黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-09-26 55 浏览
今天我食既係黑木亭居酒屋!這裡不僅提供正宗的日本料理,還有一個令人驚喜的自助前菜區。我選擇了午市的二人定食套餐,其中包括了兩個主食,我選擇了吉列豬扒忌廉烏冬和鰻魚飯。首先是自助前菜區。當我走進餐廳時,迎面而來的是一個精心佈置的吧台,上面擺滿了各種精緻的小菜和前菜。有新鮮的沙拉,還有味噌湯。套餐包括左刺身三點和卷物吉列豬扒忌廉烏冬是一道絕對不能錯過的美食。豬扒炸得恰到好處,外酥內嫩,搭配著豐富的忌廉烏冬,每一口都帶來濃郁的口感和豐富的味道層次。而鰻魚飯則是另一道令人驚艷的料理。鰻魚烤得香嫩多汁,搭配著玉子燒同軟糯的日式白飯。黑木亭居酒屋的用餐環境也十分舒適。餐廳的裝潢簡約雅致,周到的服務讓人感到宾至如歸。無論是情侶約會還是和朋友聚餐,這裡都是一個絕佳的選擇。
今天我食既係黑木亭居酒屋!

首先是自助前菜區。

套餐包括左刺身三點和卷物

吉列豬扒忌廉烏冬是一道絕對不能錯過的美食。

2023-09-05
午餐
2023-09-22 86 浏览
之前去過元朗間黑木亭覺得好好食,今次就同朋友去尖沙咀分店試下,呢度裝修好靚,由地下行上1 樓成條樓梯都有日式佈置。🧡A5和牛海膽芝士牛角包🥐🧡呢個咁創新嘅菜式真係好吸睛,賣相好靚好吸引,件和牛份量超大長過個包,和牛高質肥美好香😙 上面鋪滿好新鮮嘅海膽同魚籽,個包裏面仲有一層芝士,成個組合好特別好好食。🧡石燒厚切和牛🐂🧡和牛油脂分布靚,輕輕燒一下已經可以,入口即化超正,配左兩款醬汁蔥鹽醬同蘿蔔酸汁,再點少少芥末醬超級夾。🧡155mm珍寶燒蠔🦪(黑松露牛油野菌)🧡佢哋而家蠔做緊買一送一好抵食,好香嘅黑松露味配埋野菌一齊燒,蠔肉好肥美。🧡炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷🧡最上面嘅炸蔥好香,吞拿魚蓉份量又多,最特別係佢個壽司飯入面加入左滿滿的鮟鱇魚肝,重點係食起上嚟又唔會好膩。💖紅火龍佛手柑熊茶💖💖綠茶鮮奶熊脆脆💖呢兩杯嘢飲都好靚,特別鍾意熊熊形狀嘅冰好可愛,重要2 杯都幾好飲。

🧡A5和牛海膽芝士牛角包🥐🧡

A5和牛海膽芝士牛角包
石燒厚切和牛
炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷
2023-09-21 57 浏览
尖沙咀質素不錯的日本菜同閨蜜冇見一排,終於可以再見喇。。。今次去左食大家都好鍾意嘅日本菜~開心開心!黑木亭居酒屋(尖沙咀店)日系的裝潢,加上等色佈置,打卡一流呀!難怪咁受歡迎啦~ 好彩嗰日我地算早入座,6.30pm已經去到所以唔洗等位,再遲少少就要等位了~我地點左4款食物和2杯飲品,賣相精緻而且份量十足~和牛海膽芝士牛角包好有特色~ 我都係第一次食呢個組合,牛角包夾住海膽,好香甜,仲有大大片嘅和牛夾係中間,肉質香嫩幼滑~牛魔王可以點埋石燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁,石燒和牛入口特別香,7乘熟啱啱好,肉質鬆軟~ 配埋佢地嘅醬汁大大提升口感~珍寶燒蠔(黑松露牛油野菌味)竟然有買一送一,兩隻大大隻加埋都只係78蚊,加入左黑松露牛油野菌一齊燒,十分惹味~炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷也非常有睇頭,吞拿魚蓉入口即溶,好想多吃幾件~仲有美味又可愛嘅飲品,上面隻熊仔好得意呀!閨蜜點左紅火龍佛手柑熊茶,是水果茶香,而我就飲綠茶鮮奶熊脆脆,綠茶味好香濃,加入鮮奶特別順滑~食得好暢快的一餐~
尖沙咀質素不錯的日本菜

我地點左4款食物和2杯飲品,賣相精緻而且份量十足~

食得好暢快的一餐~
2023-09-07
  • 珍寶燒蠔
  • 炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷
  • 燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁
  • 和牛海膽芝士牛角包
  • 紅火龍佛手柑熊茶
  • 綠茶鮮奶熊脆脆
2023-09-21 60 浏览
朋友介紹咗一間日式Fusion居酒屋比我,第一次黎食黑木亭係一間樓上鋪來的,唔講都唔覺原來有間餐廳。由門口上樓都有不少裝飾,都感受得到係一間有心思的食店。晚上7點左右,唔算好多人,而且空間足夠,都幾啱同朋友傾計。望完餐牌我地叫咗4款野食:😋😋松露野菌牡犡有個買一送一嘅優惠就叫左個155mm珍寶牡犡。佢本身有三隻味分別係赤面豉,北海燒同埋黑松露牛油野菌。我地揀咗黑松露味~黑松露味非常濃配上野菌本身已經係絕配,加埋蠔的鮮味,簡直無得頂!可以一試!😋😋😋😋炸蔥吞拿魚蓉鮟鰊魚肝卷:呢個卷物唔可以同平時嘅卷物相比,因為佢係2XL size起碼! 最加分係佢配咗炸香咗嘅蔥絲簡直係將成個卷物提升咗😍吞拿魚蓉分量非常之多再加上魚肝,根本無辦法可以一次過食哂所有野,呢個一定要試😋😋😋A5和牛海膽芝士牛角包牛角包賣相非常吸睛,對我黎講重點係海膽,海膽絕不孤寒啖啖都食到海膽,仲要非常鮮甜,配上A5和牛,口感好豐富。重點仲有黑松露同三文魚子,成個擺盤都好靚啱哂打卡。😋😋😋石燒厚切和牛:唔駛講和牛本身就已經好好味,肉質鬆化,加上平均嘅牛花入口即溶,我同朋友分別食唔同嘅熟度,石燒就啱哂喇,加熱到自己想食嘅程度就可

由門口上樓都有不少裝飾,都感受得到係一間有心思的食店。
晚上7點左右,唔算好多人,而且空間足夠,都幾啱同朋友傾計。

望完餐牌我地叫咗4款野食:
😋😋松露野菌牡犡

😋😋😋😋炸蔥吞拿魚蓉鮟鰊魚肝卷:

😋😋😋A5和牛海膽芝士牛角包

😋😋😋石燒厚切和牛:

唔駛講和牛本身就已經好好味,肉質鬆化,加上平均嘅牛花入口即溶,我同朋友分別食唔同嘅熟度,石燒就啱哂喇,加熱到自己想食嘅程度就可以了。不過呢個分量如果可以再多啲就好喇😍😍

另外叫咗兩杯打卡一流嘅飲品,分別係綠茶鮮奶熊脆脆及藍蝶花佛手柑熊茶。一上枱,二話不說相機食先,飲品有少少偏甜!不過整體係滿意的。

位於尖沙咀又唔駛點等位又有高質食物,仲可以講咩?!😂 可以再來吧!
2023-09-21 54 浏览
3、5個朋友食晚飯係係個唔錯嘅選擇。餐廳整體環境唔錯,枱都寬敞,食物種類算多,有串燒like,又有刺身又有暖食窩,一次過滿足唔同人口味。食物味道方面都可以,性價比中等。唯獨唔夠侍應生咁,成日叫人都沒人應。
2023-08-19
2023-09-19 47 浏览
朋友話帶我去尖沙咀食好嘢原來係去黑木亭居酒屋一入去到樓梯位都好多日本街頭裝飾 好有日本feel,有唔少打咭位漬物拼盤有芥末魷魚 醬油鮑魚 冬風螺 同安康魚肝鮑魚好淋好入味安康魚肝好creamy 有d醋汁解膩唔錯跟住有買一送一既生蠔,大大隻啖啖肉好滿足仲有a5和牛石鍋飯,牛肉好香滑,配埋d醬汁都好味鵝肝和牛青蘋果卷肥美既組合加上生果既鮮甜整體味道都好特別 感覺幾清爽最後仲有兩杯打咭bear bear飲品一杯係抹茶latte朱古力脆脆都幾香抹茶味紅火龍果佛手柑熊茶飲落清甜既火龍果帶少少柑橘香氣,都幾好飲呢餐絕對係破酮之旅😂黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓
朋友話帶我去尖沙咀食好嘢
原來係去黑木亭居酒屋

漬物拼盤
有芥末魷魚 醬油鮑魚 冬風螺 同安康魚肝

鮑魚好淋好入味

安康魚肝好creamy 有d醋汁解膩唔錯

跟住有買一送一既生蠔,大大隻啖啖肉好滿足

仲有a5和牛石鍋飯,牛肉好香滑,配埋d醬汁都好味

鵝肝和牛青蘋果卷
肥美既組合加上生果既鮮甜整體味道都好特別 感覺幾清爽

最後仲有兩杯打咭bear bear飲品

一杯係抹茶latte朱古力脆脆
都幾香抹茶味

紅火龍果佛手柑熊茶
飲落清甜既火龍果帶少少柑橘香氣,都幾好飲

呢餐絕對係破酮之旅😂
黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓
2023-09-19 42 浏览
放假帶daddy去咗尖沙咀呢間居酒屋食嘢,見到有個商務套餐(平日$398)都幾吸引,幾多嘢食😋首先有個刺身拼盤,油甘魚、三文魚、八爪魚,魚生好厚切,肥美,全部都好新鮮👍🏻跟著火炙左口魚裙邊卷物,火炙香加上魚油香,好好味,飯卷裏面有青瓜、蟹柳、蛋,面頭仲鋪咗啲蟹籽添😋芝士流心玉子鰻魚飯鰻魚大大塊,燒得幾香,都幾厚肉,唔腥,玉子中間有拉絲軟綿芝士,配埋飯一齊食好好味😋如果加啲鰻魚燒汁拌飯就更加好。黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食用石鍋好正,忌廉烏冬keep住熱辣辣,忌廉唔會好膩,每條烏冬都掛滿汁,加入咗少少黑松露香味😍,煙煙韌,Creamy口感。吉列豬扒新鮮炸起,外面酥脆,裏面豬扒保持肉汁,鬆軟唔會乾柴😋另外,出邊有個沙律吧,可以任拎沙律蔬菜同埋麵豉湯㗎😆最後食埋甜品,一人一球雪糕,芝麻味同埋曲奇味😋

芝士流心玉子鰻魚飯

黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食

另外,出邊有個沙律吧,可以任拎沙律蔬菜同埋麵豉湯㗎😆

最後食埋甜品,一人一球雪糕,芝麻味同埋曲奇味😋
午餐
2023-09-19 29 浏览
放咗工同個friend 出尖沙咀食好西😆我哋兩個揀咗大半日,終於決定食日本野,咁就揀左食呢間居酒屋。呢間居酒屋的樓梯裝修得超有氣氛,由牆壁到擺件都好和風,淨係樓梯都已經要喪打卡🤣海鮮漬物拼盤 $168(磯煮鮑魚,東風螺,芥辣八爪魚,鮟鱇魚肝)鮑魚非常軟淋,完全唔韌,一咬就開,除咗食到鮑魚的鮮味,仲食到濃郁的醬油味。東風螺有少少辣,非常惹味。芥辣八爪魚的口感柔軟彈牙,芥辣味唔重,食落唔攻鼻,仲帶起咗八爪魚的鮮甜。鮟鱇魚肝配搭咗柚子醋啫喱,味道酸酸甜甜,口感細滑creamy ,幾乎入口即溶🤤88MM直徑A5和牛球石頭鍋飯 $268呢個石鍋飯上枱時會有專人當面炒開,炒的時候就已經聞到勁香的牛肉味,仲要加埋醬汁一齊炒,勁吸引,望見都想食。石鍋飯食落有香濃的和牛醬汁味,炒飯粒粒分明,但又唔會好乾身,當中仲有大量的和牛粒,幾乎每一匙都有肉。貼住石鍋邊的飯粒脆脆地,但又未去到飯焦的地步,我好鍾意呢種脆脆地的口感😍時令生蠔(買一送一) $128因為個friend 想食,咁買一送一就試吓啦。一上枱忍唔住嘩咗一聲,無諗過隻蠔會咁大隻,又俾張相呃咗,張相完全睇唔出實物會咁大隻🤣生蠔肥美飽滿,非常滑溜,食到有

海鮮漬物拼盤 $168
(磯煮鮑魚,東風螺,芥辣八爪魚,鮟鱇魚肝)
東風螺有少少辣,非常惹味。

88MM直徑A5和牛球石頭鍋飯 $268

時令生蠔(買一送一) $128
生蠔肥美飽滿,非常滑溜,食到有海水味,亦食到蠔本身的鮮甜,真係超滿足🥰

火焰鵝肝A5和牛青蘋果卷 $279
呢個一見到就覺得好吸引,內容太豐富啦!一食果然超好食,和牛同鵝肝呢兩樣食材擺埋一齊配搭非常好,又唔會蓋過對方的味道,食落味道濃郁,各自精彩。卷物當中的青蘋果同青瓜能夠中和牛肉同鵝肝的油膩,成個卷的配搭真係非常出色,我好欣賞。

嚟得居酒屋咁就緊係要飲返杯野happy下,不過我同個friend 都唔飲酒,所以就揀咗兩杯特飲。

紅火龍佛手柑熊茶 $68
呢杯特飲睇落好精緻,顏色非常鮮艷漂亮,仲有舊熊仔冰,飲落有好香濃的柑橘味,亦食到柑橘的果肉,味道都幾甜。

綠茶鮮奶熊脆脆 $68
綠茶味同鮮奶味都非常濃郁,飲落唔算太甜,表面的朱古力脆脆好好食😋

黑木亭居酒屋 (金馬倫道) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下至1樓

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2023-09-19 39 浏览
今日行過尖沙咀,睇到佢今日做緊優惠,咁一定要encore啦。店鋪晚市基本full曬,足夠人氣。藍蝶花佛手柑熊茶,佢嘅飲品好有特色,基本都會有隻熊仔,今次熊仔仲要包住條被,好得意。飲品飲落佛手柑味唔算好濃,有淡淡檸檬清香,好清爽。綠茶鮮奶熊脆脆,哩隻熊仔又唔同咗,好似翻咁牆。綠茶味好濃,同牛奶好夾,同樣唔會好甜,朱古力脆脆豐富咗口感。黑松露牛油野菌珍寶燒蠔,買一送一,野菌都幾多下,蠔好大一隻,就算黑松露味好重,都唔會蓋住蠔嘅鮮甜肥美。炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷,上層係吞拿魚蓉同炸蔥,下層係鮟鱇魚肝卷,鮟鱇魚肝食落好綿密,好似食緊cream。石燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁,和牛品質好高,仲可以自己掌握熟度,簡直入口即化,搭配嘅蔥鹽醬及蘿蔔酸汁起到畫龍點睛之筆,中和咗和牛油脂,又帶出和牛清香,好味。A5和牛海膽芝士牛角包,好新穎嘅配搭,牛角包落咗大量芝士醬,每一啖都食到和牛海膽同芝士,絕品。每次食完哩間日本餐廳,都比到我驚喜,下次要試下新出嘅熊仔壽喜燒!

2023-09-13
  • 石燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁
  • 藍蝶花佛手柑熊茶
  • 黑松露牛油野菌珍寶燒蠔
  • A5和牛海膽芝士牛角包
2023-09-16 47 浏览
呢一間位於尖沙嘴嘅居酒屋見網上都好多好評👍,就決定即刻黎試下啦🥳155mm珍寶燒蠔 $78呢一個燒蠔今日仲有買一送一優惠🤩,而且好大隻,配上黑松露同野菌口味更加有風味😜炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168吞拿魚蓉好鮮味,而且配上香脆嘅炸蔥估唔到更加香口😙A5和牛海膽芝士牛角包 $239呢一個配搭都係第一次食😋,和牛嘅油脂香氣同海膽芝士估唔到好夾😜石燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁 $368絕對係今晚最佳菜式❤️,和牛本身口感好嫩滑完全唔會有筋,而且牛肉味道好濃郁😌藍蝶花佛手柑熊茶 $68綠茶鮮奶熊脆脆 $68

155mm珍寶燒蠔 $78

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168
吞拿魚蓉好鮮味,而且配上香脆嘅炸蔥估唔到更加香口😙

A5和牛海膽芝士牛角包 $239

石燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁 $368

藍蝶花佛手柑熊茶 $68
綠茶鮮奶熊脆脆 $68
呢間🇯🇵黑木亭居酒屋🏮地點方便又經常推出新款🎊嘅創意菜式,所以久唔久我就會來🥰幫襯吓,入面裝修好有🏯氣氛,十分之適合同👍朋友仔一齊嚟食嘢🍶飲嘢。佢哋嘅特飲🍹都經常會轉吓款,我哋當然要試吓🤤,紅火龍佛手柑🧸熊茶酸甜開胃,綠茶鮮奶🥛熊脆脆幾濃🍵抹茶味又有奶香,再加上🍫朱古力脆脆口感好有👍層次!🤩155mm珍寶燒蠔🦪依家做緊買一送一,💰$78就有兩隻超抵食!佢有赤麵豉醬、🍄黑松露牛油🧈野菌同埋北海🌊燒三個口味,我哋揀咗😋黑松露牛油野菌,入口油潤😍而且充滿黑松露香味。🔥炸蔥吞拿魚蓉🐟鮟鱇魚肝卷幾特別🤤,🔥炸蔥好香口,吞拿魚蓉🐟肥美油潤,卷內嘅係🐟鮟鱇魚肝,分量👍十足,而且入面仲有啲青瓜🥒同埋蔥絲,所以食起上嚟有🤏少少清爽嘅感覺,唔會太膩🥰。🪨石燒厚切🔪和牛油花好😍均勻,入口即化🥰超級好味😋,另外配嘅蔥鹽醬同埋蘿蔔酸汁✌️兩款醬汁亦都各有風味🤤加上香脆嘅🧄蒜片,真係回味無窮!A5和牛🐂海膽芝士牛角包🥐用料矜貴,而且別俱西日fusion特色,鬆脆嘅牛角包🥐中間有肥美甘香嘅🇯🇵A5和牛片、香濃嘅芝士🧀️同埋滿滿嘅海膽,上面仲加咗唔少🐟三文魚籽同埋⚫️黑魚籽,咬落去層次感豐富😍十分美味!

今天和朋友一起去慶祝生日,在尖沙咀的一家居酒屋用餐。選擇了午市套餐,一進去就看到是半自助形式,可以自己取沙律和麵豉湯。和朋友點了商務2人套餐,因為覺得這個套餐性價比不錯。套餐包括新鮮的刺身、一個壽司卷、兩份主食和甜點,感覺這些都很吸引人。開始就先食咗一啲沙律,同埋麵豉湯開下胃,沙律吧乾淨衛生,喜歡食幾多就自己取,麵豉湯可以任意加海帶紫菜。刺身是新鮮的生魚片,2片各種不同種類的魚,有三文魚 吞拿魚 和八爪魚。壽司卷是火炙左口魚壽司卷,壽司鮮甜鮮甜,火炙魚肉更加嫩滑表面小焦,面頭加咗蟹籽,口感不錯!主食我們選擇了芝士流心玉子鰻魚飯和黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食必食!芝士流心玉子鰻魚飯 鰻魚係這道料理的主角鰻魚肉質鮮嫩,醬汁烹製過後甜甜地和絲滑。外層酥脆,內面保持著魚肉的鮮嫩。玉子燒加了芝士拌開會慢慢融化成流心狀這種搭配令豐富的口感和奶香味,令成個飯更加誘人與鰻魚相得益彰。每一口都能嚐到鰻魚、玉子燒和芝士的美味交融,深得我們歡心。出色!黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食!黑松露忌廉醬的味道非常濃郁,配合石鍋中的高湯和烏冬麵完美融合,形成了一個濃郁的湯汁很濃。吉列豬扒的煎至金黃酥脆的外皮與嫩

吉列豬扒的煎至金黃酥脆的外皮與嫩軟多汁的內部相得益彰,有6件咁多,都很飽!

甜品係榴槤雪糕,榴槤味不是很重 ,淡淡地不會很膩, 很好中和作用!
2023-09-14 22 浏览
黑木亭居酒屋,以其獨特的烹飪技巧和精緻的料理而聞名。在這裡,我品嚐到了一系列令人驚艷的料理,其中最引人注目的是鵝肝和牛青蘋果卷、和牛石頭鍋飯以及生蠔。首先,讓我來描述一下鵝肝和牛青蘋果卷。這道菜以其絕妙的組合令我難以忘懷。鵝肝的豐富奶油口感與牛肉的鮮嫩結合得天衣無縫,而青蘋果的清新酸度為整道菜增添了一抹清新的風味。每一口都充滿了層次豐富的口感,讓我彷彿置身於味覺的綺麗交響樂中。接下來是和牛石頭鍋飯,這是一道令人驚艷的主菜。鍋中的和牛肉經過精心烹調,保持了肉質的嫩滑和肉汁的豐富。每一口都散發出濃郁的牛肉香氣,令人著迷。與此同時,米飯在石頭鍋中經過慢慢的蒸煮,吸收了和牛的風味,每一粒飯都鮮美而飽滿。這道石頭鍋飯不僅讓我品味到了極致的和牛口感,同時也展現了黑木亭居酒屋對於食材細緻處理的精湛技藝。最後,我無法不提及黑木亭居酒屋的生蠔。這些新鮮的海鮮寶貝以其純淨的味道和豐滿的肉質令人難以抗拒。生蠔的鮮甜與微妙的鹹味結合,令人回味無窮。黑木亭居酒屋對於食材的選擇極為講究,每一個生蠔都是如此鮮活而美味,讓我彷彿置身於海洋的懷抱中。總結來說,黑木亭居酒屋以其獨特的風格帶給我一場味蕾的極致享受。鵝肝和牛

總結來說,黑木亭居酒屋以其獨特的風格帶給我一場味蕾的極致享受。鵝肝和牛青蘋果卷的完美組合、和牛石頭鍋飯的精緻口感以及新鮮生蠔的豐富滋味,都讓我對這家酒屋的料理留下了深刻的印象。如果你希望在一個獨特而令人驚艷的用餐體驗中探索新的味覺境界,我強烈推薦你前往黑木亭居酒屋。在這裡,你將品味到令人難以置信的美食,並為味蕾帶來一場獨特的盛宴。
#香港探店 #香港美食 #尖沙咀 #尖沙咀探店 #黑木亭居酒屋
2023-09-13 37 浏览
先不提味道,必須提一提賣相,每一碟上桌時都覺得擺得漂亮,抵讚👍🏻現在要提味道了!1. 鹽燒雞翼:3/5味道一般,沒有平常日式燒雞翼的風味2. 蝦蝦牛油果(唔記得乜名): 3/5個人喜歡牛油果,所以應該是有點偏頗,但正正是牛油果醬令底中脆脆變淋了,扣左分3. 吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷:4/5這個配搭不錯,魚肝沒腥味👍🏻 只個人覺得上面的條條太多了。4. 玉子燒汁脆活海鰻:4/5又一碟擺盤不錯的菜色。海鰻燒得不錯,很香。5. 石燒厚切和牛:4/5大家看到它的juicy和雪花嗎?讚👍🏻6. Drinks: 3/5玫瑰蜜桃茶蠻清新的🍑紅豆奶綠一般般整體來說也不錯,不覺間和朋友盡情邊食邊傾了3個多小時,很適合和朋友無壓力地食飯傾計的地方。

現在要提味道了!

1. 鹽燒雞翼:3/5
味道一般,沒有平常日式燒雞翼的風味

2. 蝦蝦牛油果(唔記得乜名): 3/5

3. 吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷:4/5
這個配搭不錯,魚肝沒腥味👍🏻 只個人覺得上面的條條太多了。

4. 玉子燒汁脆活海鰻:4/5
又一碟擺盤不錯的菜色。海鰻燒得不錯,很香。

5. 石燒厚切和牛:4/5
大家看到它的juicy和雪花嗎?讚👍🏻

6. Drinks: 3/5
玫瑰蜜桃茶蠻清新的🍑
紅豆奶綠一般般

2023-09-12 37 浏览
之前黎過覺得好好食,所以今次放工後同男朋友尖沙咀行完街再黎一戰😋,雖然menu 同之前唔同,但今次食物都好有創意同有驚喜。炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷,吞拿魚蓉滑嫩融合了蔥絲爽脆,再加埋鮟鱇魚肝柔軟口感,食落口感非常豐富。而吞拿魚蓉既鮮味、蔥既清爽和鮟鱇魚肝既濃郁,呢個多層次既融合,真係超夾。石燒厚切和牛配蔥鹽醬及蘿蔔酸汁, 雖然份量唔多,但真係超讚👍🏻,石燒可以自己燒到5成又得,7成又得, 但無論幾熟都好,和牛都係入口即溶,😆😆唔需要醬料,已經好好味。黑松露牛油野菌燒珍寶蠔兩隻 ($78買一送一,大大隻勁控食)蠔面滿滿黑松露野菌野菌,蠔燒完都仲好肥美飽滿, 好滿足。A5和牛海膽芝士牛角包結合左多款高級食材,好有創意既美食。牛角包外層烘烤得金黃酥脆,和牛柔軟味道濃郁同海膽既鮮味,加埋飛魚子同魚子既咸香味,口感豐富、層次分明美味。紅火龍佛手柑熊茶同藍蝶花佛手柑熊茶打卡一流既飲品, 賣相好好,飲落都好fresh,唔會太甜, 解渴開胃。

蠔面滿滿黑松露野菌野菌,蠔燒完都仲好肥美飽滿, 好滿足。

A5和牛海膽芝士牛角包結合左多款高級食材,好有創意既美食。

紅火龍佛手柑熊茶同藍蝶花佛手柑熊茶
  • 石板A5宮崎和牛厚切