2019-06-15 943 浏览
這個商場食肆不多 所以很多家也要等位看到這家不用等 所以進去食東西原本以為這家只是食鴨子🤣因為店名但原來是有中式點心食的 所以試試·流汁金沙包 HKD$24·百花釀魚肚 HKD$27·川味鳳爪 HKD$24·鮮竹牛肉球 HKD$24總括而言 這家店食物只是一般水準食物有點兒蒸得太久了🙄🙄但醬汁的味道是不錯的 若果不是蒸太久食物應該會好食一點 希望商家能注意一下到了去結帳的時候 收銀員的態度有點😥😥客人付款前也想看看帳單是否正確她不願給人看 就想客人付款 令人百思不解
這個商場食肆不多 所以很多家也要等位

到了去結帳的時候 收銀員的態度有點😥😥
客人付款前也想看看帳單是否正確
她不願給人看 就想客人付款 令人百思不解

2019-06-02
$60 (早餐)
今日專登去行12蚊店. 順道見到鴨子園有點心就入去食.中午人唔多, 服務員聲線柔和, 態度都好, 就係見到我無特意招呼進內, 亦無推介下午茶平D壽眉茶味道唔差, 但食物就好差:一碟生菜: 好苦, 賣相差, 好多雜質在上面上海蒸銀絲卷: 上台是甜包, 好食, 但說好的上海蒸銀絲卷呢?珍菌棉花雞: 鹹到死, 飲了兩壺茶燒汁釀茄子: 就係一塊熟矮瓜上面加一塊煎過的鯪魚球, 就淋上燒汁, 好普通服務係OK的, 比起天水圍其他酒樓都唔差, 不過因為客人也不多, 又好難直接比較
今日專登去行12蚊店. 順道見到鴨子園有點心就入去食.

壽眉茶味道唔差, 但食物就好差:
一碟生菜: 好苦, 賣相差, 好多雜質在上面

珍菌棉花雞: 鹹到死, 飲了兩壺茶

2019-05-22
  • 壽眉茶
2019-03-28 523 浏览
中午同屋企人去食,叫了一個水煮魚套餐和幾款點心。價錢同份量都算合理,但味道實在強差人意。水煮魚味道偏淡,冇咩川菜麻辣個種味道,配料及魚塊都不入味。而且魚還是魚柳那種,不是平時魚片的那種。我比較喜歡食川菜,雖然本來就沒有期望過會好食,但還是比預期差。至於點心就還好,叫了鳳爪粉果還有魚肉青椒,不是差但都沒有特別之處,不過不失,周街都食到那種。今次都係見餐廳開左咁耐一直冇食過想試下,但試完真係不了不會再去。
2019-02-14 654 浏览
未轉老闆之前仲覺得有啲質素 一轉左老闆換過哂班伙計廚師 無論服務態度食物質素都差到爆 員工hea做吾瞅吾采 食物一般價錢吾值 落單尼錯左野食同班員工講好似吾想幫我地換咁推尼推去 吾會再幫襯
2019-02-08 516 浏览
中午2個人去食,枱面餐紙上留低上一懷疑枱客用過的紙巾冇處理,同佢講,佢淨係換左張紙巾。連新餐紙都冇換。點菜舉手揮手比較耐都冇人理,明明都唔係太多客人。食物質素還可以。
2019-02-08
2019-02-02 324 浏览
鴨子園早餐加入中式點心,雖然款式沒有傳統酒樓多,但點心品質良好,味道不錯,本人試食蘿白糕,蘿白糕內見蘿白絲,煎得香口,不會只得粉團。另外菜肉飽餡料豐富,外皮有包香味。粉果皮薄,餡料足。餐具乾淨清潔,沒有油跡,茶水夠熱,價錢合理,加上環境比酒樓清靜。值得一試

2019-02-02
$45 (早餐)
  • 蘿蔔糕
2019-01-27 1045 浏览
原本呢間鴨子園唔開早市,之後我喺Openrice 見到開始有啲粉麵早餐$28,所以今日打算試下。點知,無咁平,得啲點心(所以Openrice 信不信由你啦)。都算,試下新嘢。見環境幾舒服,裝修幾有中國特色,又安排我地坐卡座。飯$13,好平,叫咗2個,另外叫咗啲點心。但點心全部唔好食。個菜苖餃望上去好大隻,但一食... 原來是皮厚到呢...好淡幾乎無調味。另外個小籠包,都好失望。首先賣相唔ok,而且皮好厚,啲肉似是平時菜肉餃的肉,呢啲都叫小籠包?內面的汁都唔多。唔好食。另外叫咗個雜粮糕... um... 似麵包多啲。不過都無咁中伏的蒸飯,$13 一個。鳳爪排骨飯多材料,但肉餅飯塊肉塊就好縮水。但千萬不要為鳳爪排骨黎,因為過咗一陣,隔離台想叫,已經無晒!但心諗,點心有鳳爪有排骨,飯唔會無啦,咁點解就無得買「鳳爪排骨飯」?叫貴野啦!3個人結帳$153,不是貴,但附近早餐大把選擇,而且質素真心一般。

見環境幾舒服,裝修幾有中國特色,又安排我地坐卡座。

飯$13,好平,叫咗2個,另外叫咗啲點心。

但點心全部唔好食。
水晶蝦菜苖餃

另外個小籠包,都好失望。
小籠包

小籠包

另外叫咗個雜粮糕... um... 似麵包多啲。

鹹魚肉餅及排骨蒸飯

鹹魚肉餅及排骨蒸飯
2018-10-14 957 浏览
跟家人来过吃晚餐 味道不算太差 还好 上菜有点慢 服务员人太少 都找不到人 然后因为最近有早餐所以又来了试一试 看到有手工麪就问了问是什麽手工麪他说没有手工麪???没有手工麪的手工麪餐???好了最后叫了米粉 全都发了 那个肉也有怪味除了便宜没啥好
跟家人来过吃晚餐 味道不算太差 还好
上菜有点慢 服务员人太少 都找不到人
他说没有手工麪???没有手工麪的手工麪餐???
好了最后叫了米粉 全都发了 那个肉也有怪味
除了便宜没啥好
北京填鴨
2018-10-11
2018-10-07 642 浏览
鴨子園係一間以鴨肉為主打既餐廳餐牌選擇非常多 琳瑯滿目既有點心類 亦有小菜類!依日一家人黎到「醫肚」就初嚐左幾味小菜分別係砂鍋獅子頭、乾煸四季豆、咕嚕雞球..仲叫左一份點心!鍋內有兩大球獅子頭、小唐菜加菇菌同筍獅子頭非常飽滿 而且肉質豐潤♡相信係o係瘦肉裡面混入左肥肉粒既關係!烹調方式亦見得宜 因為獅子頭仍留有唔少肉汁 加上芡汁濃度適中 唔會過咸搭配起黎非常美味!更重要既係 由於以砂鍋盛菜既關係食到尾聲鍋內既食材仍能保持溫度~乾煸四季豆既份量頗多 而且炒得有鑊氣 四季豆經過高溫烹調後仍能保持蔬菜爽脆既口味 實屬可貴!加上肉碎粒醃得幾入味 整體味道還不錯~有別於一般咕嚕肉既做法 佢用上雞肉而非豬肉 俾人一種新鮮感但口感卻令人大失所望雞肉粉漿並唔厚 但由於炸得過火令外皮變韌 有點可惜但佢既醬汁酸甜平衡做得幾好味道唔會過於甜膩 亦唔會太酸同時內裡仲有少量洋蔥、青椒絲同菠蘿粒全部都裹上左一層酸酸甜甜既醬汁 幾滋味!鴨肉酥外型精緻小巧實際上只係比$5硬幣大少少 認真「的骰」!除左造型吸精外 食材既配搭亦別出心裁內餡以鴨肉絲為主 予人新鮮感係香港既點心店中可以話係比較罕見 只可惜鴨肉調味過重 味道
鴨子園係一間以鴨肉為主打既餐廳

餐牌選擇非常多 琳瑯滿目
既有點心類 亦有小菜類!

依日一家人黎到「醫肚」
就初嚐左幾味小菜

分別係砂鍋獅子頭、乾煸四季豆、咕嚕雞球..
仲叫左一份點心!

砂鍋獅子頭
鍋內有兩大球獅子頭、小唐菜加菇菌同筍
獅子頭非常飽滿 而且肉質豐潤♡

相信係o係瘦肉裡面混入左肥肉粒既關係!
烹調方式亦見得宜 因為獅子頭仍留有唔少肉汁
加上芡汁濃度適中 唔會過咸
搭配起黎非常美味!

更重要既係 由於以砂鍋盛菜既關係
食到尾聲鍋內既食材仍能保持溫度~

乾煸四季豆
乾煸四季豆既份量頗多 而且炒得有鑊氣
四季豆經過高溫烹調後仍能保持蔬菜爽脆既口味 實屬可貴!

加上肉碎粒醃得幾入味 整體味道還不錯~

咕嚕雞球
有別於一般咕嚕肉既做法 佢用上雞肉而非豬肉
俾人一種新鮮感
但口感卻令人大失所望

雞肉粉漿並唔厚 但由於炸得過火令外皮變韌 有點可惜
但佢既醬汁酸甜平衡做得幾好

味道唔會過於甜膩 亦唔會太酸
同時內裡仲有少量洋蔥、青椒絲同菠蘿粒
全部都裹上左一層酸酸甜甜既醬汁 幾滋味!
鴨肉酥
鴨肉酥外型精緻小巧
實際上只係比$5硬幣大少少 認真「的骰」!

除左造型吸精外 食材既配搭亦別出心裁

2018-07-02
砂鍋獅子頭
乾煸四季豆
2018-10-06 481 浏览
第一次寫食評獻左比呢間鴨子園,本人第一次光顧呢間野。食物不用提,唔好食,另外,當我見識少真係,原來碌卡低於$200係唔接受碌信用卡,亦無八達通收費,大佬而家咩年份,update 下啦,$200以下唔係錢,夾你比現金,真係唔合邏輯,會跟進作出投訴如果以咁既邏輯,即係如果坐的士唔超過一個指定價錢,係唔會載你去目的地。另外,佢果碟花生同茶,一坐低我已經叫佢拎走,不過佢係會照收你錢,花生見到都無畏口。見議大家食前三思,商場中其實仲有好多選擇。
第一次寫食評獻左比呢間鴨子園,本人第一次光顧呢間野。

見議大家食前三思,商場中其實仲有好多選擇。

2018-09-05 730 浏览
昨日中午,媽媽不想煮飯,所以我們一家人就直接換衣服,然後外出吃午餐。o(*////▽////*)q我們選了吃鴨子園的午餐。(●°u°●)​ 」先叫了一個蠔仔煎,配白飯。這個蠔仔煎用雞蛋煎,裡面夾雜豬肉粒和少量蠔仔。*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*另外叫了豬扒撈檬粉,豬扒二件,檬粉有夾雜一些蔥粒,花生碎,蒜片等等,再加專門倒入撈檬粉的汁,酸酸的汁,頗醒胃啊。(≧▽≦)還叫了麻辣雞和枝竹火腩飯。最後賣單200元以內,4人的午餐。

我們選了吃鴨子園的午餐。(●°u°●)​ 」

還叫了麻辣雞和枝竹火腩飯。

最後賣單200元以內,4人的午餐。
2018-09-04
午餐
2018-09-02 467 浏览
第一次食飯差到要寫食評 , 上網見到T TOWN呢間有片皮鴨食諗住去試下 同女友去到餐廳門口 企左好耐都無店員問人數帶入座 期間有多名店員都見到我地企係到呆等都直接無視 隔離果位睇落高級少少員工都行埋一邊吹水 仲以為呢到係入到去見有位就坐低果款坐低後點左片皮鴨 鮮肉鍋貼 雞絲粉皮,只係點左三樣野 都可以落錯單,咁見到黎果樣菜同我點既唔同 就搵店員問清楚 究竟係我自己寫錯定係上錯枱啦 點知個店員同我講:係呀 呢個唔係雞絲粉皮 ,問我有無食過碟野 我答無 之後就繼續抹枱 ,好似無事發生咁 我同女友都呆左,再問佢多次我想check下落既單 佢好似如夢初醒咁 即刻搵第二個幫我check 原來係落錯單。咁講下食物既質素啦 我自問對食既方面無咩要求 但同網上既食評完全係兩回事鮮肉鍋貼 - 皮厚 餡細 無肉汁 講真是但街邊買都好食過佢雞絲粉皮 - 我淨係食到花生醬片皮鴨 - 鴨皮算脆 但切得過厚 都算OK,塊包皮又厚又粉咁食完叫埋單 黎左張單收$10既花生錢 坐低果時只係得餐具 何來花生 同店員講無見過有花生 佢立即幫我去改單 都算加番少少分,點知比番張卡我簽單果陣 都可以比錯第二枱既單我錯漏百出

鮮肉鍋貼 - 皮厚 餡細 無肉汁 講真是但街邊買都好食過佢

雞絲粉皮 - 我淨係食到花生醬

片皮鴨 - 鴨皮算脆 但切得過厚 都算OK,塊包皮又厚又粉

錯漏百出 心情由入門口果刻開始就未平伏過 呢間餐廳絕對唔會再有第二次
2018-09-02
2018-07-02 373 浏览
自從T Town 裝修完之後,真係多左多野食🙂,間間都有特色,今晚就捒左呢間鴨子園試下,事關老人家都不太接受韓泰日😅間吾中轉下口味ok 嘅,成日食就吾得拉,始終較為油膩!

間吾中轉下口味ok 嘅,成日食就吾得拉,始終較為油膩!
2018-05-28 515 浏览
今日同家人慶祝生日,我們一行十個大人, 第一次來食,我們叫咗十幾碟食物, 有兩籠蟹粉小籠包$116,覺得一般, 肉味怪怪哋;花雕醉雞$78可以,幾好食; 北京烤鴨全隻$258, 唔係好肥, 幾好食; 要咗個黃金蝦 2碟 $276,蝦都好食,但有啲蝦係冧嘅,有些"梅",不是新鮮,不是太脆; 一個黑醋松子魚$168, 這個好食,但係條魚好細條; 水煮魚片$88,都辣,幾好食;紅燒豆腐$60,都幾好食;乾煸四季豆$65好食;腿茸 津白$70都好食;老乾媽炒年糕$72,整得都好食;黃金炒飯好$68,好食;鴨子園炒飯$68都好食; 一個脆炸豬大腸大$78, 好食,香口,.有些餸份量都少,整體覺得服務一般,食物質素幾好食,但係份量比較少.

2018-05-23 280 浏览
其實喺幾個月之前已經嚟過呢間餐廳食晚飯, 因為依度有我最愛嘅片皮鴨食 當時仲食咗鴨子園炒飯, 都係好好味的今日過開嚟, 見到佢有lunch set, 炒小菜 五六十蚊有交易, 大大碟, 加六蚊有杯凍豆漿佢晏晝lunch set都有片皮鴨食 不過今日冇叫,食咗水煮牛, 都幾好味加埋環境 都好乾淨同好靚, 一定會再幫襯
當時仲食咗鴨子園炒飯, 都係好好味的

加埋環境 都好乾淨同好靚, 一定會再幫襯