2020-06-16 91 浏览
無啦啦同朋友興起出旺角,臨急臨忙用d餐廳優惠app搵食,最近經濟咁差,真係慳得$1得$1。居然比我搵到呢間之前想食,但嫌佢貴既麵館有買一送一Coupon,即刻book枱。晚上7點到達,當時入座人數唔多,但估唔到短短一個鐘,捧場客多到要等位!!!入座之後職員會送上一小杯魚湯暖胃,魚湯非常濃郁,而且一d都唔腥,就連怕腥味既朋友都表示唔錯。Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬 (原價$72)三款小菜分別係柚子汁漬白蘿蔔、日本紫蕃薯仔、麻醬海帶,除左第一款之外,其餘都好味。之前見餐廳話佢地既烏冬係自家研發,特別在烏冬加入魚肉製成,所以特別彈牙且有魚味,中意食魚既我被深深吸引。老實講,呢個烏冬係我食過最彈牙既烏冬,味道似魚蛋,但唔會好鹹;個湯比之前果杯仔湯淡味少少,但都好飲。脆卷有兩款,深色脆身d,淺色就魚味濃d,兩款都好彈牙;中意濃味同好辣既朋友,可以沾少許自家辣醬,唔會太辣,但好有辣香。小食拼盤 ($98)新鮮炸出黎,蕃薯條夠甜有蕃薯味,外微脆入軟爛;粗薯條外脆入粉,配埋中間個黑松露醬,無得頂;雞翼香脆,食落有d孜然味,中意佢食落唔油膩。整體食物質素好好,食物又有驚喜,買一送一非常抵,份量對女仔黎

Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬 (原價$72)
前菜

chopstick:Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬

老實講,呢個烏冬係我食過最彈牙既烏冬
chopstick:Twins魚之脆卷濃魚湯魚烏冬

小食拼盤 ($98)

小食拼盤

整體食物質素好好,食物又有驚喜,買一送一非常抵,份量對女仔黎講應該好足夠,但男仔就可能差少少。
2020-05-29
用餐优惠
優惠券
小食拼盤
阿叔屋企好鍾意煲魚湯🥣,老媽子👵🏻話魚湯有益,營養豐富,網上睇資料💻,佢既可補充鈣質,含豐富骨膠原,同時亦可提高睡眠質素😴。.屋企無得飲,其實都可以出街飲嘅😙。呢間餐廳位於旺角,以魚湯🐟做主打兼首創魚烏冬,除此之外,店內多款食材都同魚有關,真正全「魚宴」🐟!.#城寨回憶濃魚湯魚烏冬($72)🍜,唔知點解有咁嘅菜名!哈🤣!一碗有齊魚皮餃、魚蛋、魚片頭、牛肉丸、墨魚丸同魚烏冬。先嚟試啖魚湯,湯底果然唔錯,味道夠濃郁,而且一啲都唔腥👍🏽。佢哋嘅湯係先煎香鮮魚以癖徐腥味,再加入花膠蓉一齊熬製9個鐘,非常用心製作👏🏼!首次食魚烏冬,用上50%魚肉整成,比一般烏冬更煙韌彈牙,不過就軟身咗啲!.#Twins魚之脆卷($38),即係用腐皮包住魚同墨魚再拎去炸,表層脆卜卜,內裡魚肉軟滑,點埋芝麻醬就更惹味!😙
2020-06-15 45 浏览
極上蟹匠拌魚烏冬 (蟹膏,蟹子,蟹肉 ,海苔粉,和風汁)價錢: $138 +1食後感: 蟹膏好正 好甜 整體似食日本風味的 伴冷麵咁 份量好好好多 食完超級飽 魚麵 好爽口 第一次食 幾過癮 似食緊魚旦 做嘅麵咁極尚魚宴料理 (魚皮菜肉餃子,墨魚春卷,魚肉春卷,魚蛋,蝦) 價錢: $95 +1食後感: 好豐富 多餸 湯頭重魚味 但對重口味嘅我黎講 咁樣不夠滿足 佢地好貼心咁上菜時 比埋辣椒油 辣椒油係佢地自家製 同坊間食到嘅不同 除左有香同辣之外 仲有魚香 辣得黎 又帶鮮 好特別魚皮菜肉餃子 呢隻餃第一次食 魚皮 但包嘅係菜肉 口感好特別戒指魚皮雲吞價錢: $50食後感: 見到呢個係人氣之選 所以試下 個汁好creamy 魚皮雲吞 西式食法 好有創意 店員教我地 + $10叫碟炸魚皮 點呢個汁食 話好正又真係wo 炸魚皮點完個汁 味道昇華左 魚皮感覺仲 高級左tim 推薦大家都咁食吖👍🏻👍🏻避風塘雞翼沙律價錢: $42食後感: 雞翼隻隻飽滿 大隻 外皮香脆 內裏keep 到juicy

極上蟹匠拌魚烏冬 (蟹膏,蟹子,蟹肉 ,海苔粉,和風汁)
價錢: $138 +1

價錢: $42
  • 戒指魚皮雲吞
  • 炸魚皮
2020-06-14 46 浏览
旺角呢間新派主打魚湯魚麵嘅專門店近排人氣急升,所以我專誠來試一試!一進入大門已經有一草地牆,感覺非常之清新,而裏面嘅座位亦都簡潔整齊,坐得舒服!一坐下來侍應便送上每人一杯小小的花膠特濃魚湯!感覺非常窩心舒服!而且個魚湯味道濃郁好味,為各位客人潤一潤喉!餐牌中好多唔同種類嘅魚麵、魚烏冬選擇,有的感覺很清淡健康,有的非常之有特色而且惹味!結果我同朋友選擇咗「四川麻辣燒牛肉伴魚烏冬」同「西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯魚烏冬」,聽落都非常吸引📍四川麻辣燒牛肉伴魚烏冬首先有伴碟的日本前菜、小蕃薯同汁煮蘿蔔,感覺非常健康清新好食!而這個魚烏冬是用四川麻辣撈烏冬,再加上燒牛肉,原本我以為會非常之辣,但結果是非常惹味加上微辣,啱晒我呢啲鍾意麻辣又怕辣嘅人呢!而且牛肉嘅份量非常之多,好似一個小山在撈烏冬上面!味道非常之好,與四川麻辣配搭得不錯!我很喜歡吃這個烏冬呢!📍西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯魚烏冬這個黑毛豬肉質味美而且濃郁,我朋友就最鍾意食煙熏肉食,呢個黑毛豬又不會太鹹啱晒佢胃口!配上鮮味嘅魚湯魚烏冬,非常之鮮嫩好味!飲品方面我朋友叫了熱檸茶,而我就叫了比較特別嘅「泡沫玫瑰奶茶」!牛奶非常濃郁,加上淡淡的玫瑰花香

花膠龍魚湯

📍四川麻辣燒牛肉伴魚烏冬

📍西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯魚烏冬

西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯烏冬

飲品方面我朋友叫了熱檸茶,而我就叫了比較特別嘅「泡沫玫瑰奶茶」!牛奶非常濃郁,加上淡淡的玫瑰花香味,這個泡沫玫瑰奶茶真是很不錯!

泡沫玫瑰奶茶

其實食魚面魚烏冬好處非常多,因為是由魚肉製成,自然有魚嘅豐富營養,而且有豐富嘅蛋白質、維他命A及D! 最重要就係澱粉質減少,啱晒我呢啲怕食澱粉質會肥嘅人士!哈哈!呢個魚烏冬又好食又健康,我相信我會經常幫襯成為我的飯堂啊!

花膠龍魚湯
泡沫玫瑰奶茶
2020-06-14 34 浏览
收工食少少野就去 gym,行過呢間 building 有好多間餐廳,搵間可以快食走人嘅。一坐入黎乜都未叫,就比左一杯細細杯嘅湯比我,應該係魚湯黎嘅。飲落幾香口幾濃,但我睇睇下 menu 又想試撈魚麵,然後就唯有叫撈魚麵再加碗湯 (要加 $20)。佢個撈魚麵係用麻醬撈嘅,有少少似食日式沙律咁,都算幾開胃。另外我發現呢度下午有好多學生黎溫書,叫一杯野飲或者食個 tea 就坐一個下午,好有學生時代嗰d學生飯堂風味呀。好懷念學生時代嘅日子呀⋯⋯
佢個撈魚麵係用麻醬撈嘅,有少少似食日式沙律咁,都算幾開胃。
2020-06-04
2020-06-13 44 浏览
魚湯超級普通,魚麵口感很奇怪,彈得十分奇怪,像吃芋絲一樣。旁邊的小菜更加不值一提,看餐牌中有三款小菜,看起來很豐富吧。殊不知「無一樣擺得落口」。看餐牌說魚湯熬製了9小時我還以為十分利害,怎料也是一個很普通的魚湯$30、40的貨式竟然賣了個雙倍價錢簡直是離譜。侍應員一開始指示我們去坐最角落的桌子然後那個地方被太陽直接照射着請問如何安心進食,整個背脊都被曬到十分之熱,幸好他們態度好,要求換座位也沒有問題。另外餐廳服務員嚴重不足明明裏面有很多座位還要我們大概十個人站在門口不知道在等什麼最後結帳時更加是大排長龍,說穿了就是效率低。
魚湯超級普通,魚麵口感很奇怪,彈得十分奇怪,像吃芋絲一樣。
  • 沒有
2020-06-12 45 浏览
上次食魚麵已經唔記得係幾時喇,香港有得食魚麵既地方都買少見少 今次知道旺角有間專食魚麵既餐廳就梗係要黎試下啦!入到黎坐底店員就人俾杯魚湯黎飲啖,魚湯好清,一飲就知冇落咪精飲黎好舒服☺️晚市套餐都幾多款式,我地點左整上蟹匠拌魚烏冬同埋燒鰻魚定食。拌烏冬賣相超靚,除左蟹膏之外仲有滿滿既蟹籽同蟹肉,基本上每一啖都會食到蟹肉🤤依度既魚烏冬真係一流,每一條粗幼都好平均,而且好彈牙,食落口感一流!必食!燒鰻魚便當都相當豐富,佢個卜卜魚脆小食好特別,新鮮整好非常之香口!佢既花膠豚骨濃魚湯又濃又香,健康得黎又好飲👍🏻套餐仲有野飲送,埋單都係二百蚊左右,都幾抵!絕對可以番黎再食!

今次知道旺角有間專食魚麵既餐廳就梗係要黎試下啦!

2020-06-12 77 浏览
旺角行街到2點幾想搵地方歇歇食下野就試下尼間朋友介紹過既魚湯麵試下!店內裝潢格調好清新,坐得都舒服環境幾適合女仔黎打下卡☺️——————————————————————店鋪主打健康高營養的🐟魚湯及魚麵🍜魚麵及魚烏冬應該是店既主打!店員推介魚麵,話內含70%魚肉更有魚鮮味☺️而且有得揀湯底(花膠豚骨濃魚湯/魚香麻辣湯)麵質果然好煙韌彈牙,咬落去好似食緊啖啖魚片👍🏻揀左花膠湯底,好鮮好有魚味,配上花膠更清甜,唔會話似味精湯而覺得咸牛肉都算嫩而且份量都足個人好喜歡佢個自家製魚辣醬,唔會太辣,食到有粒粒蝦米磨成粉,好香,配搭湯底一齊食更惹味!❤️同樣係魚麵配花膠湯底但另跟煙熏黑毛豬🐗煙燻令肉既面頭帶點脆,但又唔會乾,仲保留到肉汁而且超足料,飽肚感十足雞翼炸到金黃色,好香口內包住滿滿明太子邪惡但冇得輸😌水果茶既水果超大粒,好有誠意茶味超濃,可以fill 幾次熱水都得!另外啤梨花茶就比較清香,啖啖都飲到桂花味,又唔會太甜,好解膩👍🏻👍🏻
旺角行街到2點幾
想搵地方歇歇食下野
就試下尼間朋友介紹過既魚湯麵試下!

店內裝潢格調好清新,坐得都舒服
環境幾適合女仔黎打下卡☺️

——————————————————————

店鋪主打健康高營養的🐟魚湯及魚麵🍜
魚麵及魚烏冬應該是店既主打!

安格斯牛肉濃魚湯(魚麵)

店員推介魚麵,話內含70%魚肉更有魚鮮味☺️
而且有得揀湯底(花膠豚骨濃魚湯/魚香麻辣湯)

牛肉都算嫩而且份量都足

西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯(魚麵)

同樣係魚麵配花膠湯底
但另跟煙熏黑毛豬🐗
煙燻令肉既面頭帶點脆,
但又唔會乾,仲保留到肉汁
而且超足料,飽肚感十足

明太子雞翼

雞翼炸到金黃色,好香口
內包住滿滿明太子
邪惡但冇得輸😌

水果紅茶
桂花啤梨肉花茶

水果茶既水果超大粒,好有誠意
茶味超濃,可以fill 幾次熱水都得!

安格斯牛肉濃魚湯(魚麵)
西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯(魚麵)
明太子雞翼
桂花啤梨肉花茶
2020-06-12 876 浏览
/麵麵🇭🇰/#sa旺角篇 #sa下午茶➖➖➖<主打手工魚麵專門店🐟>▪️▪️▪️記得岩岩開呢個acc嘅時候食過一次嗰陣鍾意佢嘅魚湯同魚麵☺️忽然好想食 就去食左啦~本身想食麵麵圍城 但原來夜晚先有🙈最後就再encore試左拌麵 睇下鍾意邊樣多d 每份餐都仲有前菜同飲品❤️➖➖➖1️⃣魚之戀濃魚湯烏冬 $72 呢個之前都食過 有好多款餸~有多種配料:魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、魚肉春卷同墨魚春卷整體來講魚湯都算幾濃 無臭腥味但加左辣椒油之後稍為蓋過左魚味所以建議試原有嘅味道較好魚烏冬質感有啲似魚片 韌度適中 但可能浸耐左d 無拌麵咁彈牙➖➖➖分數: 7.3/10 (魚味濃郁) ➖➖➖2️⃣燒安格斯牛肉拌魚烏冬 $102 整體來講呢個配搭係幾惹味食到泡菜嘅微辣作為調味~感覺似韓式🙌🏻拌魚烏冬較湯魚烏冬煙韌、彈牙魚烏冬嘅魚味無湯嘅咁出 有麻醬味安格斯牛韌度、熟度剛好 牛味再濃啲就好~仲有師加$20 要魚湯都幾濃💛➖➖➖分數: 8/10 (麵條口感) ➖➖➖3️⃣配菜柚子蘿蔔 幾清新 微微柚子香~新鮮迷你紫薯 可連皮食 幾鮮甜麻醬海帶 酸酸地 幾開胃🙆🏻‍♀️➖➖➖分數:7.5/10 ➖➖➖4️⃣Fis
/麵麵🇭🇰/
#sa旺角篇 #sa下午茶
<主打手工魚麵專門店🐟>
▪️▪️▪️
記得岩岩開呢個acc嘅時候食過一次
嗰陣鍾意佢嘅魚湯同魚麵☺️
忽然好想食 就去食左啦~
本身想食麵麵圍城 但原來夜晚先有🙈
最後就再encore試左拌麵 睇下鍾意邊樣多d
每份餐都仲有前菜同飲品❤️

1️⃣魚之戀濃魚湯烏冬 $72
呢個之前都食過 有好多款餸~
有多種配料:
魚皮餃、魚蛋、魚片頭、魚腐、
魚肉春卷同墨魚春卷
整體來講魚湯都算幾濃 無臭腥味
但加左辣椒油之後稍為蓋過左魚味
所以建議試原有嘅味道較好
魚烏冬質感有啲似魚片 韌度適中
但可能浸耐左d 無拌麵咁彈牙
魚之戀

➖➖➖
分數: 7.3/10 (魚味濃郁)
2️⃣燒安格斯牛肉拌魚烏冬 $102
整體來講呢個配搭係幾惹味
食到泡菜嘅微辣作為調味~感覺似韓式🙌🏻
拌魚烏冬較湯魚烏冬煙韌、彈牙
魚烏冬嘅魚味無湯嘅咁出 有麻醬味
安格斯牛韌度、熟度剛好 牛味再濃啲就好~
仲有師加$20 要魚湯都幾濃💛

➖➖➖
分數: 8/10 (麵條口感)
3️⃣配菜
柚子蘿蔔 幾清新 微微柚子香~
新鮮迷你紫薯 可連皮食 幾鮮甜
麻醬海帶 酸酸地 幾開胃🙆🏻‍♀️

分數:7.5/10
➖➖➖
4️⃣Fish Nachos on the boat $58
想食多樣小食叫多左份tea set

百香果香橙沙冰
  • 魚湯
  • Fish Nachos on the Boat
2020-06-11 49 浏览
推薦指數:🤩🤩🤩🤩必食魚烏冬😚超鮮甜新鮮魚湯,仲撇埋油,勁有營養又清新嘅魚麵,好正呀秘制脆雞扒濃魚湯魚烏冬❤️雞扒炸到脆卜卜,魚湯超濃香,真正無味精湯底,配上魚烏冬,有別於一般出面食嘅烏冬,健康又好味!咖哩吉列豬扒拌魚烏冬🤗好邪惡呀,咖哩汁伴忌廉,撈勻後每條魚烏冬都沾滿香噴噴嘅咖哩汁,勁惹味😇吉列豬扒就一般般可以更出色,但成個set有埋前菜,好豐富!另外好正嘅係兩款小食🤪漁人樂趣🤓有齊哂薯條、蕃薯條、魚肉春卷、墨魚春卷!勁好食,新鮮炸起但唔會油膩,厚切薯條蕃薯條仲有春卷全部都勁好味,個黑松露醬係不可缺少架😛創意十足的炸魚皮nachos!!!掂呀有驚喜😛脆炸魚皮取代往時嘅粟米片,配蕃茄醬莎莎醬,牛油果醬又幾好味喎🤤魚皮超脆口,份量唔少,必點小食👍🏻再嗌多個新鮮健康花茶,桂花啤梨肉花茶,入口清香,梨味慢慢滲透係花茶列,好match 桂花味,好飲💋
推薦指數:🤩🤩🤩🤩

秘制脆雞扒濃魚湯魚烏冬❤️

咖哩吉列豬扒拌魚烏冬🤗

另外好正嘅係兩款小食🤪

2020-06-11 39 浏览
星期六放工同朋友兩個人喺旺角食飯,由於朋友超級鍾意食烏冬,所以揀咗一間食魚烏冬嘅餐廳。去到餐廳門口,門面好靚!餐廳好細心,一入咗就每人會送一杯小魚湯,雖然係送,但係不得不說好濃郁,好鮮甜!我同朋友一人嗌左個套餐!咖喱吉列豬扒拌魚烏冬套餐 - 分量超多,豬扒超大塊,脆卜卜,前菜仲有有子蘿蔔,小番薯同麻醬海苔!咖喱烏冬嘅咖喱好濃郁,但配番啲忌廉一齊食又變得啱啱好,值得留意嘅係,雖然係好有咖喱嘅香味但又唔係好辣,所以怕辣嘅朋友都可以試吓!極上蟹匠拌魚烏冬 - 一樣係有前菜,呢個拌魚烏冬,應該係用和風汁去煮,配返好香濃嘅蟹膏,又出奇地好夾,好開胃!好值得一提,兩套餐嘅烏冬嘅食法,啲魚烏冬都好煙銀,好好食!漁人樂脆 - 本身覺得叫兩個餐都已經好飽,但見到隔離枱有人叫,忍唔住又叫咗一份!入面有四款唔同嘅條,包括薯條,番薯條,魚肉春卷,墨魚春卷,仲要配埋個黑松露沙律醬,雖然已經好飽但都食晒!總結 : 成餐都好有驚喜,朋友超鍾意! 魚烏冬真心無得輸!

我同朋友一人嗌左個套餐!

好值得一提,兩套餐嘅烏冬嘅食法,啲魚烏冬都好煙銀,好好食!

總結 : 成餐都好有驚喜,朋友超鍾意! 魚烏冬真心無得輸!
2020-06-06
  • 漁人樂脆
  • 極上蟹匠拌魚烏冬
2020-06-09 84 浏览
想食得健康,魚麵真係一個唔錯嘅選擇,而講起魚麵,一定會諗起唧唧魚麵!位於旺角嘅麵麵,就主打手工魚麵,魚麵每日新鮮製造,再包裝成日式同西式嘅主食同小食,夠晒吸引。花膠濃魚湯Welcome drink就飲得多,嚟到麵麵,呢度就係welcome湯,一坐低,店員就會送上一小杯花膠濃魚湯!魚湯超鮮甜,魚香十足,帶有花膠香味,好好味。避風塘雞翼新鮮炸起嘅避風塘雞翼,外皮非常鬆脆,但略嫌唔夠避風塘,反而更似蒜香炸雞翼,但都非常惹味!魚皮餃子配柚子汁嚟到炎夏,呢個魚皮餃子真係必點推介!魚皮雖然薄薄,但就非常煙韌,裡面包住爆多嘅餡料,好有口感。而且清新嘅柚子汁,真係夠晒醒胃。料理主菜都會配上前菜,今日嘅前菜有柚子蘿蔔、小紫薯同麻醬海苔。極尚魚宴料理配魚麵魚麵同魚烏冬嘅分別係魚嘅比例,魚麵幼啲,但就彈牙好多,配料有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋同蝦,特別鍾意佢個魚蛋夠彈牙之餘,魚味仲要係勁香濃,一啲都唔hea;而兩款春卷係麵麵嘅名物,好好味。城寨回憶配魚烏冬想食唔同嘅配料嘅話,可以叫城寨回憶,配料有魚皮餃、魚片頭、魚蛋、 牛肉丸同墨魚丸。每粒丸都好香肉味同好爽口。而湯底嘅魚味好香濃,真係可以成個湯

城寨回憶配魚烏冬
想食唔同嘅配料嘅話,可以叫城寨回憶,配料有魚皮餃、魚片頭、魚蛋、 牛肉丸同墨魚丸。每粒丸都好香肉味同好爽口。而湯底嘅魚味好香濃,真係可以成個湯飲晒。
城寨回憶配魚烏冬

(記住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬
2020-06-08
2020-06-09 49 浏览
魚麵不是很多地方可以吃到,而魚烏冬更是很少地方有得吃,今天便來到以烏冬出了名的食肆。西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯魚烏冬$85,煙燻過的黑毛豬,煙熏味道濃郁,口感有些似火腿,鹹香味道十足。魚湯味道不會過濃,烏冬口感彈牙爽口,是這裏的名物,所以必定一試。凍鮮奶咖啡跟餐加$13,口感順滑,咖啡味道十足。四川麻辣燒牛肉伴魚麵$92,自家製的麻辣醬,帶點蝦醬的香氣,令到這個魚麵不再孤單,層次感豐富。牛肉是安格斯的,所以肉味濃郁,整個用麻辣醬撈成的魚味,實在甘香味美。涷海鹽焦糖咖啡$13,海鹽和焦糖混合的咖啡,味道甘香可口,是個人最愛的選擇之一。魚皮餃只配柚子汁$48, 魚皮爽口彈牙,加上柚子汁的酸甜味道,令到餃子很快便被消滅了。明太子雞翼$45,明太子份量充足,令到雞翼更加美味。

凍鮮奶咖啡跟餐加$13,口感順滑,咖啡味道十足。

明太子雞翼$45,明太子份量充足,令到雞翼更加美味。
朋友早前俾呢間 “獨家魚麵 “ 吸引咗 不斷咁叫我陪佢黎食 !!!!今日一於陪佢過嚟啦 ,俾佢講到我都想試下 未入去 ,淨係望住個招牌 ,就知道入嚟一定要 點麵食 大大個麵字 。入到黎就會先上呢杯 “濃魚湯” 試飲下先 !! 真系幾濃郁 麵麵韋城 我揀咗呢個 有成九種配菜咁多 可以一次過試哂好多味道 。柚子金茹 ,梅漬車喱茄,日式芝麻醬秋葵 ,呢三款都係前菜 味道好清新 酸酸甜甜幾開胃㗎 醉蝦 ,紅酒牛助條 ,天婦羅炸大蝦🍤,明太子雞翼 ,呢幾款作為配菜 牛肋條 炆得好淋 好入味 😆😆 主菜 - 魚湯麵🍜 魚湯 無添加 淡淡花膠味 都幾濃郁㗎 魚麵 - 口感幾特別 有種好爽口嘅感覺 同一般麵條大有不同 !! 極上蟹匠拌魚鳥冬 呢個主要食蟹肉同蟹膏 ,蟹肉都幾有鮮味 ,蟹膏濃郁 撈埋一齊食凍凍地 好夏天 !!Twins 魚之脆卷 呢個Twins 魚卷 ,用腐皮包住魚肉黎炸 ,估唔到幾夠魚入味喎 外皮又脆卜卜 ,唔錯唔錯 !!!
朋友早前俾呢間 “獨家魚麵 “ 吸引咗

不斷咁叫我陪佢黎食 !!!!
今日一於陪佢過嚟啦 ,俾佢講到我都想試下

未入去 ,淨係望住個招牌 ,就知道入嚟一定要 點麵食
大大個麵字 。

入到黎就會先上呢杯 “濃魚湯”
試飲下先 !! 真系幾濃郁

麵麵韋城

我揀咗呢個 有成九種配菜咁多
可以一次過試哂好多味道 。

柚子金茹 ,梅漬車喱茄,日式芝麻醬秋葵 ,呢三款都係前菜
味道好清新 酸酸甜甜幾開胃㗎

牛肋條 炆得好淋 好入味 😆😆

主菜 - 魚湯麵🍜
魚湯 無添加 淡淡花膠味 都幾濃郁㗎

極上蟹匠拌魚鳥冬

Twins 魚之脆卷

外皮又脆卜卜 ,唔錯唔錯 !!!

2020-06-07 42 浏览
聽同事提起了麵麵的魚製烏冬多次,在Ig也曾被它的咖喱忌廉魚烏冬吸引過,今日晚餐時間終於有一刻在腦裏閃過光顧它的念頭,就這樣,我們摸到了726大厦,爬過一層樓梯,就來到了餐廳。中庭座位的上方掛滿了亮起了燈的小燈泡,讓裝潢多一份夢幻感,也讓我多了一份期待。晚餐時間很滿場,建議可以事先打電話或經Eatigo預約。幸好翻檯時間算快,大概等了10分鐘便能入座。我點了我期待已久的咖喱忌廉魚烏冬,另加一份魚之脆卷,男友則點了安格斯牛肉伴烏冬,加$20追加一碗魚湯。上餐時間大概10-15分鐘,算是快手。根據餐牌上的介紹,魚麵或魚烏冬是低澱粉而且更帶維他命A和D(因為用了魚作為材料的關係。口感方面,我個人覺得比一般的烏冬軟身,有點像吃魚滑的感覺,感覺更為健康。每份麵食都配有海帶、蕃薯仔和白蘿蔔的伴菜,味道也不錯。咖喱忌廉吉列豬扒魚烏冬,咖哩在碗底,忌廉鋪在面頭,把忌廉與咖哩拌勻後好像咖哩口感有變得更滑身。吉列豬扒炸得外脆內嫩。魚之脆卷有兩款的餡料,吃得出其中一個是魚滑餡料,外層似是用春捲皮包裹後拿去炸,口感頗香脆。至於飲品方面,我們挑選了較健康的熱茶,分別是桂花薏米茶和桂花啤梨茶。
我點了我期待已久的咖喱忌廉魚烏冬,另加一份魚之脆卷,
每份麵食都配有海帶、蕃薯仔和白蘿蔔的伴菜,味道也不錯。
咖喱忌廉吉列豬扒魚烏冬,咖哩在碗底,忌廉鋪在面頭,
把忌廉與咖哩拌勻後好像咖哩口感有變得更滑身。
吉列豬扒炸得外脆內嫩。
2020-06-05