2019-04-14 279 浏览
好耐冇嚟葵廣掃街啦😆其實我食嚟食去都係果幾檔🤣勁耐冇食玉子燒了!由細到大都好鍾意食蛋😎好彩冇乜人排隊,等咗一陣就拎得😚明明我個fd話陪我一齊食,結果食咗一啖就話好濟唔食🤗有好多唔同味道,我就揀咗黑松露玉子燒,本身已經有芝士、粟米同蟹子✌🏻即叫即整熱辣辣,蛋又夠滑,不過略厭蛋香唔夠,芝士拉絲,加埋啲醬勁好食🤤呢間鋪頭能夠係葵廣咁係有原因嘅😙黑松露多到咇晒出嚟,不過就唔算特別香🤔
好耐冇嚟葵廣掃街啦😆其實我食嚟食去都係果幾檔🤣
明明我個fd話陪我一齊食,結果食咗一啖就話好濟唔食🤗

黑松露多到咇晒出嚟,不過就唔算特別香🤔
2019-04-12 149 浏览
There are 4 flavors to choose from but they’re all in Chinese and so the person working there was really nice and read it for me :’) I forgot what they were though 😅 But I got the pork floss, red bean, mochi, and egg yolk oobanyaki! It took about 20 minutes to make so it was made right on the spot! It was an interesting combo of sweetness and saltiness, stickiness and dryness LOL. I loved the chewy texture of the mochi. Surprisingly, the pork floss and red bean combo wasn’t as weird as I though
so it was made right on the spot! It was an interesting combo of sweetness and saltiness, stickiness and dryness LOL. I loved the chewy texture of the mochi. Surprisingly, the pork floss and red bean combo wasn’t as weird as I thought LOL. I wouldn’t mind eating this again for only $10HKD!
2019-03-27 182 浏览
精明的你有沒有發現一連幾個posts都是 #葵涌廣場 的美食?哈哈!因為餓底一次過試了幾間,再逐一介紹🤤.除了討厭考試零雞蛋,餓底對一切的雞蛋製成品都有一種薄弱的抵抗力🤤 #玉子燒 更是讓我朝思暮想的 #雞蛋產品,雖然不便宜,但我懶於自製,還是要「#俾錢人賺」,尋覓好吃的玉子燒!.足足兩三咐厚的玉子燒已經非常 #吸睛,切開就馬上流出半熟雞漿,配以自選餡料(白磨菇、煙肉、龍蝦沙律、蟹柳、火腿),以及每份玉子燒入裡面必有粟米和芝士,趁熱吃還可以表演芝士拉絲,好睇又好食🤤...味道:8/10價錢:HKD 28
裡面必有粟米和芝士,趁熱吃還可以表演芝士拉絲,好睇又好食🤤
味道:8/10
價錢:HKD 28
2019-02-23
2019-03-10 177 浏览
到葵廣必食之一少不了位於1/F的魷味的玉子燒!!雖然葵廣的玉子燒都有數間,但從來只會光顧魷味! 邪惡芝士拉絲玉子燒有八款主角供選擇,原味、煙肉、蟹柳、白磨菇、火腿、龍蝦沙律、明太子和吞拿魚。而每一款的玉子燒都會配送粟米,芝士和蟹籽,份量絶對是不少的啊!!今日點了一份白磨菇的玉子燒。由於每一份都是即叫即做,所以熱辣辣的玉子燒都能輕易拉絲。而舖面的蟹籽則為玉子燒添多一種爽爽的口感。這份熱辣辣的玉子燒配上特製的醬汁,有粟米又有芝士,非常美味。值得一試!

2019-03-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 邪惡玉子燒
2019-01-15 322 浏览
-🦄魷味-紫薯車輪餅 Hkd10Rating🌕🌕🌕🌗🌑四味車輪餅 Hkd10Rating🌕🌕🌕🌗🌑-去葵廣掃街點少得食車輪餅呀🤤雖然呢間店既玉子燒大阪燒都好出名但都係鐘情於佢既車輪餅😂😻😂😻紫薯味就食過好多次 紫薯餡都好足架唔會死甜係原汁原味原本既紫薯來💜💜仲食到紫薯既個啲鬚根tim haha-四味就係好耐之前已經有 四種材料意外地夾!不過肉鬆既味係最出🙈🙈蛋黃就唔係好食得出😀😀睇個橫切面見到佢啲料係層次分明既🤭重點係有麻糬呀😆煙Un控既我最愛❤️❤️-希望未來佢會出更多口味🤥Keep住水準💕
🦄魷味

但都係鐘情於佢既車輪餅😂😻😂😻

紫薯味就食過好多次 紫薯餡都好足架
唔會死甜係原汁原味原本既紫薯來💜💜
仲食到紫薯既個啲鬚根tim haha

四味就係好耐之前已經有 四種材料意外地夾!

不過肉鬆既味係最出🙈🙈蛋黃就唔係好食得出😀😀
睇個橫切面見到佢啲料係層次分明既🤭
重點係有麻糬呀😆煙Un控既我最愛❤️❤️
希望未來佢會出更多口味🤥Keep住水準💕
2019-01-12
等候时间
10 分钟 (堂食)
2018-12-13 263 浏览
第一次試呢間既車輪餅佢係即叫即整既ORDER完要等十分鐘先有得拎咁我地就係附近行到夠鐘先拎咁岩見佢推薦麥香味既咁就試下拎到上手係好熱辣辣既麥香味真係有D理想與現實本身我以為佢係麥精果D味原來係流心既麥芽糖同埋個味好淡 真係冇咩特別可能試其他味會好D
第一次試呢間既車輪餅佢係即叫即整既
原來係流心既麥芽糖
同埋個味好淡 真係冇咩特別
可能試其他味會好D
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
葵廣出名多野食,今日放工就黎食下想試好耐既玉子燒!位於一樓轉角位既盡頭,有D隱閉。因為前面兩間舖既人流都唔少,有機會會檔住左。除左玉子燒,仲有大阪燒、日式飛碟、騷炸壽司等小食。即叫即整。見到邪惡芝士拉絲玉子燒幾隻字就吸引左!鎖定目標!多種口味提供,全部配送粟米、芝士同蟹籽。今次對於有選擇困難症既我,今次決定跟左前面個女仔機,試黑松露邪惡拉絲玉子燒!( 另有一般口味$28 )______________________________🔸黑松露邪惡拉絲玉子燒 $30初時以為黑松露口味係指係玉子燒上面有少少點綴個種,點知原來係成份玉子燒中軸都係黑松露!好驚喜!超抵食啊! 由於全部即叫即整,大概等5-8分鐘。熱辣辣既蛋好滑,上面放左蟹籽、沙律醬同大阪燒醬,份量比我想象中大。夾住中間既黑松露好香,同芝士真係有名符其實既拉絲效果!一個人食完一份真係會飽左,都幾漏~.by VIN環境分數: 5/10 (只限外帶)食物分數: 8.5/10

🔸黑松露邪惡拉絲玉子燒 $30

by VIN
環境分數: 5/10 (只限外帶)
食物分數: 8.5/10
2018-11-07
等候时间
8 分钟 (堂食)
  • 黑松露玉子燒
2018-10-31 262 浏览
想試呢間車輪餅 好耐🤤終於試到啦四餡車輪餅 $10 🍠紫薯車輪餅 $10車輪餅餅皮有蛋味但較淋身邊位唔脆🤔-四餡😮 又咸又甜紅豆、麻糬、咸蛋黃同肉鬆意外地好夾‼️ 麻糬好煙韌😋紅豆同麻糬唔會好甜夾埋咸香既咸蛋黃同肉鬆神奇既組合就誕生啦🤫-紫薯車輪餅好充實🤣啖啖都係紫薯蓉-即叫即整關係要等十分鐘🙈

想試呢間車輪餅 好耐🤤終於試到啦
四餡車輪餅 $10 🍠紫薯車輪餅 $10
車輪餅餅皮有蛋味但較淋身邊位唔脆🤔
四餡😮 又咸又甜
紅豆、麻糬、咸蛋黃同肉鬆
意外地好夾‼️ 麻糬好煙韌
😋紅豆同麻糬唔會好甜
夾埋咸香既咸蛋黃同肉鬆
神奇既組合就誕生啦🤫
紫薯車輪餅好充實🤣
啖啖都係紫薯蓉
即叫即整關係要等十分鐘🙈
2018-10-31 214 浏览
好耐先黎葵廣一次,緊係要掃街啦😆😆😆有幾間店真係必食既!呢間係其中一間!今次我叫左個蟹子煙肉大阪燒,蟹子比左好多,料亦都好足。我同我朋友兩個人都食唔曬添(可以之前食得太多啦🙈🙈🙈)整體黎講又平又好食既,可以一試
好耐先黎葵廣一次,緊係要掃街啦😆😆😆
有幾間店真係必食既!呢間係其中一間!
整體黎講又平又好食既,可以一試
2018-10-25 170 浏览
話說朋友介紹呢間係葵涌廣場嘅玉子燒,咁啱今日行過就去試吓~~~可能未到食飯時間六點幾唔係好多人,朋友介紹食黑松露玉子燒咁我一於跟隊啦可能鋪頭仔規模較細落單程序冇乜系統,佢連張飛仔都無,眼見都有漏單情況,各位食家去買左嘢食就記得留意下有冇叫到自己嗰樣嘢食啦講返個玉子燒色:顏色都係黃黃橙橙咁 不過不失香:有少少蛋香但唔算好強烈味:中規中矩,蛋嘅份量多啲會更好,啲黑松露同醬汁有啲咸,有點蟹子同粟米粒,加強了口感,不錯~大小: 女仔手掌咁大整體黎講都不過不失嘅,但未至於令我覺得好掛住成日想走過來食咁啦~大家有興趣都可以試吓!

可能未到食飯時間六點幾唔係好多人,
朋友介紹食黑松露玉子燒咁我一於跟隊啦

講返個玉子燒

色:顏色都係黃黃橙橙咁 不過不失
香:有少少蛋香但唔算好強烈
大小: 女仔手掌咁大

2018-10-25
2018-09-30 234 浏览
上次幫襯過食四餡果個餅,今次來到諗住試下佢個玉子燒,見到啲人拎住都大大份,賣相亦算吸引😋·芝士拉絲煙肉玉子燒💰HKD28除左煙肉🥓另外仲有蟹柳、蘑菇、火腿、龍蝦沙律、明太子、吞拿魚等既配料,小店黎講選擇都算多👍🏻每款玉子燒都會配送粟米、芝士、蟹籽,而且份量都唔少,的確係幾足料!正!而且即叫即製,保持到熱辣辣既🤤🍳·美中不足就係店仔一人運作倒霉既我已經係第二次被漏左單😟😟一人運作我接受到製作需時,但漏單真係會灰,尤其係呢間都算多人食,一漏左真係白白企係度等,曬哂啲時間🤦🏼‍♀️不過我今次反映左之後都好快整返比我!味道、份量都係滿意既,希望如果我仲會再食既話,唔好再漏單啦🤭
芝士拉絲煙肉玉子燒💰HKD28

除左煙肉🥓
而且即叫即製,保持到熱辣辣既🤤🍳
美中不足就係店仔一人運作
倒霉既我已經係第二次被漏左單😟😟
不過我今次反映左之後都好快整返比我!
味道、份量都係滿意既,
希望如果我仲會再食既話,唔好再漏單啦🤭
2018-09-18 260 浏览
今次係第二次光顧魷味,係為左佢個麥香流心車輪餅而返黎!自己本身住得離葵廣比較遠所以好少黎,所以真係好好味!好好味!好好味!重要事情要講三遍- 麥香流心車輪餅 $12車輪餅表面有動物既圖案 幾可愛 夠晒誠意。車輪餅皮剛剛好,唔厚,所以唔會覺得好似食緊啖啖麵團既感覺,鬆軟得黎又唔會癡晒牙,蛋香亦十足,表面小小脆,口感十分好。中間係「真」流心,一咬開d醬就洶湧而出,食到有d狼狽😂,其實我唔知麥香應該係咩味,但係呢個餡係甜甜地,好似係麥芽糖mix奶黃後既味道,唔知咩味,總之好好味啦😋😋食過兩次都仲想再encore! 可以話係我食過最好味既車輪餅。除此之外我地仲嗌多左樣小食,因為好似幾受歡迎- 邪惡拉芝玉子燒(蟹肉)$28玉子燒好大條,唔記得影埋入面,掛住食🙈入面真係可以拉到芝,蛋又夠厚,同埋好足料好多蟹肉,性價比好高下次去一定會再食!

- 麥香流心車輪餅 $12

車輪餅表面有動物既圖案 幾可愛 夠晒誠意。

除此之外我地仲嗌多左樣小食,因為好似幾受歡迎

- 邪惡拉芝玉子燒(蟹肉)$28

下次去一定會再食!

• 邪惡玉子燒
  • 車輪餅
2018-08-30 237 浏览
本人是一個蛋控,流心蛋炒蛋煎蛋egg benedict,甚至pancake蛋糕若標榜能吃出蛋香的都會去試。這天就因為看到社交網站葵廣有厲害玉子燒而來。-說實在的,雖然偶爾會來逛街,但這店面卻從沒注意到。藏得很隱蔽,普通人不走過去並不知是玉子燒店。其實也賣其他食物,太阪燒之類,但興趣不大。-玉子燒有幾款口味,我挑了看起來最特別的龍蝦沙律。即點叫做,有誠意,而且等的人頗多,大約等了15分鐘。-拿到的時候有點驚訝,好大,大過iphone7 plus,份量感十足,上面淋上了照燒汁及沙律醬,還有蟹籽,賣相很吸引;挖開來吃,有拉絲,芝士下得重手,但可惜並不香芝士味,而且有點膩。龍蝦沙律增加口感,都好味既,但不驚喜。最重要是,跟相像中不相符,並非想象中日式玉子燒的味道,沒有鏗魚汁味,也非玉子燒製法口感,反而比較像一大舊有餡滑蛋,有點失望。
本人是一個蛋控,
流心蛋炒蛋煎蛋egg benedict,
甚至pancake蛋糕若標榜能吃出蛋香的都會去試。
這天就因為看到社交網站葵廣有厲害玉子燒而來。
說實在的,雖然偶爾會來逛街,
但這店面卻從沒注意到。
藏得很隱蔽,普通人不走過去並不知是玉子燒店。
其實也賣其他食物,太阪燒之類,但興趣不大。
玉子燒有幾款口味,
我挑了看起來最特別的龍蝦沙律。
即點叫做,有誠意,
而且等的人頗多,大約等了15分鐘。

拿到的時候有點驚訝,好大,大過iphone7 plus,
份量感十足,上面淋上了照燒汁及沙律醬,
還有蟹籽,賣相很吸引;

挖開來吃,有拉絲,芝士下得重手,
但可惜並不香芝士味,而且有點膩。
龍蝦沙律增加口感,都好味既,但不驚喜。

最重要是,跟相像中不相符,
並非想象中日式玉子燒的味道,
沒有鏗魚汁味,也非玉子燒製法口感,
反而比較像一大舊有餡滑蛋,有點失望。
等候时间
15 分钟 (堂食)
2018-08-21 260 浏览
平日很少來葵涌廣場,偶爾間看到不少好評的四餡車輪餅當然要試試車輪餅是現叫現做,要等10分鐘。一拿到手,餅皮邊保留一些邊,脆脆的口感不錯,平日吃的大多走鬆軟路線。餅皮味道沒甚麼特別,反而是內餡讓我意外了,麻糬不甜膩,配合紅豆的甜還有肉鬆咸蛋黃的香剛好,而且剛做好的麻糬可以拉絲。比起淨是甜味的車輪餅,我反而更喜歡這個。缺點是內餡分佈不太平均,肉鬆咸蛋黃在一側,紅麻糬在一側,一口四餡有難度,要自行分配哦這種咸甜搭配的不多,挺特別,飽腹感以小吃來說剛好,小嚐一個再戰葵廣。

四餡車輪餅

車輪餅是現叫現做,要等10分鐘。

2018-08-21
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
四餡車輪餅
2018-08-20 177 浏览
第二站係”魷味”,睇個名會以為食魷魚既食物,但其實內店一樣魷魚既野都無,比較出名既食物係玉子燒、車輪餅、西多士。西多士除左平時常見既花生味之外,仲有榴蓮、紫薯、抺茶、粟子、香芋、柚子蜜,而我就揀左紫薯味。呢度又係即叫即整,大概等左十分鐘就有得食~一份有六件,每件都沾滿蛋漿、炸到金黃色,非常誘人,食落亦好有蛋香😋;麵包軟熟,內裡既紫薯餡其實唔少,不過紫薯本身味淡,比媡奶嗆哂D味,所以食落只有紫薯既粉爛感,而食唔出其味道。🤔我同朋友都覺得花生味既西多士比較好味,因為花生既鹹味可以中和下媡奶既甜味,但今次呢個食落只有好重既媡奶,甜到溜下次仲會黎,不過只會試花生味😏

紫薯西多士

紫薯味西多士

下次仲會黎,不過只會試花生味😏
2018-08-17