2009-01-19 41 浏览
星期六, 屋企提早食團年飯, 訂呢度因為貪佢夠方便就腳但, 印象就認真麻麻點菜後約10分鐘就開始上菜, 而且一來就差不多係十分鐘內全部來齊張六人台最多只能放四碟, 於是, 其他個d就只好放係一邊攤到凍晒六小碟, 名符其實, 每款每人一件, 多d都無, 不過, 鴨胸, 燒肉, 豆腐都唔錯翅, ok喎, 翅既份量比下面朋友的多, 但湯唔夠熱蝦, 每位一蝦, 都夠大隻, 但偏咸鮑魚, 又係每位一位, 幾大隻同彈牙雞, 又係偏咸魚, 蒸得過火, 加上攤到凍晒先上到台, 好差鴛鴦柳, 原來係牛柳+豆腐絲, 搵笨瑤柱津白, 亦係唔夠熱的伊麵, 夠大碟, 食埋呢樣一定夠飽肚糖水 , 得一款, 綠豆麻池 , 類似擂沙湯丸, ok招呼, 食套餐變成食快餐, 原本打算慢慢食的, 如果食得好急, 唔食快d, 其他菜又攤到凍左, 所以, 覺得好差, 加上蝦雞又偏咸, 魚又過火, 水準只係一般六人餐 $1380, 中午有八折, 平均每人 185, ok囉, 但唔太值得推介
星期六, 屋企提早食團年飯, 訂呢度因為貪佢夠方便就腳
但, 印象就認真麻麻
翅, ok喎, 翅既份量比下面朋友的多, 但湯唔夠熱
蝦, 每位一蝦, 都夠大隻, 但偏咸
鮑魚, 又係每位一位, 幾大隻同彈牙
雞, 又係偏咸
魚, 蒸得過火, 加上攤到凍晒先上到台, 好差
鴛鴦柳, 原來係牛柳+豆腐絲, 搵笨
瑤柱津白, 亦係唔夠熱的
伊麵, 夠大碟, 食埋呢樣一定夠飽肚
糖水 , 得一款, 綠豆
麻池 , 類似擂沙湯丸, ok

2008-12-23 47 浏览
今年海嘯, 做冬都可以叫套餐, 四個人叫咗個$680全包套餐:雞燉翅: 翅的份量很少,老實講,鯊魚都就快絶種,不如飲中湯, 又滋潤又環保!葱蒜大蝦:賣相麻麻, 芝麻雞: 雞很嫩滑, 但沒有芝麻香味. 鮑魚:唔彈牙,唔夠腍…元貝津白: 好好食乾燒伊麵: 唔會太乾或者太腍, 吃起來不錯紅豆沙, 金沙麻沙糍 : ok整體而言, 食材的質素和菜式的味道不太突出, 笑臉係因為交通方便, 環境舒適和味道比較清淡.

葱蒜大蝦:賣相麻麻,
芝麻雞: 雞很嫩滑, 但沒有芝麻香味.
鮑魚:唔彈牙,唔夠腍…
元貝津白: 好好食
乾燒伊麵: 唔會太乾或者太腍, 吃起來不錯
紅豆沙, 金沙麻沙糍 : ok

廣告圖片只供參考, 看這張吧!
好好食的元貝津白
雞很嫩滑, 但沒有芝麻香味
未夠腍
好好食的元貝津白
2008-11-15 39 浏览
老婆大人突然問關於食大閘蟹D野, 自問對呢味麻麻不過印象記得鴻星賣套餐廣告賣到好恒甘, 系冇定台情況下琴晚黎左呢度食飯 六點三到個知客姐姐話全場訂滿但重有細台, 系一個細偏廳位共設了6張2人台 ... 密密麻麻但真系地盡其用睇餐牌得套餐又要兩位起, 老婆大人又話3隻蟹太多甘只好零點喇 ..個菜牌選擇吾多喎, 不過全場都差吾多全選套餐, 又確係好似抵D點左下列食品大閘蟹 "公" 1 隻話5兩重 $ 98 -- 吾駛5分鍾就到, 原來 = 餐個D size .. 甘即系大量蒸定喇, 講番隻蟹的榚都系一般, 吾多顏色又啡啡黃黃甘 .. 大人話 ok蟹粉釀蟹蓋 @ 38 x 2 -- 2 隻起, 個蓋直徑比5蚊銀長多2-3mm度, 不過釀既系全蟹粉重即焗即食, 蟹粉味極濃而鮮 .. 吾好蟹既我都幾乎想整多轉 順德拆魚煲 $ 88, 即系魚湯焯大魚片 .. 同我系順德食開既整法完全吾同, 吾知系太多客做吾切定諗住個客吾知 .. anyway 夠熱但同時大量師傅坐鎮煲內 .. 食得味精既話又吾計較系米正宗, 都可以一食的 ..上素素炆柚皮 $ 78 .. 完全吾掂, 抽皮雪柜出黎加熱后加上炒過既齊

點左下列食品

上素素炆柚皮 $ 78 .. 完全吾掂, 抽皮雪柜出黎加熱后加上炒過既齊菜林上面就出菜, 本來吾入味都算但柚皮本身吾知索左D咩怪味 .. 頂吾順.. 不過個黑西袋男部長勁好禮貌即時取消碟菜又前後道謙左3-4次之多

雞脾菇炒牛粒 $ 88 .. 用美極炒須好油但系最好味, 菇林甜牛粒好靚冇渣, 呢味同大人兩三下手勢就解決左了

最後原來中銀咭食滿200送"海棠炒雜菌" .. 話系2003年度咩美食金獎云云 .. 其實又系幾油但D菌本身新鮮甘都可以既 .. 不過好似同健康, 小油, 小鹹既大趨勢背道而馳囉 .. 希望系廚房太忙留意吾到喇 ..

總括黎講, 論裝修, 服務, 出品加埋都食得過的 ... 但廚房真系要好好改善下D出品, 質素差距有時真系可以好跨 ..
  • 蟹粉釀蟹蓋
2008-11-01 18 浏览
** 此 食 肆 的 第 五 個 喊 **尋晚起(31-10-2008Fri),全家人連同我男友都去o左醫院睇媽媽,我同男友原先book o左o黎呢o度同另外兩個朋!友食大閘蟹宴,但朋友們爽約,咁見一家人一齊,問佢o地係咪一齊o黎呢o度食飯?佢o地都答應,就改8個人.我o地準時o黎到,張枱就o岩o岩貼著大門,冷氣好凍.由於唔係個個都食咁多大閘蟹(3隻),於是我o地叫兩個$298.00一位o既大閘蟹宴,同散叫小菜.大哥同大嫂睇好耐至揀到,我唔明攪乜鬼.好,六隻大閘蟹一次過上,我揀蟹公,大閘蟹唔係好大隻,其實預o左.拆好蟹,蟹膏好多,蟹肉當然好少,我冇乜心機整出o黎食,求祈食完就算.之後我食餐o既炭燒腩肉伴口水豆腐o既口水豆腐,嘩!好辣呀!我男友話好正,鬼咩,佢鍾意食辣.而炭燒腩肉真係好味,皮好脆,唔錯.然後又係餐o既生拆蟹粉小籠包,皮唔薄,蟹粉唔香,食到好重豬肉味,呢個一般.之後食另叫o既好似$80.00o既金盞臘味粉飯,份量少到分8碗都唔滿,臘味好多,飯都叫炒得OK o既.細斑仔好似話得14兩重,都夠滑o既.然後又到餐o既燕窩蛋白燴翅,呢個幾得,清清甜甜咁,唔錯.散叫唔知咩炒四季豆,份
** 此 食 肆 的 第 五 個 喊 **

細斑仔
好似話得14兩重,都夠滑o既.

然後又到餐o既燕窩蛋白燴翅,呢個幾得,清清甜甜咁,唔錯.

散叫唔知咩炒四季豆,份量又係少,味道都係普通啦,冇驚喜.

又係餐o既鴻圖野菌炒鮑魚粒,味道冇問題,不過一定唔係真鮑魚囉.

散叫唔知咩燒肉拼,因我唔夠手快,完全冇食過.

餐o既飄水臘味蒸糯米飲,用籠上o既,都係有臘味舖o係面上,而呢個係全場驚喜,個個都讚好食.

由於好似唔係咁夠飽(樣樣o野份量都好細),於是決定叫多個餸,我睇睇餐牌,終於明白大哥同大嫂頭先點解要諗咁耐,因為選擇又少,又貴,份量又細,唉!最後我夾硬叫個$128.00o既半隻炸黃油雞.上到o黎,黃色o既雞皮,外表唔似炸o左,食落,皮好脆,好香雞味,二嫂未食雞前食伴碟o既蝦片,都話有雞皮,呢個又唔錯喎.
不過份量都係好少囉.

餐o既甜品金沙麻沙池,係芝麻糯米糍,熱騰騰o既,面上舖滿椰絲同花生粒,但我只食到椰絲味,芝麻味都唔係好重,食o左半粒畀鍾意椰子味o既男友食.

送o既紫米露,暖暖的,唔太甜,呢個OK啦.

環境:
好過彌敦道o個間,可能呢間新o掛,夠光猛同潔淨啲.

服務:
呢樣真係好唔得
,咩o野都要三催四請,如:
1. 姪女要可樂,我o地o係半個鐘內催o左三次至到,重要包括問部長.最好笑個操唔正廣東話o既侍應話,因為呢張枱係佢負責,其他人係唔會理,你叫我啦.
咁都得?呢啲係你o地行政問題,o係客人o既角度唔須要理呢樣,作為叫做’高級’酒家部長,應該識諗客人為先,有咩自己先跟或叫負責o個位攪掂,,而唔係求祈應o左個客咩都唔做就算.

2. 等好耐都未上糯米飯,糖水,又係催兩個人至送到,就連埋單都要催(錢都唔願收?

問佢o地個餐重有咩未o黎,要同我o地逐樣對,唔係佢o地自己刪o既咩?亂!

收o野收一半唔收一半,奇怪.

其他:
而咁少份量,其實我o地都唔係咁夠飽,睇o黎都係冇下次.

呢餐飯埋單$1,395.90,真零丁.
2008-10-16 10 浏览
每年都會同個朋友一齊食大閘蟹.當然今年都唔例外.但今年早去食7:00pm.一去到,有D意外,因為得幾客.上年試過$298,所以今年大家都豪D食過貴少少既$398.蟹都係一樣2王1后,但就多鮑魚&燉翅可能平日又唔係太多客,所以招呼都幾好.用中銀信用咭仲有優惠添!首先食大閘解蟹~~續隻慢慢上但中途出隻蟹粉小籠包:但有好湯!如果隻蟹唔靚,仲可以換!接近個半鐘頭,我地先完成3隻大閘蟹之後就開始食其他菜有雞湯燉翅,鮑魚扣柚皮,xo醬脆玉瓜炒帶子,籠仔蒸臘味糯米飯甜品係:燕窩杏汁蛋白露PS:同朋友食飯既時候,有個唔知主任or部長 竟然當住D客人面前指住個女同事話 我覺得好難睇囉!其實行埋一邊講都得既,何別咁難睇呢!
每年都會同個朋友一齊食大閘蟹.當然今年都唔例外.
但今年早去食7:00pm.一去到,有D意外,因為得幾客.
上年試過$298,所以今年大家都豪D食過貴少少既$398.
蟹都係一樣2王1后,但就多鮑魚&燉翅
可能平日又唔係太多客,所以招呼都幾好.
用中銀信用咭仲有優惠添!
首先食大閘解蟹~~續隻慢慢上
但中途出隻蟹粉小籠包:但有好湯!
如果隻蟹唔靚,仲可以換!
接近個半鐘頭,我地先完成3隻大閘蟹
之後就開始食其他菜
甜品係:燕窩杏汁蛋白露

PS:同朋友食飯既時候,有個唔知主任or部長
竟然當住D客人面前指住個女同事話
我覺得好難睇囉!其實行埋一邊講都得既,何別咁難睇呢!
2008-10-13 25 浏览
星期三晚心血來潮想食大閘蟹, 收工我同埋老婆, mm一齊去咗尖沙咀格蘭中心間鴻星年年我都有同老婆食大閘蟹, 不過都係食東海記得去年東海啲蟹俾早幾年既差, 今年想轉一轉口味先試下鴻星我地坐底之後都研究咗一陣, 究竟食豪啲叫699餐好, 一話平平地叫298餐諗諗下都係試個平先, 好食既下次先再o黎過 (依家諗返, 好彩食平咋, 唔係每人又白白唔見七百幾=.=) 好喇, 決定咗就落order.....嘩嘩嘩.....洗唔洗呀.....都未準備好就幾個captain同waiter一齊圍埋o黎.....一o黎就o黎第一隻蟹, 腩肉伴豆腐, 翅, 小籠包.....嘩.....真係好似慌死我地會"賴"死唔走咁, 想一次過上晒.....果時只係七點到咋.....唔通我地走晒可以早收工?洗唔洗咁急呀.....我一見到咁既情況就即刻叫個waiter hold住其他野先.....到我地叫一樣先上一樣.....個captain話好好好, 佢地唔急喎, 叫我地慢慢o黎.....講到好似唔知邊個急咁.....大佬呀, 我地俾錢食飯既, 急都唔會揀o黎食大閘蟹啦.....你講就話唔急, 如果BB唔出聲都唔知會唔會繼
年年我都有同老婆食大閘蟹, 不過都係食東海
記得去年東海啲蟹俾早幾年既差, 今年想轉一轉口味先試下鴻星
我一見到咁既情況就即刻叫個waiter hold住其他野先.....到我地叫一樣先上一樣.....個captain話好好好, 佢地唔急喎, 叫我地慢慢o黎.....講到好似唔知邊個急咁.....大佬呀, 我地俾錢食飯既, 急都唔會揀o黎食大閘蟹啦.....你講就話唔急, 如果BB唔出聲都唔知會唔會繼續o黎呀 =.=""
睇咗個主菜先
江蘇大閘蟹 - 今日既主菜, 每人有三隻, 話兩皇一后.....如果單叫每隻HK$98, 所以套餐抵啲.....
第一隻蟹先 (話"皇"o黎既).....個樣ok囉, 少羔, 羔味淡.....
第二隻係"后"喎, 應該靚啦..........點知.....我隻蟹.....隻蟹鉗.....甩左

mm果隻仲離譜.....完全身首異處....
睇下入面啲羔.....仲少過之前隻公!
隻蟹同我隻手指比較下得一節半長.....又細又少羔.....完全唔掂.....
第三隻....."公"o黎既.....哩隻可以話係最好o架啦, 最主要係夠熱.....
果杯送既薑茶係成餐最好味既.....我地不斷添完再添 =.=""
依家就o黎睇下個餐其餘有咩食.....
燕窩蛋白燴翅 - 一般, 味道較淡, 算ok
生拆蟹粉小籠包 - 好失望呀, 之前响鴻星飲茶食過好好味o架.....今次唔夠熱, 蟹粉味唔夠濃, 但係都ok多汁.....可能唔夠熱啦, 我覺得好"腥"呀

炭燒腩肉伴口水豆腐 - 豆腐我無試, 但好似ok.....腩肉幾靚, 皮好脆
鴻圖野菌炒鮑魚粒 - 睇落都唔知係鮑魚.....無咩鮑魚味, 較淡.....味道算ok, 唔係特別好食.....
飄香臘味蒸糯米飯 - 真係只係糯米蒸飯, 加臘味碎响上面, 豉油自己再另加.....淡而無味.....完全唔係一般食既糯米飯, 豉油一早加咗入去, 連臘味一齊蒸, 有豉油同臘味既香味.....
金沙麻沙糍 - 面頭果啲唔可以叫"沙", 係一粒粒既硬物, 應該係花生呱 =.="", 成粒糯米糍本身就軟林林, 唔係好食但ok可以入口.....
橙汁 - 一般橙汁, 但係味道較淡, 少橙味.....
精美甜品 - 個樣望落ok, 有馬蹄, 粟米, 木瓜.....但食入口就.....有嘔吐味.....好似食返人地嘔出o黎既野.....好嘔心..........我同老婆真係食左一淡就嘔返出o黎, 不知所謂呀

服務:除咗之前所講既, 之後就唔不斷上啦, 只係有人不時响左右"提點"我地叫下一樣 =.=.....唯一可取之處, 就係叫佢肯換碟, 換筷子同加茶囉.....咁算唔算?
食完埋單每人$340.....即係一共$1020....
是日總結:咁既價錢食啲咁既野, 仲要咁既服務態度.....真係大失所望.....加上食完唔飽, 我地三個之後仲去咗買雞蛋仔同夾餅.....你話仲值唔值得再去?至少對佢既大閘蟹以後一定say NO!
  • 無...........
1K
2008-08-05 59 浏览
早幾日喺呢區搵地方食晚飯, 諗黎諗去都冇咩頭緒, 又唔知食中餐好定西餐好, 日本菜好泰國菜好? 最後諗左一陣決定黎呢間食店, 皆因佢出名得黎師傅又從來都未試過呀!入到去, 都幾靜; 伙計安排入座, 一坐底師傅即刻睇下有咩好食啦, 好似都幾多選擇咁喎, 兩口子商量左一陣, 既然黎到, 決定食好d! 最後柯打左一人一盅雞絲翅, 一人一隻蟹粉小籠包, 燒腩仔, 咕嚕士多啤梨黑豚肉同埋腐乳唐生菜!等左一陣率先登場嘅係雞絲翅, 先講下個湯底, 非常清甜, 一d味精都冇, 而翅嘅份量好多, 加上煲得好腍, 正呀, 反而就係雞絲比較乾同鞋, 但整體真係唔錯; 蟹粉小籠包都幾大隻, 個皮唔算特別薄, 但又一d都唔韌, 而餡內好多湯, 加上食到蟹粉, 唔錯; 而燒腩仔就真係非常之差, 皮唔脆肉唔嫩, 仲有d梅梅地, 唔得; 咕嚕士多啤梨黑豚肉簡單d黎講即係咕嚕肉, 不過係豬肉靚d, 加上炸粉唔多, 入口唔會成口油, 而個咕嚕汁又煮得酸酸甜甜, 加上有少少士多啤梨, 真係幾好味; 而腐乳唐生菜又係煮得啱啱好, 味道唔會過濃過咸, 一流!總括黎講食物質素都幾得, 環境都幾舒服, 加上人唔多, 清清靜靜, 而

總括黎講食物質素都幾得, 環境都幾舒服, 加上人唔多, 清清靜靜, 而服務又幾好, 係價錢貴d, 埋單成六舊幾水, 拍得住食餐自助餐, 抵唔抵食就見仁見智; 師傅覺得偶然豪一次半次都唔算過份, 呢期咁鬼死辛苦, 就當慰勞下自己, 氹下自己開心啦! 有機會下次都會再黎, 而笑臉值得一比!
燒腩仔, 蟹粉小籠包, 咕嚕肉, 腐乳唐生菜
雞絲翅
蟹粉小籠包
咕嚕士多啤梨黑豚肉
雞絲翅
蟹粉小籠包
咕嚕士多啤梨黑豚肉
2008-07-23 49 浏览
個法國客唔知在那裡得知有stone fish話想試吓,我咪帶咗佢去鴻星,點了石頭魚湯、乳鴿、拼盤、香蔥和牛炒飯、燕窩蛋撻。個石頭魚湯好濃,有鮮甜魚味,好滑流。服務都一流,個男部長一點也不覺得我大鄉里,解釋石頭魚沒有整條上的原因 ,還介紹石頭魚湯,真的沒介紹錯。其他食品不覺不失,環境OK,不算太迫。雖然今次出公數,但原來也不是太貴,下次可以帶家人來試試。

雖然今次出公數,但原來也不是太貴,下次可以帶家人來試試。
  • 石頭魚湯
2007-06-18 41 浏览
好耐之前已經想黎鴻星飲茶架啦, 每次睇到廣告佢整d 點心都好靚好得意. 果然, 實物都係好靚好好味架我地總共叫左五樣野食, 有圖中既企鹅餃, 三寶燒賣, 芋頭鴨腳扎, 叉燒麵同牛肉麵. 每樣野都唔錯, 企鹅餃其實類似蝦餃, 皮薄面頭有塊紫菜幾特別, 另外叉燒都好正,唔會太肥又唔乾. 正!!! 不過茶錢都幾貴, 八蚊一位, 仲有酸茶錢( 好少茶樓飲茶都計架), 我地叫左香片, 不過冇乜茶味, 最差都係杯茶. 服務都幾好, 收碟沖水都快.

2007-05-03 29 浏览
我同男朋友一齊去左鴻星食晚飯,試試那個懷舊美食我地叫左一個兩位套餐1.羔蟹兩味:蟹皇蟹拑翅,椒鹽蟹身:湯好濃,翅亦算多加上蟹肉,椒鹽蟹亦好惹味2.堂煎海貝帶子皇:帶子肥大,好食3.蝦子炒班球:普普通通,無話咩特別4.蟹肉片兒麵:幾特別,麵係一塊塊,d麵o既賣相似食粥個d脆脆,但d麵係放左落湯度,口感特別5.蓮蓉布甸:唔會太甜,不錯食完呢餐,我同男朋友都覺得ok,價錢仍可接受,服務同環境都幾好,待應做事勁快手我地都算滿意!
我同男朋友一齊去左鴻星食晚飯,試試那個懷舊美食
我地叫左一個兩位套餐
2.堂煎海貝帶子皇:帶子肥大,好食
3.蝦子炒班球:普普通通,無話咩特別
5.蓮蓉布甸:唔會太甜,不錯
2007-03-21 32 浏览
前天去開尖沙嘴,第一次去格蘭中心的鴻星。四個人叫了些點心及一個蝦羔帶子炒飯。炒飯很難食,很幹,完全無蝦羔鮮味。點心還可以,但價格不值這麼貴。最慘服務勁差,食物打包侍應都黑口黑面,搞到啲汁周圍飛。埋單又收了兩次什麼差價費,總之你晤明。原本以前對鴻星印象還好,現在決定Blacklist它!

2006-10-05 22 浏览
忙完大半天後,晚上還有下半場再加加時賽,見有少少時間,走到附近鴻星探下路,順手換盒餅,又再順手坐低食碗稻庭烏冬。老闆近年創意無限,繼鹹得出奇,師傅其重的銀魚仔後,又來個新搞作:港式稻庭烏冬。清雞湯配軟滑的稻庭烏冬,奇怪入口沒半點烏冬的鹽味,是質素問題又或是啤水過龍,不得而知。湯是史雲生的朋友,味精感十足,喝兩口湯滔兩口麵,之後...冥想了個半鐘,繼續下半場去。

2006-08-25 21 浏览
Well, 幾間鴻星都食過, 但對此"名"店始終印象糢糊. 好多人話佢好, 但好係邊呢? 唔識欣賞, 所以很少提得起興趣幫襯. 今日有贊助商請食午飯, 他們剛好選了這裏. 如此政治飯場合, 本來好食都無用, 但係呢...主人家叫了個套餐加幾個點心. 先上蜆蚧鯪魚球, 魚味尚算香濃, 不過就唔算很好. 再上燒肉, 應係該店招牌菜式之一, 但卻好普通, 當堂心頭一沉. 跟住上o既點心(蝦餃、燒賣同春券), 似好非好, 只係勉可合格. 最失望係主力promote的蟹粉小籠飽, 死咯, 一啖食落去, 腥o既...如此場合唔lur得喎...唉, 此之謂硬食也! 其他菜式, 不提也罷. 炒麵油而不香, 同阿鴻的撈麵差天共地. 最後來蟹粥, 本令人翹首以待, 可惜鮮味欠奉, 再一次令人失望. 六個人, 埋單時隱約聽到七百幾近八百, 真係戥主人家肉赤! 下次都係等我回請, 帶佢地去D平靚正地方吧!

2006-07-17 30 浏览
回港後的第一餐,本想往京寶的。但不知是好彩定唔好彩,適逢京寶裝修,於是便來了這兒。叫了流沙奶皇包、素菜包、鳳爪、香煎蘿蔔糕等點心,這些大路貨色都OK。媽媽想試那些得意造型系列,於是便叫了個企鵝(我忘掉了它的名字)。雖然企鵝的味道只是一般,但不禁讚一讚廚師的創意。那碗$9.8的叉燒米,米粉尚算可以,但叉燒絕對唔得!!叉燒染上了許多色素,紅得誇張。一看便不想吃,一試更覺無味。這兒的叉燒比我在美國看到的還要差!!整體尚算可以,待應一看見茶壺沒有水便立刻添水,服務鞋快。
整體尚算可以,待應一看見茶壺沒有水便立刻添水,服務鞋快。
2006-06-20 80 浏览
It was definitely the worst decision we have made to visit this restaurant for lunch. I doubt if they are really using half-way decent oil. As usual for Chinese Restaurant, we have already some dim sum and after the lunch, I realised that my throat was so dry, as if there's sth stuck there. Personally I am very sensitive to MSG, obviously it's inevitable to encounter MSG in Chinese restaurants but I guess this one is the worst. Probably because of the fried sticky rice cake with egg, I was almost sick at night, if not forcing myself to swallow one litre of lightly salted lukewarm H2O.
Unfortunately it did not only happen on me, but several of ppl who were at the table. Can you believe that they are charging much higher than the other Chinese Restaurants and are failed to offer reasonably food( I cannot let myself to type the word" gourmet")