2023-06-21 720 浏览
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 📍黑木亭-お食事処 (玉成大廈) (元朗)元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖悠閒晚市二人餐💰499.🩵88mm直徑A5和牛球石頭鍋飯店員一黎就將A5和牛球同石鍋飯攪拌均勻,和牛均勻散佈開,口感非常柔軟,肉質豐滿,並且充滿了濃郁的牛肉味道👅珍珠米質地也非常好,口感香糯,仲可以食到飯焦好正!.🩵厚切蔥花牛舌袋配日本珍珠米厚切蔥花牛舌袋擺上鐵板燒烤熟,一股濃郁的肉香立刻飄散出來,讓人垂涎欲滴。牛舌肉質柔軟嫩滑,加上厚切的蔥花和特製的調味醬汁,口感豐富,入口即化。搭配上日本珍珠米,米粒飽滿有嚼勁,口感清爽,能夠中和牛舌肉的濃郁味道。正呀呢個😍.🩵三點刺身盛包括厚切三文魚、油甘魚和八爪魚,每一片刺身都非常新鮮,肉質鮮嫩,味道香濃~.🩵鰻魚牛蒡炸蝦卷鰻魚的味道非常香濃,而中間有牛蒡和青瓜帶來了一份清新的口感。炸蝦也是非常美味,口感鮮嫩,搭配得有驚喜🤩.🩵北海道士多啤梨牛乳乳酸士多啤梨牛乳乳酸非常濃郁,口感滑順,而且加入了北海道當地的士多啤梨,讓味道更加鮮美。.🩵蜜桃烏龍熊茶蜜桃烏龍熊茶味道清新,口感淡雅,讓人感到很舒適。仲有個可愛熊啤啤裝飾十分可愛😍啱曬打卡呢
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
📍黑木亭-お食事処 (玉成大廈) (元朗)
元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

• 厚切蔥花牛舌袋配日本珍珠米
  • 蜜桃烏龍熊茶
  • 北海道士多啤梨牛乳乳酸
2023-06-20 20 浏览
今晚同朋友兩個人行完街,朋友話想去食下日本菜,咁就去左試下元朗既黑木亭去到門口見到佢鋪內單位乾淨企理的,門口有擺一d外賣既壽司同埋丼飯,再行入少少先係堂食位置。跟住我地叫左兩個lunch set, 先講講套餐裡包括:小食兩款(三點刺身盛同埋鰻魚牛蒡炸蝦卷)小食方面味道不過不失,不過擺盤就相當之靚,打卡一流。之後店員就幫我地送上兩款主菜(壽喜燒定食(牛)配烏冬同埋鰻魚陶板燒配珍珠米)兩樣主菜都跟上爐熱住,呢樣係有誠意的。不過壽喜燒就帶點兒咸,食到後面有點食唔落而鰻魚陶板就不過不失,總括講主菜除左扮相精美外都係無咩驚喜。最後講講餐飲,我同朋友分別叫左菠蘿汁同蘋果汁,兩杯野飲都係跟餐奉送餐食隻杯就真係幾靚,杯下面仲有個富士山總括講,黑木亭呢個二人lunch set都係不過不失,套餐有既野唔算少,食完都會好飽值得一讚係店內裝修幾好,同埋食物扮相十分合適用黎打卡,如果情侶或者閨蜜過黎食飯加打卡應該都會幾岩的。

小食方面味道不過不失,不過擺盤就相當之靚,打卡一流。

兩樣主菜都跟上爐熱住,呢樣係有誠意的。
不過壽喜燒就帶點兒咸,食到後面有點食唔落

餐食隻杯就真係幾靚,杯下面仲有個富士山

2023-06-19 36 浏览
同朋友慶祝生日🎂,梗係要食好野啦,朋友話要食日式餐廳,又可以坐耐啲傾計,就揀黑木亭居酒屋。飲品🍍菠蘿汁 朋友話個胃唔舒服,所以唔飲酒,試吓叫咗兩杯果汁,餐牌有蘋果汁、橙汁同菠蘿汁,菠蘿愛好者梗係揀菠蘿啦,清甜解渴,應該係純波蘿汁,好味😋前菜🌟海產細味六杯蠔 醬汁有三種味道,值得一試!🌶泰式醬酸酸辣辣好開胃,仲有雞尾酒醬同日式酸汁,每款味道都有驚喜。串燒✨(必食)鴛鴦翠玉瓜:一塊配芝士一塊配明太子。瓜甜多汁,配鹹味的芝士同明太子超夾!燒雞翼 配武士辣醬:雞翼燒到皮脆乾身,脆卜卜好咬口!沖繩黑糖燒菠蘿:黑糖燒溶入菠蘿,令到菠蘿勁鮮甜,一咬啲汁爆晒出嚟,好juicy。什錦炸物拼盤薯條、炸蠔、雞軟骨同炸雞,配三種醬,推薦黑松露醬。常滿卷餐牌好多款特色卷物,店員推薦我哋食呢款常滿卷,上面有雜錦刺身,好厚身的三文魚腩配海膽、魚籽,多重口感,食得好滿足呀😘👍🏻👍🏻

飲品🍍
菠蘿汁

前菜🌟
海產細味六杯蠔

串燒✨
燒雞翼 配武士辣醬:雞翼燒到皮脆乾身,脆卜卜好咬口!

什錦炸物拼盤
薯條、炸蠔、雞軟骨同炸雞,配三種醬,推薦黑松露醬。

常滿卷
黑木亭-お食事処 Black Wood Izakaya📍元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖放假落大雨,我同老爸行到大棠路 💰$398週末放鬆二人餐 👨‍👧三點刺身盛 🍣三點刺身盛包括三文魚、油甘魚同八爪魚各二切,每片都非常厚身。三文魚肥美鮮甜、油甘魚新鮮重油香、八爪魚唔腥唔韌,估唔到元朗都有咁高質嘅刺身。鰻魚牛蒡炸蝦卷 🍣一般嘅日式餐廳都只有鰻魚卷或者炸蝦卷,但呢度嘅卷物就將二者合而為一,再加埋新鮮爽口嘅牛蒡,口感同層次都非常豐富。雖然一條只有四件,但每件都大大件,份量適中唔會過分飽滯,推介大家一試。黑松露忌廉石鍋烏冬 🍜忌廉烏冬我見人食得多,自己食真係第一次,雖然唔知道呢種做法係咪同好知名嘅嗰啲舖頭嘅煮法一樣,但我自己感覺上覺得佢有少少似濃厚嘅白汁烏冬。因為係用石鍋上枱,所以個醬汁同烏冬都keep住高溫,裏面嘅配菜同一般嘅湯烏冬差唔多,都係昆布啊魚板之類。唯一唔同嘅就係呢個忌廉醬汁,佢有淡淡的黑松露香氣,陪着煙韌得來彈牙嘅烏冬一齊食,好似食緊西式意粉咁樣。未試過嘅可以體驗一下,個人認為比起一般嘅湯烏冬同冷烏冬好食。吉列豬扒 🐖炸豬扒唔算炸得非常金黃,但勝在唔會油膩,炸粉亦都炸得好脆,
黑木亭-お食事処 Black Wood Izakaya
📍元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖

放假落大雨,我同老爸行到大棠路

💰$398
週末放鬆二人餐 👨‍👧
三點刺身盛 🍣

鰻魚牛蒡炸蝦卷 🍣

黑松露忌廉石鍋烏冬 🍜

吉列豬扒 🐖
炸豬扒唔算炸得非常金黃,但勝在唔會油膩,炸粉亦都炸得好脆,豬扒嘅厚薄度適中,點忌廉醬一齊食非常夾。

鰻魚柳川陶板燒 🐟
我自己去過柳川,但未食過佢嘅鰻魚飯,今次嚟到呢度,就等我試下鰻魚柳川陶板燒先!估唔到佢呢個定食係會將飯同鰻魚分開,陶板有酒精點火熱住,保持菜式嘅溫度。鰻魚厚身,唔腥無骨,用咗類似壽喜燒嘅醬汁烹煮,仲有洋蔥香菇滑蛋墊底,放上去倒漢飯素嘅珍珠米白飯上面,變成咗一碗迷你嘅蓋飯!鰻魚叮醬汁烹煮之後非常入味,每啖都食到滑蛋同鰻魚嘅香味,呢個組合撈飯一流!

💰$28
北海道士多啤梨牛乳乳酸 🍓🥛
大愛士多啤梨同牛奶嘅我又點會錯過呢杯北海道士多啤梨牛乳乳酸呀?無諗過佢$28一杯咁平嘅特飲居然可以俾到幾十蚊一杯嘅Cafe品質!首先,佢嘅士多啤梨味唔係假甜,真係飲到士多啤梨肉,牛肉奶好香濃,加埋微微嘅乳酸味非常醒胃。而且佢一啲都唔求其,有灑上玫瑰花瓣,成杯嘅presentation都好靚,真心值得一試!

💰$38
芒果烏龍熊茶 🥭🧸
之前成日都見人哋介紹啲餐廳有熊仔造型嘅火鍋配料或者飲品,冇估到,原來呢度即係特飲都有熊仔造型嘅飲品喎!老爸揀咗芒果烏龍熊茶,味道同一般飲到嘅果味茶差不多,但唔會甜到漏。最可愛嘅係有隻細細隻嘅熊仔坐咗喺杯茶度,可能咁啱得咁蹺有一片花瓣散落咗喺熊仔嘅頭頂上面,令到佢更加得意!如果你覺得呢杯飲品淨係用嚟打卡用就錯喇,因為佢嘅份量都幾大杯,而且非常夠凍,邊食邊飲真係好解渴!

💰$9 (1球) 🍦
店員同我哋介紹可以加$9追加一球雪糕,味道大致有榴槤、海鹽、士多啤梨、芒果等,我揀咗海鹽,老爸叫咗芒果。佢嘅雪糕食落有啲似雪芭,先講吓淺藍色嘅呢款海鹽雪糕先,食落去嘅鹽味唔會太重,鹹鹹地之餘仲有淡淡的奶味,比起我食過其他大牌子嘅海鹽味雪糕好食。而老爸揀嘅芒果雪糕就更好味,芒果味非常香濃,但又唔係死甜,夏天食真係好正呀!
2023-06-19 20 浏览
前排食完尖沙咀黑木亭果邊嘅「周末放鬆二人餐」,一直對佢地嘅美食念念不忘,於是今日同朋友過嚟試埋佢地個「悠閒晚市二人餐」(HK$498),果然係日式美食日日有驚喜😋😋三點刺身盛🍱🍱(三文魚二切,油甘魚二切,八爪魚二切)三文魚肉質細膩,口感柔軟。油甘魚油脂含量高,口感豐富,切得薄而均勻。八爪魚口感Q彈,味道鮮美。鰻魚牛蒡炸蝦卷🍤🍤鰻魚肉質鮮嫩,味道濃郁,牛蒡炸得酥脆,但口感非常清爽,炸蝦外皮酥脆,包裹著鮮美的蝦肉,口感豐富。所以這道菜式的組合非常有趣特別,令人喜愛又難忘。壽司盛(九貫)配迷你牛肉湯烏冬🍱🍜(+$120)帶子壽司肉質鮮美、爽脆,味道甜美,而且非常厚實,好有嚼勁,口感豐富。吞拿魚含豐富不飽和脂肪酸,肉質柔軟,口感鮮美,肉質較為細嫩,香氣濃郁。池魚肉質緊實,肉厚而脂厚油香,入口魚油甘香細膩,令人齒頰留香。烏冬口感細膩,牛肉很嫩滑,牛肉湯為烏冬帶來濃郁的味道。流心熔岩蛋三文魚飯🥘🥘非常誘人!三文魚口感柔軟,味道鮮美,配合如熔岩般流動的蛋,口感豐富,非常美味。而且珍珠米口感軟糯,與三文魚和熔岩蛋搭配得非常完美。蜜桃烏龍熊茶🍑🍑烏龍茶口感清新,味道濃郁,蜜桃味非常甜美,熊仔冰塊則是這飲

三點刺身盛🍱🍱
(三文魚二切,油甘魚二切,八爪魚二切)

鰻魚牛蒡炸蝦卷🍤🍤

壽司盛(九貫)配迷你牛肉湯烏冬🍱🍜(+$120)

流心熔岩蛋三文魚飯🥘🥘

蜜桃烏龍熊茶🍑🍑
烏龍茶口感清新,味道濃郁,蜜桃味非常甜美,熊仔冰塊則是這飲品的特色之一,為飲品帶來趣味可愛感。

北海道士多啤梨牛乳乳酸🍓🍓
牛乳乳酸具有酸味和濃郁的乳香味。搭配新鮮的士多啤梨,帶來更加清新的口感和味道。口感柔滑,味道濃郁。

榴槤雪糕🍦🍦
榴蓮味道非常濃郁,口感豐富,非常柔軟。

海鹽雪糕🍨🍨
味道清新和柔和,口感非常柔軟且豐富,味道清新,不過甜不太膩。

同時發現餐廳有賣唔同類型生蠔🦪,下次一定要再過嚟一試。

黑木亭-お食事処
地址:元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
2023-06-19 19 浏览
💙DIY壽司刺身盛 $599拼盤入邊有赤身、拖羅、海膽、帶子、三文魚、櫻花魷魚、芥末八爪魚同三文魚籽。隔離仲有一碗壽司飯同紫菜可以比自己DIY整壽司黎食。首先最令我感到驚喜嘅係拖羅,比起坊間食到嘅質素更加高,完全冇筋,好軟嫩,食落口係充滿着油脂嘅甘香。至於赤身都好出色,完全唔會有血味,亦都唔會好難咬,質素十分高。而海膽都誠意滿滿,除咗份量夠多之外,質素都可圈可點,完全唔會有腥味或者霉嘅感覺,食得出有海膽嘅鮮甜味。至於三文魚籽都唔錯,好新鮮咬落後會爆汁,配埋三文魚簡直係享受。至於帶子都好鮮甜,唯一就係薄咗少少,不過有四件,而且都幾大片所以都幾唔錯。而八爪魚同魷魚調味都幾好,好開胃。總括嚟講,拼盤刺身十分出色,好推薦嚟呢度試吓。💙A5黑毛和牛串 $88本身見到佢嘅色澤,好驚會煮得太耐。但食落口真係入口即化,不愧為A5和牛,完全唔韌,亦都完全冇筋,極之軟諗,肉嘅油脂啱啱好,做到齒頰留香。至於調味都幾啱我心意,唔會搶咗肉本身嘅味道,簡簡單單嘅鹽已經帶得出鮮甜味。食完一塊都好想再encore。💙北海道士多啤梨牛乳酸 $48酸酸甜甜嘅味道同牛乳乳酸簡直係絕配,鍾意士多啤梨嘅人一定要試下,士多啤梨嘅
💙DIY壽司刺身盛 $599

💙A5黑毛和牛串 $88

💙北海道士多啤梨牛乳酸 $48

酸酸甜甜嘅味道同牛乳乳酸簡直係絕配,鍾意士多啤梨嘅人一定要試下,士多啤梨嘅酸甜飲落去令人好開胃,而且飲得出係真係有果肉嘅士多啤梨味,而唔係化學糖精嘅味道。

💙蜜桃烏龍紅茶 $58

同樣都係酸酸甜甜,但蜜桃茶就會比較清新啲,飲得出有蜜桃味嘅同時亦都有茶嘅甘香,如果鍾意茶嘅就可以試吓呢款。

和朋友在千色匯商場血拼後要補充體力了~附近就有「黑木亭」👍🏻悠閒下午茶有三點刺身盛,鰻魚炸蝦卷,還有兩個set可自由選~果汁🍹刺身非常新鮮✨擺盤也美美的,我們叫了水蜜桃紅茶,有個小熊冰在上,可見小店設計用心❣️看到旁邊的桌上點了壽喜燒,我也忍不住,叫了個牛肉壽喜燒😁醬汁豐富~也有好多配菜如金菇 娃娃菜 冬菇,好飽呢!朋友點了吉列豬排親子丼,雞蛋上有一點小菇,口感好特別!吉列豬排脆脆的,炸粉也適中,沒有很熱氣的感覺喔🌈最欣賞是店員都好nice, 店內裝潢日式,而且一直在播Yoasobi 的歌😍😍😍(ps: 雖然我有奶糖不耐症 但喝了店內的牛乳芒果乳酸 沒有很不舒服呢!)

2023-06-16 21 浏览
再次到達元朗黑木亭~好欣賞餐廳🍴每個月都有新餐牌,新菜式,有意思☺️今日叫左~休閒晚市二人套餐。嘩,唔好睇少2人餐,原來好多野食🤦🏻‍♀️前菜有~🍱三點刺身盛,有三文魚八爪魚吞拿魚,全部厚切,鮮甜👍🍣鰻魚牛蒡炸蝦卷好特別嘅壽司卷,有青瓜肉鬆炸蝦鰻魚,所以掩蓋左牛蒡嘅味道,十分出色🤲🏻🐮88mm直徑A5和牛球石頭鍋飯呢個石鍋飯好足料!除咗新鮮既A5和牛同大量芝士之外,仲有其他配菜,撈埋神秘醬汁,更美味😋仲有專人撈埋🫕好邪惡,口感好豐富~🐟一人刺身拼盤配日本赤醋飯雖然只係一人份量嘅刺身,但有好多款式。可以隨着自己個人口味,自製壽司,有得食之餘又可以玩。用上頂級既日本米🇯🇵,加少少醋,一拎起都唔會好易散。特別🍣🥤北海道芒果牛乳乳酸,特別鐘意😽有好多新鮮芒果🥭粒係底,加上北海道牛奶,好鐘意❣️🥤芒果烏龍熊茶,淡淡既烏龍茶,帶岀芒果鮮甜,仲有一隻好可愛既熊陪伴住🙆🏻‍♀️海鹽雪糕🍦甜中大鹹,而且顏色好鮮艷,藍色帶岀海鹽味🍧榴槤雪糕🍦濃郁嘅榴槤味,遠聞都聞到,好岀色👍有兩款不同口味雪糕做結尾🫶🏻

前菜有~
🍱三點刺身盛,有三文魚八爪魚吞拿魚,全部厚切,鮮甜👍

🍣鰻魚牛蒡炸蝦卷

🐮88mm直徑A5和牛球石頭鍋飯

🐟一人刺身拼盤配日本赤醋飯
雖然只係一人份量嘅刺身,但有好多款式。

海鹽雪糕🍦甜中大鹹,而且顏色好鮮艷,藍色帶岀海鹽味🍧
榴槤雪糕🍦濃郁嘅榴槤味,遠聞都聞到,好岀色👍
有兩款不同口味雪糕做結尾🫶🏻

2023-06-14 26 浏览
元屯天也是有多總美食,如果你懂尋找,也可以找到,今次到元朗,平素多去鳳攸街,日新街找小店,今之到了千色店附近,都有驚喜小店。唔算餓但貪心,於是樣樣都要少少,首選當然係小食:特色生𧐢杯,閃亮的燈光襯上三種口味,一口一杯,超有心思。生𧐢與蟹膏,三文魚籽及青蔥相配,令生𧐢多了不同味道。與生𧐢相配就是口味清新的果酒,今次選了百香果,酸酸甜甜,令人食指大動。另一種至愛就是燒物,看似簡單易製,但火候卻要準確,才能帶出食材美味。鴛鴦翠玉瓜(配有香濃車打芝士及特色醬汁超驚喜)及牛油金薯之蕃薯本身甜度高,配上牛油香濃味道,令蕃薯更creamy 。然後就是最愛:火龍卷,有蝦有鰻魚,仲要有四大塊,滿足了。

然後就是最愛:火龍卷,有蝦有鰻魚,仲要有四大塊,滿足了。

2023-06-13 20 浏览
夏天熱辣辣Weekend同屋企人想近近地又食得豐富啲原來元朗都有黑木亭 -$398 週末放鬆二人餐見仲有少少位 即刻試試-刺身三文魚比較厚身 油甘魚驚喜地新鮮仲有八瓜魚刺身都幾好食-卷物 鰻魚牛蒡炸蝦卷上面放左燒香左既鰻魚牛蒡放係中間增加口感定食都有兩款揀-經典三色飯由於唔想食太熱既野都係叫刺身最好 XD飯底好特別本身調好味唔洗再落豉油 刺身都一樣新鮮-黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食唯一既熱食😋黑松露味都幾香 忌廉滿佈晒成個石鍋吉列豬扒再點啲忌廉超好食野食方面個餐包兩杯果汁 不過我就加錢叫左兩杯特飲-蜜桃烏龍熊茶-北海道士多啤梨乳酸呢個餐份量都好多 絕對係超飽餐廳門口仲有做外賣 下次買返屋企試下先👍🏻
夏天熱辣辣

呢個餐份量都好多 絕對係超飽

餐廳門口仲有做外賣 下次買返屋企試下先👍🏻

2023-06-03
2023-06-13 15 浏览
入左黎元朗行街,男朋友同我去左試下黑木亭,店內裝修都唔錯,幾有日本feel! 我地叫左個二人dinner套餐,套餐有小食兩款。刺身盛同埋鰻魚卷物。刺身好味,鰻魚卷多飯,非常豐富,夠晒飽肚!而兩款主菜:揀左和牛球石頭鍋飯,呢個幾好食,熱辣辣,食到後面有飯焦。而壽喜燒就帶點兒咸香,非常吸引。而另一款我地揀左刺身拼盤(跟赤醋飯),擺盤相當精美,勁岩打卡,不過種類就同岩岩刺身盛差唔多,下次再黎我應該會揀返另一個主菜跟餐送上兩杯飲品,我地揀左士多啤梨乳酸同埋蜜桃烏龍茶,兩杯野飲都好飲,份量夠而且賣相幾好。最後再送上兩個雪糕球俾我地,就完成左呢餐,好滿足

最後再送上兩個雪糕球俾我地,就完成左呢餐,好滿足
2023-06-12 20 浏览
元朗區很多美食呀, 今天想吃日本菜, 發現了一間隱世高質居酒屋, 入店坐下看見有很多日本美酒, 餐單應有盡有, 我點了青紅蘋果絲蟹子沙律, 非常新鮮和非常開胃, 而且有很多蟹子! 口感一粒粒很爆發! 然後我吃了最喜歡和最愛的是A5 黑毛和牛串, 和牛入口即溶, 脂肪分明, 吃了一口就溶化了! 我的主菜是炸蔥吞拿魚蓉鮟慷魚肝卷, 吞拿魚好新鮮, 油脂感分明, 沒有多餘的絲, 非常有口感, 吃完這個很滿足很飽肚! 飲品方面, 我點了蜜桃烏龍茶, 甜度剛剛好, 非常解渴且桃味出色!
2023-06-12 43 浏览
聽朋友介紹呢間係元朗嘅黑木亭居酒屋唔錯,就去試試,我哋揀咗🔆《週末放鬆二人餐 $398 》🔆, 個餐包括指定刺身、指定卷物、定食 (任選兩個)、飲品,定食方面有丼飯🥘、壽司🍣、鍋物🍲等等,選擇都好多😍💕三點刺身盛 (指定刺身)包括有🐟三文魚二切,🐠油甘魚二切,🦑八爪魚二切,全部都十分鮮甜爽口,肥美而且厚切,份量岩岩好💕鰻魚牛蒡炸蝦卷 (指定卷物)大大份有4大件好足料,面層鰻魚味道香濃,配上肉鬆、牛蒡、炸蝦、青瓜,味道配搭好夾,咸咸香香又脆口,有驚喜😋💕壽喜燒定食配烏冬壽喜燒嘅份量都幾多,牛肉肉質唔錯,最少有8大塊,壽喜燒湯汁夠曬香濃,配烏冬食一流,加上配菜非常多,有豆腐、冬菇、娃娃菜等,成個定食都好豐富💕黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食賣相吸引啊,用熱辣辣嘅石鍋上,一上枱就聞到好香既黑松露香氣,忌廉湯底非常濃厚,烏冬索晒忌廉湯汁好滋味,炸豬扒份量都唔少,外皮炸得夠鬆脆,肉質幾嫰冇油膩感,真係好滿足呀😍💕蜜桃烏龍熊茶 $58香甜蜜桃味,好清新解渴💕北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48味道酸酸酸甜甜,好香士多啤梨味,幾好飲

週末放鬆二人餐

三點刺身盛

💕三點刺身盛 (指定刺身

鰻魚牛蒡炸蝦卷

💕鰻魚牛蒡炸蝦卷 (指定卷物)

壽喜燒定食配烏冬

壽喜燒定食配烏冬

💕壽喜燒定食配烏冬

黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食

💕黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食

💕蜜桃烏龍熊茶 $58
香甜蜜桃味,好清新解渴

💕北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48
味道酸酸酸甜甜,好香士多啤梨味,幾好飲

• 週末放鬆二人餐
2023-06-11 14 浏览
呢日母親節,帶丫媽食日本野,叫左好多樣野食,都好好食,不過呢個鍋要特別寫下,因為真係好好食,佢個和牛雖然唔多,(當然多啲會更好,貪心的我),但真係入口即溶好好食!,好想encore! 個鍋入面都有好多菜,幾豐富,又好食打卡又一流,呢間餐廳唔錯!可以再黎!
🌟#元朗玉成大廈分店🌟輕鐵康樂路站3分鐘路程 同朋友行街 佢話想食日本嘢所以我哋就決定食黑木亭 叫咗個二人餐 $398 份量極多二人餐本身有兩樣預設嘅菜式🌼三點刺身盛- 三文魚 劍魚腩 八爪魚- 件件都勁厚 勁新鮮🌼鰻魚牛蒡炸蝦卷- 即叫即炸 炸蝦仲係熱辣辣嘅- 有埋鰻魚喺入面 仲好味跟住就自己揀兩個主菜🌼鰻魚柳川陶板燒 配 日本珍珠米- 鰻魚 蛋液仲有其他配料 好Juicy 🌼灸燒四合丼- 4款刺身 都輕輕燒過 多咗一陣焦焦ge 味道- 比普通刺身 更加香口特飲加配🍹蜜桃烏龍熊茶 $38🍹北海道士多啤梨牛乳乳酸 $28- 有隻冰熊仔 好cute😍😍- 好解膩!呢度店員都好friendly 會逐樣介紹話俾我哋聽點樣食🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️下次有機會想試吓呢度嘅晚餐🤤#香港美食 #元朗美食 #黑木亭居酒屋 #居酒屋 #日本料理 #壽司專門店 #hkfoodie #foodiehk #foodielife
🌟#元朗玉成大廈分店
🌟輕鐵康樂路站3分鐘路程