2020-07-08 15 浏览
成日見人食呢間餐廳,終於去試下,結果比想像中好食😋.🥟極尚魚宴料理(魚麵)$95配料包括魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦。魚肉春卷魚味濃,但墨魚春卷就比較淡。最驚喜係魚麵😆,成份有70%係魚肉,食落彈牙口感似魚蛋。.🍗秘製脆烤雞扒魚湯魚烏冬$72雞皮烤得好香脆,但雞肉味道有啲啖。魚烏冬成份有50%係魚肉,口感相對軟身。個人比較鍾意食魚麵🥺。.🍟小食拼盤$98有齊雞翼、墨魚春卷、魚肉春卷、蕃薯條、薯條。所有嘢都係新鮮炸起熱辣辣,食落香脆唔油膩。蕃薯條、薯條外脆內粉超好食☺️。.🍜麵麵旺角彌敦道726號1樓
成日見人食呢間餐廳,終於去試下,結果比想像中好食😋
🥟極尚魚宴料理(魚麵)$95
🍗秘製脆烤雞扒魚湯魚烏冬$72
🍟小食拼盤$98
🍜麵麵
旺角彌敦道726號1樓
2020-07-08 24 浏览
今天同朋友係旺角買野,經過留意到哩間麵麵!因為我地都係臨時決定食哩個,就無book過位,去到都等佐大概10分鐘左右,不過都快既!係門口會見到鋪頭有個靚靚打卡位,我見到好多人等位都會係度打下卡😍小清新😍鋪頭都係主打健康,大部分都係魚湯,而且係全天然食材,我地叫佐個牛之戀濃魚湯烏冬!聽個名已經feel到好文青🤣 哩個魚湯唔會有腥味,好清淡!而且主打天然無味精!鐘意食得健康既人可以試下😌另外仲有一個吉列咖喱豬扒烏冬!哩個咖喱一d都唔辣,豬扒炸到剛剛好!好脆😍而且烏冬又唔會好霖!撈出黎隻味又幾好食!我覺得哩度性價比都幾高,我地另外再叫佐個芝士炸雞都係30幾蚊,個味道有dd似唐楊炸雞!味道都唔差!因為套餐可以加10蚊追加佐魚皮!雖然分量唔算好多,但加10蚊都好低食,可以憎落d湯度再食,都唔錯😍麵麵整體食或者坐個feel 都好好,性價比又高,下次一定要再試下其他食物😍😍
今天同朋友係旺角買野,經過留意到哩間麵麵!

鋪頭都係主打健康,大部分都係魚湯,而且係全天然食材,

另外仲有一個吉列咖喱豬扒烏冬!

2020-07-07 27 浏览
香港人真係犀利越食越叼轉,出埋健康魚烏冬😍又係一間新開網紅店,見到好多朋友去食個個都推介我都黎試吓先☺️☺️黑松露海蝦炒蛋濃魚湯魚烏冬我最愛嘅黑松露配炒蛋正牙😍😍加埋隻大蝦爽口彈牙,魚湯烏冬無得輸。魚湯味濃,魚烏冬好特別嘅口感,係我鐘意嘅麵質,好食極上蟹匠拌魚烏冬入面有蟹膏,蟹肉,蟹子撈埋一齊嘅魚烏冬,好正牙😍蟹味好豐富,值得推介**每個主食都會送一碟三款嘅前菜,柚子蘿蔔,甜薯仔,海帶香口脆魚皮真係好脆,好新鮮,無油益味漁人樂脆有炸春卷,魚餅,薯條,蕃薯條整體來講,呢間餐廳好有新鮮感,黎食嘢全部都係後生仔女,唔怪之得變咗做網紅店😍😍下次過嚟要試埋其他菜式先不得不讚廁所真係好乾淨🤣🤣,疫情關係所有食肆都提高左警覺,加分👍🏻👍🏻
香港人真係犀利越食越叼轉,出埋健康魚烏冬😍

黑松露海蝦炒蛋濃魚湯魚烏冬

極上蟹匠拌魚烏冬
**每個主食都會送一碟三款嘅前菜,柚子蘿蔔,甜薯仔,海帶

香口脆魚皮
真係好脆,好新鮮,無油益味

漁人樂脆
有炸春卷,魚餅,薯條,蕃薯條

2020-07-06
  • 香口脆炸魚皮
  • 極上蟹匠拌魚烏冬
  • 漁人樂趣
2020-07-06 75 浏览
疫情後,提醒我地香港人無野比健康重要!食都要食得健康啲!魚麵好食又有營養,可惜香港冇乜地方有好食嘅魚麵,好彩在旺角搵到呢間最近好紅既魚麵店!一坐低店員就送上兩杯鮮魚湯!一定要襯熱飲,否則會有鮏味,因為真係用新鮮魚淆製!魚麵極低卡路里,高蛋白質,好適合夏天瘦身男女!麵麵圍城有9道菜,好適合有選擇困難症人士,樣樣都好有質素!魚麵估佢唔到咁爽口,因為出面食多數都係比較淋身!讚👍🏻極上蟹匠伴魚烏冬有手拆鮮蟹肉,味道非常鮮甜!仲有甘甜蟹膏!個人比較喜歡魚烏冬,因為比魚麵更爽口彈牙!杞子桂圓菊花茶無糖花茶!熱水任添!舒肝清熱明目養身!會再來嘗鮮!😋

魚麵極低卡路里,高蛋白質,好適合夏天瘦身男女!

麵麵圍城

極上蟹匠伴魚烏冬

杞子桂圓菊花茶
無糖花茶!熱水任添!舒肝清熱明目養身!

會再來嘗鮮!😋
  • 麵麵圍城
  • 極上蟹匠拌魚烏冬
2020-07-06 27 浏览
一直都聽朋友講旺角有間魚面幾好食,收工同朋友系附近行完街就去試下大家都好鐘意食魚 所以叫左個 面面圍城 同 燒鰻魚定食 試下麵麵圍城$108朋友個 面面圍城一嚟到好澎湃 有9小碟個魚面可以兩食 一點芝麻醬 二浸魚湯食呢個餐 要炸物有炸物 要凍食有凍食 仲有煮物添反而要贊下佢個明太子雞翼 夠味之余仲炸得夠挺燒鰻魚定食$138我就叫咗個 燒鰻魚定食 跟定食會有一個魚湯 同 魚春卷附送份量都好足夠一個人食絕對夠飽 小食溫泉蛋$10我哋追加左溫泉蛋 溫泉蛋配飯非常之夾冇得輸小食魚肉春卷$8同朋友食完個魚春卷覺得唔夠喉再追加左一份魚春卷小食脆卜卜夠晒味真係食到舔舔脷我朋友傾得耐叫返兩杯嘢飲熱柚子蜂蜜茶 夠晒滋潤一下傾偈傾到乾晒嘅喉嚨
一直都聽朋友講旺角有間魚面幾好食,
收工同朋友系附近行完街就去試下

脆卜卜夠晒味真係食到舔舔脷

我朋友傾得耐叫返兩杯嘢飲
熱柚子蜂蜜茶 夠晒滋潤一下傾偈傾到乾晒嘅喉嚨
2020-07-06 583 浏览
📍 麵麵 Noodle Noodle聽其他foodie講話旺角有間食魚麵同魚湯既餐廳好出名,佢既魚湯一d都唔腥,仲可以含有骨膠原及DHA。價錢仲好經濟實惠添,聽到小編心郁郁想試。----一坐低會俾個細細杯Welcome drink你,原來就係佢地既招牌花膠濃魚湯,用左9 hours熬,完全唔腥,都幾清甜。----極尚魚宴料理$95魚烏冬有50%魚肉,口感好彈牙,幾特別,配料有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦。最中意食墨魚春卷、魚肉春卷,非常香脆可口。魚湯好足料,海鮮材料新鮮,更能提升魚湯的鮮味。仲有3款前菜添。----西班牙煙燻黑毛豬魚湯料理 $85黑毛豬帶點煙燻味又有d咸香,有d似風乾既質地,唔會好油膩,肉質都幾算軟嫰,顏色粉嫰,份量都幾多。浸落湯食又係另一番滋味。今次都係揀左花膠濃魚湯,味道相當濃郁,飲左唔會口渴,可見冇添加味精,相當足料。----蝦兵蟹將 $52蝦餅外層好脆,內層係蝦肉打成既彈牙蝦膠,用料實在。配埋酸酸地開胃既和風沙律醬同脆卜卜既蟹籽一齊食好滋味----熱蜂蜜柚子茶 +$5  青蘋果椰果綠茶 +$22青蘋果椰果綠茶清新有點點果酸,椰果份量幾多,有咬口。柚
📍 麵麵 Noodle Noodle

極尚魚宴料理$95

西班牙煙燻黑毛豬魚湯料理 $85

蝦兵蟹將 $52

熱蜂蜜柚子茶 +$5  青蘋果椰果綠茶 +$22
青蘋果椰果綠茶清新有點點果酸,椰果份量幾多,有咬口。柚子茶就正常。

地址: 旺角726 1樓
2020-07-06 20 浏览
近期天氣太熱無咩胃口,唔想食甘多就掃試下魚麵叫左西班牙煙燻黑毛豬魚麵,魚麵好彈牙,湯底重係魚湯,好鮮味,個黑毛豬煙燻味好重,不過不失漁人樂脆入面有炸魚條,炸蕃薯條同炸薯條,脆卜卜,蕃薯條好甜好好食,加埋個黑松露醬好香好好食
近期天氣太熱無咩胃口,唔想食甘多就掃試下魚麵

2020-07-05 55 浏览
上次來呢棟大廈食其他餐廳時,係樓下已經比麵麵的廣告板吸引左,今日有時間就過來食,呢到都好爆場,好彩我地都係特左一會就有得入座。睇餐牌見到呢到出名的魚麵和魚烏冬,就一於叫來食,睇下有幾正先。日式吉列豬扒濃魚湯魚烏冬 - 吉列豬扒無咩特別,因為魚湯魚烏冬太出色,魚湯很甜,魚烏冬很彈牙, qq感覺很正。 四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬 - 燒牛肉拌了一點麻辣醬幾惹味唔太辣岩岩好,夾著魚烏冬又係另一個感覺,因天氣熱未必個個鍾意食熱湯麵, 但呢個拌烏冬就岩哂怕熱的人食。小食拼盤 - 超豐富有齊炸雞翼, 番薯條,薯條, Twins 魚之脆卷, 雞翼炸得剛好,入面仲係有肉汁, 番薯條係我最愛甜絲絲, 薯條夠粗, Twins 魚之脆卷幾香口配黑松露醬好好味。食咁多野緊係要飲返杯野做結尾先得, 蜜桃椰果綠茶 和 薄荷朱古力咖啡 兩杯唔太甜唔錯。

2020-07-03 31 浏览
之前朋友帶我食過呢間餐廳嘅魚麵后,令我好懷念...好食嘅野梗係要比多啲人知!所以我今日決定帶另一個朋友黎食😆一個傳一個咁先會令更多人知道😆😆😆炸魚皮魚皮香脆、酥香,好惹味😋芝士脆炸雞炸雞炸得好香,但內里仲好juice,一啲都唔‘鞋’,而且點埋芝士醬-正呀👍🏻漁之戀濃魚湯魚烏冬魚角、魚蛋、魚肉春卷、墨魚春卷、魚皮餃,樣樣都有一件,啱晒貪心嘅我🙈麵麵圍城朋友比我更貪心,叫左呢個好似定食嘅麵麵圍城🙈🙈除左一大碗濃魚湯同魚麵外,仲有冷盤嘅前菜,例如日式芝麻醬秋葵、梅漬蕃茄仔、柚子金菇、明太子醬蛋卷、醉蝦。 熱食分別有明太子雞翼、大蝦天婦羅、紅酒牛肋條。仲有甜品﹕巴拿馬火腿伴哈蜜瓜添😋桂圓杞子小黃菊花茶勁足料👍🏻甜甜地,啱晒我😍海鹽焦糖咖啡Yummy😋

炸魚皮
魚皮香脆、酥香,好惹味😋

芝士脆炸雞

漁之戀濃魚湯魚烏冬

麵麵圍城

桂圓杞子小黃菊花茶
勁足料👍🏻甜甜地,啱晒我😍

海鹽焦糖咖啡
Yummy😋
2020-07-03 34 浏览
-麵麵🍽-四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬 $92一黎到已經陣陣麻辣味攻上個鼻好香🤣但食落唔算好辣而牛肉亦都唔會好韌煮得岩岩好👍魚烏冬就非常彈牙當然比平時烏冬有口感同更健康😌-涼拌麵麵 $68望落雖然平平無奇好似冇乜料得蛋絲火腿泡菜咁但食落都唔錯!加埋麻醬好開胃😋夏天食涼麵透心涼🤣-炸魚皮Nachos $68小編真係好鐘意Nachos😍見到係用魚皮整就覺得好特別😋魚皮好脆唔會過咸係自家制風味😋加埋牛油果溶芝士同蕃茄真係食到停唔到😍-避風塘雞翼沙律 $42避風塘味勁香一黎就勁大陣蒜味😍但食落個味就唔算出味道就一般🧐-黑松露忌廉戒指魚皮餃 $50魚皮餃一定係自家制因為咬落個皮同涵唔同平時係街食開個d😂配埋黑松露忌廉好香😍但$50就有d貴可以一試!-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 旺角彌敦道726號1樓-
麵麵🍽

黑松露忌廉戒指魚皮餃 $50

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
📍地址: 旺角彌敦道726號1樓
2020-07-01 45 浏览
行過見到呢間專食魚麵同埋魚烏冬嘅小店,覺得幾特別就試吓。一出𨋢門就已經係餐廳,座位雖然有少少迫,但係都坐得幾舒服。全部午餐都會包三色小食同餐飲,小食包括麻醬海苔 + 柚子汁蘿蔔+ 甜小薯,當中海苔我覺得係最好食!➡️ 魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷 ($72)想試曬魚烏冬同魚麵嘅人揀呢碗就啱。其實2款差別在於粗同幼,口感同味道都差不多,好爽好彈牙同幾香魚鮮味。魚卷食落都好新鮮爽口!➡️ 無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬) ($70)烤鴨嘅制作時間需時,上菜時個皮仲係脆脆地,但係味道有少少羶,而且份量唔多。午市時間黎都幾多人,建議要早d黎啊!麵麵地址📍: 旺角彌敦道726號1樓.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️💫環境👀: ⭐️⭐️⭐️💫服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️⭐️

➡️ 魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷 ($72)
魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷

➡️ 無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬) ($70)
無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬)

午市時間黎都幾多人,建議要早d黎啊!

麵麵
地址📍: 旺角彌敦道726號1樓

味道😋: ⭐️⭐️⭐️💫
環境👀: ⭐️⭐️⭐️💫
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️
2020-06-25
魚麵決戰魚烏冬:Twins鮮竹魚卷
  • 無骨烤鴨濃魚湯料理 (魚烏冬)
2020-07-01 33 浏览
餐廳賣點9小時熬製魚湯,手工魚麵(70%魚肉)及魚烏冬(50%魚肉),入座隨即奉上魚湯一小杯,晚市套餐已搭配特色前菜,有紫薯,蘿蔔及菠菜,很開胃,還有指定飲品。.‣日式叉燒豚肉魚湯料理 $92 Roasted Japanese Pork Fish Noodle in Fish Soup魚湯清新鮮甜,魚麵用上70%魚肉製成,非常彈牙好吃,豚肉厚身份量亦很足夠,隨碟附上醬料不太辣但與魚湯很夾。.‣極上蟹匠拌魚烏冬 $138Supreme Crabinet Craft Fish Udon蟹膏,蟹子,蟹肉,海苔粉及和風汁製作的撈烏冬,不是冷烏冬,魚烏冬相對沒有魚麵彈牙,雖沒有魚湯配上,但夏天點吃絕對是另一番滋味,以上除了魚麵及魚烏冬之外還有稻庭烏冬選擇。..〒麵麵旺角彌敦道726號1樓Opening Hour : 11:30 - 22:00 Mon - Sun
‣日式叉燒豚肉魚湯料理 $92
‣極上蟹匠拌魚烏冬 $138
〒麵麵
旺角彌敦道726號1樓
2020-06-30 45 浏览
上網見到啲人po嘅相十分吸引,所以今次專登嚟試下嘅一坐底就俾左細細杯嘅魚湯我地試,真係好濃好有魚嘅鮮味,重點係唔會腥,幾好魚之戀濃湯烏冬 $72叫得魚之戀當然全部餸都係魚做成,分別有魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚肉春卷同墨魚春卷,十分豐富,㨂左稻庭烏冬嚟配個魚湯,味道一流麵麵圍城 $108睇相見人食就多,今次到自己了,用左九宮格去分開唔用配料,小巧精緻,魚面彈牙新鮮,滿足漁人樂趣 $58薯條、番薯條、魚肉春卷同墨魚春卷切成一條條炸成,香脆又香口,再配上佢個黑松露沙律醬,係好食嘅避風塘雞翼沙律 $42炸嘅雞翼外脆內軟,熱辣辣食夠過癮,配埋一趡炸蒜食唔辣仲好惹味
上網見到啲人po嘅相十分吸引,所以今次專登嚟試下嘅

魚之戀濃湯烏冬 $72

麵麵圍城 $108

漁人樂趣 $58

避風塘雞翼沙律 $42
2020-06-29 46 浏览
星期五黎左【麵麵】食飯,多人到full house,實在受歡迎得誇張!其實係之前比魚皮Nachos吸引左,所以今日無論幾飽都想試下 分別點左魚麵及魚烏冬,可以比較一下兩者口感,再有一份魚皮Nachos配牛油果醬。魚之戀濃魚湯魚烏冬 $72墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、魚皮餃、魚片頭先飲一啖魚湯,入口香濃順滑,無腥味,幾中意呢種無落味精的原有味道。而且魚之戀有多款魚製品,魚鮮味會更加濃郁,當中最喜歡魚肉春卷,質感彈牙,甜甜地又有魚香,魚片頭及魚蛋同樣爽滑彈牙。魚烏冬有50%魚肉,質感軟滑煙韌,獨特的彈性口感更顯風味。安格斯牛肉濃魚湯魚麵 $95魚麵有70%魚肉,比魚烏冬多,口感非常爽彈,好似食緊由魚片頭整成的麵條一樣,感覺有趣。魚湯由花膠蓉和烤鮮魚用9小時以上熬製而成,鮮甜無腥味,食魚麵時仲會食到淡淡的魚味。另外,安格斯牛肉分量頗足,口感有嚼勁,如果牛味再出d會更好。Fish Nachos on the Boat $68魚皮和牛油果兩者都好中意食,做成一份小食卻有意想不到的驚喜。芝士均勻地鋪滿在魚皮上,一邊食到芝士魚皮的咸香,另一邊食到魚皮脆卜卜的口感,加上面頭微冷的牛油果蓉,好香好Crea

魚之戀濃魚湯魚烏冬 $72
墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、魚皮餃、魚片頭

安格斯牛肉濃魚湯魚麵 $95

Fish Nachos on the Boat $68
魚皮和牛油果兩者都好中意食,做成一份小食卻有意想不到的驚喜。芝士均勻地鋪滿在魚皮上,一邊食到芝士魚皮的咸香,另一邊食到魚皮脆卜卜的口感,加上面頭微冷的牛油果蓉,好香好Creamy,不過呢個建議盡量要快食~

愛爾蘭忌廉咖啡 (+$10)、泡沫桂花奶茶 (+$10)
第一次飲熱愛爾蘭忌廉咖啡,想比凍飲又有另一番體驗,熱愛爾蘭咖啡陪襯凍忌廉,一凍一熱幾有新鮮感。泡沫桂花奶茶有淡淡的桂花香味,奶茶味道比較似英式紅茶再加淡奶的味道,巧妙地唔會蓋過桂花味。
2020-06-28 27 浏览
一直聽聞呢間魚烏冬好特別,所以出開旺角就黎試下喇♡佢嘅烏冬同一般好唔同,係自家研發加左魚肉而製成,配埋濃魚湯,鍾意食魚嘅我一聽就覺得好吸引。叫左兩個午餐套餐,一個係黃金芝士魚餅濃魚湯魚烏冬,一個係古早味滷水雞翼濃魚湯魚冬。飲品叫左愛爾蘭咖啡同朱古力咖啡,愛爾蘭咖啡同忌廉溶合帶少少酸酸甜甜味幾好飲,朱古力咖啡就偏苦,適合唔鍾意太甜嘅朋友。愛爾蘭咖啡朱古力咖啡黃金芝士魚餅濃魚湯魚烏冬魚烏冬因為加入魚肉令質感較為粗糙,但質地則較一般烏冬彈牙,好似食緊麵條狀嘅魚蛋咁。濃魚湯比想像中清淡,黃金芝士魚餅真係有少少芝士夾心,個人幾鍾意食,而且形狀好可愛♡加8蚊叫左個魚肉春卷,外皮多層夠鬆脆,配埋佢嘅辣椒醬非常好食👍

愛爾蘭咖啡

朱古力咖啡