餐厅: 鴨大哥 (時代廣場)
资讯:

2023-01-11 1538 浏览
之前係time square 血拼完之後拎咗一堆餐飲coupon,於是約咗朋友搵間餐廳食飯。朋友揀咗鴨大哥話想試吓呢間片皮鴨同埋泡飯。可能因為平日,員工唔多,等咗好耐都無人落單。最後我哋叫咗3 個餸,奇怪嘅係佢比番張單我哋嘅時候變咗5 個餸,所以一定一定要check 單‼️。然後食到8:30 左右,就話已經last order,想食呢間餐廳嘅朋友可能真係要約早少少開始‼️‼️。最後埋單嘅時候,發現到佢計多咗茶錢,真係一定一定一定要睇單‼️‼️‼️(重要嘅事講3次)。⁉️由於茶錢同加一嘅錢唔當餐飲消費,所以用coupon 嘅時候,只可以減到3個餸嘅錢。北京烤鴨半隻$308醬料有幾款,蔥同青瓜都脆嘅,但係少咗啲。薄餅皮有個籠熱住,所以食到最後都唔會變硬。鴨皮就中規中矩,皮係脆嘅,但係唔太特別。海鮮鴨湯泡飯$218泡飯嘅脆米係另上,可以自己分段加落湯。湯入面除咗有鴨肉仲有蝦同元貝,味道香濃,配埋脆米啱啱好。十分值得推薦。魚腐野菌浸娃娃菜$148魚腐都正常,無咩腥味。個湯底會有大量姜絲,味道都唔錯。整體來講,有coupon 嘅話都可以試吓,用正價食嘅話就要再考慮下。

北京烤鴨半隻$308
醬料有幾款,蔥同青瓜都脆嘅,但係少咗啲。
薄餅皮有個籠熱住,所以食到最後都唔會變硬。
鴨皮就中規中矩,皮係脆嘅,但係唔太特別。

海鮮鴨湯泡飯$218

魚腐野菌浸娃娃菜$148
魚腐都正常,無咩腥味。個湯底會有大量姜絲,味道都唔錯。

2023-01-04 1138 浏览
早前有商場coupon,我就揀咗呢一間餐廳去用好彩一早有book位,如果唔係有排等位。叫得鴨大哥緊係要食片皮鴨!食片皮鴨我覺得最重要係塊餅皮!依間唔錯!塊皮夠薄唔會太厚!啱我口味不過其他食物就的確一般....若然無coupon真係難啲回頭幫襯
早前有商場coupon,我就揀咗呢一間餐廳去用
好彩一早有book位,如果唔係有排等位。
叫得鴨大哥緊係要食片皮鴨!
食片皮鴨我覺得最重要係塊餅皮!
依間唔錯!塊皮夠薄唔會太厚!啱我口味

不過其他食物就的確一般....
若然無coupon真係難啲回頭幫襯
2022-12-30 1020 浏览
最差最差係雙味龍鬚黃魚。。幾條手指咁粗嘅魚被厚厚嘅炸脆脆包住,魚係霉嘅,無魚味。。最頂癮係啲汁,凍嘅,而且個味有啲奇怪,好冇層次,只有好濃嘅子薑味。。。叫部長過嚟問佢點解啲汁凍,佢話你鍾意嘅咪幫你煮返熱囉😅😅黃金蝦賣相ok,蝦都大隻同爽,只不過完全冇咸蛋黃味,完全唔知食左啲咩咁。。😬😬和牛叉燒有啲夾硬嚟,好薄又有啲韌,唔係叉燒應該有嘅質感。。😅😅鴨就不過不失。泡飯還可以,有較重藥材味。上左泡飯又唔主動派新碗,服務欠細心。整體感受極差一來性價比低,二來服務態度差,咁晦氣不如唔好做了。。

2022-12-04 995 浏览
因為消費券的關係 在銅鑼灣時代廣場消費有現金券派 某些指定食肆每200元可以用一張100元的現金券(最多減500)故人氣很高今晚慶祝家人生日 一早訂了位 用餐時間是90分鐘 收費頗貴 北京烤鴨是招牌菜 幸好沒有失誤 肉質鮮美 油脂豐富 一食後還可以拿走鴨殼 黑松露XO龍蝦粉絲煲 惹味 龍蝦份量合理荔枝山楂咕嚕肉 外脆內嫩 配上荔枝肉剛剛好海鮮鴨湯泡飯 脆米很吸引 總體來說 食物不錯 衹是座位比較狹窄 限時飲食有壓迫感 在商言商 無可厚非減去現金券500後 收費是1231
黑松露XO龍蝦粉絲煲 惹味 龍蝦份量合理
荔枝山楂咕嚕肉 外脆內嫩 配上荔枝肉剛剛好
海鮮鴨湯泡飯 脆米很吸引
減去現金券500後 收費是1231

2022-11-05
2022-12-01 996 浏览
好味指數:0.5 抵食指數:0回頭率指數:唔會再去食❌呢排去左Time Square 買野,拎左啲coupon,就諗住去呢間睇落好似唔錯嘅鴨大哥食晚餐,估唔到服務同食物質素一樣大失所望,絕對唔會再去食...北京烤鴨(半隻) $308❌本身就係諗住試佢個片皮鴨所以去,但呢個片皮鴨係真係唔好食,收得我呢個價錢,我expect 有一定水準,但佢竟然連基本水準都做唔到,係連個醬都唔好食呀大佬🤮鴨肉冇鴨味都算,仲要有幾舊好大陣腥騷味,朋友係直頭吞唔落👎🏻鴨嘅肉質好鞋好老👎🏻鴨好油,但一啲油香都冇👎🏻鴨皮都係好油,唔算好脆👎🏻‼️最大問題!!!! 佢比果個醬帶點酸味, 極影響成舊野嘅味。本身隻鴨就有陣騷味,再加埋醬嘅酸味,大家可以幻想下對味蕾係幾咁衝擊椒鹽鮮魷 $148呢個係真係難食到難譜,先唔講148蛟得8舊,我唔知大家食嘅椒鹽鮮魷係咪呢個樣,但我都真係未見過,最多係叫油炸魷魚,其實唔識整真係唔洗勉強寫落餐牌…👎🏻冇椒鹽味👎🏻炸果個皮一啲都唔脆,係一啲都唔脆!!!! 一咬就成舊散晒,同舊魷魚完全分離🤮極油荔枝山楂咕嚕肉 $168 ((唯一一碟味道係過得去嘅👍🏻咕嚕肉皮夠脆🥲醬汁夠酸,荔枝都好酸
好味指數:0.5
抵食指數:0
回頭率指數:唔會再去食❌

北京烤鴨(半隻) $308
🤮鴨肉冇鴨味都算,仲要有幾舊好大陣腥騷味,朋友係直頭吞唔落
👎🏻鴨嘅肉質好鞋好老
👎🏻鴨好油,但一啲油香都冇
👎🏻鴨皮都係好油,唔算好脆

椒鹽鮮魷 $148
👎🏻冇椒鹽味
🤮極油

荔枝山楂咕嚕肉 $168 ((唯一一碟味道係過得去嘅
👍🏻咕嚕肉皮夠脆
🥲醬汁夠酸,荔枝都好酸

鴨大哥砂鍋炒飯 $180
👎🏻好好好好油
👎🏻冇味 得個油味
🤮唔好味到完全食唔落,每人食左一啖就唔食

大家可以睇下啲相,碟碟都好似食左幾啖咁,勁唔靚,我估係因為佢炒一大碟,之後分兩碟比兩檯客😓

不但止食物質素低,服務都幾差下,服務員
極唔認,好似差左佢錢咁,真係唔建議大家去試食,呢個價位絕對有好多更好嘅選擇,無謂食啲又唔好味服務又差嘅餐廳❌🤮

北京烤鴨(半隻)
荔枝山楂咕嚕肉
 鴨大哥砂鍋炒飯
椒鹽鮮魷

放工同同事去食鴨大哥, 聽聞食物水評唔錯。 如果以北京填鴨的質素來講, 係香港鴨大哥已是不錯。 鴨夠味, 皮夠薄。 跟本醬料不用沾上。 只配上京葱和青瓜夠未。 佢竹笙雞茸羹的非常入味。 脆奶清甜不油不膩。是次3 人食了$1500 左右。 每人$500 。 我估計呢個價錢算是銅鑼灣的中檔價。 係普通住宅區算是中高檔。 如果3 個人共$1500 , 有以下服務像極茶餐廳 , 我諗鴨大哥需要特別改服務及場地設置。銅鑼灣的核心地段的時代廣場用餐, 其他樓層的中菜館都無咁劣。 1。 因枱與枱之通道不闊,食客用膳後連廚餘的收盤車,不時停泊在我座位旁及座位後。 有幾近呢? 我不用離開座位, 伸一伸手,我可輕易而舉從車上取走其他食客食完的碗碗碟碟。 2。我地點第二輪菜, 一打開menu睇到未睇店員就好忽咁走來問係咪要落單。 感覺好催促。到我地想落單,店員竟然離開, 一去不返!結果我隻手舉左成分鐘都無人理。 中間係有黑衫店員路過我張枱, 但都無理會過。 3。用湯過後不久,有位西裝光頭大叔問都無問就直接走來收走我地枱面上的食物( 因我哋看似快食完) 更沒有問我的朋友是否把湯飲完, 便直接收走朋友的湯 。
放工同同事去食鴨大哥, 聽聞食物水評唔錯。

如果以北京填鴨的質素來講, 係香港鴨大哥已是不錯。

佢竹笙雞茸羹的非常入味。 脆奶清甜不油不膩。

中間係有黑衫店員路過我張枱, 但都無理會過。

4。佢收枱之急之快, 形造了一個趕住下張枱,想我地走咁。 其實我地一直等甜品上枱, 甜品一直等左15 -20 分鐘都未到。 連單都無check 我地上齊菜未…

填鴨
2022-11-23
2022-11-22 505 浏览
我同男朋友特登過嚟銅鑼灣食片皮鴨,事關有Time square嘅半價coupon,每$200減$100,感覺幾抵食🤩。我地2個人淨係叫咗一隻片皮鴨(全隻),同咖啡糕,岩岩好可以用3張coupon✌🏻(茶芥另計)。🦆#北京烤鴨 ($590) 全隻兩個人淨食片皮鴨啱啱好夠飽,配料及餅皮並非任食🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️❌❌❌,問咗職員佢地話只係青瓜和京蔥可以免費添加一次,其他(餅皮/醬汁)想再要就要另加$30。鴨切片之前會俾客人望一望,望完就拎走唔知去邊度切😂😂😂。上碟時覺得份量Ok,有皮有肉,肉會乾身少少,反而皮油香十足,脆卜卜的👍🏻。☕️#藍山咖啡糕 ($38)咖啡味都幾突出,唔會太甜,但覺得層次唔夠多,每層嘅味道分得好開。最後埋單都要$44X💸,個人覺得外賣自取抵食好多,同樣可以用半價coupon但唔洗加一/收茶芥。

🦆#北京烤鴨 ($590) 全隻

☕️#藍山咖啡糕 ($38)

• 北京烤鴨
𝙁𝙤𝙧𝙗𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝘿𝙪𝙘𝙠 𝙧𝙤𝙨𝙚 𝙩𝙤 𝙛𝙖𝙢𝙚 𝙗𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙤𝙣𝙩𝙚𝙢𝙥𝙤𝙧𝙖𝙧𝙮 𝘾𝙝𝙞𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙢𝙖𝙧𝙦𝙪𝙚𝙚 𝙞𝙩𝙚𝙢, 𝙩𝙝𝙚 𝙋𝙚𝙠𝙞𝙣𝙜 𝘿𝙪𝙘𝙠.🦆𝗦𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗳𝗼𝗿 𝟲$𝟮𝟳𝟴𝟬北京烤鴨🦆 (半隻) (散叫半隻$𝟯𝟬𝟴 一隻$𝟱𝟴𝟴)𝗣𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗗𝘂𝗰𝗸 (𝗛𝗮𝗹𝗳)🌟𝟵/𝟭𝟬𝘿𝙚𝙛𝙩𝙡𝙮 𝙨𝙡𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙡𝙪𝙨𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨𝙡𝙮 𝙜𝙡𝙖𝙯𝙚𝙙 𝙖𝙢𝙗𝙚𝙧 𝙨𝙠𝙞𝙣, 𝙞𝙩 𝙞𝙨 𝙘𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙨𝙪𝙘𝙘𝙪𝙡𝙚𝙣𝙩 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙡𝙮𝙞𝙣𝙜 𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧𝙣𝙚𝙖𝙩𝙝. 𝙋𝙖𝙥𝙚𝙧-𝙩𝙝𝙞𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝𝙮 𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚𝙨 𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙚𝙛𝙧𝙚𝙨𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙘𝙘𝙤𝙢𝙥𝙖𝙣𝙞𝙢𝙚𝙣𝙩𝙨, 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙪𝙘𝙪𝙢𝙗𝙚𝙧, 𝙨𝙥𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣 𝙖𝙣𝙙 𝙝𝙤𝙞𝙨𝙞𝙣 𝙨𝙖𝙪𝙘𝙚.外皮薄脆有光澤,保留到鴨嘅油脂,鴨肉份量片得岩岩好,肉質嫩滑唔韌,餅皮好薄有咬口,配上京蔥絲、青瓜絲、海鮮醬包住食超正餅皮一直有燭光熱住,保持住微暖狀態,不過因為個皮太薄所以包嘅時候都好快凍,保

𝗦𝗲𝘁 𝗠𝗲𝗻𝘂 𝗳𝗼𝗿 𝟲

北京烤鴨🦆 (半隻) (散叫半隻$𝟯𝟬𝟴 一隻$𝟱𝟴𝟴)
𝗣𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗗𝘂𝗰𝗸 (𝗛𝗮𝗹𝗳)
🌟𝟵/𝟭𝟬
餅皮一直有燭光熱住,保持住微暖狀態,不過因為個皮太薄所以包嘅時候都好快凍,保溫作用不大😂

原味炒鴨崧 - 二食 (不跟餐)
$𝟭𝟬𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
炒得幾香幾惹味,不過鹹左少少
𝗟𝗼𝗯𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗩𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲𝗹𝗹𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗛𝗮𝗿 𝗠𝗶 𝗫𝗢
黑松露𝗫𝗢醬龍蝦粉絲煲
🌟𝟵/𝟭𝟬
除左片皮鴨我最鍾意就係呢個,龍蝦肉質好嫩彈鮮味,粉絲吸收曬橙色嘅龍蝦汁同膏,再加埋微辣嘅黑松露𝗫𝗢醬,真係超惹味可以撈幾碗飯🤤🤤
𝗦𝗮𝗹𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿 𝗧𝗼𝗳𝘂
椒鹽豆腐
🌟𝟵/𝟭𝟬
一啖一粒香脆可口,豆腐好嫩滑,椒鹽皮好薄!
𝗗𝗲𝗲𝗽 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝗕𝗮𝗹𝗹 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀
鵝肝釀炸蝦丸🍤🦢
🌟𝟳.𝟱/𝟭𝟬
外皮好脆,個芯都係熱辣辣,蝦肉彈牙鮮味,但用鵝肝黎做賣點嘅話鵝肝醬就略嫌少,唔夠鵝肝味🤔
𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗕𝗹𝗮𝘇𝗲 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗠𝗮𝘄 𝗶𝗻 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗽
姬松茸花膠燉雞湯
🌟𝟵/𝟭𝟬
湯清澈鮮甜唔油膩,配料好足勁滋補!
𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗙𝗶𝗹𝗹𝗲𝘁 𝗶𝗻 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗢𝗶𝗹 𝗦𝗼𝘂𝗽
水煮魚🌶🐟 (不跟餐) $𝟯𝟮𝟴
🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬
魚肉白淨無骨唔腥,入面嘅配菜好似粉皮芽菜都好入味,不過份量好似仲多過魚😅個湯叫左少辣,舌頭係有啲麻痺感覺,但唔會覺得太辣😆
𝗦𝘁𝗲𝗮𝗺𝗲𝗱 𝗚𝗮𝗿𝗼𝘂𝗽𝗮 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗝𝗶𝗻𝗵𝘂𝗮 𝗛𝗮𝗺
翡翠麒麟斑配金華火腿🐠🥓
🌟𝟵/𝟭𝟬
呢到除左鴨,魚都做得好出色,呢個麒麟斑都係好白滑,金華火腿係最佳配搭,昇華味道🥰
𝗦𝘁𝗶𝗿 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 & 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗩𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲𝘀
雀巢海中寶
🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬
蝦同帶子都勁大隻,勁入味,雀巢都好脆😋
𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗩𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗗𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽
金瑤扒翡翠
🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬
炒得好翠綠,菜煮得夠稔,瑤柱份量都好多
𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗥𝗶𝗰𝗲
鴨大哥砂鍋炒飯
🌟𝟴/𝟭𝟬
炒飯都幾有鑊氣,但冇太大特色,係有少少鴨肉咁,如果炒乾身啲就更好!
茶水 $𝟮𝟬/位

如果想唔用好貴嘅價錢就食到質素有保證嘅北京填鴨呢到係幾好選擇!(留意返星期六晚市6點已開始排長龍😬)

2022-10-16
  • 北京烤鴨
  • 北京烤鴨(半隻)
  • 薄餅皮
  • 姬松茸花膠燉雞湯
  • 黑松露XO醬龍蝦粉絲煲
  • 翡翠麒麟班配金華火腿
2022-10-21 753 浏览
除了北京填鴨 本人推薦必吃的泡飯(≧∇≦)/ 真 的 超 好 吃!!!試過瘋狂到一星期吃一次~適合家庭聚餐的餐廳 提早留座有機會可以坐房壺茶可以選麥茶🤩🤩🤩份量多 性價比高 推薦推薦🥳🥳✿ 北京烤鴨 一隻$548 半隻$298鴨皮香脆肉嫩 餅皮有火係下面一直被蒸住 保持溫度 配上自家製的香橙味蝴蝶餅代替傳統薄餅皮 醬料也特別加入橙味的海鮮醬 中和油膩\(^ω^\) 正~建議晚餐時段吃要打電話去預留定!!!✿ 海鮮鴨湯泡飯 $198必吃!!!必吃!!!必吃!!!將脆米加入海鮮鴨湯 視乎個人喜好 可分段放 脆脆的好有口感 湯底濃濃鮮甜海鮮同鴨味 真的一試就回不了頭 大家試下就知~✿ 日本柚子檸檬雞 $158酸酸甜甜的味道 好開胃 好味!!!ヽ(^。^)丿
除了北京填鴨 本人推薦必吃的泡飯(≧∇≦)/
真 的 超 好 吃!!!試過瘋狂到一星期吃一次~
適合家庭聚餐的餐廳 提早留座有機會可以坐房
壺茶可以選麥茶🤩🤩🤩
份量多 性價比高 推薦推薦🥳🥳

✿ 北京烤鴨 一隻$548 半隻$298

✿ 海鮮鴨湯泡飯 $198

✿ 日本柚子檸檬雞 $158
酸酸甜甜的味道 好開胃 好味!!!ヽ(^。^)丿
今次係星期六午市時段食鴨大哥,人流相當多,提一提可以用電話預約定先,如果唔係就要walk in 排隊,因為餐廳冇票拎,所以要企係門口到等🤧~由於兩個人食,所以叫得唔多:半份北京填鴨($308半隻)鴨皮非常脆身,有保留到鴨既油脂同油香,👅有幾款唔同既鴨皮,有d比較香脆多油脂,有d鴨肉既份量就較多,適合唔同類型既人,而且餅皮係足以包哂咁多件鴨,有黃糖,京蔥,青瓜,片皮鴨醬同麻醬,夾埋一齊食,一流!🤤鴨鬆梅菜包($42)包面同底略煎至脆身,內裡既梅菜咬落混入包中既肉汁,相當濃郁,鴨既味道會比梅菜略為蓋過,但整體味道都唔錯!🫶🏻南山咖啡糕($36)咖啡糕係中餐比較少見,所以想試一試,咬落會有淡淡咖啡味☕️連同椰汁味滲出,對於喜愛食中式糕點既朋友可以一試!餐廳仲有多款小菜同貼心提供,選擇非常多🤩鴨大哥 (銅鑼灣)📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場10樓1001B號舖

半份北京填鴨($308半隻)
鴨皮非常脆身,有保留到鴨既油脂同油香,👅

鴨鬆梅菜包($42)

南山咖啡糕($36)

餐廳仲有多款小菜同貼心提供,選擇非常多🤩

鴨大哥 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場10樓1001B號舖
2022-10-19 353 浏览
電話Book 咗位話冇記錄,要你找電話紀錄才保番個位給你,好似佢沒有錯,態度囂張,後來比番位又要到齊先準入,晚上九點就開始把燈交暗,又拉半閘要你埋單好似趕住收工,樓面的態度惡劣,食品的質素一般
2022-10-15 362 浏览
食物味道水平非常一般。點睇半隻烤鴨都唔應該得咁小,份量不足。最致命嘅係服務員態度愛理不理,粗聲粗氣,完全無耐性,覺得你煩住佢咁。食得好唔舒服!完全唔會考慮再幫襯☹️
2022-10-02 557 浏览
食物質素較之前退步,食物是凍的,服務水準差到… …實在難以言喻,服務員態度冇水平、冇質素、冇sense,難以置信一年內餐廳的整個水平有這樣一個大倒退,難得!難得!最簡單莫過於拎壺茶去加水都加到唔見左。追問服務員,仲好似欠佢500億咁既樣。 最難能可貴既係,排第二差既服務員居然是經理。收得呢個價錢,食物除左味度退步,溫度唔熱,服務仲衰過大排檔。同一價錢仲有好多其他選擇既餐廳,經過呢次,決定以後唔會再去食!
2022-09-27 445 浏览
📍CWB - HONG KONG📍#北京烤鴨比想像中嘅好吃 肥瘦的比例很好🙋🏻‍♀️太肥嘅地方有去切走 肉都無話太乾餅皮有蠟燭保溫 口感軟硬適中 薄🤤我幾中意配菜 醬有少少梅子味道重有黑糖 可解油膩感👍🏻 不過就真係貴左d#黃金脆奶炒蝦仁蝦都幾大隻 口感都爽脆 🍤重加左少少松子 幾好吃👍🏻但脆奶相反偏甜 椰奶味道比較似甜品 但又甜又油勁容易膩 呢個唔得👎🏻#川式煙肉土豆絲薯仔重保持到係脆脆嘅口感🥔呢道有煙肉的煙燻味 重有微微辣味🌶加埋白醋嘅酸 都幾開胃
📍CWB - HONG KONG📍

薯仔重保持到係脆脆嘅口感🥔
呢道有煙肉的煙燻味 重有微微辣味🌶
加埋白醋嘅酸 都幾開胃
2022-09-24 316 浏览
與服務員投訴蝦餃變酸,只收回取消並未有道歉,再來發現蝦腸也是變酸,亦是點頭收回也沒有回復是否取消與跟進。所謂馳名烤鴨亦只是一般,既然自稱大哥,食物、服務咁差點做大哥?