2021-12-14 1291 浏览
好友今日約我在銅鑼灣食lunch, 佢揀左鮨和居酒屋,估唔到又抵食又好食,頗驚喜。店子以木為主調,整齊乾淨,座位舒適,令人心情放鬆。店子的午市套餐有相當多的選擇,其中刺身定食共有9款,價錢由$118~$278不等。而和食定食共有18款之多,價錢由$88~$198。所以套餐均配沙律,味噌湯 ,和風蒸蛋,柚子蜜/ 炭燒咖啡或雪糕。今日order左一set刺身定食和一set和食定食和朋友一起分享。壽司定食$188~共有8件壽司和3件卷物, 配沙律, 味噌湯, 和風蒸蛋和雪糕沙律~新鮮蕃茄加沙律菜配胡麻醬,健康又開胃。和風蒸蛋~ 滑捋捋, 熱騰騰的蒸蛋,好好味呀!味噌湯~味道鮮香濃郁,不錯。甜蝦~ 肉質細綿,味道甜美。左口魚邊~ 表面輕輕炙過 ,魚油豐富,入口即溶,好好味呀。凡立貝~ 味道鮮甜,口感飽滿, 肉質嫩滑。油甘魚~ 油脂甘香,滑嫩又有彈性,味道甘甜。三文魚~肉質肥美嫩滑, 肥而不腻。赤貝~ 口感彈牙爽脆,鮮甜美味,正!金目鯛~ 表面輕輕炙過的金目鯛帶少許焦香 ,肉質細嫩肥美,口感爽滑。大吞拿魚~ 脂肪分佈如雪花般,甘香鮮甜,入口即溶,好正!吞拿魚海膽卷~中間以紫菜包住青瓜絲,外面再包
好友今日約我在銅鑼灣食lunch, 佢揀左鮨和居酒屋,
估唔到又抵食又好食,頗驚喜。

店子以木為主調,整齊乾淨,座位舒適,令人心情放鬆。

沙律~新鮮蕃茄加沙律菜配胡麻醬,健康又開胃。

和風蒸蛋~ 滑捋捋, 熱騰騰的蒸蛋,好好味呀!

味噌湯~味道鮮香濃郁,不錯。

甜蝦~ 肉質細綿,味道甜美。

左口魚邊~ 表面輕輕炙過 ,魚油豐富,入口即溶,好好味呀。

凡立貝~ 味道鮮甜,口感飽滿, 肉質嫩滑。

油甘魚~ 油脂甘香,滑嫩又有彈性,味道甘甜。

三文魚~肉質肥美嫩滑, 肥而不腻。

赤貝~ 口感彈牙爽脆,鮮甜美味,正!

大吞拿魚~ 脂肪分佈如雪花般,甘香鮮甜,入口即溶,好正!

吞拿魚海膽卷~中間以紫菜包住青瓜絲,外面再包裹着飯,再鋪上吞拿魚蓉和海膽, 味道鮮甜濃郁, 口感層次豐富,非常完美的組合。

滑蛋吉列豬扒定食$118~吉列豬扒,滑蛋,日本飯配沙律味噌湯和風蒸蛋和雪糕。

吉列豬扒口感軟腍,表面脆口,肉味香甜,份量不少,配上洋葱,香菇,滑蛋和紫菜,十分滋味。

最後食埋杯綠茶雪糕,真係滿足到不得了。
2021-10-07
午餐
  • 壽司定食
  • 滑蛋吉列豬扒定食
好耐無食過咁靚既刺身拼盤❤️❤️ 去唔到日本,唯有去日式居酒屋當返下家鄉🥲三文魚牛油果沙律~ 賣相好靚,牛油果、蕃茄都好新鮮~ 刺身拼盤(並)(並)係最平既刺身拼盤,但係一上枱完全係over expectation,超級無敵正呀!!白TORO、大拖攞、海膽、牡丹蝦、赤貝等等,全部都係d貴價刺身😍😍 又新鮮又大塊,CP值好高☺️另外再叫左個時令刺身~ 赤魚鯛,沾上酸汁超開胃,而且減肥食刺身完全係零罪惡感🤣🤣明太子玉子燒~ 超多明太子,一咬入口就係啖吙蛋,配上微辣又帶點甜既明太子,好惹味。蒜蓉牛油燒蟶子~ 放上蒜蓉及同牛油一起燒,濃濃蒜香,蟶子又爽口彈牙,yummy yummy🥰最後仲叫左燒三文魚茶漬飯,凍冰冰既天氣食番碗熱湯飯即係暖笠笠晒。

三文魚牛油果沙律~ 賣相好靚,牛油果、蕃茄都好新鮮~

刺身拼盤(並)

2021-12-12 60 浏览
今晚與友人想食日本菜,但一些連鎖式的日本餐廳都已fully booked,因為是星期六的晚上。但這間居酒屋有得OpenRice booking,所以立刻book左,唔洗排隊。雖然這間居酒屋不是很大間,但裝修很和諧,令人很放鬆。我們看看餐牌,價錢是中上價,我們叫左三文魚腩刺身,茶碗蒸,燒牛舌,三文魚壽司🍣,吉列蝦壽司,雞泡魚干及芽菜炒雞腎。在等緊上菜期間,店員拎左前菜給我們,是秋葵冷盤,很好味道!終於上菜了,三文魚腩超級肥美,入口即化,很高質。燒牛舌也十分出色,外脆內軟,味道岩岩好,不會太咸。這幾味是出色的,另外,店員也很熱情經常自動加水,不用叫,又同小朋友互動,十分有人情味,又送上氣球🎈和雪糕🍦。這餐晚膳十分滿意。
三文魚腩刺身
吉列炸蝦卷
茶碗蒸
燒牛舌
2021-12-09 48 浏览
酒樓、海鮮酒家、粵菜館、京滬菜館、港式日本料理店,很多都有燒鱔,做得出色不多。鱔不便宜,一般燒鱔的份量不多,難作主菜,多作為餐前小吃,這店的食物會令你重拾日本的快樂。燒鱔最近嚐燒白鱔,果然一試不可收拾,好吃~白鱔是眾所周知的鰻魚,在街市的淡水魚店會尋找到~在買鱔時,可請魚販幫忙去骨,但回家做是不易的~點菜,友人想吃燒鱔,店家很用心的做燒鱔,難度亦高,最難控制火力。去這的時候,不妨搞搞意思,吃燒大鱔!銀鱈魚鍋之前曾自己混醃醬做銀鱈魚, 再配上一碗珍珠米飯,跟在日本吃的一樣喔~日式料理店常見的魚料理,用火鍋來完成銀鱈魚,好吃~材料是白味噌、清酒和味醂混合變到日本味~日本烏冬及清清菜味感覺日本。法國聖馬田蠔蠔味很棒,法國味道。世界頂級品質,在眾多生蠔品種中,法國生蠔有代表性。它的味道層次豐富,入口不獨有海水鮮味,嚐到甜味、果仁味、甚至礦物味道,實在是不錯,很易愛上呢。

燒鱔

銀鱈魚鍋

法國聖馬田蠔
2021-11-30 54 浏览
今日和同事去「鮨和居食屋」lunch ,因為突然好想食刺身👻 「鮨和居食屋」位於銅鑼灣登龍街永光中心7樓。裝修是日式居酒屋的風格,座位也夠寬躺舒適。午市套餐配:沙律,味噌湯,和風蒸蛋,漬物;和一杯柚子蜜或炭燒咖啡或雪糕。味噌湯夠濃,和風蒸蛋夠香滑!海鮮丼以吞拿魚,油甘魚,三文魚腩,碎吞拿魚腩和蟹籽炮製而成。刺身夠鮮,厚切質感厚實,肥美濃郁,鮮味十足🤤$128抵食!蒲燒鰻魚定食,鰻魚燒得夠焦夠香,肉質軟嫩🤤加上香濃的醬汁,很惹味。

味噌湯夠濃,和風蒸蛋夠香滑!

• 海鮮丼
2021-11-27 40 浏览
星期四下午約咗朋友喺銅鑼灣lunch,登龍街地下舖頭間間餐廳都好多人排隊,亦坐得唔舒服。 所以上咗永光中心樓上的餐廳試咗呢間日本菜,入到裏面感覺像去了日本🇯🇵 我們點了set lunch一個壽司套餐和一個鹽燒靖魚定食。海膽壽司卷不錯,其他壽司我覺得唔夠新鮮,但好味過所有迴轉壽司店,我鍾意個蒸蛋剛剛好、夠滑。我亦試了少少朋友的鹽燒靖魚,這個做得不錯,一定要配蘿蔔碎醬汁一齊食。最後還有飲品或雪糕選擇,我選了紅豆雪糕🍦。店裏的服務很好,也有很多特別季節性嘅唔同Menu,可以夜晚過嚟一試。
2021-11-26 822 浏览
今晚收工嚟到位於銅鑼灣登龍街的「鮨和居食屋 」,店內裝修簡約溫馨,充滿日本風味🇯🇵座位間隔具一定距離,可以好好享受同朋友嘅私人空間💕餐廳設有小會席料理Set,最近為慶祝開業兩周年紀念,仲特別設有鮨和感謝祭午市Omakase套餐(特上)廚師發板壽司拼盤從味道比較淡的赤貝同吞拿魚開始食起,赤貝口感爽脆,吞拿魚好新鮮👍🏻油甘魚同劍魚都充滿光澤,富有魚鮮味牡丹蝦、帆立貝,厚厚的,好鮮甜炙燒秋刀魚、金目鯛、燒左口魚邊,呢三款魚經過師傅輕輕火炙燒過,魚油滲出,好肥美,勁好食迷你特上三色丼,分別有三文魚籽、日本海膽、香蔥碎吞拿魚腩,海膽同三文魚籽都鮮味十足,不得了呀,配上香蔥吞拿魚腩蓉,簡直係絕配黃花魚一夜干燒至金黃色的黃花魚,魚皮微微香脆,內裏嘅魚肉超嫩滑,鮮甜味美,滿有魚鮮味,好好食呀牛肉壽喜燒壽喜燒湯底甜甜鹹鹹,配上日本精選牛肉片、什錦蔬菜、豆腐、大蔥、日本粉絲等等,好豐富呀!牛肉口感香軟,肉味濃郁,沾上日本生雞蛋後食用更加滑溜~整個火鍋嘅味道同口感都好豐富呢,而家冬天食就啱晒!

(特上)廚師發板壽司拼盤

油甘魚同劍魚都充滿光澤,富有魚鮮味

牡丹蝦、帆立貝,厚厚的,好鮮甜

黃花魚一夜干

牛肉壽喜燒

2021-11-24 565 浏览
今晚朋友帶左小妹去銅鑼灣食好西, 揀左間位於登龍街嘅鮨和居酒屋, 餐廳環境燈光柔和, 一面係普通座位, 一邊係吧枱! 🌟廚師發辦壽司拼盤拼盤有帆立貝壽司, 左口魚邊壽司, 金目鯛壽司, 大拖羅壽司, 赤貝壽司, 油甘魚壽司, 三文魚壽司, 深魚池魚夀司, 中拖羅壽司同牡丹蝦壽司, 件件都相當精緻, 食材新鮮, 小妹至愛當然係大拖羅壽司, 肉質肥美富油香, 入口即溶好好味🌟燒蟶子一上枱就已經好想即刻食, 岩岩燒好熱辣辣, 蒜蓉磨得好幼細, 味道濃郁, 蟶子大隻肉厚, 鮮味十足, 口感爽彈!🌟手羽串燒雞翼外脆內嫩好juicy🌟牛肋條串燒牛肉味道濃郁, 口感軟嫩🌟牛脷串燒厚切牛脷口感爽脆, 調味適中🌟帆立貝串燒E個係佢地嘅招牌汁燒帆立貝串燒嚟, 帆立貝大大粒, 好juicy🌟牛肉壽喜燒鍋壽喜燒湯汁味道香甜, 附上嘅雞蛋可以沾牛肉食又得, 放入鍋攪拌亦可以! 牛肉口感鮮嫩味美, 入面仲有菇類, 菜同煎過嘅豆腐, 非常入味, 配埋飯一流!

🌟廚師發辦壽司拼盤

🌟燒蟶子

🌟手羽串燒
雞翼外脆內嫩好juicy

🌟牛肋條串燒
牛肉味道濃郁, 口感軟嫩

🌟牛脷串燒
厚切牛脷口感爽脆, 調味適中

🌟帆立貝串燒

🌟牛肉壽喜燒鍋
2021-11-18
2021-11-24 41 浏览
琴日放假同朋友出街鬆一鬆,於是去左銅鑼灣呢間日本餐廳食飯,一入到去成個格局已經好有日本氣氛,重有個吧台位,我相信應該係夜晚為客人提供omakase,我同我朋友一人簡左一個餐,我簡左一個角切魚生丼,而我朋友就簡左一個牛肉壽喜燒定食,佢一開始黎左個前菜先,前菜個日式蒸蛋,蒸得好滑好好食,之後先開始黎佢嘅主菜,首先講下個魚生丼,呢個丼飯,用既魚生非常新鮮,而且刀工都好好,切到每一粒大小差不多,令到每一粒口感都差無幾,可以享受到每款5同魚生嘅味道,再加埋我食到佢個飯有加入醋,所以連d飯都係咁好食,海鮮嘅種類繁多,而且佢跟餐有一個麵豉湯,個麵豉湯非常濃郁,非常足料好好飲,至於牛肉壽喜燒定食,呢個非常之有驚喜,佢個牛肉鍋,好足料而且湯底有啲甜味,用佢個湯底撈飯,簡單一流,再用牛肉點蛋汁食,加重牛肉既味道,食完成個牛肉壽喜燒定食,有一種幸福既感覺,食完野之後,佢最後跟餐會有一個柚子雪糕同埋咖啡俾我哋,個柚子雪糕入邊真係有一粒粒嘅柚子,非常特別,而佢嘅咖啡因為自己煲嘅關係,有一陣陣嘅咖啡濃香,而且飲落非常之滑,總括而言,依間餐廳用心煮食物,淨係呢一樣都已經值回本價。
2021-11-24 70 浏览
朋友又過嚟接我放工🤣我哋又揀咗食居酒屋🏮今次揀左永光中心呢間鮨和居食屋。餐廳走中高檔路線,魚生食材均由日本🇯🇵直送🙌🏻裝修風格都以日式居酒屋的佈局設計。餐前小食: 紫蘇梅子雞紫蘇牛油果刺身沙律🥗有三文魚、吞拿魚、油甘魚、劍魚….加上紫蘇葉同牛油果🥑多種口感,層次豐富,加上靚靚食用花,精緻悅目法國生蠔🦪入口時先帶有獨特香氣,然後再滲出鮮甜味,最後以微微嘅香味作結尾🤤由於我唔食生蠔,師傅好好人咁特別幫我安排咗一半燒蠔一半生蠔。燒蟶子,牛油同蒜蓉香味濃郁,口感豐富彈牙👍🏻銀雪魚鍋,湯底清甜,有多款菜豆腐同菇類,魚肉軟滑,啖啖骨膠原食落肚😋食到咁上下仲可以拎去煮粥食😎整體黎講都唔錯,service又好,下次可以再食👍🏻

餐前小食: 紫蘇梅子雞

精緻悅目

燒蟶子,牛油同蒜蓉香味濃郁,口感豐富彈牙👍🏻

整體黎講都唔錯,service又好,下次可以再食👍🏻
2021-11-23 47 浏览
今晚放工同朋友去銅鑼灣食日本菜傾計去左登龍街永光中心既鮨和居酒屋餐廳環境光猛坐得好舒服啱哂同朋友坐低食飯傾計廚師發辦刺身拼盤 $480刺身拼盤由$480至$880不等我地今日試左 “並” 既刺身拼盤廚師發辦既刺身拼盤會視乎當日有咩新鮮既魚生所有魚生都由日本空運到港保證新鮮有金目𩶘魚、左口魚、拖羅、帆立貝同牡丹蝦師傅將牡丹蝦既蝦頭炸到金黃色咬落去脆卜卜成口都係蝦膏厚切既拖羅入口即溶😋😋😋除左刺身、壽司之外鮨和居酒屋仲提供不同日式料理例如: 串燒、煮物、鍋物等等我地今日叫左四款串燒、一款燒物同兩款煮物和牛牛小腸 ($40)第一次食牛小腸呢個部位出面好少機會食到口感好特別,爽口彈牙之餘入面又少少腍雞頸肉串 ($40)平時豬頸肉就食得多呢度連雞頸肉都有得食燒過既雞頸肉唔會好油膩送酒一流雞翼 ($35)雞皮燒到金黃色脆卜卜肉質嫩滑👍🏻牛舌 ($38)牛舌一串有四件左右燒到剛剛好唔會好韌蒜蓉牛油燒蟶子 ($168 / 2隻)大大隻既蟶子用左蒜蓉牛油燒師傅好細心地切細片先上碟一啖一片夠彈牙👍🏻吉列赤豚五花腩 $88開頭以為吉列豬扒仲要五花腩會好油膩點知剛好相反炸粉好薄之餘五花腩唔會好漏配埋自家製既梅

今晚放工同朋友去銅鑼灣食日本菜傾計

我地今日試左 “並” 既刺身拼盤
廚師發辦既刺身拼盤會視乎當日有咩新鮮既魚生
所有魚生都由日本空運到港
保證新鮮
有金目𩶘魚、左口魚、拖羅、帆立貝同牡丹蝦
師傅將牡丹蝦既蝦頭炸到金黃色
咬落去脆卜卜成口都係蝦膏
厚切既拖羅入口即溶😋😋😋

除左刺身壽司之外
鮨和居酒屋仲提供不同日式料理
例如: 串燒、煮物、鍋物等等
我地今日叫左四款串燒、一款燒物同兩款煮物

和牛牛小腸 ($40)
第一次食牛小腸呢個部位
出面好少機會食到
口感好特別,爽口彈牙之餘入面又少少腍

雞頸肉串 ($40)
平時豬頸肉就食得多
呢度連雞頸肉都有得食
燒過既雞頸肉唔會好油膩
送酒一流

雞翼 ($35)
雞皮燒到金黃色脆卜卜
肉質嫩滑👍🏻

牛舌 ($38)
牛舌一串有四件左右
燒到剛剛好唔會好韌

蒜蓉牛油燒蟶子 ($168 / 2隻)
大大隻既蟶子用左蒜蓉牛油燒
師傅好細心地切細片先上碟
一啖一片夠彈牙👍🏻

吉列赤豚五花腩 $88
開頭以為吉列豬扒仲要五花腩會好油膩
點知剛好相反
炸粉好薄之餘五花腩唔會好漏
配埋自家製既梅子醬好開胃

里芋萬頭煮 ($65)
用芋頭蓉包住少少wasabi
炸到香脆之後淋上芡汁
絕對係誠意之作
值得推介👍🏻

甜品: 日式抹茶蕨餅 ($58)
餐廳都有提供好多款既甜品
有雪糕、朱古力蛋糕、蕨餅
我地今晚揀左蕨餅
份量唔算少
性價比高又好好食😋
下次要再encore呢間
2021-11-23 25 浏览
銅鑼灣鮨和居食屋,上樓舖夠安靜。環境夠隱蔽,私隱度夠。紫蘇牛油果刺身沙律($85)牛油果同刺身非常match!特別係加左wasabi同豉油之後。特上三色丼($480)豪華配料包括海膽及拖羅蓉,師傅預先分好二人份量,賣相超級美觀。相機食先是必然的吧!黃花魚一夜干($168)香口,魚肉嫩滑!玉子燒($95)上檯時熱辣辣,冒出煙來!好食呢!牛肉薄燒($140)牛肉薄燒味道甜甜地,應該配一碗白飯,但當時已經好飽了,嘻嘻。
銅鑼灣鮨和居食屋,上樓舖夠安靜。

環境夠隱蔽,私隱度夠。

紫蘇牛油果刺身沙律($85)

特上三色丼($480)

黃花魚一夜干($168)

香口,魚肉嫩滑!

玉子燒($95)

上檯時熱辣辣,冒出煙來!好食呢!

牛肉薄燒($140)

2021-11-22 40 浏览
🐽🐽話餐廳有個「鮨」字嘅日本餐廳質素有保證!黎試下lunch先😬!午餐定食有27款甘多,價錢$88-$278,豐儉由人❤️!午市定食包括咗沙律🥗、味噌湯、蒸蛋、飲品/雪糕Tim,非常豐富🤩!🐽🐽揀咗角切魚生丼!一粒粒嘅魚生新鮮有光澤,口感一流。非常滿足🥰!我揀咗鹽燒鯖魚套餐,鯖魚燒得皮脆肉滑!有小量細骨,食嗰陣要小心呀❤️!麵豉湯正常發揮😃餐飲選咗柚子蜜,飲完喉嚨好舒服😚!是日雪糕粒粒紅豆雪糕😛
午餐定食有27款甘多,價錢$88-$278,豐儉由人❤️!
麵豉湯正常發揮😃
餐飲選咗柚子蜜,飲完喉嚨好舒服😚!
是日雪糕
粒粒紅豆雪糕😛
2021-11-19 50 浏览
平時係銅鑼灣食晚飯食得多,今日放假同朋友黎呢間居酒屋食個lunch。晏就1點幾去到, 餐廳坐左一半人度,環境靜靜地,好岩坐底傾下計過個寧靜既中午。午市定食配沙律,味噌湯,蒸蛋同漬物。仲有柚子蜜/炭燒咖啡或雪糕沙律fresh 配反胡麻醬 蒸蛋對比起其他日本餐廳就略爲失色 比較普通 蛋吾夠香滑海鮮丼 (吞拿魚,油甘魚,三文魚,碎吞拿魚腩,蟹子)$128師傅話油甘魚轉左做劍魚腩,又稱白toro。刺身真係好新鮮,每一塊都大大舊,厚身白toro比吞拿魚多左一份油脂,滿口油香三文魚雖然唔係魚腩 口感都好好 肥美碎吞拿魚腩分量好多 同蟹子一齊送飯正牛肉壽喜燒定食$168一黎到見到隻生蛋興奮得制倒左隻蛋落去lol之後叫店員比過隻蛋我地沾牛肉食壽喜燒入面最有誠意係舊豆腐  燒過黎 比起普通滑豆腐多陣香氣菇菌、粉絲都有 湯底偏甜 牛肉沾完蛋漿好好食 雪糕方面店員話每日都唔同今次係綠茶 綠茶味淡左d 但配埋柚子蜜就好滿足啦overall 覺得lunchset cp值都高刺身質素高可以再回頭
白toro比吞拿魚多左一份油脂,滿口油香
三文魚雖然唔係魚腩 口感都好好 肥美

刺身質素高
可以再回頭
2021-11-15
2021-11-19 85 浏览
內裏裝修走日式居酒屋風。星期四的晚上大約7:30到,餐廳差不多滿坐。我們坐了bar枱,可以看到師傅準備料理。 前菜:沙律一坐下侍應就會先送上沙律,是牛油果、蕃茄、沙律菜加胡麻醬。雖然是送的,但都用了很多牛油果和新鮮蕃茄。 明太子玉子燒 $120玉子燒一入口帶一陣陣的焦香的味道,咬開是滑滑的明太子醬帶微辣,餘後還帶有甜味。玉子燒記得一定要一上枱趁熱食,口感和味道會好一點。雞翼 $35凡立貝 $120雞軟骨 $28牛舌 $38兩個女仔叫得唔多,叫左4樣燒物。雞翼煎香肉質收曬水,雞皮燒得很脆很有味,一定要試。凡立貝外層用了燒汁,燒出黎既蕉糖,加兩滴檸檬可以吊一吊凡立貝的鮮味出來。雞軟骨外脆內軟,帶椒鹽味。牛舌彈牙有咬口,咸味剛好能帶出牛味。三文魚牛油果沙律 $85雖然叫三文魚沙律,但我覺得比較像剌身沙律。除了三文魚,還用了很多種刺身魚,如油甘魚、劍魚、吞拿魚,等,用料豐富。除了刺身,亦有牛油魚同紫蘇葉,增加層次。銀鱈魚鍋 $248最後叫左個銀雪魚湯,湯入邊有生菜粉絲,清甜解膩。醬汁用了酸汁、蔥花和辣蘿蔔蓉。

內裏裝修走日式居酒屋風。

星期四的晚上大約7:30到,餐廳差不多滿坐。

我們坐了bar枱,可以看到師傅準備料理。

前菜:沙律

明太子玉子燒 $120
玉子燒記得一定要一上枱趁熱食,口感和味道會好一點。

雞翼 $35
凡立貝 $120
雞軟骨 $28
牛舌 $38
兩個女仔叫得唔多,叫左4樣燒物。
雞翼煎香肉質收曬水,雞皮燒得很脆很有味,一定要試。
雞軟骨外脆內軟,帶椒鹽味。
牛舌彈牙有咬口,咸味剛好能帶出牛味。

三文魚牛油果沙律 $85
除了刺身,亦有牛油魚同紫蘇葉,增加層次。

銀鱈魚鍋 $248
最後叫左個銀雪魚湯,湯入邊有生菜粉絲,清甜解膩。
醬汁用了酸汁、蔥花和辣蘿蔔蓉。