2017-06-27 159 浏览
香港人食嘢最緊要抵食夾大件,位於油麻地廟街附近,充滿小菜館風情 : 海鮮、小炒、煲仔樣樣有……仲有六大有撚手套餐(滋味孖寶)任你揀!好似今晚嘅滋味(辣)雞(半隻)煲 + 奇美粉絲蝦(中蝦)煲, $208, 佐酒、送飯,一流!其他套餐呢?有紅燒乳鴿、沙巴龍躉、基圍蝦、貴妃雞……海鮮搭小菜,由$178起跳~至$228。好似今晚嘅雞煲夠辣夠冶味,用gas爐㷫住,熱度保持越煲越辣……粉絲蝦亦係煲仔上,粉絲入曬味,中蝦夠彈口。呢度主打海鮮,咁就點埋南非鮑魚,用羌葱煀突出鮑魚鹹鮮,大大隻切開兩邊方便食……粉絲蒸大元貝,肉爽味鮮甜……再來多個椒鹽炸豆腐,豆腐細細粒、黏滿炸蒜好香脆……仲有特價啤酒買一送二,送埋煉奶芒果布甸!好滿足!

2017-06-24 74 浏览
本來約咗個朋友喺旺角食飯點知佢突然間要去佐敦,咁就上網睇吓有乜地方好食。就見到呢間餐廳,首先唔講食物,我覺得招呼下有位男士都幾好禮貌收銀個阿姐收完錢亦都好禮貌。感覺真係不錯。咁講返食物,我哋帶咗個蛋白炒飯,雞蛋炒唔記得咗乜瓜,仲有半隻菜膽雞。我就唔係乜嘢食架但我朋友話個蛋白炒飯炒得幾乾身又唔有油,個雞蛋炒瓜我都覺得不錯。唯一比較差就係個菜膽雞,隻雞好似完全都冇乜肉。 其實整體上我都覺得值80分,會唔會再去幫襯,如果喺附近我亦都會考慮。我哋差唔多八點幾走見出邊都有人排隊我估繁忙時間可能要等幾耐下

2017-06-23
2017-06-22 79 浏览
今日心血來潮想食中菜 尤其係有鑊氣既小炒!終於係openrice搜尋到一間位於佐敦既菜館 室內有冷氣開放兼食物價錢相宜店裡有好多優惠推廣 最令我驚訝係買一送二既啤酒平均$6就買到一枝大啤酒!!仲有多款優惠海鮮套餐 其實真係好抵食 如果人多叫套餐就最好不過雖然套餐好吸引 但因為今次只有兩個人食 費事浪費食物所以最終都係散叫(但每碟份量都超多)招牌四小碟(上)手拍青瓜:用辣椒醬醃制而成既冰凍青瓜爽脆新鮮 可能加左少少醋所以味帶酸 當做開胃小菜一流(下)涼伴小木耳:木耳經醋同辣椒醃製過後變得酸酸甜甜 口感爽脆(左)椒鹽豆腐:豆腐可以炸得更上色同入味 但味道都okay(右)黃金苦瓜:個人最欣賞既一道前菜 佢唔係普通炸苦瓜 而係蛋黃醬炸苦瓜雖然炸物熱氣但同時有苦瓜幫助清熱 食多幾件都唔怕雙蔥爆牛柳粒牛粒香嫰唔靭 牛味偏重而且份量多 絕對無呃秤!!可以媲美大排檔既鑊氣小炒啫啫芥蘭煲完全無filter過既一張相 芥蘭炒得相當翠綠色香味都有 而且上面仲有肉碎 送飯食一流!瑤柱蛋白炒飯瑤柱酥炸過後味道反而更濃郁 咬落似絲!

店裡有好多優惠推廣 最令我驚訝係買一送二既啤酒
平均$6就買到一枝大啤酒!!

招牌四小碟
(左)椒鹽豆腐:豆腐可以炸得更上色同入味 但味道都okay
雖然炸物熱氣但同時有苦瓜幫助清熱 食多幾件都唔怕

雙蔥爆牛柳粒

啫啫芥蘭煲
完全無filter過既一張相 芥蘭炒得相當翠綠
色香味都有 而且上面仲有肉碎 送飯食一流!

瑤柱蛋白炒飯
瑤柱酥炸過後味道反而更濃郁 咬落似絲!
2017-06-21 79 浏览
星期一我和表哥有個約會,去到一間實而不華的平民小菜館,在繁華都市中尋獲一絲絲的驚喜。 這裹環境都整齊乾淨,食具也ok清潔。服務員態度友善耐心地解釋這裏的優惠套餐。這裏有很多優惠套餐我們選了海鮮孖寶A套餐-蒜蓉粉絲蒸扇貝+沙巴龍躉, 豉椒炒涼瓜, 和奇味粉絲蟹煲。每道菜都非常好食,我們都滿意同食得開心。海鮮孖寶A套餐-蒜蓉粉絲蒸扇貝+沙巴龍躉(HKD228) - 扇貝肉厚又鮮甜,而且加上蒜蓉香味,好吃。粉絲吸了扇貝的甜味和蒜香味,加上秘製醬油,正。條沙巴龍躉好新鮮,我睡眠不足都覺得條魚唔'醒'。魚肉有質感又鮮甜,好好味。豉椒炒涼瓜(HKD78) - 一般人都比較抗拒涼瓜的苦澀味,但品嚐過後完全是那種甘苦味全無的甜,而且切法以橫向薄切一片片,使人有種暢快淋漓的感覺,加上薑片及碎豉混入其中,上碟後香氣撲鼻,容易入口之餘仍能帶點爽脆,是絕不簡單之作。奇味粉絲蟹煲(HKD178) - 有點高興,個蟹煲的粉絲非常入味,有鮮甜的蟹味和炒香了的蒜和乾蔥味。而且粉絲有彈性,又炒得乾身。隻蟹都非常新鮮,服務員在我們面前挑選生的蟹,然後才入廚房炒,蟹肉好甜。

豉椒炒涼瓜

奇味粉絲蟹煲
2017-06-19
豉椒炒涼瓜
奇味粉絲蟹煲
2017-06-10 78 浏览
友人們剛於大阪旅行歸來我們便相約一起用餐順便聊聊大家近況朋友愛食海鮮我們便鎖定這家於廟街附近的餐廳看過餐牌後便先點了海鮮孖寶c$208包了蒜茸粉絲蒸扇貝和白灼基圍蝦首先基圍蝦先上一看賣相便大得了蝦又大隻又新鮮熱辣辣炊到我們都急不及待地觫剝殼蝦的肉質實淨而且鮮嫩非常正之後到的蒸扇貝也是這麼吸引非常大的一隻配上粉絲蒜茸蒜香氣撲鼻 扇貝味道鮮美配上米飯食非常滋味我們還點了豉椒聖子皇這道小菜用上了豉椒炒十分惹味 3人份量的聖子感覺頗少但是味道鮮味 肉質爽口彈牙還有少不了的蔬菜西蘭花炒鮮魷之前食過味道較濃的菜後有食這個 立刻給比下去味道較清淡 但份量頗多抵食之選這家店的環境比起廟街排檔的環境和味道好很多適合一大伙人來 環境舒適得多可以再來~
友人們剛於大阪旅行歸來

可以再來~
2017-06-01
  • 蒜茸粉絲蒜扇貝
2017-06-10 93 浏览
朋友做佐敦中電,佢介紹話公司對面有間隱世食店,平靚正之餘,仲用好多靚食材,特別係海鮮。佢講到咁好,就一於約埋班fd 接佢放工食飯。一入店已經見到個大魚缸,全部海鮮都游緊水,老問娘話佢地每日來貨唔多,因為要確保新鮮,試過之後佢又真係無吹水。鋪頭有優惠叫孖寶,有唔同組合俾大家選擇,一睇就知係平左,所以點都應該叫一份。我地揀左白灼蝦+扇貝D 蝦真係一流!!!好新鮮,d 肉又結實又爽,絕對唔係死蝦果用霉味可以比較。由於又鮮又甜,點埋辣椒豉油就已經一流。扇貝都好大塊下,又係新鮮彈牙,配埋d 甜嘅蒜粒,一樣好味。魚子醬焗桶蠔其實我唔食蠔嘅...但今次lee 種我又ok 喎,佢個飛魚子醬微酸帶甜,蓋左我唔鍾意嘅果種蠔腥味,口感到好,唔會好淋patpat. 仲有成5件!抵食。薑蔥飽魚主角!!!$65 一隻,我地都係每人一隻咋,連鐵鍋上,好惹味,爆得又夠香,鮑魚又係一食就知新鮮,夠晒彈,又唔會太硬。奄仔蟹糯米飯蟹我地都叫左兩隻,每人分到一邊,$330,蟹肉唔錯,又有膏,但重點梗係一齊蒸嘅糯米飯,吸晒d 蟹嘅精華,又香又甜,而且係蒸,所以d 飯唔會好硬身,唔怕銀胃。菜膽雞半隻橫豎叫個菜都要成舊水,不如加多

我地揀左白灼蝦+扇貝
扇貝都好大塊下,又係新鮮彈牙,配埋d 甜嘅蒜粒,一樣好味。

白灼蝦

扇貝

薑蔥飽魚

薑蔥鮑魚

奄仔蟹蒸糯米飯

菜膽雞半隻
橫豎叫個菜都要成舊水,不如加多幾十食埋半隻雞。好濃嘅上湯底。半隻雞都唔會話好細份。

四個人,叫左咁多海鮮,最重要係d 海鮮真係新鮮,佢仲每人送左個布丁做甜品,計埋加一先$1237,真係唔錯,值!!!
白灼蝦
扇貝
薑蔥鮑魚
奄仔蟹蒸糯米飯
  • 奄仔蟹糯米飯
2017-06-08 54 浏览
今日一行四人去到佐敦食海鮮, 平時食海鮮都係要入西貢或者南丫島, 而這間麻市滋味館係朋友介紹, 下班以後不用浪費時間走到西貢又或者其他更遠的地方, 朋友介紹的原因最主要他們嘗試過以及特別的是海鮮都非常新鮮! 餐廳位置雖然不是在大馬路附近,所以由地鐵站過來要大慨行8分鐘左右,但不會太難找。我會形容為地鐵三角位,因為在 柯士甸站 佐敦站 油麻地站 的中間。 餐廳環境相對來講比較似 大排檔, 由於 我們比較早到 餐廳還未坐滿人 但可以見到他們的桌子很多很大, 能夠容納到 八至十人以上的 大台, 可想而知他們平時應該會有很多一大班的客人來吃晚飯。 見到餐牌的孖寶 我們選了C 海鮮孖寶, 其他都在餐牌上單點。由於我們今天的目的是品嘗新鮮海鮮,所以我們的食物大部分都是海鮮! 在openrice上, 看到很多食家 推薦 奄仔蟹糯米飯, 我們亦不執輸, 叫了一份細份的!店員再揀選奄仔蟹的時候同時也拿過來給我們看, 我亦連忙拿起上來拍照, 生猛的奄仔蟹 蟹鉗巨大 蟹 肚 豐滿! 一個字形容 “靚”! 海鮮孖寶記白灼蝦, 超級大隻! 配上辣椒豉油簡直將蝦嘅鮮味調出嚟, 新鮮嘅白灼基圍蝦, 蝦肉特別爽脆 咬

海鮮孖寶記白灼蝦, 超級大隻!

配上辣椒豉油簡直將蝦嘅鮮味調出嚟, 新鮮嘅白灼基圍蝦, 蝦肉特別爽脆 咬 起上來很有彈性!

先輩同樣非常大隻這個也是海鮮孖寶套餐的其中一道!
醬油蒜蓉蔥花粉絲配搭得非常好, 醬油不會太鹹 蔥花蒜容易沒有太多不會概 過 扇貝鮮甜味道 ! 雖然見下圖 賣相一般, 但真係要食過先知非常新鮮 以及非常美味!

魚子醬筒號 更加冇得頂, 平時出去食海鮮桶蠔非常多, 用魚子醬 作為 桶蠔的醬汁, 這是我第一次的嘗試!
魚子醬和炸蟲號 兩樣配搭起上嚟十分之match, 生蠔下面的菜, 我沒有吃到 後來聽到 店員的建議才知道原來那片菜 是可以夾著桶蠔一起吃 這樣吃起來的感覺更加清新

薑蔥鮑魚, 每隻鮑魚看到都十分大隻, 而且廚師主導這個鮑魚 十分適中不會太熟因為太熟會影響鮑魚的 質感及硬度, 鮑魚不會黏牙!

食完曬所有 海鮮 奄仔蟹糯米飯中 終於上場

新鮮奄仔蟹蟹味十足同時亦有蟹膏, 由於我們的奄仔蟹非常大隻所以蟹肉特別多! 其實我最鍾意嘅唔係奄仔蟹以係奄仔蟹個味道入落 糯米飯, 味道實在太香太 鮮甜! 所以呢個糯米飯值得推薦!!!

同事喺我哋食緊糯米飯嘅時候菜膽雞亦都最後出現了!
菜膽雞相對嚟講冇乜特別出色嘅地方, 睇嚟 這間餐廳海鮮真的是十分值得推崇!

最後原來還有甜品

當埋了單之後我們才知道這間餐廳在做promotion, 20蚊居然有三支啤酒,真係估佢唔到!

可惜我們吃飽了否則我這個酒鬼定必 order 這三瓶啤酒!

2017-06-05
2017-05-22 266 浏览
住在油麻地永安附近的朋友知道我愛吃,昨晚帶我去吃好料!沿油麻地永安旁邊的北海街步行過去約5分鐘左右就到。很容易找!它就在油麻地街市對面。位置炮台街與北海街交界點。我跟友人約晚上九點半到達,這裡是港式中餐館格局。全店滿座,人氣非常旺盛,感覺食物質素有一定水準。眾所周知,我很愛喝酒。20/3支啤酒真的便宜到一個點!雖然我不知是不是全香港最便宜,但絕對是我暫時見過最便宜實惠!一坐下,馬上Order 3支!冰梅散發著一陣陣的梅香,每塊肉排都被醬汁緊緊包圍,咬下去排骨肉厚多汁,帶點微酸,酸甜度適中,中和了肉的油膩感,清新開胃,很適合夏天吃!豆腐細細粒,一口一件,佐酒小食!每件小豆腐都是金黃色的,粉漿薄,所以吃起來外層酥脆!更驚喜是他們用上滑豆腐,吃下去嫩滑到不行,但神奇地沒有出現鬆散情況!另外面頭鋪上的香蒜更是很香酥,令人停不了。我超喜歡吃豉汁蒸鱔的,所以看到這裡有蒸鱔,二話不說點一個例牌。這個鱔蒸得剛剛好,爽脆彈牙,肥美甘香,鱔皮的膠原滿滿的,吃下去黏口的~好吃!我一個人吃了2/3啊~ 差點忘了留給朋友吃~ 哈哈~這個粉絲炒得乾身,沒有油膩感。吃起來充滿嚼勁又入味,每口也有陣陣咸香味!蝦有6-
住在油麻地永安附近的朋友知道我愛吃,昨晚帶我去吃好料!

這個粉絲炒得乾身,沒有油膩感。吃起來充滿嚼勁又入味,每口也有陣陣咸香味!蝦有6-7隻,亦非常爽口!這個蝦粉絲煲相當美味!

雞煲以煲仔型式送上,香氣揭蓋而起。

雞煲經常吃,相信不陌生,但這裡的雞煲是難得用料實在!醬汁就用上辣椒、八角、桂皮、香葉、洋蔥多種香料制成,香氣四溢,濃郁惹味,充分表現出香辣味!

附上香辣醬汁的雞件,非常惹味!雞肉煲得香嫩多汁,令舌頭盡情享受出香中帶辣的刺激,雞煲迷要試!

兩個人吃五個菜,超級無敵飽!說實的,這餐份量份量3-5個人吃~ 每個菜約100蚊! 且最重要可以啤酒當水喝!個人覺得這裡是非常適合一班朋友聚餐吃飯,來個瘋狂的飲飽食醉!
2017-05-19 106 浏览
媽媽日 當然帶媽媽食好野。今次就帶媽媽去食海鮮。呢間滋味館,環境尚寬闊衛生。四周都係餐牌推介菜單。去到首先當然要食鎮店菜色,冰鎮鮑魚。鮑魚已經去蓋,並且已清洗乾淨,能一口呑下。口感鮮甜爽口彈牙,不具魚腥味。讚。沙巴龍躉龍躉肉質嫩滑可口,同酒樓的差不多。蒜蓉扇貝扇貝同碗一樣大,肉質豐厚結實。好食到貴妃雞,又嫩又滑,原隻貴妃雞上碟,大大碟沙拉蝦球味覺享受,甜而不膩,蝦球肉質扎實,配上冬菇蔬菜,顯得不太單調

去到首先當然要食鎮店菜色,冰鎮鮑魚。

沙巴龍躉
龍躉肉質嫩滑可口,同酒樓的差不多。

蒜蓉扇貝
扇貝同碗一樣大,肉質豐厚結實。好食

到貴妃雞,又嫩又滑,原隻貴妃雞上碟,大大碟

沙拉蝦球
2017-05-15
庆祝纪念
母亲节
  • 冰鎮鮑魚
2017-05-17 66 浏览
前幾日去左佐敦 麻市滋味館食晚飯,想不到佐敦竟然有間咁正既海鮮館。餐廳最近推出優惠包括:價錢合理,外面真係好少有叫左個B餐和E餐,龍躉原隻上,肉質軟綿綿,好吃又新鮮。真係值得推薦!👍👍👍可以去食,都會再食。套餐包括4隻扇貝,材料很充足,味道不錯。另外,貴妃雞也是完隻上,色香味十足,肉質不會煙韌,上菜時也是熱辣辣的,很新鮮,即叫即整,淡淡肉,真係夠哂飽足。不得不提係冰鎮鮑魚,價錢為時價起,大家不妨一試,肉質彈牙鮮甜,大大隻,真係好正,忍不住想再吃。👍👍👍然後,還叫了一些小菜,雙蔥爆安格斯牛柳粒。火候控制得剛剛好牛樓粒份量也不少,肉質不會太煙韌,薯仔炒得很入味,食落很開胃呀。👍👍👍

餐廳最近推出優惠包括:

價錢合理,外面真係好少有

套餐包括4隻扇貝,材料很充足,味道不錯。

2017-05-15
2017-05-17 200 浏览
難得放假,陪媽媽行永安百貨,行行下行到廟街,肚餓就在附近食晚飯。相比廟街的熱鬧氣氛,這里位置稍偏僻比較靜,所以可以安靜地享受食物。因此選擇了這間麻市滋味館。我們選擇卡位坐好,卡位是梳化皮椅,軟綿綿而且位置寬敞,令人坐得舒服。冰鎭鮑魚,附近普通餐廳比較難食到,成為我們的首選,賣相討好,鮑魚尚算肥大,在裝飾下雪白的膚色特別吸引。切開一片片覺得甚是爽口,冰涼的口感非常特別。色香味俱全,濃香的豉椒味增加食慾,整碟餸充滿鍋氣,火候剛好令聖子食起來肉質爽嫩。相比用筷子夾來食我個人覺得用刀叉切成一小塊食起來會更滋味。在蒸熟的元貝上灑上炒香的蒜片和香蔥,因此上枱即聞到其香味,蒸海鮮仍然可以弄到充滿鍋氣,的確令人覺得驚喜。一只乳鴿的份量其實已經夠兩人享用。乳鴿被斬成四件擺放整齊上碟,栩栩如生,外皮被炸致金黃,食起來不會覺得特別油膩,唯一扣分是乳鴿貨源較遜色,影響了乳鴿原有的香味。除了散餐,下次有機會可以試下套餐,價錢尚算合理親民。

冰鎭鮑魚($65/只)

豉椒聖子王($45/只)

蒜茸蒸元貝($30/只)

紅燒乳鴿($68/只)

除了散餐,下次有機會可以試下套餐,價錢尚算合理親民。
冰鎭鮑魚($65/只)
豉椒聖子王($45/只)
蒜茸蒸元貝($30/只)
2017-05-13 66 浏览
今日同屋企人去食飯, 之前係OPEN RICE 搵到呢間餐廳, 而且D食評都唔錯咁, 一於黎試下先, 一黎到已經有8成人坐係到了, 一路食都路有客入, 之後坐底就會有個啤妹問我地飲唔飲酒, $20/3支, 超抵LOW, BUT 我地查左車, SO無叫, SO SAD. 哈哈....我地叫左個孖寶餐$178, 有乳鴿同扇貝, 乳鴿非常嫩滑, 仲香噴噴熱辣辣. 不過扇貝就稍為乾左少少, 如果多返D汁就好了. 仲叫左幾味呢到既招牌菜, 有魚子醬焗桶蠔$188, 超大隻, 仲大過隻碗, 仲要啖啖肉, 好JUICY, 又唔會好厚粉, 滿口魚子係口裡面卜卜聲, 哈哈.....必食!! 跟住我地叫左個奄仔糯米飯, 隻蟹都幾大隻下架, 而且D肉仲好嫩滑, 好多膏, 新鮮真係唔同D. 不過D飯就淋左少少. 最後仲有甜品送TIM呀, 係芒果布丁黎的, 仲可以自己加奶, 加幾多都得, 哈哈......雖然呢到難搵左少少, 但不枉我地特登黎食, 因為真係好有水準, 而且上菜仲好快TIM, 海鮮又新鮮, 味道都唔會過咸/淡, 即味道適中, 服務都唔差架, 哈哈....

2017-05-10
2017-05-13 1043 浏览
很多時都會想食下海鮮,因為海鮮沒有肉類那樣油膩。。。今晚跟男朋友到了位於佐敦的麻市滋味館。。。經過朋友的大力推介下。。今晚終於有時間來一試了地點位置都很容易搵到 大大的招牌明碼實價的標明了所有海鮮的價目。。而且當你點選後,職員會即場在魚缸裡拿出及磅重。。見到多款不同海鮮。。其實我都諗左好耐先下決定選什麼來食除了有新鮮生猛海鮮外,餐牌上還有其他小炒,粉麵等等。。多種食材。。。我們所點選了大元貝。。30蚊一隻。。我們選了以蒜蓉粉絲蒸來食。。。除外,仲可以因應你的個人口味來決定點烹調。。配上粉絲粉絲能完全吸入了元貝的鮮味。。所以吃起來時十分惹味大元貝大大隻,而且鮮味無比十分爽牙這個薑蔥鮑魚。。鮑魚65蚊一隻。。。我十分喜愛因為這個味道十分濃郁。。。薑,蔥,蒜等等食材已是十分香。。經過爆後。。。香味已經完全濃郁另外,鮑魚上了花紋及切半。。。這樣味道更能滲入鮑魚當中真是十分滋味。。而且鮑魚超級彈牙。。很惹味還有我都十分喜歡壓在鮑魚底部的麵筋。。。麵筋一向都很吸味。。而且今次的配材真是太惹味。。。麵筋煙煙韌韌地又吸滿了所有食材的精華奄仔蟹是職員即場為你從魚缸裡拿出的,你都可以自行選擇。。。今次的

地點位置都很容易搵到 大大的招牌

見到多款不同海鮮。。其實我都諗左好耐先下決定選什麼來食

大元貝蒸粉絲

配上粉絲
粉絲能完全吸入了元貝的鮮味。。所以吃起來時十分惹味

大元貝大大隻,而且鮮味無比
十分爽牙

姜蔥鮑魚

這個薑蔥鮑魚。。鮑魚65蚊一隻。。。我十分喜愛
另外,鮑魚上了花紋及切半。。。這樣味道更能滲入鮑魚當中
真是十分滋味。。而且鮑魚超級彈牙。。很惹味

奄仔蟹糯米飯

奄仔蟹是職員即場為你從魚缸裡拿出的,你都可以自行選擇。。。今次的奄仔蛋重12兩
都頗大隻。。而且再配上糯米飯蒸來食。。今次我們只有2人。。所以加配了一個細份量的糯米飯

出爐後。。真是十分惹味。。
賣相又靚。。。蟹大大隻。。而且蟹膏又流出滲入了糯米飯當中。。

所有蟹件都已敲醉。。所以食的時候都十分方便

另外,糯米飯超級煙韌及好味。。應該是因為蟹的鮮味跟蟹膏都流出至糯米飯當中。。所以吃起來啖啖鮮味。。其實有點後悔沒有order大份量的糯米飯。。因為食到有點唔夠喉

啖啖蟹肉,啖啖蟹膏,啖啖鮮味

甜品

餐廳仲有甜品
大滿足

2小口可以食到新鮮生猛海鮮
而且價錢合理。。真不錯
2017-05-09
大元貝蒸粉絲
姜蔥鮑魚
2017-05-13 85 浏览
今日係佐敦見客, 之後同同事搵到呢間餐廳, 雖然條街有D黑暗, 但真無諗到味道一流, 價錢都好合理, 難怪咁多人黎食, 而且出餐仲好快, 每個餸都係熱辣辣的.我地叫左幾樣餸, 首先叫左個魚子醬焗桶蠔$188, 嘩嘩嘩....勁大隻蠔呀, 呢味餸堅正, 唔係講笑, 炸醬勁薄, 滿滿既魚子醬, 底部再有一塊生菜, 一啖咬落去, 原全唔覺得肥膩, 口感仲有外脆內軟, 魚子醬又有咬口, 三種感覺一齊黎, 而且蠔味都好重, 好厚肉, 讚!!第二味我地叫左奄仔蟹糯米飯$210,價錢係段係段襾計既, 呢隻蟹勁新鮮, 所以肉質勁嫩勁鮮, D膏都好香, 蒜既份量都啱啱好, 唔會蓋過哂蟹既鮮味, 不過糯米飯就淋左少少.再黎多條魚先, 我地叫左條海斑$188, 都係段襾計, 新鮮游水的, 大廚將條魚蒸到剛剛好, 一D都唔老, 而且D肉勁滑呀....YUMMY YUMMY, 我地重未試過可以將條魚食得一乾二淨, 因為佢一D都唔醒, 只係有魚既鮮味.最後緊係要食返個菜啦, 我地叫左個金銀蛋莧菜$68, 呢個時候就最啱食莧菜啦.最後仲有個芒果布丁甜品送TIM.

第二味我地叫左奄仔蟹糯米飯$210,

最後仲有個芒果布丁甜品送TIM.
2017-05-07
2017-05-10 67 浏览
地方比較偏僻,但也是很方便的地點,地鐵站行來也只需十令分鐘,菜式味道与服務都是香港現正難得一見的,除了色香味俱全之外,20元三支大啤酒就平到第一次見到,服務員親切友善更是香港這時候難得一見的,最後還送了兩支大啤給我們多謝曬!全家人都說下次必會再去。
多謝曬!全家人都說下次必會再去。
2017-05-10
  • 金牌金字塔