2023-11-30 26 浏览
天氣時熱時凍,好想食辣野~約左朋友食下辣野🌶️哩間餐廳有川辣海鮮和牛火鍋放題☄️可以滿足不同朋友想食嘅嘢😼見到menu 有黑金流沙包🥰,外皮黑文文🌑濃郁的黑金奶黃流心瞬間溢出,甜而不膩🌸火鍋嘅配料揀咗新鮮的白貝✨鮮嫩多汁,入口即化,配合川辣鍋更加鮮甜,西班牙黑毛豬係我們的下一個選擇,豬肉質鮮嫩,肥瘦相間💯朋友話一定要食麻辣小龍蝦,會一試難忘!佢細細粒但份量好多,鮮嫩多汁,搭配上辣椒和香料的炒製,讓人嘴巴辣辣的,但停唔到,一啖接一啖🉐仲有個難忘酸菜魚鍋真係不得了😋這道菜的魚肉鮮嫩,仲要無骨啖啖肉,份量多,湯底夠酸夠辣,讓人回味無窮🤭成餐飯食得好舒服,座位夠寬闊,職員都好有禮,上菜速度亦好快,下次約埋男朋友再嚟食過😊

2023-11-28 32 浏览
本身對辣嘅食物都冇咩興趣所以真係抱住陪屋企人心態去食飯(´・_・`)但估唔到食完之後覺得都係可以喎,只係某些食飯就辣咗啲~但其他都係好的!食物就係揀咗一個鍋先,因為大家都好鐘意食牛肉所以二話不說就揀咗美娃牛仔肉干鍋了⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄牛肉牛味都幾重下,都唔算好老,辣味相對唔係最辣的,對比起其他食物黎講~食完美娃牛仔肉干鍋後,就是吃火鍋了(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)打邊爐就係要食大量牛肉先岩啊!叫哂兩款牛肉就是安格斯肥牛和澳洲M5和牛,我們一致認為都覺得兩者都可以的,牛肉味都是好食的!而西班牙黑毛豬都有叫但都係牛肉好食啲(≧∇≦)其餘的東西就冇咩特別了,但有海鮮食,可以按照自己喜好叫食物!有3款榚點可以食,其中叫咗宮廷棗皇榚。唔會好甜,不愛甜愛的我也能接受(∩_∩)
2023-11-24 47 浏览
朋友還是還想試試香港既川菜食辣野! 於是就入左呢間川菜餐廳食晚飯。餐廳內整潔, 設有卡位, 坐得舒服😌對於土生土長既香港人黎講, 對川菜有點點保留, 未必接受到滿滿既辣椒,當然呢度唔係全部嘢都係辣啦!話明有辣有唔辣,就梗係有多款撚手小菜比唔食辣嘅朋友仔喇 ,好似花菜炒四川臘肉,臘肉的香是獨有的,每一絲都是濃郁的咸鲜味,那越嚼越香的感覺,自是它在餐桌上有了絕壓群芳的能力!酸辣土豆絲爽口唔會太硬, 入口辣辣地, 酸辣味係舌尖滲出。薯仔絲爽脆, 酸味味帶微辣, 同樣係一款開胃小菜四川回鍋肉唔會好辣,怕辣嘅朋友都食到。有辣度選擇, 朋友為左遷就我, 就揀左小辣😛回鍋肉跟紅辣椒粒一齊炒, 食到小小辣, 冇想像中咁辣無論唔食得辣、初嘗食辣, 什至可以食到勁辣既朋友, 都能滿足, 價錢唔貴🥰

2023-11-17 88 浏览
🏵️重慶麻辣烤魚鍋🏵️睇到都流晒口水呀♾️食重慶麻辣♾️係要好鐘意食辣先會食,重慶既味道一直想食,成個鍋既麻辣都好刺激♾️香濃又香辣♾️原汁原味夠正宗,加上佢既魚肉鮮嫩柔滑,經過重慶調味♾️食起上黎更加惹味♾️烤魚既表皮會特別香脆♾️成個鍋都好好食🏵️麻辣小龍蝦🏵️今日既放題好豐富♾️仲有小龍蝦可以任食,係麻辣口味呀♾️真係鐘意食辣既我地♾️今餐好滿足,肉質好鮮♾️食左勁多!🏵️西班牙黑毛豬🏵️呢款豬肉係高品質又好靚既♾️首先佢脂肪都好平均♾️好有豐富既口感♾️而且食落去唔會鞋口♾️薄薄地成塊放入口♾️係好好食♾️呢款豬肉用來打邊爐就係勁正🏵️Q彈鴨血🏵️我地都鐘意食鴨血♾️佢主要係用鴨血凝固咁製成,質感係同名一樣咁Q彈♾️食起上來有口感,仲要吸左勁多汁,又辣又刺激♾️鴨血好有營養♾️食多幾舊都唔怕🥁🥁好抵食,成個任食都好多選擇,好豐富,食物既質素都好好
🏵️重慶麻辣烤魚鍋🏵️
🏵️麻辣小龍蝦🏵️
🏵️西班牙黑毛豬🏵️
🏵️Q彈鴨血🏵️

🥁🥁好抵食,成個任食都好多選擇,好豐富,食物既質素都好好
麻辣小聚有好多間唔同嘅分店,今次就嚟到佢哋觀塘偉業街分店,地理位置都相當之方便。餐廳主打以四川香料炮製多款唔同美味菜式,而佢哋嘅火鍋放題都非常受歡迎。難忘酸菜魚鍋多個鍋底當中,我哋最喜歡就係呢一個酸菜魚鍋,本身同朋友唔食得太辣,佢呢個酸辣嘅味道就最啱我哋。麻辣小龍蝦麻辣小龍蝦都好麻、好辣,不過我唔係好食得辣,但都忍唔住食多咗幾隻,鍾意食辣嘅人一定會停唔到口。千層薑汁糕、宮廷棗皇糕中式點心都好吸引,千層薑汁糕有少少薑味,宮廷棗皇糕就夠晒香甜。澳洲M5和牛、安格斯肥牛打邊爐肉類方面都有唔同嘅選擇,牛肉方面我覺得都幾有質素,和牛同肥牛都係我嘅推介。

難忘酸菜魚鍋
麻辣小龍蝦
千層薑汁糕、宮廷棗皇糕
澳洲M5和牛、安格斯肥牛
2023-11-10 80 浏览
我們決定去一間被朋友推薦嘅<麻辣小聚>餐廳慶祝結婚周年🥰揀咗川辣海鮮和牛火鍋放題套餐,佢價格非常親民又大份,岩哂我哋🫶🏻係火鍋配料揀咗扎扎跳大海蝦、澳洲M5和牛同西班牙黑毛豬,仲可以無限任食✨👉🏻大海蝦🦐好新鮮又大隻,肉質鮮嫩彈牙,而澳洲M5和牛🐃肉質鮮美多汁,油脂分配平均,配合辣湯底更加提鮮👅仲有西班牙黑毛豬🐖都唔錯👍🏻好大片‼️肉質鮮美,口感豐富我哋仲揀咗個 美娃牛仔肉干鍋,豐富多樣,味道鮮美可口,少辣帶點麻,好過癮🤩,有新鮮爽脆嘅蔬菜,增加咗口感層次💯啤酒🍻同果汁都可以無限飲~咁開心🥳老公都飲咗幾樽啤酒😊今晚真係大舊又抵食🫶🏻

2023-11-08 55 浏览
酸辣土豆絲土豆絲係每次食四川菜🥔會酸酸辣辣同埋口感好爽口🤍土豆忍唔住一啖接住一啖食的!真係要叫先得😆花菜炒四川臘肉臘肉有點似平時嘅臘腸個感覺都係大同小異的❣️花椰菜唔係煮得好淋係比較有咬口的🥦雖然以為會冇咁辣點知都仲係辣辣的😉四川回鍋肉呢個真心有啲太辣了🌶係辣到有點食唔到的程度但勝在真係超級無敵惹味😍回鍋肉肉質都係偏嫩的😚重慶麻辣烤魚鍋最辣其實係呢個烤魚先岩🐟烤魚都好大條魚質都係不錯👍🏻再加上大量辣椒調味真係好正😜可以一試🤩
酸辣土豆絲
花菜炒四川臘肉
四川回鍋肉
重慶麻辣烤魚鍋
2023-11-07 60 浏览
👀上次係度食過一次,食完之後成日諗住想再食多次,今日終於齊人啦,約好晒一起來到觀塘食火鍋,上次食左其他,今次點都要試其他款式,💥擇美娃牛仔肉干鍋,呢個鍋好特別,成個菜式都好有創意,當中既牛仔肉最吸引,最好食,🌺成個干都炒得好香食起上黎又惹味,仲要真係一個鍋咁,認真有水準,食晒呢個鍋都仲有好多嘢食,次後我地仲食好多,🌾而我都有食到響鈴,好滋味,充滿湯汁,仲有蘿蔔片,🪻淨返少少可以用來做湯底,仲有炸魚皮,通常浸兩下,半軟就食得,🌹就係鐘意佢半軟既口感,味道剛剛好,跟住仲有娃娃菜,🌹食咁多當然要幫助消化,食到好飽,都要試埋呢度既點心同甜品,今次食黑糖蜂巢糕,好有黑糖既味道,但又唔會太過甜,鬆鬆既糕點質感,真係整得好好食,今次第二次食,感覺仲好食過第一次,🌼我地都食到好飽好滿意,期待下次再來
2023-11-03 66 浏览
觀塘偉業街晚市真的很受歡迎,經常都坐滿人,包括呢間麻辣小聚,今晚就和朋友放縱一下。非常喜歡這裏的響鈴很香, 滾左陣, 炸過既響鈴索左個湯底, 夠哂入味!!!當然還要留肚給其他的食物 -------酸菜魚。不論作為火鍋湯底或送飯菜式都是一流的開胃菜,所以我哋決定一試難忘酸菜魚鍋。呢款酸度同鹹味都恰到好處,然後食到魚嘅鮮甜。魚肉有先走油,嫩滑得嚟魚肉又唔會散晒,食得出師傅功夫✔️✔️✔️任食麻辣小龍蝦🦞的份量都不會太少,麻辣味十足 好正🌶。🥰🥰我超級超愛這個菜式!小龍蝦既麻辣令人十分開胃,按捺不住,🥳食完一口再想接一口!要食就緊係要食好啲🐮叫左M5和牛🐮,真心如果你鐘意食牛一定唔會後悔!咁多款牛,最正係澳洲M5和牛,油脂分布都好平均,佢嘅雪花紋😍牛味重encore 左好多次☺️其他肉款平均都好味,每樣試吓都飽到上心口😂
2023-11-01 54 浏览
之前食過一次,覺得唔錯。所以又嚟食🙌🏻呢度有好多款辣料理選擇,老公算係食得辣,而我呢就係明知自己唔係好食得,但又好想食吓過吓口人👅,所以呢度就好適合我哋喇。重慶麻辣烤魚鍋😋個麻味係超重 應該加左唔少花椒落去🌶️魚肉食落就勁鮮甜味🙈亦好嫩滑嘅🐟滑捋捋😚魚肉份量都幾多🤪🤪麻辣小龍蝦任食當然要叫返個小龍蝦嚟食過下口癮啦,不過因為我唔食得太辣,所以都係小試牛刀。龍蝦仔係熱辣辣嘅,開胃到極。一啲怪味都無,唔食辣嘅朋友都可以大膽嘗試一下。蜆、沙白,飽滿新鮮。最緊要蜆肉冇沙!肉質都夠爽彈!流沙包🤩呢個非一般流沙包,唔甜。有流沙,creamy奶黃,多重口味,夠晒特別🤩d野份量好足,而且地點就腳。特別係重慶麻辣烤魚,我應該會encore😘。
之前食過一次,覺得唔錯。所以又嚟食🙌🏻
重慶麻辣烤魚鍋😋
個麻味係超重 應該加左唔少花椒落去🌶️
魚肉食落就勁鮮甜味🙈亦好嫩滑嘅🐟滑捋捋😚魚肉份量都幾多
🤪🤪麻辣小龍蝦任食
蜆、沙白,飽滿新鮮。
最緊要蜆肉冇沙!肉質都夠爽彈!
流沙包
🤩呢個非一般流沙包,唔甜。
有流沙,creamy奶黃,多重口味,夠晒特別🤩

2023-10-31 42 浏览
😝忽然間想食任食,特別係想打邊爐既任食,最好要有海鮮,APPS中睇到一間相片好吸引,而且位置都好方便,位於觀塘的一家「麻辣小聚」呢度空間都好夠大✨✨成間任食放題都好舒服企理,衛境衛生很好😝呢度都有好幾款湯底選擇,而且全部都係任食,飲品同甜品都有😝難忘酸菜魚鍋🪽👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼唯一令我覺得有興趣就係呢個酸菜魚鍋,滿佢既湯都裝到好滿,而且味道仲好鮮,裡面都有好多魚片,一撈起就有勁多,好似食極都仲有咁,味道好濃郁,口味啱晒我~鮮甜貝殼類🪽👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼話明最好要有海鮮,有貝殼類海鮮都唔可以放過,成盤蜆咁食,每一隻都好好食,肉質好新鮮,另外係可以完全無沙,再加上湯同鼓油,直頭拎滿分~火鍋丸子配料🪽👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼而佢既丸都有好多種,我就擇我自己最鐘意食既,有牛丸、墨魚丸、海膽丸,全部都好彈牙好入味,唔錯既美食~

難忘酸菜魚鍋🪽👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
鮮甜貝殼類🪽👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
火鍋丸子配料🪽👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2023-10-30 31 浏览
前日同同事收工之後就嚟咗偉業街食麻辣小聚,最近佢哋推出咗個好優惠嘅火鍋放題套餐。套餐有多個鍋底任君選擇,我哋就揀咗非常惹味嘅美娃牛仔肉干鍋。牛仔肉嘅份量好多,仲有好多配料,蓮藕好爽口,加咗啲芫荽、香蔥、芝麻、辣椒調味方面真係做得好好。爽鮮大美貝鮮甜又大隻嘅美貝非常好食。Q彈鴨血勁鍾意食大大嚿嘅鴨血,滑嫩又Q彈。黑金流沙包呢個流沙包真係好好食,勁香奶黃味道,黑色嘅賣相都好型格,影得好好睇!除此之外,亦有多款海鮮、肉類、打邊爐配料、蔬菜,並且仲提供啤酒果汁任飲,小食點心之餘都源源不絕,性價比絕對高!
爽鮮大美貝
鮮甜又大隻嘅美貝非常好食。
Q彈鴨血
勁鍾意食大大嚿嘅鴨血,滑嫩又Q彈。
黑金流沙包

2023-10-27 24 浏览
同事話有間餐廳嘅小炒好好食,讚不絕口,所以約咗一齊去試下🤭點咗酸辣土豆絲🥔,立刻被它嘅外觀吸引緊,土豆絲切得非常細,搭配著酸辣的調料,色彩鮮豔,令人垂涎欲滴。入口後,土豆絲的口感軟嫩,酸辣的味道讓人胃口大開👅配飯食一流之後係花菜炒四川臘肉,有驚喜❗️花菜的質感爽脆,配鹹香的四川臘肉,更加有層次感。今晚最期待嘅重慶麻辣烤魚鍋上菜了😋因為我哋都係辣食愛好者😚烤魚鍋中的魚肉鮮嫩多汁,份量好多,湯底麻辣刺激,讓人興奮不已🤩
同事話有間餐廳嘅小炒好好食,讚不絕口,所以約咗一齊去試下🤭

2023-10-26 16 浏览
一開頭可以選擇5個鍋中的其中一個先,然後再打邊爐,在吃的東西是也能夠任食麻辣小龍蝦,一些麻辣小食等等。首先,就講下5個鍋中揀咗難忘酸菜魚。酸菜魚個湯汁又酸又辣的,都好開胃!而魚片都唔係柴身,係會滑滑的,入面仲有其他配料係入面。而麻辣小龍蝦都係會上一大碟的,龍蝦都好入味同埋都幾麻辣下,真係不錯的。打邊爐就有安格斯肥牛,澳洲m5和牛,豬肉同雞肉,每一樣都有試過還是頗好的。其他食物還有大量選擇的,有鴨血,海鮮,腸仔,丸等等。
2023-09-19 158 浏览
好好嘅一次用餐體驗,超底食放題火鍋。小龍蝦任食, 味道都几好。酸菜魚好好味,仲有麻辣雞煲,水煮魚,烤鱼m5和牛。全部任食,服务.又周到。下次会再光顾。好低食。真心推介。
火鍋放題
火鍋放題