2022-09-09
🙋🏼♀️今日去左上水名店鳳嗚居食午飯,同事非常推介所以就黎食晏打卡。🙋🏼♀️衰鬼又真係幾好味🤭🙋🏼♀️同事叫左個芫茜既,都算爆茜,食到返公司打噶都係芫茜味🤭有料到,望落個湯底都好清,應該係普通清雞湯,都夠味啦芫茜咁大陣味🤭食到同事都好滿足,成隻雞脾俾左佢,正❤️🙋🏼♀️我自己第一次食就緊係食d original 野啦,醉香雞米線🍜一黎到飲啖湯先!喂,好味喎!係甜甜地既黃酒味,結果我飲左3,4啖我先開始食野🤭 我既雞就係雞脾2舊,少少雞胸,一隻雞翼,都幾多雞。雞都有用酒煮,入味,好唔錯。米線就幾爽滑,幾大碗,好飽🤣🙋🏼♀️所有麵食都有隻碟仔同一小碟辣椒甜豉油,用黎點雞又幾正🫰🏻 🙋🏼♀️餐廳既員工好fun,自己一路播歌一路大聲唱,好有士氣同親切感。🙋🏼♀️整體黎講,我覺得幾唔錯,店舖細細,位置唔算逼,但就真係要等位,好多人食
🙋🏼♀️衰鬼又真係幾好味🤭
食到同事都好滿足,成隻雞脾俾左佢,正❤️