2022-02-24 196 浏览
平時晏晝嚟呢度食嘢通常都好多人,要book位。不過唔知係咪因為近期大家都wfh,所以今日黎竟然冇乜人!午市餐牌有成3頁,有刺身又有熟食,都幾多嘢揀。套餐有包,沙律,味噌湯同和風蒸蛋沙律係好好味嘅麻醬沙律,啲蔬菜好新鮮,食完好開胃和風蒸蛋入面有冬菇同蟹柳,啲蛋好滑🤣味增湯就正正常常,入面嘅料都幾多!海鮮丼 $128入面有吞拿魚,油甘魚,三文魚,碎吞拿魚腩同蟹籽。啱晒我呢啲鐘意食刺身同有選擇困難症嘅人,樣樣都有得食下又唔洗揀。雖然隻碟好大就咁睇圖顯得碟野好似好細咁,但其實啲刺身都幾大塊下。啲刺身好新鮮,尤其係油甘魚!油甘魚好肥美,大大塊,真係好滿足!不得不提,三文魚係三文魚腩黎,128黎講我覺得呢個丼好有誠意!
平時晏晝嚟呢度食嘢通常都好多人,要book位。
不過唔知係咪因為近期大家都wfh,所以今日黎竟然冇乜人!

午市餐牌有成3頁,有刺身又有熟食,都幾多嘢揀。

套餐有包,沙律,味噌湯同和風蒸蛋

沙律係好好味嘅麻醬沙律,啲蔬菜好新鮮,食完好開胃

和風蒸蛋入面有冬菇同蟹柳,啲蛋好滑🤣

味增湯就正正常常,入面嘅料都幾多!

海鮮丼 $128

刺身好新鮮,尤其係油甘魚!
油甘魚好肥美,大大塊,真係好滿足!
日式胡麻醬沙律,蔬菜清新爽口,非常醒胃。味噌湯,味道岩岩好,唔會過鹹或過淡,而且仲有好多片昆布,我好鐘意食。和風蒸蛋,蛋好滑,火喉和份量都需要控制得好好。角切魚生丼($118),至少用左三款海產魚黎做角切粒,魚生新鮮肥美食到有油脂甘香,再加上三文魚籽令口感層次更豐富。豚肉生薑燒定食($98),豚肉肥瘦適中,切成簿片,一來方便入口,二來肥膏唔會過多有油膩感,如果真係過於油膩亦附上左青瓜,能幫助清一清口腔味蕾解除油膩,咁就可以繼續食下一片。草莓醬朱古力蛋糕,唔太甜好岩我,蛋糕質地軟綿綿口感。
日式胡麻醬沙律,蔬菜清新爽口,非常醒胃。

和風蒸蛋,蛋好滑,火喉和份量都需要控制得好好。

豚肉生薑燒定食

草莓醬朱古力蛋糕,唔太甜好岩我,蛋糕質地軟綿綿口感。

2022-02-23 150 浏览
約咗個 friend 食飯,佢話想食魚生呀、刺身果啲⋯我又啊裙唔食生野不過我唔會阻止佢陪我唔食 gei,咁咪搵間又有刺身魚生、又有熟食嘅餐廳見呢間百幾蚊就有刺身定食,仲要有齊沙律、麵豉湯、茶碗蒸旦、同埋飯後甜品,好抵食仲要熟食嘅定食好多選擇。我就要左大和照燒雞扒定食見佢寫住有花生醬咁特別,所以試試佢平時嗰啲照燒雞應該係豉油汁咁嘅色呢個嚟到,個汁好似沙嗲咁好好食仲要份量好多,我覺得我要添飯🤣個汁送飯真係勁好食茶碗蒸旦熱辣辣,又好滑我個 friend 嘅海鮮丼有三文魚、油甘魚、吞拿魚、碎吞拿魚腩同埋蟹子好豐富,我個朋友話啲刺身好新鮮飯後可以揀茶或者炭燒咖啡、又或者雪糕 or 蛋糕今日我哋都揀咗要朱古力蛋糕凍冰冰又唔想食雪糕店員又好Nice!幾唔錯嘅日本餐廳
約咗個 friend 食飯,佢話想食魚生呀、刺身果啲⋯

仲要熟食嘅定食好多選擇。

我就要左大和照燒雞扒定食
見佢寫住有花生醬咁特別,所以試試佢
平時嗰啲照燒雞應該係豉油汁咁嘅色
呢個嚟到,個汁好似沙嗲咁
好好食
仲要份量好多,我覺得我要添飯🤣個汁送飯真係勁好食

茶碗蒸旦熱辣辣,又好滑
大和照燒雞扒定食

我個 friend 嘅海鮮丼
有三文魚、油甘魚、吞拿魚、碎吞拿魚腩同埋蟹子
好豐富,我個朋友話啲刺身好新鮮
海鮮丼

飯後可以揀茶或者炭燒咖啡、又或者雪糕 or 蛋糕
今日我哋都揀咗要朱古力蛋糕
凍冰冰又唔想食雪糕

店員又好Nice!
幾唔錯嘅日本餐廳
2022-02-23
午餐
大和照燒雞扒定食
海鮮丼
2022-02-21 104 浏览
同同事經開附近做野,又到lunch time時間,辛勞左一日決定對自己好d,食日本菜角切魚生丼$118,賣相好精緻好靚,魚生用左魚腩部位,魚既油脂香味好濃,加左芝麻粒更加香口豚肉生薑燒定食$98,豚肉炒得入味,每塊都有濃郁薑味,而且份量都幾多,食完碗飯仍然有好多片豚肉,非常足份量套餐包括埋沙律、蒸蛋、昆布湯,整個套餐食晒有飽肚感,但價錢都只係大眾化,非常抵食,個人喜歡蒸蛋,加左冬菇和蟹柳增加咬口感覺柚子蜜,清甜消滯

柚子蜜,清甜消滯
2022-02-14 93 浏览
擺烏龍,黎左鮨和居食屋,有驚喜喎。因為朋友原本想book永光中心另一間日本餐廳,但唔知點解book左哩間,第一次黎,十分滿意😋午市定食有好多款選擇,價錢有平有貴,食物質素良好,壽司新鮮,服務態度熱誠,下次會再嚟😃壽司定食 $188有吞拿魚,三文魚,帆立貝,油甘魚,甜蝦,赤貝,左口魚邊,及吞拿魚茸海膽三文魚子卷物等。壽司係即叫即整,非常新鮮好味。所有定食都配沙律、蒸蛋、味噌湯、飲品或蛋糕,勁滿足。豚肉生薑燒定食 $98豚肉肉汁豐富,味道適中,不會太鹹,但有啲肉片略嫌不夠林身,整體中上。

壽司定食 $188

豚肉生薑燒定食 $98
2022-01-26 68 浏览
🍀🍀《鮨和居酒屋》古人有云:寧可食無肉,不可居無竹🎋。現代就不可無居食屋喇😆!相信大家都同小編一樣,無食一排日本嘢,就會心思思又要去搵吓😋!今日就搵到銅鑼灣一間樓上日本居食屋喇😙!🌾🍃🍀☘️🍃🍂🌾🍀🎍🍂🍁🌾🍀🎋🍄 和風茶碗蒸 🍄 和風沙律🥗🔹🔸🔹🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔸鮨和所有的午市限定,都包括茶碗蒸、和風沙律🥗、味噌湯、漬物,以及柚子蜜/炭燒咖啡☕️或雪糕🍦😝,好豐富呀!小編想特別講吓佢個茶碗蒸,熱辣辣🔥不特止,嫩滑嘅蒸蛋🥚 𥚃面,除咗常見嘅蟹柳🦀同冬菇之外,還有白果和白合😛😍!滋養潤肺口感又夾👍🏻😋!🍄 日替燒魚定食 HK$128🍄 跟酸汁、白飯、味噌湯、漬物🔹🔸🔹🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔸所謂日替燒魚🔥🐟,就係每日不同款式種類,但只煮新鮮魚🐟🤗!今日小編食嘅係🔥鹽燒馬友🐟😍,魚味濃厚,鹽燒令魚皮入味,而且可以食到魚嘅鮮味。魚肉肉質鮮嫩可口而不散,齋食已經層次分明😋👍🏻!但當點埋唧左鮮檸檬🍋汁嘅酸汁,味道又昇華到另一個層次🤩🥳!🍄 海鮮丼 HK$128🍄 跟味噌湯、漬物🔹🔸🔹🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔸海鮮丼的刺身超新鮮,大大件,有碎吞拿魚腩、三文魚、油甘魚、吞拿魚和大量蟹籽😙!尤其個碎吞拿魚腩,
🍀🍀
《鮨和居酒屋》

古人有云:寧可食無肉,不可居無竹🎋。

🌾🍃🍀☘️🍃🍂🌾🍀🎍🍂🍁🌾🍀🎋

🍄 和風茶碗蒸
🍄 和風沙律🥗

🍄 日替燒魚定食 HK$128
🍄 跟酸汁、白飯、味噌湯、漬物
🔹🔸🔹🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔸
所謂日替燒魚🔥🐟,就係每日不同款式種類,但只煮新鮮魚🐟🤗!

🍄 海鮮丼 HK$128
🍄 跟味噌湯、漬物
🔹🔸🔹🔸🔸🔹🔹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔸
海鮮丼的刺身超新鮮,大大件,有碎吞拿魚腩、三文魚、油甘魚、吞拿魚和大量蟹籽😙!尤其個碎吞拿魚腩,大大堆,鮮香嫩滑,配埋用日本米煮嘅軟糯丼飯🍚,令人食完想再Encore😋🥳!

🍄 朱古力布朗尼 🍫🍰
🍄 Americano ☕️

🌾🍃🍀☘️🍃🍂🌾🍀🎍🍂🍁🌾🍀🎋

🎏 鮨和居食屋
🏮 銅鑼灣登龍街28號永光中心7樓
2022-01-24 79 浏览
銅鑼灣日式居酒屋好去處🥰餐廳感覺舒適親和,店員同客人有傾有講🥰,真係好似日本居酒屋咁。 食物選擇多而且以新鮮為大前提。鮨和廚師發辦魚生丼除咗挑選時令食材魚生外,仲加入左好多心思。 魚生有鮑魚、海膽、帆立貝、平目魚、三文魚、赤貝、吞拿魚、油甘魚、三文魚籽等~~ 種類多,味道新鮮甜美,絕不馬虎另外我特別喜歡平目魚卷海膽,及青瓜包赤貝群邊。平目魚味道清新,爽口彈牙,色澤晶凝,配上甘香嘅海膽,帶出鮮甜,味道更有層次。 🥒青瓜清爽包赤貝群邊,賣相精緻,鮮甜爽口,好有驚喜🤩牛肉壽喜燒定食熱騰騰上,冬天最啱😍牛肉🥩份量好多,每一件都薄薄的好易食,仲伴有生蛋🥚,食落更嫩滑香口。壽喜燒汁甜甜地啱啱好,唔會太膩,入面仲有豆腐、蔬菜🥬、菇類等, 伴飯食更正每個餐都會有香滑茶碗蒸,新鮮沙律🥗,飲品或甜品。 朱古力蛋糕亦好有驚喜。

銅鑼灣日式居酒屋好去處🥰

鮨和廚師發辦魚生丼
另外我特別喜歡平目魚卷海膽,及青瓜包赤貝群邊。

牛肉壽喜燒定食
熱騰騰上,冬天最啱😍

• 牛肉壽喜燒鍋
  • 鮨和廚師發辦魚生丼
2022-01-22 50 浏览
悶悶地行開銅鑼灣想搵個定食食下,上次聽朋友介紹話呢間唔錯,價錢又合理幫襯下先。豚肉生薑燒定食🍱午餐裏面包左沙律🥗前菜同日式蒸蛋,蛋內有百果同百合,好滑好滑垂落口嘅感覺,麵豉湯濃味得黎唔太鹹好好飲,講返個豚肉薄薄一片用上生薑煮送飯一流,飯就係用左珍珠米大大粒。鹽燒青魚定食🍱成大條啖啖肉,燒完魚油特別出又香又滑,清清地配飯好正。最後跟埋咖啡☕️估唔到咁好飲香濃👍🏻食埋個甜品朱古力蛋糕就好滿足喇😍
2022-01-20
午餐
2022-01-14 77 浏览
👍🏻豚肉生薑燒定食 $98豚肉重薑味但唔會有薑嘅辛辣,醬汁甜甜地幾好食😙豚肉係腩肉片,大大塊好厚身,入味又爽彈脂肪比例正常唔會太多肥膏,但食得多會有啲膩🤣可以食埋旁邊啲椰菜同青瓜,中和返豚肉嘅膩度味道:8/10性價比:7/10-👍🏻壽司定食 $188包括8款壽司同3款時令卷物魚生整體都好新鮮夠肥美,好高質 👍🏻食落充滿油香又完全唔會有腥味當日既時令卷物係海膽、香蔥碎吞拿魚腩、三文魚籽😜味道:8/10性價比:6/10-👍🏻沙律、味噌湯、茶碗蒸、漬物、炭燒咖啡 (跟餐)Lunch Set除左主菜仲包哂呢5樣野,唔使加一最正係有茶碗蒸,好好食😍!用左鰹魚高湯整,啲蛋超滑,好夠味唔會淡配料有蟹柳、鳴門卷、菇、蓮子同一塊洋蔥😂味道:8/10性價比:-/10-📍#鮨和居食屋 @sushi_kazu_hk銅鑼灣登龍街28號永光中心7樓#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #
👍🏻豚肉生薑燒定食 $98
豚肉重薑味但唔會有薑嘅辛辣,醬汁甜甜地幾好食😙
豚肉係腩肉片,大大塊好厚身,入味又爽彈
脂肪比例正常唔會太多肥膏,但食得多會有啲膩🤣
可以食埋旁邊啲椰菜同青瓜,中和返豚肉嘅膩度
性價比:7/10

👍🏻壽司定食 $188
包括8款壽司同3款時令卷物
魚生整體都好新鮮夠肥美,好高質 👍🏻
食落充滿油香又完全唔會有腥味
當日既時令卷物係海膽、香蔥碎吞拿魚腩、三文魚籽😜
性價比:6/10

👍🏻沙律、味噌湯、茶碗蒸、漬物、炭燒咖啡 (跟餐)
Lunch Set除左主菜仲包哂呢5樣野,唔使加一
最正係有茶碗蒸,好好食😍!
用左鰹魚高湯整,啲蛋超滑,好夠味唔會淡
配料有蟹柳、鳴門卷、菇、蓮子同一塊洋蔥😂
性價比:-/10

📍#鮨和居食屋 @sushi_kazu_hk
銅鑼灣登龍街28號永光中心7樓

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #灣仔 #灣仔美食 #灣仔好去處 #灣仔美食地圖 #鮨和 #登龍街
2022-01-12 91 浏览
第一次光顧位於樓上舖的鮨和居酒屋,入內發現有不少熟客光顧,今餐揀得啱啦 !踏出升降機,就算到牆身上貼滿酒瓶貼紙作DECORATION ,夠晒環保又正 !店內陳列了不同飲品在窗邊店主還自加浸了不同年資的梅酒在日本東京旅遊時,在築地的食店也會看到這張魚魚既POSTER,好有親切感和風沙律卷 HK$55好FRESH 的開胃菜 廚師發辦刺身拼盤(並)HK$480夠新鮮又夠份量 炸池魚仔 HK$75依個第一次食,好香口由頭到尾都可以食晒,食到停唔到口牛肉壽喜燒鍋 HK$240若然就咁睇價錢或會覺得有疑問點解要二百幾蚊,但當熱鍋上檯時,就會明白,湯底香甜牛肉真係得 ! 連豆腐都燒過一下才下鍋,令豆腐無咁容易散 牛肉下有大量蔬菜蝦天婦羅 HK$120炸得香口但沒有過多油膩感席間師傅和食客們有傾有講,很是親切開心,食物服務也有水準,這家居酒屋一定會再ENCORE!

!

店內陳列了不同飲品在窗邊

店主還自加浸了不同年資的梅酒

和風沙律卷
和風沙律卷 HK$55

好FRESH 的開胃菜

廚師發辦刺身拼盤(並)
廚師發辦刺身拼盤(並)HK$480

夠新鮮又夠份量

炸池魚仔

炸池魚仔 HK$75
依個第一次食,好香口由頭到尾都可以食晒
,食到停唔到口

牛肉壽喜燒鍋 HK$240

牛肉壽喜燒鍋

連豆腐都燒過一下才下鍋,令豆腐無咁容易散
 牛肉下有大量蔬菜

蝦天婦羅
蝦天婦羅 HK$120
炸得香口但沒有過多油膩感

2021-12-16
和風沙律卷
廚師發辦刺身拼盤(並)
炸池魚仔
蝦天婦羅
2022-01-10 52 浏览
今日中午去銅鑼灣一間位於永光中心的日本嘢,其實呢間日本野都係呀係我其中一個lunch最喜歡去的地方,原因好簡單因為價錢合理,食物精美。我同同事叫了魚生角切,佢真係切到起晒角,同埋嗌左壽喜燒,受喜燒係用牛肉做的,加上甜豉油很吊味,送飯一流,魚生飯就有不同的魚生我見到有三文魚油金魚及吞拿魚,刀工非常有技巧真係切到起晒角,另外因為套餐的關係亦都會送上蒸蛋,整體感覺就是很有條理很有秩序,如果大家唔想等可以又想去一個有日本風味的餐廳我十分推薦。
2022-01-08 43 浏览
美食林立嘅銅鑼灣登龍街,搵左呢間係永光中心7樓既日本料理,餐廳店舖唔係好大,所以有種日本居酒屋既感覺。政府限聚令又黎了,所以今次食好少少,叫左個廚師發辦刺身拼盤,大概有七款刺身,令人最難忘嘅都係拖羅,超級厚切,入口即溶冇得頂,另外赤貝係好爽口,我好鍾意呢種口感。之後再叫咗個軟殼蟹加州卷,隻軟殼蟹好大隻,加落加州卷度都要分幾啖先食到,食完都已經飽飽地。仲有牛肉壽喜燒,味道都幾甜,豆腐好滑,牛肉份量太多添。食咗呢三樣,買單都係$990。

2022-01-07 60 浏览
鮨和係位於銅鑼灣永光中心7樓係日式居酒屋 🏮店內環境坐得很舒服而且食物質素很好😋魚生係日本🇯🇵空運直送 保證食材新鮮除了刺身,壽司等仲有還供應各款日本料理Menu選擇都算很多 而且午市定食套餐性價比很高💯👍🏻🌟壽司定食有吞拿魚,油甘魚,三文魚,帆立貝,甜蝦,赤貝,炙燒左口魚邊,時令魚同吞拿魚茸魚籽卷每款都很新鮮美味而且定食仲有配沙律,蒸蛋,麵豉湯,飲品或甜品份量十足 💯👍🏻性價比高🌟牛肉壽喜燒定食牛肉份量好多而且肉味濃 配甜甜既壽喜燒汁真係非常夾再蘸蛋汁食 真係好好味 而且有很多蔬菜同香菇👍🏻
鮨和係位於銅鑼灣永光中心7樓
係日式居酒屋 🏮店內環境坐得很舒服
而且食物質素很好😋

魚生係日本🇯🇵空運直送 保證食材新鮮
除了刺身,壽司等仲有還供應各款日本料理
Menu選擇都算很多 而且午市定食套餐性價比很高💯👍🏻
🌟壽司定食
有吞拿魚,油甘魚,三文魚,帆立貝,甜蝦,
赤貝,炙燒左口魚邊,時令魚同吞拿魚茸魚籽卷
每款都很新鮮美味
而且定食仲有配沙律,蒸蛋,麵豉湯,飲品或甜品
份量十足 💯👍🏻性價比高

🌟牛肉壽喜燒定食
牛肉份量好多而且肉味濃
配甜甜既壽喜燒汁真係非常夾
再蘸蛋汁食 真係好好味
而且有很多蔬菜同香菇👍🏻

2022-01-06 40 浏览
今次黎到呢間銅鑼灣既居酒屋,環境舒服之餘食物都好高質!之後同朋友黎聚餐都唔錯❤️❤️🍣時令刺身 $480✨時令刺身係原條剝皮魚,擺盤仲好靚😍😍剝皮魚肉質鮮嫩,入口中帶點爽彈~~味道比較清甜,食完都唔會覺得太油膩!蘸酸汁食更滋味呢😋😋食完仲可以加配要炸魚骨或魚湯,我地就揀左要炸魚骨~味道都唔錯,好香口!送酒一流👍🏻👍🏻🥘牛肉壽喜燒鍋 $240✨冬天梗係要食返啲鍋物暖下胃~~鍋裡面有牛肉、豆腐、菇類同粉絲等,都幾豐富🤩🤩牛肉份量好多,肉質夠嫩滑!而其他配料都索哂醬汁好入味🤤🤤🍖吉列赤豚五花腩 $88✨外層炸得脆卜卜,內裡肉質鬆軟😋😋五花腩肥瘦適中,咬落juicy有油脂香~~食之前蘸一蘸佢地既自家製梅子醬,酸酸甜甜又有少少酒味,好開胃❤️❤️🥗三文魚牛油果沙律 $85✨份量十足!面頭鋪滿三文魚同牛油果,仲有啲蟹籽做裝飾~~三文魚好厚身,肥美鮮甜😍😍牛油果同沙律菜都好新鮮!仲有柚子醋調味,整體唔錯👍🏻👍🏻🍘炸墨魚海膽餅 $58✨外層墨魚餅好彈牙,內裡有流心海膽!!口感層次豐富,甜甜地幾好味😋😋

🍣時令刺身 $480✨
時令刺身係原條剝皮魚,擺盤仲好靚😍😍
剝皮魚肉質鮮嫩,入口中帶點爽彈~~
味道比較清甜,食完都唔會覺得太油膩!蘸酸汁食更滋味呢😋😋

🥘牛肉壽喜燒鍋 $240✨
冬天梗係要食返啲鍋物暖下胃~~
鍋裡面有牛肉、豆腐、菇類同粉絲等,都幾豐富🤩🤩
牛肉份量好多,肉質夠嫩滑!而其他配料都索哂醬汁好入味🤤🤤

🍖吉列赤豚五花腩 $88✨
外層炸得脆卜卜,內裡肉質鬆軟😋😋
五花腩肥瘦適中,咬落juicy有油脂香~~

🥗三文魚牛油果沙律 $85✨
份量十足!面頭鋪滿三文魚同牛油果,仲有啲蟹籽做裝飾~~
三文魚好厚身,肥美鮮甜😍😍
牛油果同沙律菜都好新鮮!仲有柚子醋調味,整體唔錯👍🏻👍🏻

🍘炸墨魚海膽餅 $58✨
外層墨魚餅好彈牙,內裡有流心海膽!!
口感層次豐富,甜甜地幾好味😋😋
2022-01-04 1815 浏览
朋友約銅鑼灣食lunch,佢食過鮨和,大讚抵食又好食  入到店內整齊乾淨,和式裝修座位舒適 午市套餐都幾多選擇,價錢$88~$278,套餐有齊沙律、味噌湯 、蒸蛋、炭燒咖啡或雪糕  蒸蛋嫩滑有蛋香沙律加沙律菜配胡麻醬,都幾開胃   壽司定食 $188我八件壽司已經包括:油甘魚、三文魚、帆立貝、甜蝦、赤貝、左口魚邊、吞拿魚、時令卷物三件,即叫即做
 卷物有吞拿容加海膽,入口非常鮮味口魚邊表面輕輕炙過 ,魚油豐富,入口即溶甜蝦上加蝦膏,特別鮮甜   日替燒魚定食 $128朋友鐘意食魚,侍應介紹今日有黃花魚,魚皮燒得幾香脆,魚肉入口鮮甜  最後,炭燒咖啡飲或者雪糕為午餐劃上完美句號! 價錢唔貴,坐得舒服,招呼又好,識食梗係上嚟呢度食

朋友約銅鑼灣食lunch,佢食過鮨和,大讚抵食又好食

入到店內整齊乾淨,和式裝修座位舒適

蒸蛋嫩滑有蛋香
沙律加沙律菜配胡麻醬,都幾開胃

壽司定食 $188

卷物有吞拿容加海膽,入口非常鮮味

口魚邊表面輕輕炙過 ,魚油豐富,入口即溶

甜蝦上加蝦膏,特別鮮甜

日替燒魚定食 $128