2020-05-05
今日再次嚟食魚麵,健康D又冇咁肥仲要係好食既!黑松露海蝦炒蛋魚烏冬黑松露味濃再加埋蝦肉彈牙,好新鮮同埋挑走埋蝦腸! 炒蛋既火喉亦都岩岩好,嫩滑又有蛋味,配埋魚烏冬彈牙既口感真係好夾!城寨回憶魚麵有魚蛋、魚片頭同牛丸等等,食落都係新鮮即整,丸類夠彈而且有保留肉汁。最重要係有個自家制既辣醬,無論加落碗麵定係丸都一樣可以提鮮!漁人樂脆每次都必嗌既小食,個人好鍾意佢既墨魚卷,爽口又有墨魚既香味,當然重點係個黑松露沙律醬,可以令到食物本身既味道層次更加昇華!避風塘雞翼拼沙律炸蒜好多而且夠香脆惹味,配合埋雞翼炸到脆卜卜又有肉汁,前菜嚟講真係冇得輸!Mocha & 水果茶Mocha既朱古力味特濃,加埋咖啡一齊係我飲過數一數二好飲既Mocha! 至於水果茶就好精緻,味道亦都香同埋清新!
黑松露海蝦炒蛋魚烏冬
城寨回憶魚麵