2024-04-19 135 浏览
尋找一個地方吃晚餐,這店坐得舒舒服服,周圍滿滿日式味道,店設有分店,之前去過另一店,不少網民也推介的拉面店之一。店舖主打濃湯、醬油湯等拉面湯底,其中面條是日本師傅監督而做⁡雖然店子人很多,店員非常友善,聊聊天明太子炸雞店子採用日本食材,賦予日式做法,保留食材原汁原味,彈牙新鮮,明太子醬汁鮮嫩,香濃呢特製低溫差燒面湯底滿滿豚骨香氣,醬油底,上桌時面條滿滿口感。店子也提供配料之選擇,例如海苔、筍乾、叉燒、煮蛋。湯底已經很香濃鮮甜,帶辛香,面條幼身撈一撈,湯更濃更鮮,口感棒雞白湯拉面味道很鮮濃,提升面之味道,鮮甜又熱口。彈牙之拉面。湯有濃濃雞肉香口感順口,湯底之做法很用心,感覺長時間熬煮,入口順滑,味濃郁而不覺膩,滿滿特色。店子是以拉面為主打,其中招牌的拉面,簡單的一個約會,高質日式拉面,日式感滿滿之晚上。店子店員都是友善,朋友喜歡吃,有多捧場客!日本地道拉面外,點了兩份小吃,能量大之一天也,感覺棒。梳打滿滿日式感,冰涼爽,棒滿足,坐得舒服,朋友欣賞店子日式感雪糕豪華又打卡,口味有兩款,和風精緻之雪糕,順滑精美感,多一點很好環境和氣氛是很舒服,性價比高,拉面好選擇,喜歡之日式料理。

⁡雖然店子人很多,店員非常友善,聊聊天

明太子炸雞

特製低溫差燒面

雞白湯拉面

日本地道拉面外,點了兩份小吃,能量大之一天也,感覺棒。

梳打
滿滿日式感,冰涼爽,棒

滿足,坐得舒服,朋友欣賞店子日式感

雪糕

環境和氣氛是很舒服,性價比高,拉面好選擇,喜歡之日式料理。
2024-04-15 45 浏览
尖東幸福中心地庫有間食日本嘢嘅餐廳,係小店經營,餐廳裝修好日系,晚巿坐滿晒客人,佢個二人餐做緊特價, $298兩位,有兩房主再加兩款小食,好抵食!香辣海鮮拉麵上面有好多海鮮,有帶子、蝦、魷魚、蜆肉,配埋個惹味嘅辣湯,我幾乎飲晒啲湯🤣🤣壽喜燒肥牛份量好多,仲用咗日本蛋,仲有好多其他配料,個湯唔會太甜,好味串燒盛盒有五款串燒,最鐘意係燒帶子同燒豬腩肉,加埋檸檬汁👍🏼清酒煮蜆個湯好清甜,蜆肉好多,唔錯

香辣海鮮拉麵

壽喜燒

串燒盛盒
有五款串燒,最鐘意係燒帶子同燒豬腩肉,加埋檸檬汁👍🏼

清酒煮蜆
個湯好清甜,蜆肉好多,唔錯
2024-04-11 55 浏览
店名: 麵屋一平安 地址: 尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期2樓203號舖尖沙咀站B1出口,行4分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5之前行過美麗華成日都見到呢間拉麵店長期滿座,今日同朋友終於都去試下😆一如既往,佢都係好full🙈特製沾麵❤️❤️❤️❤️❤️$102黎到當然要試下沾麵,湯仲係熱辣辣,入面有洋蔥🧅、竹筍,麵身比較彈牙,有咬口,沾上湯去食用,好好食😍大推‼️鰻魚飯❤️❤️❤️❤️$168有半條同一條揀,貪心啲叫左一條,鰻魚十分肥美,油香十足😋而且勁大條,食半條已經好飽,好滿足🥰葱花牛舌❤️❤️❤️❤️❤️$70牛舌薄切,但一樣有口感,有咬口又有牛香,加上檸檬汁,層次就更提升😋鐵板豆腐❤️❤️❤️❤️❤️$58上枱熱辣辣,豆腐外脆內軟,入面口感嫩滑,配上蒜蓉十分惹味😚炸明太子雞翼❤️❤️❤️❤️$52雞翼去骨,釀入明太子再炸,皮脆肉嫩🤩
店名: 麵屋一平安

特製沾麵❤️❤️❤️❤️❤️

鰻魚飯❤️❤️❤️❤️

葱花牛舌❤️❤️❤️❤️❤️

鐵板豆腐❤️❤️❤️❤️❤️
上枱熱辣辣,豆腐外脆內軟,入面口感嫩滑,配上蒜蓉十分惹味😚

炸明太子雞翼❤️❤️❤️❤️
雞翼去骨,釀入明太子再炸,皮脆肉嫩🤩
2024-04-09 37 浏览
拉麵癮又起~左搵右搵決定去依間~雖然叫麵屋但其實我覺得似居酒屋多啲🤣食物類型多樣化,都好適合成班朋友吹水食飯👍🏻涼拌菠菜,菠菜新鮮爽口冇澀味♥️加埋木魚絲同胡麻醬~鹹香同麻醬香味十足🌟八爪魚薯仔青醬汁,薯仔係小焗薯~皮脆又綿密♥️八爪魚好爽脆,濕潤唔乾柴~青醬加上黑醋汁,香草味濃又有微微酸甜🌟味道有層次~冇睇錯😂真係1蚊雞🌟周年優惠叫滿$150就可以用$1換炸雞或其他指定嘅野食🤭咁抵唔叫就真係對自己唔住啦~炸雞肉一份四粒,每粒都係滿滿既肉肉♥️外脆內嫩~好食👍🏻辣味海鮮長崎拉麵、拉麵分量好多,兩個女仔開心share就剛好~湯底小辣,料超多😂滿滿既雜菜同海鮮~蝦仁大隻而且清左蝦腸👍🏻表示滿意♥️原隻帶子肉嫩鮮甜,同樣好味道~仲有豬肉片同數唔晒既蜆肉同魷魚♥️大滿足🌟

2024-04-08
  • 炸雞
  • 涼拌菠菜
2024-03-30 80 浏览
餐廳位於美麗華,採用日本各地嘅材料,提供拉麵、沾麵、丼飯、壽喜燒、特色小食等多元化嘅日式料理,裝潢以木系為主,環境闊落,座落舒適,平日夜晚都坐滿,質素應該有保證🤣主食有和風炒飯,混合蝦、蜆同叉燒,飯粒粒分明,調味適中,份量比想像中多,性價比高!建議可以搭配炒野菜一齊食,菜品新鮮,海鮮鮮甜,感覺健康,適合多人分享~ 值得一讚嘅係呢度嘅小食,個人最鍾意大板燒,外皮微微酥脆內裏鬆軟,點埋甜甜哋嘅醬汁同美乃滋真係好match!炸八爪魚球都唔錯,同樣外脆內軟,外皮夠薄,食完唔會覺得好膩!明太子煎蛋有六小件,賣相可愛,鹹甜搭配,煎蛋微嫩,可以一試。雞肉好大塊,四大件,炸至金黃酥脆,完全唔油,肉質嫩滑,有驚喜!薯仔沙津入口綿密,好開胃、鐵板豆腐咬落滑溜,整體味道偏鹹,適合配飯。

• 明太子煎蛋
  • 日式燒餅
  • 炸雞
  • 一平安炸雞
  • 鐵板豆腐
  • 玉子燒
  • 一平安沙律
2024-03-29 79 浏览
今日揀左le間喺mira既拉麵店🍜同鐘意食拉麵既朋友試下☺️拉麵同小食有好多款揀,見二人餐性價比都幾高所以叫左一個,都幾抵。🌟🌟 #雞白湯拉麵雞白湯湯湯底好creamy,滲住濃厚雞味,雞叉燒嫩滑,麵身彈牙~🌟🌟#特製熊本蒜油豬骨湯拉麵麵條幼身,湯底充滿濃厚蒜油香氣,仲有豚角煮同鵪鶉蛋,正~🌟#鉄板安格斯牛扒熱住食既牛扒肉香更濃,仲配有薯條同炒雜菜,份量足👍🏻🌟#炸雞肉明太子醬雞肉炸得酥脆,明太子醬足料,帶微辣惹味🤤🌟#雞皮餃子香脆既雞皮包住Juicy既飽滿餃子餡料,食到停唔到口~🌟#日本蜜桃汁香甜既桃汁同濃味既拉麵好夾,清爽解膩~#麵屋一平安#尖沙咀美食 #美食日記 #香港必食 #香港美食攻略 #香港拉麵 #性價比高 #香港旅遊攻略

🌟🌟 #雞白湯拉麵

🌟🌟#特製熊本蒜油豬骨湯拉麵
麵條幼身,湯底充滿濃厚蒜油香氣,仲有豚角煮同鵪鶉蛋,正~

🌟#鉄板安格斯牛扒
熱住食既牛扒肉香更濃,仲配有薯條同炒雜菜,份量足👍🏻

🌟#炸雞肉明太子醬
雞肉炸得酥脆,明太子醬足料,帶微辣惹味🤤

🌟#雞皮餃子
香脆既雞皮包住Juicy既飽滿餃子餡料,食到停唔到口~

🌟#日本蜜桃汁
香甜既桃汁同濃味既拉麵好夾,清爽解膩~

2024-03-25 77 浏览
今次同朋友嚟到麵屋一平安嘅美麗華廣場分店,品嘗地道日式拉麵!晚上時段,餐廳仲會有二人套餐可以揀,包括有2個主食+2個小食+2杯飲品,非常豐盛!主食類特製雞白湯拉麵拉麵掛滿晒湯汁,啖啖雞湯精華!濃厚雞白湯有濃濃嘅奶油香氣,味道香醇順滑,再配合低溫雞腿叉燒及雞胸叉燒,濃厚鹹香,好食!特製熊本蒜油豬骨湯拉麵豬骨湯底香濃,拉麵仲有啖啖蒜香味,香氣十足!拉麵麵條彈牙有口感,而豬肉叉燒同樣鮮嫩多汁,仲有溏心蛋嘅加持,正!小食類明太子煎蛋甜甜的蛋捲之中,有充滿鹹香味嘅明太子味,風味十足。八爪魚薯仔青醬汁極力推薦小食!金黃色嘅薯仔非常口香,仲有八爪魚非常軟滑鮮美,配合埋青醬汁,味道非常可口,而且份量十足,千祈唔好錯過!飲品今次升級加錢點咗兩杯飲品,包括菠蘿味益力多梳打 和 熱柚子檸檬茶,菠蘿味益力多梳打味道令人充滿驚喜,好飲之餘,仲可以解油膩感,正!

主食類

小食類

明太子煎蛋
甜甜的蛋捲之中,有充滿鹹香味嘅明太子味,風味十足。

八爪魚薯仔青醬汁

飲品

八爪魚薯仔青醬汁
2024-03-16 33 浏览
呢間拉麵店晚市有二人套餐,HKD328就有兩個小食、兩碗拉麵、兩杯嘢飲,價錢相宜,款式選擇好多,值得一試👍🏻👍🏻👍🏻.小食我哋揀咗明太子煎蛋同明太子醬炸雞,兩款小食質素都唔錯,另外仲單點鐵板豆腐,豆腐上面有大量蒜蓉同蔥令味道更香!食拉麵又點可以唔叫餃子呢?我哋仲叫咗一份餃子,煎到好香🫶🏻🫶🏻🫶🏻.拉麵推薦雞白湯,湯底味道濃郁,但唔會覺得死咸,仲有兩片慢煮雞胸肉,肉質鮮嫩❤️特製低溫叉燒拉麵用咗豚骨湯底,有好多片慢煮叉燒非常滿足.📍 麵屋一平安 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期2樓203號舖
特製低溫叉燒拉麵用咗豚骨湯底,有好多片慢煮叉燒非常滿足
📍 麵屋一平安 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期2樓203號舖
2024-03-06 35 浏览
餐廳食物都幾多種類,仲有2人晚市套餐,人均$164左右就有2個主食,2個小食加2杯飲品特製雞白湯拉麵雞白湯湯頭好清甜,陣陣既甜鮮味,拉麵麵質都好有彈性,入面既雞肉都好鮮嫩,完全唔柴身鰻魚飯鰻魚夠肥美,肉身幾厚,食落滿滿幸福感❤️炸雞翼明太子3隻雞翼外皮香脆可口,入面內餡好juicy多汁,味道豐富好食🤤炸八爪魚球明太子沙律醬八爪魚頭炸得外脆內軟,出邊嘅明太子醬令整體味道更加鹹香十足,非常好食炒野菜份量好多,野菜炒得爽脆,味道都夠惹味凍柚子蜜Beer🍺

鰻魚飯
鰻魚夠肥美,肉身幾厚,食落滿滿幸福感❤️

炸雞翼明太子3隻
雞翼外皮香脆可口,入面內餡好juicy多汁,味道豐富好食🤤

炸八爪魚球明太子沙律醬

炒野菜
份量好多,野菜炒得爽脆,味道都夠惹味

凍柚子蜜
Beer🍺

尖沙咀越嚟越多商場行, 行到攰不妨可以試吓呢一間美麗華嘅日式居酒屋拉麵店~每日都有唔同嘅超抵加配優惠,揀啱想食嗰樣小食特價就衝過嚟啦🤣晚市二人套餐$328特製低溫叉燒麵 醬油豚骨平時拉麵得一片起兩片止嘅叉燒,呢度嘅份量多到可以鋪滿碗邊😍採用咗有新拉麵再配上糖心蛋同埋蔥花~醬油豚骨湯底香而不膩特製熊本蒜油豬骨湯拉麵配料方面多咗鵪鶉蛋、紫菜同埋少少豬肉,蒜油味唔好出,但係豬骨湯底層次豐富😚炸雞翼明太子好考功夫嘅一道小食,將明太子釀入啲雞翼入邊,而且明太子唔會話好鹹好搶味😙雞翼都炸到脆身~明太子煎蛋煎蛋最驚就係會變到好老,呢個絕對唔會🥳個心仲係保持濕潤㗎!配明太子一流🤤我哋為咗健康起見再加點咗一個柚子沙律😝佢係類似柚子醬再配上沙律醬嘅一個組合~嘢飲方面叫咗檸檬燒酎梳打同埋生啤,約埋班friend叫啲小食飯啤酒傾偈都係不錯嘅選擇🤭

晚市二人套餐$328
特製低溫叉燒麵 醬油豚骨

炸雞翼明太子

• 明太子煎蛋
2024-02-21 50 浏览
美麗華呢間拉麵真心好食!食左咁多年質素都keep到👍🏼👍🏼。🥢特製雞白湯拉麵$98湯底鮮甜濃郁,麵條彈牙有嚼勁,再配上滑嫩嘅雞肉同叉燒!個叉燒真心超好食!。🥢醬油豬骨湯拉麵$48是日特價,超抵食!湯底醬油味濃郁,豬骨湯底令味蕾興奮,麵條入味有嚼勁,加埋叉燒片,真係好開胃!。🥢明太子雞翼2隻$42雞翼肉質鮮嫩多汁,再淋上濃郁嘅明太子醬汁,味道鮮美。。酥炸雞軟骨$48酥脆多汁嘅雞軟骨,外脆內嫩,真係會令人上癮!。🥢吉列炸蠔2隻$48,蠔肉炸得金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁。。🥢Orion Draft$59(買一送一),好抵飲!必叫!
美麗華呢間拉麵真心好食!食左咁多年質素都keep到👍🏼👍🏼

🥢特製雞白湯拉麵$98

🥢醬油豬骨湯拉麵$48

🥢明太子雞翼2隻$42
雞翼肉質鮮嫩多汁,再淋上濃郁嘅明太子醬汁,味道鮮美。

炸雞軟骨$48
酥脆多汁嘅雞軟骨,外脆內嫩,真係會令人上癮!

🥢吉列炸蠔2隻$48,
蠔肉炸得金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁。

🥢Orion Draft$59(買一送一),好抵飲!必叫!
2024-02-20 629 浏览
每次行美麗華,都想試試哩間日本嘢,今日終於有機會試下。店鋪裝修得好似日本居酒屋,侍應都係外國人,好得意。日本蜜桃汁,會搭配埋冰塊一齊上,服務好好。熱生薑檸檬蜜,生薑味唔會好重,薑味透出淡淡蜜糖香味,唔錯。蔥花牛舌,牛舌火候掌握得唔錯,食落彈牙爽口唔會好韌。少少黑胡椒同海鹽調味,已經可以帶出牛舌鮮味。酥炸雞軟骨,即叫即整,送上來仲熱笠笠。雞軟骨面衣好薄,食落好脆口。燒明太子雞翼,雞皮烤得好香脆,內裡仲好juice。明太子鮮咸味道同雞肉好夾,唔洗落醬已經好夠味。特製熊本蒜油豬骨湯拉麵,配料勁豐富,有溏心蛋,叉燒,紫菜等。拉麵湯底好濃郁,飲得出落咗大量豬骨煲制,拉麵掛曬湯底味道,好食到停唔落口。日本和牛壽喜燒鍋,係期間限定菜品,必須試試。壽喜燒湯底係清甜果款,同蔬菜,豆腐都好夾。和牛會另上,仲會搭配埋日本蛋。和牛分量都幾多下,微微燙下可以食。如果覺得唔夠味,還可以點落塔塔醬一齊食,又係另一種風味。

日本蜜桃汁,會搭配埋冰塊一齊上,服務好好

熱生薑檸檬蜜,生薑味唔會好重,薑味透出淡淡蜜糖香味,唔錯

2024-02-19
  • 燒明太子雞翼
  • 蔥花牛舌
  • 特製熊本蒜油豬骨湯拉麵
  • 日本和牛壽喜燒鍋
2024-02-16 55 浏览
行完街去美麗華搵野食,見到呢間日本拉麵店,睇睇價錢唔算貴,所以入去試吓。鐵板牛排,上枱熱辣辣,個鐵板煎到牛排好香,牛排食落好juicy,都好淋滑。明太子炸雞翼,雞翼炸到好香脆,入面嘅明太子勁足料,釀到脹卜卜,雞肉食落都好嫩滑。炸八爪魚,外皮d炸粉唔算太厚,炸到勁脆口,d八爪魚都幾大粒,呢款小食,送酒一流。泡泡鳥白拉麵,碗麵上枱時,表面真係好多泡泡,第一啖飲個湯時,好有空氣感,飲落好鮮甜,而d雞肉,食落都勁嫩滑,唔錯。特製醬油豚骨拉麵,個醬油湯底都幾好味,唔會太咸,d豚肉肥瘦均勻,煮得好入味同好淋,而佢地嘅麵質都幾煙韌,都幾好食。

2024-02-09 49 浏览
After my 2 weeks of Japan vacation, I was so missing japanese food. Especially for a hot, delicious ramen! Today, I found one special menu in Mira mall, it was so great in everything.🔸Spicy Seafood Nagasaki RamenThe broth was rich and flavorful, with a perfect balance of spice that added an extra kick to every slurp. The ramen noodles were cooked to perfection, maintaining a satisfying chewiness. The shrimp, squid, and mussels were cooked just right and added a delightful seafood flavor to the d

🔸Spicy Seafood Nagasaki Ramen

The broth was rich and flavorful, with a perfect balance of spice that added an extra kick to every slurp. The ramen noodles were cooked to perfection, maintaining a satisfying chewiness. The shrimp, squid, and mussels were cooked just right and added a delightful seafood flavor to the dish.

🔸Special Kumamoto Ramen

Both savory and comforting... The noodles are thin and springy, providing the perfect texture to complement the broth. One of the standout components of this dish is the tender and succulent slices of cha-shu pork.
The meat practically melts in your mouth and adds an incredible depth of flavor to the ramen.

🔸Eel and Beef Rice

The eel is perfectly grilled, giving it a smoky and slightly sweet flavor that pairs wonderfully with the tender slices of beef. The rice itself is cooked to perfection, with each grain maintaining a fluffy texture. The dish is further enhanced by the addition of a savory sauce that brings all the flavors together.
The combination of eel, beef, and rice creates a satisfying and hearty meal that is sure to leave you craving for more.

🔸Deep Fried Hiroshima Oyster

Should not be missed! The oysters are plump and juicy. Served with a tangy dipping sauce, each bite bursts with a briny and oceanic flavor that is simply irresistible.

📍麵屋一平安
Noodle House Ippei-An
📍Shop 203, 2/F, Mira Place 1, 132 Nathan Road, Tsim Sha Tsui
放工同朋友食晚餐,美麗華竟然隱藏咁高質抵食嘅日式餐廳🤩 平時拉麵店嘅小食選擇唔多,但呢間食物款式好豐富我地叫咗二人餐,實在太抵食!$328包括2款飯或拉麵,2款小食加2杯餐飲🥂🍲必食💯雞白湯拉麵係我食過最濃郁清甜嘅雞白湯,帶出最純粹嘅雞精華,成碗湯飲晒🙈低溫豚肉及雞胸叉燒都咁出色,肉質非常柔嫩🍜特製熊本蒜油豬骨湯拉麵麪底份量好多,叉燒肥瘦適中,一啲都唔肥膩,仲有超美味嘅溏心蛋🤤🥩鐵板安格斯牛扒 +$20牛扒上桌時約5成熟,肉味超香濃軟嫩😍好貼心切開咗一塊塊🍤蒜香煮海老帶子蝦同帆立貝嘅份量好多又鮮厚😱仲配送幾塊蒜蓉包一齊食🥂柚子檸檬蜜+鮮檸生薑蜜 天氣轉冷,叫咗兩杯暖心特飲~十分足料潤喉另外仲叫左兩份小食⭐️蔥花牛舌薄切牛舌份量好足,加上鹽同蔥調味,口感軟嫩有嚼勁⭐️鐵板豆腐外層香煎金黃,內裡軟嫩。面層配合埋醬汁同木魚絲,入口香滑可口

🍲必食💯雞白湯拉麵

🍜特製熊本蒜油豬骨湯拉麵

🥩鐵板安格斯牛扒 +$20
牛扒上桌時約5成熟,肉味超香濃軟嫩😍好貼心切開咗一塊塊

🍤蒜香煮海老帶子
蝦同帆立貝嘅份量好多又鮮厚😱仲配送幾塊蒜蓉包一齊食

🥂柚子檸檬蜜+鮮檸生薑蜜
天氣轉冷,叫咗兩杯暖心特飲~十分足料潤喉

另外仲叫左兩份小食
⭐️蔥花牛舌
薄切牛舌份量好足,加上鹽同蔥調味,口感軟嫩有嚼勁

⭐️鐵板豆腐