2019-06-26 10955 浏览
一好約左好朋友呢晚食飯,佢知到呢間工廈西餐最近晚市轉左形式,由一般西餐改成為晚市自助餐模式佢話折左之後每人300蚊有找,見佢心思思想試,咁又唔貴,所以就book定位放工同佢黎trytry啦因為有訂位,所以餐廳會送上一份海鮮俾我地,本身見佢價錢咁抵,都無乜大期望,但個海鮮拼盤又幾唔錯啵,隻鮑魚又大隻又唔韌的,煮得岩岩好,有啲驚喜!仲有有幾款唔同既海鮮(青口、帶子、魷魚同蝦等)以龍蝦汁烹煮,食落都幾鮮味而出面自助區既食物選擇都有唔少先有各種,沙律、凍肉片同芝士等可以開開胃呢晚既湯品有兩款,分別係忌廉湯同雜菜湯,仲可以自行配上香脆既多士添而主菜既大至分為豬類、牛類同海鮮類豬類有豬手、ribs同肉腸,牛類就有牛扒牛舌等,而海鮮類仲有酸菜魚添小食多以炸物為主,當中既無骨雞翼夠嫩滑又啖啖肉,雞翼控一定不能錯過!!!!要有澱粉落肚既就有炒飯同意粉,自己怕太飽就無試到,但望落都ok derrrrr 甜品區都係以細細件既cake仔為主,特別之處係有棉花糖機同芋圓等配料可以DIY一下飲品既選擇都相當多,既有果汁汽水,又有咖啡花茶,有熱有凍,任君選擇雖然食物無話特別出色,但想平平地又他他條條唔洗限時咁過下食

而出面自助區既食物選擇都有唔少

先有各種,沙律、凍肉片同芝士等可以開開胃

而主菜既大至分為豬類、牛類同海鮮類

雖然食物無話特別出色,但想平平地又他他條條唔洗限時咁過下食自助餐癮既都不妨一試
2019-06-26 178 浏览
觀塘既工厦真係好多多好既食店,今日就試下呢間魔膳!
set lunch選擇都唔少呀!同朋友分別選左spaghetti Ali Olio with Baby Scallop 同 slow-cook Tenderlion with Black Pepper Sauce, 佢仲有得加錢配小食,所以我地就加左個泰式海鮮青木瓜沙律同越南蔗蝦。
飲品方面也有不少選擇,我選了桂花蜜試試。
桂花蜜先上,糖度很高很足料呢,由於我不太好甜,就加了水來喝,一杯分了做兩杯,感覺好抵。
跟餐配包同湯,味道都唔錯。
食物上得好快,份量適中,三五知己嚟食個lunch幾好,地方好大,都易搵位,lunch唔洗等真係好重要!
觀塘既工厦真係好多多好既食店,今日就試下呢間魔膳!
飲品方面也有不少選擇,我選了桂花蜜試試。
跟餐配包同湯,味道都唔錯。
2019-06-25 129 浏览
同爸爸媽媽最鐘意就係食自助餐,貪佢樣樣都有得食❤️聽朋友講依間餐廳而家變咗做自助餐,咁即係帶埋爸爸媽媽一齊嚟試吓啦!價錢好合理,二百零蚊一位,有熱食有冷盤亦都有甜品,性價比高👍🏼👍🏼😀😀😀首先,要介紹下佢個甜品先,有台灣既爆珠,正❤️❤️❤️🙏🏽另外,好少自助餐會有花茶,值得一讚👍🏼👍🏼👍🏼😀😀總括嚟講,二百零蚊有咁多嘢食,我覺得算係咁👍🏼👍🏼👍🏼😀可以帶埋一家大細嚟試一試!

首先,要介紹下佢個甜品先,有台灣既爆珠,正❤️❤️❤️🙏🏽

另外,好少自助餐會有花茶,值得一讚👍🏼👍🏼👍🏼😀😀

2019-06-24 135 浏览
朋友話佢返工嗰度有間餐廳晚上做自助餐好抵食,而且可以坐耐啲傾計,咁我就叫佢book位!入到去店員都好細心講解自助餐嘅區域,而且都有提我地有六折,未食已經覺得超抵!咁座好之後,店員就話轉頭會有個海鮮拼盤送嘅!大約等咗5分鐘左右,店員就上海鮮拼盤啦,雖然海鮮拼盤係送嘅,但係有鮑魚又有扇貝,而且熱辣辣好好味,食得出啲海鮮好新鮮,而且下邊浸住個湯都好好飲!咁之後再出去攞嘢食啦佢啲肉類都好豐富,而且改啲名都幾得意,有一盆入邊全部都係豬肉嘅,個名就叫做侏羅紀公園,入面有豬手同醬燒豬仔骨之類,味道都唔錯,尤其是豬手好入味又唔會太硬!咁我本身就好鍾意飲西湯嘅,見到佢有個曼哈頓周打湯就攞碗嘅試,飲落去覺得超好飲好足料,而且攞埋旁邊嘅蒜蓉包一齊食超級正,最後忍唔住飲咗兩碗!咁佢飲品係自助形式可以自己選擇,而且仲有台式甜品DIY,比你自己鍾意架乜嘢都得,勁like 呢樣!

咁座好之後,店員就話轉頭會有個海鮮拼盤送嘅!

大約等咗5分鐘左右,店員就上海鮮拼盤啦,雖然海鮮拼盤係送嘅

咁佢飲品係自助形式可以自己選擇
2019-06-19
2019-06-24 109 浏览
好耐冇食自助餐 近近地竟然觀塘都有抵食貼地嘅自助餐一坐低每兩個人有一個海鮮盤有鮑魚又有魷魚大蝦等等 比想像中新鮮 鮑魚都係彈牙嘅😋食完都飽飽地頭盤選擇好多芝士款式多 Ham都有沙律吧仲唔止普通菜 係有整過嘅吞拿魚長通粉 又有雜果沙律絕對唔hea🤤上網睇到人哋拍片就是講呢個牛魔王拼盤一次過有好多款式部位 唔錯唔錯有牛舌添最開心係甜品有好多選擇椰汁糕同埋芝士餅好食仲有得自製一碗碗嘅芋圓🤪涼粉仙芋仙都可以自製啊!
好耐冇食自助餐 近近地竟然觀塘都有抵食貼地嘅自助餐

有牛舌添

最開心係甜品有好多選擇
椰汁糕同埋芝士餅好食
仲有得自製一碗碗嘅芋圓🤪涼粉
仙芋仙都可以自製啊!

對上一次嚟食都係幾個月前既事,果時餐廳仲係西餐廳,食Dinner Set 或者 A la Crate,如今餐廳改左做自助餐形式,收費仲要係平民價,緊係又要過來幫襯下!餐廳內外同上次嚟一面,未入去之前既花花草場好吸引目光,一入到去已經見到自助甜品區,然後係沙律吧,最入就有主菜區,以工廈嚟講環境夠大夠舒服。收費依家做緊6折,星期一至四 $238 (原價$398),星期五至日及公眾假期就另加$30。龍蝦汁海鮮盛宴一客每檯都會送一客「龍蝦汁海鮮盛宴一客」,包括係以人頭送件數既鮑魚、扇貝、海蝦、青口,仲有大量蜆及魷魚,再伴有勝瓜、番茄仔。海鮮上枱熱騰騰,二百幾蚊既自助餐,居然仲贈送鮑魚、扇貝呢類海鮮,食落亦彈牙,唔會有雪藏腥味,性價比高!前菜、沙律主要有芝士、麵包、各式沙律、沙律中我鍾意食雜果沙律同埋長通粉,有泰式青木瓜大蝦沙律,酸酸尾尾好開胃,再拎啲蒜蓉包配餐湯,打好個底就準備食主食!小吃、主食有炸物盤(炸雞、炸洋蔥圈等)、串燒、手抓餅、“牛魔王盛宴”、“侏羅紀公園(有豬肋骨、豬手、燒雞、德國腸”、酸菜魚、肉鬆菠蘿炒飯、龍蝦伊麵等等,都有不少款式,而且以肉類為主,仲要係西餐廳食比較貴既款式,十

餐廳內外

主菜
主食
侏羅紀公園
豬助骨
有炸物盤(炸雞、炸洋蔥圈等)、串燒、手抓餅、“牛魔王盛宴”、“侏羅紀公園(有豬肋骨、豬手、燒雞、德國腸”、酸菜魚、肉鬆菠蘿炒飯、龍蝦伊麵等等,都有不少款式,而且以肉類為主,仲要係西餐廳食比較貴既款式,十分吸引,每樣都試啲,當中最鍾意「侏羅紀公園」,完全岩哂我呢啲嗜肉者,豬肋骨煮得幾腍,甜酸汁入味,豬手唔老,燒雞燒至微焦香。仲有肉鬆菠蘿炒飯非常夠味,粒粒都金黃色。但牛肉就比較乾啲,手抓餅焗住會腍咗,建議改用熱燈及熱爐照住手抓餅。

自助棉花糖機
甜品區
甜品區
芋圓、小丸子、涼粉
甜品
有自己任意配搭既芋圓、小丸子、涼粉、雜果,仲有椰奶、花奶、桂花蜜糖比你加,幾鍾意呢種模式而唔係一碗碗整好左放係到,芋圓都幾煙韌,小丸子就失色粉咗啲。另外唔少得甜點蛋糕,有藍莓芝士餅、檸檬芝士餅、Tiramisu、咖啡慕絲蛋糕等等,仲有不斷新鮮整既焦糖爆谷及自助棉花糖機,款式都多樣化。藍莓芝士餅、咖啡慕絲蛋糕味道都唔錯,食咗好幾件。

飲品
飲品區
花茶
飲品特別啲,除咗咖啡、檸檬茶,仲有藍莓/芒果特飲,最令我有驚喜係有花茶,唔係茶包果種,而係真係一粒粒比你自己舀,有蝶豆花、胎菊、茉莉花,仲有茶袋添,非常有驚喜!

真係好滿意既一餐,以二百幾蚊而言,食到高質既西餐自助餐,又送鮑魚、帶子呢類回本海鮮,豬肋骨、豬手等等呢啲平時餐廳收費較貴既食款式都係任食,仲有花茶,性價比十分高,仲可以由18:00食到22:00,我地食到8點幾都已經好飽走左,走既時候已經近乎全場爆滿,咁抵食我地都會再黎食!
2019-06-19
沙律吧
蒜蓉包、蝦片
炸物、串燒
侏羅紀公園、龍蝦伊麵、肉鬆菠蘿炒飯
侏羅紀公園
豬助骨
2019-06-23 92 浏览
Fiancé最近返工留意到呢間餐廳夜晚有buffet食,又唔貴,星期一至四$238加一,星期五至日、公眾假期前同公眾假期都係$268加一,無論幾時食幾多人都有龍蝦汁海鮮盛宴送!留意返,原來6點先會開門,我地早左十分鐘到,見正門無開,搵左第二邊搭𨋢上去,上到去咁啱有職員後門出黎講我地知佢地六點先開,我地先知未夠鐘佢地係唔開。一夠鐘佢地開後門請我地入去,真係好彩有人知我地企係出面,唔係有排都入唔到去😅😅入到去見到個裝修好靚,好有心思,啲牆磚好有西班牙feel,座位夠闊落👍🏻坐得舒服。野食雖然唔及酒店buffet咁多,但呢個價錢有海鮮食,我覺得已經好抵,同埋我都未試晒所有野都已經飽左,始終唔係酒店咁大規模咁多人食,好難有咁多菜色,唔係會造成太多浪費。我覺得全晚最正係個海鮮盛宴,一啲都唔hea,估唔到有鮑魚食!重要一啲都唔韌,煮得啱啱好。扇貝同青口非常大隻,又係煮得啱啱好,唔韌之餘又嫩又鮮甜!魷魚🦑都係好鮮甜唔韌,蜆煮完重大隻無大縮水,無沙👍🏻,但蝦🦐就一般。個底重有啲粟米🌽、翠玉瓜同紅蘿蔔🥕。個龍蝦汁雖然唔係好濃龍蝦味,但佢唔太鹹,配海鮮好食👍🏻沙律有五款:蟹籽蟹棒藜麥沙律、雜果沙律、吞拿魚

沙律有五款:蟹籽蟹棒藜麥沙律、雜果沙律、吞拿魚長通粉沙律、 泰式青木瓜大蝦魷魚沙律同三色bell pepper紫洋蔥。只係試左木瓜沙律,酸得黎帶少少辣幾開胃~重有啲車厘茄、青瓜同埋粟米俾你自己撈醬,有日式芝麻醬、黑醋汁同埋千島醬。
最驚喜有芝士食🤣試左Camembert配餅乾條,餅乾條夠crunchy,Camembert好軟滑👍🏻 芝士隔離重有生果,菠蘿、西瓜同紅火龍果,酒店buffet都未試過有紅火龍果,呢度竟然有!👍🏻

熱野都算幾多選擇,首先一打開豬羅紀😍😍嘩!有ribs、豬手、豬肉腸重有烤雞!ribs既汁辣辣地食落幾惹味,肉質唔鞋幾易咬;豬手肉質軟腍唔會過鹹;豬肉腸好濃香草味👍🏻;烤雞相對失色啲,肉質偏鞋,但味道唔錯。

牛魔王係我後期先發現,因為我miss左睇唔到,個陣都飽飽地,只試左牛仔骨,都幾腍但就好多脂脂。

洋蔥圈脆但蝦春卷唔夠脆,雞翼釀左啲辣既飯好香辣惹味。

豉椒炒蜆煮完唔會縮晒水,無沙幾鮮甜。

泰式魚餅好濃香茅👍🏻正!黑松露磨菇忌廉湯都幾濃磨菇味👍🏻估唔到有田螺食,不過只試左薯蓉,好滑好綿!

海鮮龍蝦汁扁意粉有青口、蝦、蜆、魷魚,食落同海鮮盛宴差不多,扁意粉唔會煮到太腍,有返啲硬度,啱晒我。因為一向唔食菠蘿,所以無食個炒飯,但望落都幾靚。

食飽鹹食,就開動第二個胃食甜品🤪椰青糕幾清甜,如果椰肉多啲就更正!Lemon cheesecake 同tiramisu不過不失,我見佢啲甜品係訂返黎唔係自己整,因為見到一盒盒蛋糕盒放係餅櫃。
最驚喜有芋圓地瓜圓任你自己調配,都幾煙韌但略嫌唔夠重芋頭同地瓜味。

最後沖返杯peach tea飲消下滯。

二百幾蚊食到咁多野真係抵食!

2019-06-22 167 浏览
打開OpenRice個app見到有優惠券,然後就同家人一起去咗食呢一間週六日先有既平價自助餐一入嚟環境唔錯,人唔多,都幾乾淨整齊,呢度嘅嘢食唔算好多,但係麻雀雖小,五藏俱全,有作為前菜嘅沙律,有主菜有肉有飯有湯,亮眼既係呢度嘅甜品尚算豐富,而且做得幾精緻漂亮,令人食慾大開。值得推介嘅係呢度嘅泰式海鮮炒飯,個周打蜆海鮮忌廉湯都唔錯,仲有炮谷食,係新鮮整嘅,熱辣辣脆卜卜,又唔會太甜。而且呢度仲可以自製花茶,店舖提供三種花,任你自由配搭,自製啱心水嘅茶包,可以邊食邊DIY

自製花茶
甜品和爆谷
2019-06-22
用餐优惠
優惠券
2019-06-22 62 浏览
原來有自助餐,今次就試下!每枱都會送上一客海鮮盛宴一客👇🏻👇🏻份量根據人數而定,幾新鮮。送既都算有驚喜👅龍蝦汁同海鮮都幾夾,友人超喜歡💕一入到去首先見到甜品吧👇🏻👇🏻中間係沙律吧,側邊有啲ham,藍芝士,車打芝士餅乾等👇🏻👇🏻最主要既熟食區👇🏻👇🏻牛魔王盛宴☝🏻 上圖係出爐過左大概10分鐘既牛柳,熟度保持得幾好,食落唔韌有肉味。食得過👍🏻除左牛仲有豬羅紀公園☝🏻☝🏻有豬手,肉腸同豬肋骨等。仲有一啲小食,呢個有餡雞翅入面係包糯米。小小辣皮又夠脆👍🏻👍🏻竟然有䜴椒炒蜆緊係要試下先,雖然冇咩鑊氣不過蜆入味冇沙有肉地,都ok。最後試試甜品先,聽到有人話呢個芒果椰汁布丁好食,我都試試先。質地較硬身,芒果層有啲果肉,椰汁層有椰香,唔算太甜。幾好食。👅當日食左$238@1,成個自助餐好岩食肉獸。🤣食物保充方面淨返3份1就會refill,每款食物都有清楚既食物牌。埋單時都會問客人有冇咩意見,幾有心。👍🏻
原來有自助餐,今次就試下!

每枱都會送上一客海鮮盛宴一客👇🏻👇🏻

一入到去首先見到甜品吧👇🏻👇🏻
最主要既熟食區👇🏻👇🏻
牛魔王盛宴☝🏻
除左牛仲有豬羅紀公園☝🏻☝🏻
有豬手,肉腸同豬肋骨等。

2019-06-22 49 浏览
一開始搜尋到這間餐廳還以為只係普通的西餐廳,聽朋友講開先知道係自助餐。餐廳內提供的食物款多共橫跨了幾張西餐檯,主食有菠蘿炒飯,海鮮龍蝦汁意粉,鮮茄肉醬飯,三杯雞,奶油津白,沙律吧,餐湯,水果,蒜蓉包,德國香草香腸,燒雞,小食炸物併盤,串燒等等。另外還有甜品,例如芝士蛋糕,果撻,布丁,芒果椰奶糕,椰青糕,棉花糖,爆谷,最特別佢可以自己DIY台式芋圓點品,而且仲有多款花茶可以自行調配,及芒果和蘋果特飲等,非常吸引,基本上每樣食物食一啖已經非常飽。最令我欣賞的係餐廳會送上一份龍蝦汁海鮮盤,裡面每件海鮮又大件又新鮮,特別係蜆,蝦,鮑魚和帶子等,基本食完已經回本了,加上其他自助餐美食,未試完所有食物已經飽了,所以下次一定要再來食多一次,試埋其他未試的美食。

• 沙律吧
  • 扒大虎蝦配龍蝦汁扁意粉
  • 沙律
  • 甜品
  • 餐湯
  • 美國醬燒BBQ豬肋骨配薯角
  • 自助沙律吧
2019-06-22 64 浏览
早前經過觀塘廣場,已看到工廈間有一條長長的樓梯,通往位於工廈間的魔膳廚房,入口掛有不少畫象,令繁忙工作的我,帶來清新忘憂的感覺!地利位置極為方便,鄰近觀塘地鐵站,只需步行三分鐘,便可到達。上到店內發現地方相當大,而坐的地方都相當寬敞舒適,加上以魔法作主題,內內外外都有不少佈置,感受猶如時空靜止的空間感。晚市更無分任何時段,18:00 - 22:00可以坐足4個鐘,慢慢享受下美食又可以同朋友慢慢吹吹水。首先,見到一個廚法廚房呈現在你眼前,當中當然有我最愛食既牛啦牛魔皇盛宴:當中有燒牛仔骨,牛扒,厚切牛脷,牛柳粒。當中牛脷味重牛又唔硬,翻食了幾回。更有台式三杯雞、無骨雞翼、迷你蔗蝦、滑雞球...真係都講唔哂....泰國食物都唔少得菠蘿海鮮炒飯、泰式雞肉、豬肉串燒及泰式魚餅等等...以為正在吃食泰式buffet。店內更有2款熱湯黑松露雜菌忌廉湯及意式雜菜湯。黑松露雜菌忌廉湯入口細滑,忌廉味濃郁;而意式雜菜湯入口較惹味,但又越飲越想飲。沙律吧除左有基本的沙律菜外,還有蕃茄仔、粟米粒、青瓜、菠蘿、洋蔥、三色椒等等....,而醬汁都有3款可以作添加日式芝麻醬、黑醋汁、千島醬,自由配搭自己喜愛的組合

首先,見到一個廚法廚房呈現在你眼前,
當中當然有我最愛食既牛啦

店內更有2款熱湯黑松露雜菌忌廉湯及意式雜菜湯。

沙律吧除左有基本的沙律菜外,還有蕃茄仔、粟米粒、青瓜、菠蘿、洋蔥、三色椒等等....,而醬汁都有3款可以作添加日式芝麻醬、黑醋汁、千島醬,自由配搭自己喜愛的組合。

還有生果(西瓜、菠蘿);各款不同的芝士;沙拉美腸片、燈籠腸。

沙律菜新鮮翠綠爽脆,加入了醬汁更提升了沙律的味道及口感。(推介加芝麻醬

甜品方面,放置在門口位。但見到咁多甜品已令我心心眼,重點係細細杯,可以試多幾樣,又又唔洗浪費。

甜品中有檸檬芝士餅、藍莓芝士餅、Tiramisu、咖啡慕絲、果撻、牛奶有丁、椰青糕、芒果椰奶糕等...

甜品整體味道不錯,特別藍莓芝士餅,藍莓味濃,但又不會蓋過芝士的淡滑口感。

竟然還有自助的台式芋圓,可以自行加添涼粉、芋頭圓、地瓜圓、紫薯圓、小丸子後加入少許椰奶或桂花蜜糖,好喜歡其煙煙韌韌感覺,今次可以食個夠了。
旁邊還有花茶,可自己加入份量,沖成濃/淡的口味。

突然來龍蝦汁海鮮盛宴給我們,查詢後才知道,原來每人都有一份的。盛宴上包括了海蝦、青口、蜆貝、貴妃蚌、鮑魚等。

各種海鮮都估唔到這麼新鮮,配上龍蝦汁食好鮮美味!

鮑魚仲要非常大隻,十分煙韌。

總結$250 多便可以吃到這麼多款食物,下次一定要再來嚐嚐。

2019-06-20
2019-06-22 58 浏览
今晚去左觀塘接個女放學,同左個女既朋友同媽咪4個人去食呢間魔膳廚房自助餐之前聽其他家長推介過觀塘區CP值高自助餐又岩小朋友食我地訂左位7:30 去到發現勁熱鬧!估唔到樓上餐廳都咁旺!有芝士/沙津區、熟食區、甜品飲品區每台都會送一碗海鮮:鮑魚、尤魚、青口、蝦、蜆海鮮都幾新鮮!沙津區有多種芝士、火腿、通粉、醬汁都有千島、日式麻醬、黑醋汁,選擇好多!熟食方面泰式串燒:魚餅、雞扒,幾好食因為夠熱,小朋友食左好多!有牛肉雜錦同豬肉雜錦、意粉、菠蘿炒飯、炸雞粒全部味道都岩小朋友食,唔怪得之咁多小朋友!食食下有店員埋黎比小朋友抽禮物,抽到一架玩具車仔!果然係專為小朋友而設!甜品區最得意既係可以自製棉花糖!仲有大人細路都愛吃既芋圓!有紫薯味、地瓜味、原味、仲有台式小丸子!
之前聽其他家長推介過
觀塘區CP值高自助餐又岩小朋友食
我地訂左位7:30 去到發現勁熱鬧!估唔到樓上餐廳都咁旺!
有芝士/沙津區、熟食區、甜品飲品區
每台都會送一碗海鮮:鮑魚、尤魚、青口、蝦、蜆
海鮮都幾新鮮!

熟食方面
泰式串燒:魚餅、雞扒,幾好食因為夠熱,小朋友食左好多!

有牛肉雜錦同豬肉雜錦、意粉、菠蘿炒飯、炸雞

全部味道都岩小朋友食,唔怪得之咁多小朋友!

2019-06-20 81 浏览
今日同屋企人嚟到工廈慶祝父親節食自助餐就最好啦 可以滿足到每一個人嘅心意 因為有好多選擇每一台客都有一個龍蝦汁海鮮盛會啲海鮮都好大隻 而且好新鮮唔會有沙處理得十分好首先我哋就食沙律 蒜蓉包同埋湯都十分多選擇 而且仲有嗰啲火腿食屋企人都好滿意而主食 有牛有豬 而且仲有一啲炸嘅小食我真係好鍾意佢嘅糯米釀雞翼依家係出面好難搵到而且有我最鍾意嘅牛脷 同埋德國腸勁正甜品方面真係估唔到佢會有芋圓仲可以任由自己配搭呢個真係超級驚喜
今日同屋企人嚟到工廈慶祝父親節
甜品方面真係估唔到佢會有芋圓
仲可以任由自己配搭
呢個真係超級驚喜
2019-06-20 57 浏览
今日帶埋爸爸媽媽嚟到觀塘一間工廈食平價自助餐一嚟到見到有好多位 成個環境都好闊落首先每台都會送一個龍蝦汁海鮮盛宴入面都有好多海鮮 而且都好新鮮之後我哋就首先去咗拎沙律啦其實都有好多選擇有長通粉沙律 我覺得幾好食啲主食方面有好多選擇比較特別嘅係有豬手同埋牛脷呢啲真係出面自助餐比較少有嘅菜式而且仲有奶油津白 呢啲健康嘅菜式甜品都有好多選擇而且細細件唔會一野質飽你最欣賞就係有個芋圓雖然唔係非常出色 但係過吓口癮都好好
今日帶埋爸爸媽媽嚟到觀塘一間工廈食平價自助餐
而且細細件唔會一野質飽你
最欣賞就係有個芋圓
雖然唔係非常出色 但係過吓口癮都好好
2019-06-20 201 浏览
網上見到ms kitchen 推出了自助餐,所以走去試一試。因為星期四去,所以有6折優惠,仲要每檯送龍蝦🦞汁海鮮盛宴一客。店員好快手,果客海鮮已經送上了。海洋份量都很多,有:青口丶魷魚丶蜆丶海蝦丶扇貝等。所有海鮮都很鮮甜,而且無沙,肉質爽口肥美。配上海鮮汁很夾。熟食區有盤豬羅記公園,有德國香腸丶咸豬手丶雞肉丶羊骨等。滿足身為食肉獸的我。而另一盤牛魔王盛宴,有好多牛肉的不同部位,不過整體較乾身。德國十分爽脆多肉,雞肉多汁嫩滑,咸豬手十分之入味。再來是小食拼盤:食了一件雞翼同炸洋蔥圈,洋蔥圈炸得過火,而雞翼都是一樣,乾身而失去肉汁。除了有炸物同肉類,還有海鮮意大利粉同菠蘿炒飯,這兩類都是普普通通,不是太特出。這個自助除了有西方風味外,還加了泰式元素。例如泰式串燒,雞肉同魚肉。兩者都加入了泰式香料,所以味道偏重口味。湯有羅宋湯同黑松露忌磨菇廉湯黑松露磨菇湯很濃郁都菇味,而且忌廉湯不會結身,飲落去十分之順滑。而羅宋湯都濃郁,蔬菜都比較多。.沙律🥗bar 區有不同類型的沙律,例如:吞拿魚長通粉沙律丶泰式青木瓜沙律丶蝦子藜麥沙律等等,蔬菜🥬新鮮,醬汁多選擇,例如:日式芝麻醬丶黑醋汁。.仲有不同芝士

龍蝦🦞汁海鮮盛宴

豬羅記公園
小食拼盤

泰式串燒

湯有羅宋湯同黑松露忌磨菇廉湯
羅宋湯同黑松露忌磨菇廉湯

沙律bar

仲有不同芝士,例如:巴馬臣芝士同金文畢芝士。巴馬臣芝士很香芝士味,而金文畢芝士不是啱每個人的口味。
芝士

甜點區種類都很多,例如有果撻丶芒果🥭椰奶糕丶提拉米蘇等。而提拉米蘇很濃朱古力味,特別鬆軟可口,果撻就太多cream。
甜品

最後還有花茶,伯爵茶丶蘋果紅茶包等。但茶味太淡。而還有一些乾花茶提供等,例如:蝶豆丶茉莉花茶。蝶豆味都幾濃。
花茶

食物種類多元化,都幾抵食。
2019-06-14
龍蝦🦞汁海鮮盛宴