2022-01-04
朋友介紹銅鑼灣都抵食又溫暖嘅居食屋今次就嚟到登龍街鮨和門口有餐牌,細細地唔算太大間嘅居食屋,但坐落好舒服好寬倘,唔會逼逼埋埋今次兩個人輕食料理,所以食嘅嘢唔多第一款法國聖馬田生蠔,新鮮、蠔幾肥美係甜多過咸,有d海水味好重,今次就唔會啦日本鯛魚刺身,鮮甜,肉質爽口2人份量嚟講岩岩好,小吃多滋味ma炸蝦必食賣相10分我比8分脆卜卜外層而且好鬆脆炸粉個層應該係勁薄嘅感覺,外脆內軟一點都唔膩串燒時間豚五花腩、肋骨條、牛舌肉質小小硬,但味道上面係非常夾的,每一串都擁有自己嘅醬汁同味道拎出嚟唔係凍冰冰燒芝士翠肉瓜,鵝頸肉串,雞翼芝士配翠肉瓜都係種新食法,翠肉瓜會更加甜唔知關唔開事鵝頸肉第一次食,竟然好嫰滑,小小似食雞肉啦雞翼皮脆內嫰,冇雪味如果唔知點揀又想食小小食2人餐,除左好似我地咁散嗌,仲見到有個都幾抵嘅套餐今次輕食嚟講都唔錯,揀岩嘢食,炸蝦真係必食店員都好有禮貌咁介紹,地方坐得幾舒服
今次兩個人輕食料理,所以食嘅嘢唔多
炸蝦必食賣相10分我比8分