星是實力之美名。
訂了枱去一試

由前菜至甜品都很驚喜

Welcom tea
桂圓茶
琥珀合桃

套餐包括
1)千絲炸蟹鉗拼叉燒
好好食,蟹鉗好彈牙,用料新鮮

2)燉湯
熱騰騰,用料十足,驅去寒意,飲完暖笠笠

3)三杯爆雞球

4)金湯翡翠花膠竹笙卷
原個小南瓜盛著金湯上桌,賣相極精緻。有驚喜!

5)豉汁大蝦煎米粉

6)甜品:川貝陳皮蜜餞桃膠釀梨子

稍微休息一會後,請侍應甜品,太好吃。造型漂亮,原個梨子上,上面有薄荷裝飾成葉子,原個梨入釀滿桃膠,一面吃,一面覺得很養顏。本來我有一點喉嚨發炎,吃下這個蜜餞汁後,好像舒緩了我原來的喉嚨不適,真是意外收穫。

2022-06-03
  • 甜品樹
  • 豉汁大蝦煎米粉
  • 川貝陳皮蜜餞桃膠釀原個梨子
2022-05-27 795 浏览
📍Shang Palace 1 Michelin Star Restaurant Oh my oh my…another Restaurant Week mistake…There is not even one above average dish, let alone it being any good. Am really surprised by both the quality of food as well as service but not in a good way…The starter trio and soup were average. Then everything went downhill…the steamed fresh abalone was over cooked in a very overpowering mandarin peel & black bean sauce. There is near to nil seasoning for the veggie and vermicelli with scallops. Even the d
📍Shang Palace

1 Michelin Star Restaurant

The starter trio and soup were average. Then everything went downhill…the steamed fresh abalone was over cooked in a very overpowering mandarin peel & black bean sauce. There is near to nil seasoning for the veggie and vermicelli with scallops. Even the dumplings in the cashew cream were mushy 😰

It can only be fair if I try their Al carte menu but then their service is very deterring 😅

Price: HK$800 pp (dinner)

Revisit: 🙅🏻‍♀️ (for their Restaurant Week menu)

2022-05-26 1064 浏览
知道咗會去香宮食飯之後,期待咗好耐☺️,結果水準真係好唔錯,令到食中菜都變成一種享受。Welcome Drinks - 菊花茶係清香嘅菊花茶🫖,可以清清味蕾。餐前小食 - 花雕醉鴨舌 $118相當唔錯,花雕味濃🍶,鴨舌幾爽。黃金炸釀鮮蟹蓋 $238相信每個嚟香宮食飯嘅人都會點呢個招牌菜🦀,外層金黃,份量幾足。蟹蓋表面的確酥脆皮薄,入面蟹肉飽滿,其它材料例如洋蔥🧅唔多,真材實料。而且一梳梳好易鏟起,蟹肉鮮甜,仲可以加下醋,有多啲變化。正😋金汁如意自制豆腐 $218本身一睇個樣覺得應該麻麻地😂,但食落正喎,入面嘅豆腐好嫩滑,豆腐皮仲好脆。加埋南瓜🎃汁一齊食會更加夠味。手吊淋油脆皮雞(半隻)$338雞皮真係好脆,但最令我驚訝嘅係佢啲肉超級嫩滑,而且無骨,但雞味未至於好濃,有返啲調味會好食啲。羊肚菌玉簪帶子 $498帶子好鮮嫩,羊肚菌入口爽滑,軟而香甜,幾清香,要慢慢品嘗。羊肚菌鮑魚燉豬腱 $288🍵飲咗少少湯,湯清香,淡淡嘅菌香。香宮招牌炒飯 $600🍲飯粒乾身,粒粒分明,用料有蝦米,魷魚🦑同鮑魚粒咁。食完飽晒😂甜品樹🍮送嘅但都幾靚🤣幾足料,打卡一流。味道正常,唔太特別。💁🏻‍♀️服務好好,感覺

Welcome Drinks - 菊花茶
係清香嘅菊花茶🫖,可以清清味蕾。
Welcome Drinks

餐前小食 - 花雕醉鴨舌 $118
相當唔錯,花雕味濃🍶,鴨舌幾爽。
餐前小食 - 花雕醉鴨舌

黃金炸釀鮮蟹蓋 $238
黃金炸釀鮮蟹蓋

金汁如意自制豆腐 $218
金汁如意自制豆腐

手吊淋油脆皮雞(半隻)$338

羊肚菌玉簪帶子 $498
帶子好鮮嫩,羊肚菌入口爽滑,軟而香甜,幾清香,要慢慢品嘗。
羊肚菌玉簪帶子

羊肚菌鮑魚燉豬腱 $288
🍵飲咗少少湯,湯清香,淡淡嘅菌香。
羊肚菌鮑魚燉豬腱

香宮招牌炒飯 $600

甜品樹🍮
送嘅但都幾靚🤣幾足料,打卡一流。味道正常,唔太特別。
甜品樹

💁🏻‍♀️服務好好,感覺好殷勤,賓至如歸。

🌟推薦比要同長輩食飯嘅場合,特別係比較正式嘅時候,或者明知對方鍾意中菜。

4個人total食咗3千頭到,食物水準唔錯,服務好,環境好靚,算係咁🤓
2022-05-09
金汁如意自制豆腐
羊肚菌玉簪帶子
羊肚菌鮑魚燉豬腱
2022-05-20 659 浏览
歡迎新同事的加入 特別預留了一隻片皮鴨!PEKING DUCK 二食 $928鴨皮很脆 有肉汁 加上皮也很薄吃上來不會過於肥膩而另外 鴨粒配生菜包 絕配!吃完主角後 當然到點心時間...三色餃 $188 沒特別 灌湯餃 $ 158 超抵 必點!有大大花膠 鮑魚 瑤柱 餐前小食 : 合桃十分好吃! 甜度適中 粒粒乾脆!甜品:以上二款大力推介! 好味! 少甜!同事點了陳皮紅豆沙 卻很失望 完全沒有水準可言 差點食不出是紅豆沙  環境: 很舒適 空間感很大 服務: 態度一流! 有禮! 細心!各員工都會用心照顧每位客人

鴨皮很脆 有肉汁 加上皮也很薄
吃上來不會過於肥膩
而另外 鴨粒配生菜包 絕配!

吃完主角後 當然到點心時間...

三色餃 $188 沒特別
灌湯餃

灌湯餃 $ 158 超抵 必點!
有大大花膠 鮑魚 瑤柱

餐前小食 : 合桃

十分好吃! 甜度適中 粒粒乾脆!

甜品:

以上二款大力推介! 好味! 少甜!
同事點了陳皮紅豆沙 卻很失望
完全沒有水準可言 差點食不出是紅豆沙

環境: 很舒適 空間感很大
服務: 態度一流! 有禮! 細心!
各員工都會用心照顧每位客人
2022-05-20
灌湯餃
  • 片皮鴨
Restaurant week見到有香宮dinner set,諗住一試米芝蓮一星餐廳🌚點知失望而回,整體個餐唔值$800一個人,性價比好低,食物好一般!服務一般,無酒店嘅服務!🌚🌚🌚🌚最離譜係成餐飯上晒菜要用兩個中🥹好多人都嘈點解咁耐😒難為啲侍應𣎴停say sorry….🥲無下次!.酒店中菜我推薦:天龍軒、桃里、萬豪金殿、唐閣🤪👍🏻.1️⃣welcome tea同合桃 (餐單無顯示)2️⃣炸千絲黃金蝦丸、葱油紅蜇頭、蜜汁叉燒 (叉燒好一般)3️⃣太子參海螺燉竹絲雞4️⃣陳皮鼓汁蒸南非鮮鮑魚 (個汁好食,但蓋過鮑魚鮮味)5️⃣海味扒菜苖6️⃣滑蛋帶子伴煎米粉 7️⃣腰果露湯圓拼桂花糕 (🥹👍🏻唯一覺得好好食!唔太甜)8️⃣點心(送,餐單無顯示)

酒店中菜我推薦:天龍軒、桃里、萬豪金殿、唐閣🤪👍🏻
1️⃣welcome tea同合桃 (餐單無顯示)

2️⃣炸千絲黃金蝦丸、葱油紅蜇頭、蜜汁叉燒 (叉燒好一般)

3️⃣太子參海螺燉竹絲雞

4️⃣陳皮鼓汁蒸南非鮮鮑魚 (個汁好食,但蓋過鮑魚鮮味)

5️⃣海味扒菜苖

6️⃣滑蛋帶子伴煎米粉

7️⃣腰果露湯圓拼桂花糕 (🥹👍🏻唯一覺得好好食!唔太甜)

8️⃣點心(送,餐單無顯示)

2022-05-12 539 浏览
今晚同多月不見同學聚餐….選址尖東香格里拉酒店米芝一星傳統中菜廳香宮…進食晚飯….只可以講….由第一度菜式至食甜品….同學們都讚不絕口…每一度菜都非常精彩…師傅用心製作…本人極力推薦….
2022-05-11
鮮蟹肉米湯浸鮮露筍
乳龍蝦伴煎米粉
楊枝甘露配鳳梨酥…奶皇流沙煎堆仔
香宮甜品樹
『穩打穩扎傳統中菜廳,同長輩食飯必備』⁡今年真係轉死性,開始鍾意食翻中餐😹第一間試嘅就係九龍香格里拉的香宮。位於酒店地下一層要行幾級樓梯,老人家有機會唔方便👵🏻不見天日所以冇景可以睇😅唯獨是裝修雅緻坐得亦幾舒服,整體環境係熱鬧但不嘈吵,相比起之前食龍景軒,呢度就更為輕鬆一點。⁡餐牌有tasting menu、點心menu、主餐牌選擇,我地兩個人都食唔到太多嘢,做左功課揀幾道招牌菜📖成餐飯飽足度啱啱好,除左泡飯感覺比較普通之外,其他嘅菜式我地都非常滿意,就連前菜送的琥珀核桃都正合我心🤍本身以為叉燒同蟹蓋已經夠出色,點知份炸子雞一出場就成為MVP,時隔多日都仲念念不忘🐥⁡推介 🥢手吊淋油炸子雞 🥢極品蜜汁叉燒皇 🥢黃金炸釀鮮蟹蓋 🥢鮑魚海味灌湯餃 🥢龍蝦湯脆米海鮮泡飯 ————————————————————◎ 手吊淋油炸子雞 (去骨半隻)(HKD338) | 5/5雞皮極致的薄脆,即使慢慢食都唔會變䏰。雞肉嫩滑多汁,選擇左去骨後更能肆無忌憚地咬落去👅香脆又滿足,原諒我詞窮唔識形容我地有幾鍾意呢一道餸⁡◎ 極品蜜汁叉燒皇(HKD298) | 4/5叉燒厚切,肥瘦相間口感非常鬆化🐷味道係偏甜

『穩打穩扎傳統中菜廳,同長輩食飯必備』

————————————————————

◎ 極品蜜汁叉燒皇(HKD298) | 4/5
叉燒厚切,肥瘦相間口感非常鬆化🐷味道係偏甜的派別,唯一可惜係無甚燶邊,食落會唔夠過癮

◎ 黃金炸釀鮮蟹蓋(HKD238) | 4.5/5
蟹蓋表面酥脆皮薄,一梳梳蟹肉輕易被鏟起🦀我最鍾意佢洋蔥絲比例唔高,食落濕潤又唔會太creamy,可以食到蟹肉原有的鮮味🤤嫌味淡仲可以加幾滴醋添,不過可能食左叉燒先,再食蟹蓋反而略嫌鹹味淡左少少,下次應該調轉順序

◎ 鮑魚海味灌湯餃(HKD158) | 4/5
唔捨得點鮑參翅肚的折中方法——灌湯餃頂住先🙊餃子皮好滑溜,包住鮑魚、蝦仁等等,漲卜卜要分幾啖先食晒,最後的湯頭都濃得嚟好甜,入面嘅花膠仲好厚身,細細碗食完都滿足

◎ 龍蝦湯脆米海鮮泡飯 (半例)(HKD164) | 3.5/5
經理見我地嗌左唔少嘢食,落呢道泡飯嘅時候好貼心問我地會唔會考慮要細份🤵🏻‍♂️聽到呢句梗係話好啦!最後就淨係一人一碗泡飯,配料有脆米同油條,食落其實龍蝦味唔會話好重🦞係冇咩記憶正常發揮嘅一碗泡飯,不過呢個價錢又可以接受
————————————————————
♣️ 香宮
☌ 尖沙咀麼地道64號九龍香格里拉大酒店地庫1層
◔12nm-2:30pm; 6-10pm

回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
份量: 🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
價錢:HKD876p.p(incl. 10% service charge)

• 黃金炸釀鮮蟹蓋
  • 極品蜜汁叉燒皇
  • 手吊淋油炸子雞
2022-04-24 889 浏览
聽聞香宮的點心好好味,今次見到有週末午市點心套餐,都係$388, 而12點離開仲有優惠價每位$228😍 睇睇餐牌,成個套餐有好多野食,包括前菜,龍蝦湯灌湯餃,點心精選,煎米粉,仲有甜品,一定飽!最最最鐘意係點心精選,一共有五款,包括帶子燒賣、潮州粉果、三絲脆春卷、蜜汁叉燒酥同五香鹹水角。全部都好好食,唔怪得香宮的點心咁出名。個潮州粉果個皮好薄,燒賣加咗帶子多咗分先甜,三絲隨春卷好脆同入面個餡料有個對比,蜜汁叉燒個皮真係好鬆化,五香鹹水角個外層好煙韌❤️❤️❤️下次嚟飲茶應該唔會再叫套餐,要主打點食心!!

下次嚟飲茶應該唔會再叫套餐,要主打點食心!!

龍蝦湯灌湯餃
香宮點心精選
雪菜火鴨絲煎米粉
銀耳燉萬壽果
2022-04-24
$250 (早餐)
龍蝦湯灌湯餃
香宮點心精選
雪菜火鴨絲煎米粉
銀耳燉萬壽果
屋企人好鍾意食中菜 之前係Kkday見到有個優惠套餐所以就同屋企人去試吓✻極品蜜汁叉燒皇叉燒肥瘦啱啱好 而且蜜汁好香濃帶有少少焦香咁 超級好食 每人得兩件唔係好夠喉 本身諗住散叫多碟叉燒 但竟然已經賣晒🤣🤣🤣 ✻女兒紅醉鮑魚鮑魚估唔到都幾大隻同好鮮甜haha食落個味有少少似醉雞咁 好香好食!✻太子參珍珠貝淮杞燉竹絲雞呢碗湯好足料好入味!有好多好多太子參😳仲有大大隻珍珠貝!而且啲雞都仲係好滑~ 冬天咁凍飲碗湯之後即刻暖曬☺️✻香宮鮮蟹殼伴薑茶凍我自己最期待就係食呢個招牌蟹殼😛 平時食蟹要自己剝超唔方便 佢拆好晒啲蟹肉放喺個蟹蓋上面真係淡淡都係蟹肉超級好食🤤✻蔥燒家鄉釀遼參遼參好彈牙 佢個汁好香濃好味入邊釀咗啲豬肉同蝦肉好正😆✻上湯雲腿蟲草花浸菜苗我本身唔係特別鍾意食菜🤣 但都有乖乖咁食晒 因為佢呢個菜苗真係幾好食唔會好鞋口 而且啲菜入晒上湯嘅味😛✻香煎帶子荷葉飯我自己覺得呢個荷葉飯同其他嘢食相比之下冇乜特別🙈 不過上面嘅帶子煎得好香口而且好鮮甜!✻楊枝奶凍/芒果布甸伴鮮奶香芒卷本來套餐係包左楊枝甘露 不過我屋企人唔食柚子 服務員超好人幫我同廚房講 仲轉左個芒果布甸俾我哋!想講個楊枝甘露配奶
屋企人好鍾意食中菜
之前係Kkday見到有個優惠套餐所以就同屋企人去試吓

✻極品蜜汁叉燒皇
叉燒肥瘦啱啱好 而且蜜汁好香濃

✻女兒紅醉鮑魚
鮑魚估唔到都幾大隻同好鮮甜haha
食落個味有少少似醉雞咁 好香好食!

✻太子參珍珠貝淮杞燉竹絲雞
呢碗湯好足料好入味!有好多好多太子參😳
仲有大大隻珍珠貝!而且啲雞都仲係好滑~
冬天咁凍飲碗湯之後即刻暖曬☺️

因為佢呢個菜苗真係幾好食唔會好鞋口
而且啲菜入晒上湯嘅味😛

✻香煎帶子荷葉飯
我自己覺得呢個荷葉飯同其他嘢食相比之下冇乜特別🙈
不過上面嘅帶子煎得好香口而且好鮮甜!

✻楊枝奶凍/芒果布甸伴鮮奶香芒卷
本來套餐係包左楊枝甘露 不過我屋企人唔食柚子
服務員超好人幫我同廚房講 仲轉左個芒果布甸俾我哋!
想講個楊枝甘露配奶凍都已經好滑好好食㗎啦

上面有曲奇餅 紅豆糕 桂花糕 白糖糕等等
我自己覺得芒果布甸好食啲🤣

✻蘋果木煙燻素鵝 $88
叫唔到叉燒 所以我哋另外試咗呢個素鵝
佢入邊有甘筍、西芹同埋香菇絲😚上枱嗰陣打卡好靚
打開玻璃罩之後已經聞到好香👻 普通嘅素鵝食得多
帶有煙熏味嘅真係第一次食 好特別!

另外要讚一讚服務員服務態度超級好
而且成日好主動走來幫我哋添茶 環境又舒服
食到好飽好滿足🐷🐷🐷 唯一一樣野就係上菜比較慢
節奏有少少似食法國菜咁 要預多啲時間去食哈哈
2022-03-29 692 浏览
兩人想飲茶又想食多些款?挑了這間,因有二人套餐,環境寬闊舒服。先上千絲桂林蝦丸、醋汁青瓜伴鹵水墨魚 及四喜烤麩,內的蝦丸又熱又彈牙,面的千絲香脆好味。龍蝦湯灌湯餃,足料啖啖肉,配埋個龍蝦湯,正!香官點心精選帶子燒賣這配答幾好,潮洲粉果 、三絲脆香卷 、密汁叉烧酥 、五香鹹水角也幾好味。雪菜火鴨絲煎米粉,很喜歡個煎米粉,脆脆的又香口,和雪菜火鴨絲很夾!食埋個糖水銀耳燉萬囊果,超滿足。服務周到,12點前結帳還有特價,抵食。

龍蝦湯灌湯餃,足料啖啖肉,配埋個龍蝦湯,正!

香官點心精選