2023-05-30 25 浏览
今次黎到黑木亭的日式料理店,餐廳環境裝飾充滿日本風味,而且每張枱非常之闊,坐得好舒服。我地點左$398的「週末放鬆二人餐」 ,套餐包含刺身拼盤,裏面有三文魚,油甘魚,八爪魚,而且刺身切得厚,啖啖肉,味道鮮甜!套餐更包含指定卷物:鰻魚牛蒡炸蝦卷,呢個卷麥卷都好紮實,而且入邊都好足料,有炸蝦、肉鬆、青瓜,裏面嘅炸蝦炸得啱啱好卜卜脆,又Q彈,壽司上面搭配住鰻魚,非常之滑同鮮甜。而定食方面,有十多款嘅選擇,我哋就叫咗壽喜燒配烏冬,份量都非常之足夠裏面有泡菜冬菇同肥牛,肥牛鮮嫩,口感十足。同埋叫咗鰻魚柳川陶板燒配日本珍珠米,鰻魚鮮甜,更有鰻魚汁在表面,風味十足, 更配上非常之滑的蛋液,米飯一粒粒,非常有口感。飲品方面,北海道士多啤梨牛乳乳酸,一入口非常之大嘅草莓味道,配上濃濃嘅牛奶味。百香果撞橙冰,酸酸甜甜,入口非常之清新。食完兩個人份量都好夠,價錢又合理,非常之推介!

百香果撞橙冰,酸酸甜甜,入口非常之清新。
食完兩個人份量都好夠,價錢又合理,非常之推介!
2023-05-28 21 浏览
朋友喺澳洲返嚟話想食日本嘢,最後我哋揀咗呢一間黑木亭🥰叫咗個晚市二人餐,內容超豐富!.前菜係刺身盛同埋鰻魚牛蒡炸蝦卷刺身唔錯,另外仲有一隻醬漬鮑魚,整得好入味!鰻魚牛蒡炸蝦卷好食,特別係入面嘅香脆炸蝦😝主食方面,我哋揀咗燒安格斯牛扒配日本珍珠米同埋清酒煮蜆配三文魚牛油果反卷,兩款都令人食得滿足!燒安格斯牛扒大大塊,肉質軟滑唔會韌,建議一上枱就馬上食,如果唔係凍咗會冇咁好食牛扒配日本珍珠米食好夾。另外清酒煮蜆蜆份量好多!三文魚牛油果反卷都ok成餐真係食到我哋好飽!.飲品方面都有驚喜,我哋叫咗洛神花茶同埋蜜桃烏龍「熊」茶🍵蜜桃烏龍紅茶上面真係有隻熊啤啤,超可愛!好啱打卡之餘,味道又唔錯,好消暑!
朋友喺澳洲返嚟話想食日本嘢,最後我哋揀咗呢一間黑木亭🥰
叫咗個晚市二人餐,內容超豐富!

前菜係刺身盛同埋鰻魚牛蒡炸蝦卷
刺身唔錯,另外仲有一隻醬漬鮑魚,整得好入味!

鰻魚牛蒡炸蝦卷好食,特別係入面嘅香脆炸蝦😝

牛扒配日本珍珠米食好夾。

另外清酒煮蜆蜆份量好多!

三文魚牛油果反卷都ok

成餐真係食到我哋好飽!
飲品方面都有驚喜,我哋叫咗洛神花茶同埋蜜桃烏龍「熊」茶🍵

三年幾都無中COVID上個月終於避唔到...中咗...仲要一中就閉關了13日....難得早幾日終於出關🤭即刻去咗上次食完念念不忘嘅黑木亭❤️卡佬話要同我食好d🥰二話不說就揀咗呢個午餐有刺身、卷物、丼飯、鍋物、壽司、烏東及飲品主菜有14款之多選擇,絕對花多眼亂🤭《週未放鬆二人餐》$398✨️三點刺身盛 (三文魚二切、油甘魚二切、八爪魚二切)➡️因為我唔食三文魚,所以店家轉了油甘魚腩給我,好有愛❤️➡️刺身非常鮮甜美味,完全無雪味➡️油甘魚及油甘魚腩口感幼滑細膩,魚油味夠香濃✨️鰻魚牛蒡炸蝦卷 ➡️火灸過大大塊鰻魚配上鰻魚汁夠哂juicy,魚肉嫩滑無骨➡️配上爽脆牛蒡及香脆炸蝦,外嫩內脆多重口感➡️這個配搭真的好味美😋✨️壽司拼盤(六貫)拼烏冬➡️店家安排六貫壽司,不過點選,幸好也是我喜愛的➡️油甘魚、三文魚、赤蝦、鯛魚、油甘魚腩、赤貝➡️每款魚生都新鮮味甜,壽司飯用上赤醋,令魚生壽司更味美➡️烏東是我最喜愛的讚岐烏東夠彈牙,配上清甜的鏗魚湯,滿足✨️灸燒四合丼(火灸左口魚邊二切、鰻魚二切、蟹棒二切、三文魚二切)➡️每件都火灸過,每啖飯都有好香的魚油味,大滿足❤️➡️除了上面火灸四物,還有大量卜卜脆蟹籽,增加每啖丼飯口感,伴飯
三年幾都無中COVID
上個月終於避唔到...中咗...
仲要一中就閉關了13日....
難得早幾日終於出關🤭
即刻去咗上次食完念念不忘嘅黑木亭❤️

卡佬話要同我食好d🥰
二話不說就揀咗呢個午餐
刺身、卷物、丼飯、鍋物、壽司、烏東及飲品
主菜有14款之多選擇,絕對花多眼亂🤭

《週未放鬆二人餐》$398
✨️三點刺身盛 (三文魚二切、油甘魚二切、八爪魚二切)
➡️因為我唔食三文魚,所以店家轉了油甘魚腩給我,好有愛❤️
➡️刺身非常鮮甜美味,完全無雪味
➡️油甘魚及油甘魚腩口感幼滑細膩,魚油味夠香濃

✨️鰻魚牛蒡炸蝦卷
➡️火灸過大大塊鰻魚配上鰻魚汁夠哂juicy,魚肉嫩滑無骨
➡️配上爽脆牛蒡及香脆炸蝦,外嫩內脆多重口感
➡️這個配搭真的好味美😋

✨️壽司拼盤(六貫)拼烏冬
➡️店家安排六貫壽司,不過點選,幸好也是我喜愛的
➡️油甘魚、三文魚、赤蝦、鯛魚、油甘魚腩、赤貝
➡️每款魚生都新鮮味甜,壽司飯用上赤醋,令魚生壽司更味美
➡️烏東是我最喜愛的讚岐烏東夠彈牙,配上清甜的鏗魚湯,滿足

➡️每件都火灸過,每啖飯都有好香的魚油味,大滿足❤️
➡️除了上面火灸四物,還有大量卜卜脆蟹籽,增加每啖丼飯口感,伴飯一流

✨️兩杯果汁
➡️有菠蘿汁、蘋果汁及橙汁選擇
➡️揀了菠蘿汁和蘋果汁,酸酸甜甜夠冰凍,消暑又解喝
➡️飲到杯底發現原來有座雪山係杯入面,好特別,打卡一流

臨走見到門外有好多款丼飯、壽司刺身
價錢仲好相宜添😍
下次一定要試埋佢地嘅外賣丼飯同壽司先得

週末放鬆和風刺身料理二人午餐 $398未加一覺得呢個set嘅份量絕對夠3個人食,佢2個定食真係正餐完全唔係迷你size三點刺身盛(三文魚,油甘魚,八爪魚)都幾厚身,幾新鮮,啖啖肉,佢無哂八爪魚轉左牡丹蝦比我地,正呀😳,最中意食蝦鰻魚牛蒡炸蝦卷都幾中意食佢呢個卷,即炸仲熱仲脆,壽司飯包住肉鬆真係特別得黎又幾夾定食Set任選兩個1️⃣黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食呢個幾驚艷,忌廉烏冬好結身,每條烏冬都痴滿忌廉超肥超邪惡但好creamy好上癮。豬扒都炸得好脆唔會有油益味同保持到少少肉汁。2️⃣經典三色井佢啲刺身真係幾厚身幾正,啲飯甜甜地,不過真係超飽,最後係食哂啲餸同淨係食左2啖飯呢個餐再包2杯飲品我地叫左菠蘿汁同蘋果汁,都係偏甜嘅,菠蘿會相對清新啲🍍
週末放鬆和風刺身料理二人午餐 $398未加一

三點刺身盛(三文魚,油甘魚,八爪魚)

鰻魚牛蒡炸蝦卷

定食Set任選兩個

1️⃣黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食

2️⃣經典三色井

2023-05-26 14 浏览
食過尖沙咀分店好正,今日來試元朗店!店舖雖小,日式裝修仲有櫻花樹打卡!梳化位坐得舒服😌.🌟週末放鬆二人餐 $398➡️ 三點刺身盛➡️ 鰻魚牛蒡炸蝦卷➡️ 灸燒四合丼➡️ 壽喜燒定食配烏冬➡️ 蘋果汁➡️ 菠蘿汁.兩人set好豐富😍有齊刺身、壽司、兩主食和兩杯果汁!刺身三款:三文魚、油甘魚、八爪魚,新鮮肥美👍🏻卷物大大件,上面係厚肉的鰻魚,飯中間夾住炸蝦、肉鬆、青瓜、牛蒡,爽脆又足料,好食😋.兩款主食相當吸引😍 壽喜燒一大鍋上,滿滿牛、豆腐、雜菌,再加埋日本烏冬,開心🥰灸燒四合丼擺得靚靚,四款火灸刺身:蟹柳、三文魚、鰻魚、左口魚,中間仲有好多蟹子😍燒得剛好大大塊好有誠意👍🏻.果然不錯👍🏻住元朗的朋友仔要來試下!

🌟週末放鬆二人餐 $398
➡️ 三點刺身
➡️ 鰻魚牛蒡炸蝦卷
➡️ 灸燒四合丼
➡️ 壽喜燒定食配烏冬
➡️ 蘋果汁
➡️ 菠蘿汁

兩人set好豐富😍有齊刺身壽司、兩主食和兩杯果汁!刺身三款:三文魚、油甘魚、八爪魚,新鮮肥美👍🏻卷物大大件,上面係厚肉的鰻魚,飯中間夾住炸蝦、肉鬆、青瓜、牛蒡,爽脆又足料,好食😋

果然不錯👍🏻住元朗的朋友仔要來試下!
2023-05-24 13 浏览
黑木亭-お食事処 (玉成大廈) (元朗)元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖-炸䓤吞拿魚蓉鮟鱇魚乾卷$168大大嚿,好足料,放滿左吞拿魚蓉,中間有魚乾,口感豐富北海道士多啤梨牛乳乳酸$48 士多啤梨味濃,飲落酸酸地,好Refreshing~-蜜桃烏龍熊茶$58 有好香茶味,仲有熊仔,好cute!-榴槤雪糕榴槤味好香濃,非常creamy-88mm 直徑A5和牛球石頭鍋飯$168A5宮崎和牛他他配洋蔥及特制酸汁 $239A5宮崎和牛油脂分布均勻,輕輕燒過之後,入口即溶,大滿足!用咗鹽同醋調味,加埋蛋黃連埋中間嘅洋蔥食口感豐富唔會膩~-牛舌芯 $68厚切牛舌好香口又有咬口

黑木亭-お食事処 (玉成大廈) (元朗)
元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
炸䓤吞拿魚蓉鮟鱇魚乾卷$168
大大嚿,好足料,放滿左吞拿魚蓉,中間有魚乾,口感豐富
北海道士多啤梨牛乳乳酸$48
士多啤梨味濃,飲落酸酸地,好Refreshing~
蜜桃烏龍熊茶$58
有好香茶味,仲有熊仔,好cute!
榴槤雪糕
榴槤味好香濃,非常creamy
88mm 直徑A5和牛球石頭鍋飯$168

A5宮崎和牛他他配洋蔥及特制酸汁 $239
牛舌芯 $68
厚切牛舌好香口又有咬口
2023-05-24 18 浏览
上次食完覺得好食又再黎encore 黑木亭!裝修都好有心思,岩哂同fd gathering!🔹晚市一人前〰️漬物兩點〰️明太子玉子燒〰️厚切蔥花牛舌袋依款造型好有心思!用牛舌做成一個袋型入面裝滿蔥蒜芝麻等等自己用鐵板燒煎香牛舌入面d 蔥花蒜香爆發出黎牛舌厚身夠爽,牛味又濃真係好好食🔹火炙左口魚邊面頭左口魚火炙完一啖咬落去d 魚油香即刻散發出黎入口即溶感~卷物入面仲有青瓜爽脆多種口感層次🔹石板A5宮崎和牛厚切依款石燒牛唔係度度有仲要配埋A5 和牛真係一定要叫黎試下燒到兩邊熟,入邊仲嫩油脂岩岩好,配埋蒜片食更加正!🔹鴛鴦翠玉瓜一片係芝士,一片係明太子兩種唔同味道,有心思🔹沙嗲雞腿肉沙嗲味好濃,雞脾肉嫩滑🔹芒果烏龍熊茶依款甘可愛既飲品點可以唔點芒果味岩岩好,同烏龍茶味各佔一半🔹北海道士多啤梨牛乳乳酸士多啤梨味都幾濃,配搭乳酸好解膩~
上次食完覺得好食

又再黎encore 黑木亭!

裝修都好有心思,岩哂同fd gathering!

🔹晚市一人前
〰️漬物兩點
〰️明太子玉子燒

〰️厚切蔥花牛舌袋
依款造型好有心思!
用牛舌做成一個袋型入面裝滿蔥蒜芝麻等等
自己用鐵板燒煎香牛舌
入面d 蔥花蒜香爆發出黎
牛舌厚身夠爽,牛味又濃
真係好好食

多種口感層次

🔹石板A5宮崎和牛厚切
依款石燒牛唔係度度有
仲要配埋A5 和牛真係一定要叫黎試下
燒到兩邊熟,入邊仲嫩

油脂岩岩好,配埋蒜片食更加正!

🔹鴛鴦翠玉瓜
一片係芝士,一片係明太子
兩種唔同味道,有心思

🔹沙嗲雞腿肉
沙嗲味好濃,雞脾肉嫩滑

🔹芒果烏龍熊茶
依款甘可愛既飲品點可以唔點
芒果味岩岩好,同烏龍茶味各佔一半

🔹北海道士多啤梨牛乳乳酸
士多啤梨味都幾濃,配搭乳酸好解膩~

2023-05-23
2023-05-23 23 浏览
今次嚟咗元朗黑木亭食晚市二人餐$498❤️二人餐包刺身卷物兩份定食同埋甜品 好抵食😙而且餐廳風格好有日式休閒嘅感覺🥰🥰 飲品方面 叫咗蜜桃冰茶🍑同埋芒果乳酸飲品💕(特色飲品要另外加錢)兩個都好好飲啊,好重水果味😍特別係個蜜桃冰茶有個熊熊冰喺上面超級可愛🐻💕💕💕三點刺身盛好新鮮😍油甘魚入口即溶一啲腥味都冇😳卷物鰻魚牛蒡炸蝦卷,口感豐富😚仲好大件😳兩款定食叫左厚切蔥花牛舌配日本珍珠米❤️牛舌同埋蔥花好夾 佢仲有個燒熱咗嘅鐵板俾你放上去自己燒好得意好好玩🥰 另一款定食係雜錦炸物拼盤配黑松露忌廉烏冬❤️炸物拼盤有薯條、炸蠔、炸蝦、炸雞、炸雞軟骨😳烏冬好香忌廉味 好掛汁 炸物夠香口 好好食🥰最後仲有兩個雲呢拿味雪糕🍦嗰裝雪糕細碗都好可愛🥰🥰🥰🥰🐤🐤🐤今晚都好滿意呢一餐,食物質素高 而且超大份食到勁飽,員工服務態度又勁好 好細心😘❤️

芒果乳酸飲品

三點刺身盛好新鮮😍油甘魚入口即溶一啲腥味都冇😳
三點刺身盛

卷物鰻魚牛蒡炸蝦卷,口感豐富😚仲好大件😳

兩款定食叫左厚切蔥花牛舌配日本珍珠米❤️牛舌同埋蔥花好夾 佢仲有個燒熱咗嘅鐵板俾你放上去自己燒好得意好好玩🥰 另一款定食係雜錦炸物拼盤配黑松露忌廉烏冬❤️炸物拼盤有薯條、炸蠔、炸蝦、炸雞炸雞軟骨😳烏冬好香忌廉味 好掛汁 炸物夠香口 好好食🥰
厚切蔥花牛舌配日本珍珠米
黑松露忌廉烏冬
雜錦炸物拼盤

芒果乳酸飲品
三點刺身盛
厚切蔥花牛舌配日本珍珠米
黑松露忌廉烏冬
雜錦炸物拼盤
某天經過元朗黑木亭,看到「週末放鬆二人餐」 超抵吃,七折後$398,餐牌價目吸引,款式多多。即約人週末去放鬆一下😆😋.居酒居門口擺放的餐牌和外賣食品好吸引。座椅舒適,空間寬敞,服務員有禮細心。.先喝了點果汁,然後嘗了2款指定菜式:三點刺身盛和鰻魚牛蒡炸蝦卷。三文魚、油甘魚和八爪魚三款刺身,肉質鮮兼厚切,魚味清甜。鰻魚牛蒡炸蝦卷超刺激味蕾,卷內的肉鬆、紫菜、牛蒡、青瓜和天婦羅炸蝦,一齊入口的感覺是香甜清脆爽口美味。我們十分喜歡吃!.自選兩個定食:黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食,和泡菜豆腐豚肉鍋。松露鍋上枱後仍沸騰冒氣泡,香氣撲鼻。由於石鍋溫度高,要慢慢品嚐😛 每條黏滿黑松露忌廉汁的烏冬一點不膩。濃郁黑松露混合香甜忌廉簡直是意想不到的絕配。外層鬆脆肉質厚嫩的吉列豬扒沾忌廉好好味!.泡菜豆腐豚肉鍋,材料新鮮,湯味清甜不辣,爽胃醒神。這一餐份量十足,吃後肚飽兼滿足。

2023-05-20 12 浏览
星期日咩都唔想煮,輕輕鬆鬆咁放一日假,所以黎左由尖沙咀開到黎元朗既既黑木亭花多眼亂下我同豬先生簡左豐富既2人餐🔸三色刺身(三文魚、油甘魚、魷魚)刺身新鮮而且油脂滿盈,魷魚口感軟糯唔會咬唔開🔸鰻魚牛蒡炸蝦卷好出色既卷物,由牛蒡、肉鬆、青口同炸蝦卷成,炸蝦係卷入面仍然係脆口🔸定食Set(任選兩個)🔸經典三色丼同三色刺身唔同就係魷魚轉左鰻魚,雖然魚生種類重覆左,但因為我太愛食魚生,所以冇問題~🔸壽喜燒定食配烏冬(牛肉)好足料,我要食哂個煱入面既餸先可以煮烏冬🔸果汁(2杯)叫左菠蘿汁同蘋果汁好鐘意佢隻杯,好靚呀💕可以見到富士山🗻餐廳個幅清酒牆真係好吸晴~原來餐廳仲有外賣櫃,好方便,一買完就上小巴

花多眼亂下我同豬先生簡左豐富既2人餐

🔸三色刺身(三文魚、油甘魚、魷魚)
刺身新鮮而且油脂滿盈,魷魚口感軟糯唔會咬唔開

🔸鰻魚牛蒡炸蝦卷

🔸定食Set(任選兩個)
🔸經典三色丼

🔸壽喜燒定食配烏冬(牛肉)
好足料,我要食哂個煱入面既餸先可以煮烏冬

🔸果汁(2杯)
叫左菠蘿汁同蘋果汁
好鐘意佢隻杯,好靚呀💕可以見到富士山🗻

餐廳個幅清酒牆真係好吸晴~

原來餐廳仲有外賣櫃,好方便,一買完就上小巴

2023-05-20 21 浏览
⛩️之前一直都有幫襯黑木亭,位於天后的總店及尖沙咀的分店,沒想到元朗也開設了分店,三間店舖都各有特色。🏮天后點比較像居酒屋小店,尖沙咀店為大型的居酒屋,而元朗店更加設有外賣專櫃於入口位置,更加方便趕時間的香港人。現在晚時間有88折優惠,抵食抵食!炸物、卷物、燒物、刺身及創意料理樣樣齊。什錦炸物拼盤 $160常滿卷 $298海產細味六杯蠔 $188燒雞翼(武士辣醬)$32鴛鷙翠玉瓜$22沖繩黑糖燒菠蘿$38

炸物、卷物、燒物、刺身及創意料理樣樣齊。

什錦炸物拼盤 $160

常滿卷 $298

海產細味六杯蠔 $188

燒雞翼(武士辣醬)$32

鴛鷙翠玉瓜$22
沖繩黑糖燒菠蘿$38

2023-05-19 13 浏览
同朋友喺元朗食日本菜,見到呢間餐廳裝修別緻,幾有feel就入咗去,好有日本風格架!好肚餓於是嗌咗好多嘢食,包括炸物、沙律、刺身、串燒、和牛、卷物… 估唔到啲嘢得咁大份,2個人食到超飽😂推介蘋果絲沙律,個醬汁好特別,唔知係咩醬嚟但好好食,配上蘋果絲好fresh!A5和牛超級好食!入口即溶,啲油脂味充滿個口,好肥美!仲有吞拿魚蓉卷物,中間係有魚肝,好有層次,啲吞拿魚蓉好甜好肥美,卷物好大舊!賣相最靚係刺身拼盤,提供埋飯同紫菜比人自己夾嘅嚟食,食得又玩得,有海膽、帶子,三文魚籽真係好正,非常新鮮!

A5和牛超級好食!入口即溶,啲油脂味充滿個口,好肥美!

2023-05-16
2023-05-17 25 浏览
店面係一間外賣壽司店👻內裡有好多堂食既座位 裝修精緻 卡位舒適 打卡一流🫰海產細味六杯蠔 ($199+1)閃下閃下既燈光 打卡好靚🫶包含泰式醬汁2杯 雞尾酒醬2杯 經典日式酸汁2杯 各種口味都充滿特色 依然食到生蠔既鮮味😆不過記得唔好食左雞尾酒醬先(應該係番茄醬、辣醬既混合) 因為雞尾酒醬既辣實在太搶鏡🤣常滿卷 ($298+1)三文魚 三文魚腩 帶子 吞拿魚 大蝦等等 食料新鮮豐富😋爆多三文魚籽 同埋每件壽司上都有甘甜既海瞻 食得好滿足 ☺️店員仲特登比隻匙更我地 好貼心😆 什錦炸物拼盤 ($168+1)薯條 炸蠔 炸雞塊 加上茄汁 黑松露醬 沙律醬 三種醬汁都好吸引美味 薯條控必食🤩沖繩黑糖燒菠蘿 ($38+1)燒過既菠蘿依然多汁 香甜易入口😍武士辣醬雞翼 ($32+1)超辣味既雞翼 食落口有種醍醐灌頂既感覺 即刻醒晨曬🤩鴛鴦翠玉瓜 ($22+1)翠玉瓜加芝士&蛋漿 充滿層次感🫶

海產細味六杯蠔 ($199+1)
閃下閃下既燈光 打卡好靚🫶

常滿卷 ($298+1)
三文魚 三文魚腩 帶子 吞拿魚 大蝦等等 食料新鮮豐富😋
店員仲特登比隻匙更我地 好貼心😆

什錦炸物拼盤 ($168+1)

沖繩黑糖燒菠蘿 ($38+1)
燒過既菠蘿依然多汁 香甜易入口😍

武士辣醬雞翼 ($32+1)
超辣味既雞翼 食落口有種醍醐灌頂既感覺 即刻醒晨曬🤩

鴛鴦翠玉瓜 ($22+1)
翠玉瓜加芝士&蛋漿 充滿層次感🫶

2023-05-17 17 浏览
餐牌最值得讚既係每款食物都會有圖片提供,唔使諗係咩黎既呢?咁我地假日就當然要試 『週末放鬆二人餐』$398 頭盤有兩個 💗三點刺身盛(三文魚二切、油甘魚二切、八爪魚二切)💗鰻魚牛蒡炸蝦卷平時好驚食鰻魚有骨,但呢個無骨放心一口擺入口,再加牛蒡同炸蝦好脆,成件事將個層次提升左。定食就可以選擇兩個壽喜燒定食配烏冬(牛/豬) 我選左豬 呢排食得太多牛要轉一轉先🤣黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食黑松露忌廉石鍋烏冬底部係有泡菜會少少辣,豬扒炸到乾身不柴口,外脆內軟。再有兩杯果汁🍹蘋果汁🧃同菠蘿汁🍍
餐牌最值得讚既係每款食物都會有圖片提供,唔使諗係咩黎既呢?

咁我地假日就當然要試 『週末放鬆二人餐』$398

頭盤有兩個
💗三點刺身盛(三文魚二切、油甘魚二切、八爪魚二切)
💗鰻魚牛蒡炸蝦卷

定食就可以選擇兩個
壽喜燒定食配烏冬(牛/豬) 我選左豬
呢排食得太多牛要轉一轉先🤣

黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食

再有兩杯果汁🍹
蘋果汁🧃同菠蘿汁🍍

2023-05-14
黑木亭嘅日式料理,都用貴級日本食材,加上巧思巧手烹調,我由銅鑼灣食到尖沙咀,分店開到黎元朗家門口,睇黎會成日落黎開餐🤣青紅蘋果絲蟹子沙律$98沙律舖滿蟹子,帶點鹹味,切絲均匀,拌🥒青瓜絲,非常爽口。配蛋黃醬味道好夾! A5宮崎和牛他他配洋蔥及特製酸汁$199Menu嘅推介料理當然要試!成份A5宮崎和牛花紋勁靚😙 輕炙表面,油脂豐富,咬開油脂迸發喺口內,大滿足!加上鹽粒同醋料調味,調味搗破蛋黃更香,食曬都唔會膩。蘋果汁$38炸蔥呑拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168鵝肝食得多,第一次試魚肝!鮟鱇魚肝係日本貴級食材,口感綿密順滑,油脂香嫩醇厚,非常香口!混和同樣幼滑嘅🥑 牛油果蓉、肥美幼細呑拿魚蓉,多種黏口滋味,真係滿口香味😋

青紅蘋果絲蟹子沙律$98

[本月推介] A5宮崎和牛他他配洋蔥及特製酸汁$199