2020-04-19 24 浏览
喺726 樓下見到大大張海報寫住主打手工魚麵🤔好奇之下就同朋友上去食lunch 防疫時期入去要量體溫和派白信封用來裝口罩,超貼心👍🏻 環境不大,坐得舒服,窗口望到街景,幾光猛我叫『咖哩黃金魚腐濃魚湯魚烏冬 』 咖哩汁似平時食咖哩魚蛋個隻,唔辣油油地。魚烏冬口感彈牙,啖啖魚肉味,完全無腥味。另外,員工俾左細細碟的自家製魚辣醬(右手邊圓碟),本身碗魚烏冬味道清淡,加左魚辣醬一齊食即刻香口好多!飲品叫『泡沫玫瑰奶茶』面層奶泡幼滑,飲到微微玫瑰味,茶味唔重,幾香滑Lunch menu~

Lunch menu~

2020-03-28
午餐
2020-04-18 33 浏览
前兩日同朋友仔encore麵麵香港地好少地方會專門做魚麪, 所以research完之後都係揀返呢間, 貪佢有品質保障呀嘛<極上蟹匠伴魚烏冬>朋友仔鍾意鮮味十足嘅蟹膏, 所以揀左極上蟹匠伴魚烏冬蟹膏超級多, 味道好鮮, 味道咸咸地, 伴埋蟹肉、蟹子同魚烏冬就啱啱好啦<極上魚宴料理>大食妹就鍾意咩都食啲, 揀左份極上魚宴料理麪底方面, 因為朋友仔已經嗌左魚烏冬, 所以大食妹就揀左魚麪魚麪比魚烏冬 幼細, 但魚肉成份比較多, 口感更加Q彈大食妹揀左花膠魚湯做湯底, 口味好match<特式前菜>跟餐仲送特式前菜<熱泡沫玫瑰奶茶>因為drink list好多特色飲品, 大食妹就諗住試試加10蚊嗌左杯熱泡沫玫瑰奶茶玫瑰味出眾而且天然, 幾好飲<TWINS 魚之脆卷>因為麫食份量唔係好大, 我地再加左份魚之脆卷
前兩日同朋友仔encore麵麵

<極上蟹匠伴魚烏冬>
朋友仔鍾意鮮味十足嘅蟹膏, 所以揀左極上蟹匠伴魚烏冬

<極上魚宴料理>
大食妹就鍾意咩都食啲, 揀左份極上魚宴料理
魚麪比魚烏冬 幼細, 但魚肉成份比較多, 口感更加Q彈
大食妹揀左花膠魚湯做湯底, 口味好match

<特式前菜>
跟餐仲送特式前菜

<熱泡沫玫瑰奶茶>
因為drink list好多特色飲品, 大食妹就諗住試試
加10蚊嗌左杯熱泡沫玫瑰奶茶
玫瑰味出眾而且天然, 幾好飲

<TWINS 魚之脆卷>
因為麫食份量唔係好大, 我地再加左份魚之脆卷

• 極尚魚宴料理
2020-04-16 64 浏览
老老實實.... 由細到大對魚湯類食品都有d恐懼,因為怕魚腥味囉⋯但係試過►麵麵◄既魚湯魚烏冬之後就顛覆左我呢個諗法~ 🤩估唔到係可以做到咁鮮味㗎~今次我試咗佢呢度嘅must try item~👇🏻🌟Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬🌟呢個twins👭就係魚肉春卷加墨魚春卷~ 2款都好好食,😋外面皮脆、裏面彈牙,講真好食過某店嘅招牌春卷! 點埋佢嘅自家製辣椒油就更香口~我自己就偏愛深色既墨魚春卷❣️呢度嘅🐟魚烏冬係用咗50%魚肉自家製成,所以澱粉質較低,麵質較煙韌,最正係佢😽無骨無腥兼含有豐富的維他命A同D~ 啱晒追求健康既嘅sis呀!至於精髓就在於個魚湯嗰度~ 係用咗新鮮魚同花膠蓉經9個鐘頭熬制而成㗎!🙀重要既事講三次!一d都唔腥!一d都唔腥!一d都唔腥!👅飲落鮮味帶一點膠質,差唔多飲咗大半碗啊!另外送咗餐前小食三款,👍🏻有柚子醋蘿蔔、番薯仔同芝麻醬海帶,清新醒胃!另外加錢要咗桂花薏米茶,茶味唔算濃帶淡淡薏米味~呢度都好貼心幫你用蠟燭”慶”住個壺,👏🏻同有得添飲㗎!由於疫情關係,入嚟時店員會幫你度體溫,❤️仲貼心比個信封裝住個口罩~其實喺餐牌度睇中另外一款好靚既叫<麵麵圍城>

今次我試咗佢呢度嘅must try item~👇🏻

🌟Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬🌟
Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬

Twins魚之脆卷

呢度嘅🐟魚烏冬係用咗50%魚肉自家製成,所以澱粉質較低,
另外加錢要咗桂花薏米茶,茶味唔算濃帶淡淡薏米味~
呢度都好貼心幫你用蠟燭”慶”住個壺,👏🏻同有得添飲㗎!
桂花薏米茶

其實喺餐牌度睇中另外一款好靚既叫<麵麵圍城>,不過只限晚市供應~下次過嚟試埋先😆
2020-04-02
Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬
Twins魚之脆卷
桂花薏米茶
2020-04-16 30 浏览
無意中行街見到呢間麵麵魚烏冬,即刻唸起以前打邊爐時食某品牌既唧唧麵,即刻要入去試吓啦!一入座店員就會送上小杯既魚湯,魚湯呈奶白色,味道香濃鮮甜,唔係味精湯,餐廳標榜用全天然食材去淆製呢個花膠鮮魚湯,真材實料😋西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬黑毛豬既煙燻味濃,脂肪比例較少,筋位爽脆而味道鹹香,用黎配魚烏冬一齊食味道岩岩好;魚烏用50%魚肉製成,麵質較軟口感彈牙有魚味,而且湯底已去油完全唔油膩,套裝仲包埋小蕃薯、胡麻醬海苔同柚子汁大根三款特色小食,小食既味道都係比較清新唔油膩😋極尚魚宴魚烏冬極上魚宴配料豐富,有魚皮餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦,魚肉調味適中,新鮮彈牙,成碗湯麵都充斥濃濃既魚味,食完感覺飽足又唔會油膩😋魚皮菜肉餃子配柚子汁魚皮餃皮薄煙韌,而且包左香香既韭菜餡料,配搭酸酸甜甜既柚子汁感覺清新,平時鐘意食魚皮餃既朋友仔都一定會鐘意,有少少驚喜😋Fish Nachos on the Boat呢道中西fushion菜賣相夠吸引同特別,以魚皮代替左平時食既nachos,再配埋芝士、蕃茄粒同牛油果蓉焗製,魚皮非常香脆,配埋濃濃既芝士同牛油果蓉一齊食,比平時就咁食既魚皮又多左吾同層次既口

😋西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬

😋極尚魚宴魚烏冬

😋魚皮菜肉餃子配柚子汁

😋Fish Nachos on the Boat
呢道中西fushion菜賣相夠吸引同特別,以魚皮代替左平時食既nachos,再配埋芝士、蕃茄粒同牛油果蓉焗製,魚皮非常香脆,配埋濃濃既芝士同牛油果蓉一齊食,比平時就咁食既魚皮又多左吾同層次既口感,別有風味

😋泡沫玫瑰奶茶
呢個奶茶夠哂驚喜,奶茶面層有細滑既泡沫,飲落奶味香濃,而且有淡淡既玫瑰香,個人非常鐘意,下次黎到一定會再叫😍

宜家出街食野要注意衞生,餐廳都貼心地為客人準備左信封裝口罩,令客人食得夠放心🥰
2020-04-08
  • Fish Nachos on the Boat
2020-04-16 181 浏览
今日屋企冇人,我同家姐兩個「孤兒女」就出咗旺角揾嘢食。我哋揀咗呢間「麵麵」食,呢度嘅魚麵、魚烏冬、魚湯都好出名,一於黎試吓。🌇 麵麵圍城 ($108)我叫嘅係呢個麵麵圍城,一個餐有九個小菜、一碗濃魚湯、一碗魚麵或魚烏冬、一碟胡麻醬、一杯飲品。🍈 巴拿馬火腿配哈蜜瓜開胃嘅有Parma Ham配哈蜜瓜,少少鹹嘅Parma Ham配上清新爽甜嘅哈密瓜永遠都唔會錯嘅☺️🍅 梅漬車喱茄梅漬車喱茄嘅味道非常特別,係我哋一次試嘅味道。佢酸酸哋,肉質實正但又淋淋哋,似係自家醃製嘅。🥦 日式芝麻醬秋葵芝麻醬配秋葵好夾,個人兩樣嘢都好鍾意,希望份量可以多返少少啦🤤🍄 柚子金菇柚子金菇味道都幾特別,柚子嘅味道好突出~🍳 明太子醬蛋卷甜嘅蛋卷一定係幾時都唔會錯嘅,加埋個明太子醬就更正啦!🍺 醉蝦蝦有驚喜!冇睇到餐牌就開始食嘅我都食到好大浸啤酒味,但唔會苦或臭,味道反而好夾,有浸後上嘅麥酒香,正!🍖 紅酒牛肋骨牛肋骨住到好淋好正,入口即溶嘅感覺,不過酒味就冇咁濃啦。🍤 天婦羅炸大蝦比起出面食放題叫嘅天婦羅,呢度嘅炸蝦蝦肉多好多,啖啖肉😚🐥 明太子雞翼超多明天子!塞到隻雞翼超肥,最愛嘅小菜,讚!🍜 魚麵呢個魚麵食到

🌇 麵麵圍城 ($108)

🍈 巴拿馬火腿配哈蜜瓜

🍅 梅漬車喱茄

🥦 日式芝麻醬秋葵

🍄 柚子金菇
柚子金菇味道都幾特別,柚子嘅味道好突出~

🍳 明太子醬蛋卷
甜嘅蛋卷一定係幾時都唔會錯嘅,加埋個明太子醬就更正啦!

🍺 醉蝦

🍖 紅酒牛肋骨
牛肋骨住到好淋好正,入口即溶嘅感覺,不過酒味就冇咁濃啦。

🍤 天婦羅炸大蝦
比起出面食放題叫嘅天婦羅,呢度嘅炸蝦蝦肉多好多,啖啖肉😚

🐥 明太子雞翼
超多明天子!塞到隻雞翼超肥,最愛嘅小菜,讚!

🍜 魚麵
呢個魚麵食到好似沾麵咁xd 每一條每麵都非常彈牙十分正,每啖都好似食緊手打魚蛋咁正。

🐠 濃魚湯
飲得出個湯真係真材實料,比起高級日式魚湯專門店仲要正,我同家姐爭住飲🙈
凍泡沫玫瑰奶茶

🌹 凍泡沫玫瑰奶茶 (+$13)
香濃嘅奶茶之中有淡淡玫瑰花香,影相靚之餘飲落都中好正☺️

2020-04-15
凍泡沫玫瑰奶茶
2020-04-15 27 浏览
今日同朋友去旺角食飯!我們選了一間食魚麵的專門店!疫情之下一入餐廳店員會幫我們度體温!有寫明37.5度之上是發燒!每張台都有1.5米 ,會給客人一個信封可以放口罩!我們點了叉燒魚麵叉燒是日式,厚厚的肉肉,滑滑的肉質🤤😋魚麵爽口彈牙!魚湯底香濃好味!極尚魚宴麵(魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦)一次可以試到不同的魚產品!小食小食拼盤(墨魚春卷、魚肉春卷、雞翼、炸薯條、炸蕃薯條)拼盤好抵食,分量又多!又好好食!
今日同朋友去旺角食飯!
我們選了一間食魚麵的專門店!
每張台都有1.5米 ,會給客人一個信封可以放口罩!
我們點了
叉燒魚麵
叉燒是日式,厚厚的肉肉,滑滑的肉質🤤😋
魚麵爽口彈牙!魚湯底香濃好味!

極尚魚宴麵(魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦)

一次可以試到不同的魚產品!
小食
小食拼盤
(墨魚春卷、魚肉春卷、雞翼、炸薯條、炸蕃薯條)
拼盤好抵食,分量又多!又好好食!

2020-04-14 1024 浏览
一入坐就送上暖暖嘅魚湯🥰冬天嚟嘅話會好warm☺️呢度嘅魚湯喺用秘製花膠蓉+除腥烤鮮魚,熬製9小時以上而成!唔怪得清湯得嚟魚味咁濃啦👍🏻呢度最特別嘅喺有2款麵揀,分別喺「魚麵」同「魚烏冬」🍜「魚麵」有70%喺魚肉;咬落去喺爽口,sharpsharp聲🤣滿滿魚味,食落都健康啲👍🏻「魚烏冬」有50%喺魚肉製成;咬落彈牙,無平時出面食個啲烏冬咁黏😂麵麵圍城Noodle Tic-Tac-Toe $108二話不說就揀咗呢個麵!因為咩都有🤪九宮格分別為:1. 柚子金菇3. 梅漬車厘茄5. 日式芝麻醬秋葵7. 明太子醬蛋卷9. 醉蝦11. 巴那馬火腿伴哈蜜瓜13. 紅酒牛肋條15. 天婦羅炸大蝦16. 明太子雞翼個人鐘意蛋卷同雞翼,明太子味好足同醬爆☺️秋葵牛肋條好軟腍😆食吓食吓都夠飽啊!咖哩吉列豬扒拌魚烏冬 $82咖哩喺唔辣㗎!咖喱味濃😁豬扒外層都算薄,肉質多汁😋漁人樂趣 $58薯條、蕃薯條、魚肉春卷條、墨魚春卷條配搭黑松露沙律醬😍個人鐘意甜甜嘅蕃薯條;魚肉春卷條同墨魚春卷條好特別!因為睇落喺炸春卷皮,薯條形狀,食落味道超超濃郁同埋超級脆卜卜!好似薯片咁脆🤪熱愛爾蘭忌廉咖啡 +$10甜甜的愛爾蘭咖啡😍

呢度最特別嘅喺有2款麵揀,分別喺「魚麵」同「魚烏冬」🍜

13. 紅酒牛肋條
15. 天婦羅炸大蝦
16. 明太子雞翼

咖哩吉列豬扒拌魚烏冬 $82
咖哩喺唔辣㗎!咖喱味濃😁豬扒外層都算薄,肉質多汁😋
漁人樂趣

漁人樂趣 $58
薯條、蕃薯條、魚肉春卷條、墨魚春卷條配搭黑松露沙律醬😍
熱愛爾蘭咖啡

熱愛爾蘭忌廉咖啡 +$10
甜甜的愛爾蘭咖啡😍一試無妨☕️
凍桂花奶茶

凍泡沫桂花奶茶 +$13
奶味較濃嘅奶茶,偏台式。帶有淡淡桂花味🍼
熱愛爾蘭咖啡
2020-04-14 40 浏览
咖喱吉列豬扒拌魚烏冬😎$82先講講個魚烏冬😆真係值得一試👍魚烏冬食落爽口彈牙😛而且好有魚味😝原來有50%系魚肉🐟仲要系極低澱粉🤩含豐富DHA同維他命A和D😊配合濃郁嘅咖喱醬汁😌真係非常夾同惹味😚吉列豬扒亦非常脆口🐷秘制脆烤雞扒濃魚湯魚烏冬😏$72雞扒烤到皮脆肉嫩🐓濃魚湯底亦非常清甜😋每份餐亦會奉送特色前菜小食😊漁人樂脆😚$58一共四款口味😉有炸薯條🍟、蕃薯條🍠魚肉春卷🐟同墨魚春卷🦑配埋黑松露沙律醬😆雖然好邪惡,但係好正😚芝士炸脆雞🐔$38即叫即炸,熱辣辣😝加埋芝士醬一齊食😁真係好滿足😚香口脆炸魚皮😉$20真係多,好大份😮而且炸得好香好脆🤤浸一浸濃湯再食😌效果更佳😛即磨咖啡☕️跟餐免費Mocha☕️跟餐加$10麵麵 (旺角)旺角彌敦道726號1樓
咖喱吉列豬扒拌魚烏冬😎$82

濃魚湯底亦非常清甜😋

每份餐亦會奉送特色前菜小食😊

漁人樂脆😚$58
一共四款口味😉
有炸薯條🍟、蕃薯條🍠
魚肉春卷🐟同墨魚春卷🦑
配埋黑松露沙律醬😆
雖然好邪惡,但係好正😚

芝士炸脆雞🐔$38

麵麵 (旺角)
旺角彌敦道726號1樓
  • 漁人樂脆
2020-04-14 34 浏览
朋友知道我一直都未食過魚麵,所以就推介左我去旺角嘅麵麵 俾我🥢我睇完成個餐牌覺得麵麵圍城賣相好吸引😍所以就叫左呢個😜套餐有 9 款配菜🍜一碗濃魚湯和魚烏冬✌🏻柚子金菇🍄酸酸地,好開胃,巴那馬火腿伴哈蜜瓜🍈火腿嘅鹹香同哈蜜瓜甜蜜多汁好夾,食落幾清新👍🏻天婦羅炸大蝦🍤外皮香脆,醉蝦嘅蝦肉彈牙爽口🦐另外有日式芝麻醬秋葵、明太子醬蛋卷🍳紅酒牛肋條🍷明太子雞翼🐓梅漬車厘茄🍅含有 50% 魚肉嘅魚烏冬口感彈牙😋浸落魚湯魚嘅鮮味更香濃🐟仲可以點旁邊一小碟麻醬食會更有日式風味🇯🇵薑汁豚肉定食🍱薑汁帶少少甜味,而豚肉煮到幾腍,連埋啲雜菇煮🐖花膠豚骨濃魚湯同魚烏冬一齊食同樣滋味🤤仲有附送卜卜魚脆同前菜🤗芝士炸脆雞,芝士味濃郁🧀另外叫左藍莓椰果綠茶同青蘋果椰果綠茶🍏🍵茶味香😌果味重
  • 麵麵圍城
餐廳:麵麵 (旺角)地址:旺角彌敦道726號1樓唔知大家細個有無食過唧唧多魚麵呢🎏?仲記得以前打邊爐成日會買黎食,用魚肉打製嘅麵真係好好食😍,而我最近係彌敦道726號1樓就搵到呢間麵麵,佢地主打魚麵/魚烏冬,緊係唔可以錯過叫午餐有特色前菜送,有柚子汁大根(即白蘿蔔)、甜蕃薯🍠同胡麻醬海苔。而午餐嘅麵類仲可以揀魚麵、魚烏冬或者稻庭烏冬🍜,價錢最平$50就有,想食飯嘅都有多款定食叫左個Twins海龍皇卷濃魚湯魚烏冬($68),四條炸魚腐海鮮卷香脆可口😋,海鮮卷彈牙,仲食得出粒粒海鮮夾雜係中間。魚烏冬係自家製嘅,用左50%魚肉去整🐟,入口魚味香濃而且非常彈牙👍🏼,仲無骨無魚腥味,花膠濃魚湯底熬足9️⃣個鐘以上,烤鮮魚同花膠蓉令濃湯鮮香好味,食完記得飲多兩啖另外跟餐叫左個魚皮餃子配柚子汁($38.4),午市叫小食仲有8️⃣折優惠,將魚皮同韭菜放入餃子入面🥟,面頭再加上蟹籽同柚子汁,口味獨有而且吸引,值得試下黎食野午市仲免加一,真係夠哂抵食
餐廳:麵麵 (旺角)
地址:旺角彌敦道726號1樓

叫左個Twins海龍皇卷濃魚湯魚烏冬($68),
四條炸魚腐海鮮卷香脆可口😋,海鮮卷彈牙,
仲食得出粒粒海鮮夾雜係中間。
魚烏冬係自家製嘅,用左50%魚肉去整🐟,

另外跟餐叫左個魚皮餃子配柚子汁($38.4),
午市叫小食仲有8️⃣折優惠,

黎食野午市仲免加一,真係夠哂抵食
2020-04-05
  • 魚湯
依家嘅我都會時不時幫襯主打健康飲食嘅餐廳,最近喺旺角就見到一間全港首創魚烏冬嘅專門店「麵麵」,佢嘅魚麵、魚烏冬、魚湯都具有豐富營養。咖喱吉列豬扒拌魚烏冬,咖哩濃香,味道微辣;吉列豬扒口感酥脆,皮薄肉厚,食落Juicy,配以美乃滋食用,口味更日式;魚烏冬口感煙韌Q彈,魚肉味道濃郁,忌廉嘅加入令魚烏冬有多一層Creamy嘅口感;每份套餐配有3款前菜,柚子汁大根味道清甜,口感爽口;甜蕃薯味道香甜,口感綿密;胡麻醬海苔,味道清新。薑汁燒鰻魚魚湯料理,鰻魚份量大,肉身厚實、魚肉滑嫩多汁,薑汁調味甜咸適中,鰻魚帶有些少薑辣,鮮味更突出;魚香麻辣湯惹味,但仍然飲到當中帶有魚嘅鮮味;3款前菜一式一樣都係包括有:柚子汁大根、甜蕃薯、胡麻醬海苔。流心蛋越南豆腐,流心蛋蛋味香濃,流心效果突出;豆腐非常嫩滑,越南醬汁酸酸甜甜、味道獨特;沙律有多款蔬菜,配以日式芝麻醬食用,味道更清爽。泡沫玫瑰奶茶,泡沫口感幼滑,奶茶濃厚嘅茶香中帶有淡淡嘅玫瑰香氣,味道微甜,唔會掩蓋左茶味、玫瑰味。凍愛爾蘭忌廉咖啡,雞尾酒款式之一,上層係厚厚嘅香滑忌廉,下層係加入威士忌甜酒嘅咖啡,咖啡飲落有另一浸果香,整體味道甜而香醇。

• 流心蛋越南豆腐
2020-04-10 57 浏览
來到下午茶時間,特登帶媽媽來旺角食魚麵,這家叫麵麵最出名就是魚麵,每次來都必定要食。今次點了好多好正的下午茶餐,下午茶餐都真係幾多選擇,我們點了白肉魚丸鴛鴦春捲花膠濃魚湯稻庭烏龍麵(用魚麵做的),魚皮餃子花膠濃魚湯稻庭烏龍麵(用魚麵做的),這兩個下午茶套餐都是魚麵烏冬而且濃魚湯,真的超級棒的味道,感覺也很滋潤。兩個套餐都可以各➕$10配特別飲品,我們點了熱愛爾蘭忌廉咖啡和熱海鹽焦糖咖啡☕️,忌廉咖啡面頭滿滿的忌廉,好吸引。而海鹽咖啡的拉花是可愛的貓咪,實在是女生最愛,讓我忍不住不停打卡捨不得喝。下午茶+$10還能點原價$20的香口脆炸魚皮,十分香脆即叫即炸,另外再點了流心芝士墨魚波和避風塘雞翅沙拉。一口咬下這個墨魚波有超級棒的流心芝士好好味,避風塘雞翅更是香脆得不得了。媽媽都吃的讚不絕口,說這裡的食物都好好吃,好吃的食物會讓人吃得特別開心。
2020-03-22
作為一名健身教練, 今日午餐食麵麵726都幾多野食, 有日係726對面見到麵麵個招牌燈牌幾靚, 上網LOOK下佢係食咩麵, 原來係魚麵, 個樣幾OK, 於是今日就上去食個LUNCH。一開LIFT門見到幅好靚既草牆同佢既招牌, 座位都算寬敞, 有一邊落地大玻璃, 採光好,  環境感覺幾舒適。 有LUNCH SET, 依度除左魚麵之外, 睇黎魚湯都係佢既另一賣點, 9小時熬製, 一於試試佢。小食拼盤(炸雞翼, 蕃薯條, 薯條, Twins魚之翠)  $78.4叫LUNCH SET加小食有8折優惠! 見隔離食薯條, 攪到好想食香口野, 就叫個乜都有既拼盤! 大大盤, 折左只係七十幾蚊~  魚春卷外脆內彈牙, 炸雞翼香脆,  仲有好中意佢個蕃薯條, 香口又甜! 而薯條就必點埋佢個沙律醬, 好味~四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬 $92魚烏冬口感幾得意, 腍得黎又有D彈牙, 帶魚鮮味~ 四川麻辣味辣度就唔太高, 主要係有有麻辣香氣~玉子牛肉DON拼花膠濃魚湯 $70食落似滑蛋牛肉感覺,  蛋香撈飯一流! 花膠濃魚湯果然鮮甜, 濃而不咸, 啖啖精華咁水果茶 $25跟餐只係25蚊, 大杯到似一JAR咁好抵飲,
作為一名健身教練, 今日午餐食麵麵

四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬 $92

玉子牛肉DON拼花膠濃魚湯 $70

水果茶 $25
跟餐只係25蚊, 大杯到似一JAR咁好抵飲, 入面係紅茶或再加左多款唔同水果~ 有荔枝藍莓士多啤梨等等~

海鹽焦糖咖啡 $10
焦糖味出得黎唔會太甜, 淡淡海鹽味, 不錯~

小食(特別係蕃薯條), 魚麵, 魚湯都好好食, 價錢唔貴又有做優惠咁, 抵食呀!
身為魚愛好者,一直想試試朋友大力推介的一家餐廳,以魚麵、魚湯、魚料理作旗號,菜式創新特別,如麵麵圍城的九宮格、戒指魚皮雲吞、魚皮粟米片等,而且魚肉較澱粉健康低卡。點菜前,侍應先送上每人一小杯的魚湯,魚味十足,鮮味濃郁。點了兩款套餐及一份特色小食。漁人樂脆不只是一般的馬鈴薯條薯條那麼簡單,另外還有蕃薯條、魚肉春卷、墨魚春卷。份量大份,即炸脆口,春卷也是之前條狀,不過炸得乾身,所以蘸點黑松露沙律醬沒那麼乾。晚市套餐配有一份前菜及跟餐飲品。前菜是柚子汁醃蘿蔔、紫薯及麻醬昆布,都是些開胃小菜。涼拌麵麵涼拌麵以魚烏冬作麵底,比一般烏冬彈牙,魚烏冬較魚麵粗,麵量不算多。拌醬是胡麻醬,配上日本蛋絲、青瓜絲、火腿絲、韓國泡菜及乾紫菜絲,輕盈清新。薑汁燒鰻魚魚湯料理 一碗魚湯麵配上一片淋上薑汁鰻魚汁的厚肉燒鰻。這次麵底挑選手工魚麵,湯底則是魚香麻辣湯。濃魚湯含有70%魚肉量,口感較實在,不及魚烏冬彈牙煙韌。湯底香濃麻辣,很過癮,連麵帶湯也清光。

漁人樂脆
涼拌麵麵
薑汁燒鰻魚魚湯料理
湯底香濃麻辣,很過癮,連麵帶湯也清光。
2020-04-06 44 浏览
實在係好耐冇出街食飯啦! 今日咁啱嚟MK買野所以就嚟食下主打魚麵嘅麵麵~🥰 .Set dinner都會包野飲同前菜嘅, 而前菜就有漬蘿蔔, 小甜薯同麻醬海帶.😍 .而其中一個main就要左極尚魚宴料理($95). 😆配料有蝦, 魚卷, 魚肉鮫等等`. 魚湯好足料, 好濃魚湯味! 特別係魚卷好好食, 口感十足呀! 魚麵看似好不多, 但食落其實好大份下! 魚麵好有咬口, 食落都幾有魚味, 比食麵多一層享受呀! .另一個main就要左意式茄蓉海蝦蟹肉拌魚烏冬($98). 🍝🥫魚烏冬係粗身小小, 用嚟撈就更合適啦. 入面都有幾多海蝦, 食落係新鮮彈牙的. 仲有豐富的番茄+甜椒! 好refresh~ .叫左一個cheese fired chicken ($38). 🐥🐥個芝士醬係重點!! 好rich~ 令炸雞更口感濕潤同味道豐富D. .叫左Iced Irish coffee (+$13). ☕️☕️呢度D coffee係比得上出面D cafe!. 咖啡味出, mix埋 d cream入口更滑! .另外都+$5轉左熱柚子~ 好潤啊!🍭

而其中一個main就要左極尚魚宴料理($95). 😆
另一個main就要左意式茄蓉海蝦蟹肉拌魚烏冬($98).
🍝🥫魚烏冬係粗身小小, 用嚟撈就更合適啦.
入面都有幾多海蝦, 食落係新鮮彈牙的.
仲有豐富的番茄+甜椒! 好refresh~
叫左Iced Irish coffee (+$13).
另外都+$5轉左熱柚子~ 好潤啊!🍭