2017-08-25 183 浏览
魷味✨講番呢間魷味!佢既店鋪位置有啲啲僻,係買芝士烏冬隔離再隔離~搵個時細心小小😀之前佢地車輪餅咁hit!當然要試佢地既招牌車輪餅 hkd10💸熱辣辣 真係即叫即整架🔥有肉鬆,紅豆,麻糬😍食落都match既~甜甜咸咸咁 麻糬份量又多😚最愛~ 唔好睇佢細細個咁,其實食完都真係幾飽架~仲要有卡通樣架😆抵食啦。店鋪細細地,不過質素ok ga ~ 聽聞佢既玉子燒都好好味🌙而且都有幾多口味,下次可以試埋😀
魷味✨

唔好睇佢細細個咁,其實食完都真係幾飽架~仲要有卡通樣架😆
2017-08-23 121 浏览
要講依排最出名嘅小食!我諗一定係呢個麻糬車輪餅😛我初時仲以為有得揀三種口味🤔有紅豆、麻糬同肉鬆😮,點知原來係三種全部大合體😂我好好彩,岩岩好仲有兩個剩低😆唔洗等!有得食!yeah 😂!麻糬車輪餅💰HKD10$攞上手岩岩整好😍熱辣辣!個size大約有手掌左右🖐🏻10$來講算幾合理😌入面有整哂三種料,開頭我仲以為肉鬆同甜味會唔夾😮不過出奇地我就覺得幾正喎😛😛肉鬆既咸更加突出左紅豆既甜味!配麻糬軟軟糯糯既口感😌正!食完一個想追多個😂

麻糬車輪餅💰HKD10$

2017-06-28
$10 (其他)
2017-08-19 109 浏览
我係好鍾意食玉子燒的,所以知道葵廣有呢間店 我已經放左落自己掃街名單度,見到個menu 十樣九樣我都想食,真係人都癲呀!!諗左一輪最後我揀左加煙肉見到佢咁多汁真係流曬口水,佢最抵讚係連上面蟹籽都不吝嗇落足料,切開就見到芝士滿瀉 中間仲有煙肉~個蛋因為剛整好所以好熱,佢真係好軟熟亦有蛋香,一口食曬咁多層真係好滿足另一邪惡軸心就係炸壽司!!佢炸都算,仲落左好多香口調味粉,加上佢一件細細舊,一口搞掂!炸左的蟹柳🍣外層香脆裡面還有少少軟糯飯香,唔怕肥就真係要叫。至於朋友就買左爆辣鮮魷,齋睇顏色都知佢辣,不過我朋友超食得辣 佢就覺得差不多,都幾入味。
我係好鍾意食玉子燒的,所以知道葵廣有呢間店
加煙肉

另一邪惡軸心就係炸壽司!!
  • 炸壽司
2017-08-12 196 浏览
是日同朋友到葵廣掃街,食完碗麵之後其實飽飽地,不過都想試下其他野,就係咁一路行下行下見到呢間舖一望個餐牌,即刻見到「邪惡玉子燒」五隻字,諗都唔諗即刻買翻個邪惡玉子燒(煙肉)($28)落單比錢之後就即刻整,然後一個新鮮嘅玉子燒就喺我眼前今次就揀咗煙肉餡,大概係因為龍蝦沙律太邪惡,食飽飽嘅我地就唔直接挑戰了(不過下次一定要試!)個玉子燒嘅表面其實好靠 topping 裝飾,因為蛋係喺外圍包晒啲餡,而且啲蟹子同醬汁仲可以幫個玉子加味,個玉子燒能夠稱之為邪惡都係因為佢而入面嘅栗米+芝士已經係幫啲蛋調味,加埋餸同 topping 嘅味道,我都唔識點用文字去形容了,睇張圖可能實際啲呢個野我地三個一人兩啖就搞掂晒,如果餓啲我一定獨食一個
邪惡玉子燒
邪惡玉子燒(煙肉)($28)
落單比錢之後就即刻整,然後一個新鮮嘅玉子燒就喺我眼前
邪惡玉子燒

呢個野我地三個一人兩啖就搞掂晒,如果餓啲我一定獨食一個
2017-06-17
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2017-08-09 110 浏览
係葵廣見到有玉子燒,仲有好多人排隊,記得上網都有人推介過,所以排隊都決定一試!佢有好多配搭,我叫咗蟹柳,佢本身已經有芝士,粟米。即叫即整,等左十分鐘到,熱辣辣,個配搭好好味,芝士好正啊😋😋下次試埋其他味先😌

2017-08-01 180 浏览
/神奇4俠集於一身😻此文有點長🤷‍♀️<魷味>🥞車輪餅($10)▪️🙂位於一樓不起眼嘅角落位,但下午去到都聚集左4~5位客人等候中,小店有賣流心玉子燒,大判燒和炸壽司,但我是衝著這個神奇4俠車輪餅而去🙊-何謂神奇4俠?此名是我取的😎❤️麻糬➕💛咸蛋➕💚肉鬆➕💙紅豆集於一個小小的車輪餅中,喜歡的人會一試愛上,不喜歡的人也不會太抗拒的味道。-🙋🏻去到搵左一陣個meun,快眼略看都不見車輪餅三字,失望之際,抬頭一看,原來寫在紙皮上面🙈問問店員車輪餅需等多久,一位姨姨回答說10min左右。Um...其實我趕時間準備去上堂的😣但一場來到葵芳又為食又口痕😅-苦惱一會 決定買之後,個姨姨問我要幾個?我說只要一個👩🏻她突然爽快的回答說: 一個?一個不用等😙🤘🏾LUNKY~但說不用等😩有點怕,會給我一個一早做好了,不知放多久的車輪餅🤦🏽‍♀️-過了不久,她遞給我一個熱辣辣嘅車輪餅🙆‍♂️🤤✋️大概手掌心的大小,印著一個動物圖案🐶尺寸不大,但厚度卻很厚,感覺很足料呢!🥞我用手撕開兩半🙌哇!麻糬非常慷慨地大大片的湧出😻拉絲,柔軟帶嚼勁!-👉🏼然後就是大大顆粒的紅豆餡,不是很甜的紅豆蓉,是富口感的紅豆粒,
/神奇4俠集於一身😻此文有點長🤷‍♀️
<魷味>

🥞車輪餅($10)
▪️
何謂神奇4俠?此名是我取的😎
❤️麻糬➕💛咸蛋➕💚肉鬆➕💙紅豆
問問店員車輪餅需等多久,一位姨姨回答說10min左右。
苦惱一會 決定買之後,個姨姨問我要幾個?我說只要一個
過了不久,她遞給我一個熱辣辣嘅車輪餅🙆‍♂️🤤
✋️大概手掌心的大小,印著一個動物圖案🐶
尺寸不大,但厚度卻很厚,感覺很足料呢!

👉🏼然後就是大大顆粒的紅豆餡,不是很甜的紅豆蓉,是富口感的紅豆粒,是自家煮的嗎?🤔甜度略底,吃不出紅豆味。
👉🏼我覺得如果是帶點蓉質綿密嘅紅豆蓉,吃下會濕潤點。

👉🏼肉鬆咸蛋帶點咸香嘅味道,但份量相比下略為少,咸蛋接近沒有😿
👉🏼肉鬆咸蛋 配搭 麻糬紅豆 是台灣Q餅小食的餡料,記得第一次吃我都覺得怪怪,有點接受不到,但再多幾次嚐就愛上了😻
👉🏼咸咸甜甜,另有一番風味呢!

🥞車輪餅質咸鬆軟,帶淡淡蛋香,不濃烈。
反而我覺得聞落有陣奶酪嘅甜味🤔好香🤤
🐮是牛油,牛奶還是添加了什麼產生出來的味道🤔我就不清楚。
💁🏻趁未加價快快去嚐,覺得有加價的潛力,回頭率90%,除非你不愛這味道。

2017-07-05 264 浏览
又去左葵涌廣場行街喇,不過今次食得好少野,淨係食左2串串燒、章魚燒、玉子燒同車輪餅。 車輪餅($10)之前都見過唔少人介紹,所以買左一個黎試下。車輪餅有狗仔圖案,圓碌碌,背面有兔仔圖案。 入面有紅豆、麻薯、肉鬆、咸蛋黃呢4樣配搭,蛋香味唔重,麻薯煙煙韌韌,好有口感,而肉鬆同咸蛋黃粒令到車輪餅帶有咸香,令到味道多一個層次。 但我個人實在唔太鐘意食又咸又甜既野食,如果係純紅豆麻薯、或純肉鬆車輪餅我會中意多D,所以呢個車輪餅試過一次就算╮(╯◇╰)╭邪惡玉子燒($28) 入面已經有粟米、蟹子、芝士,可以自選蟹柳、煙肉、龍蝦沙律、火腿、白蘑菇中既其中一款。玉子燒整得好嫩滑,口感豐富,比較濕潤,而且又有微微既芝士拉絲,芝士同雞蛋,絕對冇抗拒既理由。食完呢個已經超級飽喇(〃∀〃)~♡

車輪餅($10)

車輪餅

邪惡玉子燒($28)

邪惡玉子燒(

邪惡玉子燒(
2017-06-22 208 浏览
今日潮左未 🤘🏿 又發現新大陸,車輪餅就食得多,一隻車輪餅有 4 隻餡你又食過未呢!隱世小店盡在葵廣 🤷🏿‍♂️ 冇睇錯,又係葵廣,你地最愛既葵廣 🤘🏿 早幾日先有首創既流心梳乎厘班戟係葵廣,今日又有首創 4 餡車輪餅係葵廣,沒完沒了,究竟仲要葵幾多次,廣幾多次 🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️🤷🏿‍♂️今次呢個 CP 值爆哂燈既車輪餅只需要一隻青蟹就買到!$10!$10 有齊 4 隻餡真係唔食對唔住自己!新鮮即叫即整所以要稍候片刻,一出到黎蛋香味香到暈左 🤤摵開入面餡料有紅豆蓉、鹹蛋黃、肉鬆、麻糬,餡料既各自比例都拎得好好,主要為紅豆蓉同麻糬,紅豆蓉雖然比例上較多,但係屬少甜系列,食完唔覺得膩,而夠爛夠蓉好正 🤘🏿 而重點係麻糬,係麻糬,最後一次係麻糬!重要既事情要講三次!大大舊,口感超超超 qqqqqq,無限 end call 完再 start call 🤤🤤🤤 肉鬆同鹹蛋黃擔當配角,調節甜度,提升口感,令味道更上一層樓 😋 必食翻啅指數達 10000% 🤤 親——————————————————————#四餡車輪餅 $10——————————————————————#魷味葵芳葵涌廣場 1 樓 B01
——————————————————————
#四餡車輪餅 $10
——————————————————————
#魷味
葵芳葵涌廣場 1 樓 B01D 號舖
2017-06-11 181 浏览
又係嚟到葵涌廣場嘅時間,今日就試咗一個小食,個名叫做邪惡玉子燒。依家好興喺d物名前面加上邪惡紫薯芝士拉絲乜乜乜,咁就好似好容易引起熱潮,吸引好多人排隊來幫襯。我今日就決定睇下到底呢個邪惡玉子燒係唔係真係食完會覺得好有邪惡感一份玉子燒$28,本身嘅配料係包括粟米,芝士同蟹子,另外我哋自己仲可以選擇加配一份材料,而我就選擇左蟹柳玉子質感唔算厚實,切開份玉子燒時,蛋漿已經自動滲出我自己覺得粟米同蛋嘅比例係合適嘅,但係粟米唔爽口亦都唔甜另外,如果蟹子份量多啲就會比較好,因為蟹子脆卜卜,可以增加份玉子嘅口感可惜成份玉子燒嘅芝士味並唔重,我自己就唔覺得食完好邪惡感

玉子質感唔算厚實,切開份玉子燒時,蛋漿已經自動滲出
我自己覺得粟米同蛋嘅比例係合適嘅,但係粟米唔爽口亦都唔甜

可惜成份玉子燒嘅芝士味並唔重,我自己就唔覺得食完好邪惡感

2017-04-24 251 浏览
望落幾得意所以叫左個騷炸壽司 $22蚊,芝士腸味,都唔錯! D 飯有d似飯焦,脆脆的,又有小小韌韌地,幾得意😁 芝士腸就系普通平時食的芝士腸,有小小熱,大家小心辣陳,整體味道幾滿意,但個紫菜味唔明顯,有同無分別唔大,哈哈哈。 上面落左小小調味粉,都幾加分。整體黎講幾中意,但幾熱氣,炸得唔錯
2017-04-21 296 浏览
葵涌廣場嘅一樓,有一間本來我經常去食手卷嘅舖頭,但手卷店已經搬左上三樓。而家就開左呢間玉子燒,行過都見到有唔少人排隊,喺好奇心嘅驅使下,我都決定去試下,睇下份玉子燒有幾邪惡叫左一份「邪惡玉子燒」,本身佢已經有三種配料:芝士、玉米、蟹子,另外仲可以係以下配料度加多一款(蟹柳、煙肉、火腿、白磨菇、龍蝦沙律),佢地仲係即叫即做,相當新鮮,我今次就選擇左加配白磨菇。等左一陣,玉子燒好快就到手。望落去已經見到好多蟹子係面,咬落個玉子燒度,係燙口嘅,都做到每啖有白磨菇、玉米,但相對我覺得少左份芝士味。而價錢黎講,28蚊貴左少少,如果可以調整到22蚊左右就會比較合理d。
2017-04-13 176 浏览
同朋友黎開葵涌廣場掃街👭 事先搵咗一埋必試既小食 玉子燒就係其中一站💃🏻 去到都見到唔少人等緊拎 所以就即刻跟住買😬今次試咗邪惡玉子燒😆 $28 本身配料有齊粟米 蟹子同芝士🧀 另外仲可以自選一種配料 今次就揀咗龍蝦沙律🥗🦐賣相好岩相機食先既我🤤 性價比認真算係高🔖 入面既粟米夠哂甜 蟹子份量足 芝子夠哂足料 龍蝦沙律包係入面真係岩岩好👍🏻 玉子唔會話太厚 食落好滑好有口感😬 醬汁算係幾多 兩種醬同玉子一齊食 好好味👍🏻佢係即叫即整 食落熱辣辣 仲有拉絲既效果💁🏻等大概5-10分鐘就有得食😁 絕對係值得encore既葵廣小食✌🏻✌🏻✌🏻
佢係即叫即整 食落熱辣辣 仲有拉絲既效果💁🏻
2017-04-07 210 浏览
夜晚8點搭車黎到葵涌廣場搵食黎到第一時間就去咗食呢間既玉子燒 真係好好味😋玉子燒既配料可以自己揀 比完錢之後 佢會有個號碼比你大約等5-10分鐘就拎得芝士煙肉玉子燒
夜晚8點搭車黎到葵涌廣場搵食
黎到第一時間就去咗食呢間既玉子燒 真係好好味😋
玉子燒既配料可以自己揀
比完錢之後 佢會有個號碼比你
大約等5-10分鐘就拎得
2017-04-01
等候时间
10 分钟 (堂食)
2017-04-04 172 浏览
呢間舖真係好隱蔽,揾左我好耐,但原來遠在天邊,近在眼前。想食呢間都係因為新假期有介紹,玉子燒真係好鬼吸引!食左少少先記得影相。呢度嘅野係即叫即整,玉子燒會比較快啲,等五分鐘左右就得。呢個必食!有幾隻味你揀,我揀左龍蝦沙律。不過食唔到龍蝦沙律鐵板燒要等十分鐘。大大份,但好失望呀。成份野我只食到菜,我以為係普通打邊爐嘅肥牛,點知係啲大舊厚到好難咬嘅牛肉,唔知點講,唔好食。如果下次再去葵涌廣場掃街,我一定會再去呢間食玉子燒!
呢間舖真係好隱蔽,揾左我好耐,
但原來遠在天邊,近在眼前。

想食呢間都係因為新假期有介紹,
玉子燒真係好鬼吸引!
玉子燒,龍蝦沙律味
食左少少先記得影相。
呢度嘅野係即叫即整,
玉子燒會比較快啲,等五分鐘左右就得。
呢個必食!有幾隻味你揀,我揀左龍蝦沙律。
不過食唔到龍蝦沙律
鐵板燒,肥牛味
鐵板燒要等十分鐘。
大大份,但好失望呀。
成份野我只食到菜,
我以為係普通打邊爐嘅肥牛,
點知係啲大舊厚到好難咬嘅牛肉,
唔知點講,唔好食。

如果下次再去葵涌廣場掃街,
我一定會再去呢間食玉子燒!
2017-03-30
等候时间
10 分钟 (堂食)
玉子燒,龍蝦沙律味
2017-02-19 265 浏览
上網搵最新葵芳有啲乜嘢小食,就已經即刻搵到依間新開嘅玉子燒,身為鍾意食蛋嘅人士梗係要一事試啦。一去到本身以為要等好耐,不過雖然有人等緊,但係佢都做得好快。我哋揀咗龍蝦沙律味玉子燒,等左大約5分鐘就有得食啦,但玉子上面既蟹子比想像少,中間有芝士同粟米,熱辣辣好好食,仲有做到拉芝士嘅效果tim,$28 都算幾抵食,依完已姐有d飽。一定係鍾意食玉子燒嘅人必試!