黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-10-28 626 浏览
穿越日本風情如畫街,佈置Halloween主題多角度唔同打卡位 ,而且食物方面融合多國概念,精緻好食又特色有驚喜,性價比高仲好高三味鐵板A5黃牛鵝肝 $298 (原價$428)真係不得不試呢個鐵板,和牛軟嫩入口即溶牛味濃濃,牛肝與鵝肝配法式多士邪惡又脂味鵝肝和牛taco$68|原條鰻魚Taco$68好有墨西哥feel嘅小食可口脆米餅夾住暖心醋飯、鵝肝及和牛細緻脂香真係好夾;令一款鰻魚同青瓜絲做到清新唔膩,驚喜餡餅徒手食,創新~特選刺身沙律$168圍繞着片片厚切刺身有三文魚、油甘魚、魷魚、熟蝦配埋爽脆沙律 點綴甜蛋和粒粒黃金蟹籽,顔色同味道都非常開胃百香果荔枝梳打$68|蜜桃烏龍熊茶$68可愛造型熊,烏龍茶飲有幽香玫瑰花味令一杯百香果荔枝,果香清爽,兩杯打卡討歡心
穿越日本風情如畫街,佈置Halloween主題

三味鐵板A5黃牛鵝肝 $298 (原價$428)
真係不得不試呢個鐵板,和牛軟嫩入口即溶
牛味濃濃,牛肝與鵝肝配法式多士邪惡又脂味

鵝肝和牛taco$68|原條鰻魚Taco$68
好有墨西哥feel嘅小食

可口脆米餅夾住暖心醋飯、鵝肝及和牛
細緻脂香真係好夾;
令一款鰻魚同青瓜絲做到清新唔膩,驚喜餡餅徒手食,創新~

特選刺身沙律$168

百香果荔枝梳打$68|蜜桃烏龍熊茶$68
可愛造型熊,烏龍茶飲有幽香玫瑰花味

令一杯百香果荔枝,果香清爽,兩杯打卡討歡心
2024-10-24
  • 三味鐵板A5和牛鵝肝
  • 鵝肝和牛Taco
  • 特選刺身沙律
  • 百香果荔枝梳打
  • 蜜桃烏龍熊茶
2024-10-28 575 浏览
呢度出名性價比高~ 見到而家做緊多優惠,黎慶祝生日又有大燈牌同埋生日歌助興,多人去原來仲有送清酒🥢紫菜燒年糕配紅豆蓉及煉奶脹卜卜的年糕,外脆內軟,配埋甜糯的紅豆蓉和煉奶,甜絲絲🥢時令海膽天婦羅師父用紫蘇葉包住海膽去油炸,可以鎖住海膽嘅鮮甜味,入口爆膏的海膽,海膽好鮮甜好好食!係一個好特別嘅製法,第一次嘗試到覺得好有驚喜!🥢山葵滿盤烤肉好豐富嘅烤肉盤,有牛肉、牛舌、炆牛腩、配菜方面有超甜菠蘿、燒茄子和青椒,牛腩炆到勁腍,連埋雙層肥膏一啖入口,好正,而牛肉就可以配埋生菜一齊食,勁滋味,燒茄子都好正勁多汁,兩個人share食啱啱好!🥤百香果荔枝梳打香甜嘅荔枝配埋百香果,勁清爽勁正!🥤蜜桃烏龍紅茶入口唔會太甜,飲落仲有紅茶嘅甘香

🥢紫菜燒年糕配紅豆蓉及煉奶
脹卜卜的年糕,外脆內軟,配埋甜糯的紅豆蓉和煉奶,甜絲絲

🥢時令海膽天婦羅

🥢山葵滿盤烤肉

🥤百香果荔枝梳打
香甜嘅荔枝配埋百香果,勁清爽勁正!

🥤蜜桃烏龍紅茶
入口唔會太甜,飲落仲有紅茶嘅甘香

2024-10-21
2024-10-24 793 浏览
以為只係一間打卡餐廳,估唔到係連日本人都幫襯嘅飯堂👻山葵滿盆烤肉- 食肉獸嘅天堂恩物‼️洋蔥炒牛肉、豚角煮、蔥燒和牛- 無一樣揸流灘👍🏾要肉香有肉香、要軟腍有軟腍,響鐵枝上燒呀燒,愈食愈香口滋味😋怕膩嘅可以配搭跟餐嘅生菜/ wasabi/ 大蔥or 檯上嘅七味粉🤓茄子燒好香,但實在太吸油☠️筷子一夾都滴一匙羹油出黎😲黑墨魚肉腸似台灣腸甜甜地,燒耐d更好味🤓甜椒同菠蘿都super juicy😍😍😍紫菜燒年糕配紅豆蓉及煉奶- 年糕兩面都燒到金黃色🫶🏻外脆內軟👍🏾有米香🫰🏾紅豆蓉係我favourite,唔多講😝但今次嘅煉奶都有驚喜,唔太甜、奶香濃,點年糕有畫龍點睛之效🐲海膽天婦羅- 紫蘇葉包海膽醮天婦羅漿去炸,酥脆是必然的🤡紫蘇味唔濃,都食到海膽嘅甜味,配搭蘿蔔蓉同特製天婦羅汁更多層次,更好味🤤百香果荔枝梳打- 糖漿唔太甜,有百香果核𡁻下幾過癮🤭蜜桃烏龍熊茶- 唔是我打錯字,真係有熊架!超cute🤩都係唔會太甜,但熊仔好快沉左好傷心😅

以為只係一間打卡餐廳,估唔到係連日本人都幫襯嘅飯堂👻
百香果荔枝梳打- 糖漿唔太甜,有百香果核𡁻下幾過癮🤭
2024-10-24 505 浏览
去咗尖沙咀一間人氣居酒屋,環境非常有居酒屋特色,燈光昏暗但溫暖,木質裝潢散發著濃郁的和風氣息。雞軟骨串燒,外皮烤得香脆,內裏的軟骨嚼勁十足,每一口都能感受到雞肉的鮮美與炭火的香氣。豚肉荔枝卷串燒,豬肉包裹著荔枝,燒烤後豬肉鹹香多汁,荔枝甜而不膩,口感層次豐富。廚師發辦壽司八件,帶子鮮甜多汁,口感柔滑。三文魚脂肪豐富,入口即化,魚油香氣濃郁。蔥燒和牛壽司,和牛肉質細膩,搭配蔥燒的香氣,滋味無窮。拖羅油脂豐厚,入口即化墨魚海膽壽司,墨魚脆嫩,海膽濃郁鮮美,口感獨特。牡丹蝦壽司,蝦肉彈牙鮮甜,入口滿是海洋的味道。油甘魚魚肉細膩,脂肪豐富,入口即化。龍蝦汁蟹肉意粉,意粉吸滿龍蝦汁的鮮味,蟹肉甜美多汁,每一口都是海鮮的盛宴。

廚師發辦壽司八件,
帶子鮮甜多汁,口感柔滑。
三文魚脂肪豐富,入口即化,魚油香氣濃郁。
蔥燒和牛壽司,和牛肉質細膩,搭配蔥燒的香氣,滋味無窮。
拖羅油脂豐厚,入口即化
墨魚海膽壽司,墨魚脆嫩,海膽濃郁鮮美,口感獨特。
牡丹蝦壽司,蝦肉彈牙鮮甜,入口滿是海洋的味道。
油甘魚魚肉細膩,脂肪豐富,入口即化。

2024-10-24 383 浏览
呢間居酒屋環境好有feel 夜晚都好熱鬧!仲有好多打卡位!三味鐵板A5和牛鵝肝現家特價$298(原價$428)呢個都係signature 黎!A5和牛可以按自己熟到去煎!鵝肝配蘋果 口感層次豐富!搭配的醬汁恰到好處 仲有大蒜和牛卷!鵝肝和牛Taco $68 同原條鰻魚Taco$68Taco將和牛與鵝肝的搭配都幾,外皮酥脆好薄 係日本mix 西式 入面有飯同醬汁 鰻魚就配上牛油果芒果烏龍熊茶 $68 同藍蝶花佛手柑熊茶 $78個款飲品都好岩打卡色彩繽紛 味道似果汁 重點係熊仔冰打卡好可愛!紫菜燒年糕配紅豆蓉及煉奶$88這道甜品創意十足,紫菜的鹹香和紅豆的甜味相互交融 有咬口 都幾飽肚
呢間居酒屋環境好有feel 夜晚都好熱鬧!仲有好多打卡位!

鵝肝和牛Taco $68 同原條鰻魚Taco$68

芒果烏龍熊茶 $68 同藍蝶花佛手柑熊茶 $78

紫菜燒年糕配紅豆蓉及煉奶$88
2024-10-22 466 浏览
不斷創新的menu,每次來這裡吃🤓都充滿著新鮮感,前來享受一頓豐盛的晚餐吧!山葵滿盤烤肉是第一次吃,賣相極佳,食材種類搭配多樣,包括🍆淋甜的茄子,濃郁的牛肉🐮,多汁酸甜的🍍菠蘿,脆皮的墨汁香腸,豐富搭配。明火的鐵板,不僅起到了保溫的作用,還讓整道菜品的溫度始終保持在溫熱的狀態。配上新鮮的生菜,可以搭配🔥烤物一起食用,既簡單又清爽。時令海膽天婦羅,🥢雖然海膽通常以生吃的形式出現,但將其做成炸物卻意外好吃😋儘管炸物的口感與刺身有所不同,但海膽的鮮美依然得到保留。

2024-10-21 433 浏览
聽講黑木亭嘅拉麵好好味,今日一於過嚟試吓~今次點咗佢哋熱門推介嘅食物骨膠原奶蓋牛骨鍋配麰韓式拉麵1. 鮮香的牛骨湯底濃郁,帶有自然的肉味,令人難以抗拒。2. 奶蓋的豐富奶香與湯底的鹹香搭配得恰到好處,增添了層次感。3. 韓式拉麵的彈牙口感與湯品的香醇相輔相成,讓人一口接一口。時令海膽天婦羅1. 外酥內嫩的天婦羅,完美包裹著新鮮的海膽,口感獨特。2. 金黃色的外皮酥脆,海膽的鮮美在口中瞬間爆發,令人驚喜。3. 配上特製的醬汁,更提升了整道菜的風味,讓人回味無窮。紅火龍佛手柑茶1. 茶湯色澤鮮豔,外貌仲好吸引 散發著佛手柑的清香,令人耳目一新。2. 喝上一口,酸甜適中的口感讓人瞬間清爽,特別適合夏季享用。3. 此茶不僅解渴,也具養生效果,讓人感受到自然的滋味。

骨膠原奶蓋牛骨鍋配麰韓式拉麵
1. 鮮香的牛骨湯底濃郁,帶有自然的肉味,令人難以抗拒。

時令海膽天婦羅
1. 外酥內嫩的天婦羅,完美包裹著新鮮的海膽,口感獨特。
3. 配上特製的醬汁,更提升了整道菜的風味,讓人回味無窮。

紅火龍佛手柑茶
3. 此茶不僅解渴,也具養生效果,讓人感受到自然的滋味。
今日去咗尖沙咀一間叫「黑木亭居酒屋」嘅餐廳食晚餐,餐廳嘅裝修充滿日式風格,行樓梯上去嘅時候沿路都有好多萬聖節嘅裝飾,入到門面有好多日式燈籠,好有居酒屋嘅感覺,而且座位寬敞,餐廳地方頗大。🍊櫻花蝦炸豆腐炸豆腐嘅表層沾滿咗香脆嘅櫻花蝦,豆腐嘅外層炸得香脆,入面仍然保持到豆腐嘅嫩滑,口感層次豐富,配上餐廳特調嘅醬汁🍊火焰鵝肝和牛青蘋果卷薄切和牛做外層包住卷物,和牛燒到五成熟,帶有濃郁嘅牛味,內層有青瓜、青蘋果、玉子、蟹柳等材料,咬落去口感層次豐富,頂層配有煎香左嘅鵝肝同飛魚籽,鵝肝嘅油膩比卷物入面嘅青蘋果中和咗,整體嚟講味道唔錯🍊燒喜知次喜知次係日本深海魚嘅魚王,有海中紅寶石之稱,由於佢哋生存喺日本嘅寒帶深海,所以特別努力儲存養分,魚脂特別肥厚,肉質幼嫩,膠原蛋白豐富!原條喜知次燒得好香口,魚皮香脆,魚肉嫩滑,配上特調嘅醋同新鮮檸檬汁去提出魚嘅鮮味,食落非常驚艷🍊士多啤梨乳酸汽水の棉花雲朵飲品嘅造型都好特別,士多啤梨味嘅乳酸汽水混合粒粒士多啤梨蓉,上面配上一個士多啤梨味嘅粉紅色棉花糖,賣相好夢幻,味道略嫌偏甜🍊紅火龍佛手柑熊茶飲品嘅賣相非常吸引,上層有火龍果嘅紅色,下層有佛手柑嘅橙色,攪勻之

🍊櫻花蝦炸豆腐

🍊火焰鵝肝和牛青蘋果卷

🍊燒喜知次

🍊士多啤梨乳酸汽水の棉花雲朵

🍊紅火龍佛手柑熊茶
飲品嘅賣相非常吸引,上層有火龍果嘅紅色,下層有佛手柑嘅橙色,攪勻之後嘅漸層效果好靚,上面有玫瑰花乾、熊仔造型嘅冰塊同新鮮檸檬片,有鮮果嘅味道,但都係略嫌偏甜

📍尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地舖至1樓
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊
2024-10-20 449 浏览
喺黑目居酒屋慶祝家人生日,真係一次好愉快嘅經歷。餐廳嘅包廂設計得相當靜謐,適合我哋一家十口聚會,座位都非常舒適,可以隨意聊天,氣氛輕鬆自在。刺身絕對係重點!我哋試咗十款以上,無論海膽、三文魚定係生蠔,每一款都新鮮得令人驚喜,搭配醬油同山葵,味道無可挑剔。每一口都令人感受到海洋嘅精華。另外,有幾款菜式特別創新,尤其係啤酒拉麵。用啤酒浸嘅拉麵,湯底係甜甜,配上彈牙嘅麵條,味道獨特。黑目居酒屋不單食物美味,仲有舒適嘅環境,非常適合家庭聚會。我下次會再嚟!

2024-08-04
庆祝纪念
生日
  • 三點刺身盛
  • 黑糖啤酒拉麵2.0
今日嚟到一間尖沙咀日本餐廳 黑木亭佢是一家以創新融合傳統與現代風味餐廳選用高品質當季食材,並以黑糖啤酒拉麵等招牌菜品聞名,適合各類顧客。黑木亭環境舒適,服務友好三味鐵板A5和牛鵝肝1. A5和牛的紋理分明,肉質鮮嫩,入口即化,讓人感受到極致的奢華。2. 鵝肝的濃郁醇香與和牛完美結合,兩者的風味交融令人驚艷。3. 鐵板烹調的炭香味增添了菜品的風味,讓每一口都充滿滿足感。黑木亭原創-黑糖啤酒拉麵(沒有酒精)1. 拉麵湯底濃郁,黑糖的甜香鮮味相得益彰,讓人耳目一新。2. 麵條的彈性十足,吸附湯汁,每一口都充滿了獨特的風味。3. 雖然不含酒精,但黑糖啤酒的風味依然讓人感受到醇厚的口感,適合各年齡層享用。
今日嚟到一間尖沙咀日本餐廳 黑木亭
佢是一家以創新融合傳統與現代風味

三味鐵板A5和牛鵝肝

黑木亭原創-黑糖啤酒拉麵(沒有酒精)
1. 拉麵湯底濃郁,黑糖的甜香鮮味相得益彰,讓人耳目一新。
2. 麵條的彈性十足,吸附湯汁,每一口都充滿了獨特的風味。
1K
2024-10-16 166 浏览
上次同事帶我到尖沙咀有間居酒屋🏮 好有特色,午市更有自助沙律吧的套餐呢!滿有日本🇯🇵風情的黑木亭居酒屋🏮,感覺置身懷舊日本街頭,另紙傘、燈籠🏮木枱椅都好可愛哦午市套餐選擇都多,有丼、火鍋、便當、烏冬,商務二人餐,自助沙律吧可任食前菜、沙律、麵豉湯、凍檸茶!時令生蠔🦪肉質肥美鮮嫩產地直送薄切白身魚刺身魚肉鮮味加上酸甜醬汁開胃真燒蟹甲羅🦀將蟹膏蟹肉配蛋黃混合,放上吐司🍞上品嚐不錯👍芝士流心玉子鰻魚丼 流心芝士配肥美鰻魚惹味十足

時令生蠔🦪肉質肥美鮮嫩

產地直送薄切白身魚刺身
魚肉鮮味加上酸甜醬汁開胃

真燒蟹甲羅🦀
將蟹膏蟹肉配蛋黃混合,放上吐司🍞上品嚐不錯👍
芝士流心玉子鰻魚丼
流心芝士配肥美鰻魚惹味十足
2024-10-15 676 浏览
呢日嚟咗呢一間bookmark咗好耐嘅居酒屋,見到佢有期間限定Menu望落都幾吸引,仲同時做緊多個優惠,所以就嚟咗食個豐富嘅晚餐🤤三味鐵板A5和牛鵝肝呢個係本月推介,鐵板上面有三款高質食物,包括香煎鵝肝伴蘋果、厚切A5和牛同埋大蔥蒜蓉和牛🐮 側邊仲有啲香脆嘅法包,可以將呢幾款食物放上包度,再配上醬汁一齊享用🥖 鵝肝連埋蘋果一齊食冇咁油膩,A5和牛真係超級Juicy,另外用和牛片包住嘅大蔥蒜蓉味道好出,呢個配搭唔錯。特選刺身沙律如果食沙律嘅話,我比較鍾意日式嘅沙律,呢個沙律用上胡麻醬🥗 面頭嘅特選刺身,包括三文魚、魷魚、熟蝦及北寄貝,味道新鮮,三文魚又夠厚身🐟薄脆Taco♦️原條鰻魚Taco呢度嘅Taco嘅配搭做得幾出色,呢一個鰻魚夠厚肉,底下有青瓜絲同埋日本米,再用香脆嘅taco包裹住🥰 沾有鰻魚醬嘅日本米都幾惹味。♦️鵝肝和牛Taco呢個配搭雖然比較邪惡,但係絕對係冇抵抗能力😆 香煎鵝肝底下有牛肉味道香濃嘅和牛片,加上有啲洋蔥絲同埋日本米,整個配搭係好豐富。飲品♦️波子乳酸汽水の棉花雲朵呢個飲品勁吸引,底下嘅波子乳酸汽水酸酸甜甜,非常開胃,飲品嘅面仲有一個藍色嘅棉花糖😙 整個感覺非常夢幻⭐️

薄脆Taco
♦️原條鰻魚Taco

♦️鵝肝和牛Taco
鵝肝和牛Taco

飲品
♦️波子乳酸汽水の棉花雲朵
波子乳酸汽水の棉花雲朵

♦️百香果荔枝梳打
呢個百香果梳打味道好Fresh ,面頭配上兩粒雪成冰嘅荔枝,夠晒凍又好香甜。
百香果荔枝梳打

呢一餐真係好豐富,有鵝肝之餘又有和牛,最緊要嘅係餐廳做緊晚市88折優惠,難怪餐廳晚市座無虛席啦🤓
2024-10-15 660 浏览
路過尖沙咀,看到樓上透明窗的燈籠🏮,就決定來這家性價比高的居酒屋沿著樓梯上去,就見到有日式紅葉🍁。晚上8點多,裡面已經有很多客人在用餐,好熱鬧的氛圍1️⃣三味鐵板A5和牛鵝肝有兩款和牛,厚切和牛🐮,同埋大蔥蒜蓉和牛🐮兩款和牛都超高質,入口即化。厚切和牛味很濃,大蔥蒜蓉🧄和牛,很香令口感更豐富。鵝肝搭配🍎蘋果片同法包,不會膩,鵝肝很香,搭配蘋果的清香,法包的脆脆口感😋2️⃣原條鰻魚Taco鰻魚好吃😋,燒得好新鮮,份量不算太多,兩個人吃剛剛好3️⃣特選刺身沙律🥗刺身款式非常豐富,有熟蝦,三文魚,玉子,北寄貝,油甘魚,搭配芝麻醬汁好好味,加埋蟹籽粒粒,口感非常豐富👍4️⃣和牛taco鵝肝和牛搭配好正5️⃣百果荔枝梳打飲前攪一攪,百香果酸酸甜甜,搭配荔枝,可以很好的刮油解膩🧡好飲
沿著樓梯上去,就見到有日式紅葉🍁。
晚上8點多,裡面已經有很多客人在用餐,好熱鬧的氛圍

1️⃣三味鐵板A5和牛鵝肝
有兩款和牛,厚切和牛🐮,同埋大蔥蒜蓉和牛🐮

2️⃣原條鰻魚Taco
鰻魚好吃😋,燒得好新鮮,份量不算太多,兩個人吃剛剛好

3️⃣特選刺身沙律🥗

• 百香果荔枝梳打
  • 特選刺身沙律🥗
  • 原條鰻魚taco
2024-10-15 346 浏览
今晚收工經過尖沙咀,發現門口的餐牌幾吸引,就入左去試試。沿樓梯上,已經聽見日式音樂係餐廳內傳出,餐廳牆上亦見大量日式壁畫,令人彷彿置身於日本!上到去人流都唔少,很熱鬧,氣氛好好!我同朋友都覺得無入錯地方,充滿期待!我同朋友叫左以下的野食:山葵滿盤烤肉烤肉盤內,肉的份量非常豐富!有“滿盤”的牛舌、牛肉、豬肉和黑腸。而除左肉之外,亦有矮瓜、彩椒、菠蘿等蔬菜。每款肉的調味都恰到好處。呢道菜仲配了新鮮生菜,夾住燒肉食可以中和燒肉嘅油膩。紫菜燒年糕配紅豆蓉及煉奶年糕燒得外脆內軟,包著年糕嘅紫菜散發出淡淡的紫菜香,加上煉奶同紅豆蓉,令味道更加提升。時令海膽天婦羅紫蘇葉包著鮮甜海膽,製成天婦羅,口感特別。用海膽嚟製作天婦羅唔常見,想不到效果不錯,外面炸得香脆,而同時,咬落去又試倒海膽的鮮甜,有驚喜!蜜桃烏龍紅茶一上菜就俾杯裡面嘅熊仔造型冰塊吸引住😍 熊仔冰塊係用烏龍茶做的,襯返啡色,可愛得嚟又好飲!百香果荔枝梳打荔枝梳打同百香果味道得夾,飲落好fresh, 仲有百香果肉同荔枝肉,啖啖鮮果肉。呢間餐廳食物同環境都仿如置身於日本,未有時間買機票返家鄉,不仿嚟呢度一解思鄉之愁!
今晚收工經過尖沙咀,發現門口的餐牌幾吸引,就入左去試試。

我同朋友叫左以下的野食:

山葵滿盤烤肉

紫菜燒年糕配紅豆蓉及煉奶

時令海膽天婦羅

蜜桃烏龍紅茶

百香果荔枝梳打

2024-10-07
2024-10-12 576 浏览
䇄立多年的黑木亭,最欣賞它經常更新餐牌的營銷策略。每次光顧,都彷似到新餐廳一樣,新意無限。是夜的豐富晚餐 😋😋😋山葵滿盤烤肉 $298,賣相有氣勢,食材豐富,有茄子、牛肉、菠蘿、甜椒、墨汁香腸,款款好味!有明火鐵板,作保温之用,還有生菜可以卷著烤物一起食,簡單中又帶點新意。燒菠蘿特別甜美,可留後作甜品時令海膽天婦羅 $198(原價$238)海膽通常都是刺身,作為炸物,甚少見。味道還是刺身比較原汁原味 。奶油薯條 🍟 $98鬆脆香口熱辣辣,令人一口接一口 😋😋百香果荔枝梳打 $68,清新甜美蜜桃烏龍熊🐻茶 $68,熊仔冰吸睛,桃味味跟烏龍茶也很夾,味道不錯。

是夜的豐富晚餐 😋😋😋

燒菠蘿特別甜美,可留後作甜品

時令海膽天婦羅 $198(原價$238)

奶油薯條 🍟 $98

鬆脆香口熱辣辣,令人一口接一口 😋😋

百香果荔枝梳打 $68,清新甜美