2023-01-11
之前係time square 血拼完之後拎咗一堆餐飲coupon,於是約咗朋友搵間餐廳食飯。朋友揀咗鴨大哥話想試吓呢間片皮鴨同埋泡飯。可能因為平日,員工唔多,等咗好耐都無人落單。最後我哋叫咗3 個餸,奇怪嘅係佢比番張單我哋嘅時候變咗5 個餸,所以一定一定要check 單‼️。然後食到8:30 左右,就話已經last order,想食呢間餐廳嘅朋友可能真係要約早少少開始‼️‼️。最後埋單嘅時候,發現到佢計多咗茶錢,真係一定一定一定要睇單‼️‼️‼️(重要嘅事講3次)。⁉️由於茶錢同加一嘅錢唔當餐飲消費,所以用coupon 嘅時候,只可以減到3個餸嘅錢。北京烤鴨半隻$308醬料有幾款,蔥同青瓜都脆嘅,但係少咗啲。薄餅皮有個籠熱住,所以食到最後都唔會變硬。鴨皮就中規中矩,皮係脆嘅,但係唔太特別。海鮮鴨湯泡飯$218泡飯嘅脆米係另上,可以自己分段加落湯。湯入面除咗有鴨肉仲有蝦同元貝,味道香濃,配埋脆米啱啱好。十分值得推薦。魚腐野菌浸娃娃菜$148魚腐都正常,無咩腥味。個湯底會有大量姜絲,味道都唔錯。整體來講,有coupon 嘅話都可以試吓,用正價食嘅話就要再考慮下。
北京烤鴨半隻$308
醬料有幾款,蔥同青瓜都脆嘅,但係少咗啲。
薄餅皮有個籠熱住,所以食到最後都唔會變硬。
鴨皮就中規中矩,皮係脆嘅,但係唔太特別。
海鮮鴨湯泡飯$218
魚腐野菌浸娃娃菜$148
魚腐都正常,無咩腥味。個湯底會有大量姜絲,味道都唔錯。